Na štai ir tęsinys! Kadangi visiems aktuali tema, tai diskutuokime toliau.
ezra -
Stengiuos, kad gražiau būtų ir atspindėtų mūsų temą.
QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 03 14, 22:30) taip, Liepai tada buvo 2 metai ir 3 mėnesiai QUOTE(Baltike @ 2007 03 14, 22:55) QUOTE(Slapux @ 2007 03 14, 23:00) Maniškė 2 m ir 5 mėn iškart daržiukan išėjo, į lopšį aš nenorėjau aš dėl tos pačios priežasteis labai džiaugiausi kai sužinojau kad Liepa keliaus į darželinę grupę. ji su viena mergaite vienintelės kalbėjo, vienintelės be pampersų būdavo ir šiaip pačios pačiausios QUOTE(krika @ 2007 03 15, 08:19) taip, Liepai tada buvo 2 metai ir 3 mėnesiai aš dėl tos pačios priežasteis labai džiaugiausi kai sužinojau kad Liepa keliaus į darželinę grupę. ji su viena mergaite vienintelės kalbėjo, vienintelės be pampersų būdavo ir šiaip pačios pačiausios QUOTE(krika @ 2007 03 15, 09:19) 1. 2. aš dėl tos pačios priežasteis labai džiaugiausi kai sužinojau kad Liepa keliaus į darželinę grupę. ji su viena mergaite vienintelės kalbėjo, vienintelės be pampersų būdavo ir šiaip pačios pačiausios 1. Ne visi dieną mato 2. O manoji liko lopšy (viena išvyriausių), bet regresas tikrai nevyksta. Ji dabar ten atamanė ir visiems mazgiams komanduoja, guodžia, prižiūri ir auklėja. QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 03 15, 09:27) Nėra reikalo ir nekalba. QUOTE(ezra @ 2007 03 15, 10:24) 2. O manoji liko lopšy (viena išvyriausių), bet regresas tikrai nevyksta. Ji dabar ten atamanė ir visiems mazgiams komanduoja, guodžia, prižiūri ir auklėja. maniškė viena vyriausių grupėje, tai prie lyderių
Aišku, kad gerai. Manoji visko ragavo. Vienais metais buvo jauniausia, dabar beveik vyriausia.
QUOTE(ezra @ 2007 03 15, 00:03) O aš net nežinau, ar eit prašyt į konkrečią grupę, ar laukti, kur paskirs ir ten pasilikti. Tik gali būti, kad jei norėsim pakeisti grupę nebebus galimybės. Grupes pas mus skirsto pagal amžių - į vieną keliauja tie, kuriems treji sukanka iki vasaros galo maždaug, į kitą - tie, kuriems vėliau. Manau, kad vaikui geriausia su bendraamžiais, tad jūsų vietoje specialiai į kažkokią grupę nesiprašyčiau. Tuo labiau, kad pagrindinės auklėtojos ir "Skruzdėliukų", ir "Boružiukų" (spėju, kad tai bus antroji grupė) tikrai geros. QUOTE(krika @ 2007 03 15, 08:19) aš dėl tos pačios priežasteis labai džiaugiausi kai sužinojau kad Liepa keliaus į darželinę grupę. ji su viena mergaite vienintelės kalbėjo, vienintelės be pampersų būdavo ir šiaip pačios pačiausios QUOTE(ezra @ 2007 03 15, 10:24) 2. O manoji liko lopšy (viena išvyriausių), bet regresas tikrai nevyksta. Ji dabar ten atamanė ir visiems mazgiams komanduoja, guodžia, prižiūri ir auklėja. Pusė bėdos dar jei vaikas į darželį išeina su bendraamžiais (ir tai darželinukų meniu, dienos režimas, grupės dydis, pagaliau net grupės aplinka skiriasi nuo lopšelinukų), o Simonas į darželį perėjo būdamas 2m. 4mėn. ir bendraamžių grupėje buvo vos 3, visi kiti pusmečiu-metais vyresni. Vaikui ilgai buvo pabrėžiama, kad jis jauniausias - parsinešti maisto, padėti auklėtojoms, pagaliau net eilėraščius per šventes sakyti buvo imami vyresni. Ką gi, vaikas nustojo net bandyti rengtis (o kam - gi auklėtojos aprengia arba vyresni draugai), nustojo piešti (draugams geriau gaunasi, todėl jis "nemoka") ir t.t. Va, kur buvo tikras regresas, kainavęs nemažai vargo tiek man, tiek auklėtojoms. Todėl esu 100% įsitikinus, kad geriau jau didžiausias lopšyje, bet "pats pačiausias". Vaikui galimybė būti lyderiu tokiame amžiuje reiškia be galo daug. Beje, būdama tarp lopšelinukų pastebėjau, kad būtent grupės vyriausieji, mokėdami kalbėti ir paprašyti, ko nori, be vargo (net būdami lėti ir tylūs) pasiima daugiausia auklėtojų dėmesio - darželyje, ypač tarp vyresnių, jie tikrai nei penktadalio to dėmesio negautų.
