Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažakraujystė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dianuska
Sveikos, mamytes!

Gal kas esate susidure su mazakraujyste 2.5 men. vaikeliui. Ka tokiu atveju reikia daryti? kaip profilaktiskai nuo to apsisaugoti?
Mano dukrytei itaria mazakraujyste, nes ji pradejo nebevalgyti, daug miega, daug verkia, neima buteliuko. Is kruties truputi patraukia beverkdama(30 ml) ir nuvargsta.
http
Ką reiškia mažakraujystė? KOKs hemoglobinas? Dar pasakyk,kad tu žinai kiek vaikas iš krūties iščiulpia. Kaip tai pamatuot galima?
MP maitinamas mažius iki 6 mėnesių turi gauti pakankamai geležies. Beja iki 3 mėnesių pas jį yra geležies iš tavo rezervų nėštumo metu.
Beja verkti ir miegoti gali dėl pilvuko dieglių. O tai gali atsitikti tikrai ne dėl mažakraujystės.

Ką reiškia pavargsta? Gal užmiega? Mano irgi užmigdavo pavalgiusi,o pavalgydavo labai greitai per kelias minutes. Ar vaikas pavalgo pakankamai rodo keli dalykai : keičiant šlapi pampersiukai (bent 6 per dieną) ir svorio priaugimas. Mažakraujystės požymiai tikrai kitokie. Beja ir išsivystyti taip greit negali.

Norint tiksliai nustatyti mažakraujystę reikia kraujyje nustatyti feritino ir transferino kiekį. Beja hemoglobino normos tokiems leliams yra ženkliai mežesnės negu suaugusiam žmogui. Tegul pediatrė normas pasistudijuoja.

Jei reikia kokios specifinės info parašyk į AŽ
SiDo
Dianushka, tik tu nepergyvenk - viskas susitvarkys, tik nenutrauk maitinti su savo pienuku thumbup.gif
dianuska
As rasau, kad tik itaria, nes kraujas, kai eme, pasirode labai skystas. Kitas pozymis, kad vaikas nevalgo jau savaite. Trecias pozymis, kad nepriauga svorio, o tiksliau numete 200 gr. Vaikas temperaturos neturi, tustinasi normaliai, kakucio spalva geltona, be jokiu gleiviu ar pan.
Penktadieni bus tyrimai, tada bus aiskiau matyt. As teiravausi, gal kam taip yra buve, ir ka daryti, kad isvengti tokiu bedu.
taja:)
man irgi labai aktualus klausimas, nes pasidarėm kraujo tyrima o hemoglobinas - 112 (turi būti apie 120-130). Gydytoja pasakė kad kūdikiui per žemas ir išrašė sirupo po 1/2 arb. šaukštelio. Sakė pradėsit davinėt daržoves su mėsyte turėtų susitvarkyti smile.gif
ps aš maitinu pati, todėl nesuprantu iš kur gali taip būti juk sako kad mamos pienas pats geriausias ir patenkina VISUS kūdikio poreikius sad.gif
a79
As tai jau paranojike daraus del tos mazakraujystes. Nors musu gydytojai viskas normalu "is akies" paziurejus. VAikis jau antra menesi priauga vos po pora simtu gramu, o jai normalu. Tiesa, maniskis, jau i septinta menesi taiko (tai kaip ir sukauptos gelezies atsargos, teoriskai, jau turetu baigtis), o sveria vos 8400 gr.
GAl kas galetu nupasakot pozymius mazakraujystes, nes einant pas gydytoja pirma patiems tenka liga "nusistatyt", bo jai visada ir del visko dantys kalti.
VAlgymas tai isvis kazkas baisaus, nebent "gera" reklama eina (mat ne visos patinka) unsure.gif Ir jei ne naktinis valgymas, tai is vaiko jau tik seselis bebutu. Baisu ir pagalvot, kas butu, jei "karve" uztruktu?
Coca - cola
is karto noriu pasakyti kad as uz maitinima mamos pienu, bet pav. belgijoje visiem leliukams kurie gauna tik mamos piena privalomai duodamas vitaminu kompleksas, o tiems kurie maitinami misinuku neduodama nieko, nes visko yra prideta i misinuka. nu cia tipo todel kad mama juk gali nepilnavertiskai maitintis ir.t.t..
ewa
Mazakraujystes pozymiai, kai vaikas labai baltas, ypatingai i ausytes ziuret reikia, kai truksta gelezies liezuviukas buna lygus ir blizgantis, dar reiktu zvilgtelt i akies apatini voka, jei baltas, tai irgi pozymis (tik sita padaryt sunku nes priesinasi).
Mes irgi su sita problema kovojam, nes maniske 10 menesiu sveria 8,400 kg. Ir nieko nevalgo. Mums feroglobinas labai padejo, per pora savaiteliu pakele hemoglobina. O dabar vitaminus su gelezim geriam smile.gif
trola
QUOTE (alina @ 2004 09 29, 14:05)
man irgi labai aktualus klausimas, nes pasidarėm kraujo tyrima o hemoglobinas - 112 (turi būti apie 120-130). Gydytoja pasakė kad kūdikiui per žemas ir išrašė sirupo po 1/2 arb. šaukštelio. Sakė pradėsit davinėt daržoves su mėsyte turėtų susitvarkyti smile.gif
ps aš maitinu pati, todėl nesuprantu iš kur gali taip būti juk sako kad mamos pienas pats geriausias ir patenkina VISUS kūdikio poreikius sad.gif

