Noreciau suzinoti kaip jus vadinate tiek mergaiciu, tiek berniuku lytinius organus? Kaip paaiskinate kuo mergaites skiriasi nuo berniuku?
Na savo mergytes vietele vadiname Kiaunyte
O vat berniuko tai kol kas neturim, bet vyras pasakojo, kad kai jis mazas buvo, jo tevelis sakydavo "jei nepersimausi nusimaudes kelnyciu , tai Peliukas neaugs" o kol kas apie lyciu skirtumus dar pasakoti neteko - nesidomi mazulka tokiais dalykais kol kas
O kaip jie tada tikrus peliukus, gyvunus vadindavo? O mergaites nuo berniuku skiriasi pagrinde tuo, kuo ir moterys nuo vyru. Smegenimis...
Noa
O mes tai ta daikciuka vadinam labai paprastai - pipka
O mes berniuko vadinam pimpaliuku, nes jis daugiau jam pačiam užkliūna ir domina:) O mergaitės akdangi į akis niekas nekrenta, tai kai maudom vadinam tiesiog priekiu (priešingai nei užpakalis ir tiek).
Manau kad mergaite lytinius organus galima vadinti paprastai ir graziai - "putyte"
Nemanau kad reiktų prigalvoti įvairiausių pavadinimų. Su tom asociacijom su gyvūnais vieni nesusipratimai. Kartą jau teko įrodinėti, kad pempė tai paukštis ir nieko čia juokingo. Mes vadinam pimpiu.
Apie skirtumus beveik neklausinėja, tai gal todėl kad informacijos pakanka. Mano didžiojo supratimu mergaitės bus mamos, berniukai - tėčiai, o jau kuom mamos nuo tėčių ar tetos nuo dėdžių skiriasi jis jau išsiaiškino.
Savo mergičką su terminais supažindinome anksti. Kai ji pradėjo tyrinėti savo kūna (dar metų nebuvo), čiupt už nosies - sakom, čia nosytė ir t.t. O kai atrado ir užpakaliuką su "visais priedais", tai taip natūraliai ir įvardijom - čia putė. O kai ji pamatė tėtę nuogą ir pradėjo rodyti jo "putę", paaiškinau, kad pas tėtę yra ne putė, o pimpiliukas. Kol kas ji nesupranta, kad būtent tuo skiriasi berniukai nuo mergaičių, bet dabar, kai pasakojam apie greit gimsiantį leliuką sakau, kad bus Bernadetai sesutė arba broliukas, jei turės putę, bus mergaitė, sesutė, o jei pimpiliuką - broliukas, berniukas. Nežinau, gal per anksti, bet kad jau taip gavosi. Stengiamės nemistifikuoti tų dalykų.
mes vadiname "pute", "putukas", "puciokas"
Mano vaikis pats pavadinimą susigalvojo, ir jau seniai - gal panašiai pusantrų metukų kai buvo. Jis vadina savo daikčiuką pampi. Ir neišeina mums pavadinti niekaip kitaip, nes jis tuoj pataiso
Jis žino, kad jis yra berniukas, o jo kelios draugės yra mergaitės. Jau senokai žino. Ir tarp Tėvelio ir Mamytės skirtumą žino. O plačiau aiškinti dar nebuvo reikalo.
mes penį vadinam labai paprastai - Krūlas Karalius Karys
o vaginą dar paprasčiau - Princesė Sofija išangę - laisvė negrams
Mergytes tai putyte, berniuko - mykoliukas.
QUOTE(Noa @ 2004 12 08, 20:52) O kaip jie tada tikrus peliukus, gyvunus vadindavo? O mergaites nuo berniuku skiriasi pagrinde tuo, kuo ir moterys nuo vyru. Smegenimis... draugės broliukas kai buvo mažas, pas juos šeimoj irgi buvo įprasta pimpaliuką peliuku vadint. ir kažkada jis kieme pasigavo žodį b***s ir paklausė kas tai yra. Nu tai jam buvo paaiškinta kad tai peliukas. Ir po kiek laiko pas kažką svečiuose vaikas pamatė žiurkę. ir sako: "oho koks didelis b***s"
as vadinu peliuku. nu jis tikrai pas mazus berniukus panasus i peliuka! uzpakali vadinu "uzkepaliu", o vat jei dukra tureciau tai nzn kaip vadinciau. lytiniu organu pavadinimai turi buti malonus tarti, zaismingi.
Mūsų mažiui dar tik pusantrų
Dukra zino jau seniai, kad pas mergaites ir mamytes yra: putyte, papukai ir uzpakaliukas o pas broli ir tete yra pimpaliukas, uzpakaliukas ir didele bamba.
