Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rengenas nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3
Ikulia
4u.gif Susiduriau su problema. Parkritau ir koją smarkiai patempaiu(gali būti ir išnirimas ar kas blogiau). Paeiti beveik negaliu. Nevažiavau į traum.skyrių, nes nežinojau dėl rentgeno. Gal kas nors iš nestuke.gif susidurė su tokia problema? Patarkite, ką daryti?
Upsiukas
Na, man žandikaulio rentgeną rekėjo daryt, kai laukiaus (buvo pati nėštumo pradžia), bet pasakius gydytojui, jog aš nėščia, jis rentgeno neleido daryt. Nors man labai skaudėjo ir tikrai man buvo tas pats, kas ką darys, gydytojas buvo kategoriškas.
Kiek žinau, rentgeną daro tik tuo atveju, jei tai tikrai būtina.
Ikulia
QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 10, 12:46)
Na, man žandikaulio rentgeną rekėjo daryt, kai laukiaus (buvo pati nėštumo pradžia), bet pasakius gydytojui, jog aš nėščia, jis rentgeno neleido daryt. Nors man labai skaudėjo ir tikrai man buvo tas pats, kas ką darys, gydytojas buvo kategoriškas.
Kiek žinau, rentgeną daro tik tuo atveju, jei tai tikrai būtina.
*

Ačiū. Aš visur skaičiau tą pati. Dėl to ir nevažiavau iš karto į ligoninę. Bet koją skauda, tai turbūt nuvažiuosiu nors kad apžiūrėtų.
Simuko
Ikulia, as irgi dribalinau kai buvo kokios 22 savaites - kai pasakiau, kad nescia - jokiu rentgenu, tik apziurejo - jei gydytojas patyres, luzi nustatys is karto, yra kitu pozymiu 4u.gif

bet siaip rentgena daro ekstra atveju - man taip pat dare, kai itare inkstu nepakankamuma
future_maman
Man dare rentgena, kai pati dar tik itariau, kad nescia, bet butinai reikejo, nes itare kad po avarijos gali but kaklo slanksteliai suzeisti ar skile... aciu dievui, viskas gerai buvo, ir tik patempimas... Ir kad per avarija vaikiuko nepameciau..
Ikulia
QUOTE(Simuko @ 2005 10 10, 13:07)
Ikulia, as irgi dribalinau kai buvo kokios 22 savaites - kai pasakiau, kad nescia - jokiu rentgenu, tik apziurejo - jei gydytojas patyres, luzi nustatys is karto, yra kitu pozymiu 4u.gif

bet siaip rentgena daro ekstra atveju - man taip pat dare, kai itare inkstu nepakankamuma
*

verysad.gif viska supratau. Aciu.
Ikulia
4u.gif Buvau siandien pas ginekologe. pasiskundziau del kojos ir...isivaizduojate, daktare pasake, kad rentgena galima daryti, nes tai visiskai nekenksminga radiacijos doze umn.gif
Stai kaip buna....O koja geriau jauciasi siandien...ir rentgeno neprireike. Gulejimas visa diena lovoje - buvo pats geriausias vaistas thumbup.gif
Upsiukas
Suprasi tuos medikus....vieni vieną sako, kiti kitą, o tu žmogau nors imk ir persiplėšk doh.gif
Eziuke
QUOTE(Ikulia @ 2005 10 11, 18:34)
Stai kaip buna....O koja geriau jauciasi siandien...ir rentgeno neprireike. Gulejimas visa diena lovoje - buvo pats geriausias vaistas  thumbup.gif
*

reiškia, lūžio nera. valio! thumbup.gif
Ikulia
QUOTE(Eziuke @ 2005 10 12, 10:57)
reiškia, lūžio nera. valio!  thumbup.gif
*

Regis tikrai nera thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kolibriukė

Aš čia prieš kelias dienas buvau supanikavusi, kad teko danties rentgeną daryti. Gydytojas visaip ramino, kad maža dozė, bet aš vistiek bijojau, nors ir pati gydytoja esu - bet nugi baisu dėl savo vaiko ir gatava.

