Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rengenas nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3
rusneliukas
man taip pat teko darytis plauciu rengena kai buvau 2 sav nestuke.gif verysad.gif
Cia pasiskaicius ir pasitarus su daktare nusprendziau, kad tai nieko tokio ir nepergyvenau. Gime nuostabi mergaite thumbup.gif , taciau kai suejo 1 men surado sirdeles yda verysad.gif pasiskaiciau kas ja sukelia: radiaciaj ir ivairios chemines medziagos nestumo pradzioje. Nezinau ar tai sutapimas ar ne, bet sazine iki siol grauzia.
Aistilė
Sveikutės,
skaičiau, skaičiau, visą temelę perskaičiau ir tik paskutintoj žinutėj perskaičiau šiokį tokį man rūpimą atsakymą.
Aš puikiai žinau, kad rentgenas negerai nestuke.gif bet kuom jis pasireiškia tas negerumas? Ar kaip rašė Rusneliukas, kad atsiranda širdies ydos ar kitos ligos, negalė ar čia tik sutapimas?
Esu taip pat susidūrusi su šiuo klausimu, nes dabar planuojam 2.gif ir iki nestuke.gif noriu susitvarkyti visus dantis, bet nesiliaujam "gaminti". Gaila, kad nėštumo testai nerodo tik pastojus rezultatų, dėl to nežinau ar esu nestuke.gif ar ne, o danties rentgeną jau dariausi. Norėjau pasakyti daktarei, kad galiu būti nestuke.gif bet burna buvo užimta ir nebuvo kaip (kanalus dantistė tvarkė, tai reikėjo pažiūrėti ar viskas ten gerai, o kad jai patogiau būtu, ji ant to danties kažkokį žiedą uždėjo, per kurį negalėjau žodžio pasakyt) verysad.gif Dabar beliaka laukti ir sulaukti arba ne mmm...
Loretutia
Negerai darytis rengena nestumo metu sad.gif Nes isties jis labai kenkia... Pasekmes gali buti labai skaudzios, va mano drauge pirmosiomis nestumo svaitemis susilauze ranka, daresi rengena.. Ir va dabar del to labai gailisi.. Mergaitei itaria sirdies yda.. Ji labai skiriasi nuo savo bendraamziu, daznai serga, imunitetas jos labai silpnas ... Taip kad geriau vengti rengeno smile.gif Bukit sveikos 4u.gif
Geneve
QUOTE(Loretutia @ 2008 04 08, 21:52)
Negerai darytis rengena nestumo metu sad.gif Nes isties jis labai kenkia... Pasekmes gali buti labai skaudzios, va mano drauge pirmosiomis nestumo svaitemis susilauze ranka, daresi rengena.. Ir va dabar del to labai gailisi.. Mergaitei itaria sirdies yda.. Ji labai skiriasi nuo savo bendraamziu, daznai serga, imunitetas jos labai silpnas ... Taip kad geriau vengti rengeno smile.gif Bukit sveikos  4u.gif
*

sveikos nestukes,
as irgi dariausi danties rengena 4 nestumo menesi, tiesa man ta plokstele uzdejo ant pilvo, bet girdejau , kad ir ta plokstele tik 50 % tu rengeno spinduliu sulaiko.... schmoll.gif verysad.gif nezinau kiek cia tiesos...
kaip zinia mediku klausti neapsimoka, nes jie visi viena kukuos , kad antibiotikai, periduras ir pan. jokios itakos musu angeliukams neturi..... unsure.gif

