Aciu labai, maziukas reiskias normos ribose 113 - 1 metuku laiko
QUOTE(Killing_me_softly @ 2011 03 09, 18:57) Turiu lentelę, kurią mums pridėjo Sorpo prie tyrimų rezultatų. Tai joje rašo, kad 3-6 mėn 101-129, 7-24 mėn 108-128. Nurodyta, kad šios normos pagal G.Zaleskį QUOTE(Fedes @ 2011 03 09, 23:21) Jūsų hemoglobinas puikus, kaip tokio amžiaus, kaip tik 6 mėn jsi krenta labiausiai, ir norma apie 101 ar 103 žemiausia riba berods. kažkoks nesuspratimas jums su infektologe ar nesusišnekėjimas. Ačiū labai. O infektologe man siule kazkokius naturalius papildus po to, tai gal su tuo cia ir susijus ta ale mazakraujyste buvo.
O gal kas zino, kodel pavyzdziui hemoglobinas 10 men. vaiko pakankamai aukstas - 127, bet kiti rodikliai (MCV, MCH) nesiekia ribos...
sveikos,mamkos,o kaip jus ta mazakraujyste nustatete?ar reikia sveika vaika vezti ir priduoti kraujuka,kad suzinoti?vyresneliui 3,8 men.niekad ir kraujo nesam dave....na,mazoji nevalgiuke....kada reiktu susirupinti/ar jums cia profilaktiskai nustato?ar as cia nerupestinga mama,kad nezinau...
na mes ir suzinojom tik kai operacijai ruostis pradejom , tada tik krauja padare , ir paaiškejo ..... mums 3 metukai , o hemoglobinas tik 100 , tai va sedom ant buroku sulciu , ir versienos , atskiras meniu dabar, vitaminai su gelezim
QUOTE(Killing_me_softly @ 2011 03 09, 18:57) Turiu lentelę, kurią mums pridėjo Sorpo prie tyrimų rezultatų. Tai joje rašo, kad 3-6 mėn 101-129, 7-24 mėn 108-128. Nurodyta, kad šios normos pagal G.Zaleskį Mes neseniai su vaikuciu gerem Feroglobin sirupuka (profilaktiskai), maniau su kraujuku viskas gerai, bet pries operacija pasidarem kraujo tyrimukus ir suzinojom, kad HB 109, mazokas, o db po operacijos ne savaitei nepraejus roto virusu susirgo vaikiukas, tai jauciu HB dar nukris QUOTE(petrovna @ 2011 03 28, 12:31) sveikos,mamkos,o kaip jus ta mazakraujyste nustatete?ar reikia sveika vaika vezti ir priduoti kraujuka,kad suzinoti?vyresneliui 3,8 men.niekad ir kraujo nesam dave....na,mazoji nevalgiuke....kada reiktu susirupinti/ar jums cia profilaktiskai nustato?ar as cia nerupestinga mama,kad nezinau... Nustato darant bendrą kraujo tyrimą.Jeigu vaikutis atrodo išblyškęs, mažai valgo yra nusilpimo reiškinių irgi dažniausiai gydanti gydytoja paskiria kraujo tyrimus pasidaryti... O tada atitinkamas gydymas skiriamas QUOTE(spylka78 @ 2011 03 29, 15:57) na mes ir suzinojom tik kai operacijai ruostis pradejom , tada tik krauja padare , ir paaiškejo ..... mums 3 metukai , o hemoglobinas tik 100 , tai va sedom ant buroku sulciu , ir versienos , atskiras meniu dabar, vitaminai su gelezim Granatu sultys labai gerai hemoglobinui QUOTE(ciku_caku @ 2011 04 02, 22:03) Mes neseniai su vaikuciu gerem Feroglobin