Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Projektas gerint vienišų mamų situaciją Lietuvoje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2
diinka
QUOTE(mamuliulia @ 2007 06 19, 16:44)
O as manu, kad pabandyti verta.. na as viena auginu ir man sunku.. jei pensininkams sunku (nors jie nera musu ateitis, kaip vaikai) tegul irgi del saves kovoja... ax.gif
*

tai gal mes pensininkus iškart užmigdom(kaip neekurie nebereikalingus gyvūnus) kam dar jiems pinigus leist juk jie nėra mūsų ateitis doh.gif
nesuprantu kaip galima taip samprotauti
O kas sukūrė tavo dabarti, o be tų pensininkų ir ateities nebūtų.. nu vien žo
mamuliulia
QUOTE(diinka @ 2007 06 19, 17:58)
tai gal mes pensininkus iškart užmigdom(kaip neekurie nebereikalingus gyvūnus) kam dar jiems pinigus leist juk jie nėra mūsų ateitis doh.gif
nesuprantu kaip galima taip samprotauti
O kas sukūrė tavo dabarti, o be tų pensininkų ir ateities nebūtų.. nu vien žo
*

Visai Tu mane ne taip supratai! as pati turiu mylimiausia mociute, ne apie tai kalba.. as noriu pasakyti, kad ir pensininkai labai sekmingai gali ESF pasinaudoti, beje jei nori zinoti labai daug privaciu seneliu namu is ESF atsirado.. manau kol europa finansuoja reikia visiems naudotis.. jei geju arganizacija sau finansavima issikovojo, kodel negalima kaip nors paremti vaikus augancius nepilnuose seimose smile.gif)) ax.gif
@š@k@
jei jau apie musu situacija.. As nesu vienisas, bet esu issiskyrusi. Tevas vaiko nemates jau 1.5 metu ir nemanau kad jam nors kiek rupi, nors cia jau atskira tema wink.gif
Norejau papasakoti, kaip tokios moterys yra "terorizuojamos" .. Dirbau vienoje imone, pakankamai neblogose pareigose. Ir susirgo mano mazyle plauciu uzdegimu.. prabuvau ant bilietenio 2 sav., per ta laika man mano vadove skambindavo kiekviena diena ir kalusdavo kada grisiu i darba ir t.t. sako tai kaimynei palik ar dar kam.. tipo as galeciau ramiai dirbt kai mano vaikas serga.. Na po tu 2 savaiciu (pagal musu istatymus nebegalima testi biuletenio vaiko slaugai) as norejau pasimti biuteni is savo daktaro, ir ka jus manot .. mano darbdaviai man "pasiule" parasyti pareiskima.. tada man ne tas galvoj buvo.. as galvojau tik jus greiciau mane palikit ramybej. Na vat zodziu buna ir taip..

P.S. jei reikes bet kokios pagalbos siam projetui.. del kilniu tikslu man negaila nei laiko nei pinigu wink.gif
mamulia
QUOTE(Elena4 @ 2007 06 19, 15:15)
As nasle. Skaiciau skaiciau, bet jei atvirai tai ta programa kvepia kazkopiu "bangu kelimu" ir tiek...

*

Ir man skamba gana populistiškai smile.gif

QUOTE(Elena4 @ 2007 06 19, 15:15)
Issiskyrusios mamos auklejimo ir visas kitas nastas turi su kuom dalinai dalintis,bei jos gauna alimentus.
*

Deja, deja, ne visada...
Elena4
QUOTE(mamulia @ 2007 06 20, 12:35)
Ir man skamba gana populistiškai smile.gif
Deja, deja, ne visada...
*

As sutinku, tame yra problemu, gal pirma truksta zmogiskumo tevelias g.gif

Neturiu laiko ir sveikatos gincytis su ta projekta palaikanciomis, ir prasmes nematau....bet man tai net tie pirminai punktai juokingai absurdiski ir ...labai atsiprasau uz savo nuomone, neismaneliski blink.gif
mamuliulia
QUOTE(sagnesa @ 2007 06 19, 22:49)
jei jau apie musu situacija.. As nesu vienisas, bet esu issiskyrusi. Tevas vaiko nemates jau 1.5 metu ir nemanau kad jam nors kiek rupi, nors cia jau atskira tema wink.gif
Norejau papasakoti, kaip tokios moterys yra "terorizuojamos" .. Dirbau vienoje imone, pakankamai neblogose pareigose. Ir susirgo mano mazyle plauciu uzdegimu.. prabuvau ant bilietenio 2 sav., per ta laika man mano vadove skambindavo kiekviena diena ir kalusdavo kada grisiu i darba ir t.t. sako tai kaimynei palik ar dar kam.. tipo as galeciau ramiai dirbt kai mano vaikas serga.. Na po tu 2 savaiciu (pagal musu istatymus nebegalima testi biuletenio vaiko slaugai) as norejau pasimti biuteni is savo daktaro, ir ka jus manot .. mano darbdaviai man "pasiule" parasyti pareiskima.. tada man ne tas galvoj buvo.. as galvojau tik jus greiciau mane palikit ramybej. Na vat zodziu buna ir taip..

