Auginu dukra 1m ir 3 men, ypatingai prisirisusi, visur buna tik kartu ir vonioj ir tualete, ar nieko tokio kad ji mato mane nuoga, iki kokio amziaus galima jei galima?
sakoma, kad nieko tokio, kad vaikas mato savo tevus nuogus. Kol vaikas mazas, jis nuogumo nevertina kaip kazko nedoro ar negrazaus. jam nuogas kunas tas pats kaip veidas ar rankos. tik paauges ima kitaip ziureti i nuoguma.
galiu pasidalinti asmenine patirtimi. Mano mama, kaip ji pati pripazino, jautesi nejaukiai apsinuogindama pries mus vaikus, mat nebuvo itin patenkinta savo kunu ir visiskas nuogumas musu seimoje buvo beveik tabu. Uztat kai man buvo gal kokie 7-8 metukai ir viena diena as pamaciau savo mama visiskai nuoga viename kambaryje su teciu - nepajegiau pati isspresti iskilusiu klausimu bei tam tikro pasislykstejimo, nes nuogumas man asmeniskai neasocijavosi su niekuo naturaliu. Nuo to kentejom ir as ir mano tevai, nes jie nesuprato mano atstumo su jais priezasties, o as neisdrisau paklausti.
Mano suneliui 3-ji. Jis iki siol mato ir mane ir teveli nuogus. Mes to neprovokuojame, bet yra situaciju (tarkim reguliariai tai as tai vyras maudomes kartu su sunumi vienoje vonioje, jis mato mus besiprausiancius ar persirengiancius..) is kuriu nedarome jokios tragedijos ir as nieko pries, kad mano vaikas nuoga (aisku su tam tikrom isimtimis) zmogu priima kaip viena is normaliu dalyku. O kas link kada uzbrezt linija, manau savaime pasijaus. Vaikas tobuleja ir su amziumi darosi lengviau issaiskinti kodel tam tikrais atvejais mes norime privatumo. Ir dar. Prieraisumas nera blogas dalykas. Faktais irodyta, kad kur kas blogiau kai vaikui mamos nereikia. Be to, juk tai nesites visa gyvenima..viena diena atsigresim atgal ir megausimes akimirkomis kuomet buvom tokios reikalingos.. QUOTE(Indrele @ 2004 12 08, 03:31) Auginu dukra 1m ir 3 men, ypatingai prisirisusi, visur buna tik kartu ir vonioj ir tualete, ar nieko tokio kad ji mato mane nuoga, iki kokio amziaus galima jei galima? kame problema? ar kad prisirisusi? tai tas praeis su amziumi, o del nuogumo tai is viso problemu nematau, juk jus abi moteriskes, tik viena esama, kita busima, taigi problemos irgi ner
Tiek ash tau visko buvau prirashiusi tik va internetas simigo.
Vienu zhodziu, augink ir neishsikalinek! Viskas jum tvarkoj |