Turiu pankiametę, nesutramdomą ir hiperaktyvią merginą. Manau, kad ji pas mane būtų ramesnė, jei sugebėtų nors kiek užsiimti kažkokia veikla. Tačiau bėda tame, kad man tiesiog fiziškai neužtenka laiko su ja sėdėti ir kažką veikti o viena ji neužsiima niekuo...Lengviausia išeitis jai - parėjus iš daržo sėsti prieš teliką.....Kuom sudominti ?Ką žaidžia ir kuom užsiima jūsų penkiamečiai namie, kai neina į lauką? Gal tiš jūsų patarimų ir patirties ir mes ką nors naudingo sau pritaikysim...
Maniškė jau belaukianti šeštojo gimtadienio... Bet ji - visai kitoks vaikas: rami fantazuotoja, nuolatos būnanti savo susikurtame pasaulėlyje. Ką ji veikia, kai neina į lauką? Skaito knygas, vaidina susikurtas istorijas, rengia šventes savo žaislams, žaidžia su barbėmis... Žodžiu, yra kita bėda - kaip ją iškrapštyti į lauką, kai šitaip įdomu namuose?
Nu, galiu tau pavydėti
as tai siulyciau vesti i kokius nors burelius, vaikai ten issikraus ir namuose bus kaip
Bet tie būreliai - tai papildomi užsiėmimai tėvams. Mano mergučė lanko muzikos mokyklą ( užsiėmimai du kartus per savaitę po 35 min.) ir pilies teatrą (vieną kartą per savaitę 1 val.). Tad tris dienas savotiška įtampa man - nepražiopsoti nuvesti. Paskui po valandos ar gero pusvalandžio paimti. Žodžiu, užimdama vaiką, turiu užsiėmimą pati. Tik tiek gerai, kad tuo metu mergučė tikrai įdomiai ir naudingai leidžia laiką.
QUOTE Bet tie būreliai - tai papildomi užsiėmimai tėvams. Mano mergučė lanko muzikos mokyklą ( užsiėmimai du kartus per savaitę po 35 min.) ir pilies teatrą (vieną kartą per savaitę 1 val.). Tad tris dienas savotiška įtampa man - nepražiopsoti nuvesti. Paskui po valandos ar gero pusvalandžio paimti. Žodžiu, užimdama vaiką, turiu užsiėmimą pati. Tik tiek gerai, kad tuo metu mergučė tikrai įdomiai ir naudingai leidžia laiką. Nieko nieko mamytes
Na, tokiu atvejų nao parsirasčiau tik apie 21 valandą...
Ir ta išeitis būtų geriausiu atveju tik 3 darbo dienoms...O kitos dienos - vėl siubo vakarai Tai va būtent dėl to ir klausiu - kuom jūs užimat saviškius NAMUOSE, ką jiems galima pasiūlyti.....Vakar siūliau puzles - nenoriu. Spalvinti - nenoriu....Su lėlėm nežaidžia...