Nemanau, kad reiktu slepti tikruosius pavadinimus ir lyciu skirtumus. Po to darzelyje keturmetis labai nustemba, kad pas jo drauge tarp koju niekas nekaba arba, kad tikras peliukas labai skiriasi nuo jo "iprasto peliuko" vaizdo
As taip pat manau,kad nereiktu slepti tikruju pavadinimu.Juk sios kuno dalys yra kaip ir visos likusios,o sugalvojus visokiausiu pavadinimu dar labiau patraukiame demesi.Mano dukra zino,kad pas ja yra putyte,o pas berniukus pimpaliukas ir ji manes daugiau neklausineja.
Mes ponaičio instrumentui pavadinimų negalvojom vadinam pimpiu kažkaip savaime išėjo net negalvojant kai pradėjo domėtis savo visom ataugom
QUOTE(Akva @ 2007 11 14, 14:47) Dukra zino jau seniai, kad pas mergaites ir mamytes yra: putyte, papukai ir uzpakaliukas o pas broli ir tete yra pimpaliukas, uzpakaliukas ir didele bamba. Nemanau, kad reiktu slepti tikruosius pavadinimus ir lyciu skirtumus. Po to darzelyje keturmetis labai nustemba, kad pas jo drauge tarp koju niekas nekaba arba, kad tikras peliukas labai skiriasi nuo jo "iprasto peliuko" vaizdo Oi,geras dėl to darželio.
Visus organus musu mazoji vadina tikraisiais vardais:pute,klynas,papukai ir t.t..
Tik anakart teta kelnytes maudama mergaites pute,cypa pavadino
Mano keturmetis seniai zino ,kad pas berniukus "pimpis", o mergaites jo neturi. Viska priima tiesiog naturaliai. Klausdavo ar as turiu pimpi, tai paaiskindavau, kad turi tik berniukai ir vyrai. O karta sunus palinksejo galva ir sako, "mamos turi papukus"
Nu turiu tokius pažystamus, tai jų vaikai išmokyti,kad pas mergaites yra lapė, o pas berniukus yra vilkas. Nu nžn, man tai tokie pavadinimai... savo vaikams sakysiu tikruosius jų pavadinimus, o lapė ir vilkas bus ne ly. organai, o žvėriukai iš miško
mes vadinam sisyte, ta pavadinima iš kažkur anksčiau išgirdom
vadiname putyte arba pimpaliuku
o mums mociute "uzdejo pavadinima" ir jis labai "prilipo" - siusiuste
Maniškiai tai nutaisę išmintingus veidelius kartais paaiškina, kad mergytės turi pupas, o berniukai - pypas
mani mazius, siuo metu vadina arba pepe arba bimba,nors kartais iseina ir nelabai graziai pasakyt byba
Musu trimetis vadina "niuksiuku", is kur istrauke toki zodi - pekla zino, bet... pas ji "savu" zodziu labai daug kalboj
Mūsų žodyne jau atsirado naujas žodis "papas"
Anksčiau sakydavau "pimpis", bet tėtis labai jau prieš buvo, labai jau jam negražiai skambėjo. Tai dabar vadinam 'peliuku'.
pas mus kai dar kalbet nemoka, tai ir neklausineja, bet mano vyras girdejau vadina nunu
pūtka,peliūzas,subiniokas
Oi prisijuokiau is tu "karaliu"
Maniskis dar nesneka, bet itariu kas bus, kai prasneks As vadinu pimpuku (peliuku) Putkiu dar neturim
Mes iš darželio sužinojom apie putytes, pimpaliukas, arba piska
berniukui sakau tiesiog pimpe,o mergaitei kaip sakysiu dar nezinau
As visad vadindavau "kirmeliuku"... man taip grazu
Nu bet kaip ir daugelis vaika nutariau auginti realistiskai, todel pas mus pimpaliukas. Siaip irgi grazu
man atrodo labai universalus zodis "tarpkojukas"
taip kai buvau maza man tevai sakydavo. Kai vesdavo praustis aiskino kad ir tarpkojuka reikia prausti, o sis zodelis tinka ir berniukam seip sakydavom ir putiukas
Berniukui sakau-pumpurą, o mergytei pupa, kada išsiruošiam į vonią, kad reik nuplauti
Pas mus "pipika"
As vadinu peliuku, o sunelis pats nuo metuku isrado pavadinima savo peliukui - "tedi" (isvertus i lietuviu kalba reiskia "kaciukas")
pas mus pimpalas ir skylutė
mes turim dukrytę, tai jos vietelę pradžioje vadinom persikiuku, bet kai ji paaugo, nutarėm vadinti putiuku, o užpakalį - dubce.
|