QUOTE(liepaite_sun @ 2010 09 06, 12:28) sveikos, mielos mamytes... Suzinojau, kad mano lelyte turi mazakraujyste  jauciuosi kalta ir labai bloga mama... patarkite mamytes, koks meniu turetu buti 10 men. kudikiui, kad kuo daugiau gautu gelezies. Sveika, nenusimink meniu tai manau kiekvienam vaikui individualiai. Mano va pimagyme valge viska nuo ivairiu grudu kosiu iki grynu apelsinu sulciu, kiausinius duodavau, zuvi ir hemoglobian kelem beveik iki 2 metuku, aisku su pertraukelem. O va mazoji tai mano bedele, dabar isvis blogai valgyt pradejo, mesos nemegeja, pieniskus produktus tik duok. Cia ant dienu daremes kraujuka pakartotinai po beveik 3 menesiu Hemofer lasiuku gerimo, ir nieko gero, tik 101, nors vasara buvom akime, valge gerai, uogas kirto. Ir suprask. Dabar sakiau arba vaistukus kad keistu, nukiek galima tuo Hemoferu dusint, jei ne labai ka padeda, arba kraujuka darytu is venos, matys kame esme. Stenkis duoti grikiu, zuvies, kiausiniu, vaisiu, darzoviu. Aiksu kas tinka pagal jusu amziu. Svarbu ir vitaminas C, padeda isisavint gelezi.
Musu gydytoja jokio tyrimo neskyre, pasake gersim gelezi iki tol kol hemoglobinas nesieks normos, tai paprasiau ar galima Hemofer pakeisti i ferumlek, nes jau atsibodo tuos alsiukus girdyt, jei naudos jokios. Pasakiau, kad nevalgus vaikas, tai ji man pasiule Multitabs vitaminus ACD, sakiau negrs ji situ, nupirkau kitus, kur yra gelezies biski, vitaminas C, B12. Gal ir apetitas nuo ju atsiras. Ziuresim kaip su ferumlek bus.
QUOTE(luli @ 2010 06 30, 18:56) Aciu Na nepasakyciau,kad daug valgo mano dukryte,tiesiog ivairesni maista duodu.Dar pamirsau parasyt,kad dilgeliu arbata geriam,ne kasdien,bet 3-4 kartus i savaite,uzplikau ryte,ir ipilu i buteliuka,ji per diena isgeria. Skambinau gyd. tai patare dar 1menesi pagert feroglobina,ir jau sako galesit nedaryt kraujo tyrymu,bet as vasaros gale planuoju skrist i lietuva,tai butinai kol busim ten vel padarysim,kad man butu ramiau Sekmes jums  ,viskas bus gerai,tiesiog reikia kantrybes  atskride lietuvon vel pakartotinai darem kraujo tyryma,paskutini karta darembirzeli,dabar padarem rugseji,118,skambinau gyd,tai sake dabar nieko negert,ir lapkricio menesi vel issitirt kraujuka,jei maziau nei 120-tai velpagert menesi feroglobina.As labai dziaugiuosi,kad musu kraujukas atsistate nuo 101-iki 118,tikrai labai pergyvenau,tikiuosi,kad taip zemai nebekris.
QUOTE(luli @ 2010 09 08, 19:20) atskride lietuvon vel pakartotinai darem kraujo tyryma,paskutini karta darembirzeli,dabar padarem rugseji,118,skambinau gyd,tai sake dabar nieko negert,ir lapkricio menesi vel issitirt kraujuka,jei maziau nei 120-tai velpagert menesi feroglobina.As labai dziaugiuosi,kad musu kraujukas atsistate nuo 101-iki 118,tikrai labai pergyvenau,tikiuosi,kad taip zemai nebekris. O KA JUS GERET? KOKIUS VAISTUKUS?
QUOTE(Asveja @ 2010 09 09, 10:24) O KA JUS GERET? KOKIUS VAISTUKUS? Mes gerem Feroglobina,gerem 2menesius,poto padarem kraujo tyryma-rezultatai buvo 117,dar menesiuka pagerem,dabar negeriam,rugseji darem tyrymus 118.Zinoma,dar ir maitinimas,jau rasiau apie tai,ir dabar stengiames daug vaisiu,darzoviu,kruopu valgyt.
Sveikos mamytes. Mano dukryte irgi turi zema hemoglobina,todel dziaugiausi suradus sita temele, ivairiu cia pasiulymu ir patarimu radau,bet pasidalinsiu ir sava patirtimi. Mano dukrytei dabar 14 menesiu, kai buvo triju menesiu labai viduriavo ir tuomet padare kraujo tyrima pamate kad hemoglobinas 108. tuomet skyre hemoglobino ir vis kas menesi dare kraujo tyrima,bet deja jis vis krito. galu gale kai nukrito iki 94 tuomet siunte i kauno klinikas tyrimam. Ten padare kraujuko tyrima ir issiaiskino kad butent gelezies trukumas kraujyje. folio rugsties pakankamai, C vitamino pakankamai, B grupes vitaminu taip pat pakankamai. Zodziu tuomet israse Ferum Lek ir vel dare tyrima kraujuko kas menesi. Aciu dievui po keliu menesiu pakilo vel iki 100 bet pagerus dar pora menesiu vel nukrito iki 95. musu seimos gydytoja vel siuncia i kauno klinikas pas gastro gydytoja. Be to dukrytes viduriukai visuomet skysti. Bandem ir sultis gerti su burokeliais ir valgyti viska kas turi daugiausia gelezies ir nieko. Beje ji jau nuo pat gimimo mazai valgo labai. Ir svoris labai mazai augo vos po 100-200 gr.Dabar sveriam tik 9 kg. Buvo menesiu kad nukritom net. Net nezinau ko griebtis ir labai tikiuosi kad tolesni tyrimai issiaiskins gelezies nepasisavinimo priezastis ir galu gale atstatysim jos trukuma Papildyta:Atsiprasau ne hemoglobino paskyre, o feroglobino
QUOTE(Jota14 @ 2010 10 17, 19:19) Sveikos mamytes. Mano dukryte irgi turi zema hemoglobina,todel dziaugiausi suradus sita temele, ivairiu cia pasiulymu ir patarimu radau,bet pasidalinsiu ir sava patirtimi. Mano dukrytei dabar 14 menesiu, kai buvo triju menesiu labai viduriavo ir tuomet padare kraujo tyrima pamate kad hemoglobinas 108. tuomet skyre hemoglobino ir vis kas menesi dare kraujo tyrima,bet deja jis vis krito. galu gale kai nukrito iki 94 tuomet siunte i kauno klinikas tyrimam. Ten padare kraujuko tyrima ir issiaiskino kad butent gelezies trukumas kraujyje. folio rugsties pakankamai, C vitamino pakankamai, B grupes vitaminu taip pat pakankamai. Zodziu tuomet israse Ferum Lek ir vel dare tyrima kraujuko kas menesi. Aciu dievui po keliu menesiu pakilo vel iki 100 bet pagerus dar pora menesiu vel nukrito iki 95. musu seimos gydytoja vel siuncia i kauno klinikas pas gastro gydytoja. Be to dukrytes viduriukai visuomet skysti. Bandem ir sultis gerti su burokeliais ir valgyti viska kas turi daugiausia gelezies ir nieko. Beje ji jau nuo pat gimimo mazai valgo labai. Ir svoris labai mazai augo vos po 100-200 gr.Dabar sveriam tik 9 kg. Buvo menesiu kad nukritom net. Net nezinau ko griebtis