su maniske, tokiu problemeliu kaip ir nera
kai jau tikrai neturi ka veikti, tai pasiulau sau pasistatyti "namus", tai ji susitempia visokiu uztiesalu, paklodziu, pagalviu ir imasi darbo, dirba gan ilgai kol kas nors gaunasi, o jau kai gaunasi ir nebereikia QUOTE(jurgag @ 2005 09 16, 09:25) Nieko nieko mamytes Manęs niekas niekur nevežiojo: kai pati sugebėjau papildoma veikla užsiimti, tai pati ir vaikščiojau po tuos papildomus užsiėmimus. Be to, ar visi tėvai pajėgūs lakstyti dienos mietu po miestą, kai yra darbas nuo 8 iki 17 val. su pietų pertauka nuo 12 iki 13 val.? Manau, kad Ramsius klausė, kokia veikla galėtų užimti vaikus namuose, kad mažiau jiems reikėtų spoksoti į TV. Ir papildomi užsiėmimai mažamečiams vaikams - daugeliui tėvų ne išeitis eilinę darbo dieną. QUOTE(Pooh @ 2005 09 16, 13:11) Manau, kad Ramsius klausė, kokia veikla galėtų užimti vaikus namuose, kad mažiau jiems reikėtų spoksoti į TV. Ir papildomi užsiėmimai mažamečiams vaikams - daugeliui tėvų ne išeitis eilinę darbo dieną. Va, būtent
Ramsiau labas, seniai matyta
QUOTE(Laisvė @ 2005 09 14, 10:29) Maniškė jau belaukianti šeštojo gimtadienio... Bet ji - visai kitoks vaikas: rami fantazuotoja, nuolatos būnanti savo susikurtame pasaulėlyje. Ką ji veikia, kai neina į lauką? Skaito knygas, vaidina susikurtas istorijas, rengia šventes savo žaislams, žaidžia su barbėmis... Žodžiu, yra kita bėda - kaip ją iškrapštyti į lauką, kai šitaip įdomu namuose? Maniškė tikrai nėra rami, bet irgi labai panašiai-fantazuoja, dainuoja, persirenginėja, žaidžia su lėlėm, piešia, dėlioja LEGO..Kartais tikrai sunku iškrapštyt į lauką..Tai tarkim, kai važiuojam į Maximą, tai jos jau neimam kartu-jinai mieliau pasilieka namie viena.. Aišku labai mėgsta ir filmukus, bet juos tai tenka kažkaip riboti.. O kaip sudomint ta veikla, tai sunku pasakyt-nuo mažens vis pasiūlydavom kažkuom užsiimt-piešt, knygutes vartyt, žaist, taip savaime ir įprato..Dabar net mėgsta užsidaryt kambary viena ir tada geriau nelyst-pyksta Aišku kartais nori ir kartu pažaist, paskaityt ir pan.-tenka tada skirt dėmesio QUOTE(Ramsius @ 2005 09 16, 09:46) Na, tokiu atvejų nao parsirasčiau tik apie 21 valandą... Ir ta išeitis būtų geriausiu atveju tik 3 darbo dienoms...O kitos dienos - vėl siubo vakarai Tai va būtent dėl to ir klausiu - kuom jūs užimat saviškius NAMUOSE, ką jiems galima pasiūlyti.....Vakar siūliau puzles - nenoriu. Spalvinti - nenoriu....Su lėlėm nežaidžia... O-ho, įsivaizduoju
Prisiminiau: esu skuduryne pripirkusi įvairių a la balinių suknelių, šalių, skarelių... Visa tai kainuoja po litą. Mergučė apsiauna mano jau nebenešiojamus aukštakulnius batelius, apsirengia tomis sukniomis, pasiima į rankas mikrofoną, kartais gerai ir be jo, ir prasideda namuose koncertas. Kviečiame.
Nenusimink maniškis taip pat nieko nenori nei įlauką ,nei pas draugus.Vienintelis jo užsiėmimas būtų sedėt prie kompiuterio arba prie televizoriaus jei tik kas jam tai leistų tai mes buvom nuėję pas psichologę tai sakė ,kad kai vaikas išeis į mokyklą viskas pasikeis .Nors darželio auklėtoja sakė ,kad jis ir darželyje toks pat tai prie vienų pažaidžia tai prie kitų , o kad kuo užsiimtu pats tai ne.Taigi dabar laukiu mokyklos gal kas nors pasikeis.
Maniškė buvo labai panaši. Išėjom dabar į mokyklą, bet nepasakyčiau, kad pomėgiai pasikeitė. Televizorius ir kompas pirmoj vietoj. Na, mes ją tiesiog pradžioj vertėm kažkuo kitu užsiimti: "nori žaist su kompu" - "nuspalvink ar nupiešk tėveliui piešinėlį", "nori žiūrėt televizorių" - "susidėliok rūbus" ir pan. Pratinom ir po truputį pripratinom , ką nors be televizoriaus ar kompo veikti (aišku, mėgstamiausių užsiėmimų tai neatstoja, bet..). Kadangi mūsų mergina mėgsta žaist su vandeniu, tai kojines ir kelnaites, pradiniam skalbimui duodu jai arba indus plauti (irgi geras išsikrovimas). Dar mėgstam persirenginėt, tai duodu rūbų maišą ir sakau, matuokis, tai kols išsimatuoja viską (dar pademonstruodama), tai ir praeina valanda.
