Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimus antram vyresnysis staiga užauga...
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Ramunita
neseniai trulike maciau liudna situacija. vaziavo mama su dviem vaikais-3 metu mergaite ir 1.6 metu berniuku(amziu zinau,nes mergaite pasake kazkokiaia mociutei) taigi,mama sedi su berniuku ant keliu,o mergaite stovi. berniukas pradejo spardyti mergaite,tai sugavo jo koja ir jis pradejo rekti-motinele tuoj per rankas trenkia mergaitei-"ko tu ji tampai" o kai pacia pradejo berniukas dauzyt-tai nesileidzia-sako:"baik skauda"...o mergaitei tipo neskaudejo...paskui prAdejo sakyt mergaitei kokia ji bloga,negera,kaip ji gaus dirzo ir pan...o kai mociute uztare mergaite,tipo,dar maza,pavargo stovet ir pan...(norejo ta mociute leist atsisest tam vaikui,bet motina neleido jai sestis...)motina pradejo pasakot,kokia jos dukra bloga,kokia isdykus, kaip musa broli...o kad brolis ja pesa,spardo tai cia viskas ok...
man taip buvo gaila tos mergaites...svarbiausia,kad tas 1.6 metu berniukas nera kvilas ir puikiai supranta kas galima,kas ne...kodel taip elgiasi tevai? juk taip susilaux tik priesiskumo is savo vaiku...kodel jiems atrodo,kad 3ju metu vaikas jau didelis?
Iva
na ir motinele blink.gif blink.gif blink.gif vargse mergaite. As irgi nesuprantu tokio poziurio - va mazesnis jam daugiau reikia, o va ta didele ( visi 3-4 ir t.t metai) ir ta gali pakentet, paduot, paziuret maziu, pagaliau kalta del visko. As panasiai augau, nors amziaus skirtumas buvo 8 metai ir nuoskauda iki siol likusi, todel ir dar vaikysteje prisizadejau kad niekada neteks mano vyresneliui ( -elei) patirti to ka teko man, taigi dabar ziuresim kaip pavyks savo pazada ispildyt rolleyes.gif

o i temos klausima - gimus antrajam vyresnysis neturi staiga uzaugt, jis turi likti toks koks buvo iki tol.
Agnele
Bet manau taip ir būna, kad gimus antram, pirmasis iškart tampa dideliu. Tarp mūsų su broliu nepilni 3 metai ir kai aš gimiau, mama pasakė, kad brolis iškart tapo tokiu dideliu ir kai jis ką nors padarydavo, mama sakydavo, kad tu jau toks didelis, o sugebi dar pvz į lovą prisisioti... unsure.gif Dabar tai juokinga prisiminus, nes jei tas mano brolis būtų vienintelis vaikas šeimoje, tai jis ir kokių 10 metų būtų tėvams mažiukas.
Čia kaip man dabar maniškis... laugh.gif Vis dar atrodo, kad na nedidelis, gal dar nesugebės, nepadarys...
aifa
Ech, būna visko. Su vyresniuoju lengviau susitarti, sudraustas jis nepuola priešais, nepaleidžia kakarinės. Ir neretai kyla tokia pagunda nesiaiškinti, sudrausti vyresnį ir bus ramu. Kartais imu taip ir padarau blush-anim-cl.gif , nors pati matau, kad mažė velnių priėdus.
Būna, kad vyresnėliui taip širdį užduodu - jis su ašaromis puola gintis, kad niekuo dėtas, kad sesė kažką pridirbo. Ir gerai, kad puola savo teisybę ginti, susėdam, pašnekam, išsiaisškinam, kas įvyko. Pripažįstu, kad nepastebėjau kai kurių dalykų, sutinku, kad nekaltas jis, atsiprašau, kad be reikalo sesę užstojau, ir eilinį kartą viską nurašom ant to, kad sesė dar maža, užaugs ir tokių dalykų nebus.

Bet užtat nesikišu, kai didysis mažajai duoda pylos. Jis pas mus vaikas sažiningas ir be reikalo sesės neūdija. Jei jau ateina bliaudama, vadinasi kažką prisidirbo. Pasiglausto, pasiguodžia ir dumia atgal pas brolį.