ir labai tikiuosi kad tolesni tyrimai issiaiskins gelezies nepasisavinimo priezastis ir galu gale atstatysim jos trukuma Papildyta:Atsiprasau ne hemoglobino paskyre, o feroglobino  O jums nebande paskirti Hemofer lasiuku, jie gal efektyvesni jums butu, nors mums tai nepadejo, irgi hemoglobinas sunkiai kyla, o gydytoja jokiu tyrimu isskyrus paparasta kraujuko neskyria  dabar geriam Ferumlek, tai ziuresim kaip cia bus po poros menesiu, jei vel nieko gero, tai prasysiu issamaus kraujo tyrimo. Mes tai su valgymu irgi nelabai kaip, bet pastebejau, kad prie dantuku mums jis labai prastas, o dantukai dygsta sunkiai, ir tik 8 dabar islindo Ir viduriukai laisvi, bet gelezis juos laisvina, tai nezinau, siaip gal irgi mums ne pro sali pasitikrinti pas gastro, nu bus matyt. Mes metuku sverem 8800 kg, dabar nezinau, sirguliavom cia, tai vis 15 men skiepa atidedu ir nezinau kiek sveria. O ji dar tokia gydytoju bijo, tai tik nueinam ir rekia, tai ta ir nieko rimtai neziuri, jau nervinti pradeda. Svoris prastai gali augti butent del mazakraujystes, pas mano pirmagime ji irgi buvo, bet geriant gelezi kildavo ir pakilo, jau senai gelezies negeriam, ir dabar 3 metuku sveria 17 kg, o metuku sverem 10.500, aiksu apetitu kazkaip nesiskundzia. Man patinka vitaminai MR.Theiss, ten yra gelezies biski, ir juos vartojant apetitas dukrytem pagereja, pabandykit ir jus ji, ten sirupas. Laikykites, issigydysim ta mazakraujyste mes
Aciu uz palaikyma nu rytoj vaziuojam i kauna i infekcini dar mes. dukryte mano anksciau cia turejo kirminu,gerem vaistukus atrodo jau nematau as ju, bet va praita savaite dvi naktis verke, aisku dantukam galima viska numest. Bet taip vis pilvuka paciupineja savo. Cia kai verke viduriavo kelias dienas. Tai kazkaip ramiau butu kad paziuretu ar tikrai nera tu kirminu. Ir gal dar ka patars del hemoglobino
QUOTE(Jota14 @ 2010 10 26, 16:58) Aciu uz palaikyma nu rytoj vaziuojam i kauna i infekcini dar mes. dukryte mano anksciau cia turejo kirminu,gerem vaistukus atrodo jau nematau as ju, bet va praita savaite dvi naktis verke, aisku dantukam galima viska numest. Bet taip vis pilvuka paciupineja savo. Cia kai verke viduriavo kelias dienas. Tai kazkaip ramiau butu kad paziuretu ar tikrai nera tu kirminu. Ir gal dar ka patars del hemoglobino  Pilvuka ir nuo gelezies gali pusti, mums tai ir viduriukai laisvesni, o kai dantukai dygo, tai isvis vos ne vandeniu vare, jau buvau issigandus , kad koks virusiukas  bet prasikale musu kaltininkas Del gelezies gerai dilgeliu arbatyte, taip pat spanguoliu sultys. O cia skaiciau, kad vienai mamytei viena gydytoja (homeopate) sake lygiom dalim sumaisyti virtus griukius su medumi. Mes nebandem, tai nezianu ar veikia. Kazkaip mano panelei sunku isvis isiulyti kazka, tai duodu Ferumlek, kaip ir gydytoja sake. Ziuresim po kokio menesio gero, dvieju ar yra koks rezultatas.
na va buvom mes kauno infekcineje ligonineje. Del hemoglobino mum pirmiausia pasiule echoskopa daryt vidaus organu,nes sake jei sutrikusi kazkokio tai organo veikla irgi gali buti del to kad nepasisavina. Bet aciu dievui viskas pilvuke gerai. Tai dabar darys zarnyno turima. zodziu per kakuti augins ir ziures kieki geruju bakteriju zarnyne. Mum gydytoja aiskino kad gelezis savinasi butent per zarnyna ir jei truksta kazkokios tai gerosios bakterijos, nesvarbu kad mes geriam jas,bet visos jos yra skirtingos sudeties ir gali buti kad mum truksta ar isvis nera butent vienos kazkokios gerosios bakterijos ir todel nepasisavina. Tai va kita savaite vesim tyrimuka ir ziuresim ka ten ras. Bet labai tikiuosi kad pagaliau issiaiskinsim nepasisavinimo priezasti ir pasalkinsim ja
QUOTE(Jota14 @ 2010 10 29, 16:11) na va buvom mes kauno infekcineje ligonineje. Del hemoglobino mum pirmiausia pasiule echoskopa daryt vidaus organu,nes sake jei sutrikusi kazkokio tai organo veikla irgi gali buti del to kad nepasisavina. Bet aciu dievui viskas pilvuke gerai. Tai dabar darys zarnyno turima. zodziu per kakuti augins ir ziures kieki geruju bakteriju zarnyne. Mum gydytoja aiskino kad gelezis savinasi butent per zarnyna ir jei truksta kazkokios tai gerosios bakterijos, nesvarbu kad mes geriam jas,bet visos jos yra skirtingos sudeties ir gali buti kad mum truksta ar isvis nera butent vienos kazkokios gerosios bakterijos ir todel nepasisavina. Tai va kita savaite vesim tyrimuka ir ziuresim ka ten ras. Bet labai tikiuosi kad pagaliau issiaiskinsim nepasisavinimo priezasti ir pasalkinsim ja  Parasykite kaip sekesi. O mes dar koki menesiuka pagersim gelezi, ir tada kraujuka darysim, jei vel nelabai kils, reieks gydytojai pasakyti, kad israsytu kazkokius tyrimus, nu manau jei tai butu tik taip vadinama isaugoma mazakraujyste tai kiltu gi, o cia  Su vyresnele kazkaip bedeliu del hemoglobino kilimo nebuvo, kilo normaliai, jei kokia ligele nukrisdavo, bet paskui vel pakildavo, tik pas ja organizmas sunkiai gelezi savino, gulint ligoninej tyrima is venos kraujuko padare, tai gelezies buvo vos ties normos riba, nors valge mesyte, grikius, gerem apelsinu sultys pacios spaustas, vnz valge nemazai produktu turinciu gelezies, kazkodel organizmas tik jos nesavcino, dabar kraujuka i metus du kartus padarom, mano prasymu, bijau praziopsot, kad hemoglobinas nenukristu, nes tada kencia imunine sistema
liepaite_sun
2010 11 30, 16:01
sveikutes,
mano maziukei taip pat nustate rudeni mazakraujyste, tada hemoglobinas buvo 104. Gydytoja liepe gerti FERUM LEK. isgerus viena buteliuka hemoglobinas pakilo iki 108. Bet po antro visiskai nepakilo. Dabar geriam trecia, ziuresim kas bus. Mergaiciuke labai nevalgi, todel labai jaudinuos del kraujuko... gal yra kokiu kitu vaistuku? Vaistinej pasake, kad metinukams tinka tik ferum lek. ar tai tiesa?