Bet parėjau namo ir pasiskaičiau užsienyje atliekamų studijų duomenis - ten daryti tyrimai ar rentgeno spinduliai turi įtakos nėštumui ir vaikui. Tai viena danties nuotrauka yra išvis juokinga - reikia 100000 nuotraukų, kad pasiektum pavojingą ribą, jei nuotraukos daromos ant pilvo uždėjus "švininę paklodę". Geriau nedaryti jokių nuotraukų iki 12 savaičių nėštumo. O mano jau 30 savaitė.

Pavojingos yra tos rentgenogramos, kurios daromos pilvo ir ypač dubens srityje ir ypač kompiuterinės tomogramos, o ne paprasti rentgenai, nes KT spindulių doė žymiai žymiai didesnė. Nu bet ir tai daro, kai reikia, ką darysi.

Taigi, gydytoja buvo teisi sakydama, kad ir kojos rentgenas nėra baisiai pavojingas, jei viskas padaroma taisyklingai pagal saugos taisykles.
pranciska
Ir man vakar darė rentgeną verysad.gif ...L .prastai gyja koja- maniau, kad tai tik raiščių patempimas, todėl prieš 3 savaites nesikreipiau pas gydytoją, o gydžiausi pati..ir labai bijojau rentgeno..

Deja, koja tino toliau..Laimė, šioje temoje perskaičiau, o vakar ir mano ginekologas pasakė, kad tokia dozė ir tokioje vietoje- tikrai nėra pavojinga g.gif ..

Nuotrauka parodė, kad skilęs išorinis kauliukas..Ačiūdie, jis tiesiai suaugo..Gipsas..Kelios savaitės lovos režimo.. verysad.gif..

Sirana
Man reikia irgi daryti danties nuotrauka, tai gydytojas paskyres laika, kai bus apie 20 savaiciu.
naitas
Man patinka daktarai, kurie kategoriškai atsisako nėščiai daryti rentgeną thumbup.gif Buvau patempus koją, tai jau iš tolo daktaras ėmė mojuoti rankom - tipo, ir neprašyk protest.gif Vaiką su sužeista koja vežiau į Klinikas, tai traumatologė pati sėdo prie mano vaiko, apsiklosčius tais neva apsaugančiais skydais ir laikė mano brangenybę, kad nesujudėtų. Labai dėkinga jai likau. ax.gif
Senokai darė mano vaikui KT. Likau apgauta. Nes net du konsiliumai man pripudrino, kad KT - tai beveik kaip rentgenas, visai nepavojinga. Papultų man jie dabar gun_bandana.gif Kai grįžau iš ligoninės, papuolė straipsnis, kad kompiuterinė tomografija tai maždaug 500 rentgeno nuotraukų iš karto. Galvoje schmoll.gif . Tai kaip tam kūdikėliui vystytis toliau?
Jo, tikėkit, kad rentgenas tai nekaltas žaidimas.. Tai kodėl plaučių nuotraukas daryti rekomenduoja daryti ne dažniau kartą per 2 metus?? umn.gif
Gal ten užsieniuose tie aparatai ir pažengę.. Bet mes tikrai negalim remtis jų aparatų statistika, kaip dažnai išlenda vėliau - labai jau reklamine ir nepatikima..
tik šiom dienom paskelbė, kad nuo Černobylio nukentėjo 2 milijardai (ne milijonai) žmonių, kai skelbiama, kad Žemės rutuly gyvena tik 6 milijardai su trupučiu.
Ai, nieko tokio ta radiacija, ane? g.gif Ko nematom, tai ir netikim buvimu..
pranciska
QUOTE(naitas @ 2006 04 26, 23:08)
Man patinka daktarai, kurie kategoriškai atsisako nėščiai daryti rentgeną thumbup.gif Buvau patempus koją, tai jau iš tolo daktaras ėmė mojuoti rankom - tipo, ir neprašyk protest.gif Vaiką su sužeista koja vežiau į Klinikas, tai traumatologė pati sėdo prie mano vaiko, apsiklosčius tais neva apsaugančiais skydais ir laikė mano brangenybę, kad nesujudėtų. Labai dėkinga jai likau. ax.gif
Senokai darė mano vaikui KT. Likau apgauta. Nes net du konsiliumai man pripudrino, kad KT - tai beveik kaip rentgenas, visai nepavojinga. Papultų man jie dabar gun_bandana.gif Kai grįžau iš ligoninės, papuolė straipsnis, kad kompiuterinė tomografija tai maždaug 500 rentgeno nuotraukų iš karto. Galvoje schmoll.gif . Tai kaip tam kūdikėliui vystytis toliau?
Jo, tikėkit, kad rentgenas tai nekaltas žaidimas.. Tai kodėl plaučių nuo
traukas daryti rekomenduoja daryti ne dažniau kartą per 2 metus?? umn.gif
Gal ten užsieniuose tie aparatai ir pažengę.. Bet mes tikrai negalim remtis jų aparatų statistika, kaip dažnai išlenda vėliau - labai jau reklamine ir nepatikima..
tik šiom dienom paskelbė, kad nuo Černobylio nukentėjo 2 milijardai (ne milijonai) žmonių, kai skelbiama, kad Žemės rutuly gyvena tik 6 milijardai su trupučiu.
Ai, nieko tokio ta radiacija, ane?  g.gif Ko nematom, tai ir netikim buvimu..
*