nestuke.gif
"Bond Girl 007"
As ir dariausi danties rengena 1 nestuma menesi.man uzdejo kaskoki ziursta ant peciu bet as nieko nesakiau gyditojai nes dar ir pati nezinojau kad laukiuos smile.gif . bet viskas gerai turiu nuostabu vaikeli thumbup.gif nemanau kad labai reikia pergyventi..
grusia
noriu ir as pasisakyti blush2.gif beveik pries metus ir as labai pergyvenau del rengeno, kuris buvo man darytas po avarijos, norint isitikinti ar neluzia dubens kaulai. As tada net neitariau, kad esu nestuke.gif Kai suzinojau, kad nestuke.gif net galvojau apie niestumo nutraukima, bet visa laime, kad mane atkalbejo mano gydytoja ir liepe palaukti. Stebejo ar vystosi niestumas, siunte pas genetikus ir t.t. Siadien as auginu visiskai sveika dukryte thumbup.gif wub.gif . Dekoju dievui ir tai gydytojai, kad neleido man tada pasidaryti valymo.
Sutinku, kad geriau nedaryti rengeno esant nestuke.gif , bet jeigu jau taip atsitiko, kad si procedura buvo atlikta, tik neskubekite darytis valymo, kad veliau negrauztu mintis, o gal tas vaikelis buvo visiskai sveikas... o gal... Istvermes jums mielosios...
dorin
O man stai tokia situacija: dukryte maitinau iki metuku, nutraukus maitinima vienoj kruty uzciuopiau sukietejima, ejau pas daktarus, padare echoskopija ir nieko nerado. Dabar laukiuosi antro vaikelio, o tas sukietejimas ir islikes, tai is ginekologes gavau siuntima pas mamologa. Nuejau, apziurejo mane, sako cia darinys ne krutyje, o panasu, kad sonkaulis atsikises i kruti, sako po maitinimo sumazejo krutine ir pasijaute. Tai dabar siuncia mane liepos menesi sviesti rentgenu po krutine ir ehoskopu dar paziureti. Sako jums pilva uzdengs ir nepakenks, nu bet man kazkaip baisu. Jauciu, kad atsisakysiu as to rentgeno, nenoriu rizikuoti del savo leliuko. Echoskopu tegu paziuri ir viskas, o jei kas bus tai po gimdymo geriau tegu ziuri. Ka manote? unsure.gif
Zuwytes
Man sinusitą įtarė - pasiuntė rentgenui galvos. Ginekologui paskambinau - sakė jei galvos tai galima, svarbu ne pilvo ir ne krūtinės.
Bet vistiek dabar taip neramu, nes dar ir antibiotikų po nuotraukos prirašė. Aišku jau 30 nestuke.gif savaitė, labai tikiuosi kad viskas bus ok.
linytes
man darė danties rentgeno nuotrauką, kai dar nežinojau, kad nėščia, bet nieko blogo neatsitiko.
Lenok
as an kiek zinau, is viso pries pastojant po rentgeno turi praeit 6 men, man su pirmu nestumu irgi norejo daryt, bet mano gydytoja nustebo, ir neleido.
kareivike
man reikejo daryt rentgena, bet kai suzinojo jog nescia, jokiu budu sake NE unsure.gif
staniule
sveikos...papasakosiu ir savo isgyvenima....buvau tikra ,kad nesilaukiu,testai nerode,HCG irgi rode neigiama...padare man plauciu rentgena,penkias dienas gerrentiau antibiotikus ir tik tada suzinojau,kad laukiaus jau 2-3savaites.gine sake nesinervint nestumas vystosi,jam niekas nepakenke( cia tik guode).6sav.pamaciau sirdele plakant,buvau laimingiausias zmogus pasaulyje.po 3savaiciu atejau pasitikrint,turejo uzvest nesciosios kortele,bet deja....pasiprasiau,kad paziuretu ultragarsu,norejau pamatyt savo mazyli...o jo sirdele jau nebeplake.8sav ir 3dienu jis zuvo...nestumo metu neturejau netgi slogos,jauciausi puikiai...esu isitikinus,kad ji sunaikino rentgenas,antibiotikas....del to gamta ji atmete,gal but butu su negalia....nuo senu senoves yra aisku,kad bet kokia chemija nestumo metu labai kenkia,o daktarai tik guodzia,o ka jiems sakyti.esu po ambrazijos,kaltinu save,kad nepakartojau HCG pries rentgena,nenustoju verkti ir kankintis,niekam nelinkeciau to isgyvent.
JUSSTE
Na as manau, kad rentgena daryciausi tik krastutiniu atveju... mano stomatologe atsisake, man daryti dantuko nuotrauka ir liepe ateiti kai pagimdysiu...
Papildyta:
QUOTE(staniule @ 2008 12 10, 22:44)
sveikos...papasakosiu ir savo isgyvenima....buvau tikra ,kad nesilaukiu,testai nerode,HCG irgi rode neigiama...padare man plauciu rentgena,penkias dienas gerrentiau antibiotikus ir tik tada suzinojau,kad laukiaus jau 2-3savaites.gine sake nesinervint nestumas vystosi,jam niekas nepakenke( cia tik guode).6sav.pamaciau sirdele plakant,buvau laimingiausias zmogus pasaulyje.po 3savaiciu atejau pasitikrint,turejo uzvest nesciosios kortele,bet deja....pasiprasiau,kad paziuretu ultragarsu,norejau pamatyt savo mazyli...o jo sirdele jau nebeplake.8sav ir 3dienu jis zuvo...nestumo metu neturejau netgi slogos,jauciausi puikiai...esu isitikinus,kad ji sunaikino rentgenas,antibiotikas....del to gamta ji atmete,gal but butu su negalia....nuo senu senoves yra aisku,kad bet kokia chemija nestumo metu labai kenkia,o daktarai tik guodzia,o ka jiems sakyti.esu po ambrazijos,kaltinu save,kad nepakartojau HCG pries rentgena,nenustoju verkti ir kankintis,niekam nelinkeciau to isgyvent.
*

