QUOTE(Surfinija @ 2007 04 22, 11:18)  Ko gero  Žinai, o dėl tų vaikiukų vienų tai tikrai būna įvairiai. Viskas priklauso nuo žmogaus sąžinės ir padorumo: vienos sesutės juos ir panešioja, pamyluoja, ir pakalbina, ir žaisliukų dovanoja, pažaidžia su jais, ir rūbelius rengdamos gražesnius parenka ir pakomplektuoja, kad mažyliai gražiai atrodytų. Personalas neretai savo vaikiukų tiek drabužėlius, tiek žaisliukus surenka ir atneša vienišiukams ar kokiu skanumynu palepina. Bet žinoma, kaip ir visur pasitaiko kitokių - akcentuotų, arogantiškų asabų, kurios (-ie) kaip tas degutas statinėje. Nieko nepadarysi, kaip prancūzai sako: toks gyvenimas  Kai gulejome Kauno klinikose, nebuvo jokiu zaislu vaikams, nors kampeliu buvo kur butu galima tai padaryti , gi vaikams nuobodu  , pasiuleme keleta daiktu padovanoti skyriui , zinote koks atsakymas buvo , nereikia nes isvogs  .Va cia tai tikrai ne personalas kaltas (na zinoma gali viena kita pasitaikyti ), bet tevu kalte  . O kad tevu visokiu asabu pastaiko tai irgi sutinku
Surfinija
2007 04 22, 12:22
QUOTE(Bremen @ 2007 04 22, 13:06) Kai gulejome Kauno klinikose, nebuvo jokiu zaislu vaikams, nors kampeliu buvo kur butu galima tai padaryti , gi vaikams nuobodu  Kažkaip negaliu tvirtai pasakyti dėl I vaikų vidaus ligų skyriaus, bet II skyrius tai tikrai (bent jau prieš penkmetį  ) turėjo žaidimų kambariuką. Tik į jį eiti teisę gaudavo vaikai, kurie serga neužkrečiamomis ligomis. I skyriaus specifika kita ir bendro žaidimų kambario įrengti tiesiog negalima (kad vaikai vieni su kitais virusais nesidalintų).
QUOTE(Surfinija @ 2007 04 22, 12:22)  Kažkaip negaliu tvirtai pasakyti dėl I vaikų vidaus ligų skyriaus, bet II skyrius tai tikrai (bent jau prieš penkmetį  ) turėjo žaidimų kambariuką. Tik į jį eiti teisę gaudavo vaikai, kurie serga neužkrečiamomis ligomis. I skyriaus specifika kita ir bendro žaidimų kambario įrengti tiesiog negalima (kad vaikai vieni su kitais virusais nesidalintų). Mes gulejome akiu skyriuje,ir tebuvo ilgas kolidorius kuriame nebuvo galima ir zaisti, o kampe buvo galima padaryti vaiku kampeli
Surfinija
2007 04 22, 12:31
QUOTE(Bremen @ 2007 04 22, 13:27) Mes gulejome akiu skyriuje,ir tebuvo ilgas kolidorius kuriame nebuvo galima ir zaisti, o kampe buvo galima padaryti vaiku kampeli  Tada labai liūdna
QUOTE(Surfinija @ 2007 04 22, 12:31) Tada labai liūdna  Bet kodel negalima to pakeisti  , nedaug gi ir reikia vieni kiti ir gautusi tikrai daug, tik reiketu truputi noro, o zaislu tikrai namuose rastu visi gi nebutina nauju markiniu pirkti, gi ligoniukams svarbu uzsiimimas ir seselems nereiketu sukauti, kad kolidorias nebegiotu
sveiki, noreciau ir as prie jusu prisijungti: pries pora metu dukra sunkiai susirgo (aciu greitosios gyditojos deka lyga tapo dar sunkesne  negrazu taip sakyt bet.....) reanimacijoje isbuvo savaite bet naktim prie jos neleisdavo budet net anksciau atejus neileisdavo iki tam skirtos valandos kuo labai nusiviliau.... Nusiviliau ir vienu is dirbanciu gyditoju kuris akivaizdziai prasesi kisio ir nedadave vienu vaistu dukrai, bukle dar labiau pablogejo, nepadejo net pakeltas skandalas ir ligonines vyriausiems(aisku jie uzgine savus ) ir is viso reanimacijoje dirbancio kolektivo tik vienos pamainos sesutems ir gyditojai didelis ACIU nes zmogiskumo jos turejo ir be kisiu(kuri daviau joms tik kai jau iseidinejom is renimacijos kaip padeka uz suteikta pagalba ir nuosirduma). Pacioje ligonineje dar butu buve baisiau jei nebuciau buvus salia  nezinau jei kada dar tektu gult i ligonine kad ir kiek dukrai butu metu(aisku ne tokio amziaus kai jau gali pasirupint pati  ) visada busiu salia
JANIUKAS
2007 04 22, 14:49
QUOTE(Surfinija @ 2007 04 22, 12:18)  Ko gero  Žinai, o dėl tų vaikiukų vienų tai tikrai būna įvairiai. Viskas priklauso nuo žmogaus sąžinės ir padorumo: vienos sesutės juos ir panešioja, pamyluoja, ir pakalbina, ir žaisliukų dovanoja, pažaidžia su jais, ir rūbelius rengdamos gražesnius parenka ir pakomplektuoja, kad mažyliai gražiai atrodytų. Personalas neretai savo vaikiukų tiek drabužėlius, tiek žaisliukus surenka ir atneša vienišiukams ar kokiu skanumynu palepina. Bet žinoma, kaip ir visur pasitaiko kitokių - akcentuotų, arogantiškų asabų, kurios (-ie) kaip tas degutas statinėje. Nieko nepadarysi, kaip prancūzai sako: toks gyvenimas  Sutinku visu 100%.As pati kiek esu nesus savo vaiku ir zaislu ir drabuzeliu...Ir kaip Surfinija sako parenkam rubelius,kad mieliau atrodytu,o ar matet kas kokius kartais vaikus atveza ?Kol atplauni,sutvarkai ir t.t. ir niekas uz mus to nepadaro!!!Ir nesam mes kazkokios pabaisos...kad baisu butu palikt vaikus.
Šarlote
2008 04 14, 13:48
Iš kur tiek žiaurių žmonių????
satyrra
2008 04 26, 18:04
Nors ir cigoniukas, bet vistiek vaiko gaila, nekaltas jis kad taip sesele isskiria del tautybes, manau jei butu toks kaip musu, ji nebutu taip pasielgus su ta mergaite.