112 hemoglobinas yra normalus...nesuprantu as kartais tu gydytoju blink.gif
o man sakė kad kūdikiui per mažas, bet jeigu tikrai žinai tai labai ačiū pakėlei nuotaiką thumbup.gif
Letaa
QUOTE (dianuska @ 2004 09 29, 10:19)
As rasau, kad tik itaria, nes kraujas, kai eme, pasirode labai skystas. Kitas pozymis, kad vaikas nevalgo jau savaite. Trecias pozymis, kad nepriauga svorio, o tiksliau numete 200 gr. Vaikas temperaturos neturi, tustinasi normaliai, kakucio spalva geltona, be jokiu gleiviu ar pan.
Penktadieni bus tyrimai, tada bus aiskiau matyt. As teiravausi, gal kam taip yra buve, ir ka daryti, kad isvengti tokiu bedu.

Siame amziuje islenda taip vadinama fiziologine kudikiu mazakraujyste, iseitis vartoti gelezies preparatus.
krika
QUOTE (DiDiDu @ 2004 09 28, 17:15)
Beja iki 3 mėnesių pas jį yra geležies iš tavo rezervų nėštumo metu.

gelezies rezervu bus pas vaika, jei mama nestumo metu neturejo problemu su krauju. va as, nestumo metu turejau zema hemaglobina paskutini menesi, o gal ir du - dabar nebepamenu. tai mano mazylei dabar hemaglobinas 95. gydytoja sake, kad tai jau mazakraujyste.

Zdurela rase "is karto noriu pasakyti kad as uz maitinima mamos pienu, bet pav. belgijoje visiem leliukams kurie gauna tik mamos piena privalomai duodamas vitaminu kompleksas, o tiems kurie maitinami misinuku neduodama nieko, nes visko yra prideta i misinuka. nu cia tipo todel kad mama juk gali nepilnavertiskai maitintis ir.t.t.."

mano gydytoja tam papriestarautu. nes misini valgydamas vaikas nepasisavina visu geriu, kuriu jame yra (tame tarpe ir gelezies), o geriausiai pasisavina is mamos gerdamas piena.
as maitinau misinuku su gelezim ir ka? ir nieko - mazakraujyste blink.gif
trola
gal kam bus idomu, cia tsraipsnelis apie vaiku mazakraujyste ir dar cia
venzliukas
Pagal naujausius tyrimus ir naujausias "madas" kudikiu mazakraujystei (aisku lengvo ir vidutinio laipsnio) gydyti pakanka folines rugsties, ir visai nebutina dusinti to maziuko gelezies preparatais, nes ir taip jo zarnynas jautrus, uztenka ir tu spazmu... dry.gif

