kaž-kaip galvojau, kad geltoną sūrį vaikui reikia duoti kuo vėliau, nes tai nelabai sveikas produktas... Bet neseniai mano vaikas griebė iš mano lėkštės sūrio gabaliuką ir suvalgė su didėliu pasitenkinimu
As jau duodu atsikasti nu buterbrodo su svietuir suriu kazkur nuo 1.1 men. Bet jam ziuriu nelabai patinka.
Papildyta:
Aš tai daviau paragauti, kai buvo metukų, nes ruošėmės į lopšelį, tai duodavau daug ko ir stebėdavau, ar nėra šalutinio poveikio
As irgi daviau fermentinio surio paragauti su duonyte, mazdaug nuo metuku, bet atpjoviau labai plonai, beveik permatomai. Bet tai ir buvo tik paragavimas, specialiai neduodu.
kai mes gulejome ligonineje (tada maniskei buvo 1,2 m) gydytoja kaip tik akcentavo kad reikia duoti fermentinio surio (45%riebumo) ir tada pabandziau duoti, dukrytei patiko ir valgom ji kartas nuo karto iki siol
ačiu, reiškia, drasiai duosiu
apie sumuštinį: vienoj knygoj perskaičiau, kad maži vaikučiai labai mėgsta maisto gabaliukus tepti ir mirkyti... tai maniškis turbut išimtis Šarlota, mielai prisijungsiu, jei tik, tfu-tfu, nesusirgsim...
Mes ir fermentini suri karts nuo karto valgom jau nuo metu ir dvieju menesiu
As duodu nuo 1m ir jam labai skanu. Labai gerai valgo ir surio desreles Pik-nik
mes tai suri pradejom valgyt beveik nuo 9 men
maniškė fermentinio sūrio nelabai mėgsta, o Pik - nik lazdeles labai labai labai
Savo mažutei (1,6m.) sūrio duodu jau kokie trys mėnesiai. Jai be galo patinka ir su virškinimu problemų nėra
QUOTE(Žemuogė @ 2007 03 19, 11:45) kai mes gulejome ligonineje (tada maniskei buvo 1,2 m) gydytoja kaip tik akcentavo kad reikia duoti fermentinio surio (45%riebumo) ir tada pabandziau duoti, dukrytei patiko ir valgom ji kartas nuo karto iki siol Noriu paklausti, o gydytoja nesakė, kodėl jo reikia duot Aš dar nesu davus, yra tik atėmęs Pik-nik sūrio lazdelę iš mūsų
Mes nuo 1m. valgom suri, ji labai megsta, bet svelnesnius . Dabar visai neseniai buvom pasipjauste surio tinkancio prie alaus, tai atlekus kai stvere, bet paskui greit grazino, ne sake- neskanu..
Valgom nuo metuku,bet ne kasdien.
Kodel gi negalima? Kada desra pradedate duoti?Tas pats ir suris
Duodu maždaug nuo metukų ir jam labai patinka, net pats prašo ant sumuštinio uždėti ir pyksta jei nėra
sveikos mamytes,na maniskis tai fermentini suri,t.y. sumustinius su suriu,valgo jau gana seniai ir jis labai juos megsta.Net nepamaniau kad negalima jo duoti
manau vaikui reikia duoti viską jei tik jis valgo. mano vaikinukas nevalgo sūrių, negeria karvės pieno. jei košę juo užbalinu - galiu mest lauk. o štai kefyras tinka.....
As irgi galvoju kad jei vaikutis megsta tai tikrai galima duot, bet va maniskis jo isvis nenori, bet picnicas tai jau pas mus butinybe
as saviskei duodu, jei nori, tai ir valgo
paragavo kai buvo metukai su trupučuku, suvalgo nedaug , bet labai noriai.
As savo pipirui surio duodu panasiai nuo metuku.kolkas nera didelis megejas,bet ir "nebrokuoja".zinoma suris suriui nelygu,bet dauguma ju turi daug kalcio ir kitu naudingu vitaminu.as asmeniskaimyliu suri ,nuo pacio silpniausio iki melynojo,tai maziukui visad duodu,tai yra kur kas geriau nei desra(kaip jau mineta)ar saldumynai
QUOTE(JurgaK @ 2007 03 30, 12:56) Noriu paklausti, o gydytoja nesakė, kodėl jo reikia duot Aš dar nesu davus, yra tik atėmęs Pik-nik sūrio lazdelę iš mūsų Fermentiniame sūryje yra daug kalcio. Daugiau nei varškėje ar piene. Mes dar neragavome, bet manau, kad reikės pabandyti. Nuo Pick nick mus išbėrė Aš tai duodama pieno produktus labiau jaudinuosi dėl baltymų negu dėl riebalų
Maniškis tai sūrio nemėgsta, bandžiau duoti , bet išspjauna lauk
as ji duodu su makaronais, isleidziu ant virtu makaronu, jam skanu
mes duodam gal nuo metu laiko, valgo kiek nori, aisku nori nedaug, kaip ir viso kito. kadangi pas mus nevalgiukas, tai jau jei yra kazkas, ka noriai valgo, tai jau ir duodam. o tas suris taigi kalcio saltinis
Pik-nik valgo labai, o fermentinio kažkaip nepagalvojau dar duot
Mes tai valgom
Dabar mano mažiui metukai. Baisingai prašė manęs sūrio, kai aš valgiau. Daviau. Ir labai jam patiko.