sirupuka (profilaktiskai), maniau su kraujuku viskas gerai, bet pries operacija pasidarem kraujo tyrimukus ir suzinojom, kad HB 109, mazokas, o db po operacijos ne savaitei nepraejus roto virusu susirgo vaikiukas, tai jauciu HB dar nukris Kiek turiu patirties su gelezies kelimu dukrytem, tai mum efektyvesnis FERUMLEK, jis ir dantuku nedazo, kartu su juo duodavau vitamino C. Dar folio rugsties miltukai neblogai, jie gaminami vaistinej, ir buna su C vitaminu kartu, juos israso gydytoja, atsizvelgiant i vaiko amziu. Jei vaikas megsta arbatas, tai dilgeliu arbata turi daug gelezies, maniskes tai gere, jom skanu, pasaldindavau cukrum, galima medum, jei nealergiskas. Mano mazajai dabar tuoj 2 metukai, hemoglobinas 118, tai neduodu jau gelezies savo noru, nes pyktis ant gydytojos ima, kad musu nestebi, neduoda kas kiek laiko kartoti kraujuka, tai kiek galima vaika ta gelezim marinti, dabar kraujuka dare, ir slapima tai buvo apsirgus, ir tai musu gydytojos nebuvo, kita pavadavo ja, tai esu dekinga, kad pati skyre tyrima, as net neprasiau. O pirmagime kai gydem mazakraujyste tai stebejo kas 2-3 menesius, pasakydavo kada pertrauka padaryti ir pan., aisku cia kita gydytoja visai buvo, mat pakeitem gyv. vieta Papildyta: QUOTE(petrovna @ 2011 03 28, 13:31) sveikos,mamkos,o kaip jus ta mazakraujyste nustatete?ar reikia sveika vaika vezti ir priduoti kraujuka,kad suzinoti?vyresneliui 3,8 men.niekad ir kraujo nesam dave....na,mazoji nevalgiuke....kada reiktu susirupinti/ar jums cia profilaktiskai nustato?ar as cia nerupestinga mama,kad nezinau... Paprasykite gydytojos, kad israsytu abiem vaikuciam bendra kraujo tyrima, manau ji sutiks, jei pati jums to nesiule. As tai zinokite pati paprasau, man tada ramu, kad viskas gerai QUOTE(Megaira @ 2011 03 17, 20:51) O gal kas zino, kodel pavyzdziui hemoglobinas 10 men. vaiko pakankamai aukstas - 127, bet kiti rodikliai (MCV, MCH) nesiekia ribos... eritrocitai gali būti nepilnaverčiai, kiekviename iš jų per mažai hemoglobino, o bendrą hemoglobino kiekį atsveria tai, kad daug yra eritrocitų. Reiktų pasidaryti geležies kiekį, nepakenktų ir feritino kiekį žinoti QUOTE(petrovna @ 2011 03 28, 11:31) sveikos,mamkos,o kaip jus ta mazakraujyste nustatete?ar reikia sveika vaika vezti ir priduoti kraujuka,kad suzinoti?vyresneliui 3,8 men.niekad ir kraujo nesam dave....na,mazoji nevalgiuke....kada reiktu susirupinti/ar jums cia profilaktiskai nustato?ar as cia nerupestinga mama,kad nezinau... ne karto kraujas nedarytas???
sveikos mes taippat gydomes mazakraujyste,tik vis bergzdziai,siaip dienai 89
na paskyre ir mano dukrytei hemofer, bet pastebejau kad ismatos pasidare labai tamsios o ir dazniau tustinasi negu iprastai. ar taip turi buti?
