*fanta*
2004 12 01, 23:04
Sveikos mamytes, keletas tikrai svarbiu pastebejimu del kudikiu geroves. Pirmiausia, del pampersu. Mamytes, nepasirinkite lengviausio varianto, nenaudokite isstisai sauskelniu, pakeiskite jas nors karta marlem, ar pan. Tai aktualiausia berniukams. Tikrai nepameluosiu. Atliktas buvo tyrimas ir labai rimtas, tik ne Lietuvoje. Jo esme ta, kad buvo tiriami berniukai, kurie istisai devejo sauskelnes. Is ju 60% uzauge buvo nevaisingi. Liudna tiesa, bet tokia realybe. Juk pacios pagalvokite, sauskelnese kokia buna temperatura, o jei dar ir "papildytos" tai sutimas garantuotas. O ir vyriskas pasididziavimas turi kvepuoti. Tiesiog pilnai neissivysto vyriskos kiausides. Sauskelnes skirtos vienam kartui, o jos brangios, to nepaneigsi. Dazna mamyte neskuba ju keisti. Dar vienas sauskelniu minusiukas, kad vaikucio slapimas daug duoda ziniu apie vaiko sveikatele, o sauskelnese jo nepamatysit. Neesu pries sauskelnes, tiesiog yra tam tikra riba, nepadauginkit. Per TV tokios grazios reklamos sukasi, grazu ziuret. O labiau pazengusiose salyse zmones jau daugiau informuoti, pas mus dar pinigeliai svarbiau, uz klientu sveikata. Sekantis pastebejimas del pykcio isliejimo. Papasakosiu toki tikra nutikima. Zodziu, viena daktaru seimynele turejo dukryte. Viena diena grizo abu nuvarge, dar tvarke kazkokius reikalus, o cia ju vaikelis rekia. Po kiek laiko mama neiskentus paeme dukra ir papurte. Vaikas aisku nutilo, tuo ir baigesi. Laikui begant jie pastebejo, kad ju mergytei kazkas negerai. Vede pas daktarus, paaiskejo, kad smegenu sutrenkimas buvo ir mergaite visam laikui liks protiskai atsilikus. Mergaites mama pasakojo, kad nebuvo dienos, kad ji ziuredama i mergaite nekaltintu ir nesmerktu saves del to, ka padare, nors tai truko vos pora sekundziu. Savo istorija si pora pasakojo ziniasklaidai, kad taip neatsitiktu kitoms seimoms. Esme ta, kad kudikio smegeneles yra tarsi kamuoliukas plaukiojantis skystyje. Isivaizduokite, kai vaikas purtomas, jos atsitrenkia i kaukoles kietuosius audinius su tokiu pagreiciu. Ne karta maciau mamytes purtancias kad ir ta pati vezimeli, tikrai kartais persistengia. Aisku vaikas nutyla, bet tik ne del to, kad jam patiko. Turekite kantrybes mamytes, linkiu to is visos sirdies. Dar zinau, kad kudikiam 6-8 menesiais vystosi prieraisumas zmonem. Siuo laikotarpiu turetu abu tevai kreipti daugiau demesio savo vaikuciui. Jei vienas is tevu tuo metu kur nors isvyktu, ateity tai tikrai atsilieptu. O pirmi vaiku trys metukai yra labai svarbus vaiku tolimesniam gyvenimui. Siais metais isugdomas pasitikejimas savimi, ir savojo as itvirtinimas. As galiu, as to noriu, tai mano ir pan. Pagalvokite teveliai, aukledami vaikucius, ko siekiate, ar kad vaiku grozetusi kiti (visi sakytu, koks jis mandagus, koks ramus, kaip isaukletas ir pan.) ar vaika auginate sau ( vaikas laisvas, jis zino ko nori, jis pazindinasi su pasauliu savo patyrimu, toks vaikas mokes uz save pakovoti ateityje ir lengviau isitvirtins gyvenime). Tiesiog pasidomekite, visi zymesni verslininkai, aktoriai ir kiti daug pasieke zmones vaikysteje dazniausiai buvo pasiute ir nesutramdomi vaikai, tiesiog nesuvarzyti. Leiskite vaikuciui pasireiksti, nestabdykite jo ties kiekviena kliutim. Jus sakote negalima, neik, nelisk, neliesk, ne, o tas mazylis tai supranta kaip eik, lisk, liesk, kuo greiciau. Taip turi but, jis turi viska ismeginti. Todel jus aiskinsit, jis linkses galvute, o jum nusisukus jis jau leks link tos paslapties, kuria jus jam uzdrautet. Pvz: tik nudegusio vaikucio, kad ir pirstuka, daugiau netrauks ugnis, jo nedomins degtukai. Todel nepykime ant ju, tiesiog stenkimes tuo metu, kai jie "kaupia patirti", buti salia. Tikiuosi nepadauginau  Tiek. Su meile
ULTRA VIOLET
2004 12 01, 23:12
Turiu viena pastebejima sitam straipsniui, KODEL VISI PRADEJO MANYTI KAD MARLESE, VAIKO UZPAKALIUKAS NESUNTA? kA JI GERAI SUGERIA DREGME IR UZPAKALIUKAS LIEKA SAUSAS?!!! labai pykstu ant tokiu zmoniu kurie liepia grizti prie gilios senoves, tai ka mokslininkai veltui isradinejo pampersus?
Brigita.