Kiek Liepa palankė lopšelio grupę ir dabar darželinę. tai galiu pasakyti, kad su užsiėmimu darželyje daugiau veiklos. ir piešia, ir lipdo ir sportuoja ir šoka. o lopšelyje - toks jausmas "ai jūs maži, nieko nemokat, nieko nereikia"
aš džiaugiuosi QUOTE(krika @ 2007 03 16, 09:04) Kiek Liepa palankė lopšelio grupę ir dabar darželinę. tai galiu pasakyti, kad su užsiėmimu darželyje daugiau veiklos. ir piešia, ir lipdo ir sportuoja ir šoka. o lopšelyje - toks jausmas "ai jūs maži, nieko nemokat, nieko nereikia" aš džiaugiuosi Mūsų lopšelyje veiklos nei kiek nemažiau, nei darželyje - ir piešia, ir lipdo, ir dainuoti, šokti, vaidinti bando. Na, neina lopšelinukai kas rytą mankštintis į salę (tik grupėje patupinėja, kaip kam išeina), bet užtai mokosi sagutes užsisegti, batelius susivarstyti, kam darželyje jau laiko nėra... Žodžiu, veikla idealiai pritaikyta 2-3 metų vaikui. Net namie tas jų "priemones" nusikopijavus pasidariau. Bet grįšiu prie čia dažnai minimos frazės, kad viskas labiausiai priklauso nuo auklėtojų. QUOTE(krika @ 2007 03 16, 09:04) Kiek Liepa palankė lopšelio grupę ir dabar darželinę. tai galiu pasakyti, kad su užsiėmimu darželyje daugiau veiklos. ir piešia, ir lipdo ir sportuoja ir šoka. o lopšelyje - toks jausmas "ai jūs maži, nieko nemokat, nieko nereikia" Maniškė jau dabar lopšelyje ir piešia ir lipdo, ir sportuoja, ir šoka ir dainuoja ir groja (tik tų instrumentų aš nemačiau
Sveiki O man nepatiko kai Goda buvo vyriausia grupėj
Užrašiau praeitą savaitę savo dukrytę į Alksniuką, gal kas kokių atsiliepimų girdėjot? Susitvarkysim medicininę ir keliausim po truputį
QUOTE(Baltike @ 2007 03 16, 09:37) 1. Grupes pas mus skirsto pagal amžių - į vieną keliauja tie, kuriems treji sukanka iki vasaros galo maždaug, į kitą - tie, kuriems vėliau. Manau, kad vaikui geriausia su bendraamžiais, tad jūsų vietoje specialiai į kažkokią grupę nesiprašyčiau. Tuo labiau, kad pagrindinės auklėtojos ir "Skruzdėliukų", ir "Boružiukų" (spėju, kad tai bus antroji grupė) tikrai geros. 2. Beje, būdama tarp lopšelinukų pastebėjau, kad būtent grupės vyriausieji, mokėdami kalbėti ir paprašyti, ko nori, be vargo (net būdami lėti ir tylūs) pasiima daugiausia auklėtojų dėmesio - darželyje, ypač tarp vyresnių, jie tikrai nei penktadalio to dėmesio negautų. 1. Tai tada mes palauksim ir pasižiūrėsim. 2. Ir aš tą patį pastebėjau. Ir su mažiukais išmoksta elgtis, švelnesni su jais, globėjiški. QUOTE(krika @ 2007 03 16, 10:04) Kiek Liepa palankė lopšelio grupę ir dabar darželinę. tai galiu pasakyti, kad su užsiėmimu darželyje daugiau veiklos. ir piešia, ir lipdo ir sportuoja ir šoka. o lopšelyje - toks jausmas "ai jūs maži, nieko nemokat, nieko nereikia" aš džiaugiuosi Baltikė jau pasakė tai, ką norėjau pasakyti. QUOTE(Baltike @ 2007 03 16, 10:15) Mūsų lopšelyje veiklos nei kiek nemažiau, nei darželyje - ir piešia, ir lipdo, ir dainuoti, šokti, vaidinti bando. Na, neina lopšelinukai kas rytą mankštintis į salę (tik grupėje patupinėja, kaip kam išeina), bet užtai mokosi sagutes užsisegti, batelius susivarstyti, kam darželyje jau laiko nėra... Žodžiu, veikla idealiai pritaikyta 2-3 metų vaikui. Net namie tas jų "priemones" nusikopijavus pasidariau. Bet grįšiu prie čia dažnai minimos frazės, kad viskas labiausiai priklauso nuo auklėtojų. Vat ir aš labai džiaugiuosi mūsų lopšeliu, ir neskubėjau jos išgrūsti į darželį. Labai džiaugiuosi savo sprendimu. Niekada nepastebėjau, kad būtų požymiai mažylių elgesio. Daug kas gali pasakyti, kad ji nesiskiria nuo savo bendraamžių, lankančių darželį. Dėkui auklėtojoms. Aišku, ir mano vaikas toks šaunus ir nuostabus.