(mirtise)
2008 05 06, 20:51
Tikiu,kad sesutės taip elgėsi ne dėl to,kad čigoniukė.Gal būt ir tai kažką reiškė,bet ... Gulėjom ir mes ligoninėj.Nusiskundimų neturiu.Šiaip ligoninėj su mažais vaikais reikia pasilikti ligoninėj.Mačiau ir tėvelius pasilikusius.Žinau ir dvynukų mamą,kuri dėl vieno vaikiuko įsiprašė,kad ir antrą priimtų. Gulėjau su 5 mėn.vaiku,sirgo bronchitu.Ryte išgirdau klykianti vaiką.Sesutė papasakojo,kad berniukas 4 mėn.,reikia daryti skrandžio echo,tai nuo nakties valgyti neduoda.Ryte jis jau nori valgyti,tai ir verkia.Mama paliko vaikutį ligoninėj ,o pati namo išvažiavo(aplinkybių nežinau).Tai sesutės ir gi darbų turi,jos neprivalo su juo būti .Labai gaila buvo vaikiuko.sesutės pasakojo,kad kartais ir paima tokius vaikiukus ant rankų,panešioja.Juk vaikučiai pajaučia meilę,nešiojimą,tai dar labiau reikalauja.Baisi situacija
*baRboSa*
2008 05 20, 13:43
QUOTE(Bremen @ 2007 04 15, 21:49) Kad ir kaip ten bebutu pagal Lietuvos istatymus iki 5 metu (ar netgi iki 7metu )tevai turi teise likti ligoninej miegoti . Vaikui trauma vienam paliktam ,ir esu tikra ,kad seselems vaiko dvasine busena tikrai ne pirmoje vietoje buvo ,nes jeigu taip butu buve butu leide motinai likti .Ir nereikia pasakoti, kad reikejo vaika gelbeti ir taip toliau.......jeigu butu tevai daugeliui vaiku butu rekimai sutaupomi ir tuo paciu zinoma seseliu nervai . Mums teko Kauno klinikose guleti tai maniskis buvo 5 -metis, kitoje palatoje gulejo vienisa mergaite (asocialiu tevu) irgi panasaus amziaus.Tai visos seseles ja labai nuosirdziai rupinosi  ir zinoma be pinigu nes visiskai niekas jos nelanke  Manau ,kad ne pinigai viska nulemia ,paprasciausia daugeliui truksta zmogiskumo  Iki 3metu,jei vaikas vyresnis ir teveliai nori pasilikt ji slaugyt,bent jau II-oj infekcinej,turi susimoket uz lova ir maista.O kas del Kliniku,kiek teko gulet su vyresneliu,tai sesutes labai graziai elgiasi su vaikuciais(asocialiu seimu ar is vaiku namu)
eveliuks
2008 09 07, 08:53
QUOTE(Bremen @ 2007 04 22, 13:27) Mes gulejome akiu skyriuje,ir tebuvo ilgas kolidorius kuriame nebuvo galima ir zaisti, o kampe buvo galima padaryti vaiku kampeli  Mūms gulint Klaipėdoje neleisdavo išeit iš palatos be reikalo motyvuodami kad užsikrėsim nuo kitų..o juk vaikui taip nuobodu žiūrėt i tas pačias sienas
*gitagita*
2008 09 10, 14:02
mano sunus buvo patekes i renimacija,uzsiteses epiepsijos priepuolis,beje pirma karta gyvenime.tai va,renimacijoj 3paras komoj pragulejo,man pasilikt nakciai neleido,vaikutis komoj,nera tikslo,tokie buvo slaugiu zodziai,nors man tikslas vienas-buti su savo vaiku.trecia diena pradejo busti is komos,dziaugsmas neapsakomas,i vakara jau snekejomes,vaikui baisus sokas,verke prase nepalikti,na galvoju sia nakti tai tikrai leis pasilikti,juk vaikutis prabudo,jam sunku, negerai kaip niekad reikia mamos.bet ne,grieztas atsakymas NEGALIMA,jei kas bus blogai paskambins,gyvenam netoli kliniku,atleksim.skaudancia sirdimi palikau savo maziu nakciai,visa nakti prasedejau su telefonu rankose,laukiau skambucio,beje ir pati keleta karu skambinau,sake viskas gerai.na ir ka is pacio ryto lekiu i klinikas,tik iejus i renimacijos skyriu,isgirdau kaip mano vaikas rekia,ilekiau i palata,o ten maniskis lovytej priristom rankom ir kojom guli.as vos nenukritau pamacius ta vaizda  sesutes sako labai neramus buvo,spardes,reke,turejom pririst  tai palauk,o kur tas zadetas skambutis man?!jei kas blogai bus...ar cia joms neblogai,pririso,pajudet negali,lai rekia?!as tada tokioj soko busenoj buvau po visu isgyvenimu,kad man nedaejo ka sakyt,kam sakyt.ta diena perkele mus i skyriu,likt jau galejau,bet vaikas dar ilgai negalejo ramiai miegot ir vis klause "mamyte,kodel neatejai,as tave kvieciau,kvieciau,o ant manes reke,kad patyleciau ir buciau ramus,o man reikejo taves."net dabar ramei apie tai negaliu galvot,man tai buvo siaubinga
-simona-
2008 09 11, 22:51
QUOTE(edeina @ 2008 09 10, 15:02) mano sunus buvo patekes i renimacija,uzsiteses epiepsijos priepuolis,beje pirma karta gyvenime.tai va,renimacijoj 3paras komoj pragulejo,man pasilikt nakciai neleido,vaikutis komoj,nera tikslo,tokie buvo slaugiu zodziai,nors man tikslas vienas-buti su savo vaiku.trecia diena pradejo busti is komos,dziaugsmas neapsakomas,i vakara jau snekejomes,vaikui baisus sokas,verke prase nepalikti,na galvoju sia nakti tai tikrai leis pasilikti,juk vaikutis prabudo,jam sunku, negerai kaip niekad reikia mamos.bet ne,grieztas atsakymas NEGALIMA,jei kas bus blogai paskambins,gyvenam netoli kliniku,atleksim.skaudancia sirdimi palikau savo maziu nakciai,visa nakti prasedejau su telefonu rankose,laukiau skambucio,beje ir pati keleta karu skambinau,sake viskas gerai.na ir ka is pacio ryto lekiu i klinikas,tik iejus i renimacijos skyriu,isgirdau kaip mano vaikas rekia,ilekiau i palata,o ten maniskis lovytej priristom rankom ir kojom guli.as vos nenukritau pamacius ta vaizda  sesutes sako labai neramus buvo,spardes,reke,turejom pririst  tai palauk,o kur tas zadetas skambutis man?!jei kas blogai bus...ar cia joms neblogai,pririso,pajudet negali,lai rekia?!as tada tokioj soko busenoj buvau po visu isgyvenimu,kad man nedaejo ka sakyt,kam sakyt.ta diena perkele mus i skyriu,likt jau galejau,bet vaikas dar ilgai negalejo ramiai miegot ir vis klause "mamyte,kodel neatejai,as tave kvieciau,kvieciau,o ant manes reke,kad patyleciau ir buciau ramus,o man reikejo taves."net dabar ramei apie tai negaliu galvot,man tai buvo siaubinga  viskas praejo nebesigraudink  as taip jauciausi, kai mums zondavo akies asaru lataka, ir kaip pykau ant saves, kad net 3 kartus leidau dakatarei daryt zondavima, tris dienas paeiliui, jau po pirmo karto turejau suprasti, kad asp ja profesionalumo sioj srity-nulis. po trecio karto apsakiau gana ir isvykome namo. o pagerejo akytei, aki patekom pas gyd zukauska  profesionalas, greita ir parastai mano sunenas net 9 metu kai budavo mama likdavo kartu, dabar jam 10 ir kai gulejo ligonineje, pats pasake, akd gali ir be mamos pabuti.