2004 12 01, 23:28
Aciu Tau Fanta, Apie visus siuos dalykus esu kazkur jau lyg girdejusi, lyg skaiciusi. Dar noriu pridurti, kad girdejau jog negalima kudykiu ir paemus uz pazastu metyti i virsu ir gaudyti del tos pacios, smegenu sutrenkimo galimybes. Nosiuk, Niekas neliepia gristi prie senoves, tiesiog patariama retkarciais panaudoti marles, kad vaikucio odele pailsetu, pakvepuotu. Aisku, jei ilgai nekeisi markes, tai ir joje uzpakaliukas susus, bet vistiek ne taip, kaip pampersuose. Juk marle yra pralaidi tiek orui, tiek skysciui. O del mokslininku isradimu, tai juk ne viskas, ka jie daro yra 100 procentu gerai ir be trukumu... Sauskelnes yra kuriamos musu patogumui (kaip tarp kitko visi paskutiniai isradimai yra kuriami tam, kad padaryti zmogaus buiti, kaip imanoma patogesne), bet ar tai tikrai labai patogu mazyliui...gaila, kad pas juos negalima paklausti, kas jiems patogiau  . As, aisku, esu 100 procentu uz sauskelnias ir tikrai jas naudosiu, kai gims mano maziukas, bet zadu bent jau retkarciais panaudoti ir marles  . O siaip, juk kiekvieno pasirinkimo laisve, ka naudoti, ane
*fanta*
2004 12 01, 23:32
As neminejau, kad reikia atsisakyti sauskelniu. Tiesiog nereiketu ju dievint ir nuolat su jom laikyti savo vaikuti. O jei nepastebejote, tai siais laikais viskas isradinejama tik zmogaus patogumui. O pats zmogus atsirenka ka jam naudoti. O marlese nesuntama, juk geroji mamyte iskart mato, ar vaikas slapias ar ne. Be to nepersu marliu, tegul pabuna ir plikutis. Jusu teise rinktis! Mano teise rasyti
Pritariu, kad nuo slapios marles, labai sunta uzpakaliukas Auginau dicki nuo 6 men su marlemis, tik nakciai dedavau sauskelnes. Maniau, kad taip geriau jam, nors tuo metu ir as vargau: ploviau rankomis (oda jautri tapo, kad skaudedavo net prisilietus), neturejau beveik laisvalaikio ...
Omaziuliuka diena laikau po kelias val su marlem, paskui - su sauskelnem, o veliau - vel su marlem. Kadangi siuo metu jau lelius daro sysiu tik karta du i val, tai ir marliu ne kazin kiek reik. Iki vakaro isplautos isdziuna ir vel naudoju
Giliuke
2004 12 02, 00:55
Tikrai, reiketu diena sauskelnes pakeisti palute. Tik kad nelabai pas mane yra praktikos su palutemis.  Nusmunka ji kazkur, perisisuka maziui berepliojant. Bet maniskiui jos labiau patinka nei sauskelnes. Tik kai apsisisioja tai pagreitintu budu replioja tiesiai pas mane.
ULTRA VIOLET
2004 12 02, 00:58
| QUOTE (Džiuga @ 2004 12 02, 00:00) | oho... siuo metu dziaugiuosi, kad auginu dukrele. turbut tai kas rasoma, tisa, tik kad labai jau tos marles... o prisisioja juk kiaurai, be to ir ilgai nuogai negerai, susala, apsisioja viska.gal cia tiesiog tingejimas mano,nzn. tada reikia sauskelniu negaileti ir daznai keisti. |
As visikai pritariu, daznai keiciant ir netaupant uzpakaliukas nesus, o su marle vaikas ilgai nemiegos, o jam pabudus teks plauti ir dziovinti visa pataleli ir rubelius!!!  As zinau kad kaikurios mamytes taupancios pampersus sugalvoja isimti pampersu vidu, ten ideti marliuka  ir valio, taupom!! Va cia as skaitau kad yra iskrypimas o ne taupymas!!!
Mano nuomone, tai tu cia *fanta* gerokai perlenkei..idomu ar pati, kai buna "tavo dienos" marlinius skudurus naudoji ar vis delto renkiesi higieninius paketus  o be to, kaip ten su 60% nevaisingu vyru uzaugusiu su sauskelnem...ir logiskai pagalvojus atsakyk - kiek metu naudojamos sauskelnes? kokia karta galejo su jomis uzaugti ir jau buti nevaisinga?  kokias tempais jos tobulinamos ir pan? o del pykcio isliejimo...atsiprasau, bet cia jau nesveiku zmoniu pavyzdui pateikei..abejoju, ar kas noredami nuraminti krato savo kudiki as pvz. nekratau... o del vaiko auklejimo, charakterio ir pan...tai cia isvis galima gilintis, aiskintis ir vienos tiesos tikrai nesurasim..ai, tingiu aiskintis, nes vistiek iki nesamoniu prieisim, kaip jau ne karta buvo prieita panasiose diskusijose
boruzhe
2004 12 02, 07:43
Labas rytas, Visokių čia nuomonių ir už ir prieš sauskelnes. Tik va kalusimas dėl "kartos užaugusios su sauskelnėm"  Kadangi pirmiosios sauskelnės išrastos 1955 metais. Tiesa jos buvo netokios kaip dabar, juk nuolat tobulina. Tai faktas tas, kad tokių kartų yra jau ne viena Ir vis tik aš už sauskelnes  Einant į lauką, norint, kad vaikutis ilgiau pamiegotų, išsiruošus pas gydytojus ar į svečius, kelionę ir t.t. jos nepakeičiams dalykas
Nematau as nieko blogo tose sauskelnese, dirba tuo klausimu mokslininkai, tobulina. Paziurekit kokios sauskelnes buvo pries sesis sptynis metus, plastmasines ir t.t. o dabar kokios. Nei tie uzpakaliukai sunta nei ka, aisku reikia keisti ne kas 6 valandas ir viskas ok. maciau kaip mano sesuo augino dukra su palutem ir merliukais, siaubas kazkoks, puse dienos skalbia, kita puse mirko ir dziovina. Ir kas is to, vaikas nakti guli slapias susales, kam kankintis ir vaika kankinti.
pabusiu si karta as bambekle ir skeptike. Perskaiciau straipsniuka, kaip teisingai auginti vaikus, pasiziurejau i autores duomenis ir kazkodel manes nenustebino, kad autore neturi vaiku. Is ankto atsiprasau, gal turi tik nerodo (o kodel nerodo  jei kartais turi) jei neturi, tai labai jau knygines tamstos zinios. Jei netaupai pampersu ir per diena pakeiti ne 3, o tiek kiek reikia, tai ir nesunta vaikas jose.
