Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ir būsi daug daug geresnis...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
*Jalta*
Kai dar apie leliuką net nesvajojau, žiūrėdavau į besilaukiančias mamytes su dideliais pilvukais ir galvodavau: "Vargšelės, kokie skausmai jų laukia...oi...oi...oi..." O kai pradėjau pati lauktis, kažkokia dieviška ramybė užliejo mane, visiškai nieko nebijojau, tik laukiau laukiau susitikimo su savo mažuoju žmogeliuku...koks jis bus, kaip atrodys...ir kad tik sveikas būtų, nesvarbu mergytė ar berniukas, nors širdies kertelėje vis dėlto labiau tikėjausi mergytės. smile.gif
Nustatyta gimdymo diena vis artėja, o man kaip nieko, taip nieko, - jokių gimdymo požymių. Dar iš vakaro skambinu sesei, pagimdžiusiai du vaikučius ir klausiu, na kaip, iš kur žinoti, kad jau greitai greitai tas momentas artėja. "Niekaip nežinosi, kada reikės, tada ir bus," - "nuramino" mane. Jau įsivaizdavau, kaip visi draugai, giminės,pažįstami pradeda skambinėti, klausinėti apie leliuką, o aš juk dar jo neturiu ir nežinau kada turėsiu. g.gif
Ramiai sau užmiegu, rytoj teks važiuoti į polikliniką paskirtai konsultacijai. Ryte ant paklodės randu nedidelį,gal 5cm skersmens vandens apskritimą. "Jau turbūt čia man vandenys nubėgo, - galvoju, -kaip gerai, kad važiuoju pas gydytoją, o tai nežinočiau nei ką daryti". Jau truputį pamaudžia pilvą, panašiai kaip per mėnesines,tik per mėnesines man ištisai skauda,o čia tarpais: suskausta, praeina,vėl suskausta. schmoll.gif
Nuvažiuoju 9 val. į polikliniką, o ten didžiausia moteriškių eilė ir visos skubančios ir norinčios be eilės pakliūti pas gydytoją. Gal būčiau taip ir laukusi už durų (vis tas lietuviškas kuklumas) ax.gif ax.gif ax.gif , bet seselė pasikviečia mane į kabinetą. Gydytoja apžiūri, pasako, kad vandenys dar nenubėgę ir išrašo siuntimą į gimdymo namus apžiūrai (tiesa, liepia tuoj pat važiuoti).
Aš grįžtu namo, niekur neskubu. Nežinau valgyti ar ne, nevalgau, tik arbatos išgeriu. Taip nesinori skubėti į ligoninę. Dar paplaunu tą sudrėkusią paklodės vietą, išlyginu. Daugiau nesugalvoju, kuo užsiimti, o ir skausmai vis stiprėja. Sėdu už savo mašinos vairo ir važiuoju į gimdymo namus. Galvoju, gal apžiūrės, pasakys, kad čia tik parengiamieji skausmai ir lieps važiuoti namo laukti tikrų gimdymo skausmų. O su savo mašina juk taip patogu! O jei kartais guldys į ligoninę, tai kai pagimdysiu, galėsiu įsidėti leliuką ir kada norėsiu, parsivešiu namo (kad ten kirps, sius ir sėdėti 2 savaites neleis, net nepagalvojau). doh.gif
Ligoninėje būnu 13 val., mane apžiūri - jau 3 cm atsidarymas. Keletas higienos procedūrų, ir aš gimdykloje. Paguldo į lovą, seka vaikučio širdelės tonusus ir man neleidžia vaikščioti. O aš prisiskaičiusi, kad gimdymo metu galima vaikščioti, patartina sėdėti ant kamuolio. Tai vis prašau šio malonumo. Man liepia gulėti ir laukti, kada pasikeis gydytojų pamaina, o tada jau kažką jie darys. Apie 15 val.ateina gydytoja su tokiu jaunučiu gydytoju rezidentu. "Oi nenoriu, kad toks jaunas gydytojas mane apžiūrinėtų" -galvoju. Patikrina kaklelį tas gydytojas, taip švelniai, visiškai neskausmingai, po to pertikrina patyrusi gydytoja - tai oi oi oi, kos skausmas!!! lotuliukas.gif Atsidarymas - 8 cm. Nuleidžia vandenis. O kiek jų daug, ir kaip aš ryte galėjau pagalvoti g.gif , kad jie jau nubėgo... Šiek tiek nustoja skaudėti, galiu ramiai sau pagulėti. Vis dar nelabai įsivaizduoju, kaip man jie iš ten ištrauks leliuką. g.gif g.gif g.gif Ilgai gulėti neleidžia (vaikščioti taip pat). "Skatinsim", -sako. Su viskuo sutinku, jie gal geriau žino, ką daro, nors buvau nusiteikusi ne tik be nuskausminamųjų, bet ir be skatinamųjų gimdyti. Ir prasidėjo linksmybės! Skausmai sustiprėjo. Kaklelis pilnai atsidaręs, o vaikutis dar pilnai neįsistatęs. Už durų girdėti linksmi gydytojų, seselių balsai, juokavimai, kavučių gėrimai, - jiems kas, eilinė darbo diena. mirksiukas.gif O aš guliu, kenčiu ir noriu tik vieno, - kad viskas greičiau baigtųsi. Ir pagaliau norisi stumti! Subėga tiek daug žmonių:gydytojai, akušerės, keletas studenčių ( turbūt priimamajame neskaitydama brūkštelėjau, kad sutinku, juk neskaičiau kaip ir daugelis, už ką pasirašau). Pamoko, kaip kvėpuoti, liepia tik nerėkti (o taip norisi!). Kai pasako, kad vaikučiui reikia deguonies, labai pasistengiu, ir po keleto stangų jaučiu tik pliumpt ir girdžiu toks gražus viau viau viau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 18 val. nustatytą dieną į pasaulį atėjo 3430g ir 53 cm dukrytė. Aš jau mama, neįtikėtina! Man ant krūtinės paguldo tokį mažutėlį kamuoliuką, tokį bejėgį, tokį mielą mielą žmogeliuką, tokią mažą, labai lauktą lėlytę (ir kas sugalvojo, kad tik gimę kūdikiai negražūs, man ji - pasakiško grožio). wub.gif wub.gif wub.gif
Ir nuo tos akimirkos supranti, kad tu jau niekada nebebūsi toks, koks buvai. Nuo šiol tu būsi truputį atsargesnis, truputį atsakingesnis, truputį švelnesnis, truputį supratingesnis, malonesnis ir nuo šiol tu būsi daug daug geresnis...
LedineLedi
Labai labai graži istorija. Sveikinu su leliuku. Stprybės 4u.gif
erosi
o je kaip grazu!aukit diduciai ir sveiki! labai grazi istorija!saunuole mama! wub.gif
modestasta
Grazu wub.gif wub.gif wub.gif SEKMES JUMS 4u.gif
balanduke
wub.gif aukit dideli ir laimingi wub.gif
*Jalta*
Ačiū visoms už palinkėjimus. Labai malonu skaityti. wub.gif wub.gif wub.gif
*Lina*
labai gražiai aprašei thumbup.gif aukit sveikos ir laimingos 4u.gif
Lolute
Labai grazu! Aukit sveiki ir bukit laimingi!
Anzela0626
Labai gražiai aprašei savo dukrytės atėjimą į šį pasaulį,atrodo,taip lengvai viskas vyko,o iš tikrųjų tiek daug stiprybės mums mamytėms reikia wub.gif Aukit didutės ir sveikutės 4u.gif
DAIVUKS
Puiki istorija thumbup.gif Aukit sveikos ir stiprios.... tongue.gif 4u.gif
Indre_G.
Grazi istorija, aukit laimingai ir tegu maziuke buna sveikutele mirksiukas.gif mirksiukas.gif
man irgi ka tik gime leliukai labai grazuciai wub.gif wub.gif
Festa
Labai grazi istorija, saunuole mamyte smile.gif Ir ko graziausi palinkejimai Dukrytei. 4u.gif
Isila
Labai gražiai aprašyta 4u.gif
SilRa
grazi istorija wub.gif , sekmes jusu seimynelei 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Džiuga+
Sveikinu. Labai grazi istorija.
Agnelė
itin subtiliai aprašyta smile.gif
mamytei 4u.gif dukrytei 4u.gif
*Jalta*
Ačiū visoms skaitančioms ir parašiusioms atsiliepimus. Be galo esu dėkinga visoms už palinkėjimus. wub.gif wub.gif wub.gif
jaunana
Graži istorija. 4u.gif
rug
cray.gif oj negaliu, kaip gražiai ir ramiai papasakojai user posted image aukit gražios, protingos, nesloguokit ir būkit laimingos wub.gif
unytia
4u.gif
-Diana-
Labai grazi istorija smile.gif Sekmes auginant mazyle 4u.gif
Elenele Raganele
unsure.gif kazkodel pasirode,kad tetukas "ne prie ko ",bet sveikinu su dukrytes atejimu!dVIESE JUS-JEGA drinks_cheers.gif
*Jalta*
QUOTE(vaiku_fabrikas @ 2007 03 16, 10:16)
unsure.gif kazkodel pasirode,kad tetukas "ne prie ko ",bet sveikinu su dukrytes atejimu!dVIESE JUS-JEGA  drinks_cheers.gif
*