*gitagita*
2008 09 12, 10:23
QUOTE(-simona- @ 2008 09 12, 00:51) viskas praejo nebesigraudink  as taip jauciausi, kai mums zondavo akies asaru lataka, ir kaip pykau ant saves, kad net 3 kartus leidau dakatarei daryt zondavima, tris dienas paeiliui, jau po pirmo karto turejau suprasti, kad asp ja profesionalumo sioj srity-nulis. po trecio karto apsakiau gana ir isvykome namo. o pagerejo akytei, aki patekom pas gyd zukauska  profesionalas, greita ir parastai mano sunenas net 9 metu kai budavo mama likdavo kartu, dabar jam 10 ir kai gulejo ligonineje, pats pasake, akd gali ir be mamos pabuti.  viskas jau praety,bet jei ,neduok dieve,pasikartotu panasi situacija,tai jokiu budu neiseiciau ir nepalikciau vaiko,viska daryciau kad tik but kartu.bet,kaip sakoma,is savo klaidu mokaisi...o ir siaip manau tas mamyciu pasilikimas ligoninej labiau priklauso nuo vaikucio emocines ir dvasines busenos,o ne nuo to kiek jis metu turi.
edeina, kaip baisu  turbut vaikuciui dar daug laiko praeis kol atsigaus po tokios traumos, o ir daktarai bus jam kaip siaubas... laikykites
*gitagita*
2008 09 12, 13:08
QUOTE(*Dita* @ 2008 09 12, 13:57) edeina, kaip baisu  turbut vaikuciui dar daug laiko praeis kol atsigaus po tokios traumos, o ir daktarai bus jam kaip siaubas... laikykites   tiesa sakant jau metai praejo nuo to yvikio,vaikui tai baisi trauma,kokius kancios kelius mes praejom kad truputi primirst sita kosmara,nors sunus dar vis prisimena,vis klausineja.daktarai,didziausias siaubas,vienintele seimos gydytoja prisileidzia.kai reik i klinikas-kosmaras,vos ne isterijos priepuoliai buna,nuo kitu gydytoju dar gaunam rekt,toks didelis vaikas,o taip bijo.bet neisaiskinsi kiekvienam kas ir kaip.kitom mamytem noreciau pasakyt,kad jei kas panasaus nutiks,nepalikit savo vaikuciu vienu,jokiu budu.
mylimuke
2008 11 01, 22:33
Nereikia čia nei hipokratų, nei kyšių, nueini pas skyriaus vedėją (ar kur kitur) ir lai pakrato pačias. Jau aš tai netylėčiau ir nežiūrėčiau, kai tokie dalykai vyksta. Absurdas kažkoks.
mylimuke
2008 11 01, 22:54
Baisu, kokias istorijas jūs pasakojate Niekada nepalikčiau savo mažylės, kad ir už durų tektų sėdėt
žebenkštytė
2009 01 28, 16:03
papuolem ir mes i reanimacija del temperaturiniu traukuliu, o vaikiukui metai ir menuo. man pranese "taisykles" kad 9 val tevai uzmigdo vaikiuka ir eina namo ... maniskis uzmiega tik kokia 22, o miegodamas musu lovoj vis su rankytem pasitikrina ar mama salia...niekaip nesuvokiau kaip as ji galesiu palikti....be to pries du men buvau palikusi mociutei, tai jis ten klyke - su mociute! - iki 7 ryto ir tik nuvarges uzmigo... viskas vyko antakalnio ligoninej... atejo ta 9 vakaro...paskui ir 10... o mes su vyru vis sedim  salia vaikiuko...tyrimai padaryti..traukuliu priezastis aiski, temperaturiniai, pasirodo taip vaikams buna, susirgimas bakterinis...antibiotikai paskirti, bukle stabili, temp nebekyla...esu isilavinusi, apsiskaiciusi mamyte, matau kad jau laisvai galim vaziuoti namo...taip ir sakau jiems, kad isleistu, o jei kas grysim, nes gyvenam salia... ka jus manot, eme grasinti net vaiku teisiu apsauga o as sakau, kad nepaliksiu cia vaiko vieno ir viskas... arba leidziat buti kartu arba vaziuojam namo... tada eme gasdinti , kad mano vaikas numirs per pusvalandi (na atsiet gal cia meningokokas), gerai, isigandau...  , bet tada sakau, lieku cia, reanimacijoj su savo vaiku ir man neidomu kokia ten tvarka...dar pasakiau -kvieskit policija jei kazkas nepatinka po nelengvu diskusiju radom bendra sprendima, paguldyti mus nakciai i skyriu...atseit stebejimui... na valio...viskas butu gerai jei ne kai kurios smulkmenos...visu pirma, nuo to momento kai mus pagulde i palata, nieks nei karto neuzejo ir nestebejo...visu antra, palatoje antisanitarines salygos -ciuzinys ispesiotas ir tokiais lopasi ant pliku vielu miegi...susisiotas visas, vaikiuko lopvyte nauja, ne medine, bet...visi krastai limpantys...nevalyta visiskai...po kriaukle trys kibirai neaiskios paskirties irgi su jau minetu sysiuku aromatu... o maniskis vaikas jau vaikstineja...nu kur ji pa,esirti ryte po tokia palata pasivaikscioti... beje is pacio ryto mus israse su slap[imo kanalu bakteriniu uzdegimu ir nustebo, kad is vakaro nieks diagnozes nepranese!!!! israse po mano parasu, bet jau be jokiu gasdinimu kad numirs per nakti... ir cia dar ne pabaiga istorijos..po dvieju paru mano vaikutis eme stipriai vemti...parsivezem is ligonines zarnyno infekcija  ir visa savaite vargau... pasakykit man, argi jau ant tiek biedna valstybe esam kad negalim ciuziniu isigyti normaliu? o apie higiena ka kalbeti...? be to, langas kiauras, o karsto vandens nera palatoj...cia kas per viduramziai? zodziu kur cia reiktu kreiptis kad kazkokia komisija patikrintu ligoniniu higiena? net apie televizija pagalvojau... tokia ligonine tik uzdaryti o ne gydyti...