Apie sauskelnes ir as skaiciau, tik ne tai kad sunta, bet pastoviai aukstesne temperatura nei turetu buti, tai mazdaug kaip suauges vyras susijaudina ir seklidese pakyla temperatura, o berniuku (jei sauskelnes uzdetos nelaisvai - ypac kai ant sauskelniu uzdeda bodzius) lytines funkcijos vystymuisi ta temperatura yra per didele. Esu ne medike, rasau ka supratau. As vyresne auginau su palom, bet del alergijos, aisku nera didelio malonumo, bet jei turi skalbimo masina ( nes pastoviai reikia keisti ne tik marles bet ir kelnytes) nera didele beda. Del vaiku supurtymo. Cia nebutinai, kad is pykcio, gali buti siaip netycia krestelejus, pvz. nesiesi vaika, paslysti ir tas staigus judesys kai bandai atsistoti. O paziurekit ir Semetos mankstas - viskas daroma plastiskai be astriu kampu, nes jie butent yra kenksmingi. Ir dar del charakterio. Maniske iki 4m. buvo nevaldomas vaikas, ne is blogos puses - gera, bet energijos tai daug ir dar biski, o veliau pasidare pikta ( bet butent kai linki pikto), irzli, niekas neidomu, dabar jau persilauze, bet verslininke nebus- labai jau drovi.
Šmigija
2004 12 02, 09:49
As gal ir nelabai cia i tema. Daug kur esu skaicius apie tai kad vos sukrestas vaikutis, ar stipriau pasuptas vezimelyje, gali patirt smegenu sutrenkima, todel labai stengiaus kad netycia taip neatsitiktu. Bet iki siol nesuprantu, kaip islieka sveikos smegenys vaiku, su kuriais tevai uzsiima dinamine gimnastika (esu kategoriskai pries ja, nors priezasciu neaiskinsiu), juk vaikuciai ten metomi tokiais stagiais judesiais, tai kaip ju galvelese kose nepasidaro, nu niekaip nesuprantu. Tai kas klysta, ar senu zmoniu patirtis bei medikai, teigiantys kad vaiko smegenys labai lengvai pazeidziamos, ar Gerb. Semeta, propoguodamas dinamine gimnastika?
Sniegena
2004 12 02, 09:50
Nepyk Fanta, bet tavo straipsniukas man primena tas pačias baisias reklamas apie prostatita ir pan. po kurių norisi pasakyti "tik nereikia mūsų gasdinti". Jei domėjaisi tyrimais, tai yra matyt jau naujesnių, kuriais remiantis tegiama, kad modernios sauskelnės (jas teisingai keičiant) yra tokios pat pralaidžios orui kaip ir marliukai, o dėl to, kad šlapimas geriau sugeriamas iššutimo galimybė tik sumažėja. Dėl kratymo - nelaimingi atsitikimai būna net ir gerose šeimose - užuojauta kam taip nutiko.Specialiai niekas taip nedaro. 6-8 mėn.? Iki trejų metų? Žinoma, labai svarbus laikas žmogaus gyvenime - kaip ir likę visi kiti mėnesiai vaikystės, paauglystės, bet vėlgi tai tas pats kas gasdinti mamas po cezario - jūsų vaikas negavo tokio svarbaus artumo! Mano giliu įsitikinimu, jei net tuos pora mėnesių tėvelis negalėjo būti šalia vaiko, bet buvo puikiu tėvu likusius 18 metų, vaikas išaugs pilnaverčiu puikiu žmogumi. Ir t.t. ir pan.
Tfu, kaip nekenčiu kai kas nors be reikalo gasdina. Mamos ir taip dėl įvairiausių dalykų bijo ir pergyvena ir nereikia "pagalbos" prisigalvojant papildomų neramumų.
Šmigija
2004 12 02, 09:53
Va Mingaude jau kazka ir pasake apie ta manksta, bet kokia dar astrus kampai ? Man cia kazkokia sapalione, ne viena karta pati maciau tas manksteles, nu taip issibiuot vaika, tai regis ten kaip po centrifugos smegeneles prie kaukles turetu buti prisiplojusios.
| QUOTE (sniegena2 @ 2004 12 02, 07:51) | Nepyk Fanta, bet tavo straipsniukas man primena tas pačias baisias reklamas apie prostatita ir pan. po kurių norisi pasakyti "tik nereikia mūsų gasdinti". Jei domėjaisi tyrimais, tai yra matyt jau naujesnių, kuriais remiantis tegiama, kad modernios sauskelnės (jas teisingai keičiant) yra tokios pat pralaidžios orui kaip ir marliukai, o dėl to, kad šlapimas geriau sugeriamas iššutimo galimybė tik sumažėja. Dėl kratymo - nelaimingi atsitikimai būna net ir gerose šeimose - užuojauta kam taip nutiko.Specialiai niekas taip nedaro. 6-8 mėn.? Iki trejų metų? Žinoma, labai svarbus laikas žmogaus gyvenime - kaip ir likę visi kiti mėnesiai vaikystės, paauglystės, bet vėlgi tai tas pats kas gasdinti mamas po cezario - jūsų vaikas negavo tokio svarbaus artumo! Mano giliu įsitikinimu, jei net tuos pora mėnesių tėvelis negalėjo būti šalia vaiko, bet buvo puikiu tėvu likusius 18 metų, vaikas išaugs pilnaverčiu puikiu žmogumi. Ir t.t. ir pan.