Ne dėl savo malonumo, o iš būtinybės juk darom..Ir taip jau 6 savaitė lovoj guliu..Koja baisiai ištinus. O kaip be rentgeno nustatyti, gal skilęs ar lūžęs kaulas blogai suaugęs..Tada be operacijos po to gali visai su kojele atsisveikinti..

Plaučių zonoj, mieloji, turbūt numanai, kokie svarbūs organai yra, todėl ir patariama nepiknaudžiauti..

O Černobilį lyginti su rentgeno aparato doze- na čia tai atleiskit.. doh.gif Civilizacijos pasiekimais reikia naudotis ir džiaugtis, bet nepamiršti ir apie galimą jų žalą..

ypata
Aš 6 mėn. nestuke.gif nusitraukiau piršto sausgyslę - gydytojai nesiėmė daryti rentgeno, aš ir pati nebūčiau leidusis. Pasėkmė: mėnuo įtvare, sugijo blogai, dabar laukiu, kada pagimdysiu, tada lėksiu konsultuotis jau su nuotraukom, ko gero teks operuoti sad.gif Bet net ir žinodama, kad viskas taip baigsis - vėl neleisčiau daryti rentgeno...
pranciska
QUOTE(ypata @ 2006 05 04, 12:57)
Aš 6 mėn.  nestuke.gif nusitraukiau piršto sausgyslę - gydytojai nesiėmė daryti rentgeno, aš ir pati nebūčiau leidusis. Pasėkmė: mėnuo įtvare, sugijo blogai, dabar laukiu, kada pagimdysiu, tada lėksiu konsultuotis jau su nuotraukom, ko gero teks operuoti sad.gif Bet net ir žinodama, kad viskas taip baigsis - vėl neleisčiau daryti rentgeno...
*

O čia tai jau gydytojų bukumas- kitaip nepavadinsi..Nenoriu tavęs gąsdinti,- galbūt viskas baigsis gerai, bet mano kolegei po panašaus blogo sugijimo pirštas nenustojo tinti..Ji irgi laukė, kol pagimdys, po to dar porą mėn.,kol vaikelis kiek paaugs..Gydytojų konsiliumo išvados buvo žiaurios- amputuoti pirštą..Nėštumo metu organizmas neturėjo pakankamai imuniteto, ėmė pūti kaulas...Labai liūdnos pasekmės..

