Kiek mokate uzsienio kalbu? Ar svajojate ismokti kokia nors kalba? Gal kas lankote ar lankete kokios nors kalbos kursus? Ar daug naudos dave? Kur lankete, koks lygis, grupes, ikainiai? Gal ka nors zinote apie kursus prancuzu, anglu (jei toks yra) kulturos centruose? O ar bandet taip reklamuojamus ICC kursus? Man atrodo kad snekamosios kalbos taip ismokt nelabai imanoma, nebent gramatika.. bet sneket nelabai.. Na o gal yra taip ismokusiu?
Keberiokšt
2003 06 30, 21:57
Siuo metu studijuoju vokieciu kalba VU. Kodel? pati nezinau, gal is neturejimo ka veikt.. kalbu kursu nelankiau, bet manau geriausia juos rinktis uzsienyje, toje salyje, kurios kalba nori ismokti..
Kazkada lankiau prancuzu kalbos kursus Prancuzu kulturos centre,tai likau patenkinta,svarbiausia,kad tinkama lygi parinktu (ne per zema,nes tada pinigai veltui nueina).Norejau truputi patobulint kalbejima ir pati kalbos supratima ir nenusivyliau.Taciau,aisku,geriausia praktika ir luzis man buvo normalus bendravimas su prancuzais.Snekamosios kalbos galima ismokt besedint ivairiuose chat'uose. Rusu mokejau gerai,taciau dabar beveik nebesusikalbu,nors suprantu(nera praktikos-zinios mirsta). Gaila,kad anglu moku tik elementariai-simet dar noreciau pasimokyt. Dabar mokausi italu:grazi kalba,nesunki,nors prancuzu kalbai ir neprilygsta:).Siaip,kas moka prancuziskai,tai beveik moka ir italiskai-tik reikia galunes ismokt,o zodziai bevik visi bendrasakniai. Labai noreciau ismokt bent jau labai gerai tas kalbas,kurias moku+ispanu,vokieciu,galbut portugalu ar kokia siaurietiska.Man daugiau nei labai patinka kalbos,bet praktika ta kalba butina,todel kol kas neapsiimu pasaliniu kalbu mokslais,kol nesu garantuota,kad turesiu,su kuo bendrauti tomis kalbomis. Mane vis dar stebina zmones,kurie kalba moka tik is klausos,bet nemoka zodziu parasyti.Nesuprantu ne pro kur,kaip galima mokantis zodi neismokt jo rasybos!Nors...ne kiekvienam lemta ir lietuviskai teisingai rasyti..
*Varlė*
2003 07 01, 00:21
Man su tom kalbom tai nekas. Mokykloje mokiausi prancūzų. tai tikrai nuostabi kalba. Kaip ji man gražiai skamba, eiliuojasi. O tie gerkliniai "r", tai visai Dar ir dabar prisimenu su nostalgija. Gaila, kad praktikos nėra. Dabar belieka per kabelinę įsijungti ir žiūrėti. Kartais filmą pasižiūriu originalo kalba, perskaitau apsakymus. Universitete buvau vienintėlė prancūzė, todėl man permetė į anglų grupę. erai, kad šiokius tokius pagrindus jau turėjau. Patekau į silpniausią grupę, bet pasirodo, ten nebuvau pati silpniausia. Darbe tenka kasdien susidurti su anglų kalba. Taigi, praktika yra. Teko mokykloje ir lotynų kalbos ragauti. Tai ten tikra mišrainė visų kalbų. Bet jos dabar nevartoju. O ir išmokti buvo tikrai nelengva: niekas aplinkui nekalba lotyniškai. Bendram išprūsimui buvo naudinga, bet vartoti matosi, ad neteks. Va taip ir žūsta talentai.
