musu mazylei greit ketveri..jau pora menesiu turime problemele..ji grando nagus...zinote kiti vaikai kramto..o ji sugalvojo sau uzsiemima ir grando atsisedusi..zodziu katastrofa nagai nebeauga...atrodo baisiai..ir atpratinti neiseina..ir graziuoju snekejomes ir bloguoju..bet..deja viskas veltui...gal kas zinote buda kaip su tuo kovoti?
QUOTE(Riole @ 2007 03 07, 16:25) musu mazylei greit ketveri..jau pora menesiu turime problemele..ji grando nagus...zinote kiti vaikai kramto..o ji sugalvojo sau uzsiemima ir grando atsisedusi..zodziu katastrofa nagai nebeauga...atrodo baisiai..ir atpratinti neiseina..ir graziuoju snekejomes ir bloguoju..bet..deja viskas veltui...gal kas zinote buda kaip su tuo kovoti? vaistinije yra pirkti specialu laka naguciams. jis kartaus skonio, ir kai vaikutis pradeda imti pirstus i burna ,skonis, ,,FUI.....,, Papildyta: QUOTE(Riole @ 2007 03 07, 16:25) musu mazylei greit ketveri..jau pora menesiu turime problemele..ji grando nagus...zinote kiti vaikai kramto..o ji sugalvojo sau uzsiemima ir grando atsisedusi..zodziu katastrofa nagai nebeauga...atrodo baisiai..ir atpratinti neiseina..ir graziuoju snekejomes ir bloguoju..bet..deja viskas veltui...gal kas zinote buda kaip su tuo kovoti? dar girdejau, kaip mociutes sneka, kad reiketu pirstukus istrinti pipirais ir galit sau isivaizduoti kas buna jai tuos pirstus paimti i burna
aciu ZUKA sis tavo patarimas gal ir gelbetu bet ...yra vaiku kurie kramto ir kisa i burna...tai cia vat ir pagelbetu pipirai bei vaistukai neskanus..bet manoji ne kramto juos....o grando, drasko ...ta prasme krapstineja naga kol jis atsilupa ir nuplesia ..aisku ne visa nepagalvokit...o tik virsuneles ...tikiuosi supratot ka cia noriu pasakyti
RIOLE puikiai suprantu ką nori pakyti mano bernužėlis kuriam 5 metai taippat nagučius grando bet pastebėjau kad ne visusu tik nuo dešnės rankytės kelių nagučių jis pas mane kairiarankis, nežinau kaip su tuo kovoti baruosi ir tiek.
QUOTE(Riole @ 2007 03 07, 17:25) musu mazylei greit ketveri..jau pora menesiu turime problemele..ji grando nagus...zinote kiti vaikai kramto..o ji sugalvojo sau uzsiemima ir grando atsisedusi..zodziu katastrofa nagai nebeauga...atrodo baisiai..ir atpratinti neiseina..ir graziuoju snekejomes ir bloguoju..bet..deja viskas veltui...gal kas zinote buda kaip su tuo kovoti? mums taip pat greitai ketveri,oi kiek vargom ir lupinelom ir kramtem.Darėm daug ka ir lakas ir tepaliukas,bet geriausia padejo manikiuras,nes sutvarkė visas mėsytes atšokusias ir netaip kliuvo , nesinorėjo kramtyti ir lupinėti, ir dar vis tepėme ivairiais kremais kad nebutu kietų odelių ir negaletu ju traukyti.jau gal kokie trys mėnesiai gyvenam be kramtymų
kodel kvailai ...visai nebloga mintis sakyciau...
vistik...labai aciu uz si patarima audreja
Sveika, Riole,
man taip pat teko susidurti su sia problema, tik skirtumas tas, kad musu mergina jau didele buvo (12-13m.), tad pati nagu negrande, bet jie skilinejo ir pleisejo, sutvarkyti juos buvo tikras vargas, rankos visuomet atrodydavo netvarkingos. As manau, kad jums galetu pagelbeti vitaminas A. Esme tame, kad jei nagai yra sveiki ir organizmui netruksta Vit ir mineraliniu medziagu, tai ir noredamas ju nenugrandysi. Mums Vit A labai pagelbejo. Nuo jo nagai sutvirteja, tampa elastingesni. Jis parduodamas kapsulemis ir aliejaus pavidalo, bet vaikui turbut geriau pirkti kapsules, nes aliejukas nelabai skanus. Zinoma, efekta pastebesite tik po keliu savaiciu ar net dar daugiau, bet labai nuosirdziai siulau isbandyti (jei nuspresite pagerti Vit A, paskaityk vaistu pakuotes informaciniame lapelyje, kaip rekomenduojama ji gerti - atrodo, menesi geri, menuo pertrauka). Dar dukrai tepiau nagus specialiu laku, kuris padengia naga apsauginiu sluoksniu ir neleidzia jam skilineti ir sluoksniuotis, bet nesu tikra, ar jusu atveju jis gelbetu, kai dukryte pati pleso nagelius. Linkiu sekmes
aciu jumila uz patarimus...