manęs auklėtoja prašė atspausdinti knygą kažkokios programos. lyg su regėjimu problemos - nepamenu. tai ir Liepai kelis psl. atšviečiau: ten nuo baliono siūlą nupiešti reikia; pačius balionus piešti ir t.t. bet ten daug užduočių - linijų brėžimas, apskritimų ir t.t.
Sveikos
bandysiu aš savąjį leist į lopšelį.. oh ..bet likti..lopšelio grupėje su mažiukais nuo 1.5 metų ...irgi nesinori, o ir nepaliktų manau... ai čia toks mano pamąstymas...nors dar ir nė nepradėjom eit ezra -o nuo kada pradėjot daržiuką lankyt? Papildyta: QUOTE(Baltike @ 2007 03 16, 08:37) Grupes pas mus skirsto pagal amžių - į vieną keliauja tie, kuriems treji sukanka iki vasaros galo maždaug, į kitą - tie, kuriems vėliau. Manau, kad vaikui geriausia su bendraamžiais... Todėl esu 100% įsitikinus, kad geriau jau didžiausias lopšyje, bet "pats pačiausias". Vaikui galimybė būti lyderiu tokiame amžiuje reiškia be galo daug. Beje, būdama tarp lopšelinukų pastebėjau, kad būtent grupės vyriausieji, mokėdami kalbėti ir paprašyti, ko nori, be vargo (net būdami lėti ir tylūs) pasiima daugiausia auklėtojų dėmesio - darželyje, ypač tarp vyresnių, jie tikrai nei penktadalio to dėmesio negautų. Baltike - ar skirstymas į tokias grupes -tik jūsų darželyje..ar ir kituose taip....aš būčiau laabai laiminga,kad manasis pakliūtų tai antrai amžiaus grupei , nes gimęs metų gale...
Niu, Ramunėle,
Manieji abu gimę metų gale, ir abu išėjo tiesiai į darželį. Niu, apie Gustės grupę nieko negaliu pasakyt - tn dauguma gimusių lapkričio mėnesį
Tai dabar dar kartelį pratrink
QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 03 16, 23:10) ezra -o nuo kada pradėjot daržiuką lankyt? Mes į lopšį išėjom 1 m. ir 5 mėn. Ir viskas buvo labai liuks.