Agne, o kiek tam prancuzu kulturos centre kursai kainuoja?
| QUOTE | | Agne, o kiek tam prancuzu kulturos centre kursai kainuoja? |
Priklausomai nuo lygio,kokiu butent kursu pageidauji ir pan.Ten yra l.didelis pasirinkimas-tobulint kalba,gramatikos zinias,literaturos,ruostis egzams ir pan.Studentams ir pirma karta atejusiems budavo apie 400Lt-500Lt(mazdaug 7-11Lt /ak.val). Jei sudomino,pasiziurek placiau ju puslapyje http://www.centrefrancais.lt/index.php3?nr...ab269c6d934d65b O ka,uzsidegei romantika?:)Mhmmm,as vis neisgyju nuo nostalgijos Prancuzijai.Netgi bakalaurini susiejau su prancuzu kalba,nors ji nelabai man i tema:)
| QUOTE | | Mokykloje mokiausi prancūzų. tai tikrai nuostabi kalba. Kaip ji man gražiai skamba, eiliuojasi. O tie gerkliniai "r", tai visai Dar ir dabar prisimenu su nostalgija. Gaila, kad praktikos nėra. Dabar belieka per kabelinę įsijungti ir žiūrėti. Kartais filmą pasižiūriu originalo kalba, perskaitau apsakymus. Teko mokykloje ir lotynų kalbos ragauti. Tai ten tikra mišrainė visų kalbų. Bet jos dabar nevartoju. O ir išmokti buvo tikrai nelengva: niekas aplinkui nekalba lotyniškai. Bendram išprūsimui buvo naudinga, bet vartoti matosi, ad neteks. Va taip ir žūsta talentai. |
Kaip malonu sutikt bendraminciu;)! As "praktikai" buvau ir uz prancuziuko "uzsikabliavusi",tai va jis labiausiai mano progresa pagreitino:)!Dabar jau savo lietuvaiti nervinu isijungusi visokius prancuzu kanalus-labai bijau primirst sita kalba.p.s.sutinku,kad nuostabi kalba,graziai eiliuojasi,as sakau,kad prancuziskai nusikeikus kaip komplimentas skamba:)).Lotynu kalba man labai patiko-tokia kruta jauciausi zinodama dauguma zodziu vos atsivertusi tuos senovinius rastus.Dabar jau primirsau:(,bet naudojuosi gyvenime viena is sentenciju-non progredi est regredi. Tarp kita ko,stengiuosi savoj aplinkoj puoselet prancuzu kalba ir kultura,noriu,kad ir kiti pajustu nors puse kaifo kaip as kalbedami prancuziskai.Jau du draugelius,priesiskai nusiteikusius,ikalbejau mokytis prancuzu kalbos,o dabar jie labai man dekoja:)
| QUOTE | O ka,uzsidegei romantika?:)Mhmmm,as vis neisgyju nuo nostalgijos Prancuzijai.Netgi bakalaurini susiejau su prancuzu kalba,nors ji nelabai man i tema:) |
Aha, yra toks noras. Ir reiketu pradet nuo visisko 0 Siaip protingiau butu anglu patobulint, nes kaip rasei, nenaudojant kalbos po truputi uzmirsti, bet jau daugiau kaip metus man yra kazkoks nenusakomas noras pramokt italu arba prancuzu kalba, tokios grazios, skambios... Ziurejau ta linka, tik nesupratau ten tu dvieju tarifu dydziu ir nuolaidu. Nuo ko ten priklauso? O gal cia vasarines kainos, nes eiciau tik rudeni, kai pradesiu dirbt ir $$$ bus daugiau..
