mums 6men jau tvirtai stovim isikibe i lovyte
Sūnus 3 mėn. atsivertė nuo pilvuko ant nugaros. Kitą dieną tai pakartojo kokius 4 kartus, o vėliau nustojo. Neurologė sakė, kad taip nebūna
4 mėn. 3 sav. jau lengvai apsiversdavo nuo nugaros ant pilvuko, tik dar neištraukdavo rankytės, po savaitės išmoko ištraukti ir ją.
mes truputy tinginiaujam
ant shoniuko apsivercia gal nuo 3,5 men, bet spontanishkai, o dabar jam 5,5 men tai vartymasis labai i prieki nepasistumejo, dar neapzivercia nei ant pilvuko, nei ant nugarytes bet gydytoja sake, kad mum viskas vyks veliau, nes esam ilgoki, ir tokiems leliams sunkiau suvaldyti ilga kuneli QUOTE(Meduvė @ 2009 03 27, 12:39) Mano mergaiciukei ka tik 5 men suejo, ir mes dar nesam ypatingos vartytojos, pora kartu savarankiskai apsiverte ant nugarytes, o siaip tik ant sono pasiverciam, taciau pamenu maniske 1, 2 men vartydavosi, taciau gydytoja papasakojo, jog tai dar igimti refleksiukai ir tik kai jie praeis, mazutele prades ish ties mokintis vartytis ...Cia panasiai kaip su vaiksciojimu... Papildyta: O gal mamytes esat girdejusios apie tokius gultukus vaikuciams, kuriais galima sustiprinti virsutine kuno dali, peciu linija...pas viena mamyte buvau toki radusi, taciau tai buvo vienintelis kartas, nei parduotuvese nei supermamose daugiau neberadau nieko panasaus...jei esaat ka nors tokio mate parasykit, mes labai ieshkom
Mano dukryte ant pilvo apsiverte 4 men. ir 1 sav., o ant nugaros lygiai po menesio. Dabar dar tik kelios dienos kaip atsivertcia ant nugaros, tai dar nelabai moka
Ant pilvuko apsivertė 3,5 mėn.
nuo nugarytės ant pilvuko pradėjo vartytis 3,5mėn,ir mums gyd sakė,kad pirmiausia ir turi vaikas išmokti apsiversti nuo nugaros ant pilvo ir tik paskui nuo pilvo ant nugaros
QUOTE(Orfeja @ 2009 06 10, 10:38) mes truputy tinginiaujam ant shoniuko apsivercia gal nuo 3,5 men, bet spontanishkai, o dabar jam 5,5 men tai vartymasis labai i prieki nepasistumejo, dar neapzivercia nei ant pilvuko, nei ant nugarytes bet gydytoja sake, kad mum viskas vyks veliau, nes esam ilgoki, ir tokiems leliams sunkiau suvaldyti ilga kuneli manau nieko blogo, manoji tik 6men ir 1 savaites pradejo apsiverst ant pilvo, ir labai greit ismoko atgal, o dabar jau ir sedi viena, nors tik poryt bus 7 men. ,per paskutines 3 savaites buvo labai didelis suolis judejime, ir bendrai tai ji pas mane anksciau protiskai vystytis pradejo nei fiziskai, nors dar tik 7 bus, bet jau labai supratinga, smarkai lenkia savo bendraamzius QUOTE(jurate19 @ 2009 06 18, 23:55) manau nieko blogo, manoji tik 6men ir 1 savaites pradejo apsiverst ant pilvo, ir labai greit ismoko atgal, o dabar jau ir sedi viena, nors tik poryt bus 7 men. ,per paskutines 3 savaites buvo labai didelis suolis judejime, ir bendrai tai ji pas mane anksciau protiskai vystytis pradejo nei fiziskai, nors dar tik 7 bus, bet jau labai supratinga, smarkai lenkia savo bendraamzius gal priesh savaite radau ji apsivertusi ant pilvuko miegojo ant lovos ant nugarytes, o ateinu paziureti - vyras ant pilvo gaila kad nemaciau... bet tai ir viskas...... gal sakau ji kaip skatinti reiketu, kokiu zaislu sudomonti, kad verstusi. jis taip stiprus, bet tinginiukas.