uzuojauta, laikykis unsure.gif
rudene12
Sveikutes, noreciau, kad mamytes pasidalintu patirtimi apie rentgeno poveiki. As atlikau rentgena ir nezinojau kad nescia. Po keliu dienu suzinojau kad laukiuosi. Tai mazylis pilvuke apie dvi savaites nuo pastojimo. Kankina nerimas kad gali apsigimti vaikelis, tai net galvoju apie nestumo nutraukima. Gal kam taip buvo nutike, ar gime sveiki vaikeliai.
eglieska
kokios srities rentgenas jums buvo darytas? ar buvo naudota svinine apsauga-apklotelis?
rudene12
QUOTE(eglieska @ 2009 09 21, 19:44)
kokios srities rentgenas jums buvo darytas? ar buvo naudota svinine apsauga-apklotelis?
*

Man sviete klubus ir kai klausiau ar gavo i gimta, tai pasake kad gavau, o dabar bijau kad gali vaikelis apsigimti verysad.gif
rudene12
Sveikutes, skaitau ir nebezinau ka daryti g.gif Esu pasiruosusi nutraukti nestuma, kuris 4 savaiciu, nes man pries kelias dienas buvo darytas dubens kaulu rentgeno nuotrauka ir aisku kliuvo i gimda. Tai bijau kad vaikeliui galejau pakenkti. Bet sidyje lyg ir noreciau pasilikti, o gal nieko nenutiko. Bijau kad veliau galiu griauztis jei vaikelis gims su bedomis. O po genetiniu tyrimu nelabai begales nutraukti, nes nestumas bus didelis. verysad.gif Ar visiems gime sveiki vaikuciai, kuriems dare dubens rentgeno nuotraukas
eglieska
QUOTE(rudene12 @ 2009 09 22, 13:02)
Man sviete klubus ir kai klausiau ar gavo i gimta, tai pasake kad gavau, o dabar bijau kad gali vaikelis apsigimti verysad.gif
*

