Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grandomi nagai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Riole
musu mazylei greit ketveri..jau pora menesiu turime problemele..ji grando nagus...zinote kiti vaikai kramto..o ji sugalvojo sau uzsiemima ir grando atsisedusi..zodziu katastrofa nagai nebeauga...atrodo baisiai..ir atpratinti neiseina..ir graziuoju snekejomes ir bloguoju..bet..deja viskas veltui...gal kas zinote buda kaip su tuo kovoti? wacko.gif
ŽUKA
QUOTE(Riole @ 2007 03 07, 16:25)
musu mazylei greit ketveri..jau pora menesiu turime problemele..ji grando nagus...zinote kiti vaikai kramto..o ji sugalvojo sau uzsiemima ir grando atsisedusi..zodziu katastrofa nagai nebeauga...atrodo baisiai..ir atpratinti neiseina..ir graziuoju snekejomes ir bloguoju..bet..deja viskas veltui...gal kas zinote buda kaip su tuo kovoti? wacko.gif
*

vaistinije yra pirkti specialu laka naguciams. jis kartaus skonio, ir kai vaikutis pradeda imti pirstus i burna ,skonis, ,,FUI.....,, tongue.gif siaip turetu padeti
Papildyta:
QUOTE(Riole @ 2007 03 07, 16:25)
*

dar girdejau, kaip mociutes sneka, kad reiketu pirstukus istrinti pipirais ir galit sau isivaizduoti kas buna jai tuos pirstus paimti i burna verysad.gif as savo vaikui nesurizikavau g.gif nors sake kad metodas patikrintas
Riole
aciu ZUKA sis tavo patarimas gal ir gelbetu bet ...yra vaiku kurie kramto ir kisa i burna...tai cia vat ir pagelbetu pipirai bei vaistukai neskanus..bet manoji ne kramto juos....o grando, drasko ...ta prasme krapstineja naga kol jis atsilupa ir nuplesia ..aisku ne visa nepagalvokit...o tik virsuneles ...tikiuosi supratot ka cia noriu pasakyti umn.gif smile.gif
Vegas
RIOLE puikiai suprantu ką nori pakyti mano bernužėlis kuriam 5 metai taippat nagučius grando bet pastebėjau kad ne visusu tik nuo dešnės rankytės kelių nagučių jis pas mane kairiarankis, nežinau kaip su tuo kovoti baruosi ir tiek.
audreja
QUOTE(Riole @ 2007 03 07, 17:25)
*