O šiaip tai gerai, kad didysis užauga, mažiukui gimus. Taip ir turi būti. Tik reikia jam suteikti ne tik to užaugimo pareigas, bet ir teises. Tegul jis turi teisę namuose būti pirmu, primas rinktis vietą automobilyje, primas rinktis vietą savo lovelei kambaryje ar kambarį, padalinti saldainius sau ir sesei. Palikite jam teisę būti dideliu, protingu ir pirmu, tada nebus tos atsiradusios pareigos ir staigus užaugimas toks skausmingas. O būti tokiu pat mažu ir meiliu, kai gimęs jis vis tiek negali, todėl neapsaugosit pirmo vaiko nuo to staiga atsiradusio suaugimo.
Iva
Klausimas lieka ar tas vyresnysis nori buti dideliu ir protingu, ar verta versti vaika taip staiga uzaugti? nemanau. Gal todel ir buna tie konfliktai ir vyresneliu sindromai, kai jie verciami buti staiga dideliais, protingais ir atsakingais. Kaip turi jaustis vaikas kuris visa laika buvo pirmas ir vienintelis, kuriam nereikejo mamos ir tecio demesio su niekuo dalintis, va taip staiga bum ir yra kas svarbiau negu jis, kad ir todel kad mazesnis ir pan. Vaikas yra vaikas kad ir kokio amziaus ir nemanau kad verta jam daugiau pareigu duot, kai atsiranda antras vaikas seimoje, na tu pareigu siaip naturaliai daugeja su vaiko amzium, bet reikalauti kazko ir 3 metuku vaiko kaip pirmoje zinuteje cia virs visko. Man gaila tos mergytes. sad.gif
Daug kartu maciau seimose vaizdelius, kai antras vaikas buna labiau islepes, jam daugiau leidziama ir atleidziama. Taip neturi but. Taisykles seimoje turi but viesiems vienodos, nesvarbu, kad amzius skiriasi.
Ramunita
QUOTE (aifa @ 2004 12 09, 19:50)
Ech, būna visko. Su vyresniuoju lengviau susitarti, sudraustas jis nepuola priešais, nepaleidžia kakarinės. Ir neretai kyla tokia pagunda nesiaiškinti, sudrausti vyresnį ir bus ramu. Kartais imu taip ir padarau blush-anim-cl.gif , nors pati matau, kad mažė velnių priėdus.
Būna, kad vyresnėliui taip širdį užduodu - jis su ašaromis puola gintis, kad niekuo dėtas, kad sesė kažką pridirbo. Ir gerai, kad puola savo teisybę ginti, susėdam, pašnekam, išsiaisškinam, kas įvyko. Pripažįstu, kad nepastebėjau kai kurių dalykų, sutinku, kad nekaltas jis, atsiprašau, kad be reikalo sesę užstojau, ir eilinį kartą viską nurašom ant to, kad sesė dar maža, užaugs ir tokių dalykų nebus.

Bet užtat nesikišu, kai didysis mažajai duoda pylos. Jis pas mus vaikas sažiningas ir be reikalo sesės neūdija. Jei jau ateina bliaudama, vadinasi kažką prisidirbo. Pasiglausto, pasiguodžia ir dumia atgal pas brolį.

O šiaip tai gerai, kad didysis užauga, mažiukui gimus. Taip ir turi būti. Tik reikia jam suteikti ne tik to užaugimo pareigas, bet ir teises. Tegul jis turi teisę namuose būti pirmu, primas rinktis vietą automobilyje, primas rinktis vietą savo lovelei kambaryje ar kambarį, padalinti saldainius sau ir sesei. Palikite jam teisę būti dideliu, protingu ir pirmu, tada nebus tos atsiradusios pareigos ir staigus užaugimas toks skausmingas. O būti tokiu pat mažu ir meiliu, kai gimęs jis vis tiek negali, todėl neapsaugosit pirmo vaiko nuo to staiga atsiradusio suaugimo.