avilinka
2010 11 30, 16:21
QUOTE(liepaite_sun @ 2010 11 30, 17:01) sveikutes, mano maziukei taip pat nustate rudeni mazakraujyste, tada hemoglobinas buvo 104. Gydytoja liepe gerti FERUM LEK. isgerus viena buteliuka hemoglobinas pakilo iki 108. Bet po antro visiskai nepakilo. Dabar geriam trecia, ziuresim kas bus. Mergaiciuke labai nevalgi, todel labai jaudinuos del kraujuko... gal yra kokiu kitu vaistuku? Vaistinej pasake, kad metinukams tinka tik ferum lek. ar tai tiesa? Musu situacija tokia pati buvo. Kai pirma karta jam padare kraujo tyrima 7men,tai hemoglobinas buvo 97,sugerem visa buteliuka Ferum Lek,pakilo iki 115,gyd sake,kad norma ir nebegerem,tada po menesio atejom,ziurim ir vel nukrito 110,tada vel buteliuka israse,gerem visa menesi,bet nepabaigem jo,kai padare tyrima pamateme,jog jam pakilo iki 136,tad dabar vel nebegeriam  Zodziu,mamos nepergyvenkite,vaikuciam iki beveik 2 metuku sokineja tie hemoglobinai,tad su laiku vistiek atsistatys. Kazkuri mamyte cia rase,kad stengiasi duoti burokeliu sulciu ir tuo paciu paminejo,jog jos dukryte visad skystai kakoja, o juk burokeliai laaaabai skystina viduriukus!
liepaite_sun
2010 11 30, 17:09
QUOTE(avilinka @ 2010 11 30, 17:21) Musu situacija tokia pati buvo. Kai pirma karta jam padare kraujo tyrima 7men,tai hemoglobinas buvo 97,sugerem visa buteliuka Ferum Lek,pakilo iki 115,gyd sake,kad norma ir nebegerem,tada po menesio atejom,ziurim ir vel nukrito 110,tada vel buteliuka israse,gerem visa menesi,bet nepabaigem jo,kai padare tyrima pamateme,jog jam pakilo iki 136,tad dabar vel nebegeriam  Zodziu,mamos nepergyvenkite,vaikuciam iki beveik 2 metuku sokineja tie hemoglobinai,tad su laiku vistiek atsistatys. Kazkuri mamyte cia rase,kad stengiasi duoti burokeliu sulciu ir tuo paciu paminejo,jog jos dukryte visad skystai kakoja, o juk burokeliai laaaabai skystina viduriukus! o gal dar galite patikslinti, ar tikrai isgerus gelezies po to negalima duoti pienuko, del to, kad pienas neleidzia gerai pasisavinti gelezies.
avilinka
2010 11 30, 18:43
QUOTE(liepaite_sun @ 2010 11 30, 18:09) o gal dar galite patikslinti, ar tikrai isgerus gelezies po to negalima duoti pienuko, del to, kad pienas neleidzia gerai pasisavinti gelezies. Na taip,as stengiausi neduoti pienuko bent kokiu 20min pries ir po isgerimo gelezies. Dar i gelezi ilasindavau vitamino C (Cevikap),bet ne kasdien, o pvz kas trecia diena. Sitaip dariau,kai gerem paskutini sita menesi,kuomet labai gerai pakilo hemoglobinas. Sakau gal jis labai padejo,nes C vit padeda geriau isisavinti gelezi. Stengiausi duoti dazniau liezuvio versiuko,(jo gaudavau Ukmerges plento tame ukininku tureglyje,viename kioskelyje,jie ten kazkaip is po prekystalio visad istraukdavo ir kaskart sakydavo,kad tai paskutinis,nes vitrinoj niekad neturedavo,reik klausti ju  ) ), tada lesiu daznai duodavau,juose daug gelezies,dz.slyvu kompotuko,zemuogiu (svieziu,saldytu, o is lapeliu darydavau arbatytes),pupeliu,brokoliu,spinatu,burokeliu,grikiu.. Na zodziu ir pacios daug maz zinote,kurie produktai turi daug gelezies..
shirshia
2010 12 01, 18:30
Sveios, mamytės, niekada nesitikėjau,kad ir man teks pasisakyti panašioje temoje... Prieš tris savaitėles mums padarė kraujo tyrimą ir paaiškėjo, kad rezultatas labai blogas, ne tik kad hemoglobinas tik 80, bet ir kiti paremetrai smarkiai žemiau normų (nebepamenu aš jų, daktarė rodė lapelį tyrimo, tai pati mačiau,ka dbent 6 kiti parametrai smarkiai mažesni nei turėtų būti). Išrašė mums Ferrum Lek, padarė echoskopiją vidaus organų, ačiū D, viskas gerai pilvelyje. Po savaitės ferum Lek vartojimo vėl padarė tyrimus, hemaglobinas nukritęs dar iki 76.... padidino dozę iki 6 ml per dieną ir paskyrė papildomai feroglobino, kurio lialius nemėgsta  Valgom kas dieną mėsytę, grikius. Kitą savaitę vėl darys tyrimą ir jei nepagerės - siųs į KMUK hematologams... beja, daug kas siūlo valgyti špinatus. Taip jie turi geležies daug, bet taip pat turi ir oksalo rūgšties, kuri trukdo įsisavinti geležį...
Magnifique
2010 12 02, 15:08
QUOTE(shirshia @ 2010 12 01, 18:30) Sveios, mamytės, niekada nesitikėjau,kad ir man teks pasisakyti panašioje temoje... Prieš tris savaitėles mums padarė kraujo tyrimą ir paaiškėjo, kad rezultatas labai blogas, ne tik kad hemoglobinas tik 80, bet ir kiti paremetrai smarkiai žemiau normų (nebepamenu aš jų, daktarė rodė lapelį tyrimo, tai pati mačiau,ka dbent 6 kiti parametrai smarkiai mažesni nei turėtų būti). Išrašė mums Ferrum Lek, padarė echoskopiją vidaus organų, ačiū D, viskas gerai pilvelyje. Po savaitės ferum Lek vartojimo vėl padarė tyrimus, hemaglobinas nukritęs dar iki 76.... padidino dozę iki 6 ml per dieną ir paskyrė papildomai feroglobino, kurio lialius nemėgsta  Valgom kas dieną mėsytę, grikius. Kitą savaitę vėl darys tyrimą ir jei nepagerės - siųs į KMUK hematologams... beja, daug kas siūlo valgyti špinatus. Taip jie turi geležies daug, bet taip pat turi ir oksalo rūgšties, kuri trukdo įsisavinti geležį... Bandykit mažiau pieno produktų ir daugiau vit.c turinčių.Geležį įsisavinti padeda Vit.C ir folio rūgštis,trukdo-kalcis.