Niu, mano mažiui visai patinka padėti šeimininkauti. Tai virtą kiaušinį nulupa, virtas daržoves mažu peiliuku padeda supjaustyti. Sako:"Duok, aš pačeksėsiu". O paskui džiaugiasi: "Mama, visai tikra mišrainė išėjo".
Gerai bus būsimai marčiai dar labai mėgsta su tėveliu tikrą traktorių ar mašiną paardyti
Musu mergina visiskai nemoka savimi uzsiimti...Kai griztam is darzelio kokius 20 kartu isgirstu ta pati klausima - ka man veikt???? Nors jos kambarys pilnas visokiausiu zaislu viena ji ziasti nemoka
Manau kad su ja reiks uzsiimti iki paauglystes, bet turbut tuo dziaugtis reikia, nes ne nepamatysim kaip ateis laikas ir sakys mama iseinu, kada grisiu nezinau, veikti tikrai turiu ka ir su kuo
Taigi sunku su tais aktyviais, vis jie neranda kuom užsiimti, o, jei ir užsiima, tai greit pabosta ir nori vėl naujos veiklos
Taigi, kai neinam į kiemą vaikščioti ir važinėti dviračiu (o neinam tik kai blogas oras arba nebepavelku kojų) mes pasiūlom mažąjai: 1. Piešti guašu(patiesiam didelį lapą, po apačia laikraštį ir tegu tepliojasi), nes pieštukais ir flomikais neįdomu. 2. Kurti/Skaityti lėlėm pasakas 3. Karpyti iš žurnalų ir laikraščių paveikslėlius . 4. Įsijungti muziką ir šokti( žinoma kitame kambaryje). 5. Valyti dulkes. 5. Plauti lėlėm rūbus.(Įpilam į indelį vandens, duodam gabaliuką muilo ir kurį laiką ramybė) 6. Rašyti pažįstamas raides. 7. Palaistyti ir papurkšti gėles. 8. Susitvarkyti savo rūbų spintelę (labai mėgsta sava tvarka viską susidėlioti , iš naujo susilankstyti). 9. Paskambinti močiutei ar seneliui:)..(paprastai jie linkę pasišnekučiuoti su anūke, jei nėra užsiėmę. žinoma visi šie užsiėmimai trumpalaikiai...tačiau vis šiek tiek laiko išlošiam. Stengiamės priimti mažąją draugijon bet kokioje veikloje(ūkio darbuose, valgio gaminime, sportuojant). Pastebėjau, kad su amžiumi ji vis daugiau pati prisigalvoja ką veikti. Ačiū Dievui. PAGALIAU.
Taigi sunku su tais aktyviais, vis jie neranda kuom užsiimti, o, jei ir užsiima, tai greit pabosta ir nori vėl naujos veiklos
Taigi, kai neinam į kiemą vaikščioti ir važinėti dviračiu (o neinam tik kai blogas oras arba nebepavelku kojų) mes pasiūlom mažąjai: 1. Piešti guašu(patiesiam didelį lapą, po apačia laikraštį ir tegu tepliojasi), nes pieštukais ir flomikais neįdomu. 2. Kurti/Skaityti lėlėm pasakas 3. Karpyti iš žurnalų ir laikraščių paveikslėlius . 4. Įsijungti muziką ir šokti( žinoma kitame kambaryje). 5. Valyti dulkes. 5. Plauti lėlėm rūbus.(Įpilam į indelį vandens, duodam gabaliuką muilo ir kurį laiką ramybė) 6. Rašyti pažįstamas raides. 7. Palaistyti ir papurkšti gėles. 8. Susitvarkyti savo rūbų spintelę (labai mėgsta sava tvarka viską susidėlioti , iš naujo susilankstyti). 9. Paskambinti močiutei ar seneliui:)..(paprastai jie linkę pasišnekučiuoti su anūke, jei nėra užsiėmę. žinoma visi šie užsiėmimai trumpalaikiai...tačiau vis šiek tiek laiko išlošiam. Stengiamės priimti mažąją draugijon bet kokioje veikloje(ūkio darbuose, valgio gaminime, sportuojant). Pastebėjau, kad su amžiumi ji vis daugiau pati prisigalvoja ką veikti. Ačiū Dievui. PAGALIAU.