jau raday atsakyma i savo klausima
idomu butu isgirsti atsiliepimus QUOTE(liud @ 2011 08 21, 21:38) jau raday atsakyma i savo klausima idomu butu isgirsti atsiliepimus
Labos
Ir aš jungiuosi į pasibėdavojimų būrį Prieš pusmetį turėjo maniškis 116 (gėrėm hemofer, ferumlek ir feroglobin)... dabar jau 111 ir vėl gersim pagal pediatrės rekomendacijas tik šį kartą tothema ampules... nelabai suprantu kodėl tokie pokyčiai, tikrai galvojau, kad jau atsisakysim tų sintetinių reikalų, o čia vėl iš pradžių
Mano pažįstama kūdikio anemiją išsprendė tik pradėjusi duoti "Baobablifą", ji buvo išbandžiusi viską, ką galima gauti vaistinėje ir ko negalima gauti (ji farmacininkė
O šiaip, mamos, mažakraujystė, anemija, hemoglobino kiekis (kaip savo vaikučio bėdą bevadintumėte), priklauso ne nuo VARTOJAMO MAISTO, bet nuo to, ar sugeba vaiko organizmas iš gaunamo maisto (pvz., mėsos) tą geležį pasisavinti. O kodėl organizmas nepasisavina geležies, yra įvairių priežasčių. Viena jų - aminorūgštis histidinas. Jo, deja, yra tokiuose produktuose, kurių jūsų vaikas tikrai nevalgys
Nusprendžiau ir aš pasidalinti patirtimi. Mano dukrytė gimė neišnešiota(32sav) , tad savaime aišku pradžioje visada vartojome folinę rūgštį. Bet vėliau kai hemogl. buvo norma nustojome. Po 8 mėn ,kai jai jau buvo 1metai ir 3mėn per eilinį konsultavimą pas neurologę, pasiskundžiau ,kad kai dukrytė užsiverkia- pamėlynuoja ir akytes keistai varto, dar man nerimo kėlė ir tai ,kad ji nenori vaiksčioti nesilaikant už mano rankos( nors visi sako ,kad neišnešiotiems tai norm). Gyd skyrė kraujo tyrimą( atkreipkite dėmėsį ,kad ne mūsų šeimos gyd) . Rezultatas- hemoglob 80
Nenusiminkite mamos- viskas įmanoma QUOTE(Pieva* @ 2010 08 11, 11:33) Noriu pasigirti Noriu padekoti kad rekomendavote nuostabius vaistukus hemoglobinui pakelti,mano mazylei buvo nukrites iki 74 o po triju savaiciu vartojimo pakilo iki 117
Sveiki,
mano maziui 1.5 metu, vakar daremes kraujo tyrima, hemoglobinas 102, kai tuo tarpu norma 108-128. Antradieni pas gydytoja, bet zinau kas laukia - su kiekvienu isejimu is gydytojo issinesam kruva lapeliu su papildu, vitaminu reklama. Vaikas judrus, aktyvus, tiesa esam nedideli 80 cm ir 10 kg, gime neisnesiotas 34 sav. Kaip manot ar toks nuokrypis nuo normos jau didelis, gal dar vertetu pabandyti menesi reguliuoti mityba? QUOTE(meilita @ 2011 11 21, 16:55) Man vyras atveze is Vokietyjos,temukei skaiciau kad juos galima vokieciu vaistineje uzsakyti ar tai jau nupirkti paruostus sveiki,gal galit papasakot smulkiau kokiu budu juos vokietijoje uzsake jums vyras,ar reikejo recepto,ar tiesiog paprastai uzsake maniske jau nzn kiek litru tos gelezies ivairiausios prigerus,jau ir dantys juoduot pradejo,o rezultatai vis tokie patys,prasti QUOTE(giedrumelis79 @ 2011 11 27, 15:15) sveiki,gal galit papasakot smulkiau kokiu budu juos vokietijoje uzsake jums vyras,ar reikejo recepto,ar tiesiog paprastai uzsake maniske jau nzn kiek litru tos gelezies ivairiausios prigerus,jau