Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Geras medus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3
Sandr_e
Na parasysiu savo nuomone ir as apie medu, perkame ir mes medu,bet tik siemet nusipirkome is gerai pazystamo bitininko(kazkaip anksciau pirkdavom pigesni tai is turgaus tai is kokios bobutes vis pigiau,kol nepabandem tikro medaus) zodziu medus-pasaka thumbup.gif ! tikraja to zodzio prasme pas mus vaikai niekada nevalge medaus bet vat sio pacio pirmo pieniu medaus ragavo essen.gif ir su arbata gere ir sake labai skanus,is tikro ir as pirma karta gyvenime paragavau pieniu medaus,toks labai subtilaus svelnaus skonio man labai labai patiko,po to kita medu pirkom jau veliau apie birzelio menesi irgi labai skanus medus thumb_yello.gif
Dunja
QUOTE(Girinukė @ 2007 07 01, 18:57)
Gal galima paklausti kelias seimas turit?
Pries pora metu kompensavo tyrima medaus, pernai ne. Dabar kompensuoja tik vaistus, po 5 litus seimai.
*


pas mus 42 seimos mirksiukas.gif
dianita
o as turiu kita klausima del medaus: ar lietuvoje galima isigyti kaštainio medaus?? man bunant graikijoje man idejo stiklainiuka, jis tamsus, skystokas, kartesnis ir aitresnio skonio, kaip man pasake, turi daugiau ivairiu ten savybiu nei kitos medaus rusys... tas stiklainiukas nedidelis, tai galvoju, gal ir lietuvoje kas nors turi tokio medaus ax.gif
kice
Kastainiu pas mus nera, jie nezydi, taip kad nera is kur bitem toki medu nesti smile.gif Lietuvoj turim kitokio kartaus ir tamsaus medaus - virziu pvz smile.gif
niliuke
Gal kas iš mamyčių žino kur būtų galima nusipirkti natūralaus bičių medučio.Turgus ir prekybos centrai nekelia pasitikėjimo.Veiksmas Kaune.
Būsiu dėkinga.
*GREISI*
QUOTE(niliuke @ 2008 10 04, 15:56)
Gal kas iš mamyčių žino kur būtų galima nusipirkti natūralaus bičių medučio.Turgus ir prekybos centrai nekelia pasitikėjimo.Veiksmas Kaune.
Būsiu dėkinga.
*


http://zmuida.googlepages.com/
pirkau pas šitą žmogų,labai patenkinta.Duoti kontakatai,nes tel neturi,tai per emailą.
migė
Gal kas zino, kur galima rasti naturalaus biciu pienelio? nerandu niekur verysad.gif
Eimy
Neperku medaus niekur, nes juo mane aprūpina krikštotėvai thumbup.gif Patys augina bites, tad medus tikrai geras biggrin.gif
regna
QUOTE(migė @ 2009 09 19, 08:09)
Gal kas zino, kur galima rasti naturalaus biciu pienelio? nerandu niekur  verysad.gif
*


Mige 4u.gif aš,pirkau bičių pienelio kapsules Kaune [kur yra naturalūs produktai}
Bent taip man neteko susidurti,kiek teko kalbėti su pažįstamu bitininku,jis yra brangus.
Tuo pačiu noriu paklausti,kam teko naudoti viržių-grikių medų?
Ir dar turiu,klausimą,kaip jūs atskiriate medaus kokybę,juk ne visos perkate pas savus? Ar,perkate medų turguje? 4u.gif Pasidalinkite,juk tai aktualu,artėja žiema 4u.gif
pašnekutė
QUOTE(regna @ 2009 10 05, 09:57)
kaip jūs atskiriate medaus kokybę,juk ne visos perkate pas savus?
*