verysad.gif verysad.gif nu tada nesmagu verysad.gif klubo srityje gauna doze visi cia esantys organai. tik kazi ar galejo jau kudikeliui pakenkti g.gif as esu odontologe ir darau dantu nuotraukas, tai galiu pasakyti, kad nuo dantu nuotrauku spinduliu nestukiu gimda negauna, nes toli nuo burnos ir dar uzdengta svininiu apklotu. juolab pati tas nuotraukas darau, ir taip pat laukiuosi. bet jusu atveju nelabai gerai. mano gydytoja sake, kad jei pazeistu kas vaikeli dar ankstyvoje stadijoje-pati gamta viska sutvarkytu-prasidetu kraujavimas ir pazeistas gemaliukas pasisalintu. o del apsigimimo -cia niekas negali pasakyti, ar jusu kudikelis gavo pazeidima ar ne.... ir to nepasakys turbut niekas.... g.gif nebent genetikai, bet cia jau po 10 savaites....
rudene12
Tai net nezinau kaip cia bepasielgti verysad.gif Ir norisi to vaikelio, bet tuo paciu ir nerimas kankina, o jei bus kas negerai su vaikeliu smile.gif Arba laukti kol gamta pati viska sutvarkys verysad.gif Kazin jus zinot daugiau apie rentgenus, ar labai jie gali pakenkti ir kokios pakenkimo pasekmes gali buti verysad.gif Kokios bedos gali buti gimus vaikeliui verysad.gif
Keretoja
Hmm paskaichiau biski baisoka pasidare unsure.gif kolkas nesilaukiu, tachiau planuoju. Nuejau pas terapeute kad praeiti medicinine ir paskyre pershviest plauchius, nuejau uzsirashiau, o dabar mastau kam man tas rengenas reikalingas ir apskritai per kiek laiko ta radiacija ishgaruoja ar ishgaruoja ishvis blink.gif
skristi
bajkit tas nesamones, nusiraminkit. Man dare rentgena, kai nezinojau, kad laukiuosi. Dabar rentgeno aparatai nera tokie kenksmingi, kaip tarybiniai s laikais schmoll.gif Beje, kazkur skaiciau, jei rasiu, tai butinai imesiu - kad skrydis lektuvu prilyginamas berods 7-9 rentgeno nuotraukoms!!! O kiek nesciuju skrenda atostogaut? Tai tikrai nera priezastis nutraukt nestuma schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
dabej
QUOTE(skristi @ 2009 10 22, 17:14)
bajkit tas nesamones, nusiraminkit. Man dare rentgena, kai nezinojau, kad laukiuosi. Dabar rentgeno aparatai nera tokie kenksmingi, kaip tarybiniai s laikais  schmoll.gif Beje, kazkur skaiciau, jei rasiu, tai butinai imesiu - kad skrydis lektuvu prilyginamas berods 7-9 rentgeno nuotraukoms!!! O kiek nesciuju skrenda atostogaut? Tai tikrai nera priezastis nutraukt nestuma  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
*

taip, as irgi girdejau, kad skrendant lektuvu gauni keliskart daugiau rentgeno spinduliuotes nei darant rentgeno nuotrauka, tik nepamineta buvo kokia butent nuotrauka (tiksliau kurios kuno vietos) mirksiukas.gif
SD
Man darė kaklo rentgeną, kai buvau nėščia. Žinoma, buvau apmuturiuota švinais, dukra gimė sveika.

Gal temos autorę nuramins tas faktas, kad kai dar nebuvo ultragarso aparatų, nėščias moteris, esant reikalui, tikrindavo rentgeno pagalba. Turbūt to nedarytų, jei visais 100 % atvejų kenktų vaisiui g.gif
SD
Prieš kelis metus skaičiau mokslinį straipsnį apie rentgeno spindulius, jų stiprumą ir galimą žalą. Dabar neberandu doh.gif Čia šiek tiek tokios informacijos yra. Esmė, aišku, ta pati - tik itin didelės rentgeno spindulių dozės sukelia sunkius padarinius, todėl jaudintis gal labai nereikėtų 4u.gif Čia kaip ir su vaistais, visi informaciniai lapeliai rėkia, kad negalima, pavojinga ir t.t., o iš tikrųjų taip daroma tik iš atsargumo, kad be reikalo nebūtų piktnaudžiaujama. Vienaip ar kitaip, sėkmės temos autorei, tikiu, kad viskas yra gerai smile.gif
ishiri
mano situacija tokia, pasidaraiu testa, nestumo nerode. sirgau todel buvo skirtas gydymas antibiotikias, dare stuburo ir kaklo rentgena . dabar laukiu vizito pas gyd. meldziu dieva kad viskas mums butu gerai..
rudene12
QUOTE(ishiri @ 2009 11 02, 14:33)
mano situacija tokia, pasidaraiu testa, nestumo nerode. sirgau todel buvo skirtas gydymas antibiotikias, dare  stuburo ir kaklo rentgena . dabar laukiu vizito pas gyd. meldziu dieva kad viskas mums butu gerai..
*