Tfu, kaip nekenčiu kai kas nors be reikalo gasdina. Mamos ir taip dėl įvairiausių dalykų bijo ir pergyvena ir nereikia "pagalbos" prisigalvojant papildomų neramumų. |
Esu lygiai tokios pat nuomones.
Semetos kursu nelankiau, tik domejausi, yra tarsi toks supimas, bet kai nori pakeisti puse tai tarsi paleidi is inercijos ir kai judesys pasibaige tik tada supi i kita puse. Nera sustabdymo "ant stabdziu", i tuos kursus nejau, nes prisiskaiciau kad mazu vaiku labai lengvai issinarina sanariukai, o ten vaiko svori turi atlaikyti viena kuno dalis.
| QUOTE (babble @ 2004 12 02, 07:14) | o del pykcio isliejimo...atsiprasau, bet cia jau nesveiku zmoniu pavyzdui pateikei..abejoju, ar kas noredami nuraminti krato savo kudiki as pvz. nekratau... |
Savo laiku pazinojau visai normalia mamyte, bet vienasyk ji paliko man savo mergyte pasaugot - kol nueis pas gydytoja. Ir parode, kaip ja uzmigdyti, nes buvo beateinas laikas miegoti. Ji ja uzpurtydavo vezimelyje. Tiesiogine to zodzio prasme - paguldydavo i vezimeli ant sono, prispausdavo rankom, kad nesikeltu ir purtydavo "aukstyn-zemyn" kiek tik linges leisdavo, kol mergyte uzmigdavo. Pati stebiuos, kaip vaikelis isvenge smegenu sutrenkimo - normaliai vystosi, dar ir dabar retkarciais sutinku.. O del pykcio issiverzimo - manau, tai gali ivykti bet kam, nes tokiai situacijai negali buti visada pasiruoses. Tik kad kiekvienas kitaip nuleidzia gara. Negaliu smerkt tu tevu, nes nebuvau ju kailyje nei tuo metu, nei dabar. As, pvz, irgi nepurtau - nors kartais oi, kaip noreciau (sakysit - labili nervu sistema? - nesiginsiu), bet susilaikau, nes zinau, kokie gali buti padariniai (tipo - is svetimu klaidu pasimokiau)..
| QUOTE (*Drambliukas* @ 2004 12 02, 09:54) | | Va Mingaude jau kazka ir pasake apie ta manksta, bet kokia dar astrus kampai ? Man cia kazkokia sapalione, ne viena karta pati maciau tas manksteles, nu taip issibiuot vaika, tai regis ten kaip po centrifugos smegeneles prie kaukles turetu buti prisiplojusios. |
Oi daug buvo apie dinamine gimnastika prisneketa, jeigu tu pries ja tai kam gilintis dar? Juk taves neperkalbesim Maniske "sportavo" nuo gimimo iki 9 men. turbut, gal trumpaiu siek tiek nes jau nebepakeliau. Sveikos, guvios, nieko nebijom, aukstis musu draugas, zemyn galva pakabet malonumas, tuo paciu labai jaucia atstuma, yra labai atsargi, niekad nepadarys taip kad galetu susizeist tycia ar netycia, jaucia visus kampus, kai pradejo vaiksciot nei vienos melynes neturejo del to kad i baldus ar kazka kita atsitrenktu, as netvirtinu kad tai yra isimtinai gimnastikos deka, bet tikiu kad ji labai daug kuo prisidejo prie mano vaiko erdves suvokimo ir atstumo matymo. Kai maniskei buvo panires stipinkaulis traumatologe pasake kad uzmirskit dabar menesiui kad turit sita ranka, ja reik saugot ir ateity ji bus silpnesne ir t.t. ir pan. vos ne i invalidus irase mano mazaja. Nuejau pas kinezeterapeute ir ji man isaiskino kad jeigu paliksiu ta ranka taip ramiai, tada ji gal ir bus silpnesne ateity, jos manymu kaip tik reikejo po trumpo poilsio pradet ta rankute mankstint, po truputi, palengva. (stipinkaulis buvo panires kai maniskei buvo pora menesiu, kaip jau ir rasiau dinamine gimnastika mes darem iki mazdaug 9). tarp kitko dinamine gimnastika tai ne gyd.Semetos isradimas, jis tik propaguoja ja Lietuvoj.
Šmigija
2004 12 02, 10:39
Auges, ne del smegenu sutrenkimo as nesu salininke sios gimnastikos, bet kaip tu sakei tema ne apie tai. Tiesiog man keista, kad jei vaikui pavojingas stipresnis krestelejimas, tai kaip tada vaikiukai darantys dinamine gimnastika nuo to nenukencia, nes jei isties butu pavojingi krestelejimai, kiek vaikuciu jau butu suzaloti, juk tevai ne is pirmo karto ismoksta taisiklingai atlikinet manksta, juk ir ju judesys gali netycia but netikslus. Tai gal jau nera tokie pavojingi tie krestelejimai, as tai norejau pasakyt  P.S. As nesakiau, kad Semeta dinamine gimnastika isrado, as juk sakiau, kad jis ja propaguoja
Del gimnastikos ji yra visai gera, tik nedaugeliui kudikiu tinka, bent jau man gydytoja neuropatologe taip aiskino. Del sauskelniu. Kai tik isgirstu, tyrimu duomenimis nustatyta, juoktis tik norisi. Zinotumet kaip jie atliekami, koki duomenys gaunami ir kaip jie apslifuojami iki reikiamu  Tuo labiau 60 % vyru nevaisingi del sauskelniu, absurdas  Ko gero likusieji 40 taip dirba, todel kasmet ir dideja gyventoju pasaulyje.