Sveikutes,mano vaikui dar tik 11 men, bet as jau pradedu dairytis lopsio. Aukle-atkrito,nenoriu. Tai va,klausiu, saukiuosi pagalbos ir prasau patarimu
Lauksiu jusu atsakymu QUOTE(buciux @ 2007 03 16, 18:09) Sagoms segioti vienoje medžiagos skiautėje įsiūtos nemažos sagos, o kitoje padarytos skylutės, tokios, kad tos sagos gana lengvai lįstų. "Pažengusiems" yra skiautės su kelių dydžių sagomis. O batams varstyti įkirptoje odos skiautėje skylamušiu išmuštos skylės ir įvertas batraištis, kurį per tas skyles, kaip batuke suvarstai. QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 03 16, 22:10) Baltike - ar skirstymas į tokias grupes -tik jūsų darželyje..ar ir kituose taip....aš būčiau laabai laiminga,kad manasis pakliūtų tai antrai amžiaus grupei , nes gimęs metų gale... Girdėjau apie tokį skirstymą jau ne viename darželyje, bet nežinau, ar visuose taip. QUOTE(nendre1982 @ 2007 03 17, 15:44) Sveikutes,mano vaikui dar tik 11 men, bet as jau pradedu dairytis lopsio. Aukle-atkrito,nenoriu. Tai va,klausiu, saukiuosi pagalbos ir prasau patarimu Lauksiu jusu atsakymu Arčiausiai tai Ąžuoliukas, geras daržiukas QUOTE(nendre1982 @ 2007 03 17, 15:44) Sveikutes,mano vaikui dar tik 11 men, bet as jau pradedu dairytis lopsio. Aukle-atkrito,nenoriu. Tai va,klausiu, saukiuosi pagalbos ir prasau patarimu Lauksiu jusu atsakymu Berželis ir Ąžuoliukas QUOTE(krika @ 2007 03 16, 21:48) manęs auklėtoja prašė atspausdinti knygą kažkokios programos. lyg su regėjimu problemos - nepamenu. tai ir Liepai kelis psl. atšviečiau: ten nuo baliono siūlą nupiešti reikia; pačius balionus piešti ir t.t. bet ten daug užduočių - linijų brėžimas, apskritimų ir t.t. ačiū, pasidarėm, liuks QUOTE(Baltike @ 2007 03 17, 15:52) Sagoms segioti vienoje medžiagos skiautėje įsiūtos nemažos sagos, o kitoje padarytos skylutės, tokios, kad tos sagos gana lengvai lįstų. "Pažengusiems" yra skiautės su kelių dydžių sagomis. O batams varstyti įkirptoje odos skiautėje skylamušiu išmuštos skylės ir įvertas batraištis, kurį per tas skyles, kaip batuke suvarstai. pasidarėm batų raištelių varstymą, ji sako, darželyje mes taip darom ačiū, pati neprigalvoju.
sveikos,norejau paklausti gal kas girdejote apie darzeli BERZELIS? cia maciau kazkuri mamyte sake kad panaikino ten lopsi,tai ne nepanaikino as uzrasiau saviski tik sake nzn ar nuo birzelio ar nuo kada jis bus
QUOTE(mutti @ 2007 03 17, 18:28) Anksčiau nebuvo, o nuo praeito rudens atidarė ir lopšelines grupes (va todėl ir panaikino pradines klases tame daržely) Kaip butu faina jei nepanaikino...kai ejau balsuoti tuo paciu sniukstinejau po ta darzeli. vidus toks senoviskas, nieko ispudingo,bet ne del to darzas buna geras ar blogas, ane? o dabar gal galite pasakyti kaip viskas vyksta? As pirmiausiai tureciau pasiskambinti vedejai? susitarti del susitikimo? ar tiesiog varau tiesiai pas ja i kabineta, be jokio isankstinio susitarimo? Ar reikia nestis kokius nors dokumentus? QUOTE(nendre1982 @ 2007 03 18, 10:40) Kaip butu faina jei nepanaikino...kai ejau balsuoti tuo paciu sniukstinejau po ta darzeli. vidus toks senoviskas, nieko ispudingo,bet ne del to darzas buna geras ar blogas, ane? o dabar gal galite pasakyti kaip viskas vyksta? As pirmiausiai tureciau pasiskambinti vedejai? susitarti del susitikimo? ar tiesiog varau tiesiai pas ja i kabineta, be jokio isankstinio susitarimo? Ar reikia nestis kokius nors dokumentus? as kai ejau vaika uzrasyt i darzeli, tai niekam neskambinau, tiesiai atejau ir snekejaus. isdokumentu tai nesiaus gimimo liudijima ir siuntima, nes mums jo reikejo. tai pasiimk gimimo liudija ir psio, uzpildysi prasyma ir pasisnekesi. QUOTE(Signa... @ 2007 03 17, 20:15) sveikos,norejau paklausti gal kas girdejote apie darzeli BERZELIS? cia maciau kazkuri mamyte sake kad panaikino ten lopsi,tai ne nepanaikino as uzrasiau saviski tik sake nzn ar nuo birzelio ar nuo kada jis bus O ką norėtum sužinoti? Mano abi dukrytės lanko, esam patenkinti QUOTE(nendre1982 @ 2007 03 18, 10:40) Kaip butu faina jei nepanaikino...kai ejau balsuoti tuo paciu sniukstinejau po ta darzeli. vidus toks senoviskas, nieko ispudingo,bet ne del to darzas buna geras ar blogas, ane? o dabar gal galite pasakyti kaip viskas vyksta? As pirmiausiai tureciau pasiskambinti vedejai? susitarti del susitikimo? ar tiesiog varau tiesiai pas ja i kabineta, be jokio isankstinio susitarimo? Ar reikia nestis kokius nors dokumentus? Tai vienas iš naujesnių darželių Klaipėdos mieste, o paskutinis remontas darytas praeitą vasarą. Eik tiesiai pas direktorę pasikalbėti.