O kiek jums savaiteliu ir kada dare rentgena. As taip pat laukiu apsilankymo pas genetikus ir kasdien save raminu del vaikelio, sakau jei Dievas dave angeleli, tai gal ir apsaugojo mazyli nuo spinduliu. Man tai dare dubens nuotrauka kai buvau 4 savaiciu.
rudene12
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 27, 23:03)
Prieš kelis metus skaičiau mokslinį straipsnį apie rentgeno spindulius, jų stiprumą ir galimą žalą. Dabar neberandu doh.gif Čia šiek tiek tokios informacijos yra. Esmė, aišku, ta pati - tik itin didelės rentgeno spindulių dozės sukelia sunkius padarinius, todėl jaudintis gal labai nereikėtų 4u.gif Čia kaip ir su vaistais, visi informaciniai lapeliai rėkia, kad negalima, pavojinga ir t.t., o iš tikrųjų taip daroma tik iš atsargumo, kad be reikalo nebūtų piktnaudžiaujama. Vienaip ar kitaip, sėkmės temos autorei, tikiu, kad viskas yra gerai smile.gif
*

Dekoju uz palaikyma. Tikiu, kad jei Dievulis dave angeleli, tai ir apsaugojo ji nuo spinduliu. Raminu save, nes nieko kito ir neliko daryti. Kai pamaciau mazyli echoskopu, tai taip sirdele apsidziauge, bet buna ir sunkiu dienu, kai mintys aplanko nykios. Dar liko laukti pora savaiteliu pas genetikus ir bus matyt ka pasakys. Galvojau, jei pakenkiau, tai pats iskris, bet laikosi taip stipriai, kad net keista ir pykina mazai.
colliuke_
Sveikute,

as jau genetinio tyrimo buvau praejusia savaite...gydytoja paziurejo ekoskopu, patikrino del dauno sindromo ir pan. ir pasake, jog seip viskas gerai ir nera pagrindo darytis tolimesniu tyrimu smile.gif maziukas auga, sirdele plaka smile.gif viskas gerai...gydytoja sake, jog rentgenas jei butu pakenkes, tai jau pirmaisiais menesiais butu pasijute... wub.gif
pranesk kaip tau sekes smile.gif 4u.gif
spurgee
nestuke.gif
rudene12
QUOTE(colliuke_ @ 2009 11 03, 12:10)
Sveikute,

as jau genetinio tyrimo buvau praejusia savaite...gydytoja paziurejo ekoskopu, patikrino del dauno sindromo ir pan. ir pasake, jog seip viskas gerai ir nera pagrindo darytis tolimesniu tyrimu smile.gif maziukas auga, sirdele plaka smile.gif viskas gerai...gydytoja sake, jog rentgenas jei butu pakenkes, tai jau pirmaisiais menesiais butu pasijute...  wub.gif
pranesk kaip tau sekes smile.gif 4u.gif
*