Vyras nenorėjo dalyvauti gimdyme, tai apie jį nieko ir nerašiau. Tačiau jis savo dukrytę irgi labai myli. wub.gif wub.gif wub.gif
Ačiū visoms už sveikinimus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
*Jalta*
Šiandien mūsų dukrytei metukai, pirmasis gimtadienis! birthday.gif Net nepajutau, kaip greitai metai pralėkė! Atrodo, tik vakar gimdžiau... mirksiukas.gif
Aurėja

i 
Šis pasakojimas 2007 m. kovo mėn. gimdymo istorijų konkurse laimėjo III-ąją vietą.
thumbup.gif
voveruska123
labai grazus, ramus pasakojimas. Sveikateles jums 4u.gif
elickaa
sekmes auginant 4u.gif
*margarita*
Sekmes augant smile.gif 4u.gif wub.gif
Agnelė
sveikinu third.gif clap_1.gif
*linuska*
Grazi istorija,sveikinu thumbup.gif
AHAVA
Viau viau viau lotuliukas.gif Tu saunuolė ir skaityti tavo istorija buvo labai smagu 4u.gif
Justynka
labai grazi istorija wub.gif ale ot,va cia tai mamyte thumbup.gif pati ir gimdyt nuvaziavo nuosava masina thumbup.gif
*Jalta*
Ačiū visoms už sveikinimus ir linkėjimus. wub.gif wub.gif wub.gif
** Svaja**
Sveikiname su apdovanojimu!!!!!!!!!! wub.gif thumbup.gif thumbup.gif
vaiduoklisss
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
*Jalta*
QUOTE(Agnelė @ 2007 04 11, 11:13)
sveikinu  third.gif  clap_1.gif
*

QUOTE(Linele21 @ 2007 04 11, 23:48)
Grazi istorija,sveikinu thumbup.gif
*

QUOTE(*Jurginta* @ 2007 04 13, 23:41)
Sveikiname su apdovanojimu!!!!!!!!!! wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Ačiū ačiū! 4u.gif
Vilniete25
Istorija tikrai verta padovanojimo thumbup.gif
Bukite laimingos, mergaites friends.gif
Festa
Sveikinam, šaunuoles wub.gif
kulka
Sveikinu labai biggrin.gif tikiuosi ir as taip graziai galesiu papasakot savo istorija blush2.gif
*Jalta*
Ačiū visoms už linkėjimus ir šiltus žodžius. wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(kulka @ 2007 05 10, 12:21)
Sveikinu labai biggrin.gif tikiuosi ir as taip graziai galesiu papasakot savo istorija blush2.gif
*

Aš net neabejoju! 4u.gif Daug gražiau aprašysite savo istoriją,juk tokia įsimintina, neilinė diena dar laukia...Sėkmės ir stiprybės. wub.gif
Rūta bitė
labai labai grazi istorija blush2.gif
braske24
thumbup.gif biggrin.gif 4u.gif
lullu
kaip graziai aprasyta wub.gif
sveikinu su apdovanojimu clap.gif
Adilaila
4u.gif thumbup.gif wub.gif
ynksster
Istorija puiki, ar cia tik as taip letai skaiciau, lyg suletintais judesiais, kaip mamyte parase, kad besilaukdama pajuto ramybe.... 4u.gif Tai taip visa pasakojima ramiai ir perskaiciau, beskaitydama jauciau ramybes dvelksma, nezinau kas cia man ..... wub.gif
Linkiu Jums su mazyle stiprybes ir graziu graziu dienu thumbup.gif
*Jalta*
QUOTE(ynksster @ 2007 05 23, 21:46)
Istorija puiki, ar cia tik as taip letai skaiciau, lyg suletintais judesiais, kaip mamyte  parase, kad besilaukdama pajuto ramybe....  4u.gif  Tai taip visa pasakojima ramiai ir perskaiciau, beskaitydama jauciau ramybes dvelksma, nezinau kas cia man .....  wub.gif 
Linkiu Jums su mazyle stiprybes ir graziu graziu dienu  thumbup.gif
*

Ačiū. wub.gif
zerika
Labai grazi ir sauni istorija smile.gif
Meiles ir demesio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aukit sveikos ir stiprios thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
*Jalta*
QUOTE(zerika @ 2007 06 12, 15:16)
Labai grazi ir sauni istorija smile.gif
Meiles ir demesio 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Aukit sveikos ir stiprios thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

*

Ačiū labai. wub.gif
zoroboba
saunuolytes jus 4u.gif wub.gif sekmes
elickaa
grazu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.