Turejom tokia problemele wink.gif Mano kliackas labai greitai augo ir greiciausiai del to turejom anemija, nors as ir savo pienu maitinau, ir gelezi pati geriau, ir mesa valgiau. Dvieju menesiu Hb buvo 106 g/l, ir pradejom profilaktiskai gerti Hemofera, bet po menesio Hb patapo 95 g/l. Kazkaip labai jau neramu pasidare, tai pora savaiteliu pagerem Ferrumlec - maziui labai patiko, skanu buvo, pamates apsilaizydavo...Kai Hb nustojo krist, toliau geriam tik foline rugsti ir Hb 113 g/l Kartu su gelezim gerem ir vit.E, kuris pagerina gelezies isisvainima...
crocus
Kūdikiams hemoglobinas norma yra iki 110. Mums buvo nukritęs apie 6-7 mėn. iki 104.Tai gėrėm Ferum lek ir greitai pakilo. Vaikas gėrė pasiskanindamas,mat saldus yra. O požymis tik blyškoka odelė,šiaip viskas gerai buvo..
Vega
QUOTE (a79 @ 2004 09 29, 14:24)
VAikis jau antra menesi priauga vos po pora simtu gramu, o jai normalu. Tiesa, maniskis, jau i septinta menesi taiko (tai kaip ir sukauptos gelezies atsargos, teoriskai, jau turetu baigtis), o sveria vos 8400 gr.
  GAl kas galetu nupasakot pozymius mazakraujystes, nes einant pas gydytoja pirma patiems tenka liga "nusistatyt", bo jai visada ir del visko dantys kalti.
  ?

O prie ko cia svoris? Mano dukrai beveik du metukai, o tesveria 9 .5 kg. Ir valgo labai mazhai... Ir tvarkoj viskas...
Juk kraujo tyrimus pediatras daro g.gif ?
a79
QUOTE (Vega @ 2004 09 30, 23:06)
Juk kraujo tyrimus pediatras daro g.gif ?

Nu siaip tai as ne medikas, tai dar neissiaiskinau kokie mano vaikui tyrimai reikalingi laugh.gif Kaip sakiau, eidama pas gydytoja, jau turiu zinot ko man reikia rolleyes.gif Vat tau ir siuolaikine medicina, kai gydo kas netingi (cia as apie save) tongue.gif
egliuke
QUOTE (dianuska @ 2004 09 28, 14:26)

Mano dukrytei itaria mazakraujyste, nes ji pradejo nebevalgyti, daug miega, daug verkia, neima buteliuko. Is kruties truputi patraukia beverkdama(30 ml) ir nuvargsta.

Jei vaikelsi nusilpes ir is kruties pavargsta traukti, o dar ir buteliuko neima, galima pabandyti nusitraukti pienuko ir sumaitinti ji su plonyciu vamzdeliu. Ta prasme, supilti pienuka i buteliuka, ikisti viena vamzdelio gala i buteliuka, o kita, maitinant krutimi, - i vaikucio burnyte. Vaikeliui butu lengviau traukti, o galvotu, kad pienukas teka is kruties thumbup.gif As pati panasiai maitinu, tik bisk del kitu priezasciu. Is pradziu naudojau vamzdeli is laselines, paskui nusipirkau tam skirta maitinimo sistema.
Vega
QUOTE (a79 @ 2004 10 01, 11:25)
Nu siaip tai as ne medikas, tai dar neissiaiskinau kokie mano vaikui tyrimai reikalingi  laugh.gif Kaip sakiau, eidama pas gydytoja, jau turiu zinot ko man reikia  rolleyes.gif Vat tau ir siuolaikine medicina, kai gydo kas netingi (cia as apie save)  tongue.gif

Na, man atrodo, kad visi pediatrai privalo kas tam tikra laiko tarpa daryti kraujo tyrimus. Ir jei rezultatai neatitinka normu- imtis kazhkokiu priemoniu. Galbut viskas tikrai gerai ir tu be reikalo jaudiniesi? Ne visi kudikiai vienodai priauga svorio. Be to, nemanau, kad tavo vaikio svoris butu mazhas smile.gif . Manoji budama puses metuku svere 4kg ir sveikata tikrai buvo gera.
Galu gale jei nepasitiki savo vaiko gydytoja, galbut yra galimybe pasrinkti kita gydytoja?
dianuska
Nu va nustate maniskei Hemoglobinas 99. Idomu tai, kad ne del gelezies trukumo.
Trombocitu padidejes kiekis.
Gydytoja nieko nepaaiskino, o tik israse FerumLek gerti po 2.5 ml./dienai.

