Cia pasiskaicius ir pasitarus su daktare nusprendziau, kad tai nieko tokio ir nepergyvenau. Gime nuostabi mergaite
man taip pat teko darytis plauciu rengena kai buvau 2 sav
Cia pasiskaicius ir pasitarus su daktare nusprendziau, kad tai nieko tokio ir nepergyvenau. Gime nuostabi mergaite
Sveikutės,
skaičiau, skaičiau, visą temelę perskaičiau ir tik paskutintoj žinutėj perskaičiau šiokį tokį man rūpimą atsakymą. Aš puikiai žinau, kad rentgenas negerai Esu taip pat susidūrusi su šiuo klausimu, nes dabar planuojam
Negerai darytis rengena nestumo metu
QUOTE(Loretutia @ 2008 04 08, 21:52) Negerai darytis rengena nestumo metu sveikos nestukes, as irgi dariausi danties rengena 4 nestumo menesi, tiesa man ta plokstele uzdejo ant pilvo, bet girdejau , kad ir ta plokstele tik 50 % tu rengeno spinduliu sulaiko.... kaip zinia mediku klausti neapsimoka, nes jie visi viena kukuos , kad antibiotikai, periduras ir pan. jokios itakos musu angeliukams neturi.....
As ir dariausi danties rengena 1 nestuma menesi.man uzdejo kaskoki ziursta ant peciu bet as nieko nesakiau gyditojai nes dar ir pati nezinojau kad laukiuos
noriu ir as pasisakyti
Sutinku, kad geriau nedaryti rengeno esant
O man stai tokia situacija: dukryte maitinau iki metuku, nutraukus maitinima vienoj kruty uzciuopiau sukietejima, ejau pas daktarus, padare echoskopija ir nieko nerado. Dabar laukiuosi antro vaikelio, o tas sukietejimas ir islikes, tai is ginekologes gavau siuntima pas mamologa. Nuejau, apziurejo mane, sako cia darinys ne krutyje, o panasu, kad sonkaulis atsikises i kruti, sako po maitinimo sumazejo krutine ir pasijaute. Tai dabar siuncia mane liepos menesi sviesti rentgenu po krutine ir ehoskopu dar paziureti. Sako jums pilva uzdengs ir nepakenks, nu bet man kazkaip baisu. Jauciu, kad atsisakysiu as to rentgeno, nenoriu rizikuoti del savo leliuko. Echoskopu tegu paziuri ir viskas, o jei kas bus tai po gimdymo geriau tegu ziuri. Ka manote?
Man sinusitą įtarė - pasiuntė rentgenui galvos. Ginekologui paskambinau - sakė jei galvos tai galima, svarbu ne pilvo ir ne krūtinės.
Bet vistiek dabar taip neramu, nes dar ir antibiotikų po nuotraukos prirašė. Aišku jau 30
man darė danties rentgeno nuotrauką, kai dar nežinojau, kad nėščia, bet nieko blogo neatsitiko.
as an kiek zinau, is viso pries pastojant po rentgeno turi praeit 6 men, man su pirmu nestumu irgi norejo daryt, bet mano gydytoja nustebo, ir neleido.
man reikejo daryt rentgena, bet kai suzinojo jog nescia, jokiu budu sake NE
sveikos...papasakosiu ir savo isgyvenima....buvau tikra ,kad nesilaukiu,testai nerode,HCG irgi rode neigiama...padare man plauciu rentgena,penkias dienas gerrentiau antibiotikus ir tik tada suzinojau,kad laukiaus jau 2-3savaites.gine sake nesinervint nestumas vystosi,jam niekas nepakenke( cia tik guode).6sav.pamaciau sirdele plakant,buvau laimingiausias zmogus pasaulyje.po 3savaiciu atejau pasitikrint,turejo uzvest nesciosios kortele,bet deja....pasiprasiau,kad paziuretu ultragarsu,norejau pamatyt savo mazyli...o jo sirdele jau nebeplake.8sav ir 3dienu jis zuvo...nestumo metu neturejau netgi slogos,jauciausi puikiai...esu isitikinus,kad ji sunaikino rentgenas,antibiotikas....del to gamta ji atmete,gal but butu su negalia....nuo senu senoves yra aisku,kad bet kokia chemija nestumo metu labai kenkia,o daktarai tik guodzia,o ka jiems sakyti.esu po ambrazijos,kaltinu save,kad nepakartojau HCG pries rentgena,nenustoju verkti ir kankintis,niekam nelinkeciau to isgyvent.
Na as manau, kad rentgena daryciausi tik krastutiniu atveju... mano stomatologe atsisake, man daryti dantuko nuotrauka ir liepe ateiti kai pagimdysiu...
