Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Išskyros
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*ziurkyte*
norejau suzinoti jusu nuomone. jau gal kokia penkta diena pas mane yra atsirade labai dau isskyru, nespeju ikloteliu keisti, kaip slapia vaikstau. ar kuriai taip yra buve? gal cia i nestimo pabaiga apsivalo ten kas nors ar kaip. labai laukiu jusu pasisakymu.
Iva
man taip tikrai nebuvo, kazi o negali kaip nors vandenys teket po truputi g.gif

gal tu geriau pas gyd. nulek arba paskambink
Erina
Va kaip tik šiandien perskaičiau, kad vandenys gali tekėti pamažu, ir labai išsigandau, kad ko nepražiopsočiau, nors realiai tokio dalyko nesu girdėjusi nei iš vienos. Sako, jau kai kliūstelna, tai maža nepasirodo. Šiaip išskyrų paskutinėm dienom pas mane tikrai pakankamai, bet užtenka vieno paketėlio. Jos tokios skystos ir baltos. Gydytoja sakė, kad tepinėlis geras, ką aš žinau, tai ir laukiu. Nors mane jos ir labai erzina mad.gif. Šiaip esu girdėjusi, kad paskutiniais mėnesiais jų atsiranda nemažai.
*ziurkyte*
aciu, nuraminai mane, as va galvojau, kad tik man cia taip yra. na bet visgi nubegsiu siandien pas gydytoja, kad ramiau ant dusios butu. unsure.gif
Calendula
Labai aktuali tema

Mane taip pat neramina išskyros g.gif Pradžioje nestuke.gif niekas nesakė, kad išskyrų turi daugėti ir tik klausė, kokios jos. Vis bijodavau gydytojamas per daug pasakoti. Dabar pradėjo sakyti, kad išskyrų turi daugėti.
Vis klausinėdavo ar nepasikeitė splava, kvapas, ar neniežti. Kai pasakaiu, kad kartais būna geltonesnės ir pan., sako normalu. Dabar vieno įklotuko jau nebeužtenka. Nežinau ar gerai darau, bet netaupau. Kadangi man iki šiol nerado jokių infekcijų ar grybelių (tfu, tfu, ačiū Dievui), tai stengiuosi būti kuo švaresnė, kad kai tik susikaupiai, iškart keičiu.
Pagal gydytojus supratau, kad kol pojūčiai "normalūs", jie nieko nžiūri ir nedaro. Bet ką reikškia tie normalūs pojūčiai ir kas jau yra nenormalu? g.gif
inga22
QUOTE (crristinka @ 2004 12 07, 20:16)
norejau suzinoti jusu nuomone. jau gal kokia penkta diena pas mane yra atsirade labai dau isskyru, nespeju ikloteliu keisti, kaip slapia vaikstau. ar kuriai taip yra buve? gal cia i nestimo pabaiga apsivalo ten kas nors ar kaip. labai laukiu jusu pasisakymu.

Sveikute,man taip nuo vidurio niestumo pasidare, irgi issigandau bijojau net su vyru santykiauti, gydytoja nieko normaliai nepaaiskino liepe gulet ir gulet, prirase vaistu kurie brangiai kainuoja ir padeda vos kelioms dienoms, paskui pasidomejau,kad nieko cia baisaus daug kam taip buna, svarbu kad jos butu bekvapes. dry.gif na stengiuos kuo dazniau keisti iklotukus, kaskart pagal galimybes apsiprausti ir tiek,o kai i ligonine tartis nuvaziavau sake nieko tokio pas mane blogo nemato smile.gif va liko pora savaiciu iki gimdymo jauciuos gerai,o po saremiu tai dabar daznai papila wub.gif nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
Manau viskas bus gerai, sekmes tau smile.gif nestuke.gif
pilypukė
o vis del to vandenys gali taip pat gali po truputi begti-jie nebutinai turi kliustelti wink.gif ypac kai tiek nedaug laiko liko iki tos didzios dieneles,tai butu verta apmastyt ir tokia galimybe.o gal ten gleiviu kamstis eina lauk? g.gif
Erina
QUOTE (pilypukė @ 2004 12 08, 21:00)
o vis del to vandenys gali taip pat gali po truputi begti-jie nebutinai turi kliustelti wink.gif ypac kai tiek nedaug laiko liko iki tos didzios dieneles,tai butu verta apmastyt ir tokia galimybe.o gal ten gleiviu kamstis eina lauk? g.gif