Nematei senoviško vidaus,Nendre1982.
QUOTE(mutti @ 2007 03 18, 12:58) O ką norėtum sužinoti? Mano abi dukrytės lanko, esam patenkinti Tai vienas iš naujesnių darželių Klaipėdos mieste, o paskutinis remontas darytas praeitą vasarą. Eik tiesiai pas direktorę pasikalbėti. Mano dukružė taip pat eina į šį darželį. Labai direktorė ten faina. Garantuoju, kad neatsakys dėl priėmimo
Jei vietų nebus, tai ir atsakys.
na seip idomu ar geros aukletojos ,kokia veikla uzsiimineja? na kai buvau pas pavaduotoja tai man ji labai maloni pasirode....
Nebūtinai turi vaikas mokėti atlikti reikalus į puodą. Auklytė pakeičia pamperį, jei reikia. Bet, manau, kad vaikas darželyje greitai išmoks "draugauti" su puodu ir su tuoletu (ten jie tokie mažučiai
QUOTE(nendre1982 @ 2007 03 18, 10:40) Kaip butu faina jei nepanaikino...kai ejau balsuoti tuo paciu sniukstinejau po ta darzeli. vidus toks senoviskas, nieko ispudingo,bet ne del to darzas buna geras ar blogas, ane? o dabar gal galite pasakyti kaip viskas vyksta? As pirmiausiai tureciau pasiskambinti vedejai? susitarti del susitikimo? ar tiesiog varau tiesiai pas ja i kabineta, be jokio isankstinio susitarimo? Ar reikia nestis kokius nors dokumentus? Užsirašant vienur prašė gimimo liudijimo kopijos, kitur nieko nereikėjo. Einant pas vedėją nepasiskambinus yra rizika, kad jos nerasi ar bus užsiėmusi. Tai į tuos darželius, kur prie namų, ėjau taip, o dabar, kai į kitą miestą tenka važiuoti, skambteliu. O dėl darželio, tai pastebėjau, kad jei auklėtojos kūrybingos, vaikams įvairi veikla siūloma, tai ir darželis bent jau vaikų darbeliais išpuoštas, grupėse ar lauke vaikai ne šiaip sau bėgioja, o kažkokia organizuota veikla užsiėmę... QUOTE(Meilė @ 2007 03 18, 14:02) Mano dukružė taip pat eina į šį darželį. Labai direktorė ten faina. Garantuoju, kad neatsakys dėl priėmimo QUOTE(Meilė @ 2007 03 18, 14:13) Viena ausim girdėjau, kad vietų lyg ir nebėra, bet jei rudenį formuos naują grupę (o galir kelias) tai bus ir vietų naujų. Papildyta: QUOTE(Signa... @ 2007 03 18, 14:15) na seip idomu ar geros aukletojos ,kokia veikla uzsiimineja? na kai buvau pas pavaduotoja tai man ji labai maloni pasirode.... Visų nepažįstu auklėtojų, yra visokių, beto ir nuo žmogaus priklauso, man gali nepatikti, o tau ji bus puiki. Šiaip tame darželyje vaikams yra įvairios veiklos: ir dainuoja, ir šoka, ir sportuoja, o du kartus savaitėje veikia kambarėlių sistema (vaikučiai pasirenka norimą veiklą- dailė, teatras, siuviniai ir kt.-ir eina į kitas grupes pas kitą auklėtoją į pamokėlę), žinoma tai taikoma didesniems vaikučiams, o ne lopšeliniams. O ką sakė pavaduotoja? Ar yra vietų? QUOTE(Signa... @ 2007 03 18, 14:40) man pasake taip:na nzn bet turbut kad bus vietyte kita, Tikrai bus gerai Kai jau lankysit, pasakysi pas kurią auklėtoją papuolėt
O aš ėjau ne vieną ir ne du kartus (vis lindau į akis), tai ir gavom vietą.
Juk yra sakoma, kas garsiausiai rėkia, tą pirmiausia ir užkiša.
sveikos,
esu nekokios patirties ragavus Žuvėdros daržely. Užsirovėm pas pačią netikučiausią auklėtoją, vaikas būdavo po daržo išvis kaip zombis , kol atsigaudavo ....Nu nežinau tokia labai grubi, vardu Jūratė. nelinkiu kam ten patekti. Nors darželis kiek klausinėjau visai neblogas. o dęl pietinėj miesto daly esančių daržų, tai Ąžuoliukas geriausias. |