o tu visad leidi vyresniajam sesei viska isrinkti,pirmam viska pasirinkti? nebuna,kad pasaki nusileisk mazesnei sesutei?
SANTA
QUOTE (Iva @ 2004 12 09, 20:20)
Klausimas lieka ar tas vyresnysis nori buti dideliu ir protingu, ar verta versti vaika taip staiga uzaugti? nemanau. Gal todel ir buna tie konfliktai ir vyresneliu sindromai, kai jie verciami buti staiga dideliais, protingais ir atsakingais. Kaip turi jaustis vaikas kuris visa laika buvo pirmas ir vienintelis, kuriam nereikejo mamos ir tecio demesio su niekuo dalintis, va taip staiga bum ir yra kas svarbiau negu jis, kad ir todel kad mazesnis ir pan. Vaikas yra vaikas kad ir kokio amziaus ir nemanau kad verta jam daugiau pareigu duot, kai atsiranda antras vaikas seimoje, na tu pareigu siaip naturaliai daugeja su vaiko amzium, bet reikalauti kazko ir 3 metuku vaiko kaip pirmoje zinuteje cia virs visko. Man gaila tos mergytes. sad.gif
Daug kartu maciau seimose vaizdelius, kai antras vaikas buna labiau islepes, jam daugiau leidziama ir atleidziama. Taip neturi but. Taisykles seimoje turi but viesiems vienodos, nesvarbu, kad amzius skiriasi.

As ir taip manau ,kad mazesniam sesutei ar tai broliukui neturetu viskas but leidziama ir viskas atleidziama,bet patikek taip dazniausiai nera biggrin.gif .Kartais ,tas jaunesnis daug daugiau sunybiu priedes ,nei tas vyresnis g.gif
Nu jau pirma istorija blink.gif blink.gif ,vargse mergyte , isivaizduoju kas tada darosi namie sad.gif
aifa
QUOTE (Ramunita @ 2004 12 09, 21:38)
o tu visad leidi vyresniajam sesei viska isrinkti,pirmam viska pasirinkti? nebuna,kad pasaki nusileisk mazesnei sesutei?

Čia kaip įprotis - užtenka suformuoti, o paskui net minties nekyla, kad gali būti kitaip. Juk ilgą laiką vyresnis gali rinktis, o mažiukas yra nesavarankiškas ir gauna tai, kad lieka. Pavyzdžiui su sėdėjimu prie statlo - didysis atbėga ir lept ant norimos kėdės, o mažają su visa kėde pristumi prie tos vietos, kuri lieka laisva. Nuo pat gimimo taip jau buvo, kad didysis pasiima pats ir paduoda sesei. Pradžioje todėl, kad ji paimti negalėjo, o po to todėl, kad taip buvo visada tongue.gif

Dukra žino - jei nori to, kas brolio, reikia brolio ir prašyti. Nu pačiu kritiškiausiu atveju, eina pas mane, kad aš eičiau prašyti brolio. Būna, kad paprašau nusileisti - bet čia jau sūnaus reikalas sutiks ar ne. Ir iš viso pas mus nėra komandavimo vaikų tarpusavio santykiuose. Dažniausiai jie viską išsprendžia patys, Bet jei jau kyla konfliktas, tenka rimtai ir ilgai aiškintis. Nemėgstu aš to mad.gif gal todėl retai kišuosi, laukiu iki paskutinės minutės, gal išsispręs. Kai skundžiasi - pirmiausia siunčiu pas tėtį (dažniausiai problema būna išpsręsta nepriėjus iki tėčio biggrin.gif ). Ir tik jei po vyro sprendimo ateina skųsti man, kad išpręsta nesąžiningai, tada jau tenka gilintis doh.gif
aifa
QUOTE (Iva @ 2004 12 09, 20:20)
Klausimas lieka ar tas vyresnysis nori buti dideliu ir protingu, ar verta versti vaika taip staiga uzaugti? nemanau. Gal todel ir buna tie konfliktai ir vyresneliu sindromai, kai jie verciami buti staiga dideliais, protingais ir atsakingais. Kaip turi jaustis vaikas kuris visa laika buvo pirmas ir vienintelis, kuriam nereikejo mamos ir tecio demesio su niekuo dalintis, va taip staiga bum ir yra kas svarbiau negu jis, kad ir todel kad mazesnis ir pan.