Konsultavausi su daugeliu gydytojų, perskaičiau tikrai nemažai literatūros apie rentgeną, prieš jį darydama. Visi kalbėjo, kad tai nėra taip baisiai pavojinga..Nemanau, kad tai- reklama..Koks būtų jos tikslas?
Ikulia
man atrodo, kad kiekviena karta gydytojas turi nuspresti kas blogiau traumos metu: rentgenas ar traumos pasekmes laiku nenustacius rizikos laipsnio.
smulkute
kai mano dukryte sirgo plauciu uzdegimu, jau Santariskese reikejo atlikt plauciu rentgena. Nors as pasisakiau, kad esu nescia, bet vis tiek liepe man palaikyt jos rankas, ant pilvo jokios apsaugos nedave. Taip ir gavau kazkiek rentgeno dozes. Pati apsaugos nepaprasiau, nes tiesiog slubejau daryt ka gydytojai liepe, buvau labai susijaudinus del dukrytes ir visai apie tai nepagalvojau. Tik isejus is rentgeno, jau palatoj susimasciau, kad rentgeno spinduliai ne tik apsviete dukrytes plaucius, bet ir mane pacia. Labai del to pergyvenu, bet jau dabar nieko nepakeisi verysad.gif
Origami
QUOTE(smulkute @ 2006 05 05, 13:24)
kai mano dukryte sirgo plauciu uzdegimu, jau Santariskese reikejo atlikt plauciu rentgena. Nors as pasisakiau, kad esu nescia, bet vis tiek liepe man palaikyt jos rankas, ant pilvo jokios apsaugos nedave. Taip ir gavau kazkiek rentgeno dozes. Pati apsaugos nepaprasiau, nes tiesiog slubejau daryt ka gydytojai liepe, buvau labai susijaudinus del dukrytes ir visai apie tai nepagalvojau. Tik isejus is rentgeno, jau palatoj susimasciau, kad rentgeno spinduliai ne tik apsviete dukrytes plaucius, bet ir mane pacia. Labai del to pergyvenu, bet jau dabar nieko nepakeisi verysad.gif
*

Nepergyvenk, viskas bus gerai, man nestuke.gif dare danties rentgena, nepakenke rolleyes.gif
pinokis
sveikutes,
man padare KT, kai nebuvau nescia, bet pastojau po 5 dienu (pasiskaiciavau), idomu per kiek laiko iseina tas nuodas is oraganizmo, visdelto KTyra kenksmingas, nors man dare tik galvos nuotrauka g.gif
Siracusa
man dare danties pacioj pradzioj. tikrai iki 12sav g.gif
Zlata
O aš baisiausiai pergyvenu, vakar buvau pas gydytoja nustatė nėštuma nestuke.gif 5 savaitėlės, džaiugsmas smile.gif
Bet va pastojau tarp dviejų rentgenų. Įkritau į remonto duobę, įtarė, kad dubens kaulai lūžo, peršvietė, pasirodo ne.
Po savaitėlės lialius užkibo.... ir belipant iš lovos šonas sutraškėjo, toj vietoj kur sutrenkta buvo... Vėl rentgenas- šonkauliai lūžę , prirašė vaistukų, gėriau savaitę. O dar po poros savaičių sužinojau, kad lialius kokias 3-6 dienas užkibęs buvo kai ta antrąjį rentgeną dariausi, taip neramu.... cry.gif cry.gif cry.gif Gydytoja sakė genetiškai tirs, tada ir paaiškės viskas. Vis tikiuosi kai jei po visų mano skrydžių leliukas užkibo tai gal bus ištvermingas ir jam bus viskas gerai unsure.gif
Lapyna
QUOTE(zlatavlaska @ 2006 10 04, 15:42)
Bet va pastojau tarp dviejų rentgenų. Įkritau į remonto duobę, įtarė, kad dubens kaulai lūžo, peršvietė, pasirodo ne.
Po savaitėlės lialius užkibo.... ir belipant iš lovos šonas sutraškėjo, toj vietoj kur sutrenkta buvo... Vėl rentgenas- šonkauliai lūžę , prirašė vaistukų, gėriau savaitę. O dar po poros savaičių sužinojau, kad lialius kokias 3-6 dienas užkibęs buvo kai ta antrąjį rentgeną dariausi, taip neramu.... cry.gif  cry.gif  cry.gif Gydytoja sakė genetiškai tirs, tada ir paaiškės viskas. Vis tikiuosi kai jei po visų mano skrydžių leliukas užkibo tai gal bus ištvermingas ir jam bus viskas gerai unsure.gif
*