QUOTE(mamytedaiva @ 2009 01 28, 17:03) papuolem ir mes i reanimacija del temperaturiniu traukuliu, o vaikiukui metai ir menuo. man pranese "taisykles" kad 9 val tevai uzmigdo vaikiuka ir eina namo ... maniskis uzmiega tik kokia 22, o miegodamas musu lovoj vis su rankytem pasitikrina ar mama salia...niekaip nesuvokiau kaip as ji galesiu palikti....be to pries du men buvau palikusi mociutei, tai jis ten klyke - su mociute! - iki 7 ryto ir tik nuvarges uzmigo... viskas vyko antakalnio ligoninej... atejo ta 9 vakaro...paskui ir 10... o mes su vyru vis sedim  salia vaikiuko...tyrimai padaryti..traukuliu priezastis aiski, temperaturiniai, pasirodo taip vaikams buna, susirgimas bakterinis...antibiotikai paskirti, bukle stabili, temp nebekyla...esu isilavinusi, apsiskaiciusi mamyte, matau kad jau laisvai galim vaziuoti namo...taip ir sakau jiems, kad isleistu, o jei kas grysim, nes gyvenam salia... ka jus manot, eme grasinti net vaiku teisiu apsauga o as sakau, kad nepaliksiu cia vaiko vieno ir viskas... arba leidziat buti kartu arba vaziuojam namo... tada eme gasdinti , kad mano vaikas numirs per pusvalandi (na atsiet gal cia meningokokas), gerai, isigandau...  , bet tada sakau, lieku cia, reanimacijoj su savo vaiku ir man neidomu kokia ten tvarka...dar pasakiau -kvieskit policija jei kazkas nepatinka po nelengvu diskusiju radom bendra sprendima, paguldyti mus nakciai i skyriu...atseit stebejimui... na valio...viskas butu gerai jei ne kai kurios smulkmenos...visu pirma, nuo to momento kai mus pagulde i palata, nieks nei karto neuzejo ir nestebejo...visu antra, palatoje antisanitarines salygos -ciuzinys ispesiotas ir tokiais lopasi ant pliku vielu miegi...susisiotas visas, vaikiuko lopvyte nauja, ne medine, bet...visi krastai limpantys...nevalyta visiskai...po kriaukle trys kibirai neaiskios paskirties irgi su jau minetu sysiuku aromatu... o maniskis vaikas jau vaikstineja...nu kur ji pa,esirti ryte po tokia palata pasivaikscioti... beje is pacio ryto mus israse su slap[imo kanalu bakteriniu uzdegimu ir nustebo, kad is vakaro nieks diagnozes nepranese!!!! israse po mano parasu, bet jau be jokiu gasdinimu kad numirs per nakti... ir cia dar ne pabaiga istorijos..po dvieju paru mano vaikutis eme stipriai vemti...parsivezem is ligonines zarnyno infekcija  ir visa savaite vargau... pasakykit man, argi jau ant tiek biedna valstybe esam kad negalim ciuziniu isigyti normaliu? o apie higiena ka kalbeti...? be to, langas kiauras, o karsto vandens nera palatoj...cia kas per viduramziai? zodziu kur cia reiktu kreiptis kad kazkokia komisija patikrintu ligoniniu higiena? net apie televizija pagalvojau... tokia ligonine tik uzdaryti o ne gydyti... kur čia taip?