P.S. jei reikes bet kokios pagalbos siam projetui.. del kilniu tikslu man negaila nei laiko nei pinigu wink.gif
*

o as manau, kad turi buti organizacija ginanti mmu teises.. galu gale galima ir darbdavius skatinti buti supratingesniems..
Elena4
Mamuliulia, cia vadoves zmogiskumo stoka....
mamuliulia
Na is dalies negalima skirti vienisas mamas nuo kitu, kitos po 9vaikus augina jom irgi sunku.. bet turi uti kazkos palaikymas..na neslepsiu man ziauriiai sunku buvo, kai tetutas pas mus toks .pip.. mielu noru pas psichoterapeuta nueiciau, nes jau 2 puse metu sergu nemiega..1seanso kaina 150 lt.. na stai ir givenk kaip nori..sau to leisti negaliu, vaistu gerti nenoriu ir negaliu, nes vaiika maitinu
mamuliulia
Dar paskaiciau, kad yra tokios mamos kurios is vis neturi kur gyventi..oi negaliu, tuoi apsiverksiu... (as cia dar saves gailejausi doh.gif ) tai yra tokie Carite - Mamos namai. Labai gaila, kad ne visos pritaria projektui.
Manau kam mamos-kudikiu namai yra labai geras dalykas, o dar geriua, kad mamoms su vaiku valstibe isduotu gera socialini busta (aisku atsizvelgiant i pajams)
Ilona...

Sveikos MAMYTĖS.
Labai pritariu projektui. : super Visom mano ir mano sūnelio keturiom UŽ thumbup.gif
mamulia
QUOTE(Ilona... @ 2007 11 18, 20:02)
Labai pritariu projektui.  : super  Visom mano ir mano sūnelio keturiom UŽ thumbup.gif
*

O čia tas projektas vyksta???? Man labiau panašu, kad buvo daug idėjų ir lozungų, prapūtė vėjelis ir.... smile.gif Kaip prieš rinkimus panašiai biggrin.gif
sonke28
ir as pritariu ,
QUOTE(Simulcika @ 2007 03 15, 03:09)
Taigi, moterys ir merginos,
Skaičiau aš šiame skyrelyje, skaičiau. Ir pamačiau, kad vienišų mamyčių situacija Lietuvoje na švelniai tariant labai nekokia (valstybės paramos prasme, visuomenės nuomonės, ir tt.) Kitaip sakant - valstybės garantijos menkos, pašalpos - juokingos, norint prisiteisti alimentus - kryžiaus kelius nueiti reikia, o jei ir prisiteisi - sumos tokios, kad nors kauk į mėnulį, ir kad ir per anstolius issimušti sunku, jei neturi gerų pažįstamų.
Visuomenės nuomonė suformuota apie vienišas motinas tokia - kad baisu. Ir čia dar ne visas problemas išvardijau, bet manau pačios suprantate.

Taigi, man šovė į galvą tokia mintis. Kodėl mum neįkūrus NVO ir neprašius paramos iš ES? Aš esu švedų draugijos narė, ten turiu šiokių tokių pažinčių, taip, kad parengus normaliai projektą - jį į ES prastumti būtų nesunku tikrai.
Preliminarus planas, ką darytų NVO ir apie ką turėtų būti daromas projektas:
1. Teikti teisines konsultacijas, nemokamai.
2. Paremti vienišas mamas materialiai.
3. Formuoti teigiamą visuomenės nuomonę apie vienišas mamytes.(reklamos, akcijos, ir tt...)
4. Psichologo konsultacijos.
5. Įvairi kitokio pobūdžio pagalba - pvz. vaikučių priežiūra, kad mama galėtų skirti laiko sau ir panašiai.
6. Anstolių paslaugų teikimas.
Siūlykite dar ir savo variantus.

Kaip įrodysime, kad šis projektas reikalingas?  Tiesiog reikės, jau parengus projektą surinkti kiek įmanoma daugiau medžiagos apie realią situaciją, pasiremiant teorija (įstatymais) ir įrodyti kokia yra tikroji situacija (galima atlikti vienišų mamų apklausas  (anketavimus, struktūruotus arba pusiau struktūruotus  interviu), taip pat iš forumų pasisakymus surinkti, visus šiuos duomenis susisteminti, išversti ir ttt ( čia jau mano sritis kažkiek,  tikrai galėsiu prisidėti), manau surinkus krūvą įrodymų finansavimą tikrai gautumėm  ir nemažą.