Papildyta: QUOTE(staniule @ 2008 12 10, 22:44) sveikos...papasakosiu ir savo isgyvenima....buvau tikra ,kad nesilaukiu,testai nerode,HCG irgi rode neigiama...padare man plauciu rentgena,penkias dienas gerrentiau antibiotikus ir tik tada suzinojau,kad laukiaus jau 2-3savaites.gine sake nesinervint nestumas vystosi,jam niekas nepakenke( cia tik guode).6sav.pamaciau sirdele plakant,buvau laimingiausias zmogus pasaulyje.po 3savaiciu atejau pasitikrint,turejo uzvest nesciosios kortele,bet deja....pasiprasiau,kad paziuretu ultragarsu,norejau pamatyt savo mazyli...o jo sirdele jau nebeplake.8sav ir 3dienu jis zuvo...nestumo metu neturejau netgi slogos,jauciausi puikiai...esu isitikinus,kad ji sunaikino rentgenas,antibiotikas....del to gamta ji atmete,gal but butu su negalia....nuo senu senoves yra aisku,kad bet kokia chemija nestumo metu labai kenkia,o daktarai tik guodzia,o ka jiems sakyti.esu po ambrazijos,kaltinu save,kad nepakartojau HCG pries rentgena,nenustoju verkti ir kankintis,niekam nelinkeciau to isgyvent. uzuojauta, laikykis
Sveikutes, noreciau, kad mamytes pasidalintu patirtimi apie rentgeno poveiki. As atlikau rentgena ir nezinojau kad nescia. Po keliu dienu suzinojau kad laukiuosi. Tai mazylis pilvuke apie dvi savaites nuo pastojimo. Kankina nerimas kad gali apsigimti vaikelis, tai net galvoju apie nestumo nutraukima. Gal kam taip buvo nutike, ar gime sveiki vaikeliai.
kokios srities rentgenas jums buvo darytas? ar buvo naudota svinine apsauga-apklotelis?
Sveikutes, skaitau ir nebezinau ka daryti
QUOTE(rudene12 @ 2009 09 22, 13:02) Man sviete klubus ir kai klausiau ar gavo i gimta, tai pasake kad gavau, o dabar bijau kad gali vaikelis apsigimti
Tai net nezinau kaip cia bepasielgti
Hmm paskaichiau biski baisoka pasidare
bajkit tas nesamones, nusiraminkit. Man dare rentgena, kai nezinojau, kad laukiuosi. Dabar rentgeno aparatai nera tokie kenksmingi, kaip tarybiniai s laikais
QUOTE(skristi @ 2009 10 22, 17:14) bajkit tas nesamones, nusiraminkit. Man dare rentgena, kai nezinojau, kad laukiuosi. Dabar rentgeno aparatai nera tokie kenksmingi, kaip tarybiniai s laikais taip, as irgi girdejau, kad skrendant lektuvu gauni keliskart daugiau rentgeno spinduliuotes nei darant rentgeno nuotrauka, tik nepamineta buvo kokia butent nuotrauka (tiksliau kurios kuno vietos)
Man darė kaklo rentgeną, kai buvau nėščia. Žinoma, buvau apmuturiuota švinais, dukra gimė sveika.
Gal temos autorę nuramins tas faktas, kad kai dar nebuvo ultragarso aparatų, nėščias moteris, esant reikalui, tikrindavo rentgeno pagalba. Turbūt to nedarytų, jei visais 100 % atvejų kenktų vaisiui
Prieš kelis metus skaičiau mokslinį straipsnį apie rentgeno spindulius, jų stiprumą ir galimą žalą. Dabar neberandu
mano situacija tokia, pasidaraiu testa, nestumo nerode. sirgau todel buvo skirtas gydymas antibiotikias, dare stuburo ir kaklo rentgena . dabar laukiu vizito pas gyd. meldziu dieva kad viskas mums butu gerai..
QUOTE(ishiri @ 2009 11 02, 14:33) mano situacija tokia, pasidaraiu testa, nestumo nerode. sirgau todel buvo skirtas gydymas antibiotikias, dare stuburo ir kaklo rentgena . dabar laukiu vizito pas gyd. meldziu dieva kad viskas mums butu gerai.. O kiek jums savaiteliu ir kada dare rentgena. As taip pat laukiu apsilankymo pas genetikus ir kasdien save raminu del vaikelio, sakau jei Dievas dave angeleli, tai gal ir apsaugojo mazyli nuo spinduliu. Man tai dare dubens nuotrauka kai buvau 4 savaiciu. QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 27, 23:03) Prieš kelis metus skaičiau mokslinį straipsnį apie rentgeno spindulius, jų stiprumą ir galimą žalą. Dabar neberandu Dekoju uz palaikyma. Tikiu, kad jei Dievulis dave angeleli, tai ir apsaugojo ji nuo spinduliu. Raminu save, nes nieko kito ir neliko daryti. Kai pamaciau mazyli echoskopu, tai taip sirdele apsidziauge, bet buna ir sunkiu dienu, kai mintys aplanko nykios. Dar liko laukti pora savaiteliu pas genetikus ir bus matyt ka pasakys. Galvojau, jei pakenkiau, tai pats iskris, bet laikosi taip stipriai, kad net keista ir pykina mazai.