vyras - truputi bitininkas. iš jo žinau tiek, kad medaus realią kokybę galima sužinoti tik laboratorijose. Turguje - sunkoka. galima, žinoma reikalauti sertifikatų, bet tai gali mažai padėti realiai. Vienintelis dalykas, ką galima pamatyti, tai iš kokių (maždaug) augalų rinktas medus - grikių būna labai tamsus, turi specifinį skonį, ... Bet dažniausiai jis būna "pievų" - mišrių augalų, gintarinės spalvos. Dar - žiemos metu geriau nepirkti skysto medaus - jis stovėdamas "cukruojasi" ir kietėja. skystas - gali būti pakaitintas. taip daro, kai sustingusio medaus likučius iš indų sunku išgramdyti ir parduoti. Toks medus praranda daug vitaminų ir kitų gerųjų savybių. Pakaitintas medus daugiau nebesusicukruoja. Arba - gali būti dirbtinis medus. Taigi, žiema lengviau nusipirkti tikro medaus, o ne pakaitalo. Visa kita kokybė, kaip jau sakiau, nustatoma tik laboratorijose. Perkant turguje - jokios garantijos, kad vienas-kitas indelis gali būti ir ne tos kokybės, kaip nurodyta sertifikate. Geriausia - turėti savo bitininką mirksiukas.gif (Nebūtinai nuosavo vyro pavidalu lotuliukas.gif ) Gi nesunku vasarą pasidairyti kur pamiškėse, toliau nuo didelių bendrovių užsėtų plotų pasidairyti sustatytų avilių. Ir galima drąsiai belstis į duris - garantuotai vieną-kitą indelį pardavimui sukrapštys. Tik važiuokit kiek įmanoma toliau nuo miestų ir greitkelių.
majaliza
Ieškau gero grikių medaus. gal kas parduodate ar žinote kur nusipirkti Vilniuje? rolleyes.gif
regna
QUOTE(majaliza @ 2009 12 03, 12:58)
Ieškau gero grikių medaus. gal kas parduodate ar žinote kur nusipirkti Vilniuje?  rolleyes.gif
*


Majaliza 4u.gif - pasižiūrek internete yra bitininkų,kurie turi visus reikalavimus,dėl kokybiško medaus.
aš,pati taip susiradau ir dabar džiaugiuosiu tuo žmogumi.
Sicija
mes is ukininku turgaus perkam smile.gif
Opdum
iš ekologiškų prekių parduotuves , ten medus turi visus sertifikatus kad jis ekologiškas smile.gif
INOnida
... taip, labai svarbu naudoti kokybišką produktą, bet nepamirškite ir jo vartojimo subtilybių.
Ne vieną dešimtmetį stebiu bites (ir auginu jas), domiuosi apiterapija bei bičių produktų vartojimo įpročiais ir galiu drąsiai sakyti, jog labai dažnai darome elementariausių klaidų. pvz., medų užpilame ka tik virusiu vandeniu ar pienu, bičių rinktas žiedadulkes maišome su kitais maisto produktais ir vartojame nepaisydami mitybos režimo, bičių pienelį naudojame ne šviežią, o chemiškai apdorotą ir t.t., ir pan. Aišku, tai nekenkia mūsų organizmui, bet ir naudos jam neperdaugiausia,- tiesiog medus tampa eiliniu saldikliu ar cukraus pakaitalu.
Tad, jei norite maksimaliai išnaudoti gamtos teikiamas galimybes, - domėkitės ir vartokite tinkamai. Patarčiau perkant medų pasidomėti ne tik jo rūįimi, bet ir bityno vieta... Pirkite ne vienos rūšies, o keleta skirtingų. Vienoks labiau tinka peršalus, kitoks - kasdieniam vartojimui, o trečias - įvairiausių stiprinančių mišinių konservavimui, dar kitas - viso kūno terapijai, t.y. išoriniam naudojimui.
Sveikatos visiems !!!
Sophi
QUOTE(INOnida @ 2009 12 14, 00:33)
Vienoks labiau tinka peršalus, kitoks - kasdieniam vartojimui, o trečias - įvairiausių stiprinančių mišinių konservavimui, dar kitas - viso kūno terapijai, t.y. išoriniam naudojimui.

Koks geriausias vartoti kasdien?
INOnida
Sveiki,
kasdien nedideliais kiekiais (pvz., iki kelių desert. šaukštų) geriausia vartoti mišrų medų - miško, rudens ar vasaros pievų, rapsų, galima ir grikių. tik verta žinoti, jog geras grikių medus turi daugoka geležies, tad jo didesni kiekiai labiau tinka sveikatinimui. Šiaip jau pats geriausias ir, beje, seniausias būdas pasirinkti produktą,- tai "įsiklausyti" į savo organizmą bei pojūčius, kas tuo metu jums l. skanu ir nesukelia nemalonaus jausmo - tai ir būtų tinkamiausia...
Jei stiprinat imuninę sistemą ar gerinat skrandžio darbą, -labai svarbu, kad medus būtų vietinis, o ne atvežtinis. Šiaip ragauti, aišku, galima ir importinį (pvz., išskirtinio skonio- akacijų medus !), tik gydomoji jo galia mūsų kūnui bus žymiai menkesnė.
Sveikatos !
Laimuske
QUOTE
O vieta ką / kaip įtakoja?