Mano dkryte jau pries kokias 2 sav. pirma karta apsiverte is nugarytes ant pilvo
maniskis tai 4men apsiverte kai nemacaiu ir nuo lovytes nukrito
5,5 menesiu pirma karta apsiverte
Manoji pirma karta apsiverte 3 menesiuku. O dabar tai tikra pasiutele, visai nepaliksi vienos, nes baisu, kad nenukristu. Nes per pora minuciu nusivarto nuo vieno lovos galo iki kito
apie 4 menesi buvo kelis kartus apsivertus, bet veliau uzmirso kaip tai daryt o uzsimane atsiset, bet nuo 4 su puse men. vartosi lengvai i visas puses
Papildyta: QUOTE(erikiuxxx @ 2009 07 18, 02:36) maniske iskart irgi nemokejo, tai ant kieto pagrindo pradejom guldyt tai greit ismoke, o dbr ir ant lovos moka kantrybes jums
Pries kokia savaite ismoko nuo pilvo atgal ant nugaros apsiversti, tai dabar jei palieki ant lovos, tai greitai nusiridena nuo vieno galo iki kito
Mano sunui 4,5 men, nuo nugaros sunkiai apsivercia, bet labai kelia galva ir bando sestis.
ar jau leisti? ar gali stuburui pakenkti? QUOTE(lora20 @ 2009 06 19, 22:48) maniskis tai 4men apsiverte kai nemacaiu ir nuo lovytes nukrito na o vartytis mano kliunkis pradejo nuo 4men su trupuciu. anksciau taip pat trugdis budavo rankyte, bet dabar ismoko. tik savo lovytej ilenda i kampa, nebeina apsiversti tada jau saukiasi pagalbos
todel as ir pries miegojima kartu su lelium, nezinai kas gali nutikti kai uzmiegi, o tuo labiau pavargus kaip buni... gali ir mazyli prispausti ir iskristi is lovos kaip mamytes rase
o mano maziukui 3men ir sav, tai bando pats ant sonelio apsiversti, ir labai jam patinka guleti tokioj pozicijoj
Mes su mazaja miegam kartu,budama 6men.iskrito is lovos nakti
QUOTE(buruliuke @ 2009 08 14, 16:59) Mes su mazaja miegam kartu,budama 6men.iskrito is lovos nakti mes jai miegam kartu tai prie lovos dar ciuzini patiesiam...nors sale lovos ir yra lovyte kad vaikasjai miega su mumis neiskristu taciau viena karta ir tai sugebejo atsirasti ant zemes...
Mazius, budamas 1 men. ir 25 dienu pats apsiverte nuo pilvuko ant nugarytes
oj itemptas tas vartymosi periodas
O man labai neramu.Mano mergytei 6 mėn.Ir tokių kaip vartymosi nuo nugarytės ant pilvuko buvo tik pora kartų.Nuo nugarytės ant šonų - puikiai,bet toliau šnipštas.