Ko tai du kartus tas pati žinutė išdygo. Stringa.
susiduriau su baisiu klausimi-MAMA KA VEIKT?????? SIULAU PASIDALINT IDEJOM KOKIU ZAIDIMU YRA SUSIGALVOJA JUSU VAIKAI.. maniskis is lego stato masinu stovejimo aiksteles masinytem,garazus.. nors auginu vaikina galit dalintis ir mergaitiskais zaidimais,kitom pravers QUOTE(BOMBONKE susiduriau su baisiu klausimi-MAMA KA VEIKT?????? SIULAU PASIDALINT IDEJOM KOKIU ZAIDIMU YRA SUSIGALVOJA JUSU VAIKAI.. maniskis is lego stato masinu stovejimo aiksteles masinytem,garazus.. nors auginu vaikina galit dalintis ir mergaitiskais zaidimais,kitom pravers o sveikute aktuali tema na sio laikmecio idomiausi zaidimai ivairios kortos,domino mikes pukuotuko,turim jau ir stalo zaidima "joniukas ir grytute"tas labai patinka .dar yra deliones(retai ir viska nurungiantis zaidimas KARAS!!!!! SITAS TAI YDOMUS VISADA Sveikos, mamytes Maniškiai penkiameciai berniukai taip pat labai megsta statyti is lego: dazniausiai garazus, namus... Pasistato miesta per visa kambari Stalo žaidimai iš minetos serijos, su Lietuvos miestais bei iš mano vaikystės laikų irgi labai patinka. Žaidžiame visa šeima. Iš SM rekomenduotų puslapių prispausdinau mėgiamų filmukų herojų, tai labai noriai spalvina Bet, aišku, labai megstamas dalykas yra kompiuteris. Turime programele skaičiavimui bei nupirkome kompakta "Šaltinelis", dar visokiu vaikiškų lavinančių žaidimų internete randa. Jeigu leistume, turbut žaistu ištisa diena. Kadangi artėja šiltos dienos, reiks traukti dviračius ir paspirtukus ir keliauti į lauką
Sveikutes
sakykit, kada jusu vaikuciai pamego stalo zaidimus
labukas
Labutis
Maniskis dazniausiai zaidzia visokius "ivykius" keliuose - stato garazus, policijos komisariatus, zaidzia ivairias situacijas su masinomis... Daugiau tai nelabai ka ir zaidzia vienas, na, dar kompiuterinius zaidimus, deliones, ar piesia, spalvoja... Kartu pazaidziam Domino ar darom kokius darbelius, skaitom.
sveikos,
aš naujkė, vis ilendu kur nors, truputi parašau ir paskui nebelabai suprantu kur įrašiau. aš norėčiau paklausti mamyčių, kada jų vaikai pradėjo skaityti? it ką penkių metų vaikas jau turėtų mokėt daryt? norėčiau sužinot jūsų nuomonę. Papildyta: Atsiprašau už klaidas, privėliau jų QUOTE(JoanaS @ 2007 03 20, 17:20) Sveikutes sakykit, kada jusu vaikuciai pamego stalo zaidimus manau, drąsiai galit jau pirkt. Tik, be abejo, turėsite kartu žaisti Problema tik tada - kad neda[žnai ištaikom laiką, kad ir mes laisvi būtume, ir kad mažieji netrukdytų.
Maniškiui patinka dėlionės, iš lego kaladėlių stato kas tik šauna, jų pagalba atsiveria vaiko fantazija
Maniskei 3.7 metuku
O lauke tai dabar viska kreidelem apipaisineja, "klases" reikia butinai padaryti, ar siaip kepam is smelio picas, tortus. o labaiusiai tai megsta man padeti palaistyti, paraveti, pasodinti
musu vyras neturi brolio ar seses todel amzinai praso kad su juo zaistum nes vienas nemoka. negalim sulaukti kada jis prades vienas zaisti (jau 5eri) jeigu su juo nezaidi tai isvis nezaidzia eina atlinkui ir zyzia.