Bent jau man aiškino, kad gleivių kamštis turėtų būti ne skystas, o tirštas, labiau panašus į žele. Labai dažnai pasitaiko su kraujo priemašom arba šviesiai rudas.
fortuna_
QUOTE(Erina @ 2004 12 09, 14:14)
Bent jau man aiškino, kad gleivių kamštis turėtų būti ne skystas, o tirštas, labiau panašus į žele. Labai dažnai pasitaiko su kraujo priemašom arba šviesiai rudas.
*

O kas yra tas gleiviu kamstis? blush-anim-cl.gif Ar visom jis buna?
VeroniQ
Nu tas gleiviu kamstis ir yra gleiviu kamstis, kuris uzkemsha gimdos kaklelio kanala, kad pas vaikeli is isores nepatektu infekcija nu ir atvirksciai. Wa pries gimdyma jis ir iseina, atsidaro kaip sakant vaikeliui kelias i laisve.. Vienoms per viena karta, kitoms tepa ilgokai. Nu taip jau turi but newyear.gif
VeroniQ
o del isskyru siaip tai ju tikrai padaugeja.. anksciau iki nestumo as tu kasdieniu iklotu nenaudojau nes tiesiog nereikdavo, o dabar gi neskalbsiu kelnaiciu pora kart i diena ar dazniau. Gydytoja per apziura sake kad kazkaip daugoka ju pas mani, bet tepinelis buwo labai geras. Tai reiskia viskas tvarkoj. clap_1.gif
*valdonė*
QUOTE(sauluciukas @ 2004 12 18, 23:47)
Nu tas gleiviu kamstis ir yra gleiviu kamstis, kuris uzkemsha gimdos kaklelio kanala, kad pas vaikeli is isores nepatektu infekcija nu ir atvirksciai. Wa pries gimdyma jis ir iseina, atsidaro kaip sakant vaikeliui kelias i laisve.. Vienoms per viena karta, kitoms tepa ilgokai. Nu taip jau turi but  newyear.gif
*

OI ne visoms būna gleivių kamštis laugh.gif Kai mano nėštumas ėjo į pabaigą irgi laukiau kol tas kamštis pasišalins.Galvoju,tada jau žinosiu,kad greit gimdymas prasidės.Bet taip jis ir nepasirodė.O gimdymas prasidėjo iškart nutekant vandenims wub.gif
Calendula
Ačiū tau Sauluciuk, nuraminai mane. O tai iš gydytojų nieko aiškaus nesužinojau. Tepinėlis buvo geras ir liepė pasakyti, kada tos išskyros pradės varginti.
O, kad nevargina jau dabar, kai vienkartinius įkjlotus reikia keisti 2x per dieną, tai nepasakyčiau. Bet, tipo, tai normalu.
fortuna_
clap_1.gif ir man palengvejo suzinojus apie ta kamsti frusty.gif nes nieko apie toki negirdejau,tepliojo tik truputeli tai ir negalvojau nieko g.gif
Griaustinė
Mano mama su manimi taip paskutine savaite vaiksciojo - po truputi isskyru, o pasirode cia vandenys bego, gimiau pridususi, paskui plauciu uzdegimu sirgau
Ir man to gleiviu kamscio nebuvo
Jūra_
O man buvo taip. Atsikėliau naktį į tuoletą ir paskui atsisukau vandenį nuleisti ir... pamačiau tokią kaip bespalvę želė su krauju. Taip prasidėjo mano gimdymas - už 10 valandų gimė mano sūnus. O išskyrų pas mane jau nuo 7 nėštumo mėnesio buvo nerealiai daug.
fortuna_
Man tai gydytoja zvakuciu israse brangiu,na ir jokio skirtumo po keliu dienu tas pats g.gif .tai kaip cia man dabar suprast? blink.gif paklausiau pas gydytoja tai sako gal vyras ... g.gif prie ko cia jis?Kazkada girdejau kad jei vyras permiga su kita ir jei ten jos iskyr nesutampa su mano tai ju padaugeja doh.gif Na kazkaip taip.Tai taip rodos 1 is budu suzinot ar vyras istikimas.nors as tai kazkaip netikiu tokia nesamone wink_3.gif O gal reiktu patiket? g.gif g.gif umn.gif
*valdonė*
Nu ir naujienų gi čia visokių prisiskaitai doh.gif Sorry,bet tokių blevyzgų dar negirdėjau ir visai netikiu g.gif Gal pasikonsultuok paqs kitą gydytoją.Nes man atrodo, kad ji nusišneka(švelniai tariant) laugh.gif
VeroniQ
nu fortuna tu cia kazkokiu nesamoniu priskiedei g.gif

