Sveikutes visos akiniukes. Noreciau su jumis pasitarti del linziu. Jau senokai nesioju akinukus, regejimas minus 2. Koki skirtuma pajautete ismainiusios akinius i linzes? Kokie pliusai ir minusai? Kurios linzes yra geros ir uz prieinama kaina?
Kaip faina.Vat tokio efekto as ir noriu.O kokius tyrimus daro ir kiek jie kainuoja? Ar sunku buvo priprast isidet?
Papildyta @ [mergetime]1102094234[/mergetime] Mano akys labai greit asaroja-gal man netiks? Papildyta @ [mergetime]1102094263[/mergetime] Per kiek laiko jas pagamina uzsakius?
tyrimu jokiu imantriu nereikia tiesiog patikrina akis, tik tikrinkis ten kur su kompu, ir butinai pasakyk kad nori linzem tikrintis, nes biski maziau dioptriju reikia negu akiniam.
del asarojimo tai turi bandyt ir ziuret, kitaip nesuzinosi... gali tik is pradziu asaroti. nikeo, kol pirmus kartus isidesi tai apsizliubsi ziuriu gyvenam abi daivavoj
Aš taip pat
man irgi linzes labiau patinka
Tarp kitko - Optometrijos centre, ten laisvej, netoli Merkurijaus, kaledines nuolaidos - Ciba menesiniai kontaktiniai lesiai kainuoja 58 Lt dvi poros - o as jas nesioju po kokius 2 men, o jei bankrotas, tai ir daugiau
Jau 14 metų nešioju kontaktinius lęšius -
Aciu visoms kad taip greit atsaket
Ir dar-kokios FIRMOS linzes geriausios? Kad neikistu konors nerimto uz baisia kaina.
As nesioju linzes jau beveik 8 metai ir zinau 100 kart geriau nei akiniai.
Tik vakare man sauseja akys, ar kai kur i kluba noriu eit tai kosmaras, negerai prirukytoj patalpoj. Dar kazkada galvojau apie korekcine akiu operacija, bet suabejojau ar ateity tai nepakenks regejimui.
O ar yra tiesos tame,kad linzes nutrina lesiuka akies ir tada dar blogiau matai.Ar nepablogejo matymas,pradejus jas nesioti?
Ir kokios FIRMOS linzes yra geriausios?
As irgi nesioju linzes. Toks jausmas, kad is naujo pamaciau pasauli
Kai pirma karta isidejau, atrode, kad jos tuoj tuoj iskris, bet didziausia problema buvo issiimti - viena issiemiau paprastai, o kita aki tryniau tryniau, kol pritryniau... Bet tai jau praeitis, dabar juoku darbas issiimti ir isideti Isideti irgi reikia priprasti, nes labai akys nori mirkseti, panasiai kaip pirma karta gyvenime dazantis blakstienas. Na bet okuliste visa tvarka paaiskins. O kad tavo akyse daug asaru, tai, manau, kaip tik gerai Visos linzes turi tam tikra termina, kiek laiko galima jas nesioti. Bet is tiesu, kiek pazistu linziu nesiotoju, visi linzes nesioja ilgiau nei reiketu. Trukumai - nesilaikant higienos galima gauti akiu uzdegima (bent man taip nebuvo). Vakare reikia issiimti, ryte isideti (kartais nepatogu sveciuose). Miegoti su linzemis nera sveika, nes akis negauna pakankamai deguonies. As Optometrijos centre perku menesines, kurias galima nesioti visa para (netgi ir miegant), taciau nesioju kokius 9 men. (na nepatartina, bet kol komfortiskai jauciuosiu...) Kainuoja 100Lt pora, bet ten daznai buna akcijos, tai paskutini karta i ta pacia kaina dar ir dideli skyscio linzems gavau (kuris siaip kainuoja 35Lt).
jo, kaip cia kazkuri sake, kaip sunku prirukytoj patalpoj.... jei dar is ryto tai nieko, bet jei i vakara kur nors reik but prirukytai tai apsinesa akys...
Yra ir pries, tai mano diedas Beje, virusa jis isitaise ne siaip sau, bet del to, kad tas linzes prastai priziurejo, tiksliau, visai nepriziurejo. Vandenio nekeisdavo, nesiodavo virs normos, nedezinfekuodavo (tai buvo seniau, kai reikdavo anas kas savaite dezinfekuot verdant)... Taip kad nenuostabu
Man ciba patinka
Luzineja forumas kazko tikrai.
Man tai kazkaip itartina,kad vienas linzes taip ilgai nesiojat Gausiu pinigelius ir reiks paciai pabandyt. Noa vis mini kazkokias Cibas, kokioj saly jas gamina? Papildyta @ [mergetime]1102102155[/mergetime] Ar jos minkstos?