Kiek teko girdėti tai būtent vieta daugiausiai ir įtakoja kokios rūšies bus medus. Jei tarkim arti žydi rapsai tai ir medus bus rapsų (šviesus), jei miškas - miško (tamsesnis truputį) ir t.t.

O šiaip daugiau įtakos kažin ar turi. Juk jei bus aviliai kur prie kelio tai tikriausiai ten ir bitutės negyvens, nepatiks jom triukšmas.
Sophi
Turiu klausimą - ar gali šiuo metų laiku medus būti nelabai kietas. Kiek esu turėjus, visada sukietėdavo iki tikrai kieto - net šaukštą įkišt sunku. Dabar nusipirkau a la ekologiško - ne skystas jis, bet šaukštas lenda nesunkiai. Kilo klausimas - ar jis nešildytas?
syri
Man tetulė kasmet "užfundyja" , tai visada turiu to gėrio po ranka smile.gif

regna
QUOTE(Sophi @ 2010 03 04, 21:17)
Turiu klausimą - ar gali šiuo metų laiku medus būti nelabai kietas. Kiek esu turėjus, visada sukietėdavo iki tikrai kieto - net šaukštą įkišt sunku. Dabar nusipirkau a la ekologiško - ne skystas jis, bet šaukštas lenda nesunkiai. Kilo klausimas - ar jis nešildytas?
*


Sophi :4u:Jeigu medus šviežias,jis būna skystas.
Ir,aš,galiu,tau pasiguosti šeštadienį pirkau turguje medų,dėja ,labai nusivyliau,nes turiu įtarimų,kad jis gali būti šildytas.
Medusturi kvepėti,{nors prekeivė teigė,kad jis šviežias}
Gal yra mamyčių turinčių gerą patirtį,kaip išsirinkti-atskirti gerą medų.
Kviečiu padiskutuoti. 4u.gif
INOnida
Sveikos, mielosios mamytes,
pats geriausias ir patikimiausias medus - pas pazistama (ar bent jau rekomenduota draugu) bitininka ir, be abejo, turetu buti vietinis. Ragauti galima ivairaus, taciau jau taip gamtos suredyta, jog veiksmingiausi biciu produktai - is vietoves, kurioje gyvenate (iki 200 km spinduliu).
Gana sunku tobulai atskirti gera produkta nuo nelabai, ne visuomet tinkamai "suveikia" tie liaudiski tyrimai. O ir isvaizda, spalva bei kvapas priklauso nuo ivairiausiu faktoriu. Kitasyk tas neisvaidus medus gali buti sveikesnis. (Tai sakau drasiai, nes turiu trecios kartos bitininkavimo patirti:)
Niekad nepirkciau vaikui medaus turguje pas perpardavinetoja. Juk dabar daug bitynu registruoti ir turi sertifikatus, - galima internete surasti. Kainos visur labai panasios, galbut siek tiek brangesni ekologisko ukio (su visais sertifikatais) produktai. Be to, siulyciau vartoti ne vien medu, bet ir kitus biciu produktus,- visuomet busite Jus ir Jusu vaikuciai zvalus ir sveiki!
Pelagia
Noriu pasidalinti vienu sveiko ir gaivinancio gerimo receptu(is bitininko Amsiejaus suzinojau).I puodeli ipilti silto vandens,ideti po sauksteli medaus ir ziedadulkiu ,ipilti pagal skoni citrinos sulciu ar siaip kokios rugsteles,gerai ismaisyti . Atvesus galima prisideti leduku .Atgaiva ir vitaminu doze garantuota! thumbup.gif Dabar toki gerimuka darau visai seimai.
Papildyta:
Tiesa, i diena galima suvartoti apie 4 a.s. ziedadulkiu.Jei tokio gerimo pageidauja visa seimynele , galima daryti i trilitri, tada deti visko po 3 v. s.
Tepaluota
Tik jei padidėjęs skrandžio rūgštingumas - tokio gėrimuko negalima rolleyes.gif
Pelagia
Taip , tada gal ir nelabai gerai, tokiu atveju puikiai tiktu biciu duonele, tik ne kaip gerimukas, o paprastai vartojant.
Sandr_e
Sveiki, o mes jau senai medų perkam Vaitukaičių bityne, Šlapių km. Dusetos mirksiukas.gif
Sophi
QUOTE(regna @ 2010 06 15, 14:26)
Sophi :4u:Jeigu medus šviežias,jis būna skystas.
Ir,aš,galiu,tau pasiguosti šeštadienį  pirkau turguje medų,dėja ,labai nusivyliau,nes turiu įtarimų,kad jis gali būti šildytas.
Medusturi kvepėti,{nors prekeivė teigė,kad jis šviežias}
Gal yra mamyčių turinčių gerą patirtį,kaip išsirinkti-atskirti gerą medų.
Kviečiu padiskutuoti. 4u.gif
*