drinks_cheers.gif
Aš irgi dariausi rentgeno nuotrauką (kelio sąnario), dar nežinodama, kad esu nėščia. Maždaug 10-ą dieną po pastojimo. Tai vis neramu truputį.
Pirmadienį eisiu echoskopijos, tikiuosi, mane nuramins.
Zlata
O tai cia mes dvi tokios nelaimes mirksiukas.gif Nu gal viskas abiems bus gerai. Mama mane vis ramina, kad ne po tokiu kataklizmu zmones sveikus vaikucius gimdydavo ir nieko. O galu gale prie tu rentgenu zmones dreba, nu nera gi jis mirtinai pavojingas,
ir dar guodziu kad buvo pati pati pradzia nu gal 2-3 dieneles, tai gal dar nieko sakau wink.gif
Tikekimes geriausio smile.gif Nervuotis negalima ax.gif
medituk
QUOTE(Lapyna @ 2006 10 06, 12:21)
drinks_cheers.gif
Aš irgi dariausi rentgeno nuotrauką (kelio sąnario), dar nežinodama, kad esu nėščia. Maždaug 10-ą dieną po pastojimo. Tai vis neramu truputį.
Pirmadienį eisiu echoskopijos, tikiuosi, mane nuramins.
*

QUOTE(zlatavlaska @ 2006 10 06, 17:57)
ir dar guodziu kad buvo pati pati pradzia nu gal 2-3 dieneles, tai gal dar nieko sakau wink.gif
Tikekimes geriausio  smile.gif Nervuotis negalima ax.gif
*

Jums abiems rentgeninis tyrimas darytas iki 2 sav. nestumo, taigi jei spinduliai butu pakenke, nestumas nebutu vystesis. Iki 2 sav galioja taisykle, kad jei ivyksta koks pakenkimas, apvaisintas kiausinelis nesiimplantuoja gimdoje ir nestumas nesivysto, o jei vystosi, reiskia pakenkimo nebuvo. Jei jums kas gali buti negerai, tai tik ne del rentgeno.
Sekmes 4u.gif
Pacific
QUOTE(Sirana @ 2006 04 26, 09:35)
Man reikia irgi daryti danties nuotrauka, tai gydytojas paskyres laika, kai bus apie 20 savaiciu.
*

man liepe ateit kai pagimdysiu, nes dantiste neisdriso man danties tvarkyt, kadangi reikejo nuotraukele padaryt.
Tiger_babe
kiek zinau tai nestumo metu tai rentgenas tikrai nepatariamas, bet jei tik koja... g.gif nu nzn... smile.gif
Lapyna
QUOTE(Tiger_babe @ 2006 10 09, 11:48)
kiek zinau tai nestumo metu tai rentgenas tikrai nepatariamas, bet jei tik koja... g.gif nu nzn... smile.gif
*

Nu aš tai supratimo žalio neturėjau, kad galiu būti nėščia...

Dėl dantų rentgeno: ten radiacijos dozės žymiai mažesnės, negu didelių kaulų rentgene. Nebent darotės panoraminę visos galvos... rolleyes.gif
Žinoma, jei nėra skubaus reikalo, geriau atidėti. Bet juk būna ir skubių bėdų - manau, simbolinis kiekis radiacijos geriau už potencialų uždegimo šaltinį.

Beje, šiandien jau pasidariau echoskopiją. Nieko įtartino nerado. thumbup.gif Panašu, kad mano nelemtas rentgenas praėjo be ypatingų pasekmių, ir mano žmogiukas auga puikiai. wub.gif
Zlata
Nu va, vakar pasikonsultavau su daktare, sakė pirmas rentgenas tikrai nepakenkė, o antras jei nepersileisiu, tai taip pat viskas bus gerai. o kadangi aš Tikiu, kad viskas gerai, reiškia viskas bus gerai . rolleyes.gif
Titia
Man dare kojos rentgena pries pora dienu (nestumas 9.5 savaites). Gydytojas sake, kad tikrai nekenks: nes spinduliai sukoncentruoti i koja, o ir mane abdangste spec. uztiesalais smile.gif
lawanda
QUOTE(Pacific @ 2006 10 08, 14:11)
man liepe ateit kai pagimdysiu, nes dantiste neisdriso man danties tvarkyt, kadangi reikejo nuotraukele padaryt.
*

Man taip pat atsisakė dantistė nuotrauką daryt, sakė vaikiukui bet kokia, kad ir maža spindulių dozė, negerai....