Sveikute smile.gif Kaip smagu girdeti, kad jums viskas gerai. Dziaugiuosi del jusu lotuliukas.gif O tu buvai 12 savaiteliu ir kaip ten pas genetikus, kaip jie apziuri ar daug testu daro, o pas kokia buvai genetike. Man idomu, nes kita savaite ir as vaziuoju i Santariskes genetikos centra. Pergyvenu ir prisigalvoju visokiu nesamoniu. Laimingai toliau nesioti savo maziuka nestuke.gif
mabi
tai tikekimes, kad viskas bus gerai. bet man nesciai jo tikrai sake, kad niekas nedarys. tai tikriausiai yra vis tiek kazkoks poveikis, jei jau taip sako. o del lektuvu, tai tikrai nesu to girdejusi, nes nei vienai nesciai, iki 3 trimestro neuzdraude skraidyti
zuikinukas
na as gyvenu ispanijoj tai cia man taip pat reikejo darytis rentgena bet ten ant duru parasyta jei laukiesi iskart pasakyk gydytojui. Pasakiau gydytoja pasveikino ir sako viso gero nieko negaliu padaryt nes galima pakenkti kudikiui, tau reiketu pakalbet su gydytojais nes paskui kai pasidarysi aborta uzgraus klausimas.... O gal vaikutis butu sveikas? Su abortu neskubeciau nes paskui gali blogai jaustis o su gydytojais pakalbet reiketu......
3 x mama
QUOTE(eglieska @ 2009 09 22, 20:33)
verysad.gif  verysad.gif nu tada nesmagu verysad.gif  klubo srityje gauna doze visi cia esantys organai. tik kazi ar galejo jau kudikeliui pakenkti g.gif  as esu odontologe ir darau dantu nuotraukas, tai galiu pasakyti, kad nuo dantu nuotrauku spinduliu nestukiu gimda negauna, nes toli nuo burnos ir dar uzdengta svininiu apklotu. juolab pati tas nuotraukas darau, ir taip pat laukiuosi. bet jusu atveju nelabai gerai. mano gydytoja sake, kad jei pazeistu kas vaikeli dar ankstyvoje stadijoje-pati gamta viska sutvarkytu-prasidetu kraujavimas ir pazeistas gemaliukas pasisalintu. o del apsigimimo -cia niekas negali pasakyti, ar jusu kudikelis gavo pazeidima ar ne.... ir to nepasakys turbut niekas.... g.gif  nebent genetikai, bet cia jau po 10 savaites....
*

Na nezinau as kai buvau nescia su sunum man reikejo daryti danties rentgeno nuotrauka ir kai pasisakiau kad esu nescia man nuotraukos nedare. schmoll.gif O nestumas buvo 8sav.
zirniuko_mamyte
Laba vakara, mamytes

Turiu ir as nerima sirdeleje unsure.gif Suzinojau, kad laukiuosi (5 sav kazkur) ir issigandau, nes mano sunelis susilauze rankyte ir pora kartu kartu buvau rentgeno kabinete kai jam dare nuotraukas (po tris (is keliu pusiu) abu kartus), na reikejo palaikyti vaikuti... tai va kaip ir tiesiai spinduliu negavau, bet manes niekas neaprenge jokiais svinais unsure.gif Viena karta tai buvau atsitupus, tai stala tik barzda pasiekiau, o kita karta tai stovejau ir tas stalas kaip tik gimdos aukstyje gi unsure.gif daba ir bijau ir nebezinau aplamai ka bejauciu...abejonese giliose esu..dar prisiskaiciau visokiu baisiu dalyku apie pasekmes unsure.gif Kaip Jus manot, mamytes, ar tai, kad buvau ne tiesiogiai "fotografuojama" be jokiu apsaugu tiek kartu gali buti taip pavojinga, kad gal jau verta galvoti apie nestumo nutraukima? verysad.gif
_una_
QUOTE(zirniuko_mamyte @ 2009 11 04, 21:38)
Turiu ir as nerima sirdeleje  unsure.gif
*

Ar jums neuždėjo jokios prijuostės?
Net jei ir taip, juk spinduliavimas nebuvo tiesioginis, nereikėtų labai jaudintis 4u.gif .
_una_
Yra dar viena tema SM apie rentgeną nėštumo metu, gal rasi ką raminančio 4u.gif .
zirniuko_mamyte
QUOTE(Una Li @ 2009 11 05, 01:57)
Ar jums neuždėjo jokios prijuostės?
Net jei ir taip, juk spinduliavimas nebuvo tiesioginis, nereikėtų labai jaudintis 4u.gif .
*

Ne-a, neuzdejo unsure.gif O as kazkaip net nesusimasciau, nes sunus reke kaip pasiutes, tai norejosi, kad kuo greiciau visa procedura praeitu. Ziuresim kaip cia bus. Buvau pas gin.gyd. tai liepe ateiti veliau, dabar ne kas ten matosi, nors pagal laika jau turetu matytis daugiau. Itaria nesivystanti verysad.gif ech... labai tikiuosi, kad viskas bus gerai unsure.gif