Nieko nesuprantu- jei gelezies netruksta, tai kodel mes ja turime gerti?
pas mus hemoglobinas 112 mum irgi išrašė tą patį Ferum Lek.
vaigute
Sveikos mamytės,

Mano mergytei 6 mėn. darėme kraujo tyrimą hemoglobinas 108. Paskyrė gerti hemoferą pradėjus gerti nuo vieno lašelio didinant tuoj suviduriuoja atsiranda netgi kraujo. Tada pakeitė į berubi, jame mažesnis geležies kiekis mergytė neviduriuoja, bet labai pradėjo berti skruostus, tai va klausiu savo pediatrės ką daryti, o ji sako gerkite vistiek nors matau kad beria vis stiprau. Patarkite mamytės ką daryti? Gal dar yra koks geležies preparatas su mažiau geležies? Maitinu pati, bandome pradėti valgyti daržovienes labai sunkiai sekasi, nevalgo. Sveriame mažokai 6400g.
sirduze
Mano sunui irgi nustate mazakraujyste sad.gif tai man gydytoja pasiule Feroglobin, siaip jis skirtas kudikeliam nuo 1 metuku, bet maniskis irgi neturi metuku, tai duodu as jam mazesnes doziukes, po puse saukstelio... Jam, atrodo, sitas preparatas tinka, lyg nieko isskirtinio nepastebiu, bet kaina jo siek tiek aukstoka, apie 32 litai, tai jei netiktu, tai biski gaila butu... Sekmes jums gydantis... Man taip baisu kai leliukai serga... cry.gif
tulpe
musu irgi hemoglobinas buvo zemas kai mums buvo 5 men (taibuvo seniai smile.gif ) mes gerem gelezi su foline rugstimi nes geriau isisavina gelezis (foline rugsti gaminom vaistinei tai miltukai ) arba reikia duoti uzgerti kuom nors rugsciai geriausia tam tinka sultys sekmes.
ENIGMA
Na 108 tai nepasaulio pabaiga, manau, kad neduok jai tu preparatu nes gali buti dar blogiau, matau maitini pati ir svoris labai mazas pas jus, tad iskyla klausimas, ar jai uztenka tavo pieno?
Siulyciau pabandyti ivesti misineli su gelezimi bent viena kart i diena, pvz. similkas yra su padidintu gelezies kiekiu, gal net , kad nepriprastu prie buteliuko is saukstelio duok.
Kitas klausimas, aisku jai matini pati, tai nelabai gal ir zinosi kieki suvalgo mazyte, bet man tai atrodo, kad jai truksta .
Patarimas butu tau paciai valgyti daugiau produktu su gelezimi, tai ir brokoliai ir burokeliai, galu gale dilgeliu arbata pati pagerk, ji super kelia hemoglobina. Tad nekankink vaiko, nes manu, kad jus tik zarnyna ir virskinima sugadinsit vaikui.

Na as tik is savo praktikos patariu, bet seip cia daugumos vaiku problema yra nuo 6 menesiu ir dar yra pasikeite kraujo normos, ar daktare tai zino? kazkaip naturaliai keista man atrodo duoti gelezi prie tokio hemoglobino cool.gif

Pabandysiu ideti kraujo normas, bet nuo 5 iki 7 men. hemoglobino norma yra 101 - 129 g/l.

Vaikų klinikinių kraujo tyrimų rezultatų normatyvai
ANALITĖ AMŽIUS/NORMA VIENETAI
RBC
Eritrocitai 1-3 d. 4,0-6,6 *10 12/l
1 sav. 3,9-6,3 *10 12/l
2 sav. 3,6-6,2 *10 12/l
1 mėn. 3,0-5,4 *10 12/l
2 mėn. 2,7-4,9 *10 12/l
3-6 mėn. 3,1-4,5 *10 12/l
7-24 mėn. 3,7-5,3 *10 12/l
3-6 m. 3,9-5,3 *10 12/l
7-12 m. 4,0-5,2 *10 12/l
13-18 m. vyr: 4,5-5,2 mot: 4,1-5,1 10 12/l