Del sauskelniu. As tik uz jas  Tik berniukams jas reiktu det truputi didesnes ir bodziukus laisvesniu-kad vyriskumui daugiai erdves butu
Mielos mamytes, na gi nebukit tokios piktos, zmogus issake savo nuomone ar pasidalino tuo, ka skaites  Norit priimkit, norit ne, o priesinga poziuri josios nuomonei galima issakyti ir graziais zodziais  . Juk visos mes turim zmogiskumo,ar ne?  Ir pagaliau koks gi skirtumas ar si moteris turi vaiku ar ne
ievalota
2004 12 02, 13:35
Idomumo delei: o kada sauskelnes atsirado? Nes as visa laika maniau, kad neperseniausiai  Radau: Marion Donovan was a young mother in the post-war baby boom era. She came from a family of inventors and inherited the inventing 'gene'. Unhappy with leaky, cloth diapers that had to be washed, she first invented the 'Boater', a plastic covering for cloth diapers. Marion Donovan made her first Boater using a shower curtain. A year later she carried her ideas further. Using disposable absorbent material and combining it with her Boater design, Marion Donovan created the first convenient disposable diaper. Manufacturers thought her product would be too expansive to produce. Marion Donovan, left unable to sell or license her diaper patent, went into business for herself. A few years later, she was able to sell her company for $1 million. Cloth Diapers - Maria Allen Cloth diapers were first mass produced by Maria Allen in 1887. Contoured Disposable Diapers In 1949, Stanley Mason patented the world's first disposable and pin-free diapers that were contoured to fit a baby's bottom.
pa_radize
2004 12 02, 18:26
ne toks jau didelis skirtumas,kada tos sauskelnes atsirado-juk tada joms buvo simtas metu iki dabartiniu.na pagalvokit,kaip jos atrode?tas pats merlius ar paklode,tik padaryti taip,kad butu galima uzsegt.o tokie,kokius turim dabar,atsirado ne per seniausiai.vat ir butu idomu suzinot,kada tie vaisingumo-nevaisungumo tyrimai daryti ir su kokiais pampersais uzaugo.beje,nevaisingumas atsiranda ne vien nuo pampersu...vat cia reiktu pagalvot...
Na neuzsipulkit visos fantos. Kiekviena juk is jos pastebejimu galime pasidayti tik savo vaikuciui tinkamas isvadas. Manau, kad kiekvienai is musu, o ypac jautria oda turinciu vaikuciu, pediatre dave toki patarima - kuo daugiau oro voniu. Taip, as naudoju sauskelnes, keiciu jas tikrai labai daznai, bet retsykiais tam kraneliui duodu atokvepi, nors ir tik ta darau, kad gaudau fontanus - leidziu jam nuogam pabuti. O siaip ir vaikas labai megsta nuogutis pabuti - plesia sauskelnes, kai keiciu. Padarykite kiekviena toki maza eksperimenta - uzdekite sauskelnes ir po keliu minuciu jas patikrinkite. Jos bus sausos, bet temperatura tikrai bus aukstesne nei aplinkos. Va cia ir yra bedos. Gasdinti juk niekas negasdina, tik perspeja.
Žiogelis
2004 12 03, 12:00
Aš savo mergytę auginau su pampersais, kartais keisdavau vystyklais, bet kantrybės užtekdavo savaitei, po to vėl grįždavau prie pampersų. Bet jokiu būdu jų netaupydavau, dažnai keisdavau. O va dabar susimąsčiau. Kažkas čia rašė apie "mano dienas". Tai va, man prasidėjo pienligės, dažni uždegimai, vaistai padėdavo "tam kartui" ir problema išsisprendė tada, kai išmečiau visus "allways", "alldays", "Libresse" ir pan. Nusipirkau lino atraižu ir prisidariau įklotukų, dabar viskas čiki čiki  Tai tokie pastebėjimai be išvadų  Dinaminę gimnastiką mes darėme nuo gimimo iki beveik metų ir dabar mergina labai mėgsta pasivartyti, bet jau su tėveliu, nes mama nebepakelia
Nu zinokit mane tai temos autore sunervino Nu as nesuprantu kaip galima taip nekritiskai rasyti. Jei rasai, kad buvo atlikti kazkokie tyrimai ir zinoves tonu kazka aiskini - tai prasom rasyti konkreciai - kur, kada, kokioj saly, kas atliko tyrima, kiek tiriamuju dalyvavo, kokie rezultatai. Jei tiek smegenine neisnesa, tai bent nuoroda kokia duotum, o ne aiskintum gatviniu prekybos agentu zargonu apie kazkur ne Lietuvoj padaryta kazka su is to sekanciom labai tiksiom ir kategoriskom isvadom - 60 proc. nevaisingumas... Ai sorry, dantas mano vaikui isdygo, tai biski pati per daug jautri pasidariau
nereikia isijaust skaitant foruma, kad cia moksline konferencija ir visi tik nuorodas, brezinius, statistinius duomenis nurodo. pasake zmogus ka skaite kazkokiam zurnale , internete ar pan. pasvarstykim:tikim tuo, netikim, kaip jums atrodo, ka jus skaitet ...ir viskas... idomu, ar susitikusios su draugem, kai kazka joms nori papasakot, ka skaitei, ar pateikinejat tikslius duomenis, mokslininku vardus, datas? cia gi forumas!!!! o ne daktaro disertacija.
| QUOTE (SiDo @ 2004 12 03, 12:24) | Nu zinokit mane tai temos autore sunervino
Nu as nesuprantu kaip galima taip nekritiskai rasyti. Jei rasai, kad buvo atlikti kazkokie tyrimai ir zinoves tonu kazka aiskini - tai prasom rasyti konkreciai - kur, kada, kokioj saly, kas atliko tyrima, kiek tiriamuju dalyvavo, kokie rezultatai. Jei tiek smegenine neisnesa, tai bent nuoroda kokia duotum, o ne aiskintum gatviniu prekybos agentu zargonu apie kazkur ne Lietuvoj padaryta kazka su is to sekanciom labai tiksiom ir kategoriskom isvadom - 60 proc. nevaisingumas...