mums taip pat greitai ketveri,oi kiek vargom ir lupinelom ir kramtem.Darėm daug ka ir lakas ir tepaliukas,bet geriausia padejo manikiuras,nes sutvarkė visas mėsytes atšokusias ir netaip kliuvo , nesinorėjo kramtyti ir lupinėti, ir dar vis tepėme ivairiais kremais kad nebutu kietų odelių ir negaletu ju traukyti.jau gal kokie trys mėnesiai gyvenam be kramtymų thumbup.gif bandykit gal pavyks(manikiura)kazkaip kvailai skamba,bet biggrin.gif
Riole
kodel kvailai ...visai nebloga mintis sakyciau... biggrin.gif reikes man pabandyti manikiura padaryti savo mergaiciukei ..tik kazi kaip ji sureaguos..jei saukia kaip pjaunama kai kerpu, tai kas desis kai odeles karpysiu ir manikiura jai darysiu? g.gif
vistik...labai
aciu uz si patarima audreja clap.gif
jumila
Sveika, Riole,
man taip pat teko susidurti su sia problema, tik skirtumas tas, kad musu mergina jau didele buvo (12-13m.), tad pati nagu negrande, bet jie skilinejo ir pleisejo, sutvarkyti juos buvo tikras vargas, rankos visuomet atrodydavo netvarkingos. As manau, kad jums galetu pagelbeti vitaminas A. Esme tame, kad jei nagai yra sveiki ir organizmui netruksta Vit ir mineraliniu medziagu, tai ir noredamas ju nenugrandysi. Mums Vit A labai pagelbejo. Nuo jo nagai sutvirteja, tampa elastingesni. Jis parduodamas kapsulemis ir aliejaus pavidalo, bet vaikui turbut geriau pirkti kapsules, nes aliejukas nelabai skanus. Zinoma, efekta pastebesite tik po keliu savaiciu ar net dar daugiau, bet labai nuosirdziai siulau isbandyti (jei nuspresite pagerti Vit A, paskaityk vaistu pakuotes informaciniame lapelyje, kaip rekomenduojama ji gerti - atrodo, menesi geri, menuo pertrauka).
Dar dukrai tepiau nagus specialiu laku, kuris padengia naga apsauginiu sluoksniu ir neleidzia jam skilineti ir sluoksniuotis, bet nesu tikra, ar jusu atveju jis gelbetu, kai dukryte pati pleso nagelius.
Linkiu sekmes smile.gif
Riole
aciu jumila uz patarimus... 4u.gif smagu kai mamytes nelieka abejingos musu problemelei smile.gif
bet matai as pries viskokius papildus vaikuciams..turiu pazystama vaistininka ir jis kategoriskai draudzia naudoti mums patiems bei vaikeliui duoti papildus...visokius vit A<E ir pan... tiesa vit, C sake galima nes jis nei kenkia nei padeda unsure.gif bet ir menka paguoda...zodziu sie papildai tai chemija ir musu organizmas nelabai tuos vitaminus isisavima..be to minejo kad po tokiu papildu naudojimo po keleriu metu galimos visokios problemos...taigi as nugazdinta ir mes ju nevartojame...geriame tik is morku, citrinu, apelsinu, burokeliu ir kt..sultis..pati spaudziu ir duodu vaikuciui.. tas pats vaistiinikas minejo..kad tokiu sulciu poveikis didesnis...organizmas geriau vitaminus isisavima, nei is maisto papildu smile.gif
jumila
Na, jei posaki "Kiek zmoniu - tiek nuomoniu" pritaikius gydytojams, tai butu kazkas panasaus "Kuo vienas gydytojas gydo, tuo kitas gasdina...". Manau, kad jusiskis farmacininkas turejo omeny Kopenhagos mokslininku pranesima, jog Vit A ir E gali buti kenksmingi, Vit C - neutralus, o selenas, priesingai, net pailgina gyvenimo trukme ir t.t. Bet juk kita savaite kito universiteto mokslininkai dar ka nors paskelbs, pvz. kad be Vit A galima ir numirti.
Ai, nekreipk demesio i mano rasliavas, as tik siaip garsiai mastau. Juk kiekvienas zmogus pats pasirenka.
As tik manau, kad vertetu ne tik salinti pasekmes, bet ir priezasti - siuo atveju stiprinti nagucius.