Matai, gyvenimas yra toks koks yra. Tu labai teisingai parašei, kad vaikas širdyje tikriausiai labai nori likti šeimoje mažiausiu, vieninteliu. Bet net ir būdamas pakankamai mažas, jis supranta, kad taip nebėra. Kad jis jau ne vienintelis, kad atsiradęs broliukas ar sesutė yra mažesnis už jį ir taip pat supranta, kad kitaip jau nebus. Negali apsimesti, kad tai neįvyko ir elgtis toliau taip, tarsi niekas nepasikeitė. Vaikas kuo puikiausiai supras, kad tai netiesa.
Visi konfliktai ir vyresnėlio sindromai susiję su tuo, kad vaikas praranda vienintelio statusą ir pastatomas prieš faktą, kad yra kitas, ne mažiau svarbus tėvams nei jis. Ir vaikui reikia viduje išgyventi tai, susitaikyti su tuo. Jūs negalite jam grąžinti to, kas buvo. Todėl geriausia pagalba yra padėti atrasti privalumus tame, kas yra. Tai labai primityvus būdas - bet jei jis jau negali būti mažiausiu, leiskite jam būti didžiausiu ir protingiausiu vaiku šeimoje smile.gif .
Papildyta @ [mergetime]1102682649[/mergetime]
Tiesa, aš čia nenorėjau pasakyti, kad manau mamą elgiantis teisingai aprašytoje situacijoje. Nežinau, kokio dydžio ten tos sėdynės, bet pas mane mikriuke ant keliu dar ir dabar telpa abu vaikai (7 m. sūnus ir 2.5 m dukra), o jei jau netelpa, tai sėdi tik vaikai ir sūnus laiko dukrą, o dukra mano tašę wink.gif
Ramunita
QUOTE (aifa @ 2004 12 10, 15:37)
Matai, gyvenimas yra toks koks yra. Tu labai teisingai parašei, kad vaikas širdyje tikriausiai labai nori likti šeimoje mažiausiu, vieninteliu. Bet net ir būdamas pakankamai mažas, jis supranta, kad taip nebėra. Kad jis jau ne vienintelis, kad atsiradęs broliukas ar sesutė yra mažesnis už jį ir taip pat supranta, kad kitaip jau nebus. Negali apsimesti, kad tai neįvyko ir elgtis toliau taip, tarsi niekas nepasikeitė. Vaikas kuo puikiausiai supras, kad tai netiesa.
Visi konfliktai ir vyresnėlio sindromai susiję su tuo, kad vaikas praranda vienintelio statusą ir pastatomas prieš faktą, kad yra kitas, ne mažiau svarbus tėvams nei jis. Ir vaikui reikia viduje išgyventi tai, susitaikyti su tuo. Jūs negalite jam grąžinti to, kas buvo. Todėl geriausia pagalba yra padėti atrasti privalumus tame, kas yra. Tai labai primityvus būdas - bet jei jis jau negali būti mažiausiu, leiskite jam būti didžiausiu ir protingiausiu vaiku šeimoje smile.gif .
Papildyta @ [mergetime]1102682649[[b]*Ramunita rgetime] [/b]
Tiesa, aš čia nenorėjau pasakyti, kad manau mamą elgiantis teisingai aprašytoje situacijoje. Nežinau, kokio dydžio ten tos sėdynės, bet pas mane mikriuke ant keliu dar ir dabar telpa abu vaikai (7 m. sūnus ir 2.5 m dukra), o jei jau netelpa, tai sėdi tik vaikai ir sūnus laiko dukrą, o dukra mano tašę wink.gif