|
Pritariu  . Tos spekuliacijos apie pampersų žalą tai jau ima įsipykti.  Na, ir kokia gi temperatūra pamperse, kuris reguliariai dažnai keičiamas? Ir kokia temperatūra vystykluose? Tiesa, žinau tokių "čiūdų"- moterys, taupydamos kelnes, vaikui ant vystyklo deda polietileno plevelės gabalą.  Taigis, kokia temperatūre toje ceratoje? Internete daug šiukšlių yra, nebūti jų imti už gryną pinigą.
asfaltuota
2004 12 03, 16:13
O aš pritariu autorės mintim. Kokie dar pampersai?!!!! BŪTINAI PALUTĖS!!! Iš pradžių reik tarp kojų įbrukt merlinę, paskui vyniot į perkelinę, paskui vyniot į flanelinę, kad kai apsimyš- maža nepasirodytų. Ir nepamirškit tvirtai privystyt rankas, nes kitaip vaikas akis išsikabins. Palutes mirkyti pelenų šarme, paskui perplauti ūkiniu muilu. Vanduo būtinai turi būti iš šulinio ir šildomas ant krosnies. Prieš naudojant kiekvieną reik stropiai išlyginti karštu lygintuvu. Visų palučių reik maždaug po 40 štukų, nes kitaip nespės džiūti. Sekmės P.S. ne tik išnyks rizika nesulaukti anūkų, bet ir vyras jus labiau mylės. Juk kas gali būti žaviau už suskirdusias motiniškas rankas, nulūžinėjusius nagus , pajuodusius paakius, susivėlusią ševeliūrą? Vat tik vienas klausimas, ar palutės padeda vaiką išugdyti teisingos seksualinės orentacijos? Nes jeigu sūnus užaugęs taps gėjumi- anūkų vistiek nebus
Šmigija
2004 12 03, 16:41
| QUOTE (vobla @ 2004 12 03, 14:14) | O aš pritariu autorės mintim. Kokie dar pampersai?!!!! BŪTINAI PALUTĖS!!! Iš pradžių reik tarp kojų įbrukt merlinę, paskui vyniot į perkelinę, paskui vyniot į flanelinę, kad kai apsimyš- maža nepasirodytų. Ir nepamirškit tvirtai privystyt rankas, nes kitaip vaikas akis išsikabins. Palutes mirkyti pelenų šarme, paskui perplauti ūkiniu muilu. Vanduo būtinai turi būti iš šulinio ir šildomas ant krosnies. Prieš naudojant kiekvieną reik stropiai išlyginti karštu lygintuvu. Visų palučių reik maždaug po 40 štukų, nes kitaip nespės džiūti. Sekmės P.S. ne tik išnyks rizika nesulaukti anūkų, bet ir vyras jus labiau mylės. Juk kas gali būti žaviau už suskirdusias motiniškas rankas, nulūžinėjusius nagus , pajuodusius paakius, susivėlusią ševeliūrą? Vat tik vienas klausimas, ar palutės padeda vaiką išugdyti teisingos seksualinės orentacijos? Nes jeigu sūnus užaugęs taps gėjumi- anūkų vistiek nebus |
*fanta*
2004 12 03, 19:51
Oi motereles jus ir duodat Tikrai nemaniau, kad mano straipsniukas jum sukels tiek emociju. Jei nuo tokiu zodziu taip nervinates, tai kas dedasi jusu namuose, kai jusu vaikas rekia pilnu pajegumu? Aciu mamytem, kurios tolerantiskesnes. O del mano pastebejimu, tai nesijaudinkit, tai tikrai ne paskalos ir internete to nerasit. Tai zodziai moters, turincios patirti, kurios tik pavydet. Ji priedo desto seimos pedagogika ir dirba su seimomis, rengia seminarus ir pan. tevams aktualiais klausimais. Dar keli pastebejimai. Kaip keista, kai parasai viena, o zmones perskaito ka kita. AS NERASIAU, KAD NENAUDOKITE SAUSKELNIU!! Parasiau apie ju minusa. Nevaisingumas issivysto del aukstos temperaturos sauskelnese, nebutinai jos turi buti pilnos. O nevaisinguma norint nustatyti, nebutina laukti, kol vaikas taps vyru. Ot tie lietuviai, kada jus nejausite malonumo, peikdami kitus. Bet jei jums nuo to nors kiek lengviau, mielai prasom  Vistiek as jus myliu
sigiuks
2004 12 04, 12:52
Sveikos mamytes, perskaiciau sia diskusija, tai ir juokas paeme, ir surimtejusi kelis sykius buvau... ne kiek nesmerkiu taves fanta uz pasisakyma, tiesiog siais laikasi tiek priestaringu nuomoniu yra, kad kartais nebezinai, nuo ko greibtis, kuo tiketi, ka daryti.... isvaziuojant is gimdymo namu, gavome toki patarima is gydytoju: neklausykite nei bobuciu, nei probobuciu - vadovaukites savo protu, darykite tai, kas jums atrodo teisingiausia, geriausia jusu vaikui. dziaugiuosi, kad mano vyras visada pritaria tai nuomonei ir mes randame bendra iseiti. del musu sios pozicijos jau ne karta pykomes su tevais, seneliais. ne karta turejau irodineti, kad cia musu vaikas ir mes ji auginsime taip, kaip mums atrodo teisingiausia, o ne taip, kai buvo pries 50 metu. pripazistu, kad yra tokiu dalyku, kurie buvo daug geresni nei siandien, tad renkuosi juos, bet negaliu atsiduoti 100 proc savo mociutes vaiku auginimo patirciai. pavyzdziui, sauskelnes mano babytei kazkoks siaubas, pamaniau, pasiaukosiu del vaiko ir desiu vystyklus, gal tikrai geriau???? 