Išsiaiškinau, kad tas a la šildytas medus iš tikrųjų nėra šildytas. Kad nesustingtų į kaulą, kai kurie bitininkai jį apdoroja mechaniškai ir išeina vadinamasis kreminis medus ax.gif
INOnida
Sveiki,
puikiai laikosi ir nestingsta ne tik tepamasis medus, bet ir geras lipcius. Pernai jo buvo tikrai nemazai...
Juos atskirti nesudetinga, - geras lipcius labai panasus i sviezuteli nesusikristalizavusi medu, o tepamasis, t.y. isplaktas specialiu maisytuvu, - primena neskaidru tepama krema.
Pasitaiko turguose, be abejo, ir kaitinto medaus. Sildo ji dazniausiai perpardavinetojai ne tik del "vaizdelio", bet ir tam, kad galetu sumaisyti likucius visokio (ivairiu rusiu) medaus. Is paziuros (be cheminiu tyrimu) nelabai pavyktu nustatyti perkaitintas jis ar ne, su priemaisom ar be ju.
Tad geriausia kokybes garantija - pirkti tiesiai is bitininko ranku... SVEIKATOS !
Tepaluota
QUOTE(Sophi @ 2010 07 08, 21:02)
Išsiaiškinau, kad tas a la šildytas medus iš tikrųjų nėra šildytas. Kad nesustingtų į kaulą, kai kurie bitininkai jį apdoroja mechaniškai ir išeina vadinamasis kreminis medus ax.gif
*


Kreminis medus arba medaus kremas - tai išplaktas medus mirksiukas.gif Kiek žinau, vieni jį plaka galingais mikseriais tik išsukę šviežią medų, kiti deda anksčiau gaminto kremo (ale raugas) ir maišo kas tris dienas mėnesį laiko. Abiem atvejais medus kristalizuojasi ne į įprastos konsistencijos kietą masę, o į kremą ir jį lengva tepti. Ir skiriasi jis nuo šildyto! Pastarasis atrodo kaip ką tik išsuktas, skystas - taip apgaudinėjami žmonės. Medaus kremas atrodo panašiai kaip taukai smile.gif Beje, natūralus medus be priemaišų irgi nebūna skystas, po keleto dienų pradeda kietėti. Tad neapsigaukite pirkdamos, skystas medus - nereiškia, kad jis šviežias ir geras mirksiukas.gif
QUOTE(INOnida @ 2010 07 08, 22:17)
Is paziuros (be cheminiu tyrimu) nelabai pavyktu nustatyti perkaitintas jis ar ne, su priemaisom ar be ju.
*


Kai kurias "gudrybes" galima nustatyti ir naminiais būdais mirksiukas.gif
Sophi
QUOTE(Tepaluota @ 2010 07 09, 09:05)
Kreminis medus arba medaus kremas - tai išplaktas medus  mirksiukas.gif Kiek žinau, vieni jį plaka galingais mikseriais tik išsukę šviežią medų, kiti deda anksčiau gaminto kremo (ale raugas) ir maišo kas tris dienas mėnesį laiko. Abiem atvejais medus kristalizuojasi ne į įprastos konsistencijos kietą masę, o į kremą ir jį lengva tepti. Ir skiriasi jis nuo šildyto!

Tai supratau, kad jis ne šildytas. O medaus gerosios savybės nepakinta nuo to maišymo?
kittychan
netiesa,kad tikras medus po kelių dienų tirštėja.Tai priklauso nuo gliukozės kiekio.Daugiausia jos būna pavasariniam meduje.Išsukus sutirštėja per 1,5savaitės.