HGB
Hemoglobinas 1 d. 152-235 g/l
2-6 d. 150-240 g/l
14-23 d. 127-187 g/l
24-37 d. 103-179 g/l
40-50 d. 90-103 g/l
2-2,5 mėn. 92-150 g/l
5-7 mėn. 101-129 g/l
8-10 mėn. 105-129 g/l
11-13,5 mėn. 107-131 g/l
1,5-3 m. 108-128 g/l
5 m. 111-143 g/l
10 m. 119-147 g/l
12 m. 118-150 g/l
15 m. 128-168 g/l
HCT (PCV)
Hematokritas Naujagimiai 48-69 %
2 d. 48-75 %
3 d. 44-72 %
2 mėn. 28-42 %
6-12 mėn. 35-45 %
13-18 m. vyr: 37-49 mot: 36-46 %
MCV
Vidutinis eritrocito tūris 82-98 fl
MCH
Vidutinis hemoglobino kiekis eritrocite 27,6-33,3 Pg
MCHC
Vidutinė hemoglobino koncentracija eritrocite 82-98 fl
RDW
Makrocitų ir mikrocitų santykis (anizocitozė) 11,6-13,7 %
PLT
Trombocitai 150-350 *10 9/l
MPV
Vidutinis trombocitų tūris 7,4-10,4 fl
WBC
Leukocitai naujagimiai 9,0-30,0 *10 9/l
1 d. 9,4-30,4 *10 9/l
1 mėn. 5,0-19,5 *10 9/l
1 m. 6,0-17,5 *10 9/l
4-7 m. 5,5-15,5 *10 9/l
8-13 m. 4,5-13,5 *10 9/l
RETIC
Retikuliocitai naujagimiai iki 60 %
7 d. 0,2-1,3 %
5-6 mėn. 0,2-2,4 %
ENG (ESR)
Eritrocitų nusėdimo greitis
iki 50 m vyr. 1-15 mm/h
mot. 2-20 mm/h
CRB
C reaktyvinis baltymas naujagimiai iki 10 mg/l
vaikai iki 5 mg/l

na tikiuosi suprasite, tai hematologu informacija, kuria remesi hematologai.
Monet
Na, is ties 108, tai nera blogai smile.gif Kadangi vaikuciui jau 6 men, tai jau turetu pradeti ar jau valgyti darzoves su mesyte. Is cia geriausiai pasisavina gelezi....