Dar kart pasikartoju - kamstis iseina jau pries pat gimdyma , jei kazkokios kraujingos ypac isskyros atsiranda siaip kada naksciau reiskia tuctuojau pas gydytoja reik.
nu bent jau man iki tu kamsciu isejimu dar toli smile.gif
Reik 2.gif dar augt.
o jei kas nors ka nors neramina, reik eit pas gydytoja ir viskas
newyear.gif
Bagi
QUOTE(fortuna_ @ 2004 12 19, 23:31)
Man tai gydytoja zvakuciu israse brangiu,na ir jokio skirtumo po keliu dienu tas pats g.gif .tai kaip cia man dabar suprast? blink.gif paklausiau pas gydytoja tai sako gal vyras ... g.gif prie ko cia jis?Kazkada girdejau kad jei vyras permiga su kita ir jei ten jos iskyr nesutampa su mano tai ju padaugeja doh.gif Na kazkaip taip.Tai taip rodos 1 is budu suzinot ar vyras istikimas.nors as tai kazkaip netikiu tokia nesamone wink_3.gif O gal reiktu patiket? g.gif  g.gif  umn.gif
*

Gydytoja norėjo turbūt pasakyti, kad tu laukiesi berniuko (priešingos lytys). Kai gims turėsi progos įsitikinti, turbūt čia visokie mitai wink.gif
fortuna_
Aha jau suzinojau kad laukiuosi berniuko clap_1.gif Tai vadinasi kazko nesupratau blush-anim-cl.gif Man ir kazkaip nesamone atrode wink.gif doh.gif Kol daeis blondinei biggrin.gif
Lona
Gal jis pasirodė, tik nematei, gal jis koks skystas buvo? O pas mane irgi buvo daug išskyrų.
Kamelja
Sveiki,
Esu 5 sav. nescia ir man kazkokios rusvos iskyros is maksties atsirado.Kas tai galetu buti? Pries pora dienu gydytoja dare ultragarsa tai ji turbut butu pamaciusi jei butu negimdinis nestumas..Ar kam nors taip buvo? verysad.gif
Citrinukė
QUOTE(Kamelja @ 2005 04 10, 14:28)
Sveiki,
Esu 5 sav. nescia ir man kazkokios rusvos iskyros is maksties atsirado.Kas tai galetu buti? Pries pora dienu gydytoja dare ultragarsa tai ji turbut butu pamaciusi jei butu negimdinis nestumas..Ar kam nors taip buvo? verysad.gif
*

Labukas nestuke.gif
Man irgi taip pat buvo. Kreipiausi i kelis gydytojus, bet gimda normaliai didejo, tai nieks per daug nekreipe demesio. Kai nestumas buvo 7 savaiciu, pagulde i ligonine. Po keliu dienu prasidejo stiprus kraujavimas. Jokio didelio skausmo nejutau, tik toki pilvelio maudima pastovu. Gydytojai aiskino, kad ivyko persileidimas ir jau ruose isvalymui. Bet ultragarso metu pamate plakancia sirdute. Pasirodo, turejau du mazuliukus, bet vienas neislaike.
Net nezinau, ka tau patarti. Pries tai man irgi dare ultragarsa, bet nieko bloga nemate, bet kadangi nusprendziau eiti privaciai pasikonsultuoti ir gydytojai aiskinau, kad prastai jauciuosi, tai nusiunte i ligonine. Dziaugiuosi, kad nors vienas leliukas pas mane liko. Jei kraujavimas butu prasidejes ne ligonineje, tai tikriausiai buciau nesuspejusi. Bent jau taip gydytojai tvirtino.
Laikykis. Ir jei labai nori sio vaikucio, tai padaryk del jo viska. Gal pabandyk pas kita gydytoja nueiti. Beje, sako, kad kraujuko gali pasirodyti tomis dienomis, kai turetu buti menesines. Bet nezinau. Manau, geriau dar karta apsilankyti pas gydytoja. Svarbiausia nesinervuok, nes stresas irgi labai kenkia.
Baltupyte
Sveika 4u.gif
Ir man taip buvo,būtent nuo 5 sav.Išrašė kažkokių hormoninių vaistukų,žiūrėjo ultragarsu kelis kartus,sakė viskas normaliai,tik liepė daugiau pailsėt.Tiesa,taip tęsėsi kokias 3 savaites,aišku pergyvenau,bet viskas baigėsi gerai.Ir ne vienai mano draugei taip buvo.Taip ,kad nesinervink,bet pas gydytoją būtinai nueik 4u.gif
Isila
labutis,