QUOTE(Surfinija @ 2007 04 21, 18:14) Variantas  Kažkaip visuomenė labai supriešinta. Ir čia labai neigiamai pasitarnavo žiniasklaida. Susidomėjimo žurnalistų absoliučiai nesulaukia teigiami įvykiai, bet koks perdėtas dėmesys "liapsusams"... Taip, būna skaudžių ir grubių, nedovanotinų klaidų. Bet kokių išties atvejų daugiau: pergalių prieš ligą ar nesėkmių? Niekas nerašo apie atvejus, kai greitosios gydytojas intubuoja po avarijos iš kvėpavimo takų kraujuojantį ligonį (tai tiesiogiai reiškia - padovanojo jam antrą gyvenimą), niekas nerašo apie rezidentą budėjusį naktį skyriuje ir žaibiškai sureagavusį į mažo žmogučio klinikinę mirtį (svarbi kiekviena sekundė!), suskubusį savarankiškai jį prikelti gyvenimui iš naujo, niekas nerašo apie tuos, kurie dirba viršvalandžius be atlygio, nes jo pacientui jo dabar labiausiai reikia, kas pagalvoja, kad medikai net išeiginių ir švenčių dienomis namuose galvoja apie paliktus darbe pacientus, telefonu pas kolegas teiraujasi, kaip jų ligoniukams einasi, kokie naujų tyrimų rezultatai, kas mato tą virtuvę? Žiniasklaida to nerodo, visuomenė to nežino, o jei nežino, tai jai atrodo, kad to ir nėra  taip, ir aš paskutiniu metu atrkeipiu dėmesį į mūsų žiniasklaidos priešiškumą viskam. Atorodo, kad specialia kažkas nori supriešinti žmones
grazina37
2009 01 29, 12:54
QUOTE(mylimuke @ 2008 11 01, 22:54) Baisu, kokias istorijas jūs pasakojate Niekada nepalikčiau savo mažylės, kad ir už durų tektų sėdėt  klinikose tokia tvarka,reanimaciniame vaikai nakciai lieka su personalu,nors jie ir butu krutimi maitinami mano dukra ten gulejo du kartus,ir abu kartus buvau visa diena iki 22 val,tada eidavau i palata ten buvo jai paskirta lova nusnausdavau iki 6 ir vel pas ja nueidavau,jos palatoje istisai budavo sesute ,todel tikejau kad mano dukryte bus pasirupinta,seip ten nakti visi vaikai miega [na man teko susidurti su operuotu vaiku situacija]todel yra tokie reikalavimai kad butu ramybe zinoma niekada nepritarciau pririsimui prie lovos,bet gal nebuvo kitos iseities ,juk besiblaskydamas visus kateterius issidraskyti gali
Dominykos
2009 01 30, 12:15
QUOTE(Demesio19ta @ 2007 03 15, 11:53) Tokiu metų laiku kaip pavasaris ne vieną mažylį pakerta ligos ir kartais ne savo noru tenka pagyventi ligoninėje...Ne išimtis ir mes... Įsisuko į Gustuko žarnyną kažkoks virusiukas ir patekome mes į 2 klinikinę ligoninę...Mums viskas sekėsi kuo puikiausiai, su mumis elgėsi nuostabiai, o visa istorijos esmė slypi kiek kitur... Naktį į mūsų palatą atvežė naujokų". Nelabai man miegančiai rūpėjo kas ten, bet truputį liūna pasidarė kad nebebūsim vieni... Ryte prabundu ir matau: 2 čigonėlės - anūkė ir močiutė....(pagalvojau, kad mane Dievas baudžia už tai kad aš jų taip nemėgstu...). Viskas vyko taip, kaip ir labiausiai bijojau...Pabudusi čigonė sako man: "Namie dar 5 maži vaikai, šitą mergaitę motina man auginti paliko, kaip ir dar 2 savo vaikus, dar pati savo turiu 3 mokyklinius, tai negaliu čia būti - lekiu namo. Prižiūrėk Mariją..." O ne ...pagalvojau...Nu bet ką padarysi, jei taip moterytei susiklostė, juk nepasakysi, kad "ne, nieko nežinau...". Užmigdė ji mergaitę ir išlėkė tekina.... Vaikas pabudo...apsižvalgė ir kad puolė į ašaras...tiesiog isterinis verkimas...Maniškis tuo metu giliai miegojo, todėl paėmiau mažylė ant rankų. (beje, Marijai 1,5 metukų). Truputį panešiojau, pakalbinau, rodos aprimo. Neilgai trukus ir manasis kleckas atsibudo. Aišku, jo susižavėjimui palatos drauge ribų nebuvo, tik gaila, kad Marija buvo rami tik ant rankų ir nelabai norėjo su kuo nors bendrauti.... Staiga už durų išdygo seselė: "Netampyk jos čia ant tų rankų, niekas su ja čia nesicackins...." Nežinau, ar taip ji elgėsi, dėl to, kad mergaitė buvo čigoniukė, ar su visais vaikais, paliktais mamų jie šitaip elgiasi...Paklusau seselės įsakymui ir padėjau vaiką į lovytę... Iki pietų mergaitė apsiprato, jau žaidė su mano Gustu, abu krykštavo laimingi kol pavargo...Abu paguldžiau į lovas ir ėmiau supti....kelios minutės ir palatoje tyla...oh...galiu atsipūsti (pagalvojau, kad sunku mamos auginančioms pametinukus  )... Deja, (mano nelaimei), koridoriuj pradėjo dundėti pietų vežimėlis...Vėl į palatą įpuola seselė ir sako: "reiks pakelti čigoniukę, kad pavalgytų, o tai atšals paskui". Nu šakės pagalvojau...vaikas tik užmigo, o ji čia puola žadinti...nenumirs iš bado gi...o ir aš turėjau visokių jogurtų savo mažajam tai galvoju ir jai duosiu jei reikės ir norės...nors tuo pat metu tikrai galvoje pinėsi daug minčių - mergaitė didesnė amžiumi, gal jai tikrai reikia pavalgyti, šitiek verkė, paskui gal bus blogai jei vaistus "ant tuščio skrandžio" gerti reikės, Na štai ir sesutė jau sukiojasi apie Marijos lovytę. Ji tik paėmė ją ir sako ateik pavalgysim...O čia žiauriausia bus....tuo metu mūsų lankyti buvo atėjęs vyras. Seselė suspaudė Marijos rankas prie šonų, ir davai vaikui tą košę ar sriubą, ne esmė, kišti per prievartą...Vaikas žiaugčioja, vemia vos ne, rėkia, o seselė nepasiduoda: "Ko čia žiaugčioji, valgyk, niekur nedingsi, tuoj į šikną gausi..." O Dieve...Sėdėjom su vyrų abu lyg vaiduoklį pamatę, ištįsusiais veidais...o ta mergaitė vis tik nieko nevalgė....o kas ir norėtų pakeltas iš miego eiti skrandį prikimšti iš karto...Tik pasodino ją vėl rėkiančią į lovytę ir išėjo su visom savo sriubom.... Baisu...dabar žinau tik viena - NIEKADA NEPALIKSIU SAVO VAIKO LIGONINĖJE VIENO!!! Aišku, niekada nesakyk niekada, bet pamačiusi šitokį vaizdą, turbūt išeičiau ir neapmokamų atostogų kiek reikėtų, kad tik mano Gustui tokia istorija neįvyktų... As sokiruota
apskūsčiau tokias darbuotojas
kristi...u
2009 02 12, 13:03
kazkoks apsurdas, kad vaika palikti viena... keleta kartu teko guleti santariskese, tai man jau sirdis plyso nuo riksmo kai lasine state, iejau i kabineta pora kartu pasiziureti ka jos ten daro. o siaip negaliu skustis personalu, kaskaip ir pati stengiausi buti maloni. tiesa, viena karta atejusi valytoja pradejo bumbeti, kad baldus perstumiau (pora naktu siaip ne taip iskenciau lovoj prie radijatoriaus ir lango. per langus pucia, nuo radijatoriaus karsta  ). dar burbtelejo, kad antros lovos neterliotu (beje ant kurios bandziau atsisesti, tai patikrinau ar ciuzinys yra. negalejau patikeji, bet buvo). ta va, pasakiau, atsiprasau bet man ne ju tvarka dabar galvoj. buvau keturias paras beviek nemiegojus, tai tikrai nesiruosiau saugoti tos lovos, kad vaikas jos nepaliestu (beje sesele buvo minejus, kad paprastai ten nieko neguldo). taip jei ir pasakiau, o baldus, sakau, iseidama butinai sustatysiu i vietas. daugiau jokiu problemu nebuvo ir atrodo toji bambekle visai nesupyko, mandagiai kalbejau, ir manau viena kita supratom.