QUOTE(Sophi @ 2010 03 05, 03:17)
Turiu klausimą - ar gali šiuo metų laiku medus būti nelabai kietas. Kiek esu turėjus, visada sukietėdavo iki tikrai kieto - net šaukštą įkišt sunku. Dabar nusipirkau a la ekologiško - ne skystas jis, bet šaukštas lenda nesunkiai. Kilo klausimas - ar jis nešildytas?
*


Labas.Tarpkitko yra taip vadinamas lipčiaus medus /tamsus/,kuris būna tirštas ,bet nesukietėja.Bet jo būna mažai ir retai.Labai skanus,daugiausiai mineralinių medžiagų turintis medus.
zeneta
kokios dabar medaus kainos ir kur jo galima issigyti Vilniuje..normaliom kainos neuzkeltom
INOnida
QUOTE(zeneta @ 2010 09 07, 10:48)
kokios dabar medaus kainos ir kur jo galima issigyti Vilniuje..normaliom kainos neuzkeltom
*


Sveiki,
kainų spektras šiemet gana platus, nes medaus rinkoje aptinkama visokiausio. Ne tik kokybės prasme, bet ir kilmės. Atvežtinio medaus kainos stipriai mažesnės (tyrimai rodo, kad taip pat ir kokybė) Esu aptikusi rinkoje prasto lenkiško ir nedaug geresnio kinietiško po 15-20 Lt/kg. Prekeiviai internetu jį parduoda kaip lietuviškąsad.gif
Neapsigaukite.юю
Lietuviško, gero vietinio medaus (nelygu, kuriam regione rinktas ar kurios rūšies) kaina svyruoja nuo 18 iki 29 Lt/kg. Turi aiškią tendenciją kilti. Link žiemos šis produktas visuomet brangsta (jei jis kokybiškas).
Bitininkai taiko nuolaidas dideliems kiekiams ir, aišku, pastoviems klientams.

agmor
labai geras medus pas bitininką Širvintų raj, čia
Nestuke-gruoduke
O kur biciu pienelio nusipirkti???
Agned
Labai labai gerą medų parduoda bitininkas iš Zarasų Šlepetys. Ir į Vilnių atveš kiek reikės. Ypač geras pavasarinis, pati pirkau, toks naaaaa toks - negaliu apsakyt spalvos gražumo.
karalyste
QUOTE(Sophi @ 2010 07 08, 22:02)
Išsiaiškinau, kad tas a la šildytas medus iš tikrųjų nėra šildytas. Kad nesustingtų į kaulą, kai kurie bitininkai jį apdoroja mechaniškai ir išeina vadinamasis kreminis medus ax.gif
*




pavasarins medus kristalizuojasi nuo sukimo per dvi savaites jei pakliuvo i pavasarini meduti lipciaus tuomiat apytiksliai trys savaites cukruojasi . tad jei nusipirkot sviezio pavasarinio meducio sukto pries kokias dvi -trys savaiteles jis jau kristalizuojasi ir gali atrodyt jum kad jis nebesviezias
Tepaluota
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2011 06 07, 12:47)
O kur biciu pienelio nusipirkti???
*


Sveiko maisto parduotuvėlėse, taip pat bitininkų parduotuvėse. O medų geriausia pirkti iš patikrinto žmogaus, kad būtumėt garantuoti dėl kokybės.
Pumpurai
QUOTE(Sophi @ 2010 07 08, 20:02)
Išsiaiškinau, kad tas a la šildytas medus iš tikrųjų nėra šildytas. Kad nesustingtų į kaulą, kai kurie bitininkai jį apdoroja mechaniškai ir išeina vadinamasis kreminis medus ax.gif
*



tai gal išsuktas? radau info apie medų - išsukamas

LBite
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2011 06 07, 11:47)
O kur biciu pienelio nusipirkti???
*


Bičių pienelio galite įsigyti Akademijoje (prie Ringaudų), Kauno rajone pas bitininką Algirdą Amšiejų.