ir dantys juoduot pradejo,o rezultatai vis tokie patys,prasti Sveikute,tik dabar uzejau i temuke,tikiuosi ne pervelai su pagalba,mano vyras tiesiog vaistinej be recepto nupirko,pasake kiek dukrytei metuku,tai lasiukai,mes geriam ryte pries valgi po 10 lasiuku.. Jo kaina mazdaug apie 6 eurus Na ir mums taspats ,niekas nepadejo,nuo vieno gelezies papildo tai dar labiau nukrito,viduriuodavo o si gerai nugerdavo... Sveikite QUOTE(meilita @ 2011 12 06, 22:06) Sveikute,tik dabar uzejau i temuke,tikiuosi ne pervelai su pagalba,mano vyras tiesiog vaistinej be recepto nupirko,pasake kiek dukrytei metuku,tai lasiukai,mes geriam ryte pries valgi po 10 lasiuku.. Jo kaina mazdaug apie 6 eurus Na ir mums taspats ,niekas nepadejo,nuo vieno gelezies papildo tai dar labiau nukrito,viduriuodavo o si gerai nugerdavo... Sveikite na ir man mb nupirko,laukiu gryztant ant kaledu sakykit o jis labai neskanus,grynus lasiukus duodat ar skiedziat
sveikos mamytes
QUOTE(giedrumelis79 @ 2011 12 10, 20:07) na ir man mb nupirko,laukiu gryztant ant kaledu sakykit o jis labai neskanus,grynus lasiukus duodat ar skiedziat Esu paragavus tai po ju lb jauciasi gelezies skonis burnoje,bet pakenciama Mano mazoji ramiai isgeria 10 lasiuku netiek daug ,skiesti nereikia is karto po lasiuku duodu apelsinu sultyciu isgerti,numusa skoni burnyteje ir geriau isisavina gelezis QUOTE(meilita @ 2011 12 10, 22:56) Esu paragavus tai po ju lb jauciasi gelezies skonis burnoje,bet pakenciama Mano mazoji ramiai isgeria 10 lasiuku netiek daug ,skiesti nereikia is karto po lasiuku duodu apelsinu sultyciu isgerti,numusa skoni burnyteje ir geriau isisavina gelezis aciu
Labas mamos,
vis paskaitinejau jusu temele, bet nieko nerasiau QUOTE(*Lapute* @ 2012 01 03, 15:03) Labas mamos, vis paskaitinejau jusu temele, bet nieko nerasiau O mums hemofer visiškai nepasiteisino, nors mūsų žemiausias hemoglobinas buvo 105, mažė net žiaugčiodavo juos gerdama. Plius perskaičiau, kad nuo jų gali patamsėti dantukai. Prie geležies gėrėme gaminamą folinę rūgštį. Rezultatas po mėnesio buvo toks, kad niekas nesikeitė, nei kilo, nei krito. Ir nebedaviau. Valgė neblogai, plius maitinau MP ir susitvarkė savaime.
Merginos, mano vyresnioji nuo anemijos gėrė Spartocine, dabar jo LT nėra, gal žinot, kaip ir užsienio parsisiųst jo ? Nes mažajai ir tas pats, jis man patiko, kad negadina dantukų.
QUOTE(saulytė7 @ 2012 01 03, 15:51) O mums hemofer visiškai nepasiteisino, nors mūsų žemiausias hemoglobinas buvo 105, mažė net žiaugčiodavo juos gerdama. Plius perskaičiau, kad nuo jų gali patamsėti dantukai. Prie geležies gėrėme gaminamą folinę rūgštį. Rezultatas po mėnesio buvo toks, kad niekas nesikeitė, nei kilo, nei krito. Ir nebedaviau. Valgė neblogai, plius maitinau MP ir susitvarkė savaime. maniske irgi nerodo noro juos gerti, bet mums padeda, tai ir geriam. maniske taip par valgo vis dar MP, mesyte, bet tas mums nepadejo ir hemoglobinas zemejo, tai ir geriam siuos lasiukus, nes matom rezultata.