Gulejau su mazuoju Siauliu vaiku kliniku reanimacijoje, mes dviese, tylu ramu.Pries mus buvo palata kur vienas kudikis apie 4men buvo paliktas, kaip jis verkdavo naktimis ir dienomis  Jei gera pamaina sesuciu, tai ji ir supuoja ir maitina, o pasitaike viena naktine sesele, tai vis reke, kaip trenksiu tave i siena, mazylis neleido jai miegoti Dar esu gulejusi paprastoje palatoje, kur mergaite buvo palikta viena ir su douno sindromu, tai taip gaila jos budavo, kisa ta maista nori ar ne, kaip kazkuri cia rasete.Plius ji naktimis labai saukdavo, tai kai isgirsdavo mano balsa nurimdavo.Liudna ziureti i tokius mazus vaikus paliekamus ligoninese vienus
fainulkina
2009 02 22, 10:57
QUOTE(ERUGĖ @ 2009 01 30, 13:19) apskūsčiau tokias darbuotojas  Ir kas iš to?  Ką pasiektumėte? Vaikų negalima vienų palikti, štai ir viskas.. O jei jau palieka mamos, tai tegu nesitiki, kad svetimi juos globos kaip savus
renatabux
2009 02 23, 09:25
Sveikos,Mergaitės, gal kuri zinot, ar galesiu kartu su suneliu gultis i ligonine, jei jam 6 metai. Mums kovo 6 d. darys nedidele operacija, bet vistiek vaiko vieno palikt nenoriu, ar duos man nedarbingumo lapeli  Kazkaip to visai pamirsau paklausti savo gydytojo
coliukee
2009 03 01, 14:22
Tokius vaikus vadina VIENISIUKAIS ir kaip bebutu gaila vaiku skyriuose kaip ir visuose skyriuose ligoninese per mazai yra slaugytoju, todel jos negali leisti sau sedeti prie vieno vaiko ir ji supuoti, kai jai reikia padaryti dar kalna darbu. Tikrai graudu ziureti kai slaugytoja pyksta ant to leliuko, bet is kitos puses ka jai daryti, kad ji turi pasirupinti ir kitais mazaisiais pacientais + dar ju teveliais.
sveiki as irgi noreciau pasidalinti patirtimi apie vilniaus santariskiu infekciniu ligu skyriu ten isvis kosmaras baisesnio skyriaus dar nebuvau maciusi o gidytojai panasei elgiasi kaip tarybineis laikais ziauru o nuvaziavus nepagydo o tik dar daugiau virusu pasigauni tikrai niekam nelinkeciau susidurti su sio skyriaus gidytoja
na ir kosmaru prisiskaiciau... lietuvoj nekarto (fiu fiu fiu ) ligoninej negulejau su maziuku ...na bet cia siaubas ..yra tikrai ne tik skyriaus vedejas bet ir ligonines ..ir tikrai galima skustis ...o del pinigu davimo ..visalaika ir gyditojams ir seselems duodu ,uz paslaugas reik moketi manau ,juk nebereikalo tiek metu mokesi ,kol gyditoju tapo ...o atliginimai pas juos ...badu numirtu ,tikrai seimos neislaikytu
žebenkštytė
2009 03 13, 11:22
QUOTE(coliukee @ 2009 03 01, 15:22) Tokius vaikus vadina VIENISIUKAIS ir kaip bebutu gaila vaiku skyriuose kaip ir visuose skyriuose ligoninese per mazai yra slaugytoju, todel jos negali leisti sau sedeti prie vieno vaiko ir ji supuoti, kai jai reikia padaryti dar kalna darbu. Tikrai graudu ziureti kai slaugytoja pyksta ant to leliuko, bet is kitos puses ka jai daryti, kad ji turi pasirupinti ir kitais mazaisiais pacientais + dar ju teveliais. tai apie ka ir sneka..kodel tokia tvarka, kad negalima likti motinai su savo vaiku? kuri pati ir rupinsis ir sups ir maitins ir dar susimokes uz savo nakvyne... o sesutei liks tik laiku laseline pakeist ir vaistukus suleist... be to, pagal psichologinius tyrimus viena is didesniu ir daznesniu psichologiniu traumu patirtu kudikysteje yra mediku veiksmai...kaip tai atsiliepia velesniame gyvenime galima tik spelioti, o kad be pedsaku nepraeis toks vaiko palikimas kad ir vienai nakciai ar net kelioms, tai faktas. tai gi, plaucius gydom o siela zalojam...ar ne taip?
Kraupu, bet toks gyvenimas
QUOTE(fainulkina @ 2009 02 22, 11:57) Ir kas iš to?  Ką pasiektumėte? Vaikų negalima vienų palikti, štai ir viskas.. O jei jau palieka mamos, tai tegu nesitiki, kad svetimi juos globos kaip savus  va tokio požiūrio nesuprantu. Mamos gal ir nesitiki, bet kiekvienas normalus žmogus, paglobos mažą bejėgį vaikelį, nes jis nekaltas dėl to, kad jį paliko. Mama kalta, ne vaikas. Čia panašiai kaip ir daržely, paliko tėvai vaiką, tai ką, vadinasi galim su juo daryt ką nori? Gydytojų, slaugytojų pareigybėse manau, yra punktai, kad jie turėtų elgtis priešingai. Sutinku su mamyte, kuri parašė, kad netylėtų. Netylėčiau ir aš, negalima, jei matai, kad skriaudžiamas vaikas.