QUOTE(Nerutia @ 2009 09 18, 21:45) O man labai neramu.Mano mergytei 6 mėn.Ir tokių kaip vartymosi nuo nugarytės ant pilvuko buvo tik pora kartų.Nuo nugarytės ant šonų - puikiai,bet toliau šnipštas. zinai mus kankina ta pati bedele. buvo dar blogiau ant rankyciu visai nenorejo remtis. Butina vaika masazuoti paciai ar kreiptis pas masaziste. jei gyveni lietuvoje, kreipkis pas savo pediatre, ji nusius pas fizioterapeuta, o is ten jau duos proceduroms paskyrima. i baseina eikint, daugiau mankstinkites, stiprinkite raumenukus. kiek zinau lt poliklinikoje kaikurios fizioterapines proceduros atliekamos nemokamai. QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 19, 00:55) zinai mus kankina ta pati bedele. buvo dar blogiau ant rankyciu visai nenorejo remtis. Butina vaika masazuoti paciai ar kreiptis pas masaziste. jei gyveni lietuvoje, kreipkis pas savo pediatre, ji nusius pas fizioterapeuta, o is ten jau duos proceduroms paskyrima. i baseina eikint, daugiau mankstinkites, stiprinkite raumenukus. kiek zinau lt poliklinikoje kaikurios fizioterapines proceduros atliekamos nemokamai. Na,bet atrodo ji ,,gyvas'' vaikas,pati bando sėstis,iš pusiau sėdimos padėties,atsisėda , bet kaip nesivarto,taip nesivarto.Mūsų miesto ligoninėje mankštos paskiriamos nemokamai,bet vis sau kartojau,kad kai sulauksime šešių mėnesių ir jei nebus pažangos - kreipsimės,o paskaičius,kad kitų taip anksti jau rodo ,,triukus'',mane dar didesnė baimė apėmė.Sulaukiam pirmadienio ir bėgam ieškot pagalbos...
Na mes dar nesivartome, bet jauciu, kad ateina ta diena...
Keduteje jau nebenusedi - rieciasi lipa, ogogo
Mano mazoji ant soniuko pasiverte budama dvieju men su trupuciu. Triju men apsivercia nuo nugaros ant pilvuko. Labai jai sis procesas patinka.
QUOTE(Nerutia @ 2009 09 18, 23:04) Nebijokit, ne visi gi vaikai vienodi! Ypac kenkia, kai mamos prisiskaito, kaip kitu mazyliai 3 menesiu jau vos ne vaiksto , o pusmetinukai sedi prie stalo ir tvarkingai valgo peiliu ir sakute........... As ji ir masazuoju, ir dukstam, bet jam patinka gulet ant nugarytes ir tiek, jis miegodamas niekad nesivarto iki dabar. Viskam savo laikas, nereikia is vaiko robotuko daryti. QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 24, 17:48) Mano vaikas visu pirma ismoko apsiversti nuo pilvuko ant nugaros, o ne atvirksciai, kaip daugumos. Ir tai ivyko kai jam buvo beveik 7 menesiai! O nuo nugaros ant pilvo samoningai atsiverte tik uzvakar, taigi prireike dar 3 savaiciu. Ir ka? Ir nieko. Viskas cia normaliai. as dabar perskaiciau apie jusu vaikuti ir norejau paklausti vieno dalykelio, kadangi kazkur minejot kad jus turit medicinini issilavinima. kadangi as dabar toli nuo 'civilizacijos' (na mums suprantama prasme) ir visai neturiu su kuom pasikonsultuoti. taigi bedele ta, kad mano mazytei jau 7men ir savaite, o ji dar tik labai retais atvejais nuo nugareles apsivercia ant pilvuko. bet sakau ji tai daro labai nenori ir retai. o kad apsiverstu nuo pilvuko ant nugarytes.. QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 24, 19:18) as dabar perskaiciau apie jusu vaikuti ir norejau paklausti vieno dalykelio, kadangi kazkur minejot kad jus turit medicinini issilavinima. kadangi as dabar toli nuo 'civilizacijos' (na mums suprantama prasme) ir visai neturiu su kuom pasikonsultuoti. taigi bedele ta, kad mano mazytei jau 7men ir savaite, o ji dar tik labai retais atvejais nuo nugareles apsivercia ant pilvuko. bet sakau ji tai daro labai nenori ir retai. o kad apsiverstu nuo pilvuko ant nugarytes.. Mano vaikinas irgi