Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Imbieras - vaistas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata > Vaistai
Pages: 1, 2
Lelija33
Imbieras labai padėjo išvengt peršalimo susirgimų. Labai džiaugiuosi šiuo atradimu. Pasidalinkit patirtimi, kur dar naudojate imbieo šaknį ar cukatinį imbierą. Radau štai tokius patarimus straipsniuose:
"Šis augalas turi antiseptinių savybių ir stabdo kraujavimą. Aromaterapijoje naudojamas skatinti cirkuliaciją, sumažinti įsitempimą, sergant bronchitu, esant pilvo skausmams, pasitempus raumenis ar tiesiog pavargus. Nuo seno žmonės imbieru gydė meteorizmą, žarnyno spazmus, jo nuoviru malšino kosulį, vadavosi nuo pykinimo ir vėmimo. Rytų šalyse imbierą kramtydavo esant blogam burnos kvapui. Imbieras – gera priemonė nuo jūros ligos. Nėščioms moterims nuo pykinimo taip pat rekomenduojama kramtyti imbierą. Dar senolių imbieras buvo naudojamas pilvo skausmui, viduriavimui, migreniniam galvos skausmui bei reumatiniams sąnarių pažeidimams gydyti. Ir ne be pagrindo, mat pastaraisiais metais atlikti imbiero poveikio sąnarių uždegiminių ligų gydymui tyrimai aiškiai įrodo, jog imbieras stabdo sąnario kremzlę apėmusi uždegimą, taigi, ir kremzlės tolesnį irimą, bet to, veikdamas žarnyną, mažina riziką susirgti reumatoidiniu artritu".
Gal kas naudojot? Kopks poveikis iš tikrųjų?
furyy
Koks poveikis tai nežinau g.gif
Bet aš jį naudoju nuo kosulio, kaip arbatą. Sutarkuoju imbiero šaknies, smulkiai supjaustau citrinos, viską sumaišau su medum ir užpilu vandeniu, dar dasidedu cukraus, kad skaniau būtų. Peršalus, tai tikrai jaučiasi poveikis-iš karto. Tuo momentu kai ją geri jauti tonizavimą ir kosulys ir gerklės perštėjimas praeina. Ji gana įdomaus skonio, visai skani sakyčiau.
Aš dažnai imbiero šaknies įtarkuoju ir gamindama maistą. Į sriubą,troškinį, padažus...nu visur...jei tik nepamirštu
Maybely
Mano mama tai visa ziema imbieru gydesi...pirko imbiero miltelius ir su karstu pienu maisydavo ir gerdavo. Padeda nuo kosulio, bet jau skonis tai siaubingas-astrus labai, na va o imbiero arbata skani rolleyes.gif
seava
man patinka imbiero arbata.skanu su citrina. tonizuojanti skaitosi.
o mano tevukai imbiera vartoja ,kaip vaistus virskinimui gerinti.jei tik skranduks sustreikuoja ,ar pilvuke kas negerai,imbiero arbacikes ir viskas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Lelija33
O cukatinį imbierą naudojat (yra PRESTO parduotuvėse (HYPER MAXIMOS patalpose), tokie cukruoti imbiero šaknies gabaliukai. Labai liuks, nes nereikia vargintis su šaknies lupimu, tarkavimu, spaudimu ir pan. Tikiuosi, ir poveikis tas pats, nes man labai padėjo apsisaugot nuo peršalimo thumbup.gif
furyy
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 19, 09:21)
O cukatinį imbierą naudojat (yra PRESTO parduotuvėse (HYPER MAXIMOS patalpose), tokie cukruoti imbiero šaknies gabaliukai. Labai liuks, nes nereikia vargintis su šaknies lupimu, tarkavimu, spaudimu ir pan. Tikiuosi, ir poveikis tas pats, nes man labai padėjo apsisaugot nuo peršalimo  thumbup.gif
*

O aš šaknies ir nelupu, o kam?
Lelija33
QUOTE(furyy @ 2007 03 19, 08:56)
O aš šaknies ir nelupu, o kam?
*

Gal ir nebūtina, bet receptuose rašo, kad reikia nulupti prieš tarkavimą.
jufka
Truputi gal ne i tema, bet kaip jus darot ta arbata vakar pasidariau tai negaliu gerti nes tokia karti ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif tarkavau imbiero sakni spaudziau vienos citrinos sultis ir medaus du saukstus dejau viska uzpyliau 800 ml vandens
furyy
QUOTE(jufka @ 2007 03 19, 10:30)
Truputi gal ne i tema, bet kaip jus darot ta arbata vakar pasidariau tai negaliu gerti nes tokia karti  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif tarkavau imbiero sakni spaudziau vienos citrinos sultis ir medaus du saukstus dejau viska uzpyliau 800 ml vandens
*