As anglu kalba mokiausi mokykloj, ir dar samdziau mokytoja privaciai. Atrodo taip brangiau bet man atrodo kad tai daug efektyvaiu. Kai mokiausi dar 11 klasej buvau menesi Anglijoj (irgi susije su anglu kalbos mokymusi. Tas man buvo naudingiausia tiesa pasakius. Kai visa menesi ( o kuo daugaiu tuo geraiu) neturi iseities kaip tik kalbet angliskai, ir pats esi priverstas kalbet, niekur nedingsi neismokes. Po to kuri laika pati mokiau vaikus anglu kalbos, viena vaika turejau po kursu, nezinau tik kokiu, bet tie kursai jam tikrai nieko naudingo nedave. Siaip labai individualiai priklauso, jei yra motyvacija mokytis tai gal ir kursai gerai (nors as uz tai kad mokytis privaciai, vienas pries viena su mokytoju). Nuo zmogaus priklauso, jei tos motyvacijos nera... tai nei privatus mokytojai, nei kursai nepades. :
| QUOTE | | Mane vis dar stebina zmones,kurie kalba moka tik is klausos,bet nemoka zodziu parasyti.Nesuprantu ne pro kur,kaip galima mokantis zodi neismokt jo rasybos!Nors...ne kiekvienam lemta ir lietuviskai teisingai rasyti.. |
Daug tokiu :D Va as pvz. lenkiskai susisneku, suprantu viska - taip pat kaip lietuviskai, skaityt skaitau, o rasyt - nu ne velnio Uztat kad ismokau kalba klausydama - praktiskai tai nuo vaikystes TV ziuredama, kaip visi kaunieciai ;D Nieko nemoku, nei gramatikos, nei jokiu taisykliu, tiesiog kazkaip jauti - taip sakoma, o taip nea
Noa rase: | QUOTE | Daug tokiu :D Va as pvz. lenkiskai susisneku, suprantu viska - taip pat kaip lietuviskai, skaityt skaitau, o rasyt - nu ne velnio Uztat kad ismokau kalba klausydama - praktiskai tai nuo vaikystes TV ziuredama, kaip visi kaunieciai ;D Nieko nemoku, nei gramatikos, nei jokiu taisykliu, tiesiog kazkaip jauti - taip sakoma, o taip nea |
Tikrai nelengva ta lenkiska rasyba Rasyti tai moku, bet su daugybe klaidu  Be lietuviu kalbos, dar moku keturias, mokausi vokieciu (suprantu neblogai, bet kalbeti sunku). Gyvenancioms Kaune ir netingincioms mokytis, labai rekomenduoju esperanto kalbos kursus. Jie vyksta pora kartu per metus esperantininku namuose (Zamenhofo 5, jei neklystu) ir buna nemokami. Apie esperanto kalba daugiau rasite puslapyje http://www.esperanto.lt/esperanto.html
Bent jau as, ismokusi esperanto kalba, neatsidziaugiu. Ji labai pakeite mano gyvenima i geraja puse. Ar zinote, kad 2005-aisiais Vilniuje vyks pasaulinis esperantininku kongresas?
| QUOTE |
Aha, yra toks noras. Ir reiketu pradet nuo visisko 0 Siaip protingiau butu anglu patobulint, nes kaip rasei, nenaudojant kalbos po truputi uzmirsti, bet jau daugiau kaip metus man yra kazkoks nenusakomas noras pramokt italu arba prancuzu kalba, tokios grazios, skambios... Ziurejau ta linka, tik nesupratau ten tu dvieju tarifu dydziu ir nuolaidu. Nuo ko ten priklauso? O gal cia vasarines kainos, nes eiciau tik rudeni, kai pradesiu dirbt ir $$$ bus daugiau.. |
Rudens sesija : nuo rugsėjo 15 d. iki gruodžio 09 d.
Registracija: rugsėjo 01 d.-10 d. Dvigubas tarifas-rytiniu paskaitu(iki 14h) ir vakariniu kainos. Intensyvūs ir ekstensyvūs kursai trunka 67 akademines valandas (arba 50 val. x 60 minučių).
Aciu, Agne uz paaiskinimus  Gal rudeni reiks pradet mokytis
| QUOTE | Noa rase:
Gyvenancioms Kaune ir netingincioms mokytis, labai rekomenduoju esperanto kalbos kursus. Jie vyksta pora kartu per metus esperantininku namuose (Zamenhofo 5, jei neklystu) ir buna nemokami. Apie esperanto kalba daugiau rasite puslapyje http://www.esperanto.lt/esperanto.html
Bent jau as, ismokusi esperanto kalba, neatsidziaugiu. Ji labai pakeite mano gyvenima i geraja puse. Ar zinote, kad 2005-aisiais Vilniuje vyks pasaulinis esperantininku kongresas? |
As irgi labai noreciau ismokti esperanto kalba,tik nezinau,ar Vilniuj organizuojami panasus kursai.Mano mama kazkada studiju laikais mokesi,tai sake,kad visai nesunku ir idomu!O kur tu ja praktiskai naudoji?