5 min vaikas verkia, ziuriu slapias, pakeiciu. dar 5 vel verkia - slapias, pakeiciu, dar 5....taip pat... nu galvoju mazas, 1 men, per daznai slapinasi, veliau pabandysiu. veliau tas pats... jis istisai verkia, o verkia nes slapias, tik uzdejus sauskelnes jis ramus ir patenkintas. kai paaugom dar syki dariau eksperimenta, tas pats, bet jau ne tik pats bet ir visa lova buvo slapia, nes ismoko issivaduoti is tu slapiu vystyklu. taigi, man si patirtis tikrai niekuo nepadejo. iseiti radau tokia: kuo dazniau keiciu sauskelnes, leidziu pasispardyti ir kasdien pamirkti vonioje. kadangi jau koki menesi sedim ant puoduko, tai irgi gaunasi savotiska oro ventiliacija, tad tikiuosi, kad isvengsim tu blogu prognoziu... nors as tiesa pasakius nelabai noriu tuo tiketi, bet atsarga - gedos nedaro taigi, vieniems vienos tiesos tinka, kitiems kitos. diskutuoti galima i valias. del vaiku purtymo tai man is viso baisu pasidare perskaicius, ar kas taip daro? bet kaip kitos mamytes pasisake, buna ir nelaimingu atsitikimu. todel kiekviana mamyte saugo savo vaikeli kaip imanydama... tad nereaguokime taip skaudziai, ka perkaitome ir su kuo nenorime sutikti, laikykimes savo nuomones, kuria atsirinkome is daugumos. sekmes
| QUOTE (*fanta* @ 2004 12 03, 19:52) | | Nevaisingumas issivysto del aukstos temperaturos sauskelnese, |
O man labai cekava- tai vis dėl to- kokia ten temperatūra??? Kiek ji skiriasi nuo tos, kuri yra prištabeliuotame kelių sluoksnių vystykle? Vobla  .
Jeigu nevaisingumas issivysto del aukstos temperaturos, tai visi Afrikos negrai turetu but nevaisingi, nes jie gyvena ten, kur ir siaip jau temperatura labai auksta...  Ir suomiai dar, bo jie pastoviai i saunas eina  Netikiu, kad pampersuose aukstesne. Gi neuzverda tas pampersu turinys...  O siaip tai gal ir nesveika naudot tuos pampersus. Uztai kad viskas tra nesveika, taigi, logiskai mastant, ir pampersai. Nesveika automobiliai, televizoriai, kompiuteriai, mobilus telefonai, magnetiniai laukai, nesveika per mazai judet, nesveika profesionaliai sportuot, nesveika susilt, nesveika susalt, nesveika saule, nesveika kvepuot (nes oras uzterstas), nesveika valgyt nei viena produkta (nes vieni siaip nesveiki, o kiti nesveiki, nes uztersti). Net gyvent nesveika, todel kad sitai beveik 100 proc baigiasi mirtim (isimtis tie, kuriuos gyvus i dangu paeme...)  Amen...
Sudomino ir manes si tema, nes pati auginu berniuka, bet pati skaiciau , Mamos ar Tavo vaikas zurnale, kad sauskelnes visiskai nekenkia berniuku vaisingumui, nes mintis buvo ta, kad kai ten pas berniukus vyksta svarbus jam pokyciai, jis jau gera desimtmeti buna isauges is sauskelniu. Kai turesiu laiko, butinai susirasiu ta straipsni ir cia ji ikelsiu.
Ir dar tai taip iseina, kad mano vaikui ateiti kazkas atsilieps, nes kaip tik siuo momentu vaiko tevas yra isvykes, ta prasme 5-9vaiko menesi. Bet juk yra vaiku, kurie auga isvis be tevo. Na nebusiu cia didele komentatore, bet konkreciu kas ir kaip argumentu pasigedau
*mamyte*
2004 12 05, 13:30
O as kazkur skaiciau , kad vyrams ilgai sedintiems uz vairo irgi perkaista , todel rekomenduojama sedeti automobilyje ant uztiesalu su mediniais karoliukais  .Saugokit savo vyrus  . O fantos patarimais kai kuriais pasinaudosiu  .Nera cia ko pykti - zmogus patarti norejo , o kai kas nesuprato  .Sekmes - auginant vaikucius  .
| QUOTE (*mamyte* @ 2004 12 05, 14:31) | O fantos patarimais kai kuriais pasinaudosiu .Nera cia ko pykti - zmogus patarti norejo , o kai kas nesuprato .Sekmes - auginant vaikucius . |
na nieko sau patarimai parasyti tokiu tonu...