pirmiausia tau reikia nusiraminti ir daug gulėti. stebėk tas išskyras. o pilvuko neskauda bent truputuką?
man tepliojo porą savaičių, pradedant nuo 5. 7 sav pasirodė kraujingos išskyros kaip per mmm, paguldė į ligoninę. ultragasu pamatę kažkokią atplaišą. pragulėjau 10 dienų, ėmė teplioti rudai, tai sakė, kad čia valosi. vaikiuką pavyko išsaugoti ir jau 4 sav turiu nedarbingumą.
gali dar kartą nueiti pas gydytoją, gali prašyti nedaringumo ir visą laiką leisti lovoje. esant tokiam mažam nėštumui, tk gulėjimas lovoje padeda. man dar išrašė paildomai folinės, vitamino E ir tokio vaistuko Spascureel.
laikykis
Kamelja
QUOTE(Isila @ 2005 04 10, 17:06)
labutis,

pirmiausia tau reikia nusiraminti ir daug gulėti. stebėk tas išskyras. o pilvuko neskauda bent truputuką?
man tepliojo porą savaičių, pradedant nuo 5. 7 sav pasirodė kraujingos išskyros kaip per mmm, paguldė į ligoninę. ultragasu pamatę kažkokią atplaišą. pragulėjau 10 dienų, ėmė teplioti rudai, tai sakė, kad čia valosi. vaikiuką pavyko išsaugoti ir jau 4 sav turiu nedarbingumą.
gali dar kartą nueiti pas gydytoją, gali prašyti nedaringumo ir visą laiką leisti lovoje. esant tokiam mažam nėštumui, tk gulėjimas lovoje padeda. man dar išrašė paildomai folinės, vitamino E ir tokio vaistuko Spascureel.
laikykis
*

Kamelja
Ačiū labai kas atrašėt blush2.gif
Na truputį ramiau kad ne man vienai taip buvo,bet rytoj pat lekiu pas gydytoja.Na pilvuka gal čiut čiut maude vakar.Tikiuosi viskas baigsis gerai ax.gif
Burbulytis
QUOTE(Kamelja @ 2005 04 10, 14:28)
Sveiki,
*