bet matai as pries viskokius papildus vaikuciams..turiu pazystama vaistininka ir jis kategoriskai draudzia naudoti mums patiems bei vaikeliui duoti papildus...visokius vit A<E ir pan... tiesa vit, C sake galima nes jis nei kenkia nei padeda
Na, jei posaki "Kiek zmoniu - tiek nuomoniu" pritaikius gydytojams, tai butu kazkas panasaus "Kuo vienas gydytojas gydo, tuo kitas gasdina...". Manau, kad jusiskis farmacininkas turejo omeny Kopenhagos mokslininku pranesima, jog Vit A ir E gali buti kenksmingi, Vit C - neutralus, o selenas, priesingai, net pailgina gyvenimo trukme ir t.t. Bet juk kita savaite kito universiteto mokslininkai dar ka nors paskelbs, pvz. kad be Vit A galima ir numirti.
Ai, nekreipk demesio i mano rasliavas, as tik siaip garsiai mastau. Juk kiekvienas zmogus pats pasirenka. As tik manau, kad vertetu ne tik salinti pasekmes, bet ir priezasti - siuo atveju stiprinti nagucius. Beje, naturalus Vit A saltinis yra zuvu taukai, menkes kepeneles, kiausinio trynys, morkos, spinatai, maziau - grietineleje, svieste... Taip kad nebutina gerti tabletes. Dar girdejau, kad padeda silto alyvu aliejaus voneles. Reikia siek tiek pasildyti alieju ir palaikyti imerkus pirstukus. Tik sios proceduros trukumas yra tas, kad vargiai ar vaikas tures uztektinai kantrybes daznai ta daryti? Be to, kartais silpnu naguciu priezastimi gali buti ir kalcio bei gelezies trukumas. Tad turbut geriausia butu pasikonsultuoti su protingu gydytoju. Na, o jei visa si rasliava tau atrodo nesamone, tai linkiu ir tikiuosi, kad jusu vaikelis tiesiog isaugs is siu problemu. Sekmes
O aš tai dvigubą problemą turiu (nors po truputį atprantam) ir krapšto, ir burnon kiša
Gitap tiesa skant bijociau vaikui rodyti tas nagu grybelio foto..kad dar sokas vaikui koks nebutu..nes man ir paciai vaizdelis nekoks...
bet va pasidalinsiu dziugia naujiena...augreja aciu aciu aciu dar karta padarenm mano mergelytei manikiura..kaip keista jai labai patiko ir net labai leido man daryti...nulakavom nagucious ir ka galvojate..tiesa dar pasakiau kad jei naguciu nelupines tai manikiura darysim nuolat....taigi vakar mazoji laikesi kaip didvyre ir negrande.. visgi gal pagelbes tas manikiuras...nes kaip sakant gera pradzia puse darbo...gal vaikui stimulas
Taigi ir sakau - NESUPER baisių
QUOTE(audreja @ 2007 03 07, 20:11) mums taip pat greitai ketveri,oi kiek vargom ir lupinelom ir kramtem.Darėm daug ka ir lakas ir tepaliukas,bet geriausia padejo manikiuras,nes sutvarkė visas mėsytes atšokusias ir netaip kliuvo , nesinorėjo kramtyti ir lupinėti, ir dar vis tepėme ivairiais kremais kad nebutu kietų odelių ir negaletu ju traukyti.jau gal kokie trys mėnesiai gyvenam be kramtymų sutinku su tavim mums jau puspenktu,bet ta problema irgi buvo,tai kas savaitinis manikiuras,pamoralizavimai,kad atsiras kirmeliu ir lakas padejo.
na va mergaites ..visgi nereikes man turbut tu "vaizdiniu priemoniu " naudoti..nes visgi atrodo, kad mergaitei manikiuras labai patiko ir ji per visa savaitgali vaikas taip laikesi..kad grandancia uzklupau tik karta...
