Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kada vaikui galima duoti geltoną sūrį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Eziuke
kaž-kaip galvojau, kad geltoną sūrį vaikui reikia duoti kuo vėliau, nes tai nelabai sveikas produktas... Bet neseniai mano vaikas griebė iš mano lėkštės sūrio gabaliuką ir suvalgė su didėliu pasitenkinimu biggrin.gif Ar galima duoti???
Šarlota
As jau duodu atsikasti nu buterbrodo su svietuir suriu kazkur nuo 1.1 men. Bet jam ziuriu nelabai patinka. schmoll.gif O nuo kada tiksliai galima, tai net nezinau.
Papildyta:
bigsmile.gif Eziuke, junkis su suneliu Ilja i meeta sausinuku mirksiukas.gif
dlambliukas
Aš tai daviau paragauti, kai buvo metukų, nes ruošėmės į lopšelį, tai duodavau daug ko ir stebėdavau, ar nėra šalutinio poveikio smile.gif mano kačiukui labai patiko, kartais pusryčims valgome sumuštinukus su sūriu ir sviestuku užsigerdami arbatėle thumbup.gif
Rene
As irgi daviau fermentinio surio paragauti su duonyte, mazdaug nuo metuku, bet atpjoviau labai plonai, beveik permatomai. Bet tai ir buvo tik paragavimas, specialiai neduodu. biggrin.gif
Žemuogė
kai mes gulejome ligonineje (tada maniskei buvo 1,2 m) gydytoja kaip tik akcentavo kad reikia duoti fermentinio surio (45%riebumo) ir tada pabandziau duoti, dukrytei patiko ir valgom ji kartas nuo karto iki siol rolleyes.gif
Eziuke
ačiu, reiškia, drasiai duosiu biggrin.gif
apie sumuštinį: vienoj knygoj perskaičiau, kad maži vaikučiai labai mėgsta maisto gabaliukus tepti ir mirkyti... tai maniškis turbut išimtis smile.gif nes duona labai mėgsta, bet jei tik patepsi sviestu - meta lauk lotuliukas.gif Ir sūrį valgo atskirai...

Šarlota, mielai prisijungsiu, jei tik, tfu-tfu, nesusirgsim... sad.gif
vyšniux
Mes ir fermentini suri karts nuo karto valgom jau nuo metu ir dvieju menesiu essen.gif
zuasta
As duodu nuo 1m ir jam labai skanu. Labai gerai valgo ir surio desreles Pik-nik
laimav
mes tai suri pradejom valgyt beveik nuo 9 men
ingere
maniškė fermentinio sūrio nelabai mėgsta, o Pik - nik lazdeles labai labai labai essen.gif
violal
Savo mažutei (1,6m.) sūrio duodu jau kokie trys mėnesiai. Jai be galo patinka ir su virškinimu problemų nėra thumbup.gif
JurgaK
QUOTE(Žemuogė @ 2007 03 19, 11:45)
kai mes gulejome ligonineje (tada maniskei buvo 1,2 m) gydytoja kaip tik akcentavo kad reikia duoti fermentinio surio (45%riebumo) ir tada pabandziau duoti, dukrytei patiko ir valgom ji kartas nuo karto iki siol  rolleyes.gif
*

Noriu paklausti, o gydytoja nesakė, kodėl jo reikia duot ax.gif Man jis kažkaip riebokas mažiukams atrodo g.gif

Aš dar nesu davus, yra tik atėmęs Pik-nik sūrio lazdelę iš mūsų biggrin.gif
zabava
Mes nuo 1m. valgom suri, ji labai megsta, bet svelnesnius . Dabar visai neseniai buvom pasipjauste surio tinkancio prie alaus, tai atlekus kai stvere, bet paskui greit grazino, ne sake- neskanu.. schmoll.gif biggrin.gif
Gulia
Valgom nuo metuku,bet ne kasdien.
Kodel gi negalima?
Kada desra pradedate duoti?Tas pats ir suris
princesa
Duodu maždaug nuo metukų ir jam labai patinka, net pats prašo ant sumuštinio uždėti ir pyksta jei nėra biggrin.gif
Signa...
sveikos mamytes,na maniskis tai fermentini suri,t.y. sumustinius su suriu,valgo jau gana seniai ir jis labai juos megsta.Net nepamaniau kad negalima jo duoti doh.gif
turka
manau vaikui reikia duoti viską jei tik jis valgo. mano vaikinukas nevalgo sūrių, negeria karvės pieno. jei košę juo užbalinu - galiu mest lauk. o štai kefyras tinka.....
vilma*
As irgi galvoju kad jei vaikutis megsta tai tikrai galima duot, bet va maniskis jo isvis nenori, bet picnicas tai jau pas mus butinybe lotuliukas.gif
Jurgitukas1
as saviskei duodu, jei nori, tai ir valgo mirksiukas.gif
Luana
QUOTE(Jurgitukas1 @ 2007 04 15, 21:49)
as saviskei duodu, jei nori, tai ir valgo mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif mes irgi valgom kai norim mirksiukas.gif , o aš girdėjau kad lydytam sūryje yra daug kalcio ir jis kaiptik yra sveika, mano manymu tai kur kas geriau nei dešra g.gif
Žemuogė
QUOTE(JurgaK @ 2007 03 30, 13:56)
Noriu paklausti, o gydytoja nesakė, kodėl jo reikia duot  ax.gif  Man jis kažkaip riebokas mažiukams atrodo  g.gif