| QUOTE | Aciu, Agne uz paaiskinimus Gal rudeni reiks pradet mokytis  |
Taip,taip,mokykis,niekada nepasigailesi(na,gal tik pradzioj bus sunku,kol perprasi sistema:)!).Pats didziausias pliusas-jausiesi daug geriau "prancuzuodama",nei kalbedama angliskai!As savo vyreli artimiausiu laiku ketinu prispirt galutinai ir pamokyt bent elementariai.p.s.tai zavinga skambi kalba+super romantiska+suteikia intelektualumo jausma:)+kalbedama prancuziskai pamazu isijauti i optimistiska prancuzu "gyvenimo dziaugsma"-joie de vivre...ir dar daug visapusiskos naudos!! (cia vietoj reklamos buvo:) )
Tai galesim atidaryt skyreli prancuzu kalba [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif]
| QUOTE |
As irgi labai noreciau ismokti esperanto kalba,tik nezinau,ar Vilniuj organizuojami panasus kursai.Mano mama kazkada studiju laikais mokesi,tai sake,kad visai nesunku ir idomu!O kur tu ja praktiskai naudoji?
|
Tikrai labai nesunku. Jei moki bent pora uzsienio kalbu, suprasti pradesi jau uz keliu mokymosi dienu Sakoma, kad esperanto kalba desimt kartu lengvesne uz bet kuria kita kalba.
Del praktinio panaudojimo. Nors nera salies, kur esperanto kalba butu gimtoji, beveik bet kurioje salyje yra esperantiskai kalbanciu zmoniu. Labai pravartu keliaujant ir taupant pinigus Galima paprasciausiai apsistoti pas esperantininkus - nemokama nakvyne, daznai ir maistas, aprodomos apylinkes. Kiek teko patirti, priima tave kaip gera drauga. Ir, aisku, bendraujant nera kalbos barjero, jei nemoki tos salies kalbos.
Vyksta labai smagus esperantininku susitikimai. Ypac vasara galima vazineti is vieno i kita, is vienos salies i kita, ir i visus niekaip nespesi. Temos ivairiausios, daznai labai idomi programa, vysksta ivairiausi kursai (sokiu, kalbu, rankdarbiu, masazo...), ekskursijos. Kiekvienas dalyvis gali pasiulyti kitiems ismokti, ka pats moka. Susirenka idomus zmones is ivairiu saliu. Man labai patinka jaunimo susitikimai. Buna ir renginiu seimoms su vaikais. Jau iprastos mano atostogos buna isvyka i esperantiska rengini. Pasijunti kaip didelej seimoj, kur visi draugiskai nusiteike, uzsimirsta visi rupesciai. Kur nors keliauti su turizmo agentura visiskai nesinori. Turbut nereikia ne sakyti, kad susiradau daug draugu, o su vienu is ju taip ir neissiskyrem
As tai mokykloje labai neblogai pramokau anglu kalba -mokiausi privaciai, kursuose ir savarankiskai daug dirbau. Tai suprantu daug, tik kalbejimo praktikos dabar mazai beturiu, tik kelionese prireikia. Kadaise truputi mokiausi prancuzu, turiu pagrindus, bet kazko dabar nebetraukia manes prie sios kalbos, nes labai uzsinorejau ismokti ispanu kalba. Nusipirkau visokiu knyguciu, internete radau nuorodu, reiks uzsiimti. Labai jau man grazi ta ispanu kalba.
Mokykloje teko mokytis anglu, rusu, vokieciu, lotynu, o universitete dar latviu, svedu. Bet po visos misraines ismokau geriausiai islandu kalba. Esu jau diplomuota bakalaure. :D Gerai sneku angliskai, bet ir ji po truputi pasimirsta, nes islandu ja uzgozia. Rusiskai irgi neblogai sneku ir stengiuosi praktikuotis su savo drauge, rusaite. Beje, mano manymu, neimanoma gerai ismokti kalbos (siandienines, gyvos), nebendraujant gyvai. O geriausia yra gyventi salyje, kur kalba yra valstybine ir visi ja sneka.
O gal kas bande ICC kalbu kursus? Ar is tiesu taip gerai ir efektyvu, kaip jie patys reklamuojasi?