avilinka
2010 12 02, 15:52
QUOTE(shirshia @ 2010 12 01, 19:30) Sveios, mamytės, niekada nesitikėjau,kad ir man teks pasisakyti panašioje temoje... Prieš tris savaitėles mums padarė kraujo tyrimą ir paaiškėjo, kad rezultatas labai blogas, ne tik kad hemoglobinas tik 80, bet ir kiti paremetrai smarkiai žemiau normų (nebepamenu aš jų, daktarė rodė lapelį tyrimo, tai pati mačiau,ka dbent 6 kiti parametrai smarkiai mažesni nei turėtų būti). Išrašė mums Ferrum Lek, padarė echoskopiją vidaus organų, ačiū D, viskas gerai pilvelyje. Po savaitės ferum Lek vartojimo vėl padarė tyrimus, hemaglobinas nukritęs dar iki 76.... padidino dozę iki 6 ml per dieną ir paskyrė papildomai feroglobino, kurio lialius nemėgsta  Valgom kas dieną mėsytę, grikius. Kitą savaitę vėl darys tyrimą ir jei nepagerės - siųs į KMUK hematologams... beja, daug kas siūlo valgyti špinatus. Taip jie turi geležies daug, bet taip pat turi ir oksalo rūgšties, kuri trukdo įsisavinti geležį... Yra gerokai daugiau produktu turinciu gelezies,netik spinatai,grikiai ar mesyte,paskaitykit cia forume,mamos daug rase,ka duoda mazyliams
Sveikos, ziuriu apie Ferrum Lek skirtingi tokie pasisakymai - vieniems padeda, kitiems - ne... O kaip su Tot'Hema? Gal kas geret, ar jauciasi poveikis? Nes Santariskese, kaip suprantu, butent ji rekomenduoja.
QUOTE(Ievamul @ 2010 12 05, 13:43) Sveikos, ziuriu apie Ferrum Lek skirtingi tokie pasisakymai - vieniems padeda, kitiems - ne... O kaip su Tot'Hema? Gal kas geret, ar jauciasi poveikis? Nes Santariskese, kaip suprantu, butent ji rekomenduoja. Mes nespėjome išbandyti Tothema poveikio, nes mažių labai pykino... Todėl po 2 ampulių nebedaviau. Galiausiai radome kitus vaistukus Ferro Sanol, kuriuos tenka siųstis, bet užtat jokių pašalinių poveikių
QUOTE(Pieva* @ 2010 12 05, 17:45) Mes nespėjome išbandyti Tothema poveikio, nes mažių labai pykino... Todėl po 2 ampulių nebedaviau. Galiausiai radome kitus vaistukus Ferro Sanol, kuriuos tenka siųstis, bet užtat jokių pašalinių poveikių  Jei neklystu, lyg raset, kad jums si vaista vaistinej rekomendavo? Kaip gydytojai ji vertina?
Ir dar paklaust norejau - ar visiems vaikiukams daktares pilvo organu ir zarnyno echoskopijas bei disbakteriozes tyrimus skyre? Nes mums net neuzsimine apie tai.. tik feritina nusiunte issitirti
QUOTE(Ievamul @ 2010 12 05, 19:35) Jei neklystu, lyg raset, kad jums si vaista vaistinej rekomendavo? Kaip gydytojai ji vertina? Gerai vertina  Nes tai vienintelis, iš visų išbandytų vaistų, kuris padėjo  Tiesą pasakius, Santariškių konsultacinėj poliklinikoje hematologė apie tokį nebuvo girdėjusi, tačiau visą informaciją apie jį užsirašė, kai pamatė tokius gerus rezultatus - per tris savaites nuo ~100 hemoglobinas šoktelėjo iki 128, geležis labai gerai atsistatė, tik feritino dar trūko. Bet tai jau niekis, palyginus su tuo, kas buvo. QUOTE(Ievamul @ 2010 12 05, 21:12) Ir dar paklaust norejau - ar visiems vaikiukams daktares pilvo organu ir zarnyno echoskopijas bei disbakteriozes tyrimus skyre? Nes mums net neuzsimine apie tai.. tik feritina nusiunte issitirti  Mums apie disbakteriozę pradėjo kalbėti tik po kelių mėnesių nuo susirgimo ir hemofero bei folinės rūgšties nepasisavinimo. Pilvo organų ir žarnyno echoskopiją darė 1-ą kartą ligoninėje dėl kitos ligos. Vėliau, maždaug po metų. Viskas buvo gerai. O dėl pieno ir geležies įsisavinimo mano žiniomis: MP pasisavinti geležies netrukdo, nes jo sudėtis ne tokia kaip karvės pieno. Čia gydytojų, kurios nieko nenutuokia apie MP, patarimai neduoti kurį laiką vaikui pienuko po geležies. Su karvės pienu taip, jo geriau kurį laiką neduoti prieš ir po geležies. Šiaip, geležį geriausia duoti apie 30 min. prieš valgį arba apie 1,5 val. po valgio.