Pas mano sunu, kai buvo 6 men, irgi buvo zemokas hemoglobinas 106. Nei Berubi, nei Feroglobin mums netiko - berdavo. Mes gerem Ferrum Lek. Ir tai gerem labai mazom dozem- 2 k. po 1,25 ml. Kai dygdavo dantukai, budavo irzlokas, tai is vis neduodavau. Jei duodavau daugiau, jam su pilvuku budavo negerai, tapdavo irzlus. Po 1,5men, jau pakilo iki 117.
Laisvė
Manau, neverta, esant tokiam hemoglobinui, duoti geležies preperetus vaikučiui, ypač jei jis dėl jų vartojimo turi kokių nors problemų. Geriau žiūrėk, kokį maistą pati valgai. Stenkis valgyti daugiau geležies turintį maistą (ENIGMA vardino), valgyk granatus, gerk jų sultis, atsisakyk bent kuriam laikui juodos arbatos (jei ją geri). Sėkmės. Ir nepanikuok.
Raganiūkštė
Pas mus tas pats buvo: kai buvo 5 mėn., liepė gert tą Hemofer, nes dukrytės Hb buvo 108. Tai aš kaip kvailė (dabar tik taip galiu komentuoti tokias savo patiklias reakcijas) ir girdžiau tą Hemofer. Nuo jo labai viduriavo, ir su krauju, bet gyd. nė už ką nenorėjo pripažinti, kad čia nuo to Hemofer.Net į ligoninę įgrūdo dėl viduriavimo su krauju, apšaukė, kad turbūt gyvenam kaip bomžai, nes vaikui greičiausiai DIZINTERIJA.Aišku, nerado jokios dizinterijos, ir po 3d. paleido namo, tik ligoninėj apramino, kad HB 108 - visai normalu, ir jokio Hemofer nereikia. Tai ir negėrėm daugiau.
Kai darėm pakartotinai kraujo tyr., buvo jau gal 6 mėn., ir Hb natūraliai buvo pasitaisęs, be jokių sintetinių Fe preparatų. O šiaip, kadangi maniškė nuo 6,5 mėn. labai noriai kerta mėsą, tai problemų su Hb seniai nebeturim -pastoviai apie 130.
Yra dar tokios kasulės TOTEMA (su geležim), tik maniškė jų nenorėjo gerti (matyt labai neskanu), arba Ferronal sirupas - pabandykit. Tik tą sirupą maniškė atpildavo - tai irgi egėrėm.
Taigi, valgykit veršieną, kalakutieną, žalias daržoves (brokoliai, briuseliniai kopūstai), grikių košę, gerkit morkų sultytes ir reikalai turėtų pasitaisyt.
Tara
O man ligoninėje gydytojai "įkalė" į galvą, kad Hb pats savaime dar nerodo mažakraujystės. Kad patvirtint mažakraujystę reikia daryt biocheminį kraujo tyrimą ( ko paprastai poliklinikoj nedaro) ir žiūrėt geležies normą.
Man atrodo, kad galima atstatyt Hb primaitinant, be vaistų. Arba pabandykit pasidaryt pakartotinius kraujo tyrimus.
rutuke
mes kol kas nesidarem kraujo tyrimo, bet bijau, kad pas mano mergina hemoglobinas bus zemas, nes papildomo maisto suvalgo vos kelis saukstelius, o jai jau 7,5 men. Ka daryti su tokiais nevalgiukais? Atrodo kitos iseities nera, kaip tik duoti sintetinio Fe doh.gif Kol kas tikiuosi, kad mes telpam i tas normas rolleyes.gif
stazyte
Sveikos,
Prieš kelias dienas suneliui atliko kraujo tyrimą ir nustatė hemoglobino kiekį tik 99 sad.gif Tai puoliau naršyt internetą ir ieškot informacijos apie tą hemoglobino kiekį, net konsultavaus su gydytojais 'nete. Vienur parašė, kad 2.5mėn. kūdikiui hemoglobino kiekis norma 92 - 150 (beje, ir čia tą radau) kitur gydytoja parašė, kad 130 - 150. Vadinasi mano sūneliui turėtų būt mažakraujystė? cry.gif Kažkokių geležies preparatų naudot nesinori - dar žarnyną susigadinsim... Tuo labiau, kad gyvenam be diegliukų dar (tfu tfu tfu). Valgo tik MP, tai ką daryt? verysad.gif Gal kas turit patarimukų?
crocus
Kiek skaičiau kūdikiamas žemutinė riba yra apie 110.Tai manajam apie pusę metukų patikrinus kraują buvo 106 ar 104.Gėrėm berubi sirupą,.Gydytoja sakė,kad nusilpęs kraujas,bet mažakraujystės nėra.Bet šis nepadėjo nei kiek,pakeitėm į Ferum lek.Padėjo.
Dabar vėl geriam Ferum lek sirupą,jau turbūt kokį 5 butelį.Nuo kovo mėn.,kai patikrinus kraujukas buvo nekoks.Labai nevalgus buvo,mėsos beveik išvis nevalgė.Prieš gerą mėnesį apetitas labai pagerėjo.Sakau,gal geležis padėjo.Šiaip su pilvuku bėdų niekad nesam turėję ir gerdami sirupą taip pat ne.Tik išmatos pasidaro juodos.Dar teko išbandyt Feroglobin,tai vaikui labai nepatiko ir rezultatai po jo prastesni buvo.
Vakar paėmė kraują.Tikiuosi gerų naujienų.
Manau nieko baisaus jei bandysit ką nors panaudoti.Šiaip rašo,kad gaunantiems tik MP turėtų užtekti geležies atsargų iki 6mėn. Bet tai kaip kam.
Motina
Kiekviena laboratorija, atliekanti kraujo tyrimus turi SAVO nustatytas normas. Geriausia skambinti į pačią laboratoriją, atlikusią tyrimus, ir konsultuotis su jos darbuotojais mirksiukas.gif Beto, būtina pažiūrėti "kraujo vaizdelį" pro mikroskopą ir tik tada galutinai vertinti mirksiukas.gif