QUOTE(Tiger_babe @ 2006 10 09, 12:48)
*

Na kai aš vedžiau savo vaiką nosies rentgeno nuotrauką daryt, manęs gyd. net į priimamąjį neleido, liepė koridoriuj laukt ir net prie atviro lango.... O paklausiai dėl įdomumo, jei nestuke.gif reikia nuotauką daryt, tai sakė daro tik esant būtinumui ir su didele apsauga pilvo ir kitų organų .

QUOTE(Titia @ 2006 10 10, 20:52)
Man dare kojos rentgena pries pora dienu (nestumas 9.5 savaites). Gydytojas sake, kad tikrai nekenks: nes spinduliai sukoncentruoti i koja, o ir mane abdangste spec. uztiesalais smile.gif
*

Titia
Radau viename is savo puslapiu. smile.gif

Question: Is it safe to get an X-ray?

Answer: It depends on the type of X-ray you need and exactly how much radiation you're going to be exposed to. The greater your exposure to radiation, the greater the risk to your baby. Most diagnostic X-rays (dental X-rays, for example) do not expose the fetus to high enough levels of radiation to cause a problem. While fetal exposure over 10 rads (the unit of measurement for absorbed radiation) has been shown to increase the risks for mental retardation and eye abnormalities, you needn't worry.
It's rare for a diagnostic X-ray to exceed 5 rads.

For example, the amount of radiation that a baby gets from a mother's dental X-ray is only 0.01 millirad. Since a rad is equal to 1,000 millirads, one would have to have 100,000 dental X-rays for the baby to receive just one rad. Other estimated fetal doses are 60 millirads for a chest X-ray, 290 millirads for an abdominal X-ray, and 800 millirads for a computerized tomographic (CT) scan. For perspective, during the normal course of pregnancy your baby is exposed to about 100 millirads of natural radiation from the sun and earth.

Although the risk from diagnostic X-rays is low, experts often recommend that women postpone getting unnecessary X-rays until after giving birth. However, if your doctor feels X-rays are needed for your particular medical situation, it may ease your mind to know that the amount of radiation your baby will receive will most likely be well within the safe range. The day of the test make sure the X-ray technician knows that you are pregnant so she can properly shield you.
baltė
Jei darete, tai savrbiausia nesinervinti... smile.gif
Bet siaip labai nepatartina rentgenas, jei laukiesi ax.gif
minte
Nu nzn., man isluzo dantis, kokioj 18 savaitejj. Nuejau pas savo stomotologe, tariausi, ka daryti, gi rentgeno negalima. Sake, grizusi is naujausios konferncijos tuo klausimu. Jei rentgenas nukreiptas ne i plva ar jo organus, pavojaus nera. O laukti, kol pagimdysiu, o paskui maitinsiu, tikrai nepatare, nes dantenos uzaugtu, protezuoti neimanioma butu, o ir su vaiku laiko netureciau. Pas ja aparatura naujausia, padare nuotrauka danties, kad paziuret, ar kanalai sveiki, ar galima protezuoti.
Kitaip ispresti nebuvo galima, kadangi nulauzto danties saknies pradzioje kaupesi maistosi atsargos, netoli ir iki infekcijos. Nzn., bet ji mane labai nuramino, o ir pati vaikuti turi..... g.gif
Linokas
Siaip medikai nepataria. Buvau susilauzius kojos pirsta, tai del sventos ramybes nesidariau rentg. leidausi apciupinejama doh.gif Paskaudejo ir praejo, o rizikuoti del mazo pirstelio schmoll.gif Net gipso tokiem luziam nededa!
san
atsirado pas mane kažkoks neaiškumas žandikaulyje. na dantys pas mane labai prasti, ir gali būti infekcija prie bet kurio danties... be rentgeno visiškai niekas neaišku verysad.gif įkalbėjo mane dantistas darytis skaitmeninį rentgeną, dozė mažesnė nei įprasto, sako.
ar esat kas daresi rentgeną nėštumo metu?
Mazule