*

Ne to neminejo, tik pasake ka galima ir ko negalima tokio amziaus vaikiukams g.gif
opium
paragavo kai buvo metukai su trupučuku, suvalgo nedaug , bet labai noriai.
rutitela
As savo pipirui surio duodu panasiai nuo metuku.kolkas nera didelis megejas,bet ir "nebrokuoja".zinoma suris suriui nelygu,bet dauguma ju turi daug kalcio ir kitu naudingu vitaminu.as asmeniskaimyliu suri ,nuo pacio silpniausio iki melynojo,tai maziukui visad duodu,tai yra kur kas geriau nei desra(kaip jau mineta)ar saldumynai tongue.gif
Egloshke
QUOTE(JurgaK @ 2007 03 30, 12:56)
Noriu paklausti, o gydytoja nesakė, kodėl jo reikia duot  ax.gif  Man jis kažkaip riebokas mažiukams atrodo  g.gif

Aš dar nesu davus, yra tik atėmęs Pik-nik sūrio lazdelę iš mūsų  biggrin.gif
*

Fermentiniame sūryje yra daug kalcio. Daugiau nei varškėje ar piene.
Mes dar neragavome, bet manau, kad reikės pabandyti. Nuo Pick nick mus išbėrė unsure.gif
Aš tai duodama pieno produktus labiau jaudinuosi dėl baltymų negu dėl riebalų blush2.gif Didelės dozės baltymų bent jau vaikams iki metų nerekomenduojama, todėl kad labai didelis aprovimas vaikelio insktams. Tokios mano žinios.
Margarita 25
Maniškis tai sūrio nemėgsta, bandžiau duoti , bet išspjauna lauk
Braškutė
as ji duodu su makaronais, isleidziu ant virtu makaronu, jam skanu mirksiukas.gif
Olimpiete
mes duodam gal nuo metu laiko, valgo kiek nori, aisku nori nedaug, kaip ir viso kito. kadangi pas mus nevalgiukas, tai jau jei yra kazkas, ka noriai valgo, tai jau ir duodam. o tas suris taigi kalcio saltinis smile.gif ir pik-nik desrele smile.gif suvalgo ir siaip atpjaunu kokio turim saldytuve, jei papraso.
pulina
Pik-nik valgo labai, o fermentinio kažkaip nepagalvojau dar duot ax.gif bet, kad jau sakot, kad jis toks vertingas, ryt išbandysiu tongue.gif
zuasta
Mes tai valgom
Nikaja
Dabar mano mažiui metukai. Baisingai prašė manęs sūrio, kai aš valgiau. Daviau. Ir labai jam patiko.
Ikulia
Duodam fermentini suri nuo kokiu 10 men. Nevisada ji jo nori. Bet kartais su malonumu suvalgo, bet nedaug.
Austre 123
Valgom nuo 1 metuku bet nelabai patinka Pik-Nik thumbup.gif arba kaip ištirbes būna ant makaronų ir t.t.t
simsi
Maniškė sūrį pradėjo valgyti gal nuo 1,5 metų. dabar sūris pats mėgstamiausias produktas (bet ne varškės). Valgo ir pik-nik lazdeles ir fermentinį sūrį ir lydyta sumuštinių sūrį. biggrin.gif
Dany
Maniske kazkur nuo metuku-valgo pati ivairiausia suri mirksiukas.gif ,net gorgonzola valgo su makaronais ir laizosi bigsmile.gif ,o permizana-gabalais valgo-beto tai labai daug kalcio turintis suris!
2006
man daktare sake kad nuo metu jau galima duot tiek kiek nori, o nores nedaug nes jo daug ir neikimsi, bet vaikui jis nepatinka, spjaudosi bebe.gif
Taide
Labai mėgsta tiek Pik-nik, tiek ir paprastą fermentinį. Labai patogu ir į lauką pasiimti, kai prisižaidęs mažiukas praalksta thumbup.gif . Pradėjo ragauti nuo 11mėn.
Kristina1
QUOTE(Taide @ 2007 07 12, 10:23)
Labai mėgsta tiek Pik-nik, tiek ir paprastą fermentinį. Labai patogu ir į lauką pasiimti, kai prisižaidęs mažiukas praalksta  thumbup.gif . Pradėjo ragauti  nuo 11mėn.
*

As galvoju, kad lydytas suris yra sunkiai virskinamas ir yra kitu pieno produktu labiau tinkanciu iki 3 metu vaikui.
laukinukė
QUOTE(Kristina1 @ 2007 07 12, 21:35)
As galvoju, kad lydytas suris yra sunkiai virskinamas ir yra kitu pieno produktu labiau tinkanciu iki 3 metu vaikui.
*