Hb 99 pusės metų kūdikiui tikrai ne tragedija. Egzistuoja teorija, kad būtent tokio amžiaus vaikui net reikalinga nedidelio laipsnio anemija. Tuomet natūraliai užsiveda mechanizmas, kuris skatina eritrocitų gamybą kaulų čiulpuose. Tuo tarpu vartojant geležies preparatus, tai slopinama g.gif
leuleu
Mums irgi buvo hemoglobinas 104. Gėrėm geležies preparatus, truputį padidėjo smile.gif Manau, jeigu pediatras paskirs vaistukus, tai ir gerkit. O šiaip kadangi pati maitini, stenkis valgyti produktus, kuriuose yra geležies: jautieną, liežuvį, veršieną, žemuoges ir kt. Viskas susitvarkys smile.gif
Zivilia
Mano maziukui hemoglobino kiekis 99.Bet gydytoja patare nepergyventi.Kadangi maitinu MP,tai pati geriu vitaminus,kuriuose yra daug gelezies.Tikekimes pades g.gif
pasagele
Susidūriau ir aš su šia problema.Visada hemoglobinas buvo geras vakar pasidarėm tyrimus ,HB-90,tai gydytoja prirašė Ferum lek.Atsimenu kai buvau maža man taip pat buvo mažakraujystė tai mama davė vaistų ir papaildomai sulcių mišinio(burokėliu,morkų,obuolių),tai va ar esat girdėję ar galima duoti tokių vienerių metų vaikui.
leuleu
Ir mes gėrėm tą Ferumleką, ir dabar hemoglobinas 122. Dar valgom tik jautieną arba veršieną. Gydytoja sakė, kad metų vaikui galima visus vaisius ir daržoves, jei nealergizuoja.
Jorky
mano suneliui kai jam buvo 1 metukai taip pat buvo anemija. kiek buvo hemoglobino nepamenu, bet l mazai. gulejo ligonineje, reanimacijoje, laselines, gelezies peparatai, paskui problemos su zarnynu nuo gelezies, viduriavimas, dehidratacija. zodziu, buvo baisu. tai prisimenu su didziausiu kosmaru cry.gif
Vilsen
4u.gif sveikutes,
Mes nuo 6men kovojam su anemija.Jau ir visokiu vaistuku gerem,tiesa Ferumlekas mums visai nepadejo.Vaistininkas mums patare patiems vaistukus pasidaryti is ersketuogiu.Hemoglobinas atsistato per 3-4dienas.Beje ji gali ir suauge gerti.
kaunietuke
mANO MAZIUKEI EMOGLOBINAS 102,BET AS PATI KASDANGI JAU NEBEMAITINU,TAI PERKAME MISINUKA PRATURTINTA GELEZIMI.iR TOKI MISINUKA JAU VALGOME VISAS MEN,TAI GAL IR KRAUJAS KIEK PAGERES.nORS MAN DAKTARE SAKE NESIJAUDINTI ,PRADES VALGYTI MESA IR KRAUJAS ATSISTATYS.
stazyte
Nu va. Mūsų istorija kartojas. Kai jau tyrimai buvo geri, pasidarėm kraujo tyrimą prieš 6mėn. skiepą ir ką jūs manot? Hemoglpbino kiekis vėl mažas verysad.gif Nors ne tiek daug nukritęs - 107HMB Tai vėl tą Ferum-lek pradėjom gert, o ir valgom veršieną kiekvieną dieną (aišku pamaišom su kalakutiena, jautina). Tai dabar jau trečią indelį mišinuko su geležim praturtintu geriam. Tai po mėn. eisim vėl daryt tyrimą kraujo. Kodėl taip tas HMB kiekis svyruoja g.gif Nors tai nėra tragedija, bet į tuos "rėmus" vis tiek netelpam...
KRISTIDA
Sveikutės. Pauliui anemijos gydymui buvo paskirta folinė rūgštis ir Hemofer lašiukai. Folinę rūgštį sąžiningai sugėrėme, o Hemofero nenorėjo gerti, tai ir nekišau per prievartą ax.gif Hemoglobinas po truputį kyla, paskutinį kartą buvo 109. Valgyti duodu viską, ypač žiūriu, kad suvalgytų mėsytę, geria geležimi praturtintą mišinį. Apetitu kol kas nesiskundžia tfu tfu tfu.
Gerai yra granatų sultys - spaudžiau sulčiaspaude ir girdžiau, bet neilgai. Po savaitės kartosim kraujo tyrimą, kaži kaip čia per keturis mėnesius bus pasikeitę g.gif
-simona-
sveikučiai, leidžiama hemoglobino norma kraujyje yra 110 g/l, jei žemiau - jau laikoma mažakraujyste. suaugusių 120 g/l. kūdikiui sukauptų geležies atsargų pakanka iki 4 mėn.(dažniausiai). todėl svarbu, koks mamos kraujas nėštumo metu. motinos pienas - geriausias maistas kūdikiui, tačiau jei maitinanti mama stokoja geležies, tiek mamai tiek kūdikiui skirimi geležies preparatai. bet nereika nustoti maitinti, nes mamos piene yra ir kitų svarbių medžiagų. jei yra geležies stoka reikia valgyti daugiau mėsos,agrastai, serbentai, kopūstai, bulvės, svogūnai, jie turi vitamino C, kuris padeda pasisavinti geleži. vertingos obuolių ir apelsinų sultys. smile.gif
Deila
QUOTE(KRISTIDA @ 2006 02 13, 23:03)
Sveikutės. Pauliui anemijos gydymui buvo paskirta folinė rūgštis ir Hemofer lašiukai. Folinę rūgštį sąžiningai sugėrėme, o Hemofero nenorėjo gerti, tai ir nekišau per prievartą  ax.gif 
Gerai yra granatų sultys - spaudžiau sulčiaspaude ir girdžiau, bet neilgai.
*