! 
SAN - labai prašom prieš atidarant temą bent jau peržvelgt esančius forumo temos puslapius - visada galima rasti tokią jau atidarytą . Moderatorė
Ikulia
4u.gif Visada is pradziu tikrinu ar nera mane dominancios temos smile.gif
Kai paskelbiau sia tema daugiau kaip pries pusantru metu, neradau anksciau atidarytos ax.gif
VyVa

Nuraminot mane,mamytes.Man dare stuburo rentgeno nuotrauka.Nestumo testas rode tik viena juostele,nors menesines velavo jau 5 dienas... (Specialiai dariausi testa,kad galeciau darytis rentgena).Pasirodo,jau buvau pastojusi.Iki siol kilo visokiu minciu-ar galejau pakenkt mazyliui.Bet is jusu komentaru supratau,kad jei buciau pakenkusi-tai jau butu ivykes persileidimas.Ar gerai jus supratau?.. g.gif Parasykit,jei klystu... unsure.gif
grusia
QUOTE(san @ 2007 03 20, 09:49)
atsirado pas mane kažkoks neaiškumas žandikaulyje. na dantys pas mane labai prasti, ir gali būti infekcija prie bet kurio danties... be rentgeno visiškai niekas neaišku verysad.gif įkalbėjo mane dantistas darytis skaitmeninį rentgeną, dozė mažesnė nei įprasto, sako.
ar esat kas daresi rentgeną nėštumo metu?
*

Sveikutes visas, kurios diskutuojat ir dalinates savo patirtimi. As visiska naujoke jusu tarpe, bet turiu nemaza nerima ir noreciau pasidalinti su jumis. Gal patarsite, ar bent jau paguosite, o gal kuri turi tokios pacios patirties. unsure.gif As laukiuosi jau 10 sav. lyg viskas gerai, bent mane taip ramina gydytoja. Bet kai pastojau buvau pakliuvusi i avarija (aisku, dar tada nezinojau, kad esu nestuke.gif ). Is kart po avarijos buvau nuvezta i ligonine del sono skausmo ir ten man padare dubens kaulu ir stuburo rengena. Pasirode, kad niekas neluzo ir isleido namo. Viskas ivyko 2007-04-27d, o 2007-04-30d pasidariusi testa suzinojau, kad nestuke.gif Dabar visa laika kankinuosi, galvodama ar nepakenke rengenas mazyliui verysad.gif Gal kuri turite panasios patirties, gal galit ka patarti?
jurgitat
Na, mano patirtis nekokia ... Man magnetini rezonansa stuburo juosmenines dalies dare kovo 13 diena, ir as pastojau po pusantro menesio, t.y. balandzio pabaigoj. ir ka ... Man ivyko persileidimas del nesivystancio nestumo. Kai pasakiau gydytojai, kad dariausi, ji sake isvis tokio dalyko jaunoms, o ypatingai negimdziusioms, nerekomenduotu. kadangi apsvitinimas toks didelis, kad jis islieka puse ir daugiau metu ... Taigi tyrimas buvo darytas dar nepastojus, o greiciausiai jau pakenke mano busimam mazyliui
grusia
QUOTE(jurgitat @ 2007 06 18, 11:07)
Na, mano patirtis nekokia ... Man magnetini rezonansa stuburo juosmenines dalies dare kovo 13 diena, ir as pastojau po pusantro menesio, t.y. balandzio pabaigoj. ir ka ... Man ivyko persileidimas del nesivystancio nestumo. Kai pasakiau gydytojai, kad dariausi, ji sake isvis tokio dalyko jaunoms, o ypatingai negimdziusioms, nerekomenduotu. kadangi apsvitinimas toks didelis, kad jis islieka puse ir daugiau metu ... Taigi tyrimas buvo darytas dar nepastojus, o greiciausiai jau pakenke mano busimam mazyliui
*