normalios ten tos sedynes-butu tilpus ta mergyte priset...jei mazajam butu daugiau kontroles ir jis nesimaltu i visas puses...istoveti tai mergaitei reikejo ~40min...
Rigedora
turiu pavyzdį, kai kaimynė augino tokiu skirtumu vaikus kaip aprašytoje situacijoje... du bernus.. doh.gif vai vai, kai atsimenu, kaip jai stogas važiuodavo, kaip ji iš nervų kaukdavo ir da lupdavo kartais dičkį... dažnai tekdavo man ją tramdyti ir raminti... o pasiutę buvo abu-dičkis tik spėk dabot kiek velnių prišveitęs buvo, o mažąjį be proto mylėjo ir lepino, todėl buvo baisus cypaila ir ožys... Ji taip pavargdavo su jais dviem, kad būdavo baisu iš šalies žiūrint... doh.gif doh.gif kai vaikai paaugo-aprimo, o ir patys mažiau ėmė peštis, pavydėti tarpusavyje... Na o maniškiams skirtumas 4,3m tai manau, kad tai pats tas.. tik kai laukiausi buvau žiauriai nervinga, ir dabar kai prisimenu kaip nervai nelaikydavo ir kaip elgdavasi su savo vyresniu-tai pasidaro gėda... doh.gif o dabar visko būna... ir tikrai kartais pagalvoji, kad dėl šventos ramybės geriau subarti dičkį ir užsileisti mažiui, bet paskui pagalvoji, kad jei taip pastoviai bus-tai mažajam tokie ragai užaugs, kad maža nepasirodys ir imiesi teisėjo vaidmens... unsure.gif nors šiaip turėčiau pastebėti, kad ne tik pirmas užauga staiga, bet ir mažius daug greičiau suauga ir daug daugiau visko išmoksta anksčiau... vat ir dabar klausau ir stebiuosi, kaip mano 4metis skaičiuoja iki 20 laisvai, skaičius pažįsta, kelias raides... blink.gif o vyresnėlis tokio amžiaus dar spalvų nežinojo.... doh.gif ką jau kalbėt apie skaičius ir skaičiavimą... doh.gif
aifa
QUOTE(Rigedora @ 2004 12 15, 11:48)
turiu pavyzdį, kai kaimynė augino tokiu skirtumu vaikus kaip aprašytoje situacijoje... du bernus.. doh.gif vai vai, kai atsimenu, kaip jai stogas važiuodavo, kaip ji iš nervų kaukdavo ir da lupdavo kartais dičkį... dažnai tekdavo man ją tramdyti ir raminti... o pasiutę buvo abu-dičkis tik spėk dabot kiek velnių prišveitęs buvo, o mažąjį be proto mylėjo ir lepino, todėl buvo baisus cypaila ir ožys...  Ji taip pavargdavo su jais dviem, kad būdavo baisu iš šalies žiūrint...  doh.gif  doh.gif kai vaikai paaugo-aprimo, o ir patys mažiau ėmė peštis, pavydėti tarpusavyje... 