Sveikute,
as jau genetinio tyrimo buvau praejusia savaite...gydytoja paziurejo ekoskopu, patikrino del dauno sindromo ir pan. ir pasake, jog seip viskas gerai ir nera pagrindo darytis tolimesniu tyrimu pranesk kaip tau sekes QUOTE(colliuke_ @ 2009 11 03, 12:10) Sveikute, as jau genetinio tyrimo buvau praejusia savaite...gydytoja paziurejo ekoskopu, patikrino del dauno sindromo ir pan. ir pasake, jog seip viskas gerai ir nera pagrindo darytis tolimesniu tyrimu pranesk kaip tau sekes Sveikute
tai tikekimes, kad viskas bus gerai. bet man nesciai jo tikrai sake, kad niekas nedarys. tai tikriausiai yra vis tiek kazkoks poveikis, jei jau taip sako. o del lektuvu, tai tikrai nesu to girdejusi, nes nei vienai nesciai, iki 3 trimestro neuzdraude skraidyti
na as gyvenu ispanijoj tai cia man taip pat reikejo darytis rentgena bet ten ant duru parasyta jei laukiesi iskart pasakyk gydytojui. Pasakiau gydytoja pasveikino ir sako viso gero nieko negaliu padaryt nes galima pakenkti kudikiui, tau reiketu pakalbet su gydytojais nes paskui kai pasidarysi aborta uzgraus klausimas.... O gal vaikutis butu sveikas? Su abortu neskubeciau nes paskui gali blogai jaustis o su gydytojais pakalbet reiketu......
QUOTE(eglieska @ 2009 09 22, 20:33) Na nezinau as kai buvau nescia su sunum man reikejo daryti danties rentgeno nuotrauka ir kai pasisakiau kad esu nescia man nuotraukos nedare.
Laba vakara, mamytes
Turiu ir as nerima sirdeleje
Yra dar viena tema SM apie rentgeną nėštumo metu, gal rasi ką raminančio
QUOTE(Una Li @ 2009 11 05, 01:57) Ar jums neuždėjo jokios prijuostės? Net jei ir taip, juk spinduliavimas nebuvo tiesioginis, nereikėtų labai jaudintis Ne-a, neuzdejo Una Li - aciu Tau labai uz pagalba
Man dare klubu rentgena, kai nestumas buvo 2 savaiciu. Pilva pilnai spinduliai persviete. Jokiom svininem paklodem neuzdenge. Tada dar nezinojau, jog laukiuosi
Stiprybes visoms busimoms mamytems QUOTE(woverius @ 2009 11 06, 15:58) Man dare klubu rentgena, kai nestumas buvo 2 savaiciu. Pilva pilnai spinduliai persviete. Jokiom svininem paklodem neuzdenge. Tada dar nezinojau, jog laukiuosi Stiprybes visoms busimoms mamytems Man tokia pat situacija ir dziugu girdeti, kad gime vaikelis sveikas
Man atliko dubens kaulu rentgena, kai nestumas buvo 6 sav. Tyriausi genetiskai, visi tyrimai puikus. Nestumas sklandus, be jokiu pokyciu. Iki gimdymo liko menuo, tikiuosi leliui bus viskas gerai
sveikutes,dirbu rentgeno kabinete.noreciau ir as leliaus,kokia yra galimybe isnesioti sveika vakuti,jei man nebus suteiktas kt darbas? ar naudojant apsaugines prijuostes butu nekenksminga,niekas tiksliai nepasako.o taip greiciausiai ir bus ,kad nieko nepasiulys,nes dirbu viena,tai ka patartumet?