QUOTE(Tepaluota @ 2011 07 14, 12:29)
Sveiko maisto parduotuvėlėse, taip pat bitininkų parduotuvėse. O medų geriausia pirkti iš patikrinto žmogaus, kad būtumėt garantuoti dėl kokybės.
*


Tokį bičių produktą kaip pienelis patartina pirkti tiesiogiai iš bitininkų kurie jį patys renka, perkant iš įvairiausių sveiko maisto parduotuvių yra tikimybė, kad nusipirksit kinietiško pienelio. Be to perkant iš tarpininkų kaina tampa ženkliai didesnė, o ir vietų kur galima būtu gauti šviežio ir kokybiško pienelio nėra daug.
Tepaluota
Labai mažai bitininkų renka pienelį, tad ne visur jo gausi. Todėl lieka vienintelis kelias - bitininkų parduotuvėlės. Ir nereikia kalbėti apie jokius kiniečius - parduotuvėlėse pardavinėjamas kokybiškas, iš LT bitininkų supirktas produktas. Pienelis Lietuvoje nėra vartojamas tokiais kiekiais kad jį apsimokėtų iš kažkur importuoti.
Beje, kad jau prakalbome apie kinietiškas bites - paaiškinkite prašau, kuo skiriasi kinietiškos bitės nuo mūsiškių? Akys siauresnės? cool.gif
Dzinte
Sveiki

Norėčiau paklausti ar medus gali sugesti?
Pirkome vasarą medaus, atsidarėme jį tik dabar, bet jo toks kapas, skonis doh.gif baisu blink.gif Įmanoma jį vartoti tik į arbatą idėjus, kai šiek tiek prislopina jo skonį. Ar taip gali būti su medumi?

Nes kiek valgome medaus, o valgome daug, nes visai nevartojame cukraus, tai pirmą kartą jis toks pasibaisėtinas unsure.gif
Voveryyte
QUOTE(Dzinte @ 2012 01 19, 10:01)
Sveiki

Norėčiau paklausti ar medus gali sugesti?
Pirkome vasarą medaus, atsidarėme jį tik dabar, bet jo toks kapas, skonis doh.gif baisu blink.gif Įmanoma jį vartoti tik į arbatą idėjus, kai šiek tiek prislopina jo skonį. Ar taip gali būti su medumi?

Nes kiek valgome medaus, o valgome daug, nes visai nevartojame cukraus, tai pirmą kartą jis toks pasibaisėtinas unsure.gif
*



Aisku,kad ne 4u.gif jis tik susikristalizuoja, bet negenda...snekant apie naturalu.
Apie dirbtinius su priemaisom neismanau blush2.gif buna kartais nesaziningi pardavejai kazko ir primaiso doh.gif
rivera
QUOTE(Voveryyte @ 2012 01 19, 09:33)
Aisku,kad ne  4u.gif  jis tik susikristalizuoja, bet negenda...snekant apie naturalu.
Apie dirbtinius su priemaisom neismanau  blush2.gif buna kartais nesaziningi pardavejai kazko ir primaiso  doh.gif
*


Deja, medus genda. Genda tiksliau rugsta jei jis yra per anksti išsuktas. T.y. kai medus imamas kartu su nektaru kuris yra neisgarintas, turi daug drėgmės. Tokiu atveju dazniausiai ilgainiui medui stovint jis susisloksniuoja, i apacia nuseda tirstesnis medus o virsuje lieka skystas nektaras. Prasideda rugimas, atsiranda net burbuliukai, nemalonus rugstokas kvapas ir skonis.
Taciau, medaus rusiu labai daug (as nekalbu apie mudus i kuriuos nesaziningi pardavejai ideda ko nors, kas ten neturetu buti) kalbu apie ivairiu augalu medu. Skirtingu augalu medus yra skirtingo skonio, spalvos, kvapo, konsistencijos, nuo augalu rusies priklauso ir medaus kristalizacijos laikas- vieni gali kristalizuotis po savaites isemimo is avilio, kiti gali stoveti gera pusmeti ir likti skysti, treti is vis gali but susikristalizave jau koriuose -tada jau bitininkui beda smile.gif.
Perkant medu bent pasiteiraukite kuriame rajone jis rinktas, atkreipkite demesi i etikete ar yra nurodytas bitininko ukis ir t.t. Tikras bitininkas noredamas islaikyti pastovius klientus, tikrai nenores pardavineti š... vietoj medaus.
Dzinte
QUOTE(rivera @ 2012 01 19, 10:11)
Deja, medus genda. Genda tiksliau rugsta jei jis yra per anksti išsuktas. T.y. kai medus imamas kartu su nektaru kuris yra neisgarintas, turi daug drėgmės. Tokiu atveju dazniausiai ilgainiui medui stovint jis susisloksniuoja, i apacia nuseda tirstesnis medus o virsuje lieka skystas nektaras. Prasideda rugimas, atsiranda net burbuliukai, nemalonus rugstokas kvapas ir skonis.
*




Va būtent - tiksliai apibūdinote koks jis pas mus tapo. Vadinasi tikrai sugedęs. O kažin jį vartoti tokį galima? Į arbatas dėti ar dar kažkur?