tai daro retai ir nenoriai, jei apsivercia du kartus per diena tai yra rekordas! Jam patinka guleti ant nugaros ir viskas tuo pasakyta. Kol ipratinau paguleti ant pilvuko, tai tikrai per kokius 5 menesius panasiai, laukdavau kol ims pykti ir tada jau guldydavau ant nugarytes. Jei ji pasikelia ant ranku ir makaluoja kojytemis tai reiskia viskas gerai, ji fiziskai jegu turi ta sraigtini judesi atlikti, bet matyt jai to nereikia. Masazai siaip yra gerai. Dar galima zaidziant pratimuka daryti : pakisti delnus po uzpakaliuku ir letai volioti vaika tai i viena tai i kita puse, imituoti vertimosi pradzia. As asmeniskai nedaug tu pratimu dariau, tiesiog laukiau kol ateis tas laikas, kai jis pats suvoks, kad taip galima. Ir atejo. O berniukui jau 8 men tuoj. Dar zinau, kad kai kurie vaikai isvis "prasoka" kai kuriuos judesius, pvz niekad neropoja ar nesliauzia, kiti nesivercia, visaip buna. Jusu vietoj as dar laisvai ramiai laukciau menesi laiko, kol vaikiukui bus 8 men. Ir beveik isitikinus, kad per ta menesi labai daug ivyks QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 24, 20:48) Nebijokit, ne visi gi vaikai vienodi! Ypac kenkia, kai mamos prisiskaito, kaip kitu mazyliai 3 menesiu jau vos ne vaiksto , o pusmetinukai sedi prie stalo ir tvarkingai valgo peiliu ir sakute........... As ji ir masazuoju, ir dukstam, bet jam patinka gulet ant nugarytes ir tiek, jis miegodamas niekad nesivarto iki dabar. Viskam savo laikas, nereikia is vaiko robotuko daryti. Taip,aš pilnai su Jumis sutinku... visi vaikučiai atitinkamus veiksmus daro ir atitinkamu laiku,nėra niekur nurodymų ,kad tą ir tą dieną,vaikas jau turi daryti tą,ar aną...na bet kai aplinkui visų vaikučiai sėdi būdami 6 mėn,tai aš žiūriu ir susimastau,gal kas nors negerai...Buvome pas daktarę,nuramino...jei padėjus Ji vartosi,taip kaip turi būti,masažų dar nepaskyrė,liepė pačioms mankštintis.Tai mes ir sportuojam QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 24, 18:36) Mano vaikinas irgi tai daro retai ir nenoriai, jei apsivercia du kartus per diena tai yra rekordas! Jam patinka guleti ant nugaros ir viskas tuo pasakyta. Kol ipratinau paguleti ant pilvuko, tai tikrai per kokius 5 menesius panasiai, laukdavau kol ims pykti ir tada jau guldydavau ant nugarytes. Jei ji pasikelia ant ranku ir makaluoja kojytemis tai reiskia viskas gerai, ji fiziskai jegu turi ta sraigtini judesi atlikti, bet matyt jai to nereikia. Masazai siaip yra gerai. Dar galima zaidziant pratimuka daryti : pakisti delnus po uzpakaliuku ir letai volioti vaika tai i viena tai i kita puse, imituoti vertimosi pradzia. As asmeniskai nedaug tu pratimu dariau, tiesiog laukiau kol ateis tas laikas, kai jis pats suvoks, kad taip galima. Ir atejo. O berniukui jau 8 men tuoj. Dar zinau, kad kai kurie vaikai isvis "prasoka" kai kuriuos judesius, pvz niekad neropoja ar nesliauzia, kiti nesivercia, visaip buna. Jusu vietoj as dar laisvai ramiai laukciau menesi laiko, kol vaikiukui bus 8 men. Ir beveik isitikinus, kad per ta menesi labai daug ivyks labai aciu, kiek aprimau. matyt as per daug noriu is savo vaiko. nors ji atrodo tokia akryvi. nrnustygsta vietoj. jau net ismoko stovet 'ant keturiu', ropoti kazkaip bando, bet dar neisena. bet ji taip idomiai daro. sededama stipriai palinksta i prieki, po to bando kojomis judint, tik kol kas neypatingai sekas. atbulom tai jau buvo paropojus truputi. QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 24, 21:57) labai aciu, kiek aprimau. matyt as per daug noriu is savo vaiko. nors ji atrodo tokia