Pieva, aciu O del mp net nezinau.. Man gydytoja aiskino, kad ne mp trukdo pasisavinti gelezi, bet butent kalcis, kurio gausu mp. Na, ir pieno produktuose. Mano pirmasis valge misriai - mp ir misinuka, jokiu problemu del zemo hemoglobino neturejo, antrasis - tik mp.. hemoglobinas, feritinas ir kiti rodikliai - tragiski Tai net nezinau, kaip cia is tikro
liepaite_sun
2010 12 06, 16:25
QUOTE(Pieva* @ 2010 12 06, 11:49) Gerai vertina  Nes tai vienintelis, iš visų išbandytų vaistų, kuris padėjo  Tiesą pasakius, Santariškių konsultacinėj poliklinikoje hematologė apie tokį nebuvo girdėjusi, tačiau visą informaciją apie jį užsirašė, kai pamatė tokius gerus rezultatus - per tris savaites nuo ~100 hemoglobinas šoktelėjo iki 128, geležis labai gerai atsistatė, tik feritino dar trūko. Bet tai jau niekis, palyginus su tuo, kas buvo. Mums apie disbakteriozę pradėjo kalbėti tik po kelių mėnesių nuo susirgimo ir hemofero bei folinės rūgšties nepasisavinimo. Pilvo organų ir žarnyno echoskopiją darė 1-ą kartą ligoninėje dėl kitos ligos. Vėliau, maždaug po metų. Viskas buvo gerai. O dėl pieno ir geležies įsisavinimo mano žiniomis: MP pasisavinti geležies netrukdo, nes jo sudėtis ne tokia kaip karvės pieno. Čia gydytojų, kurios nieko nenutuokia apie MP, patarimai neduoti kurį laiką vaikui pienuko po geležies. Su karvės pienu taip, jo geriau kurį laiką neduoti prieš ir po geležies. Šiaip, geležį geriausia duoti apie 30 min. prieš valgį arba apie 1,5 val. po valgio. tai va del ko mums taip nekyla hemoglobinas, nes gelezi visada duodavau po valgio
ingridyte
2010 12 29, 12:11
Sveikos, mamytes, dvi dienas skaiciau sia tema, kol visa perskaiciau Manau, kiekviena pries uzduodama ta pati klausima 15 karta, turetu paskaityti bent 10 puslapiu atgal.Pasidalinsiu ir as savo vargeliu. Mano suneliui tuoj bus 8 menesiai. Pries menesi nustate anemija (hemoglobinas 87), tad jusu rasomi hemoglobinai 105... 110 man yra kaip svajone Apie viska nuo pradziu, sunus gime menesiu anksciau nei turejo, todel iskart gimdymo namuose paskyre vartoti foline rugsti 3 menesius kasdien. Taip ir dareme. Mano hemoglobinas visa gyvenima yra aukstokas nuo vaikystes ~130, suaugus apie 150, nestumo metu ~135. Po gimdymo vaikelio hemoglobinas buvo puikus, 1 menesio turejome operuotis, todel dare tyrima - hemoglobinas puikus. Vaikas judrus, skaisti odele, mano oda labai sviesi, ir vaikiuko tokia pati. Svoris nuolat augo puikiai, nors gimem sverdami tik 2,2kg. kas menesi augome mazdaug taip 1men. +1,3kg, 2men +1,5kg, 3men. +1,3, 4men. +800g. sekancius menesius mazdaug po 500g. ir dabar kleckas dar neturedamas 8men. sveria apie 8,5-9kg. Kadangi augimas yra puikus, seimos gydytojas net itarimo neturejo, kad kraujukas gali buti prastas, nors as kaip paranojike per kiekvieno menesio vizita pas gydytoja kartodavau: valgo blogai, valgo blogai, valgo tragiskai blogai... Gydytojas i mano situs zodzius nekreipe jokio demesio  matyt nurase viska motinos jauduliui, juk kiekviena jaudinames del savo pupuliuku. Siaip jau gyvenime esu saltu nervu, pati zinau ir mane pazistantys zmones zino, kad nestresuoju situacijose net kur reiketu pastresuoti. Per 5 menesiu apziura jau reikalavau kraujo tyrimo, taciau gydytojas atsisake ji daryti, motyvuodamas, kad vaikas vystosi kaip pagal vadoveli. Ir pabreze, kad kraujo tyrimas priklauso 1 metu sulaukus. Takart nusiraminau vel, dar pagalvojau juk vartojome foline rugsti iki 3,5men. viskas turi buti gerai. Bet jo tragiskas valgymas man nedave ramybes. Pastaba: maitinu nutrauktu MP nuo gimimo iki siol. Taigi dar nesulaukus 5men. pradejau vaika pratinti prie tirsto maisto... pavadinciau tai motinos nuojauta, kad vaikui reikia kazko daugiau. Nors gydytojas ir nerekomendavo, kadangi visus vaiko poreikius turi patenkinti MP. Kagi... mano nerimo dienos tesėsi toliau, kol viena diena (sunui kaip tik tadien suejo 7men.) paskambinau gydytojui ir grieztai pasakiau: atvaziuoju su vaiku darytis tyrimo. Nebeturejo kur dingti. Rezultatas buvo baisus - hemoglobinas 87  Kaltinau save tik del vieno, kad nesugebejau anksciau grieztai issireikalauti tyrimo. Darau prielaida, kad kazkuriuo metu hemoglobinas galejo buti dar zemesnis, nes menesis iki tyrimo mes jau valgeme jautiena beveik kasdien ir 3 savaites iki tyrimo valgeme grikiu kose maisyta su obuoliu tyrele. Sito niekada nesuzinosime.Taigi, mamytes, reikalaukite kraujo tyrimu, tegul ir palaikys jus paranojikemis, tegul ir nepasiteisins jusu nerimas, bet nusiraminsite ir galbut uzbegsite sitai klaistingai ligai uz akiu.Jau menesi geriame hemofer lasus po 14 lasu per diena. Geriam juos labai sunkiai, daznai isvemia. Duodu juos kartu su maistu dazniausiai kruopu kose paskaninta namu gamybos obuoliu tyrele. Zinau, kad reiktu duoti tarp maitinimu, bet tai padaryti yra neimanoma. Stengiuosi neduoti MP pries ir po gelezines koses. Zaliu darzoviu mano sunus nemegsta, bet kartais pavyksta ikisti koses su brokoliu. Pries keleta dienu pradejau duoti namuose virto liezuvio sutrinto i kosyte kartu su bulvemis, ispaudziu kelis lasus citrinos sulciu, skonio koses nepakeicia del mazo kiekio, bet kartu ir C vitaminas. Uz kokios savaiteles trauksiu is saldiklio uogas: melynes, silauoges, juod. serbentus... skanausim su kruopu kosem. Tokiu stipriu produktu kaip granatai dar bijau duoti, visgi dar tik 8men. mano padauzai. Dar nevalgome nei burokeliu, nei zuvies, nei kiausiniu... daug ko dar nevalgome, kas galetu labai padeti musu kraujukui. Kitas kraujo tyrimas mums numatytas po 6 savaiciu hemofer vartojimo, apie sausio viduri. Jei rezultatai manes netenkins tuomet pati imsiuosi gydymo. Zinoma, pirmiausiai atitinkamas maistas, ka ir dabar darome. Turiu numaciusi pora variantu: gelezis is Amway, Tiens papildai su spirulina. Tai tokios tokeles... daug prirasiau, bet dar ne viska, ka norejau jums pasakyti, nes puse uzmirsau  Pranesiu veliau apie rezultatus. Laikykimes
ingridyte, as jums siulyciau nestresuoti ir nepradeti vaiko savarankiskai amway gydyti. Pirma iveskite burokelius, granatu sultis i kose imaisykite arba taip duokite gerti - jei gers, saldytas uogas pradekite duoti.
O jums feritina tyre? Ir kitus rodiklius, kurie anemija rodo? Nes mano vaiko hemoglobinas irgi iki 89 buvo krites, bet mazakraujystes nenustate, nors kiti rodikliai ir labai prasti buvo.