Aš tai iš akies darau...gal visko per daug pridėjai, labiau atskiesk
Lelija33
QUOTE(jufka @ 2007 03 19, 09:30)
Truputi gal ne i tema, bet kaip jus darot ta arbata vakar pasidariau tai negaliu gerti nes tokia karti  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif tarkavau imbiero sakni spaudziau vienos citrinos sultis ir medaus du saukstus dejau viska uzpyliau 800 ml vandens
*

Aš nepilu vandens visai. Išspaudžiu sutarkuoto imbiero šaknį (nuluptą), pridedu pagal skonį medaus ir citrinos sulčių. Gerti reikia po valgomąjį šaukštą 3 k. per dieną. Man labai skanu, nors aštru.
furyy
Tai jo, galima tą tyrelę valgyt, arba ją į karštą vandeny, ir tipo kaip arbatą gert.
Kaip supratau imbieras nuo daug ligų
rjolancikas
o kur ta imbiera perkat?
furyy
Parduotuvėj hihihi.gif
Norfoj gal pigiausi...žinok jis ir nuo supimo
rjolancikas
nou kokio supimo?karuseliu? biggrin.gif
Lelija33
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 19, 13:33)
*

Nuo kelionligės vadinamos, kai pykina važiuojant, skrendant ir plaukiant, taip pat nėštumo metu. Paskaityk truputį aukščiau, ten atkopijavau iš straipsnio, kam imbieras naudojamas.
Papildyta:
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 19, 13:05)
o kur ta imbiera perkat?
*

Aš dažnai būnu HYPER MAXIMOJ Kaune, tai ten perku. Daržovių skyriuje visada yra (kur visokie svogūnų laiškai, pievagrybiai, petražolės šviežios). Turėtų visose parduotuvėse, kur yra daržovių skyriai, būt. O cukatinis imbieras irgi HYPER MAXIMOS patalpose esančiame prieskonių pasaulyje "PRESTO". Man jis labiau patinka, jokio vargo naudojant.
rjolancikas
supratau. doh.gif reik ir man isbandyt prie progos.girdejau kazkokie imbiero saldainiukai yra.tai gal cia tas pats cukatinis imbieras?
furyy
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 19, 14:33)
*

Mes abi dažnai kitose temose susitinkam, todėl ir parašiau, kad gerai nuo supimo, t.y. kai mum galvos svaigsta, irgi turėtų gydyt, nes juk gerai nuo jūros ligos hihihi.gif
rjolancikas
QUOTE(furyy @ 2007 03 20, 22:02)
Mes abi dažnai kitose temose susitinkam, todėl ir parašiau, kad gerai nuo supimo, t.y. kai mum galvos svaigsta, irgi turėtų gydyt, nes juk gerai nuo jūros ligos hihihi.gif
*

turbut vos ne kiekvienoj temoj susitinkam. bigsmile.gif reiks isbandyt ta imbiera.tik labai sunku prisiruosti ji nusipirkti. doh.gif
Lelija33
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 19, 13:51)
supratau. doh.gif reik ir man isbandyt prie progos.girdejau kazkokie imbiero saldainiukai yra.tai gal cia tas  pats cukatinis imbieras?
*

Taip, tai tas pats cukatinis imbieras.
rjolancikas
as tuos saldainiukus pirkdavau nuo gerkles skausmo.tikrai padedavo bigsmile.gif
Bajm
o Mindaugo Maximoj jų yra? 4u.gif
furyy
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 21, 09:40)
Taip, tai tas pats cukatinis imbieras.
*

Tokio tai nemačiau g.gif o gal neieškojau g.gif
Karosė
Yra visose Max parduotuvėse ax.gif
Bajm
QUOTE(Karosė @ 2007 03 21, 08:49)
*

turėjau omeny cukatinį imbierą blush2.gif
furyy
Vadinasi neatkreipiau dėmesio schmoll.gif
O ar jie kuo nors skiriasi? Paprastas ir cukatinis?
jufka
QUOTE(furyy @ 2007 03 21, 08:51)
*