Ligita69
2009 04 01, 11:48
Dauguma šnekėjot apie mažų vaikų nepalikimą ligoninėse be priežiūros, o aš pirmą naktį po anginos operacijos budėjau prie 14 metų sūnaus  Vaikas nuo gimimo ligoninėj negulėjęs, sunkiai užmiegantis svetimoj vietoj todėl nutarėm, kad pakaks streso kad bus operuojamas  Santariškių LOR skyriuje kiekvienoj palatoj buvo slaugančių mamų ir vaikai ne tokie jau maži  Buvo ir "vienišiukų", bet jiems matyt visai gerai ligoninėj(koks skirtumas kur dūkti  ) Po operacijos pirmą dieną lovos režimas ir būtinai išgerti 1l vandens, o vaikai jo gerti nelabai nori, tuo labiau skauda ryti  Tai su mamom ir šnekam, kas sukontroliuoja kiek išgėrė tas vaikas, prie kurio nieks nebudi  Aš tik už tai, kad būt prie savo vaiko(nesvarbu kiek jam metų) P.s. labai didelių akmenų nemėtykit
Magnifique
2009 04 01, 13:13
Pasiskaičiau čia ir nusistebėjau,kad tokia situacija ligoninėse,nes kai gulėjau VUVL Kardiologijos ir reumatologijos poskyryje buvo 3 vaikai nedideli,vieni be mamų,tai seselės dar labiau popino,negu kitus..  Kartais net pavydas suimdavo ir ateidavo į galvą tokia mintis,kad būtų gerai būt mažai...
Aš su saviše ir gulėjau nors manajai bus penki greitai.Sirgom plaučių uždegimu,tai prieš guldant klausė ar kartu gulsiuosi ar vieną paliksiu.Bet aš griežtai pasakiau,kad gulsiuos kartu,nes esu mačiusi kaip seselės elgiasi su tais vaikais,kurie būna vieni.Reikia kateterį įdėti vaikas šaukia,o jos ant to vaiko dar rėkia.Aš su saviške gulėjau vienoje lovoje ir man užteko tos vietos,kad tik su savo vaiku būčiau,maisto atnešdavo artimieji.Ir tai maniškė baisiai naktim kosėjo,niekas naktį net neateidavo pažiūrėti tai pati ant rankų nešdavau į sesučių priimamajį ir prašydavau vaistų ir taip dvi naktis,tai įsivaizduokite jei vieną būčiau palikus,būtų ir užsikosėjus.......Todėl jei galit mamos nepalikit savo vaikučių,nes tikrai niekas su jais nesicackina tose ligoninėse
Angeliocikas
2009 05 14, 13:40
nu ir pasiskaiciau tai aciu DIEVUI mums kol kas neteko atsigult,tikiuos ir neprireiks ilgai dar
iammama
2009 05 23, 14:32
QUOTE(Donma @ 2009 04 03, 19:16) ...,nes esu mačiusi kaip seselės elgiasi su tais vaikais,kurie būna vieni.Reikia kateterį įdėti vaikas šaukia,o jos ant to vaiko dar rėkia....maniškė baisiai naktim kosėjo,niekas naktį net neateidavo pažiūrėti tai pati ant rankų nešdavau į sesučių priimamajį ir prašydavau vaistų ir taip dvi naktis,tai įsivaizduokite jei vieną būčiau palikus,būtų ir užsikosėjus.......Todėl jei galit mamos nepalikit savo vaikučių,nes tikrai niekas su jais nesicackina tose ligoninėse  Nu žmonės, kaip jum išaiškint, kad visi vaikai rėkia, kai jiems kateterį stato, kiti ne tik rėkia, bet ir muša, kanda, spiria ir tt. Sesutės, gydytojai ir pan. med. personalas su jais "cackintis" ne tik negali, bet ir neturi, jei kiekvieno gailėsi vadovaudamasis principu "nedarykim nieko, kas sukelia skausmą ar dėl ko vaikas gali rėkt", tai pagal tokį mąstymą išvis tam vaikui to kateterio nepastatysi. Sesutė ant vaiko rėkt neturėtų, bet vėlgi, kiekvieno pirštai į save riesti, tai kartais kiekvieną JŲ vaikams pasakytą griežtesnį žodį mamos vertina kaip rėkimą...
QUOTE(iammama @ 2009 05 23, 15:32) Nu žmonės, kaip jum išaiškint, kad visi vaikai rėkia, kai jiems kateterį stato, kiti ne tik rėkia, bet ir muša, kanda, spiria ir tt. Sesutės, gydytojai ir pan. med. personalas su jais "cackintis" ne tik negali, bet ir neturi, jei kiekvieno gailėsi vadovaudamasis principu "nedarykim nieko, kas sukelia skausmą ar dėl ko vaikas gali rėkt", tai pagal tokį mąstymą išvis tam vaikui to kateterio nepastatysi. Sesutė ant vaiko rėkt neturėtų, bet vėlgi, kiekvieno pirštai į save riesti, tai kartais kiekvieną JŲ vaikams pasakytą griežtesnį žodį mamos vertina kaip rėkimą... nu nu
QUOTE(fainulkina @ 2009 02 22, 11:57) Ir kas iš to?  Ką pasiektumėte? Vaikų negalima vienų palikti, štai ir viskas.. O jei jau palieka mamos, tai tegu nesitiki, kad svetimi juos globos kaip savus  Nesamone! Ligonineje seseles tam ir yra, kad pasirupintu ne tik vaistu davimu ir leidimu! Juk anksciau net neleisdavo tevams likti prie vaiku! Nieks nesako kad kaip savus, bet kaip vaikus!
mindudo
2009 07 03, 09:45
Kiekvienas esame savitas su savo moralės normomis, nusistatymais, emocijomis ir nuotaikomis. Tokie yra ir medicinos personalo atstovai. Prieš leidžiant dirbti darbą, jiems yra vertinama tik profesinės žinios ir sveikata, o ne charakterio bruožai, bendravimo įgudžiai ar vaikų auklėjimo žinios ir nusistatymai. Dėl to, kaip ir visuomenėje, medicinos personalo atstovai pasitaiko visokie, kurie pagal savo suvokimą savo darbą atlieka gerai, arba dirba tik tam kad gautų atlyginimą. Bet taip yra ir bet kurios kitos profesijos atstovams... Be to yra dar viena problema - nors ir sveikatos ministras dabar teigia ir kitaip, medicinos personalo yra trūkumas, tad darbdavys dažnai praleidžia pro akis, arba tik lengvai įspėja dėl savo pavaldinių "nuodėmių", o tuo labiau tam tikrų charakterio bruožų... Dėl renimacijos tvarkos galima diskutuoti, bet ko gero daugelyje pasaulio šalių šiuose skyriuose yra sugriežtinta tvarka, nes čia dažnai būna ekstrinės situacijos, kai reikia ypatingo pacientų stebėjimo ir darbo salygų. Kiekvienas pacientas čia ypatingai stebimas, vertinant gyvybines funkcijas ir personalas nuolat pasiruošęs suteikti būtiną pagalbą. Tam kartais gali trukdyti šalia būnantys artimieji, kurių buvimas šalia kartais neleidžia objektyviau vertinti paciento būklės (nekalbu apie visus tėvelius, bet jei būtų padarytos išimtys, sugriūtų visa sistema - kaip paaiškinsi kodėl vienam leidi, kitam ne), ar suteikti tinkamos pagalbos kritiniu momentu (pavyzdžiui klinikinės mirties metu tėvai kartais taip susijaudina, kad trukdo atlikti gaivinimo veiksmus, kai brangi kiekviena sekundė). Na Lietuvoje, kaip jau minėjau trūksta personalo, ypač slaugos (gal daugiau dėl pinigų ligoninėse trūkumo, nei žmogiškų išteklių). Tad ne medicininės, o slaugos priežiūros ypatingai pritrūksta...