O kodel tarp maitinimu gelezies nepavyksta duoti?
ingridyte
2010 12 29, 15:42
QUOTE(Benita @ 2010 12 29, 16:19) ingridyte, as jums siulyciau nestresuoti ir nepradeti vaiko savarankiskai amway gydyti. Pirma iveskite burokelius, granatu sultis i kose imaisykite arba taip duokite gerti - jei gers, saldytas uogas pradekite duoti. O jums feritina tyre? Ir kitus rodiklius, kurie anemija rodo? Nes mano vaiko hemoglobinas irgi iki 89 buvo krites, bet mazakraujystes nenustate, nors kiti rodikliai ir labai prasti buvo. O kodel tarp maitinimu gelezies nepavyksta duoti? aciu  hm... as ir nestresuoju kol kas  Gal is mano dideles rasliavos galejo pasirodyti jog as stresuoju, bet ne. Tiesiog viska darau issamiai, rasau taip pat. Tikrai gerai neapmascius nieko nesiimu daryti, nei ivedineti nauju produktu. Pirmiausiai pastudijuosiu literatura, kada rekomenduojama ivesti atininkamus produktus ar labai jie alergizuoja. Kiek kas turi gelezies, is kur ji geriausiai pasisavinama ir t.t. Ir tikrai nepradesiu duoti visko iskart, nes paskui jovalas gausis, jei islis kokia alergija nebus net aisku nuo ko. Nenoreciau gydydama viena (t.y. anemija) uzsokti ant kito (pvz. alergijos). Kovosim letai, bet uztikrintai Feritina tyre, taciau dabar rezultato nepasakysiu, nes ju aptarimas vyko telefonu, taciau jis rode anemija. Nepavyksta gelezies suduoti su sultimis, vandeniu ar pan, tik koseje. Kitu atveju purskia viska lauk, negeria ir viskas
QUOTE(ingridyte @ 2010 12 29, 15:42) aciu  hm... as ir nestresuoju kol kas  Gal is mano dideles rasliavos galejo pasirodyti jog as stresuoju, bet ne. Tiesiog viska darau issamiai, rasau taip pat. Tikrai gerai neapmascius nieko nesiimu daryti, nei ivedineti nauju produktu. Pirmiausiai pastudijuosiu literatura, kada rekomenduojama ivesti atininkamus produktus ar labai jie alergizuoja. Kiek kas turi gelezies, is kur ji geriausiai pasisavinama ir t.t. Ir tikrai nepradesiu duoti visko iskart, nes paskui jovalas gausis, jei islis kokia alergija nebus net aisku nuo ko. Nenoreciau gydydama viena (t.y. anemija) uzsokti ant kito (pvz. alergijos). Kovosim letai, bet uztikrintai Feritina tyre, taciau dabar rezultato nepasakysiu, nes ju aptarimas vyko telefonu, taciau jis rode anemija. Nepavyksta gelezies suduoti su sultimis, vandeniu ar pan, tik koseje. Kitu atveju purskia viska lauk, negeria ir viskas  Na, maniskiui gelezies girdymas irgi katastrofa - tik per prievarta pavykdavo sugirdyti su labai mazu kiekiu sulciu sumaisius. Vien pamates verkt pradedavo, isspjaut ismoko... Baisu, aisku, bet mazakraujyste dar baisiau.. Del alergijos, be abejo, gali alergizuoti. Na, linkiu, kad jums taip nebutu. O krauja taigi galit mokamai pasidaryti ir anksciau nei numatyta, gal ramiau bus.
ingridyte
2010 12 29, 16:10
QUOTE(Benita @ 2010 12 29, 16:56) Na, maniskiui gelezies girdymas irgi katastrofa - tik per prievarta pavykdavo sugirdyti su labai mazu kiekiu sulciu sumaisius. Vien pamates verkt pradedavo, isspjaut ismoko... Baisu, aisku, bet mazakraujyste dar baisiau.. Del alergijos, be abejo, gali alergizuoti. Na, linkiu, kad jums taip nebutu. O krauja taigi galit mokamai pasidaryti ir anksciau nei numatyta, gal ramiau bus. na as irgi taip galvojau, kad mokamai darysim kraujuka (ne savo poliklinikoj, nes musu poliklinikoj as pati ir dirbu, kokia geda, nuosavi daktarai praziurejo liga). Bet tie patys nuosavi mane durnina, kam as vaika be reikalo badyti noriu, nes hemoglobinas taip greitai neatsistato. As jiems aiskinu, man svarbu zinoti ar neprasteja, gal as vaika kankinu ir pati kankinuosi su tuo hemofer be reikalo ir galima butu rinktis kita preparata... ai, nesuprantu as tu mediku  nesusisneku... na palauksiu tas dvi savaites iki tyrimo dar, o paskui ziuresim.
QUOTE(ingridyte @ 2010 12 29, 16:10) na as irgi taip galvojau, kad mokamai darysim kraujuka (ne savo poliklinikoj, nes musu poliklinikoj as pati ir dirbu, kokia geda, nuosavi daktarai praziurejo liga). Bet tie patys nuosavi mane durnina, kam as vaika be reikalo badyti noriu, nes hemoglobinas taip greitai neatsistato. As jiems aiskinu, man svarbu zinoti ar neprasteja, gal as vaika kankinu ir pati kankinuosi su tuo hemofer be reikalo ir galima butu rinktis kita preparata... ai, nesuprantu as tu mediku  nesusisneku... na palauksiu tas dvi savaites iki tyrimo dar, o paskui ziuresim. Na, neatsistato greit, bet bent tendencijas parodo. Ir be to, jus raset, kad vaikas gelezi daznai isvemia, tai gal jam butent sis preparatas isvis netinka Na, bet kokiu atveju sekmes. Del granatu sulciu pagalvokit, daug geru atsiliepimu apie jas del gelezies, o jusu vaikas ne toks jau ir maziukas
ingridyte
2010 12 29, 17:36
QUOTE(Benita @ 2010 12 29, 17:37) Na, neatsistato greit, bet bent tendencijas parodo. Ir be to, jus raset, kad vaikas gelezi daznai isvemia, tai gal jam butent sis preparatas isvis netinka Na, bet kokiu atveju sekmes. Del granatu sulciu pagalvokit, daug geru atsiliepimu apie jas del gelezies, o jusu vaikas ne toks jau ir maziukas  aciu, pasvarstysiu del tu granatu
avilinka
2010 12 31, 14:42
Maniskis pradzioj irgi begdavo,kai pamatydavo sauksteli su gelezim,bet poto as ji kazkaip apgavau,ikalbejau..sakydavau,kad cia labai skanu,nebegdavau paskui ji, o atseit pati skanaudavau i ji net neziurint, o tas susidomejo ir patyliukais atslinkdavo paziureti ka asteit taip skaniai ten laizau ir pavyko  priejo viena karta paragavo, poto kita karta ir poto pukiausiai gere
ingridyte
2010 12 31, 15:39
QUOTE(avilinka @ 2010 12 31, 15:42) Maniskis pradzioj irgi begdavo,kai pamatydavo sauksteli su gelezim,bet poto as ji kazkaip apgavau,ikalbejau..sakydavau,kad cia labai skanu,nebegdavau paskui ji, o atseit pati skanaudavau i ji net neziurint, o tas susidomejo ir patyliukais atslinkdavo paziureti ka asteit taip skaniai ten laizau ir pavyko  priejo viena karta paragavo, poto kita karta ir poto pukiausiai gere  mano viena diena visai neblogai, kita diena vemia vien uzuodes ta gelezi  nesuprasi. Gerai, kai jau supranta ir gali ikalbeti... nors neaisku kaip geriau. Gal kuo daugiau supranta, tuo stipriau pasipriesint gali...