Una Li - aciu Tau labai uz pagalba 4u.gif
woverius
Man dare klubu rentgena, kai nestumas buvo 2 savaiciu. Pilva pilnai spinduliai persviete. Jokiom svininem paklodem neuzdenge. Tada dar nezinojau, jog laukiuosi doh.gif Tai visokiu minciu buvo. Nuolat galvojau, kad rentgenas galejo pakenkti kudikiui. Siek tiek nuramino ginekologe, pasakiusi, jog greiciausiai organizmas pats atsikratytu pazeisto vaisiaus. Be to, siais laikais rentgeno spinduliai ne tokie stiprus, radiacija nedideles dozes. Taip pat buvau pas genetikus 15 savaiciu, tai jie nieko blogo nemate thumbup.gif Gime sveika grazute mergaite wub.gif
Stiprybes visoms busimoms mamytems 4u.gif
rudene12
QUOTE(woverius @ 2009 11 06, 15:58)
Man dare klubu rentgena, kai nestumas buvo 2 savaiciu. Pilva pilnai spinduliai persviete. Jokiom svininem paklodem neuzdenge. Tada dar nezinojau, jog laukiuosi doh.gif Tai visokiu minciu buvo. Nuolat galvojau, kad rentgenas galejo pakenkti kudikiui. Siek tiek nuramino ginekologe, pasakiusi, jog greiciausiai organizmas pats atsikratytu pazeisto vaisiaus. Be to, siais laikais rentgeno spinduliai ne tokie stiprus, radiacija nedideles dozes. Taip pat buvau pas genetikus 15 savaiciu, tai jie nieko blogo nemate thumbup.gif Gime sveika grazute mergaite wub.gif
Stiprybes visoms busimoms mamytems 4u.gif
*

Man tokia pat situacija ir dziugu girdeti, kad gime vaikelis sveikas smile.gif Man taip pat sviete klubus kai buvau 2 savaiciu ir tikiuosi, kad nepakenke mazyliui nestuke.gif
Opensea
Man atliko dubens kaulu rentgena, kai nestumas buvo 6 sav. Tyriausi genetiskai, visi tyrimai puikus. Nestumas sklandus, be jokiu pokyciu. Iki gimdymo liko menuo, tikiuosi leliui bus viskas gerai wub.gif
viktorrija
sveikutes,dirbu rentgeno kabinete.noreciau ir as leliaus,kokia yra galimybe isnesioti sveika vakuti,jei man nebus suteiktas kt darbas? ar naudojant apsaugines prijuostes butu nekenksminga,niekas tiksliai nepasako.o taip greiciausiai ir bus ,kad nieko nepasiulys,nes dirbu viena,tai ka patartumet?
Linulee
QUOTE(rudene12 @ 2009 09 20, 19:12)
Sveikutes, noreciau, kad mamytes pasidalintu patirtimi apie rentgeno poveiki. As atlikau rentgena ir nezinojau kad nescia. Po keliu dienu suzinojau kad laukiuosi. Tai mazylis pilvuke apie dvi savaites nuo pastojimo. Kankina nerimas kad gali apsigimti vaikelis, tai net galvoju apie nestumo nutraukima. Gal kam taip buvo nutike, ar gime sveiki vaikeliai.
*

as nestumo metu dariaus pora danties nuotrauku, bet taip pat nezinojau, kad laukiuos,tai mano gine pasake,kad nesijaudink,nes senais laikais tik rentgeno pagalba ziuredavo kaip vystosi vaisius,tai nusiraminau ir negalvojau,kad gali but kazkas blogai mano leliui nestuke.gif smile.gif
Esha
QUOTE(Linulee @ 2009 12 15, 22:30)
as nestumo metu dariaus pora danties nuotrauku, bet taip pat nezinojau, kad laukiuos,tai mano gine pasake,kad nesijaudink,nes senais laikais tik rentgeno pagalba ziuredavo kaip vystosi vaisius,tai nusiraminau ir negalvojau,kad gali but kazkas blogai mano leliui  nestuke.gif  smile.gif
*