Miniu http://www.cibavision.com/ va
Minkstos minkstos, kuo minksciausios
O kaip daznai reikia keisti skysti, ir kiek jis kainuoja,kaip ilgai jo uztenka?
O kietas tai tik Santariskes ir gamina, nutaiko vietoj ir pagal aki pagamina. Dar turi jie ir minkstas, ir pusiau kietas, bet as jau kaip pripratau, tai i nieka savuju nekeisciau - jos yra mazesnes nei minkstos, dengia vos ta melynuma akies (ar ruduma - kaip kieno akys). Kas puse metu geriausia atvaziuoti pas juos ir jie jas papoliruoja: paziuri, ar nesusireze, juk visokiu akmenu gatveje prikrenta. Siuo atzvilgiu minkstos yra geriau - su kietom atrodo, kad kas peiliais aki pjautu, kai ikrenta kas. Ale suo ir kariamas pripranta
Nu tu Tina, visus necenzurinius klausimus issiklausinesi Skyscio ir teisingai naudojant man ganetinai ilgai uztenka, gal bonkos - pusmeciui ar ilgiau. Bonka - 35-45 Lt, ziurint kokia pirksi. Dideles iskart nepirk, nes buna, kad netinka skystis, tai kur paskui ja desi? Tos mazos bonkytes po 8 -15 Lt ir kelionej gerai, o ir uztenka normaliai
Aš prie lęšininkių irgi prisijungiu
Naudoju jau antri metai nuolat, įvairias ir įvairiai:) Šiuo metu Bauch & Lomb, bet planuoju pasidaryti dar ir akinukus naujus. Kažkaip man regėjimas vis silpsta... Oj...
As taip pat nesioju kontaktinius lesius (stazas
Nesioju linzes minkstas, trims menesiams skirtas, bet realiai ju uztenka bent pusmeciui. Skysti keiciu kaskart, nes akis labai jautrias turiu.
O idomu, kai daug sedi prie kompo ir labai sauseja akys,ar nebus sunku su linzem? Ar ju buna (kaip ir akiniu) su antirefleksinem dangom?
Man tai nieko. Apie antirefleksines linzes nieko negirdejau...
O kaip su blasktienų tušu ar šešėliais- kažkada girdėjau, kad jei esi su linzėm, tai reikia kažkokių ypatingų dažų
Aš tai prie kompo, tv ir vairo - su akiniais. Bet su akiniais atrodau beždžionkiškai, tai šiaip vaikštau be akinių- apsimetu, kad viską matau.
Pirma reikia isideti i akis linzes, o tada dazytis blakstienas, o makijaza galima valyti tik isemus linzes. Jokio specialaus tuso nenaudoju. Tik va birus akiu seseliai nelabai gerai. Ir plaukus purkstis laku reiketu kol dar linziu nera akyse. Nes visokios smulkios daleles gali patekti ant linziu, o tai nera gerai.
Skyscio uztenka tikrai ilgai, nors kiekviena karta keiciu skysti. Jei pirksi Cibos firmos linzes, tai tau duos tos pacios firmos skysti. Jis geras. Man atrodo, kad optikose buna tik tam tikros firmos linzes (nors gal ir klystu), pvz., Optimetrijos centre gausi tik Ciba firmos linzes, kitu firmu linziu kitose optikose reiketu paieskoti...
as tai skyscio perku fielmane 360ml ir kainuoja apie 25lt, kadangi mes abu su vyru linziniai tai mum apie 3-4 men uztenka. as irgi ne kasdein keiciu indelyje skysti, tipo kas kokios trys dienos... ai, kai jau plauku prisirenka
o dazausi as su tusu jautriom akim renkuosi, nes is tikro zinau kad gali ir uzdegima sukelt, tai nerizikuoju turginiais tusais. o kada keist linzes, nebijok suprasi-isidesi ir bus akys kai smelio pripiltos, va tada jau ir pati noresi keist... tas labai priklauso nuo to, kokij patalpoj busi, jei rukaluose daznai busi teks dazniau keist. negalima prei linziu laku purkstis, arab as tai uzsimerkiu papurskiu ir dumiu uzmerktom akim kur i kita kambary o dazausi as su linzem, o paskui vakare pirma nuprausiu makiaza su prausikliu o tada imu linzes, nes kitaip man beimant tuso detaliu ant ranku patenka o vandeniu atsparaus tuso geriau su linzem neneaudot, kadangi vand. atsparu tusa reik valyt su tuo valikliu riebalinu, o nuo jo man tai pvz. i linzes pribega, nors ir uzsimerkus...