Zaislu turi pilna kambari bet net neuzkabina. Kaip musu tetis sako jei as tiek zaislu buciau turejes tai nieko daugiau man nebutu reikeja. O tas....
Suprantu vaikuti, juk jam nuobodu vienam zaist
tai taip , kol dar vienas, tai gali pazysti, kad jam nuobodu ir ner su kuo zaisti , bet kai antras paauga , tai abiem tikrai buna linksmiau , ir mamytei ramybes dazniau
Mano pana dabar mieliausiai žaidžia didelę paną, persiriangia "n" kartų per dieną, maunasi mano pėdkelnes, aukštakulnius, dažo lūpas ir atsisėdusi koja ant kojos kalba mobiliuju
labai daug piešia, dėlionės jai jau pabodo. statosi namus iš kėdžių ,- sustumia ratu, užmeta kokį pleda ir palindusi su lėlėmis žaidžia. Viena žaisti išmoko kai pradėjom lankyti darželį. iki to laiko nieko negalėjau ramiai pasidaryti namuose, tik su ja užsiimdavau
sveikos mamytes isiterpaiu i šia tema nes idomu buvo kaip sekasi su tais žaidimais kitiem vaikučiam kuriu amžius kaip mano .Prispažinsiu kad pavydžiu mamytem kuriu vaikučiai moka gražei sau vieni žais kambari ir nereikia šalia ju buti .Maniškis pats vienas nei pabuti gali nei žaisti kai nusipirkom kompjuteri tai išmoko vaikišku žaidimu ir negali nutraukti nuo jo bet stengemes neleisti ilgai juk akim blogai .o kaip jusu vaikučiai ar žaidžia su kompjuteriu ar laidžiat
Na manisskis kmp. zaidimu nemegsta, na nebent buti stebetoju. O va paskutiniu metu atradome spalvinima netu
kas per daiktas tas spalvinimas netu
QUOTE(editukas2 @ 2007 04 02, 18:16) as irgi noreciau daugiau info Papildyta: QUOTE(editukas2 @ 2007 03 31, 18:39) Maniškis pats vienas nei pabuti gali nei žaisti kai nusipirkom kompjuteri tai išmoko vaikišku žaidimu ir negali nutraukti nuo jo bet stengemes neleisti ilgai juk akim blogai .o kaip jusu vaikučiai ar žaidžia su kompjuteriu ar laidžiat kompiuteriniu vaikisku zaidimu deja mes neturim, kai vyras arba as zaidziam, tada vaikas megsta stebet, bet neilgai, jam greit pabosta
[quote=JoanaS,2007 04 03, 05:38]
as irgi noreciau daugiau info Papildyta: http://adisney.go.com/disneychannel/playho...p/bop_home.html http://www.bbc.co.uk/cbeebies/ http://www.bobthebuilder.com/uk/index.html cia mano berniuku megiamiausi puslapiai, juose yra daug zaidimu pazinti raidele (angliskai) muzikos, delioniu ir spalvinimo... QUOTE(renolda @ 2007 04 02, 18:23) Na manisskis kmp. zaidimu nemegsta, na nebent buti stebetoju. O va paskutiniu metu atradome spalvinima netu sveikos Maniškė ir turi kompą, bet dėl to daug baramės... neleidžiam, kaip ji norėtų - vos grįžtam namo ir šlept prie kompo daugiausia tai filmukų žiūrėjimui naudojasi ir žinoma spalvinimui Dabar dar, tiesa. laiškučius rašo viesiems ir pyksta, kad nėra šypsenėlių kaip SM
Maniškiui 5 su puse, tai jis galinuo ryto iki vakaro lauke sėdėti. Pažįsta kieme visus vaikus nuo 3 iki 13 metų amžiaus. Dabar jo geriausias draugas 10-metis. tai jie kartu su dviračiais važinėja, kamuolį spardo. O namuose tai įvairiai. Kartais žaidžia su mašinomi, kartais teliką žiūri, arba DVD. Nupirkau jam įdomių filmų, kad tų nenormalių filmukų per TV kuo mažiau žiūrėtų.