Žinoma jog nėra nurodyta jokio bitininko ūkio ir apskritai jokios etiketės nėra. Pirktas čia SM. Žinau iš ko medaus nebepirksiu kitais metais biggrin.gif

Ačiū už konsultaciją 4u.gif

O kažin ar kur tiria medų ir man tikrai pasakytų jog sugedęs? tada gal vertėtų su Pardavėju susisiekti g.gif
rivera
QUOTE(Dzinte @ 2012 01 19, 10:19)
Va būtent - tiksliai apibūdinote koks jis pas mus tapo. Vadinasi tikrai sugedęs. O kažin jį vartoti tokį galima? Į arbatas dėti ar dar kažkur?

Žinoma jog nėra nurodyta jokio bitininko ūkio ir apskritai jokios etiketės nėra. Pirktas čia SM. Žinau iš ko medaus nebepirksiu kitais metais biggrin.gif

Ačiū už konsultaciją 4u.gif

O kažin ar kur tiria medų ir man tikrai pasakytų jog sugedęs? tada gal vertėtų su Pardavėju susisiekti g.gif
*


smile.gif taip zinoma galima, tik ar verta? Nebent pirkai koki 20 kg. tada taip, galima ir pasibarti smile.gif. VMVT ir ikainiai apsisprendimui ar verta smile.gif
MEDUS
Bendrojo rūgštingumo nustatymas meduje 24,00
Diastazės aktyvumo nustatymas meduje Phadebo metodu (1 mėginys) 46,00
Diastazės aktyvumo nustatymas meduje Phadebo metodu (3 mėginiai ir daugiau) 37,00
Invertuoto cukraus priemaišų nustatymas meduje (Tigės reakcija) 15,00
Drėgmės, sausų medžiagų kiekio nustatymas meduje 15,00
Hidroksimetilfurfurolo (HMF) nustatymas meduje, AESCh 180,00
Laidumo nustatymas meduje 25,00
Pelenų kiekio nustatymas meduje 38,00
Vandenyje netirpių medžiagų kiekio nustatymas meduje 44,00
Oksidacijos nustatymas pikyje 15,00
Dauguma bitininku šaukte šaukia- TIK NEPIRKITE MEDAUS IŠ NEAIŠKIŲ ASMENŲ, KURIEMS VĖLIAU NEGALĖSITE PAREIKŠTI PRETENZIJŲ.
Dzinte
Gal tikrai neverta biggrin.gif Šiaip SM esu pirkusi ir iš kito žmogaus, medus jų fantastiškas, ir su visomis etiketėmis, bei parašais gavau. Šiais metais susigundžiau mažesne kaina ir nepasiteisino doh.gif
Daugiau nebedarysiu tokios klaidos irnesakyk.gif
rivera
QUOTE(Dzinte @ 2012 01 19, 11:15)
Gal tikrai neverta biggrin.gif Šiaip SM esu pirkusi ir iš kito žmogaus, medus jų fantastiškas, ir su visomis etiketėmis, bei parašais gavau. Šiais metais susigundžiau mažesne kaina ir nepasiteisino doh.gif
Daugiau nebedarysiu tokios klaidos irnesakyk.gif
*


Pigus medus- medus su ? smile.gif

Darbas, inventorius, vaistai, cukrus ir t.t. viskas kainuoja (nemazai kainuoja smile.gif). Tai itakoja ir medaus kaina.
t.p. medaus rūšis - jei medus rapsu ar grikiu jis bus pigesnis nei koks kitas.
Jolete
QUOTE(rivera @ 2012 01 19, 12:20)
Pigus medus- medus su ?  smile.gif


t.p. medaus rūšis - jei medus rapsu ar grikiu jis bus pigesnis nei koks kitas.
*



Grikių taip pat brangus.

rivera
QUOTE(Jolete @ 2012 01 25, 14:53)
Grikių taip pat brangus.
*


Na jis brangesnis uz rapsu del savo savybiu, bet pigesnis nei kiti. Del surenkamo kiekio zinoma.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.