2 vaikai šeimoje gali būti stebuklas arba košmaras - viskas tėvų rankose smile.gif Pas mus taip per vidurį. Vyras vis pasvarsto apie trečią - įdomu, kur jis pasatūmėtų pusiausvirą, link stebuklo ar link košmaro g.gif
Rigedora
biggrin.gif nu aifa, stebuklas visi vaikai, tik kartais jie toookiu košmaru pavirsta doh.gif doh.gif kad ir patys geriausi tėvai už galvos imasi biggrin.gif Juk ir mums suaugusiems visokių dienų būna;) Bet juk be tų košmarų ir stebuklų būtų taip nuobodu... dry.gif smile.gif
Debasy
Jo... sunku surasti ribą tarp to, kad viskas butu teisinga. As ir pati kartais prashau vyreniosios, kad ji nusileistu maziui del sventos ramybes... Bet buna ivairiausiu situaciju. Vis del to manau, kad sunkiausia yra vyresneliui. Cia jis staiga tapo "suaugusiu", is jo daugiau reikalaujama, norima, kad apsitarnautu pats... O jis taip pat nori tokio pacio tevu demesio, kaip ir gauna mazasis... Kaip ishlaviruoti, kad visi liktu patenkinti?..
Cia liudnoji puse...
Bet kaip smagu jiems dukti kartu!!! Kai nesipyksta smile.gif
tanita
Man sios temos klausimas pasirode aktualus, nes neuzilgo tureciau tapti antro leliuko 2.gif mama. Negaliu 100 proc. garantuoti, kad visada pasielgsiu teisingai vyresneles atzvilgiu, taciau manau, kad pirmagimis visuomet uzima didesne kertele mamos atsiminimuose, mama pradeda i ji ziureti kaip i drauga, pagalbininka, ne tik kaip i mazyli, o tai is kitos puses paziurejus - pranasumas mazesniojo atzvilgiu.
Beja, kas del treciojo. Esu pati vidurine (is triju), nuo pat vaikystes turiu mazute nuoskauda, kad niekuomet nebuvau vyresnele, ir taip trumpai jauniausia. Nesakau, kad truko demesio, tiesiog dazniausiai jis is tevu budavo tarpinis - tarp draugo ir maziuko...
blondine
Kai gimė mažoji, pirmąjį mėn visas dėmesys buvo kreipiamas vyresniajam, kad tik nesijaustu nereikalingas, ir, tiesą sakant, nebuvo jokių suvaikėjimų: veblenimų, prašymų maitinti ir tt.
Na o dabar kartais simboliškai pabaru ar net per užpakalį plekšteliu ir mažąjai, kai būna kalta, kad didysis matytų, jog reikalavimai abiems vienodi. Kad nebūtų neapykantos, jog jai galima, o man jau ne. Net keliu mėnesių kartais garsiai subardavau, tokį parodomąjį spektakliuką vyresniajam parodydavau, kad suprastu, jog abu myliu ir abu baru kai nusikalsta.
Na o dabar dažnai pats sesę užstoja, sako, kad ji dar maža, dar nesupranta. Džiaugiuosi klausydama.
O ar vyresnysis užauga gimus antrąjam? Vienareikšmiškai negaliu atsakyti, kartais agalvoju, koks jis jau didelis, o kartais koks jis dar mažutis - tik trys metukai. O kai matau sūnėną kelių mėn, tai irmano mažoji dukrytė jau toookia didelė atrodo. wink_3.gif
sala2
Aš irgi esu mačiusi situaciją, kad mažesniąjam galima viskas, o vyresniąjam nieko. Tarp jų taip pat 3m skirtumas. Vienam 12m, o kitam 9m. Eina su mama gatve, mažąjam sako pasitrauk vaikeli į pakraštį, kad mašina nesuvažinėtų, o vyresniąjam asile traukis i šoną, kad mašina nepertrėkštų. Vienam liepia valgyt, o kitam ėsti na ir panašiai. Aš jai sakiau, kad taip vaikų išskirti negalime, bet ji man sakė kai turėsi antą vaiką ir tu taip elgsiesi. Dabar jau turiu antrą vaiką, bet nieko panašaus nevyksta. Myliu vienodai ir neįsivaizduoju, kad gali būti kitaip.
vilmic
Gimus antram vaikui tėvai, deja, kartais pamiršta, kad vyresnis dar nėra suaugęs ir, kad taip pat norėtų ant mamos ar tėčio keliū pasėdėti sad.gif
čiaudanti bitė
Na pasakau dukrai, kad tu jau didelė... būna taip ax.gif bet jei mušasi abudu, tai vienodai abudu ginu, abudu baru ir guodžiu smile.gif abudu tenka panešioti, nors didžioji jau sunki doh.gif smile.gif
lorinada
Kokios baisios tos kelios istorijos...

Jungiuosi prie jusu, nes laukiames antro tai galvojam kaip cia reikes daryti, kad nekiltu pavydu scenu ir nebutu neapykantos...
sena niekšė
na, tėvai gal ir norėtų įsivaizduot, kad vyresnysis užauga (gera būtų), bet jei rimtai, tai sumažėja smile.gif ir kūdikiškų žaislų prisireikia, ir šiaip norisi pabūt labiau leliuku už leliuką brolį doh.gif
lorinada
Turiu 2 metais vyresni broli. Tai tevai pripasakoje istoriju, kaip jis vel soske pradejo ciulpt ir i kelnes daryt ir papudruot jam ir gi reikia uzpakali... lotuliukas.gif . Pradejo ji i darzeli vest, kitaip sake baisu kas budavo...
acura_maniake
sveikos 4u.gif