Bet - aš, kaip benorėčiau, pati viena šio darbo nepadarysiu, Fiziškai nebūtų įmanoma padaryti jį kokybiškai. Todėl tikiuosi, kad atsiras norinčių prisidėti, juk tai tik dėl mūsų pačių. Jei valstybė nieko nedaro, tai mes, moterys turim pasidaryti, kovoti.
Bent jau manau reikia bandyti. Reikia. O šansai, kad išlošim - tikrai nemaži.

taigi, rašykite pasiūlymus,  kas kuo gali prisidėti, ir pan. Tikiuosi ši tema nebus nudusinta. 

P.S Nesu vieniša mama, bet puikiai jus suprantu. Ir tikrai nuoširdžiai noriu, kad Lietuvoje moterys gyventų geriau. Tik reikia už tai kovoti.  bigsmile.gif
*

Era83
QUOTE(sonke28 @ 2009 03 30, 17:29)
ir as pritariu ,
*

liuks zinokit bprojektukas as ir pritariu reikia bandyti jei nepabandysi nesuzinosi ar pavyko ar ne?
Poli1
Buvo tik pasiūlymas, tačiau veiksmo nėr. Kaip matyt, kuo toliau tuo labiau ignoruojamos vienišos mamos. Aš turiu omeny Valstybę. Šeimoms, auginančioms 2 vaikus - papildomos laisvos dienos, t.y. vienam tėvui - vienas vaikas, tai kuo skiriasi vieniša mama su vaiku? Daugiavaikėm šeimom - papildomos dienos ir privilegijų. Bet jos kaip ir mes: apsisprendėm gimdyt, jos - pilnose šeimose 3 vaikus, o mes vienišos - vieną. Pasiimi globą - padidino pinigų už globą + 50 Lt., kuriuos iš mūsų atėmė. Kodėl? Vienišas mamas išbraukė, jų kaip ir nėr. O įdomiausia su alimentais. jei tu viena augini vaiką ir gauni alimentus, tai gali gauti tik kol vaikas baigs vidurinę. T.y. jei vaikui jau 18, bet mokosi vidurinėje - tėvas mokė toliau alimentus. Įstoji mokytis toliau - tai vaiko ir mamos (atsiprašau, ir vienišiems tėvams) reikalas, mokykis kiek nori, bet alimentų negausi, o jei tu esi našlaitis, tai valstybė moka iki 24 m. Kur teisybė? Čia galima kalbėt ir kalbėt. Bet kas iš to. Niekas negirdi ir nenori girdėti. Projekto pasiūlymas buvo geras, tačiau ir tai buvo tik pasiūlymas. Vienišos mamos niekam neįdomios. Belieka pačiom vienas kitą palaikyti ir tiek mirksiukas.gif Ką gi, burkimės mamytės 4u.gif
Viktute
tai poziuris lietuvoje i vienisas mamas aiskus kaip du kart du, remti vienisas nera populiaru, gali buti ir neigiamos reakcijos i toki politika, o to musu politikai nenori, todel niekas nesiima nepopulistiniu problemu. patriarchatas ir davatkizmas... lithuania.gif
swedijoje, jei tevai augina hyperaktyvu vaika, valstybe skyria soc. darbuotoja, kuris 20 val. per menesi nemokamai priziuri vaika, iseina su juo pasivaiksciot, i teatra ar dar kur, kad tevai galetu pailseti. pas mus, aisku tokio nera. bet galetu vienisoms irgi skirti toki darbuotoja... visa laime, kad dabar atpigo aukles, nes anksciau tai doh.gif
Bekasė
QUOTE(Poli1 @ 2009 03 31, 20:37)
Buvo tik pasiūlymas, tačiau veiksmo nėr. Kaip matyt, kuo toliau tuo labiau ignoruojamos vienišos mamos. Aš turiu omeny Valstybę. Šeimoms, auginančioms 2 vaikus - papildomos laisvos dienos, t.y. vienam tėvui - vienas vaikas, tai kuo skiriasi vieniša mama su vaiku?
*

o tu cia kurioje vietoje iskaitei, kad si lengvata galioja tik susituokusiems?