tikekimes kad taip ir toliau bus ir aciu aciu aciu audreja uz patarima QUOTE(Riole @ 2007 03 13, 16:45) na va mergaites ..visgi nereikes man turbut tu "vaizdiniu priemoniu " naudoti..nes visgi atrodo, kad mergaitei manikiuras labai patiko ir ji per visa savaitgali vaikas taip laikesi..kad grandancia uzklupau tik karta... tikekimes kad taip ir toliau bus ir aciu aciu aciu audreja uz patarima Smagu girdėti
mes irgi turim tokia problemele
O kažin kaip dažnai tuos nagučius vaikui galima lakuot su tuo karčiuoju laku. Kažkaip nesinori nagučių pažeist
mano tai nulupa tuos nagucius,i burnyte nekisa,bet jau iprato kad siaubas ,nz kaip ir kovot su tokia beda
Pas mus irgi tas pats, ir graziuoju ir piktuoju ir kirmelem gasdinimai
Mano dukrai kai buvo mazyte nuo visu kramtymu padedavo manikiurai , eidavom kartu pas pazystam maniukiuriste , ir jai nulakuodavo nagucius ,, jai budavo kaip atrakcija kaip papildoma porcija ledu.vis laukdavo kiekvienos savaites kada jai lakuos ir taip po keletos menesiu baigesi visi kramtymai, juk naguciau buvo grazus
o dabar kai yra ir nagu daile , tai manu visai mergytes galima atpratinti, anksciau mes lipdukus klijuodavom QUOTE(Riole @ 2007 03 09, 12:16) Gitap tiesa skant bijociau vaikui rodyti tas nagu grybelio foto..kad dar sokas vaikui koks nebutu..nes man ir paciai vaizdelis nekoks... bet va pasidalinsiu dziugia naujiena...augreja aciu aciu aciu dar karta padarenm mano mergelytei manikiura..kaip keista jai labai patiko ir net labai leido man daryti...nulakavom nagucious ir ka galvojate..tiesa dar pasakiau kad jei naguciu nelupines tai manikiura darysim nuolat....taigi vakar mazoji laikesi kaip didvyre ir negrande.. visgi gal pagelbes tas manikiuras...nes kaip sakant gera pradzia puse darbo...gal vaikui stimulas Na va, kaip gerai, padaret mergytei manikiura ir problemele manua bus isspresta O ka daryti, kai berniukas 3m grando nagucius
gal imanoma kanors mainu pasiulyt
QUOTE(Daivulyte @ 2009 07 18, 06:59) gal imanoma kanors mainu pasiulyt Dekui uz patarima, butinai isbandysim
ir pas mus tas pats krapsto nagus nuo kokiu 3 metu dabar jam 5,5 ir nieko nepadarysi, vakar aliejuku patepiau savo nagu, sakau jei krapstysi griauš tau is kart , nezinau vakar vakarui suveike, bet ar ilgam
sveikutes pas mane ta pati problema,daba lyg jau galvojau issprendeme ziuriu ji pradejo sienoje dazus krapstyti atsigulusi miegoti,o del nagu draskymo buvo tikrai vargo pradzioje grazai aiskinau ,bet negelbejo tai nupirkau kremo mineturini rankom tubele ir pasakiau kad tai vaistai ir kaitik ji nores draskyti reikia butinai juo tepti kad nedraskytumei,tai kazkuriam laikui padejo kol daba sienu nepradejo draskyti
O maniskis jau seniai savo nagus "nugrauzia".Jau daug ka isbandziau ir pasakoju,kad ten daug susikaupia mikrobu ir pan.,bet jis vistiek
as ir nz kaip kovoti ,lupineja nagucius nors tu ka
Mums irgi cia labai labai skaudi tema,mano mergaite taip baisiai kramto nagus, kad jie supuliuoja, ir aplamai, net nueina, pora naktu, yra praverkusi be miego, kai pirstukai puliuoja, zadejo nekramtyti, bet pamirso, vedem pas neurolege, sako, cia nerviskai jie taip, bet isgydyti nepavyks, kol neisaugs, bet deja, kiti taip ir neisauga, pradzioje tepdavau su tuo karciu laku, padejo kokia pora menesiu, o dabar ir prie to kartumo jau pripratusi, zodziu.....nebesuvokiu ka daryti, gasdinau, ir prasiau, ir viska rodosi jau dariau, rezultate- tas pats
Pas mus tas pats...
Bet kiek teko girdeti, kad tai paveldima.
Maniskis irgi grando-drasko nagucius-pastebejau-naujoje aplinkoje arba kada nedrasu,retkarciais kada tv ziuri-uztenka pasakyt arba jo ranka i savo paimt ir palaikyt.
pamirsau kada su zirklutemis kirpau jam nagus
vilniuje yra parduotuve lazdynuose,erfurto,kosmetikos tokia,ten yra
QUOTE(Lesia @ 2010 06 11, 19:33) Maniskis irgi grando-drasko nagucius-pastebejau-naujoje aplinkoje arba kada nedrasu,retkarciais kada tv ziuri-uztenka pasakyt arba jo ranka i savo paimt ir palaikyt. pamirsau kada su zirklutemis kirpau jam nagus musu situacija lygiai tokia pati ir lygiai taip pat daro, as irgi jau nezinau kada kirpau ,viska pats nusilupa maxim1016 musu vaikinukas ju nekramto o lupineja pirstukais , tai mums tas lakas tikrai nepades
Mes taip pat turim sia beda, draskom nagelius. Liudna, bet nieko neiseina padaryti.
|