Beje, naturalus Vit A saltinis yra zuvu taukai, menkes kepeneles, kiausinio trynys, morkos, spinatai, maziau - grietineleje, svieste... Taip kad nebutina gerti tabletes.
Dar girdejau, kad padeda silto alyvu aliejaus voneles. Reikia siek tiek pasildyti alieju ir palaikyti imerkus pirstukus. Tik sios proceduros trukumas yra tas, kad vargiai ar vaikas tures uztektinai kantrybes daznai ta daryti?
Be to, kartais silpnu naguciu priezastimi gali buti ir kalcio bei gelezies trukumas. Tad turbut geriausia butu pasikonsultuoti su protingu gydytoju.
Na, o jei visa si rasliava tau atrodo nesamone, tai linkiu ir tikiuosi, kad jusu vaikelis tiesiog isaugs is siu problemu. Sekmes biggrin.gif
Unregistered
O aš tai dvigubą problemą turiu (nors po truputį atprantam) ir krapšto, ir burnon kiša verysad.gif . Tiek nuvarydavo kitais pirštų nagais odeles, kad iki kraujo sad.gif . Auklėtoja darželyje net užklausė, ar ne grybelis blink.gif , tai tepdavau tepaliuku ir dar pleistru apklijuodavau (klausė vaikas, nenusilupdavo) ir, beabejo, moralai su mano beviltiškumo ašarų priemaišom, kad liks tik kauliukas, kai įsimes infekcija, tai sukluso ir labai stengiasi mano mazgis susimti, bet vistiek užsimiršta...Tiesiog įprotis, kurio reik padėti vaikui atsikratyti. Vis priminti, kad nekištų burnon, papsakoti, kokios gali būti pasekmės, gal kokių nesuper baisių foto pvz., su nagų grybeliu parodyti...
Riole
Gitap tiesa skant bijociau vaikui rodyti tas nagu grybelio foto..kad dar sokas vaikui koks nebutu..nes man ir paciai vaizdelis nekoks...
bet va pasidalinsiu dziugia naujiena...augreja aciu aciu aciu dar karta thumbup.gif
padarenm mano mergelytei manikiura..kaip keista jai labai patiko ir net labai leido man daryti...nulakavom nagucious ir ka galvojate..tiesa dar pasakiau kad jei naguciu nelupines tai manikiura darysim nuolat....taigi vakar mazoji laikesi kaip didvyre ir negrande.. biggrin.gif o dar kai nuejome i maxima pirkti ... surado lentynoje maza plastmasini indeli ir atnesusi pasake..."mama perkam cia gi manikiura darysim" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
visgi gal pagelbes tas manikiuras...nes kaip sakant gera pradzia puse darbo...gal vaikui stimulas mirksiukas.gif
Unregistered
Taigi ir sakau - NESUPER baisių lotuliukas.gif . Aš tai stengiuosi savo "paskaitas" vaizdinėm priemonėm paremti, bet, aišku, vaikui tinkamom mirksiukas.gif . Pvz., didžiausias man dabar galvos skausmas, kad visokių švirkštų nerankiotų prie darželio ar kur kitur, jei neduok, Dieve, rastų, bo jis mano smalsutis begalinis, tai kažkada "Panelėje" buvo straipsnis apie mergaitę narkomanę su amputuota koja(visa apsirengusi ir su ramentais) , tai parodžiau vaikui kaip gyvenime būna, jei negalvoji ką darai...Šiaip aš labai su saviškiu atvirai stengiuosi, bet visiškai niekam neprimetu savo nuomonės mirksiukas.gif . Čia mano pedagoginiai (tikrai esu tą sritį baigusi) metodai ir apgailestauju, jei kam per žiaurūs ar nesuprantami ax.gif .
Herta
QUOTE(audreja @ 2007 03 07, 20:11)
mums taip pat greitai ketveri,oi kiek vargom ir lupinelom ir kramtem.Darėm daug ka ir lakas ir tepaliukas,bet geriausia padejo manikiuras,nes sutvarkė visas mėsytes atšokusias ir netaip kliuvo , nesinorėjo kramtyti ir lupinėti, ir dar vis tepėme ivairiais kremais kad nebutu kietų odelių ir negaletu ju traukyti.jau gal kokie trys mėnesiai  gyvenam be kramtymų thumbup.gif  bandykit gal pavyks(manikiura)kazkaip kvailai skamba,bet biggrin.gif
*