Duodam fermentini suri nuo kokiu 10 men. Nevisada ji jo nori. Bet kartais su malonumu suvalgo, bet nedaug.
Valgom nuo 1 metuku bet nelabai patinka Pik-Nik
Maniškė sūrį pradėjo valgyti gal nuo 1,5 metų. dabar sūris pats mėgstamiausias produktas (bet ne varškės). Valgo ir pik-nik lazdeles ir fermentinį sūrį ir lydyta sumuštinių sūrį.
Maniske kazkur nuo metuku-valgo pati ivairiausia suri
man daktare sake kad nuo metu jau galima duot tiek kiek nori, o nores nedaug nes jo daug ir neikimsi, bet vaikui jis nepatinka, spjaudosi
Labai mėgsta tiek Pik-nik, tiek ir paprastą fermentinį. Labai patogu ir į lauką pasiimti, kai prisižaidęs mažiukas praalksta
QUOTE(Taide @ 2007 07 12, 10:23) Labai mėgsta tiek Pik-nik, tiek ir paprastą fermentinį. Labai patogu ir į lauką pasiimti, kai prisižaidęs mažiukas praalksta As galvoju, kad lydytas suris yra sunkiai virskinamas ir yra kitu pieno produktu labiau tinkanciu iki 3 metu vaikui. QUOTE(Kristina1 @ 2007 07 12, 21:35) As galvoju, kad lydytas suris yra sunkiai virskinamas ir yra kitu pieno produktu labiau tinkanciu iki 3 metu vaikui. Ar galvoji, ar žinai
mes parduotuvej negalim praeit pro suri nes buna skandalas jei jo nagauna
Sveikutes
norejau jusu klausti, bet persiskaiciau temele ir atsakyma jau zinau
Mes taip suri valgom nuo metuku. Labai megsta. Tonomis aisku negauna. Stengiames taip pat neduod surio nakciai , nes sunkiau virskinamas.
mano dukrytė jau ir kelios dienos kaip valgo sūrį olandišką. Duodam sūrio lazdeles, vieną kart net tris iškart suvalgė, norėjau tiek daug neduot, bet triukšmas buvo baisus, tai nusileidau
Mano sūnelis noriai valgo sūrį ir pik-nik dešreles, bandžiau duot su mėlynuoju pelėsiu ir taip jam patiko dabar parduotuvėj prie vitrinos stovi ir šaukia niam
Nuo metu mano kai atpjaunu duodu ima gal pakramto truputuka ir daugiau neima nes nelabai patinka!
QUOTE(gooda @ 2007 09 13, 09:00) Sveikutes Mes jei nesiulem surio, bet kai pusryciaujam i savo tyrele net neziuri, o rankytes tiese i sumustini, taigi nupjovem batono plutele ir mergina "sukapojo" visa sumustinuka Musiske,irgi visada mato kaip pusryciaujam tai jai irgi labai reikia drauge,tai visada duodu bulkytes su sviestu ir suriu arba daktariska desryte.Labai skaniai suvalgo.As visada perku suri kur buna supakuotas i celafaniukus,tai labai patogu,buna jau supjaustytas ir yra specialaus vaikuciams.
As irgi duodu surio ir nematau cia nieko blogo
Sveikos
Nuo mano vaiko reikia slėpti sūrį, nes alpsta ypač nuo plėšomo sūrio
QUOTE(vaida L @ 2007 11 14, 17:09) Nuo mano vaiko reikia slėpti sūrį, nes alpsta ypač nuo plėšomo sūrio Va ir mūsiškei gali nebūti jokių sausainių, saldainių, pyragėlių. Bet vieną dieną šaldytuve nebuvo sūrio
O kaip jūs duodat tas sūrio lazdeles? Tokią cielą lazdelę ir paduodat į rankas? Ar suplaustot griežinėliais??
Kai aš padaviau saviškei tokią lazdelę, tai ji tik po kambarį ją pavoliojo, ir viskas |