As kadangi esu is tu nekantriuju ir amzinai del visko besibaiminanciuju, tai tuctuojau skambinciau gydytojai, arba eiciau pas ja kuo skubiau, geriau syki veltui suvaikscioti, nei kur nors suveluoti, taciau as tikiuosi, kad cia nieko rimto nera tau, labai dideles sekmes, pailsek, nesijaudink, jei neramu, ieskok ko is mediku pasitarti protingai, mes tai ka cia, paraminti galim, o kvaliikuotai patars tik daktaras...Del negimdinio tai didziai abejoju, gi gydytoja butu macius kazka kitaip...Negi tai toks daznas atvejis, kad visos taip masiskai bijo?
Griaustinė
Ir man taip buvo analogiškai kaip Joliai - net atrodo savo istoriją skaičiau, pasirodo mano Augustė iš dvynukų buvo...
O štai mano draugei baigėsi blogiau - po rudų išskyrų sekė kraujavimas ir įvyko persileidimas...nelauk rytojaus, nelauk, nes ji laukė ir paryčiais važiavo į ligoninę baisiai kraujuodama
Tikėkimės, kad viskas bus gerai, būtinai parašyk po to.
Sėkmės 4u.gif
Godutia
Pas mane irgi vienas leliukas liko is dvieju... Galvojau cia man vienai taip keistai, pasirodo ne... Niu bent po viena leliuka turesim ax.gif
inguzas
Man ruzavos iskyros baigesi kosmariskai, nors gulejau lovyteje, bet vis tiek ligonineje prasidejo kraujavimas ir taip likome be labai laukto leliuko sad.gif
Taciau dabar jau daugiau nei 6 men.kaip mes gerai augame pilvelyje:)
zylyte
Man irgi rusvos isskyros buvo apie 5 sav. bet nieko nedariau, stengiausi kuo daugiau ilsetis ax.gif Dabar jau 25 savaites, bet daugiau taip nebuvo smile.gif
Ramunėlė*
Sveikos mamos. Man taip pat per abu nestumus buvo tepliojimo cry.gif mirksiukas.gif , aisku pergyvenau labai. Gulejau lovoje ir griau Dufastona iki 13-14 sav. nestumas sekmingas. O per antraji nestumapradejau kraujuoti 9 sav ir iki kokiu 13 sav. gulejau lovoje, geriau magni, dufastona. ir Leliukas isgyveno biggrin.gif . Zinoma gulejau ligonineje...bet dabar turiu maziuka . Na tai saugokites mamytes. Ne visi nestumai baigiasi gerai. Jei kas vaziuokit pas daktaru, kad butu geriau. Ir nebijokit tu ligoniniu...jos ne taip skaudziai kandziojasi... mirksiukas.gif
Upsiukas
Paskaudenimai ir isskyros pirma trimestra dar gali but tomis dienomis, kai treoriskai turejai sirgt menesinemis. Man pirmus 2 men. taip buvo, veliau beliko tik maudenimas, o po to viskas susitvarke.
ignė
Kamelja, tikekimes, kad jau buvai pas gydytoja... Ir pas tave viskas gerai. Man rusvas patepliojimas, kai buvau 6 sav., baigesi liudnai cry.gif
Kamelja
deja cry.gif musu maziukas neisgyveno cry.gif
labiausiai nepatiko visiskas gydytoju nejautrumas..ryte gydytoja paziurejo ir nieko sako gulek ir viskas bet jokiu vaistu nieko neisrase ir paleido namo..o po pietu viskas ir nutiko cry.gif cry.gif
Kamelja
o tos kuriom buvo persileidimas, kada paskui vel galima bandyt leliuka vel turet? sad.gif
Isila
QUOTE(Kamelja @ 2005 04 11, 18:50)
labiausiai nepatiko visiskas gydytoju nejautrumas..ryte gydytoja paziurejo ir nieko sako gulek ir viskas bet jokiu vaistu nieko neisrase ir paleido namo..o po pietu viskas ir nutiko cry.gif  cry.gif
*

tokio mažo nėštumo nesaugo, tokia jau "politika". ir nėra jokių vaistų, kurie pagelbėtų. kai man buvo gresiantis irgi vienintelis patarimas- gulėti gulėti gulėti ir viskas. iškart paaiškino, kad vaistų jokių nekirs, lašelinių nebus ir pan.
laikykis, nenusimink labai, rūpinkis dabar savimi. jei neklystu, pusę metų teks palaukti.
ignė
QUOTE(Kamelja @ 2005 04 11, 19:24)
o tos kuriom buvo persileidimas, kada paskui vel galima bandyt leliuka vel turet? sad.gif
*

