*valdonė*
2004 12 06, 18:26
12 val.nakties...Jau buvau lyg ir užsnūdusi,kai staiga pabudau nuo jausmo:kažkas bėga  Pašokau,su vyru žiurim ir nesuprantam ar tai vaisiaus vandenys?Iš kur mums žinoti,juk laukiam pirmagimio.Po pusvalandžio abejonių nelieka. Skambinam gydytojai.lekiam į RK ligoninę.Apžiūri, kaklelis per 2cm.Po visų procedūrų  nuveda į gimdyklą.Kol sarėmių dar nejaučiu nugali smalsumas:patalpą nuodugniai apžiūrinėju.Už sienos pasigirsta kitos gimdyvės aimanavimas.Tačiau nuskausminimo atsisakau-taip jau buvau nusprendusi anksčiau. 4val. saremiai stiprėja ir dažnėja.kentėti dar galima,stengiuosi taisyklingai kvepuoti,Juokas jau nebeima Dar tas laikrodis pakabintas prieš akis.Jis nė kiek nepadeda,nes minutės eina kaip valandos. 7val.apima siaubas baubas.Kiek gi dar visa tai tęsis?Aplink nieko nebematau,tik begalinis skausmas........... Ir štai girdžiu gydytojos balsą"stumk,stumk".Stengiuosi kiek įmanydama.Neįsivaizdavau,kAd reikės tiek daug jėgos. 8.50........................pagaliau galvytė,petukai..........ir štai mažiukas visam gražume Visai nebeturiu jėgų,jaučiuosi kaip antrą kartą gimus.padeda dručkį 4320g. ant krutinės.Širdyje taip gera,gera.... Labai didžiuojuosi savim,kad pagimdžiau natūraliai, be jokių nuskausminamųjų!!!
Bonifacija
2004 12 06, 20:07
isivaizduoju, kaip mamyte dar su didziuliu pilvu vaiksto patalpas apziurineja
Na... smagu, kad viskas gerai baigesi... As be nuskausminamuju tikrai negimdysiu.
lysaaja
2004 12 07, 08:55
*valdonė*
2004 12 07, 10:46
| QUOTE (Lali @ 2004 12 07, 07:28) | Na... smagu, kad viskas gerai baigesi... As be nuskausminamuju tikrai negimdysiu. |
Aisku cia tavo pasirinkimas su nuskausminamais ar be?Bet galiu pasakyti,kad nera taip baisu.Argi nesmalsu jums, mamos ,pajusti, kad ir ta stipru saremiu skausma?Aisku nebent jau gimdote ne be pirma......
Dailuze
2004 12 15, 09:02
QUOTE Aisku cia tavo pasirinkimas su nuskausminamais ar be?Bet galiu pasakyti,kad nera taip baisu.Argi nesmalsu jums, mamos ,pajusti, kad ir ta stipru saremiu skausma?Aisku nebent jau gimdote ne be pirma......
Aisku smalsu ir zinoma noreciau gimdyti naturaliai, juo labiau, kad pirma karta nepasiseke. Bet tas skausmas visoms toks skirtingas - vienos ta skausma pasakoja kaip didziausia bauba, o kitos sako, kad nieko tokio. Labai bijau, kad man tas skausmas gali pasidaryti nepakeliamas.
*valdonė*
2004 12 15, 09:44
QUOTE(Dailuze @ 2004 12 15, 09:03) Aisku smalsu ir zinoma noreciau gimdyti naturaliai, juo labiau, kad pirma karta nepasiseke. Bet tas skausmas visoms toks skirtingas - vienos ta skausma pasakoja kaip didziausia bauba, o kitos sako, kad nieko tokio. Labai bijau, kad man tas skausmas gali pasidaryti nepakeliamas. O tu negalvok koks tas skausmas bus.Nuteik save,kad koks jis bebūtu tu jį iškęsi. Ir neklausyk tų baisių istorijų. juk būna,kad mamos perdeda.Ir yra labai nekantrių moterų.Stiprybės tau
Pavydžiu mamytėms, kurios pagimdė natūraliai. O mane 2 kartus operavo. Nors su sūnum teko iškęst 7 valandas sąrėmių. Beje sūnus irgi buvo tikras dručkis - 4630 g. O dukrytė po jo atrodė tokia maža, nors svėrė 3900 g.
Labi, noriu papasakot savo istorija ir tikiuosi, kad jum gydytojai apziziures ir neleis gimdyt pacioms, nors viskas baigesi lamingia. Mano mazius niekaim nenorejo listi is pilvuko, atvaziavau pasitikrinit i Vilniau sgimdymo namus, ten pamate mano pilva ir sako gulkis i ligonine, taip ir atsiguliau, gulejau gulejau, krapste ten mane, sirdutes leliuko klause, echoskopija dare, sako didelis vaikas bus turbut apie 4,5 kg, bet tokius dar pacios mamos pagimdo , nereikia bijot. Taigi atejo penktadienio rytas ir viskas prasidejo 7 val., skaudejo baisulingai, bet viskam ateina galas, siaip taip islindo galvute, o petukai nelenda, kaip puole visos ir istume mano dukriuka, o jai virkstele apsiviniojus aplink kakla, neverkia, man taip baisu, sudave per kojukes, suinkste mazyle, dave pakvepuot deguonies, sako viska gerai, pasveria 5 kg ir 20 grameliu, 58 cm, siaubas sako, o pagimdziau pati ir uztrukau tik 7 val 40 min., bet niekam nelinkiu tokio vaiko gimdyt, be ka padarysi svarbiausia kad dabar jai jau 3 metai labai protinga, auksta, bet kuduke, tikiuosi antro vaiko neuzauginsiu tokio.
*valdonė*
2004 12 28, 17:53
QUOTE(vivjana @ 2004 12 28, 17:14) Labi, noriu papasakot savo istorija ir tikiuosi, kad jum gydytojai apziziures ir neleis gimdyt pacioms, nors viskas baigesi lamingia. Mano mazius niekaim nenorejo listi is pilvuko, atvaziavau pasitikrinit i Vilniau sgimdymo namus, ten pamate mano pilva ir sako gulkis i ligonine, taip ir atsiguliau, gulejau gulejau, krapste ten mane, sirdutes leliuko klause, echoskopija dare, sako didelis vaikas bus turbut apie 4,5 kg, bet tokius dar pacios mamos pagimdo , nereikia bijot. Taigi atejo penktadienio rytas ir viskas prasidejo 7 val., skaudejo baisulingai, bet viskam ateina galas, siaip taip islindo galvute, o petukai nelenda, kaip puole visos ir istume mano dukriuka, o jai virkstele apsiviniojus aplink kakla, neverkia, man taip baisu, sudave per kojukes, suinkste mazyle, dave pakvepuot deguonies, sako viska gerai, pasveria 5 kg ir 20 grameliu, 58 cm, siaubas sako, o pagimdziau pati ir uztrukau tik 7 val 40 min., bet niekam nelinkiu tokio vaiko gimdyt, be ka padarysi svarbiausia kad dabar jai jau 3 metai labai protinga, auksta, bet kuduke, tikiuosi antro vaiko neuzauginsiu tokio. aciu virgyte, kaip auga tavo dickis?
Wildberry
2006 09 19, 18:19
Zuikiosaulute
2006 09 20, 11:23
Šaunuolė mamytė, bet aš, jei tikrai bus siaubingi skausmai, rinksiuosi epidūrą (žinoma, jei dar bus galima)
grazi istorija
|
|