Tai as supratau kad paprastas tai yra tiesiog saknis o tas cukatinis imbieras tai jau apdorotas t.y. is jo pagaminti sukriniai saldainiukai ar kazkas panasaus g.gif
furyy
QUOTE(jufka @ 2007 03 21, 09:54)
Tai as supratau kad paprastas tai yra tiesiog saknis o tas cukatinis imbieras tai jau apdorotas t.y. is jo pagaminti sukriniai saldainiukai ar kazkas panasaus  g.gif
*

aaaaaaaaaa
rjolancikas
QUOTE(furyy @ 2007 03 21, 10:51)
*

matai paprastas tai cia ta saknis,o cukatinis tai jo gabaliukai su cukrum man atrodo. g.gif bet yra ir dar kaip saldainiai''bombonkes''. bigsmile.gif as ju pirkdavau kaune urmo bazej kur arbatu skyriai. bigsmile.gif
furyy
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 21, 09:56)
matai paprastas tai cia ta saknis,o cukatinis tai jo gabaliukai su cukrum man atrodo. g.gif bet yra ir dar kaip saldainiai''bombonkes''. bigsmile.gif as ju pirkdavau kaune urmo bazej kur arbatu skyriai. bigsmile.gif
*

Jaučiu reiktų man tų cukatinių kokią valandą ieškot doh.gif
Gerai ir paprasta šaknis, tik paskutiniu metu neprisiverčiu pasidaryt arbatėlės, o ir medus baigėsi...
Reiktų man pasidaryt kaip mama daro, iš kart pusė litro, paskui tik įsidedi į puodelį g.gif o aš vis terliojuosi po "kruopą" doh.gif
Lelija33
QUOTE(Karosė @ 2007 03 21, 08:49)
*

Aš pačioj Maximos parduotuvėl nemačiau, tik Maximos patalpose esančiame PRESTO.
`delfine`
o as kaip tik savaitgali buvau vaistinej, ir skundziaus kad man sanarius skauda, jokiu artritu ar dar ten kazko nera, nes padaryti tyrimai, bet va skauda ir viskas. Tai vaistininke man parode imbiero tabletes....paskaiciau kad dar jos ir nuo tos kelionliges...(as ja nuo mazens sergu), nu tai su dziaugsmu griebiau pakuote (19lt kainuoja), geriu 2 k per diena, bet dar tik 5 dienos kaip geriu tai negaliu pasakyti... tik kad sanariu skausmas toks prislopintas tapo, tai nzn ar cia nuo imbiero ar nuo spirito kompresu rolleyes.gif bet tikrai tikiu sio vaisto galia ir sugersiu visa kursa - tikrai nepakenks drinks_cheers.gif
furyy
QUOTE(`delfine` @ 2007 03 21, 10:28)
o as kaip tik savaitgali buvau vaistinej, ir skundziaus kad man sanarius skauda, jokiu artritu ar dar ten kazko nera, nes padaryti tyrimai, bet va skauda ir viskas. Tai vaistininke man parode imbiero tabletes....paskaiciau kad dar jos ir nuo tos kelionliges...(as ja nuo mazens sergu), nu tai su dziaugsmu griebiau pakuote (19lt kainuoja), geriu 2 k per diena, bet dar tik 5 dienos kaip geriu tai negaliu pasakyti... tik kad sanariu skausmas toks prislopintas tapo, tai nzn ar cia nuo imbiero ar nuo spirito kompresu  rolleyes.gif bet tikrai tikiu sio vaisto galia ir sugersiu visa kursa - tikrai nepakenks  drinks_cheers.gif
*

Ar dar kas nors tau darosi, apart to kad sąnarius labai skauda?
Mano mamai visada buvo sutinę rankų pirštai ir labai skaudėdavo sąnarius. Nieko nerado daktarai, jokie vaistai nepadėjo, nei žolelės, nei šarlatanai doh.gif niekas
Tik kai jai netyčia nustatė astmą ir ji pradėjo naudot nuo alergijos vaistus, viskas baigėsi... o kas galėjo pagalvot, kad tai susiję doh.gif
rjolancikas
dabar tingiu ieskot.paaiskinkit nuo ko ir kaip jus ta imbiera darot? g.gif g.gif
furyy
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 21, 10:36)
dabar tingiu ieskot.paaiskinkit nuo ko ir kaip jus ta imbiera darot? g.gif  g.gif
*

imbieras - nuo supimo ligos, nuo pykinimo, pravalo plaučius gerai....daugiau nežinau g.gif
Sutarkuoji imbiero šaknį, smulkiai supjaustai citriną ir viską sumaišai su medumi. Gali taip tą masę valgyt po šaukštelį 3 k.d., o gali šaukštelį į karštą vandenį ir kaip arbatą gert. Labai tonizuoja, todėl nepatartina gert 3 val. prieš miegą
Lelija33
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 21, 09:36)
dabar tingiu ieskot.paaiskinkit nuo ko ir kaip jus ta imbiera darot? g.gif  g.gif
*