QUOTE(rudene12 @ 2009 09 20, 19:12) Sveikutes, noreciau, kad mamytes pasidalintu patirtimi apie rentgeno poveiki. As atlikau rentgena ir nezinojau kad nescia. Po keliu dienu suzinojau kad laukiuosi. Tai mazylis pilvuke apie dvi savaites nuo pastojimo. Kankina nerimas kad gali apsigimti vaikelis, tai net galvoju apie nestumo nutraukima. Gal kam taip buvo nutike, ar gime sveiki vaikeliai. as nestumo metu dariaus pora danties nuotrauku, bet taip pat nezinojau, kad laukiuos,tai mano gine pasake,kad nesijaudink,nes senais laikais tik rentgeno pagalba ziuredavo kaip vystosi vaisius,tai nusiraminau ir negalvojau,kad gali but kazkas blogai mano leliui QUOTE(Linulee @ 2009 12 15, 22:30) as nestumo metu dariaus pora danties nuotrauku, bet taip pat nezinojau, kad laukiuos,tai mano gine pasake,kad nesijaudink,nes senais laikais tik rentgeno pagalba ziuredavo kaip vystosi vaisius,tai nusiraminau ir negalvojau,kad gali but kazkas blogai mano leliui Man ir darė, bet dėjo ant pilvo tą tokį sunkų šalmą. Tada jau žinojau, kad esu nėščia
na man irgi dare rengena pries kelias dienas, nes susilauziau ranka, tai apdejo tokiom svininem pagalvem ir viskas, dar daktaras nuramino, kad rengeno aparatas kazkoks labai naujas, japoniskas ir skleidzia maziau spiduliu, juolab kas esu 6 menesy
Neisivaizduoju kas priverstu mane
Irodyta kad 8 stuburo rentgeno nuotraukos laabai padidina vezio rizika! Apie pavoju vaisiui net ner ka kalbet! QUOTE(musik @ 2009 12 27, 16:54) Neisivaizduoju kas priverstu mane Irodyta kad 8 stuburo rentgeno nuotraukos laabai padidina vezio rizika! Apie pavoju vaisiui net ner ka kalbet! jei butu kas nors luze tai tikrai manau darytumeis rentgena, o kas cia sneka apie 8 stuburo rentgenus? siuo laiku viskas sukelia vezi, jei nori saugotis, tai turi i dienos sviesa su skafandru eiti beje, man del tos rankenos darys operacija ir darys daline nejautra, pasiskambinau del to savo giniui, sake maziau nervuokis, ir tikrai nieko leliukui neatsitiks jei operuos ranka
sveikutes mums jau 25 savaites po savaites reikes eiti pas traumatologa, del klubu traumos buvusios pries metus, nes pradejo skaudeti tai galvoju jei reiks daryti rengena dubens kaulu, ar nepakenks mazyliui? gal kam panasiai buvo. bijau ka sirdute nesustotu ar nebutu prieslaikinis gimdymas.
QUOTE(dainorab @ 2010 01 11, 15:56) sveikutes mums jau 25 savaites po savaites reikes eiti pas traumatologa, del klubu traumos buvusios pries metus, nes pradejo skaudeti tai galvoju jei reiks daryti rengena dubens kaulu, ar nepakenks mazyliui? gal kam panasiai buvo. bijau ka sirdute nesustotu ar nebutu prieslaikinis gimdymas. as kaip tik 25 savaiciu dariausi 2 kartus rankos rentgena, viskas gerai, nesibaimink, juo labiau svieciant, butinai pranesk kad esi nescia, nes as kai ejau, o pilvas tikrai pupso, paklause jus nescia: sakau nea tik gerai pavalgius.....tai va apdeda tave ten liemenen, arba i toki schalata ivelka, jis apsaugo nuo rentgeno spinduliu, ir viska padaro, o beto kaip pati sakei eini pas traumotologa ir jis tau ir pasakys reikia daryti rentgena ar nea, is anksto nepradek bijot, va ir ranka pries 4 dienas operavo, dare daline narkoze, tik ranka marino, tai per operacija lelius vistiek sparde sonus
Man
QUOTE(slitka @ 2010 01 11, 22:46) as kaip tik 25 savaiciu dariausi 2 kartus rankos rentgena, viskas gerai, nesibaimink, juo labiau svieciant, butinai pranesk kad esi nescia, nes as kai ejau, o pilvas tikrai pupso, paklause jus nescia: sakau nea tik gerai pavalgius.....tai va apdeda tave ten liemenen, arba i toki schalata ivelka, jis apsaugo nuo rentgeno spinduliu, ir viska padaro, o beto kaip pati sakei eini pas traumotologa ir jis tau ir pasakys reikia daryti rentgena ar nea, is anksto nepradek bijot, va ir ranka pries 4 dienas operavo, dare daline narkoze, tik ranka marino, tai per operacija lelius vistiek sparde sonus o mane jau ketvirta menesi kankina odontologas,niekaip neiseina visu kanalu isvalyti |