As kontaktinius lesius nesioju 7,5 metu. Akinukus uzsidedu tik vakarais, kad akis paisinciau. Neinu i prirukytas patalpas, bet kadangi pati nerukau, tai ir tokios patalpos problemu nesukelia
Lesius perku menesinius, nesioju po 3 men. Mano lesiai -10, tai man ir klausimu nekyla, kas geriau - akiniai ar lesiai
Nepamenu koks optikos salonas yra Maximoj Pramones pr. Kaune. Idomu kaip ten su kainom? gal kas ten pirkot linzes?
Aciu visoms uz patarimus Papildyta @ [mergetime]1102235970[/mergetime] Dar visos minit,kad prirukytose patalpose negalima but. Tai jau jei einu kur i kavine,tai linzem ate? ar kaip? ar tiesiog akutes grauzia ir didelis diskomfortas?
Maksimoje Pramones pr. yra Eurooptika . Kokios kainos neizsivaizduoju - lankausi pastoviai tik vienoje optikoje.
As einu i kavines ir barus su linzemis. O akis griauzia vienodai ar esi su linzemis, ar su akiniais. Kai kurios mano drauges linziu nesiotojos pacios ruko. Tiesiog daznai lankantis tokiose patalpose linzes greiciau gali apsitersti. Dar turiu klausima linziu nesiotojoms: Ar einate su linzemis i pirti? Vienur skaiciau, kad su Ciba firmos galima, turiu pazistama, kuris eina su linzemis (bet kietomis) i pirti. Pati nesiryztu, man baisu, o dar ims ir kas nors atsitiks
Einu į pirtį - nieko neatsitinka
As einu ir i pirti, ir i kavine, o ka daryt, negi visi eina gert, o tu namo, kaip asilas?
Zinosiu daba kaip su tais dumtraukiais kovoti
as ir nesiojau linzes,vikas buvo normaliai,po to nusipirkau pigesnes,tai iskart apsiasarodavau,upeliais asaros begdavo:) nie masinoj nei kokioj uzdaroj patalpoj issedeti negalejau
mano pazistama sake,kad turi lines kietas,kaip stiklas,specialiai uzsakinejo uzsienyje,bet ll ilgai nesioja,ne menesiais o metais gal ir man kada nors teks patirt sita dziaugsma..
Buna problemu, jei visa diena sedi prie kompo ir ypac jei intensyviai ka nors darai, idemiai skaitai ilga laika. Ypatingai ziema, kai oras patalpose sausas. Nesioju linzes jau 16 m. Perku tik B&L Regoj Vilniuj. Pernai ziema turejau (pirma karta gyvenime) problemu, nes issausejo akys, issiplete kraujagysles. Bet procesas griztamas, isigijau akinius ir iki vasaros nesiojau vien juos. Na vasara, kas be ko, su linzem patogiau. Viskas susitvarke. Dabar manau vel teks biski linzes padeti i sona, pailsinti akis. Akims geriausios yra vienadienes linzes - vakare issiemei ir ismetei lauk. Jos visad svarios, be baltyminiu nuosedu ir pralaidzios deguoniui. Siaip aisku geriausia nesioti maximaliai pralaidzias deguoniui, bet aisku jos brangesnes. Bet sveikesnes. Visgi lyginant su akiniais, aisku, akiniai akims sveikiau. Ypac jei pritaikius remelius ir jei stiklas plonas. Nepatogumai, aisku, lyjant, sningant, vasara idega veidas kaip peledos
As pasakysiu taip - kiekvienam savo.
Nesiojau ir linzes, ir akinukus, bet visgi pasirinkau akinius, nelabai jau mano akim tos linzes patinka As stai ko norejau paklausti, gal ka zinot apie vienadienes linzes, zinau, kad tokios yra. Gal butu ir nieko - per sventes isidedi, ir nei tau skysciu pirkti, nei ko, jei i metus pora kartu prisireikia. Kazi kiek jos kainuoja
Optometrijos centre: Stiprumas nuo -0.5 iki -10.0 D, nuo+0.5 iki +6.0 D. Kaina 4L / vnt. Del kainos negarantuoju, nes internetiniame puslapyje pasiziurejau. Vasara prisimenu akcija buvo, tai po 5Lt pora pardavinejo. Atrodo, pardavineja vienetais.
Nesioju linzes karts nuo karto jau seniai, o pastoviai - lygiai metus. Man tai buvo didziausia svajone, bet kadangi turiu astigmatizma, tai tik neseniai tokios linzes pradetos gaminti. Perku menesines (nes kitokiu man ir nera), bet isnesioju 2 menesius. Bandziau istraukti 3, nes zinau kad kiti tiek isnesioja, nu bet as - niekaip. Po dvieju menesiu kaip laikrodukas: tai grauzia, tai kazkaip ne taip rodo, tai dar kas nors
O linziu privalumu oij kiek galima vardinti
Aš irgi žliba, ( kaip mano vyras sako). Maniau, kad jau žlibesnių nebūna- mano -7, bet kažkuri čia rašė, kad jos -10. Tai šiek tiek nuramino, bet kažin ar ir man iki tiek nepasidarys nuo per didelio sedėjimo prie kompo ir šiaip visokių skatinėjimų.