Man ir darė, bet dėjo ant pilvo tą tokį sunkų šalmą. Tada jau žinojau, kad esu nėščia smile.gif
slitka
na man irgi dare rengena pries kelias dienas, nes susilauziau ranka, tai apdejo tokiom svininem pagalvem ir viskas, dar daktaras nuramino, kad rengeno aparatas kazkoks labai naujas, japoniskas ir skleidzia maziau spiduliu, juolab kas esu 6 menesy nestuke.gif , manau kad viskas bus gerai, ir kitos mamytes labai nesigasdinkite smile.gif
musik
Neisivaizduoju kas priverstu mane nestuke.gif padaryt rentgena doh.gif
Irodyta kad 8 stuburo rentgeno nuotraukos laabai padidina vezio rizika! Apie pavoju vaisiui net ner ka kalbet! nono.gif
slitka
QUOTE(musik @ 2009 12 27, 16:54)
Neisivaizduoju kas priverstu mane  nestuke.gif  padaryt rentgena  doh.gif 
Irodyta kad 8 stuburo rentgeno nuotraukos laabai padidina vezio rizika! Apie pavoju vaisiui net ner ka kalbet!  nono.gif
*

jei butu kas nors luze tai tikrai manau darytumeis rentgena, o kas cia sneka apie 8 stuburo rentgenus? siuo laiku viskas sukelia vezi, jei nori saugotis, tai turi i dienos sviesa su skafandru eiti smile.gif
beje, man del tos rankenos darys operacija ir darys daline nejautra, pasiskambinau del to savo giniui, sake maziau nervuokis, ir tikrai nieko leliukui neatsitiks jei operuos ranka smile.gif
dainorab
sveikutes mums jau 25 savaites po savaites reikes eiti pas traumatologa, del klubu traumos buvusios pries metus, nes pradejo skaudeti tai galvoju jei reiks daryti rengena dubens kaulu, ar nepakenks mazyliui? gal kam panasiai buvo. bijau ka sirdute nesustotu ar nebutu prieslaikinis gimdymas.
slitka
QUOTE(dainorab @ 2010 01 11, 15:56)
sveikutes mums jau 25 savaites po savaites reikes eiti pas traumatologa, del klubu traumos buvusios pries metus, nes pradejo skaudeti tai galvoju jei reiks daryti rengena  dubens kaulu, ar nepakenks mazyliui? gal kam panasiai buvo. bijau ka sirdute nesustotu ar nebutu prieslaikinis gimdymas.
*

as kaip tik 25 savaiciu dariausi 2 kartus rankos rentgena, viskas gerai, nesibaimink, juo labiau svieciant, butinai pranesk kad esi nescia, nes as kai ejau, o pilvas tikrai pupso, paklause jus nescia: sakau nea tik gerai pavalgius.....tai va apdeda tave ten liemenen, arba i toki schalata ivelka, jis apsaugo nuo rentgeno spinduliu, ir viska padaro, o beto kaip pati sakei eini pas traumotologa ir jis tau ir pasakys reikia daryti rentgena ar nea, is anksto nepradek bijot, va ir ranka pries 4 dienas operavo, dare daline narkoze, tik ranka marino, tai per operacija lelius vistiek sparde sonus smile.gif viskas bus ciki wink.gif
pupune
Man nestuke.gif metu neprireikė smile.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(slitka @ 2010 01 11, 22:46)
as kaip tik 25  savaiciu dariausi 2 kartus rankos rentgena, viskas gerai, nesibaimink, juo labiau svieciant, butinai pranesk kad esi nescia, nes as kai ejau, o pilvas tikrai pupso, paklause jus nescia: sakau nea tik gerai pavalgius.....tai va apdeda tave ten liemenen, arba i toki schalata ivelka, jis apsaugo nuo rentgeno spinduliu, ir viska padaro, o beto kaip pati sakei eini pas traumotologa ir  jis tau ir pasakys reikia daryti rentgena ar nea, is anksto nepradek bijot, va ir ranka  pries 4 dienas operavo, dare daline  narkoze, tik ranka marino, tai per operacija lelius vistiek sparde sonus smile.gif viskas bus ciki wink.gif
*

o mane jau ketvirta menesi kankina odontologas,niekaip neiseina visu kanalu isvalyti doh.gif bet rentgeno nedaro schmoll.gif aisku jei butu luzusi kokia ranka ar koja tai manau bet kokiu atveju darytu rentgena,juk reikia paziureti koks luzis g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.