na del tos pirmos zinutes,tai tikrai ten jau "gera" mamka doh.gif

o siaip tai mano sunus labai suaugo kai gime sese,o ir po to dukryte pasidare daug didesne kai gime maziausioji 4u.gif
tarp mano pirmu dviejuskirtumas 1metai4men.kai dukryte tai sunus kazkaip turbut per savaite pasidare didelis biggrin.gif padedavo sese ziuret,paduodavo pampersus,pats valgydavo.tikrai neskubinom ,bet jis patys isijaute i vyresnio brolio vaidmeni. biggrin.gif
su dukryte irgi buvo tas pats biggrin.gif tarp antros ir trecios skirtumas 1m11men ax.gif bet irgi gimus sesei iskart "suaugo",kazkaip pasidare labiau savarankiska,nors tikrai viska darydavom kaip ir iki seses gimimo.

dabar va sunuiu 4m2men,dukrytei 2m10men(beveik),o maziausiai 10men.tai abu vyresnieji priziuri mazaja labai,nors niekada ju to neprasiau biggrin.gif sunus bara kai ji daro ko negalima,patraukia ir atnesa i kambari jei bando lipt ant laiptu,o dukryte pagirdo,patikrini ar pampersas nepilnas biggrin.gif pagalbininkai mano biggrin.gif

dabar tarp maziausios ir kito leliuko bus irgi 1metai 4men skirtumas,tai labai tikiuosi,kad viskas kaip iki siol bus gerai biggrin.gif nebus jokiu pavydo sceno ir t.t.
ziedute
Perskaičius tą pirmą pasakojimą- labai nuoširdžiai pagailo mergaitės, o dėl mamos- pikta pasidarė, kad tokia neišmanėlė doh.gif Kas mergaitės širdelėje turėjo darytis g.gif siaubas. Kaži kaip jai dabar sekasi po tiek metų praėjus, ar tokia pati situacija g.gif mastau.gif
knielita
Uzauga tikrai smile.gif bet nei meiles sumazejo, nei rodomo demesio ax.gif Tiesiog stengies paskirstyti visiems vienodai demesio, nors kartais sulaukiu priekaistu ir as blush2.gif
O siaip toje istorijoje vaikai gal skirtingai mylimi yra g.gif Nes kad ir kiek tas vaikas tau atrodytu jau suauges, bet demesio is jo atimti nesinori schmoll.gif O ir daryti kazka del broliu neliepiu, jis yra vaikas kaip ir broliai ir turi dziaugtis vaikyste, o nepriziureti, saugoti brolius ar aukotis del ju ax.gif Va namie pareigu pagal savo jegas turi, bet tai jau atskira tema ax.gif
zarazna
Mano manymu, neužauga. Jei tik tėvai deda pastangas, kad jis neužaugtų - elgiasi su juo kaip su tokiu pačiu vaiku, koks jis buvo iki mažesniojo gimimo - labai mylimu, kartais "popinamu" smile.gif Jei nekartoja jam - dabar tu jau vyresnis, dabar turi elgtis taip ir taip ...
Vertebra
Kartais tėvai skirtingai elgiasi su vaikais ir patys to nesuvokia. Tiesiog tai plaukia iš pasąmonės. Galbūt su tėais vaikystėje kažkaip panašiai elgėsi jų tėvai. Arba iš tiesų nuoširdžiai vieną vaiką myli labiau, nei kitą (tam irgi gali būti priežasčių, tarkim, sunkesnis/lengvesnis gimdymas, lauktas/nelauktas vaikelis ir t.t.). Kad tėvai vaikų nemyli vienodai - tai normalu, tik normalu ir tikėtis, kad, nepaisant meilės ar neapykantos, sugebės abiem (ar didesniu skaičimi vaikų) pasirūpinti, kad neliktų neužgyjančių žaizdų visam gyvenimui.

O kiek teko kalbėtis su pirmais/antrais/trečiais vaikais, pasirodo, visi turi vienokių ar kitokių nuoskaudų. Vyresnieji - dėl to, kad tėvai labiau rūpinosi mažaisiais. Mažieji - dėl to, kad jiems visad mažiau leidžiama, nei vyresniems. Vidurinieji - ir dėl to, ir dėl to smile.gif. Sunkus darbas visgi yra tėvystė/motinystė... Bet ir malonus smile.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.