Ar galvoji, ar žinai blush2.gif ? Juk niekas nemaitina vien tik fermentiniu sūriu. O kartais duodami keli gabaliukai tikrai susivirškins. Pirmą kartą šioje temoje perskaičiau, kad šis sūris yra nesveikas blink.gif . Manoji labai mėgsta tėtį reketuoti, tai taip sūrio ir pakapoja.
agnee
mes parduotuvej negalim praeit pro suri nes buna skandalas jei jo nagauna doh.gif taigi imam fermeninio surio guza atlauziu ir tada ji sau rami kramto ax.gif o namie nieks net nesako zodzio suris nes nieko daugiau navalgys. taiva turut valgytu tol kol butu ant stalo
-Aiva-
Sveikutes 4u.gif
norejau jusu klausti, bet persiskaiciau temele ir atsakyma jau zinau thumbup.gif Mano mergicka antrus pusrytelius gauna sumustini su batonu sviestu ir suriu. Suris atpjautas su surio peiliu, tai jis labai plonytis, bet vistiek bijojau duot ar ne per anksti, bet dabar ramu ax.gif Mes jei nesiulem surio, bet kai pusryciaujam i savo tyrele net neziuri, o rankytes tiese i sumustini, taigi nupjovem batono plutele ir mergina "sukapojo" visa sumustinuka 4u.gif Net neleido pjaustyti, kando kaip didele mergaite lotuliukas.gif
T.A.K.
Mes taip suri valgom nuo metuku. Labai megsta. Tonomis aisku negauna. Stengiames taip pat neduod surio nakciai , nes sunkiau virskinamas.
vixiuke
mano dukrytė jau ir kelios dienos kaip valgo sūrį olandišką. Duodam sūrio lazdeles, vieną kart net tris iškart suvalgė, norėjau tiek daug neduot, bet triukšmas buvo baisus, tai nusileidau smile.gif
virugie
Mano sūnelis noriai valgo sūrį ir pik-nik dešreles, bandžiau duot su mėlynuoju pelėsiu ir taip jam patiko dabar parduotuvėj prie vitrinos stovi ir šaukia niam blush2.gif bijau daug duot, bet labai mėgsta ax.gif
dangausvaivorykste
Nuo metu mano kai atpjaunu duodu ima gal pakramto truputuka ir daugiau neima nes nelabai patinka!
Peskute
QUOTE(gooda @ 2007 09 13, 09:00)
Sveikutes  4u.gif
Mes jei nesiulem surio, bet kai pusryciaujam i savo tyrele net neziuri, o rankytes tiese i sumustini, taigi nupjovem batono plutele ir mergina "sukapojo" visa sumustinuka  4u.gif Net neleido pjaustyti, kando kaip didele mergaite  lotuliukas.gif
*

Musiske,irgi visada mato kaip pusryciaujam tai jai irgi labai reikia drauge,tai visada duodu bulkytes su sviestu ir suriu arba daktariska desryte.Labai skaniai suvalgo.As visada perku suri kur buna supakuotas i celafaniukus,tai labai patogu,buna jau supjaustytas ir yra specialaus vaikuciams. thumbup.gif mirksiukas.gif
aisste
As irgi duodu surio ir nematau cia nieko blogo ax.gif ir isvis, mano dukrytei yra 1m 3men ir as jai visko duodu po truputi paragaut
Danielle
Sveikos smile.gif .Mano mergina sūrį valgo nuo 11 mėn. ir nieko rolleyes.gif . Tiesa, pradžioje gaudavo mažai, bet suvalgius pykdavo, nes norėdavo dar. Sūrio lazdeles irgi valgė. O dabar jau retai kada užsimano. Matyt,atsivalgė smile.gif .
vaida L
Nuo mano vaiko reikia slėpti sūrį, nes alpsta ypač nuo plėšomo sūrio essen.gif Bet man uošvienė kažkaip akcentuoja kad neduot fermentinio sūrio, nes sunkiai virškinamas, ką aš žinau g.gif
laukinukė
QUOTE(vaida L @ 2007 11 14, 17:09)
Nuo mano vaiko reikia slėpti sūrį, nes alpsta ypač nuo plėšomo sūrio  essen.gif  Bet man uošvienė kažkaip akcentuoja kad neduot fermentinio sūrio, nes sunkiai virškinamas, ką aš žinau g.gif
*

Va ir mūsiškei gali nebūti jokių sausainių, saldainių, pyragėlių. Bet vieną dieną šaldytuve nebuvo sūrio doh.gif . Kilo baisinis skandalas - niekas kitas nepakeitė šio skanėsto, tai kariavom, kol grįžo tėtis su sūriu thumbup.gif
Mududu
O kaip jūs duodat tas sūrio lazdeles? Tokią cielą lazdelę ir paduodat į rankas? Ar suplaustot griežinėliais?? g.gif
Kai aš padaviau saviškei tokią lazdelę, tai ji tik po kambarį ją pavoliojo, ir viskas doh.gif nors šiaip lydytą sūrį ji tiesiog dievina thumbup.gif tai gal, sakau, paprasčiausia nemokėjau jai jo paduot blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.