fainulkina
2009 07 06, 12:46
QUOTE(Vidara @ 2009 07 02, 22:34) Nesamone! Ligonineje seseles tam ir yra, kad pasirupintu ne tik vaistu davimu ir leidimu! Juk anksciau net neleisdavo tevams likti prie vaiku! Nieks nesako kad kaip savus, bet kaip vaikus!   Sakote 3 sesutės budinčios dienos metu per visą skyrių,o naktį liekančios po vieną, gali ir net privalo, kiekvieną vaiką, nuglostinėti ir aplink juos tupinėti kaip mamos?  Atsipeikėkite, jos gi med. seserys, o ne asmeninės jūsų vaikų globėjos  Niekada nesupratau tų motinų, kurios nutrenkia vaikus vienus, o po to verkia, kad svetimi jų nesužiųrėjo..  Beje, čia kažkuri sulygino vaikų darželį su ligonine. Tai, moterie, nepainiokite truputi įstaigų...  Toks įspūdis, kad tokioms žmogystoms visas pasaulis blogas vien dėl to, kad jos blogos motinos ir vaikus sergančius palieka be asmeninės priežiūros..  O juk jiems tuo metu ne kažkokios sesutės dėmesio ir reikia, o artimo žmogaus - MAMOS
grazina37
2009 07 06, 13:37
QUOTE(fainulkina @ 2009 07 06, 12:46)  Sakote 3 sesutės budinčios dienos metu per visą skyrių,o naktį liekančios po vieną, gali ir net privalo, kiekvieną vaiką, nuglostinėti ir aplink juos tupinėti kaip mamos?  Atsipeikėkite, jos gi med. seserys, o ne asmeninės jūsų vaikų globėjos  Niekada nesupratau tų motinų, kurios nutrenkia vaikus vienus, o po to verkia, kad svetimi jų nesužiųrėjo..  Beje, čia kažkuri sulygino vaikų darželį su ligonine. Tai, moterie, nepainiokite truputi įstaigų...  Toks įspūdis, kad tokioms žmogystoms visas pasaulis blogas vien dėl to, kad jos blogos motinos ir vaikus sergančius palieka be asmeninės priežiūros..  O juk jiems tuo metu ne kažkokios sesutės dėmesio ir reikia, o artimo žmogaus - MAMOS  na skyriuje lieka tikrai ne viena sesele ,bet zinoma kiek ju bebutu negali visus vaikucius paglostyti nuraminti ir priziureti,bet turetu butu kitokie istatymai,juk tai yra apsurdas kad 4 metu vaika galima viena palikti ligonineje  ,juk jis besiblaskydamas kateteri istrauks,kad vaistai baige laseti taipogi nenueis ir nepasakys mums teko guleti ligonineje ,as nei uz ka savo vaiko nesutikau palikti vieno,zinoma mokejau as tuos 10 litu uz para,bet tikrai yra apsurdiskas mokestis,kad keliata kartu per diena pasisioji ir vakare nusiprausi ,ir sunaudoji uz 10 litu vandens ,miegojome vienoje lovoje ,tai vaikucio lova liko nepajudinta,tai joms reikejo tik lasines pajungti,ju lasejima sekiau as,jau geriau lova butu nemokama,o uz tuos 10 litu duotu valgyti mamai
fainulkina
2009 07 06, 14:33
QUOTE(grazina37 @ 2009 07 06, 14:37) na skyriuje lieka tikrai ne viena sesele ,bet zinoma kiek ju bebutu negali visus vaikucius paglostyti nuraminti ir priziureti,bet turetu butu kitokie istatymai,juk tai yra apsurdas kad 4 metu vaika galima viena palikti ligonineje  ,juk jis besiblaskydamas kateteri istrauks,kad vaistai baige laseti taipogi nenueis ir nepasakys mums teko guleti ligonineje ,as nei uz ka savo vaiko nesutikau palikti vieno,zinoma mokejau as tuos 10 litu uz para,bet tikrai yra apsurdiskas mokestis,kad keliata kartu per diena pasisioji ir vakare nusiprausi ,ir sunaudoji uz 10 litu vandens ,miegojome vienoje lovoje ,tai vaikucio lova liko nepajudinta,tai joms reikejo tik lasines pajungti,ju lasejima sekiau as,jau geriau lova butu nemokama,o uz tuos 10 litu duotu valgyti mamai Aš kalbėjau apie naktinius budėjimus.. Bent jau Klaipėdoje dažniausiai lieka viena. Ypač dabar kai krizė ir etatų mažinimu pakvipo.
Dalyte:)
2009 08 07, 10:32
nezinau, cia gal kaip kur taip yra kelis kart su sunumi Traku ligonineje gulejau, nedidele vienu metu iki 20 vaikuciu buna. daznai 3-5 is ju globotinukai kiekviena sesele skirtinga, vienos visada vesdavosi pietauti kartu su savimi i virtuvele (1.5-2m vaikucius) kai lasindavo laselines paimdavo ant kelieniu kalbindavo, kitos tai darydavo, ne taip meilei , bet profesonaliai, be jokiu "duodiu i sikna!" bet jei patikedavo vaikus sanitarems pamaitinti, tai jos jau grieztesnes (gal kad dirbusios tais laikais kaip vaikai be mamu guli) o kai tie vaikiukai miega,tai barasi, jei kiti isdykauja gal tikrai nevisur taip pas mus trakuose gal kur didele tikimybe, kad kazkas kazka pazysta ir gali tevus painformuoti elgesi ramiau, o gal tai elementarus zmogiskumas
|
|