Ginte_J
2003 09 17, 21:37
Mokiausi keleta menesiu Soros House kursuose anglu kalba patiko, taciau nepavyksta taip lengvai bendrauti ir suprasti, kaip rusu kalba. Palyginimui isijungus CNN klausaisi ausis istempus, o rusu zinios lengvai. Niekaip nepavyksta anglu kalbos normaliai ismokti absurdas kazkoks. Gal zinot sistema kaip mokytis tos kalbos. Juk jei ir negabus kalboms esi vistiek sedi mokaisi ir ismoksti.
Su tom kalbom jau toks dalykas-reikia pastoviai ja naudoti, antraip... :  ??? Nors mokykloj baigiau vokieciu kalba, ja laisvai susisneketi galejau tik pradejus dirbti-kiekviena diena buvau priverta bendrauti tiek zodziu tiek rastu. Pradejus dirbti kitame darbe teko paciai tobulinti anglu kalbos pradmenis, net naujasis darbas reikalavo bendravimo anglu kalba. Po menesio galejau laisvai viska suprasti, pasakyti buvo sunkiau, bet....  , o stai po dekretiniu ir ilgo sedejimo namie ir bendravimo vien tik lietuviu ir "vaiku" kalba tiek anglu tiek vokieciu kalbu zinios kazkaip jau laaabai susilpnejo. Nors suprasti gali beveik viska-pasakyti sekasi sunkiai. Tai dar karta patvirtina tiesa-reikia pastoviai kalbeti kalbeti kalbeti.
As tai labai noreciau moketi arabu, graiku ir japonu kalbas. Man jos tokios grazios, aisku dar portugalu butu neblogai. Bet tai cia tik svajones... Pirmiausia, reiketu lietuviskai ismokti rasyti xe xe xe ;D O is tikro, jaigu nera su kuom kalbet, neverta kalbos net mokintis, nes uzsimirs, net pajusti nespesit. As laaabai gerai mokejau rusiskai, nes namie kalbejom dviem kalbom, bet dabar, kai isvaziavau, nebeliko su kuom bendrauti, tai kartais kalbant su mama telefonu, ziurek, koks zodis ir uzstringa, net geda :-[ Ir bet kokie mokslai neatstos gyvo bendravimo. Mokykloje tingejau (o ir neturejom mes tais laikais stimulo) mokintis anglu kalbos, bet susipazinau su esamu vyru, kaip mat ismokau  Tas pats, su svedu kalba, reikia ir ismoksti. Dabar vyras mane mokina jugoslaviskai, as labai tam priesinuos, bet jau viska suprantu, tik pasakyt nemoku (grynai kaip suo... ;D )
| QUOTE | Siuo metu studijuoju vokieciu kalba VU. Kodel? pati nezinau, gal is neturejimo ka veikt.. kalbu kursu nelankiau, bet manau geriausia juos rinktis uzsienyje, toje salyje, kurios kalba nori ismokti.. |
as sia vasara baigiau VU vokieciu kalba,gal mes pazistamos ??? ;D ;D ;D
Mamytes, prasyciau patarti. Gyvenu Kaune ir noreciau prisiminti :-/ ir patobulinti (nes jau beveik pamirsau) vokieciu kalba. Tik nezinau, ar samdytis privacia mokytoja, ar pasirinkti kalbos kursus :-/ :-/. O gal kuri galetumete rekomenduoti kokia gera mokyklele???????
miegelis
2003 10 20, 19:37
As irgi noreciau informacijos apie anglu kalbos kursus Kaune, per google bandziau ieskot, nieko gero neradau.
Julija Flis
2004 01 27, 14:49
Labai noriu ismokti anglu kalba. Tik i kursus nelabai galiu eiti, nera kam dukrytes palikti. gal kas zino kitokiu budu, kaip ismokti greitai uzsienio kalba?
Miegeli, mano vyras Kaune anglų kalbos mokėsi UAB Kalba. Tai nėra laaabai pigi firma, bet pakankamai profesionaliai mokė. Vyrui patiko. Žadėjo eiti ir į kitus lygius mokytis.
| QUOTE (agneklimjan @ 2003 07 03, 08:27) | | As irgi labai noreciau ismokti esperanto kalba,tik nezinau,ar Vilniuj organizuojami panasus kursai.Mano mama kazkada studiju laikais mokesi,tai sake,kad visai nesunku ir idomu!O kur tu ja praktiskai naudoji? |
Jeigu jau kazkas paminejo esperanto kalba, galiu nurodyti puikia interneto svetaine, kuria pries pora dienu suradau internete. Suzinojau, kad ji vienoje tarptautineje konferencijoje buvo pripazinta viena is geriausiu pasaulyje kalbu mokymo svetaine. Man ji irgi be galo patiko. Siulyciau apsilankyti: http://www.lernu.net . Patarciau prisiregistruoti, nes taip daugiau pamatysite.