Šiaip jei nėra brolių ar seserų, reikia surasti vaikui draugų. (maniškis pats susirado spalvinimas, Puzle, žurnalų vartymas ir panaši veikla mano sūnų gali sudominti nebent koiom 10 min. ne daugiau. kitas reikalas, jei spalvina su draugu, tada ta pati veikla atrodo kur kas įdomesnė ir gali užtrukti iki 1 val.
[FONT=Arial]o mano dukrytei tai niekas neidomu,tik is paskos eiti ir zyzti.jau nebezinau kuom uzimti.atrodo zaislu pilni namai,bet niekas neidomu.nebezinau kuom sudominti
QUOTE(didziulyte @ 2007 04 30, 16:20) [FONT=Arial]o mano dukrytei tai niekas neidomu,tik is paskos eiti ir zyzti.jau nebezinau kuom uzimti.atrodo zaislu pilni namai,bet niekas neidomu.nebezinau kuom sudominti pazistamas jausmas QUOTE(didziulyte @ 2007 04 30, 15:20) o mano dukrytei tai niekas neidomu,tik is paskos eiti ir zyzti.jau nebezinau kuom uzimti.atrodo zaislu pilni namai,bet niekas neidomu.nebezinau kuom sudominti Jo, kartais ir mums taip būna. Maniškiam 4-eri, ir jau taip jis surėdytas, kad vienas žaisti nenori, neįdomu jam ir tiek. Tenka aukotis. Bet aš nesiskundžiu, pati pajuntu malonu jausmą, kad galiu su savo vaiku "pažaisti", abu būnam patenkinti. Nusipirkau sūnui vaikišką enciklopediją. Skaitome ją, bandome pažinti pasaulį, bet tai ne viskas. Išgalvoju jam įvairių užsiėmimų pagal skaitytą temą. Tarkim piešiam planetas, spalvinam, iškerpam, pakabinam. Nusipirkau SENUKUOSE planetas, kurias reikia pasidaryti iš gipso, visi kartu jas darėm, klijavom, spalvinom, nupiešėme kosmosą, ant jo priklijavom planetas įrėminome, pakabinome ant sienos. Vėliau nusipirkome teleskopą, vėlgi vakarais turėjome įdomių užsiėmimų. Kai skaitėme apie kontinentus, darėme didelį žemėlapį, piešėme gyvūnus, kirpome, klijavome ant žemėlapio atitinkamoje vietoje. Darėme ugnikalnius iš popieriaus, tepėme klijais, apibarstėm smėliu, nudažėme dažais. Rudeni rinkome spalvotus lapus, klijavome ant popieriaus, darėme kompozicijas. Kartais duodu vaikui makaronų ir jisai juos spalvina, paskui klijuoja ant popieriaus, vėlgi daro kompozicijas. Ir dar daug daug panašių užsiėmimų turime. QUOTE(editukas2 @ 2007 03 31, 17:39) sveikos mamytes isiterpaiu i šia tema nes idomu buvo kaip sekasi su tais žaidimais kitiem vaikučiam kuriu amžius kaip mano .Prispažinsiu kad pavydžiu mamytem kuriu vaikučiai moka gražei sau vieni žais kambari ir nereikia šalia ju buti .Maniškis pats vienas nei pabuti gali nei žaisti kai nusipirkom kompjuteri tai išmoko vaikišku žaidimu ir negali nutraukti nuo jo bet stengemes neleisti ilgai juk akim blogai .o kaip jusu vaikučiai ar žaidžia su kompjuteriu ar laidžiat Sveikute! Maniskiui irgi patinka zaisti su kompu. Mes jam leidziam, bet neilgai, bijom,kad akytes nesugadintu arti sededamas. O seip jam dar labai patinka puzle delioti, kaip prie jos priseda tai vaiko namie nerasta
Stebiosi kaip tevai patis siulo vaikams kompiutėrius! Tai bent duodat. Taip greitai gyvenimą gadinat. Pas mus - kompas tik darbui ir tevams. Pats (5 metai dukra) vaikas piešia, konstruktoriu dėlioja, puzzle nusibodo, multikai tik geri rusiški, žadžia pati
maniškiui (4,5) dėliopnės ir konstruktoriai retai kada besudomina. Dabar daug vartom knygelių, jis pats pasiima ir pasakoja, ką mato.
|