skruzdeda
2011 01 03, 23:10
ir per nestuma ir su vaikais nieko geresnio nesam isbande kaip kad buroku sultys. Kai buvau nescia geriau visokius gelezies preparatus, bet padedavo tik tiek, kad neblogedavo, bet kai atradau burokeliu sultis, kaip mat problema susitvarke. Tai duodu ir vaikams. Veikia uztikrintai, atsitiktinai (del antibijotiku poreikio) kai sirgo dukryte darem kraujo tyrima, hemoglobinas buvo 115. Dvi dienas pagerem burokeliu ir kai tyrima kartojom jau buvo 125. Todel rekomenduoju. Aisku daugelis gali bijot alergiju, maniskei irgi nuo zaliu buroku buvo alergija, bet alergija galima sugydyt kitais budais, nebutinai atsisakant geru daiktu. Alergijos siuo metu nebepastebiu. Sekmes
2 kartus is eiles mano maziuke uzpuole Noro virusas, tada siaip susirgo, o dabar hemoglobinas 104  Israse Ferum Lek, dar negeriam. Bet man tiek klausimu dabar iskilo Pvz mamos zurnale raso, kad "arbata geriama po valgio ar valgant, gelezies isisavinima sumazina net 75 proc...", sito nezinojau, kartais duodavau, nors siaip geria vandeni. Dar sako, kad gelezis su kalciu pjaunasi. Tai jei as darau mesa ir i padaza idedu pieno ar grietines, tai jau viskas, nepasisavins  Arba jei i spinatu sriuba idesiu grietines, tai irgi jokios naudos is spinatu? Kas zinot?
QUOTE(luli @ 2010 09 08, 19:20) atskride lietuvon vel pakartotinai darem kraujo tyryma,paskutini karta darembirzeli,dabar padarem rugseji,118,skambinau gyd,tai sake dabar nieko negert,ir lapkricio menesi vel issitirt kraujuka,jei maziau nei 120-tai velpagert menesi feroglobina.As labai dziaugiuosi,kad musu kraujukas atsistate nuo 101-iki 118,tikrai labai pergyvenau,tikiuosi,kad taip zemai nebekris. Na parasysiu savo istorija vel. Lapkricio menesi darem pakartotinai kraujo tyryma,kadangi gydytoja liepe,ir sake jei bus maziau nei 120hemoglobinas,tai gert vel feroglobina.Kraujo tyryma,sy karta darem airijoj,pasiskambinau gydytojai(airijoj,bet lietuviu gydytoja),ji pasake,kad hemoglobinas yra 124,bet gelezies atsargos organizme,zemiau normos,ir gert feroglobina,o po menesio vel daryt krauja-kuris rodo gelezies atsargu kieki organizme.Pasirodo pas mus lietuvoj,poliklinikoj,tokio tyrymo nedaro kuris parodo gelezies atsargas organizme,parodo tik hemoglobino kieki, sy tyryma reikia eiti daryti i mokama klinika.Tai va,kiek gydytoju,tiek nuomoniu.Lietuvoj gydytoja,net neuzsimine apie toki tyryma Pasirodo,kad hemoglobinas gali buti normoj,bet jei atsargos gelezies yra zemos,tai reikia vistiek gert vaistukus.Kita savaite vaziuosim daryt tyryma.
Killing_me_softly
2011 01 04, 16:45
QUOTE(luli @ 2011 01 04, 16:16) Na parasysiu savo istorija vel. Lapkricio menesi darem pakartotinai kraujo tyryma,kadangi gydytoja liepe,ir sake jei bus maziau nei 120hemoglobinas,tai gert vel feroglobina.Kraujo tyryma,sy karta darem airijoj,pasiskambinau gydytojai(airijoj,bet lietuviu gydytoja),ji pasake,kad hemoglobinas yra 124,bet gelezies atsargos organizme,zemiau normos,ir gert feroglobina,o po menesio vel daryt krauja-kuris rodo gelezies atsargu kieki organizme.Pasirodo pas mus lietuvoj,poliklinikoj,tokio tyrymo nedaro kuris parodo gelezies atsargas organizme,parodo tik hemoglobino kieki, sy tyryma reikia eiti daryti i mokama klinika.Tai va,kiek gydytoju,tiek nuomoniu.Lietuvoj gydytoja,net neuzsimine apie toki tyryma Pasirodo,kad hemoglobinas gali buti normoj,bet jei atsargos gelezies yra zemos,tai reikia vistiek gert vaistukus.Kita savaite vaziuosim daryt tyryma. Panašu, kad kalbate apie feritiną. Va ką apie jį radau: "Pernelyg mažas hemoglobino kiekis kraujyje tai paskutinė mažakraujystės stadija. Šis tyrimas patvirtina, kad liga jau įsisenėjusi. Tačiau dažniau sergama vadinamąja paslėpta anemija, kai žmogus jaučia visus anemijos požymius, o pokyčių bendras kraujo tyrimas dar nerodo.
Labiausiai paplitusi geležies stokos anemija. Todėl atliekamas geležies kiekio tyrimas parodo, ar kraujyje turime pakankamai geležies. Tačiau geležies kiekis per dieną labai svyruoja. Jis priklauso nuo daugybės veiksnių: kada ir ką valgėte, rūkėte ar gėrėte, kokiomis ligomis sirgote.
Daug patikimesnis ir tikslesnis geležies atsargų organizme, kitaip feritino, tyrimas. Feritinas tai geležį organizme padedantis išsaugoti baltymas. Apie du trečdalius visų geležies atsargų feritino pavidalu saugoma kepenyse.
Toks tyrimas leidžia iš anksto įvertinti, ar žmogui gresia anemija. Jei feritino kiekis artėja prie žemiausios normos ribos, galima įtarti, kad organizmo geležies atsargos jau senka žmogus serga paslėptos anemijos forma. Negydant po kurio laiko anemiją patvirtins bendras kraujo tyrimas."Visas straipsnis čia. Jame taip pat rašo, kad feritino tyrimas mokamas. Tiesa tai 2008 metų straipsnis, bet turbūt situacija nepasikeitus
QUOTE(Killing_me_softly @ 2011 01 04, 18:45) Panašu, kad kalbate apie feritiną. Va ką apie jį radau: "Pernelyg mažas hemoglobino kiekis kraujyje tai paskutinė mažakraujystės stadija. Šis tyrimas patvirtina, kad liga jau įsisenėjusi. Tačiau dažniau sergama vadinamąja paslėpta anemija, kai žmogus jaučia visus anemijos požymius, o pokyčių bendras kraujo tyrimas dar nerodo.
Labiausiai paplitusi geležies stokos anemija. Todėl atliekamas geležies kiekio tyrimas parodo, ar kraujyje turime pakankamai geležies. Tačiau geležies kiekis per dieną labai svyruoja. Jis priklauso nuo daugybės veiksnių: kada ir ką valgėte, rūkėte ar gėrėte, kokiomis ligomis sirgote.