sutinku su tavim mums jau puspenktu,bet ta problema irgi buvo,tai kas savaitinis manikiuras,pamoralizavimai,kad atsiras kirmeliu ir lakas padejo.
Riole
na va mergaites ..visgi nereikes man turbut tu "vaizdiniu priemoniu " naudoti..nes visgi atrodo, kad mergaitei manikiuras labai patiko ir ji per visa savaitgali vaikas taip laikesi..kad grandancia uzklupau tik karta... biggrin.gif vistik neblogai sakyciau thumbup.gif
tikekimes kad taip ir toliau bus ir aciu aciu aciu audreja uz patarima clap_1.gif dar karta biggrin.gif
Unregistered
QUOTE(Riole @ 2007 03 13, 16:45)
na va mergaites ..visgi nereikes man turbut tu "vaizdiniu priemoniu " naudoti..nes visgi atrodo, kad mergaitei manikiuras labai patiko ir ji per visa savaitgali vaikas taip laikesi..kad grandancia uzklupau tik karta... biggrin.gif vistik neblogai sakyciau  thumbup.gif
tikekimes kad taip ir toliau bus ir aciu aciu aciu audreja uz patarima clap_1.gif dar karta  biggrin.gif
*

Smagu girdėti smile.gif . Ir labai džiugu, kad radot sau ir savo mergaitei priimtiną problemėlės sprendimo būdą mirksiukas.gif . O mes savo nykščius patepėm laku, kremuku, užklijavom pleistriukais ir - pirštukai apgijo, tai vaikas pats savimi atsidžiaugti negali, visiems rodo, kokios odelės gražios, kad žaizdelių nebėra ax.gif . Taigi, ir man neprireikė vaizdinių priemonių lotuliukas.gif . Kol kas apsiribojau nuoširdžiu ir atviru pokalbiu (labai tikiuosi, kad daugiau nieko ir nereiks imtis mirksiukas.gif ).
indrulka1
mes irgi turim tokia problemele doh.gif manoji jau 3.7 m, bet jau 2.5 metu nekarpau nagukiu, nes nera ka karpyiti....lakai kartus tie nepadeda, vis tiek kramto ir jai skanu lotuliukas.gif pamokslai nepadeda...nebezinau ka daryti....
Prula
O kažin kaip dažnai tuos nagučius vaikui galima lakuot su tuo karčiuoju laku. Kažkaip nesinori nagučių pažeist g.gif mums kol kas jis nepadeda, galvoju gal dažniau lakuot? kokią kas antrą dieną g.gif nes irgi jau senai nebekarpom nagų, nebėra ką verysad.gif
^Braškytė^
mano tai nulupa tuos nagucius,i burnyte nekisa,bet jau iprato kad siaubas ,nz kaip ir kovot su tokia beda
gerdulka
Pas mus irgi tas pats, ir graziuoju ir piktuoju ir kirmelem gasdinimai doh.gif nelabai kolkas padeda, vis pasislepes ir ziurek jau nusidraskes verysad.gif
^Braškytė^
QUOTE(gerdulka @ 2009 07 02, 08:48)
Pas mus irgi tas pats, ir graziuoju ir piktuoju ir kirmelem gasdinimai  doh.gif  nelabai kolkas padeda, vis pasislepes ir ziurek jau nusidraskes  verysad.gif
*

mano irgi slepia ,pasislepia krapsto ir juokiasi doh.gif
Daivulyte
Mano dukrai kai buvo mazyte nuo visu kramtymu padedavo manikiurai , eidavom kartu pas pazystam maniukiuriste , ir jai nulakuodavo nagucius ,, jai budavo kaip atrakcija kaip papildoma porcija ledu.vis laukdavo kiekvienos savaites kada jai lakuos ir taip po keletos menesiu baigesi visi kramtymai, juk naguciau buvo grazus wub.gif

o dabar kai yra ir nagu daile , tai manu visai mergytes galima atpratinti, anksciau mes lipdukus klijuodavom thumbup.gif
deima15
QUOTE(Riole @ 2007 03 09, 12:16)
Gitap tiesa skant bijociau vaikui rodyti tas nagu grybelio foto..kad dar sokas vaikui koks nebutu..nes man ir paciai vaizdelis nekoks...
bet va pasidalinsiu dziugia naujiena...augreja aciu aciu aciu dar karta thumbup.gif
padarenm mano mergelytei manikiura..kaip keista jai labai patiko ir net labai leido man daryti...nulakavom nagucious ir ka galvojate..tiesa dar pasakiau kad jei naguciu nelupines tai manikiura darysim nuolat....taigi vakar mazoji laikesi kaip didvyre ir negrande.. biggrin.gif o dar kai nuejome i maxima pirkti ... surado lentynoje maza plastmasini indeli ir atnesusi pasake..."mama perkam cia gi manikiura darysim"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
visgi gal pagelbes tas manikiuras...nes kaip sakant gera pradzia puse darbo...gal vaikui stimulas  mirksiukas.gif
*

Na va, kaip gerai, padaret mergytei manikiura ir problemele manua bus isspresta thumbup.gif
O ka daryti, kai berniukas 3m grando nagucius verysad.gif
Daivulyte
gal imanoma kanors mainu pasiulyt mirksiukas.gif , jei jis ir odeles palupineja, tai manyciu visai skauda, gal pabandyti kokiom citrinu sultymis patrynti , truputi pagzaus ,dar truputi pagasdinti kad visa laika bus ir graus , gal taip padetu doh.gif
deima15
QUOTE(Daivulyte @ 2009 07 18, 06:59)
gal imanoma kanors mainu pasiulyt  mirksiukas.gif , jei jis ir odeles palupineja, tai manyciu visai skauda, gal pabandyti kokiom citrinu sultymis patrynti , truputi pagzaus ,dar truputi pagasdinti kad visa laika bus ir graus , gal taip padetu doh.gif
*