ChikuRaku
2004 02 02, 17:29
Kazhin ar yra tokie kursai, kur pvz. ispanu kalbos pramokchiau (na, nors shiek tiek  ) per kokias 2-3 savaites?  Noriu iki atostogu bent kiek susipazhinti su kalba tos shalies, i kuria vazhiuju, kad bent pasisveikint, maisrto uzhsisakyt restorane galechiau ir pan.  . Kas gero girdeti apie ispanu kalbos kursus Vilniuje?
Mirtishe
2004 02 02, 17:39
| QUOTE (Vasara @ 2003 06 30, 19:02) | | Kiek mokate uzsienio kalbu? Ar svajojate ismokti kokia nors kalba? |
moku sias: LIETUVIU ANGLU RUSU PRANCUZU (esu zewrei primirsusi) mokiausi, bet nebemoku LOTYNU NORVEGU galiu pasakyti pora fraziu ir kai ka suprantu buitine kalba LENKU LATVIU svajoju ismokti HEBRAJU ISPANU ir kai tas ismoksiu jau tada mokysiuos visas is eiles...
Astuliukas
2004 02 02, 18:45
As tai kada nors eisiu mokintis prancuzu kalbos, ji man tokia grazi
reniote
2004 02 02, 23:18
Galiu parekomduoti savo viena giminaite dabar gyvenancia KAune. Ji desto kazkokiame kalbu "UAB" anglu k ir italu k. Visomis kalbomis kuriomis ji sneka - visomis kalba be akcento ir laisvai. Siuo metu ji mokosi VDU, kad sertifikuoti savo kalbu zinias ir buti profesionale, mat jos pirma specialybe ne kalbos. Jos kalbos visos gimtos: Gimtosios kalbos: lietuviu, rusu, hebraju ir nuo pat 5m. sneka anglu. Laisvai kalba ir verte italu filmus LT TV trumpa laika i lt. kalba. Israeli isgyveno daugiau nei 8m., Italijoje - 5metus. Dabar studijuoja papildomai graiku. Taigi, geniju visur buna. Jei reikia "naturalios", gyvos anglu k., ji tikrai rekomenduotina. As paklausiu jos, kuriame kalbu "UAB" ji dirba. O gal ji sutiktu ir Supermamos forumo dalyvems duoti atskira kalbu kursa, jei atsirastu norinciu As pati kai tik atvykstu nors kokiam laikui i LT (maziausia 1 men.) duodu vokieciu snekamosios k. pamokas mano draugams bei ju pazistamiems( pradinukams ir pazegusiems i prieki). Kiek suprantu jiems tas "crash" kursas labai padeda, nes jie gyvai sneka vokiskai su manimi ir as jiems pataisau ju akcenta ir gramatika. Mano pacios gimtoji k. yra vok., tai zinau, ka reiskia ja destyti ir pateikti suprantamai ne vokiskai kalbanciam. Idomiausia matyti, kaip mokiniu smegenys veikia, jei jie zino, kad man lengviau kalbeti vokiskai, tai jie automatiskai net ir nemokedami dar kalbos stegiasi su manimi kalbeti jau vokiskai. Tai tikrai jiems paspirtis, nes mano lietuviu k. akcentas jiems daug juoko kelia. IR dar idomu stebeti, kaip dirba zmogaus smegenys, jei jis zino, kad jam ta kalba bus reikalinga gyvenant ar dirbant kt. saly. Turejau tokias dvi sesutes, kurios atejo nuo "0" mokytis vok. per men. Jos man pareiske, kad jos abi tingines ir negabios kalbom, tai jom reikia bet keleta zodziu ir fraziu ismokti per men. , kad jos nors kiek "kvepetu" vokiskai. NEpasakyciau, kad kursas buvo intensyvus, desciau joms kas antra diena po dvi val. Buvau pritrenkta ir dziaugiausi savo darbo resultais, kai gale men. jos jau galejo paprastus dialogus suprassti ir pacios kalbeti, o antra, ju zodynas per men. buvo toks didelis ( desciau pagal Goethe's instituto methoda), kad jos ir turedamos tik basic grama su igytu zodynu galejo isreksti savo minits. Jos isvaziavo dirbti i Vokietija/Austrija, ir malonu buvo gauti atvirlaiskius nuo ju,kad ju vokieciu kalbu bagazas buvo visai neblogas. Tai po to man buvo geras akstinas ta savo vok. kursa pratesti i destyti toliau. Dabar ta pati darau su kai kuriais amerikonais. MOkau juos intensyviai: 40 zodziu/issireiskimu per diena ismokti mintinai ir pastovus tu zodziu naudojimas pokalbiuose ypatingai uzsilieka smegenyse. NEs jei tik kali zodzius ir ju nepavartoji artimoje ateity, tai jie ir nuseda kazkur smegenu vingiuose. Tuomet tik hypnose pades prikelti tuos ismoktus, bet nepanaudotus zodzius is tu smegenu klodu...