214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.
Viktute
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 01, 08:33)
o tu cia kurioje vietoje iskaitei, kad si lengvata galioja tik susituokusiems?
*

tai galioja visiems, ir tai visi pukiai zino. pasakydama tai Poli1, manau, turejo omeny, kad lengvatos duodamos nuo vaiku skaiciaus, nors auginti juos gali keli seimos nariai, o kai toki pat kieki augina tik vienas is tevu, tai jokios papildomos lengvatos nera.
laimabuz
blink.gif lengvatų beveik nėra...finansinės didelės problemos-juk yra skirtumas kur vienas žmogus išlaiko du vaikus ir buta ir kur du žmonės ....kur dvi algos,kur viena...juk alimentai algos dydžio nesiekia...
Valdžios atstovai tikriausiai -galvoja,kad ,jei esu vieniša ,tai mano problema...bet bausti mano vaikų nereikėtų,aš neprivalau gyventi su vaikų tėvu ir neprivalau ieškoti kito vyro ,kad išgyventi....busto paskola dabar irgi pabrango,minusinis biudžetas,bet pašalpa nepriklauso,nes tai neįskaičiuoja į išlaidas,pašalpos nėra...iš ko gyventi...tikrai kitose valstybėse pagalba didesnė ,nei 52 lt vaikui...beja,kad gauti teisinę nemokamą pagalbą -teks daug pažymų išimti,važiuoti,skambinti kainuoja...daro taip ,kad noras praeitų žmogui -taip ir taupo valstybė mūsų saskaita...
bitemaja1
Sveikos mamos, cia paskaitinejau apie vienisu mamu problemas ire siek tiek likau nustebusi. Nors manes ta problema asmeniskai neliecia, bet vistiek idomu. Kazkaip maniau, kad jau "veroniku laikai" baigesi, ir visuomenes poziuris i vienisas mamas normalizavosi, bet paskaitinejus supratau, kad nebe. g.gif Nors esame teisine valstybe, taciau spragu ,ivairios srities istatymuose tikrai apstu, kol su jomis nesusiduri tai ir neatrodo jau viskas labai sudetingai kaip yra is tikruju. Vistik, as manau, kad pati didziuasia beda, tai "kreivas" visuomenes poziuris. Vienisas tevas tarsi kazkoks herojus, sventasis, atsidaves augina vaikus, o motina tampa neaiskios reputacijos, atleiskite, neretai trakyuojamos kaip palaido elgesio doh.gif Nieko pries netuyriu vienisus tevus, nes mano pacios vyras ilga laika vienas augino sunu, taciau kiek zinau tai jie susiduria su nemazomis problemomis ir "itartyinu" poziuriu ypac kai pradeda minti socialiniu instituciju slenkscius.Na, ka, bet kiekvienam savos bedos 4u.gif Kiekvienam belieka palinketi tik stiprybes, tiek mamom, tiek vaikam. drinks_cheers.gif
skruzde
apsidžiaugiau atradusi, nusivyliau pamačiusi, kad viskas nutilo... susiduriu ir aš su dalimi išvardintų problemų... vis tik laikausi nuomonės, kad dviese lengviau...
given444
kokia projekto atomazga? ar yr ziniu ar sakem ant vandens?
Jolita Lialia
aha as irgi susidomejau, jau buvau besiulanti savo pagalba, bet pasirodo niekas nevyksta... tikrai galeciau prisidet, bet startuot tokio dalyko tai tikrai nelabai galeciau - truktu ziniu ir patirties su projektais....
Bitch_Intriguer
Ne, tikrai nieko nevyksta, kadangi tuo metu kai domėjausi ir norėjau kažką daryt - atsimušiau į visišką abejingumą - tiek valdininkų, tiek tų, kurie žadėjo padėti. Kai reikėjo daryti - ups, nieko nebegalim. Tai taip ir liko, paskui pas mane atėjo toks laikas, kai baigiau mokslus, ištekėjau, galų gale pradėjau dirbti ir t.t. Kiek vėliau sužinojau, kad lyg ir vienas pažystamas ryžosi tą projektą daryt, bet greičiausiai baigėsi kaip ir man, nes daugiau apie tai nieko ir nebegirdėjau. Temos neberadau kažkaip, tai pamaniau, kad moderatorė ir ištrynus bus. O pasirodo, tik buvo į forumo gilumą nuskendus biggrin.gif
Nors ir anksčiau, ir dabar manau, kad toks projektas būtų tikrai labai reikalingas. Galbūt dabar ir būtų jį galima kur kas paprasčiau įgyvendinti, nes mano žiniomis ES tokius dalykus remia. Tačiau reikia žmonių kurie sugebėtų jį parašyt. Manau, aš tikrai tam netinku ir tikrai nesugebėčiau.

P.S - net keista, kad ta temutė dar gyva smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.