Daug patikimesnis ir tikslesnis geležies atsargų organizme, kitaip feritino, tyrimas. Feritinas tai geležį organizme padedantis išsaugoti baltymas. Apie du trečdalius visų geležies atsargų feritino pavidalu saugoma kepenyse.
Toks tyrimas leidžia iš anksto įvertinti, ar žmogui gresia anemija. Jei feritino kiekis artėja prie žemiausios normos ribos, galima įtarti, kad organizmo geležies atsargos jau senka žmogus serga paslėptos anemijos forma. Negydant po kurio laiko anemiją patvirtins bendras kraujo tyrimas."Visas straipsnis čia. Jame taip pat rašo, kad feritino tyrimas mokamas. Tiesa tai 2008 metų straipsnis, bet turbūt situacija nepasikeitus  Taip,butent apie feritina Gaila,kad nevisi gydytojai,apie tai uzsimena,nes as asmeniskai sito nezinojau.
ingridyte
2011 01 04, 19:13
QUOTE(eda9 @ 2011 01 04, 16:15) 2 kartus is eiles mano maziuke uzpuole Noro virusas, tada siaip susirgo, o dabar hemoglobinas 104  Israse Ferum Lek, dar negeriam. Bet man tiek klausimu dabar iskilo Pvz mamos zurnale raso, kad "arbata geriama po valgio ar valgant, gelezies isisavinima sumazina net 75 proc...", sito nezinojau, kartais duodavau, nors siaip geria vandeni. Dar sako, kad gelezis su kalciu pjaunasi. Tai jei as darau mesa ir i padaza idedu pieno ar grietines, tai jau viskas, nepasisavins  Arba jei i spinatu sriuba idesiu grietines, tai irgi jokios naudos is spinatu? Kas zinot?  as arbatos neduodu, nebent koki kompotuka obuoliu, erskeciu uogu ar pan. Kava ir arbata stipriai mazina gelezies isisavinima. I darzoviu kose taip pat nededu grietines, sviesto ar pan. Kol issigydysime anemija, teks pakenteti
QUOTE(ingridyte @ 2011 01 04, 19:13) as arbatos neduodu, nebent koki kompotuka obuoliu, erskeciu uogu ar pan. Kava ir arbata stipriai mazina gelezies isisavinima. I darzoviu kose taip pat nededu grietines, sviesto ar pan. Kol issigydysime anemija, teks pakenteti  As dabar atskirai irgi valgyti gaminu O del feritino, tai kai buvau  , tai gydytoja liepe pasidaryti. Sako, kazkodel visi gydytojai ziuri tik hemoglobina, kuris nebutinai rodo, kad mazakraujyste. Pvz pas mane hemoglobinas geras, o feritinas mazesnis nei norma. Jau neatsimenu, kaip ten aiskino, bet kazka, kad is anskciau jau issekusios mano atsargos
andrearoma
2011 01 09, 18:33
Yra toks natūralus chlorofilas , siūlau pagerti .
ingridyte
2011 01 14, 10:59
Kaip zadejau pranesu tyrimo rezultatus nuo gruodzio 1d. vartojame hemofer ir musu hemoglobimas nuo 87 pakilo iki 118  Tesime gydyma hemofer dar 1,5menesio. Sveikatytes visiems
Wild Pearl
2011 03 04, 13:52
Laba diena būtų įdomu sužinoti kaip sekasi kelti hemoglobiną jūsų vaikučiams mes irgi turime pazeminta hemoglobina 109  ir geriame geležies syrupėlius ne pirmą mėnesį bet vis nepavyksta pakelti daugiau nei 110 Papildyta:ir dar klausimukas ar geležį vaikučiui duodate kartą/ar du kartelius dienoje gerti?
Mistake
2011 03 09, 17:19
Sveikos  dukrytei 6 men. hemoglobinas buvo 112. musu daktare pasake, kad norma iki 110 ir as nesukau galvos, taciau apsilankius pas infektologe (pries 3 men buvo disbakterioze nustatyta) ji pakraupo, sako norma 130. gal kas zino kokia tiksliai norma 6 men. vaikiukui?
Killing_me_softly
2011 03 09, 17:57
QUOTE(Mistake @ 2011 03 09, 17:19) Sveikos  dukrytei 6 men. hemoglobinas buvo 112. musu daktare pasake, kad norma iki 110 ir as nesukau galvos, taciau apsilankius pas infektologe (pries 3 men buvo disbakterioze nustatyta) ji pakraupo, sako norma 130. gal kas zino kokia tiksliai norma 6 men. vaikiukui? Turiu lentelę, kurią mums pridėjo Sorpo prie tyrimų rezultatų. Tai joje rašo, kad 3-6 mėn 101-129, 7-24 mėn 108-128. Nurodyta, kad šios normos pagal G.Zaleskį
QUOTE(Mistake @ 2011 03 09, 17:19) Sveikos  dukrytei 6 men. hemoglobinas buvo 112. musu daktare pasake, kad norma iki 110 ir as nesukau galvos, taciau apsilankius pas infektologe (pries 3 men buvo disbakterioze nustatyta) ji pakraupo, sako norma 130. gal kas zino kokia tiksliai norma 6 men. vaikiukui? Jūsų hemoglobinas puikus, kaip tokio amžiaus, kaip tik 6 mėn jsi krenta labiausiai, ir norma apie 101 ar 103 žemiausia riba berods. kažkoks nesuspratimas jums su infektologe ar nesusišnekėjimas.
QUOTE(Killing_me_softly @ 2011 03 09, 17:57) Turiu lentelę, kurią mums pridėjo Sorpo prie tyrimų rezultatų. Tai joje rašo, kad 3-6 mėn 101-129, 7-24 mėn 108-128. Nurodyta, kad šios normos pagal G.Zaleskį  O gal placiau galite parasyti normas, pvz nuo 3 iki 4 metu, o gal lentele i SM ideti? labai norisi zinoti normas
Wild Pearl
2011 03 10, 06:16
QUOTE(*neva* @ 2011 03 09, 23:28) O gal placiau galite parasyti normas, pvz nuo 3 iki 4 metu, o gal lentele i SM ideti? labai norisi zinoti normas  man irgi tas aktualu,  norėtūsi ir savo vaiko palyginti ir sužinoti kiek jo amžiaus yra "norma" o kur jau "nebe"
Killing_me_softly
2011 03 10, 10:06
QUOTE(*neva* @ 2011 03 09, 23:28) O gal placiau galite parasyti normas, pvz nuo 3 iki 4 metu, o gal lentele i SM ideti? labai norisi zinoti normas  QUOTE(0rchideja @ 2011 03 10, 06:16) man irgi tas aktualu,  norėtūsi ir savo vaiko palyginti ir sužinoti kiek jo amžiaus yra "norma" o kur jau "nebe"  Prašom Hemoglobino normos pagal G.Zaleskį1-3 d. po gimimo 152-235 1 sav. 150-240 2-3 sav. 127-187 1 mėn. 103-179 2 mėn. 92-150 3-6 mėn. 101-129 7-24 mėn. 108-128 3-6 m. 111-143 7-12 m. 119-147
|
|