Reikalas toks man pribrendo. Noriu kur nors nueiti prisiminti anglu snekamaja kalba, nes kai nenaudojama labai greitai pamirstama, igudziai prarandami. Aisku lengviausia nuvaziuoti kur i uzsieni, pora sav uztektu, bet dabar tokiu galimybiu nera. Gal kas nors zinot kur Vilniuje galima nueiti, kad tik snekamaja, ir dar geriau su "native speaker" pasimokyti, nes kiek teko susidurti su mokytojomis vietinemis ne tas vistiek (tarimas, klasikine, kurios uzsienyje niekas nenaudoja kalba, akcentas) na Sorose galima, gal dar kur nors? ta prasme visur kursuose pagrinde gramatika ir t.t., o man reikia tik parasilauzti kalbeti, nes man, kaip kokiam suniukui, kuris viska supranta bet kalbeti neiseina, ner praktikos
Mano pažįstama į VU rengiamus anglų kalbos kursus ėjo taip pat norėdama prisiminti anglų kalbą, nežinau į kokį lygį ten pateko, tačiau kiek pasakojo, tai pagrinde šnekamąją kalbą jie ten "atidirbinėjo", gramatikos nelabai lietė. Liko patenkinta. Bet gal čia dar ir nuo dėstančiojo priklauso.
Day aciu tau, gal dar zinai kaip tuos kursus rasti? arba jauciu reik i fakulteta, kuriame moko kalbu, paskambinti. Ir dar idomu kaip su mokytojais ten reikalas, nemanau kad uzsienecius ten samdo
vilmuke
2004 02 03, 10:43
o man vyrelis partempe vakar visa rinkini 12 kompaktu, mokintis anglu kalbai. nu labai geras dalykas, su garsu, gali pasitikrinti ar gerai istari ir testai ir visokiu navarotu pilna, toki dalyka turint tikrai kursu nereikia  , tik reikia laiko uzsiimti
Vilmuke, patikek, tikrai reikia kursu ir su tokiu dalyku, todel ir ieskau dabar, tik butent snekamosios kalbos, nes savarankiskai, gali gramatika ismokti, zodzius, istarti juos, bet tai ne tas. Aiku geriau pirma visa tai ismokti, o tada jau sneketi zmoniskai mokytis  galima ir tiesiog su uzsienecias bandyti sneketi, jeigu yra galimybiu, bet kad ner man  reiks tuos VU pasieskoti
Mirtishe
2004 02 03, 13:07
turima info gal ir ne pati svieziausia bet mano vyras lanke VU kursus: 50 val. (3 men.) 380 Lt uzsiemimas 1,5 val. telef. 2687264
sekmes moksluose! mokytis kalbu labai faina...
Springlet
2004 02 03, 15:41
Gal kam idomu LENKU KALBOS KURSAI VILNIUJE Kursu pradzia: vasario 2d. Trukme 4men, 2 kartai per sav, po 1.5 val. Kaina 150-200Lt. Lenku institute, Didzioji 23, tel 266 06 81
noriu pasiteirauti, gal kas nors lanket UAB "Kalba" darbines anglu klabos kursus?  Butu labai idomu suzinoti nuomone.