sveikutes,mamytes kaip saugojat vaikuciu dantukus kad nepatamsetu
QUOTE(giedrumelis79 @ 2012 03 13, 15:52) sveikutes,mamytes kaip saugojat vaikuciu dantukus kad nepatamsetu Maniskio, nustojus gerti gelezi, pasviesejo po kurio laiko. Gerem gelezi ampulese. QUOTE(meilita @ 2011 12 11, 21:18) sveiki,sugerem visa buteliuko tos gelezies,rezultatu jokiu,siandien dare kraujuka,hemoglobinas 79 QUOTE(giedrumelis79 @ 2012 03 26, 20:13) sveiki,sugerem visa buteliuko tos gelezies,rezultatu jokiu,siandien dare kraujuka,hemoglobinas 79 Šiandien, 12:16 Paskelbta: #395 Patyręs dalyvis Grupė: Dalyviai Žinutės: 119 Prisijungė: 2011 04 16 Trečias vaikas:Nora Apdovanojimų: 0 Aš turiu mažakraujystę nuo vaikystės,išbandžiau visus esamus geležies preparatus parduodamus vaistinėje,pakeldavo hemoglobiną maksimum iki 110,nuo vienų dantys pajuodavo,nuo kitų širdį pykindavo.Ačiū D. kad atradau preparatą kuris pakelia Hg iki 130,taigi,mano kraujas kaip gero vyro Aš naudoju Geležį ir Acerola C(būtinai kartu,nes geriau pasisavina) iš Amway,kas turit galimybę pabandykit,visi,kas iš pažystamų gėrė visiems rezultatas super Dantys nejuoduoja,malonaus skonio,kaina tikrai ne didesnė,net mažesnė nei vaistinėje,iš vaistinės pirkti dabar man būtų prabanga,pinigai nemaži, o poveikis vos matomas. Šią žinutę redagavo ringav: Šiandien, 12:17 QUOTE(ringav @ 2012 03 26, 22:07) Aš turiu mažakraujystę nuo vaikystės,išbandžiau visus esamus geležies preparatus parduodamus vaistinėje,pakeldavo hemoglobiną maksimum iki 110,nuo vienų dantys pajuodavo,nuo kitų širdį pykindavo.Ačiū D. kad atradau preparatą kuris pakelia Hg iki 130,taigi,mano kraujas kaip gero vyro Aš naudoju Geležį ir Acerola C(būtinai kartu,nes geriau pasisavina) iš Amway,kas turit galimybę pabandykit,visi,kas iš pažystamų gėrė visiems rezultatas super Dantys nejuoduoja,malonaus skonio,kaina tikrai ne didesnė,net mažesnė nei vaistinėje,iš vaistinės pirkti dabar man būtų prabanga,pinigai nemaži, o poveikis vos matomas. Šią žinutę redagavo ringav: Šiandien, 12:17 mes jau isbande visas gelezis lietuvos vaistinese,ir is amway,ir dar kazkokiu platintoju,rezultatu jokiu,mb is vokietijos veze
gėrėt geležį su vit.C?per mėnesines,o jos pas mane būdavo gausios,gerdavau po 2 vienų ir kitų tablečių.
QUOTE(ringav @ 2012 03 27, 11:41) gėrėt geležį su vit.C?per mėnesines,o jos pas mane būdavo gausios,gerdavau po 2 vienų ir kitų tablečių. visais imanomais budais gerem
Sveikos mamytės,
mano 5 men. mažylei gydytoja išrašė Hemofer, kurį reikia užsigerti gliukozės sirupu. Tokios bjaurasties dar neragavau QUOTE(Inge1 @ 2012 03 29, 12:09) Sveikos mamytės, mano 5 men. mažylei gydytoja išrašė Hemofer, kurį reikia užsigerti gliukozės sirupu. Tokios bjaurasties dar neragavau QUOTE(Ledas @ 2012 03 29, 14:08) QUOTE(giedrumelis79 @ 2012 03 29, 14:23) Na man is pradziu nei minties nebuvo, kodel reikia gliukozes, bet vaistininke paminejo, jog nebutina, galima gert vienus. Sakau, gal ta bjauru skoni burnyteje panaikina gliukoze? Nors cia tik mano pasvarstymai Kaip suprantu, pakaitalo siem lasams tokiam leliui nera? |