Ikeliu ištrauką iš straipsnio:
"Imbieras efektyvus gydant pykinimą, kurį sukelia įvairūs užsūpavimai ir jūros liga. Vienintelis „bet“: jo nauda gydant rytinę nėščiųjų toksikozę Europos mokslininkų dar neįrodyta. Nors kinės šį negalavimą tradiciškai gydo imbieru – taip pat ir nėščiosios.
Imbieras ramina skausmą, malšina skrandžio dieglius.
JAV geria imbiero degtinę, kai nori atsikratyti pavargusių raumenų įtampos.
Indijoje šviežią imbiero košę tepa ant smilkinių esant migrenai.
Imbieras turi priešuždegiminį ir imuninę sistemą stiprinantį poveikį, naudingas sergant artritu ir mažina cholesterolio kiekį, taip atitolindamas infarktą.
Grožio šaltinis. Europietiškuose detoksikacijos centruose imbiero arbatą rekomenduoja gerti prieš valgį ir prieš miegą – taip siekiama stimuliuoti ir išvalyti žarnyną."
furyy
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 21, 10:42)
Ikeliu ištrauką iš straipsnio:
"Imbieras efektyvus gydant pykinimą, kurį sukelia įvairūs užsūpavimai ir jūros liga. Vienintelis „bet“: jo nauda gydant rytinę nėščiųjų toksikozę Europos mokslininkų dar neįrodyta. Nors kinės šį negalavimą tradiciškai gydo imbieru – taip pat ir nėščiosios.
Imbieras ramina skausmą, malšina skrandžio dieglius.
JAV geria imbiero degtinę, kai nori atsikratyti pavargusių raumenų įtampos.
Indijoje šviežią imbiero košę tepa ant smilkinių esant migrenai.
Imbieras turi priešuždegiminį ir imuninę sistemą stiprinantį poveikį, naudingas sergant artritu ir mažina cholesterolio kiekį, taip atitolindamas infarktą.
Grožio šaltinis. Europietiškuose detoksikacijos centruose imbiero arbatą rekomenduoja gerti prieš valgį ir prieš miegą – taip siekiama stimuliuoti ir išvalyti žarnyną."
*

Man jį reikia gert ir gert doh.gif
Prisiskaitau visko, galvoju va dabar tai rimtai užsiimsiu, ale panaudoju 2-3 dienas ir metu viską. Reik kada nusiteikt ir sąžiningai panaudot doh.gif
rjolancikas
ir man tas pats.jau atrodo ta darysiu,ana darysiu.pora dienu praeina ir vel trenkiu. blush2.gif viena dalyka kuri saziningai darau jau 5 men.-geriu 3 litrus vandens i diena. biggrin.gif
furyy
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 21, 11:10)
ir man tas pats.jau atrodo ta darysiu,ana darysiu.pora dienu praeina ir vel trenkiu. blush2.gif viena dalyka kuri saziningai darau jau 5 men.-geriu 3 litrus vandens i diena. biggrin.gif
*

Tai ir tau šitie bajeriai 5 mėn.?
rjolancikas
QUOTE(furyy @ 2007 03 21, 17:28)
Tai ir tau šitie bajeriai 5 mėn.?
*

man sie bajeriai jau lygiai vieni metai.taip atsibodo. schmoll.gif doh.gif
furyy
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 21, 23:03)
man sie bajeriai jau lygiai vieni metai.taip atsibodo. schmoll.gif  doh.gif
*

metai doh.gif
Man 5-tas mėnuo. Ir prasidėjo viskas nuo peršalimo, o tau?
jufka
Siandie buvau uzejusi i mondaugo maxima ta sale kur prie kasu yra parduotuves takakas, aromatai, arbata. tai arbatoje maciau cukatini imbiera 100g. kainuoja 4,50Lt
Bajm
QUOTE(jufka @ 2007 03 22, 12:51)
Siandie buvau uzejusi i mondaugo maxima ta sale kur prie kasu yra parduotuves takakas, aromatai, arbata. tai arbatoje maciau cukatini imbiera 100g. kainuoja 4,50Lt
*

oj, ačiū, ryt lėksiu pirkti bigsmile.gif
rjolancikas
QUOTE(furyy @ 2007 03 22, 10:18)
metai doh.gif
Man 5-tas mėnuo. Ir prasidėjo viskas nuo peršalimo, o tau?
*