Labas. Mano mazylei irgi labai zemas hemoglobinas ir dar turi mazakraujyste. gydytoja priskyre foline rugsti ir Hemofer lasiukus. na foline sugeria dar puse velnio, o su hemoferu tai vienos bedos. rekia, spjaudosi ir viskas. Ir dar pradejo labai blogai valgyti kai emem hemofera duot, nezinau cia sutapimas ar is tikruju pasalinis jo poveikis. neduociau, bet bijau, kad visai nusilps kraujas. sad.gif
O del granatu sulciu, kodel trumpai davei? negere ar nebereikejo?
Urartu
QUOTE(Motina @ 2005 08 11, 15:43)
Hb 99  pusės metų kūdikiui tikrai ne tragedija. Egzistuoja teorija, kad būtent tokio amžiaus vaikui net reikalinga nedidelio laipsnio anemija. Tuomet natūraliai užsiveda mechanizmas, kuris skatina eritrocitų gamybą kaulų čiulpuose. Tuo tarpu vartojant geležies preparatus, tai slopinama g.gif
*

Tokio dalyko dar nebuvau girdėjusi g.gif Kad Hb būtų 99 ir tai dar kaip ir nieko schmoll.gif Mano jaunyliui 6,5 mėn Hb buvo 111 ir tai daktarė jau šaukė kaip mažai ir prirašė visokiausios folinės rūgšties ir Ferum-leko...(nuo kurio, beje, vaiką bėrė)...
kristinap
QUOTE(leputė @ 2006 03 15, 09:50)
Tokio dalyko dar nebuvau girdėjusi g.gif Kad Hb būtų 99 ir tai dar kaip ir nieko schmoll.gif  Mano jaunyliui 6,5 mėn Hb buvo 111 ir tai daktarė jau šaukė kaip mažai ir prirašė visokiausios folinės rūgšties ir Ferum-leko...(nuo kurio, beje, vaiką bėrė)...
*

5-7 mėn vaikui Hb norma 101-129g/l mirksiukas.gif . Kraujo tyrimų normatyvai pagal vaiko amžių ČIA.
Bet mažakraujystė nustatoma ir atsižvelgiant į kitus kraujo tyrimo rodmenis, ne tik Hb.
Deila
QUOTE(VILGRA @ 2005 12 14, 17:00)
4u.gif sveikutes,
Mes nuo 6men kovojam su anemija.Jau ir visokiu vaistuku gerem,tiesa Ferumlekas mums visai nepadejo.Vaistininkas mums patare patiems vaistukus pasidaryti is ersketuogiu.Hemoglobinas atsistato per 3-4dienas.Beje ji gali ir suauge gerti.
*

Labas, o gal gali pasakyti kaip tuos vaistukus pasidaryti, nes maniskei visai zemas jau hemoglobinas ir mazakraujyste prasidejo. sad.gif
Asta'J
Mano maziui 8 men. jam irgi mazas hemoglobino kiekis, gydytoja israse Ferum Lex, bet cia parasyta, kad jis nelabai padeda g.gif
ENIGMA
QUOTE(Deila @ 2006 03 16, 15:08)
Labas, o gal gali pasakyti kaip tuos vaistukus pasidaryti, nes maniskei visai zemas jau hemoglobinas ir mazakraujyste prasidejo. sad.gif
*

O kaip tu sprendi, kad mažakraujystė?
Deila
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 16, 17:32)
O kaip tu sprendi, kad mažakraujystė?
*

kadangi mes gulejom ligoninej, tai dar ten nutate zema hemoglobino kieki ir ispejo, kad gali prasidet mazakraujyste. grize namo po savaites darem tyrima ir hemoglobinas buvo dar nukrites bei truko gelezies. taigi gydytoja pasake, kad jau prasidejo mazakraujyste. sad.gif ir jau trys menesiai niekaip nesusitvarkom. nekyla jis ir viskas sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.