Ne del nuomones pareiskimo cia daugelis isizeide, bet kokiu budu ta nuyomone buvo pareiksta. Paprasciausiai parode zmogus nepagarba aplinkiniams, todle ir susilauke piktu repliku
Saulyte
2004 12 05, 22:12
Na, as suprantu apie nora padeti ir painformuoti, bet... Labai kazkuo primena mano anyta - kas nauja, to bijau - bet gi ji yra garbingo amziaus moteryte, tai su prantama, o cia Ir siaip viskas atrodo pletku lygio: kazkur kazkas dare tyrimus, kazkas kazkur kazka pakrate ir t.t. O del sauskelniu, tai manau, kad sugaista laika merliukams skalbti geriau skirti pabendrauti su mazyliu, o jei neduok Dieve bus nelaime ir jis bus nevaisingas - medicina tobuleja ne dienom, o valandom. Ir kita vertus, nevaisingu vyru buvo ir tada, kai mamos apie sauskelnes net sesapnavo Fantai patarimas - nereikia viska priimti uz gryna piniga
Kazkur skaiciau, kad ir vazinejimas dviraciu "prisaukia" nevaisinguma. O Olandijoje tai visi tik ir mina pedalus, o salis tai oho-ho kaip apgyvendinta
Puumpaa
2004 12 10, 11:57
Pradzioje skaitant irgi iskilo klausimas ar autore turi vaikuciu. Nes visi teiginiai labai jau teoriniai/knyginiai. Siaip cia pas mus mamos irgi mokytos, ir ne viena, bet taip drastiskai nepamokslauja ir 'dievo' zodzio neskleidzia, juolab kad tai nera asmenine patirtis, o perpasakota is nuogirdu. Gal del to ir norisi uzsipulti ar gintis - "as taip nedarau", arba "darau ir manau, kad tai teisinga". O visa kita tai zinom ir girdeta gandu pagrindu, tikrai visai butu idomus ir faktai kur kokie ir kada tie tyrimai padaryti. Neisizeiksite, *fanta*, bet kaip jau minejo - nereikia cia musu gasdinti!
~♥KaipTaiKaip♥~
2004 12 10, 13:30
Ko jus cia dabar uzsipuolat zmogu? Na ir kas kad knyginiai patarimai ar dar kokie? is kazkur tai jie vistiek paimti, zmogus pats nesusigalvosi taip, tiksliau ne vienas zmogus - ju yra ir daugiau, kurie ta girdejo, skaite ir t.t. Ir manau kad nieks nieko negasdina - juk vaikai jusu ir jus darot kaip jums atrodo geriau. Zmogus stengiasi raso, informuoj, o jus is karto negasdink ir pan.
Puumpaa
2004 12 12, 00:21
Vaidullka, as tai asmeniskai nieko pries patarimus, tik is patirties zinau, kad bent jau sie - sunkiai pasiekiami praktiskai, nors ir skamba labai graziai. Aisku mes visi norime nepriekaistingu santykiu su vaikuciais ir idealiu vaiku, taciau gyvenime visko pasitaiko. Pvz. as irgi buvau uz nevarzoma vaiko laisve ir liberalu auklejima, bet dabar jau gailiuosi ir zinau musu auklejimo spragas. Niekada nereikia perlenkti lazdos, nei per daug leisti, nei per daug varzyti. Ir pan. Paaugs mazuliukas iki 2-3 metu, suprasi apie ka mes cia.  Nepyk taip.
Dobšiukas
2004 12 12, 00:59
CHA CHA CHA, juokinga, tikras VBS (ta istorija apie supurtyma visai kitaip baigėsi ir rašė apie ją kažikoks žurnalas)  O dar pedagokiką dėstanti moterėlė, vaikų mama,išsilavinusi, bet berniuko sėklides kiaušidėm vadinti Aš nieko prieš rimtus patarimus, o ne kaip jau kažkas rašė, ,,Dievo žodžio" skleidimą
QUOTE(*fanta* @ 2004 12 03, 17:52) O nevaisinguma norint nustatyti, nebutina laukti, kol vaikas taps vyru. geraaaasssss.......idomu butu suzinot kokiu budu????  Ish horoskopo gal? Siaip tai shventa tiesa, kad nuo aukshtu temperaturu vyrai nevaisingi tampa. Bet kudikiai anyway nevaisingi, siaipjau....  Dar tiesa, kad gryzhus i normalia temperatura, vaisingumas atsistato. Tingiu dabar ieskot moksliniu straipsniu, bet jei labai prikibsit, galesiu surast ir irodyt  Esme tame, kad spermatogeneze vyksta nuolat ir vyrai, kitaip nei moterys turi ne konkretu skaiciu lytiniu lasteliu, o jie gaminasi nuolat. Taigi, jei jusu brangusis kelias dienas is eiles gerai pasikaitino pirtyj arba sirgo ir smarkiai karsciavo, galimas daiktas, kad jo vaisingumas gerokai sumazejo ar jis netgi tapo keletui dienu nevaisingu. Bet po keliu dienu jau galima planuot Man labai patiko, vienas tyrimas, kur keletas savanoriu (ar ne prancuzu?) kasdien po kelias valandas mirke savo 'turtus' karshto vandens bliudeliuose. Per pora menesiu (jei atmintis neapgauna) tapo visiskai nevaisingi,- ju spermoj nerado nei vieno gyvo spermatozoido. Nustojus 'shildyt' per savaite vaisingumas, dideliam nusivylimui, gryzho...o tiek vilciu buvo deta i 'naturalia kontracepcija' O del kudikiu kratymo ,- taip, taip ir dar karta taip! Tai pavojinga, tai irodyta ir keista, kad LT apie tai labai mazai kalbama Dar ir apie dinamine manksta tureciau ka pasakyti, ale tingiu baisiai naktinet... tik paminesiu, kad ne prie sirdies ji man...laabai ne prie shirdies
Zinot o as supratau, kodel visokios ten nukvake destytojos pedagoges edukologes taip vadinamos desto jaunoms mamytems tokias nesamones - jos gi pavydi mums. Maza to, kad pavydi mums jaunystes ir to, kad jos jau niekad netures mazu leliuku, joms dar pavydas ima del to, kad siais laikais vaikus auginti yra daug lengviau  Todel ir prisigalvoja tokiu nesamoniu apie sauskelniu zala ir bando ipirsti mums palutes, kad nors kazkiek sumazintu musu dziaugsma Jeigu sauskelnes tikrai sukeltu 60 procentu nevaisinguma ir tai butu patvirtinta rimtais moksliniais tyrimais - apie tai zinotu visi medikai ir apie tai butu seniai parasyta zurnaluose ir kitoje literaturoje.
|
|