Labai uzjauciu. Laikykis console.gif
nezinia
Kiek as zinau, tai magnetini rezonansa daro tik tada, kai tyrimui ir ligu nustatymui nauda gali but didesne uz to rezonanso kenksminguma. nelabai aiskiai gal parasiau. Vienu zodziu, brudas geras. O del paprasto rentgeno tai jau rase anksciau moteraites. jei mazdaug iki 2 savaiotes- tai arba persileidi, arba auga toliau ir nieko nepakenkia vaikeliui. As dariausi stuburo apatines dalies rentgena kai buvau pastojusi gal kokios 6 dienos, skaiciuojant nuo ovuliacijos, o jei nuo menesiniu- tai jau 3 savaites butu. Bet nieko, kol kas vaikelis vystosi normaliai, aciu Dievui, jau 22 savaites, ir tikiuosi, kad viskas bus OK.
grusia
Sveikos busimos ir esamos mamytes,

gal kuri galite pasidalinti savo patirtimi del nestumo metu daryto rentgeno. Gal yra vienodo likimo mamyciu kaip ir as... Man nestumo pradzioje, kai dar nezinojau,kad esu nestuke.gif buvo padarytas rentgenas. Dabar labai nerimauju del vaikelio, gal galit ka patarti, ar pasidalinti savo patirtimi...
krestikas2007
QUOTE(grusia @ 2007 11 03, 17:02)
Sveikos busimos ir esamos mamytes,

gal kuri galite pasidalinti savo patirtimi del nestumo metu daryto rentgeno. Gal yra vienodo likimo mamyciu kaip ir as... Man nestumo pradzioje, kai dar nezinojau,kad esu  nestuke.gif  buvo padarytas rentgenas. Dabar labai nerimauju del vaikelio, gal galit ka patarti, ar pasidalinti savo patirtimi...
*

Man neseniai ranka skilo, tai gydytojas (Belgijoje) rentgeno nedare, istyre ultragarsu (jis nekenkia, tas pats, kaip leliuka ziuri), ypatingai pabreze, kad pirmus 3 men nelabai... schmoll.gif Bet, manau, kad tu neturetum labai pergyventi, daug ko busimos mamytes padaro nezinodamos, kad laukiasi ir vaikiukai sveiki auga. Bet pasakyk savo ginekologei, cia ji turetu ivertinti rizika ir padaryti reikiamus tyrimus. Sekmes! 4u.gif
off topic
susimaišiau..
Boružėle
Man irgi dare kojos rengena kokiu 4 men nestume. Uzdejo ten tokia prijuoste ir dar pagalveles, kad lialiukui kuo maziau kliutu. Nu bet kazkaip jau lengva ranka Šiauliu priemimo gydytojas nusiunte rengeno. Bet labai skaudejo, tai dariausi, nesupratau kas dedasi tai kojai. Paskui nerado jokio luzio, tai tas gydytojas nusiunte pas priemimo terapeuta. Nu va tas tai visai kitoks zmogus buvo - ir maloniai pakalbejo, paaiskino, kad vaistu jokiu man dabar negali pasiulyti isskyrus paracetamoli nuo skausmo ir salta kompresa. Zodziu, buciau zinojusi, buciau iskart pas ji pati nuejus. O tas primemimo chirurgas, tai kazkoks labai jau negydytojiskas - nei kalbejo su manim, tik paklause ar buvau pasinarinus ir viskas, daugiau viskas be zodziu. Tikrai stebina toks kai kuriu gydytoju atsakomybes uz nestukes kratymasis verysad.gif
grusia
Dekui uz jusu pasisakymus ax.gif
maure
QUOTE(Vytute @ 2007 06 12, 18:14)
Nuraminot mane,mamytes.Man dare stuburo rentgeno nuotrauka.Nestumo testas rode tik viena juostele,nors menesines velavo jau 5 dienas... (Specialiai dariausi testa,kad galeciau darytis rentgena).Pasirodo,jau buvau pastojusi.Iki siol kilo visokiu minciu-ar galejau pakenkt mazyliui.Bet is jusu komentaru supratau,kad jei buciau pakenkusi-tai jau butu ivykes persileidimas.Ar gerai jus supratau?.. g.gif Parasykit,jei klystu... unsure.gif
*

man irig kai buvo apie 2 sav nestumo buvo padarytas rengenas ir plauciu florograma, tai irig neramu,,bet ka bepadarysi verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.