man ir.geriau nemazai antibiotiku nuo temper.vaistu.taip viskas ir isivaziavo.dabar jau atsigaunu.bet metus laiko zinok gyvent nesinorejo.kitaip sakant pasaulio nemaciau. schmoll.gif esme tame kad ligos neradau,kol nepataikiau pas si manualista.as jam be galo dekinga.jei ne jis nezinau kuo viskas butu baigesi. g.gif buvo ne gyvenimas-o egzistavimas. schmoll.gif mirksiukas.gif
crocus
Kai pykino nėštumo metu gėriau žaliąją arbatą su džiovintu imbieru. Truputį pagerindavo savijautą. O mama į kavą deda imbiero ir kardamono miltelių ir man liepia, sako taip sveika g.gif bigsmile.gif Kai skauda gerklę susimaišau medų su imbiero milteliais ir laižau - taip pragraužia viską tas aštrumas thumbup.gif ir numalšina skausmą thumbup.gif
furyy
QUOTE(crocus @ 2007 03 23, 06:38)
Kai pykino nėštumo metu gėriau žaliąją arbatą su džiovintu imbieru. Truputį pagerindavo savijautą.  O mama į kavą deda imbiero ir kardamono miltelių ir man liepia, sako taip sveika  g.gif  bigsmile.gif  Kai skauda gerklę susimaišau medų su imbiero milteliais ir laižau - taip pragraužia viską tas aštrumas thumbup.gif  ir numalšina skausmą thumbup.gif
*

Į kavą imbiero doh.gif nu ir kaip skonis g.gif kažkaip neįsivaizduoju g.gif
Lelija33
QUOTE(crocus @ 2007 03 23, 05:38)
Kai pykino nėštumo metu gėriau žaliąją arbatą su džiovintu imbieru. Truputį pagerindavo savijautą.  O mama į kavą deda imbiero ir kardamono miltelių ir man liepia, sako taip sveika  g.gif  bigsmile.gif  Kai skauda gerklę susimaišau medų su imbiero milteliais ir laižau - taip pragraužia viską tas aštrumas thumbup.gif  ir numalšina skausmą thumbup.gif
*

O kur tų imbiero miltelių galima nusipirkt?
furyy
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 23, 09:30)
O kur tų imbiero miltelių galima nusipirkt?
*

Visose pardėse, tai prieskonis. smile.gif
Lelija33
QUOTE(furyy @ 2007 03 23, 09:01)
Visose pardėse, tai prieskonis. smile.gif
*

Ačiū. Reiks nusipirkt, gal pasiseks vaikams su arbata nuo gerklės skausmo sugirdyt.
`delfine`
QUOTE(rjolancikas @ 2007 03 22, 21:10)
man ir.geriau nemazai antibiotiku nuo temper.vaistu.taip viskas ir isivaziavo.dabar jau atsigaunu.bet metus laiko zinok gyvent nesinorejo.kitaip sakant pasaulio nemaciau. schmoll.gif esme tame kad ligos neradau,kol nepataikiau pas si manualista.as jam be galo dekinga.jei ne jis nezinau kuo viskas butu baigesi. g.gif buvo ne gyvenimas-o egzistavimas. schmoll.gif  mirksiukas.gif
*

o kas tau buvo???!!!! g.gif man ir panasiai...metus trankiausi po klinikas tyrimus visokiausius dare, prisigeriau antibiotiku, bet iki siol neaisku kodel man temperatura laikosi.... g.gif viena isvada tiktai gavau - psichologine itampa, stresas, ir man temperatura kyla..... tai spjoviau i viska ir nusprendziu kad reikia gydytis sportuojant, stiprinant imuniteta ir gerai maitinantis...tai tas imbieras gal pades man tai padaryti... ax.gif
rjolancikas
QUOTE(`delfine` @ 2007 03 23, 11:30)
o kas tau buvo???!!!!  g.gif man ir panasiai...metus trankiausi po klinikas tyrimus visokiausius dare, prisigeriau antibiotiku, bet iki siol neaisku kodel man temperatura laikosi.... g.gif  viena isvada tiktai gavau - psichologine itampa, stresas, ir man temperatura kyla..... tai spjoviau i viska ir nusprendziu kad reikia gydytis sportuojant, stiprinant imuniteta ir gerai maitinantis...tai tas imbieras gal pades man tai padaryti... ax.gif
*

delfine,pasiskaitinek [svaigsta galva ir uzia joje],menjerio sindromas-ten as daug prirasius apie save. mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.