O gal zinote kokios yra anglu kalbos pamoku kainos privaciai? Suradau destytoja, kuri ima 30 Lt uz valanda (turbut akademine, net nepasiklausiau). Cia kaip, normalu, neperbrangu???
Sveiki visi, aš norėčiau sužinoti gal kas žinote kur galima lankyti švedų kalbos kursus. Labai jums ačiū iš anksto.
| QUOTE (vilmuke @ 2004 02 03, 08:43) | o man vyrelis partempe vakar visa rinkini 12 kompaktu, mokintis anglu kalbai. nu labai geras dalykas, su garsu, gali pasitikrinti ar gerai istari ir testai ir visokiu navarotu pilna, toki dalyka turint tikrai kursu nereikia , tik reikia laiko uzsiimti |
ooo is kur gavo? Kaip idomu, gal ir nieko.....
O gal kas nors zinot kur tiksliai Kaune anglu kalbos moko? Noriu prisiminti ka mokejau bet net nezinau kur ieskoti kad kas mane pamokintu
Sveikos,
Labai reikia patarimo - gal kam teko su tuo susidurti.
Ketinu isvaziuoti i kursus i uzsieni. Teikiant paraiska reikia ir dokumento, patvirtinancio, kad mano anglu kalbos zinios atitinka kvalifikacinius reikalavimus.
Kazkada maciau skelbimus, kad kazkur galima issilaikyti anglu kalbos egzamina ir gauti pazymejima su ivertinimu. Gal zinote, kur tai vyksta (veiksmas Vilniuje).
Ir dar vienas klausimas - ar galima ten pat pries laikant ta egzamina dar ir siek tiek pasimokyti/atnaujinti zinias.
Yra ivairiu rusiu pazymejimu, ziurint, kokio tau reikia. Kiek as zinau is anglu k. mokyklu, tai: UAB "Kalba" - dabar pati ten einu, bet ten isduodami sertifikatai baigus kuri nors lygi, del traptautiniu tai nezinau, bet rutbut turetu buti, nesidomejau. Cia Konstitucijos pr. Poto yra "English First" ir dar Naugarduko gatveje, bet neprisimenu pavadinimo. Ai, ziuriu, ne ka galiu padeti.
Kiek zinau uzsienio salys reikalauja tarptautinio TOEFL (test of English as foreign language) pazymejimo. Norint ji gauti, reikia laikyti egzamina. Pries laikant egza, reik uzsiregistruoti Studiju uzsienyje centre (uzpildyt forma), sumoket mokesti atrodo apie 400Lt. Tuomet tau pranes kada egzas arba pati pasirinksi. Testavimai vykdomi keliskart per savaite Vilniaus testavimo centre, Sauletekio aleja 9-106. Tan pat galima laikyti ir kitokius egzus, kurie suteikia tavo ziniu kvalifikacijos pazymejima(taciau visi kainuoja). Pasiruosti TOEFL' ui padeda spec. kursai kalbu mokyklose arba yra spec. TOEFL'o vadoveliai.
daiva, priklausomai nuo to kokio dokumento tau reikia, oficialiai uzsienyje visi pripazysta TOEFL ir IELTS, ir reikalauja arba vieno testo arba kito, arba abu tinka, TOEFL lengvesnis, IELTS maza nepasirodys, ypac jeigu reikia akademiniame lygyje  yra specialus centrai vilniuje kur tuos testus galima laikyti, bet nelabai daznai, IELTS atrodo kas 2-3 men ir 300Lt kainuoja. Dabar koordinaciu neturiu, bet gal per paieska pabandyk, british counsil irgi turetu buti info. tu visu uab 'kalba" ir t.t. sertifikatai nulis emociju dazniausiai, ypac kai mokytis kur uzsienyje reikia, kita vertus tos mokyklos ruosia testams, zinau tikrai kad Sorose (sih) ruosia abieju testu laikymui, kitus irgi turbut, bet laikyt vistiek reikes bendra tvarka. galima ir paciam pasiruosti, nera ten labai baisiai, jeigu anglu moki. sekmes
|
|