Kamelja, console.gif
O tu po to buvai pas daktarus. Ar tau dare abrazija? Jei ne, reikia patikrinti, ar viskas issivale... Del vel leliuku planavimo nuomones yra skirtingos. Vieni leidzia pradeti po pirmu tikru mmmm, kiti rekomenduoja laukti 3 men., treti - net puse metu.
Uzeik i Nestumo planavima. Temoje "persileidimas" snekasi visos ta patyrusios.
inguzas
Kamelija,
as pati tai patyrusi ir man rekomendavo palaukti puse metu, bet mes labai norejome vaikucio, pradejau skaitinetis ivairius staripsnius ir radau kad geriausia bent 2-3 men.kad susitrauktu gimda ir sustipreti reikia paciai...
Didziausias patarimas pastoti tada, kai pilnai pati atsigausi...Man labiausiai padejo nakvisos aliejus(cia tabletes) jos reguliuoja moterisku hormonu pusiausvyra...
Taigi, as pastojau po 2 menesiu ir tikiuos,kad si karta viskas bus gerai. O kai pastojus apsilankiau pas gydytoja, tai tikejausi, kad busiu aprekta, o jis tik pasveikino ir kartu pasidziauge, kad sugebejome taip greitai iveikti pastojimo baime...
Didziausios Tau sekmes...
Ir pasistenk neliudeti 4u.gif
Sapokliaka
QUOTE(Kamelja @ 2005 04 11, 19:50)
labiausiai nepatiko visiskas gydytoju nejautrumas..ryte gydytoja paziurejo ir nieko sako gulek ir viskas bet jokiu vaistu nieko neisrase ir paleido namo..o po pietu viskas ir nutiko cry.gif  cry.gif
*

Uzjauciu labai, bet jei taip nutiko, vadinasi taip ir turejo buti....Neliudek labai....

O pastoti vienos gydytojos rekomenduoja po 3 men., kitos - po puses metu.
O pagaliau, juk leliukas pats pasirinks kada ateiti mirksiukas.gif

Kamelja
Ne Igne nedare man jokio valymo tai kai nustos kraujuot eisiu pas gydytojus pasiziuret ar viskas issivale sad.gif
sekmes jum visom nestuke.gif
ignė
QUOTE(Kamelja @ 2005 04 12, 16:55)
Ne Igne nedare man jokio valymo tai kai nustos kraujuot eisiu pas gydytojus pasiziuret ar viskas issivale sad.gif
sekmes jum visom nestuke.gif
*

Ir tu laikykis wub.gif
Blue_rose
O kaip jus skaiciuojat tas 5 sav.?Nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos?
AS jau visai pasimetusi esu... man tos dienos veluoja jau gera savaite, buvau isitikinus,kad pastojau... NEs labai keista jau ta krutine, ir jautrus speneliai, labai pilvuka maudzia... BEt kai pasidariau testa- neigiamas. BEt pasiskaiciau cia kitu atsiliepimus,kad kitoms tik antras testas parodo nestuma. Tada nusprendziau eiti pas daktare, bet eile menesiui...uzsiregistravau tik geguzes men.
IR va dabar pradejo teplioti kazkaip keistai...

Vel pasiskaiciau ka cia jus visos rasot ir issigandau cry.gif O jei ir man bus persileidimas...??? Kaip zinoti, ar cia menesines ar tik siaip tepliojimas?? Reikia laukti?? Bet jus kalbat,kad negali laukti-gali baigtis blogai.

Vai kokia as neismanele situos reikaluos...PATARKIT kas nors man..
AS jau visai pasimeciau verysad.gif
liepsnele
Kaip gydytojai sako - pačioj pradžioj pati gamta padaro pirmąją atranką, jei lemta vaisiui įsitvirtint, tai nieks jo nesulaikys, o jei ne - įvyksta mėnesinės.
Isila
kai kurios moterys net nežino, kad laukiasi, o mano, kad buvo mmm...

tikiuosi, kad tau viskas bus gerai. bet gamta daro savo atranką, akd ir kaip žiauriai skambėtų
...Dream...
nors mums taip nebuvo, patartume eiti pas kita gydytoja. sekmes mirksiukas.gif
Voverė
Ir man taip buvo, siaubingas skausmas pilvo apačioje ir tepliojimas, bet tuomet dar nežinojau, kad esu neščia, vis laukiau tu.......Man tai viskas gerai baigėsi.......taigi lig šiol nesuprantu, ar taip ir turejo būti ar galėjau persileist, net nesužinojus ar esu nėsčia g.gif
Bet tokiu atveju visuomet reikia kreiptis į gydytoją (na jei jau žinai , kad laukiesi).
AIHELI
QUOTE(Godutia @ 2005 04 11, 12:09)
Pas mane irgi vienas leliukas liko is dvieju... Galvojau cia man vienai taip keistai, pasirodo ne... Niu bent po viena leliuka turesim  ax.gif
*

Labai grazi busima mamyte esate:) mirksiukas.gif Sekmes laukiant leliuko:) nestuke.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.