Dekui uz patarima, butinai isbandysim smile.gif
pauksciukas
ir pas mus tas pats krapsto nagus nuo kokiu 3 metu dabar jam 5,5 ir nieko nepadarysi, vakar aliejuku patepiau savo nagu, sakau jei krapstysi griauš tau is kart , nezinau vakar vakarui suveike, bet ar ilgam g.gif
lannasuper
sveikutes pas mane ta pati problema,daba lyg jau galvojau issprendeme ziuriu ji pradejo sienoje dazus krapstyti atsigulusi miegoti,o del nagu draskymo buvo tikrai vargo pradzioje grazai aiskinau ,bet negelbejo tai nupirkau kremo mineturini rankom tubele ir pasakiau kad tai vaistai ir kaitik ji nores draskyti reikia butinai juo tepti kad nedraskytumei,tai kazkuriam laikui padejo kol daba sienu nepradejo draskyti biggrin.gif kazin ir sienom reikes krema pirkti? g.gif biggrin.gif
vida/d
O maniskis jau seniai savo nagus "nugrauzia".Jau daug ka isbandziau ir pasakoju,kad ten daug susikaupia mikrobu ir pan.,bet jis vistiek doh.gif kartais pavyksta koki uzsilikusi nukirpti,bet visumoj,ju nelieka verysad.gif
^Braškytė^
as ir nz kaip kovoti ,lupineja nagucius nors tu ka sad.gif
^Braškytė^
4u.gif
gelep
Mums irgi cia labai labai skaudi tema,mano mergaite taip baisiai kramto nagus, kad jie supuliuoja, ir aplamai, net nueina, pora naktu, yra praverkusi be miego, kai pirstukai puliuoja, zadejo nekramtyti, bet pamirso, vedem pas neurolege, sako, cia nerviskai jie taip, bet isgydyti nepavyks, kol neisaugs, bet deja, kiti taip ir neisauga, pradzioje tepdavau su tuo karciu laku, padejo kokia pora menesiu, o dabar ir prie to kartumo jau pripratusi, zodziu.....nebesuvokiu ka daryti, gasdinau, ir prasiau, ir viska rodosi jau dariau, rezultate- tas pats doh.gif
^Braškytė^
4u.gif
Tekantisaule
Pas mus tas pats... doh.gif Sunus "nukramto" nagus ir niekas nepadeda. schmoll.gif Pirkau ir tuos spec. vaistukus, bet kad nei tie nepadeda. Taip po gi kalbejom, aiskinau, ir gasdinau...zodziu ir geruoju ir graziuoju, ir piktuoju, o rezultatas nulinis. Tikesiuos, kad tai su laiku pasibaigs...
Bet kiek teko girdeti, kad tai paveldima. unsure.gif Mano anyta taip pat kramto, tai ir anukas i ja ko gero. doh.gif
Lesia
Maniskis irgi grando-drasko nagucius-pastebejau-naujoje aplinkoje arba kada nedrasu,retkarciais kada tv ziuri-uztenka pasakyt arba jo ranka i savo paimt ir palaikyt.
pamirsau kada su zirklutemis kirpau jam nagus unsure.gif
maxim1016
vilniuje yra parduotuve lazdynuose,erfurto,kosmetikos tokia,ten yra thumbup.gif nagu lakas,palakuoji vaikui nagus ir jei paima i burna skonis fuj,laaaaaaaabai veiksminga,nekenkia sveikatai,bet neskanus baisiai,apie 6lt kaina,ir ilgam ilgam uzteks.rusiskas jisai.bet tikrai veikia 100proc. 4u.gif
^Braškytė^
QUOTE(Lesia @ 2010 06 11, 19:33)
Maniskis irgi grando-drasko nagucius-pastebejau-naujoje aplinkoje arba kada nedrasu,retkarciais kada tv ziuri-uztenka pasakyt arba jo ranka i savo paimt ir palaikyt.
pamirsau kada su zirklutemis kirpau jam nagus unsure.gif

musu situacija lygiai tokia pati ir lygiai taip pat daro, as irgi jau nezinau kada kirpau ,viska pats nusilupa unsure.gif

maxim1016 musu vaikinukas ju nekramto o lupineja pirstukais , tai mums tas lakas tikrai nepades schmoll.gif schmoll.gif
Renataly
Mes taip pat turim sia beda, draskom nagelius. Liudna, bet nieko neiseina padaryti.
^Braškytė^
QUOTE(Renataly @ 2010 08 05, 09:46)
Mes taip pat turim sia beda, draskom nagelius. Liudna, bet nieko neiseina padaryti.
*

ir as nieko negaliu padaryti blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.