Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jūros kopūstai - sveikatai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata > Vaistai
Lelija33
Skaičiau apie jūros kopūstų naudą. Štai ištrauka:"Mums, nuolat jaučiantiems jodo stygių, svarbu, kad jūros kopūstuose jodo kiekis keletą tūkstančių kartų didesnis nei antžeminiuose augaluose. 10g. džiovintų jūros kopūstų turi jodo tiek, kiek 11,6 kg. menkės filė. Jūros kopūstai turi daug kalcio, chloro, kalio, natrio, magnio, geležies, bromo, boro, mangano, cinko ir kitų elementų. Subalansuota makro-mikroelementų sudėtis kompensuos jums bet kokį mineralinį nepakankamumą.

Pagal vitamino C kiekį ši jūros gėrybė prilygsta apelsinams, žemuogėms, svogūnų laiškams, rūgštynėms. 10g. jūros kopūstų turi vitamino E tiek pat, kiek 100g. morkų, vitamino D – kiek 9kg. abrikosų, kalcio – kiek viena stiklinė pieno, geležies – kiek 1kg. špinatų." Rašo, kad jūros kopūstų užpilas netgi padeda lieknėti, išgėrus kelis gurkšnelius, dingsta per didelis noras valgyti.

Ar bandėt? Kaip tuos kopūstus naudojat sveikatos tikslais?
Čili
Aš jūros kopūstus valgau, nes juose daug fluoro, odontologė patarė juos valgyti, kad dantys sveiki būtų smile.gif Be to, jie pukiausiai laisvina vidurius, tai jei užkietėja viduriai, užvalgai, kitą dieną jokių problemų ax.gif
Aš perku juos pokeliuose, sumaišytus su česnakais, morkom, kitokie man nelabai patinka..
Lelija33
Aš parduotuvėse neradau, tik vaistinėj - džiovinti jūros kopūstai. Parašyta, kad juos reikia mirkinti 14 val., po to nusunkus dėti į patiekalus. O dar tą patarimą skaičiau, kad ta sunką reikia po keletą gurkšnių gert, nes ten daug vitaminų ir apetitą mažina.

Lelija33
Kiek žinau, kai man buvo problemų dėl skydliaukės, gėriau šaukšte pieno išmaišytus kelis lašelius paprasto jodo tirpalo. Labai greit viskas pasitaitė. Tik ilgai to vartot negalima, nes esu skaičiusi, kad jodu patepus žaizdą, organizmas gauna daug kartų normą viršijančią jodo dozę.
rjolancikas
man pries metus buvo tireotoksikoze,suaktyvejus ta skydliauke,tai sake jodo negalima.bet jei suvalgysi i savaite ar menesi indeli jurkopusciu-gal nieko neatsitiks? g.gif
Lelija33
QUOTE(rjolancikas @ 2007 04 04, 09:40)
man pries metus buvo tireotoksikoze,suaktyvejus ta skydliauke,tai sake jodo negalima.bet jei suvalgysi i savaite ar menesi indeli jurkopusciu-gal nieko neatsitiks?

Tikrai nemanau, kad ne kasdien ir ne ilgą laiko tarpą naudojamas jodas galėtų pakenkt.
rjolancikas
ir as taip galvoju.nes kai paklausi gyd.ar galima jodo,vienas sako galima,kitas sako negalima.nesuprasi ju. schmoll.gif g.gif
campanula
QUOTE(rjolancikas @ 2007 04 04, 11:04)
ir as taip galvoju.nes kai paklausi gyd.ar galima jodo,vienas sako galima,kitas sako negalima.nesuprasi ju. schmoll.gif  g.gif
*

Čia priklauso nuo to,ar to jodo trūkumas ar perteklius.Pvz.:padidejusi skydliaukė gali būt dėl to,kad:
1.Trūksta jodo-tada galima naudot papildomai(hipotirozės metu),
2.Netrūksta jodo,o padidėjusi dėl autoimuninio proceso(uždegimo)-tiroidito metu,
3.Gali būt norma jodo,o vis tiek ji padidėjusi,
todėl reikia atlikt tyrimus ir nustatyt kas tiksliai yra.O šiaip Lietuvoj daugumai žmonių trūksta jodo,išskyrus gyvenančius pajūryje ir Marijampolės rajone maždaug,nes ten jodo daugiau vandenyje,dirvožemyje.
nataliuncik
Patinka jų skonis(nuo vaikystės), o dėl naudingumo pripratinau ir savo šeimyną bigsmile.gif Labai patariu lieknėjančioms thumbup.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.