Aš lindzes jau kokius 7 metus nešioju. Dabar ne kasdien, kai kur einu, šiaip stengiuosi namie edeti su akiniais. Aš naudoju Bosh and Lomb menesines.Esu bandziusi Focus, bet man jos labai netikdavo. Koks jūsų regėjimas? Ar jis vis dar silpsta? Manasis silpsta beveik kas du metai. Ir būna , kad pavaikščiojus kelias dienas su lindzėmsi, po to skauda galva? Ar kam taip būna? Įdomu kodėl?
Mano regejimas -6 ir -8. Labai stipriai regejimas blogejo, kai as dar augau. Netgi dare operacija, kad sustabdytu progresavima. Dabar jau daugmaz sustojes. Gal tavo linzes per stiprios, kad nuo ju skauda galva? Ar skiriasi tavo linziu stiprumas nuo akiniu per 1 dioptrija?
As esu tik uz linzes. Bet ir siuo atveju, kiekvienam yra skirtingai, veniems linzes netinka, sukelia perstejima, dirgina akis ir t.t., kitiems akiniai yra didziausias gyvenimo stabdis...vat prie sitos grupes priskirciau ir save
Aš lęšius nešioju jau 3 metus. Pas mane -4. Be lęšių neįsivaizduoju savo gyvenimėlio. Taip pripratau, kad net kartais užmirštu juos išsitraukti. O akinukus irgi turiu, bet tik nešioju vakarais, nepatogu man su jais
As irgi esu linziu nesiotoja. Perku silikonines - daugiau deguonies praleidzia, tad akys neraudonuoja. Fielman`e jos kainuoja 130 Lt. 3 menesiams. Bet as tai istempiu ir ilgiau
o gal kas bandet spalvines linzes? t.y. kur akim suteikia spalva? Labai noreciau pvz. per swentes zydrom zydrom akim pasirodyti
As nebandziau, bet kaip tik siandien buvau Fielman`e (jau reikejo kitu linziu), tai paklausiau apie spalvotas linzes. Sake kad kainos ivairios, mazdaug nuo 40 lituku uz pora. Cia jos menesiui laiko, bet du tai galima vaikscioti drasiai. Aisku, ne puse metu ar devynis menesius...
Yra dvieju rusiu: suteikiancios atspalvi ir visiskai keiciancios spalva. As irgi tokiu noreciau, bet deja, neiseina, nes linziu akzkoks ten kreivumas pas mane yra tooks, kokiu negamina spalvotu linziu
tik kaunas ir kaunas, o kur vilniuje isigyt geru linziu ir kur jos pigiausios?
Geras dalykas tos linzes, prisimenu irgi,kai pirma kart su jom i gatve isejau,tai kazkokia fantastika buvo,kaip viskas ryskiai mates
Tik gaila,kad mano akys ju kazko nelabai linkusios priimt Na bet siaip geras dalykas tos linzes, ant nauju metu zadu vel pirkt, sakau gal kokios kitos firmos pabandyt, bo paskutiniu metu tai Baush and Lombo nesiojau Blembacka,as tai neisivaizduoju,kaip jums taip ilgai tos linzes tarnauja? man tai dazniau budavo,kad anksciau laiko susivarydavo
agacaga, man irgi panasus uzdegimai paraudimai traiskanojimai buvo, ir tai buvo alergija del skyscio. tu pabandyk kai keisi linzes ir skysti kita nusipirkt nei naudojai. labai neblogas ir svelnus yra Sauflon light. pirma mano rimta infekcija buvo kai vietoj iprasto skyscio nusipirkau (ikalbeta kazkuriam salone) SOLO. nu tai buvo tragedija
neisivaizduoju, kaip be linziu reiktu gyvent, ypac kai dabar akys tokios silpnos. tiesa kas link tu dirbtiniu asaru, nera jos gerai, nes ju ilasinus akis pati nustoja gaminti ta dregna terpe, ir tada dar blogiau buna. kai vakare kur einu, pries tai issiimu linzes ir kokiai 10min pamerkiu i skysti. tada tokias atgaivintas isidedu ir liuks, visuose baruose net
Ajjjjjk tu, Noa taip visai nedaro! Is kur patraukei? Nevaiksto Noa su menesinem linzem 9 menesius... Tik du - tris Hm, o va su pusmetinem tai buna, kad ir 9 vaiksto... |