akryvi. nrnustygsta vietoj. jau net ismoko stovet 'ant keturiu', ropoti kazkaip bando, bet dar neisena. bet ji taip idomiai daro. sededama stipriai palinksta i prieki, po to bando kojomis judint, tik kol kas neypatingai sekas. atbulom tai jau buvo paropojus truputi. Matot, ji savaip vystosi! QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 24, 22:13) labai aciu, stengsimes kaip 'nevaryti dievo i medi'. kaip sakoma. bet man vis dar neiseina masazistes komentaras, kad mano vaikiukas labai silpnas. cia vis del to vartymosi. ji man pasake, kaip cia dabar 6 men vaikas ir nesivarto. QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 24, 23:22) labai aciu, stengsimes kaip 'nevaryti dievo i medi'. kaip sakoma. bet man vis dar neiseina masazistes komentaras, kad mano vaikiukas labai silpnas. cia vis del to vartymosi. ji man pasake, kaip cia dabar 6 men vaikas ir nesivarto. Keista, kad nemato kitu vaiko pasiekimu. Uzsiciklina ant vieno ir stengias vos ne prievarta islauzti Na, sitas pavyzdys gal per stiprus palyginimas su jusu bedelemis, bet as noriu pabrezti, kad medikai daugeliu atveju lepteli nepagalvoje tuo tik pablogindami situacija. QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 25, 10:30) Keista, kad nemato kitu vaiko pasiekimu. Uzsiciklina ant vieno ir stengias vos ne prievarta islauzti na kazkada su manimi va sitaip buvo pasielgta. tai as dabar nei kaireranke nei desniaranke. o rasto baisumas QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 25, 11:42) na kazkada su manimi va sitaip buvo pasielgta. tai as dabar nei kaireranke nei desniaranke. o rasto baisumas Aisku,diskusija nukrypo nuo temos, bet nieko blogo Mano vyras irgi perlauztas kairiarankis, absoliuciai viska daro kaire ranka, tik raso desine. O mano buvusio syriaus vedejas (LT) irgi perlauztas kairiarankis, bet raso abiem!!! Ir rastas neperlabiausiai skiriasi. Siuo atveju gerai, kad ne LT gyvenat...
Kazkur esu girdejusi kad kairiarankiai is prigimties yra labai kurybiski zmones....o tipo jei vyras kariarankis, tai jis tryksta seksualumu...
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 25, 01:22) labai aciu, stengsimes kaip 'nevaryti dievo i medi'. kaip sakoma. bet man vis dar neiseina masazistes komentaras, kad mano vaikiukas labai silpnas. cia vis del to vartymosi. ji man pasake, kaip cia dabar 6 men vaikas ir nesivarto. maziau tu masazisciu klausyt reikia.. pas mano mazyle irgi tiek trukumu rado - kad negulejo triju menesiu ant pilvo ir galvytes nekele... ot tai beda, eme ie 3,5 taaaaaip pradejo kelti, kad ogogo.. dabar irgi - jeigu apsivercia tai toks netyciukas gaunas, nesamoningai dar, o sako, kad jau vartytis turetu... ir visai nepergyvenu, ateis laiaks ir vartysis..
padariau toki eksperimenta su savaja grazuole. na tiesiog norejau pasiziuret kaip ji reaguos, ka darys. nes nenori vartytis pati, tai as ja ant pilvo paguldziau ir palikau. is karto kuri laika gulejo, gugejo, po to nusibodo emem zyzti. as ja vis tiek palikau gulet kaip guli. zyze zyze pamate, kad as nezadu nieko daryti, tai pati paeme ir apsiverte ant nugarytes
maniske irgi neskuba verstis, nes zino, kad pazys pazys ir bus apversta
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 26, 09:45) padariau toki eksperimenta su savaja grazuole. na tiesiog norejau pasiziuret kaip ji reaguos, ka darys. nes nenori vartytis pati, tai as ja ant pilvo paguldziau ir palikau. is karto kuri laika gulejo, gugejo, po to nusibodo emem zyzti. as ja vis tiek palikau gulet kaip guli. zyze zyze pamate, kad as nezadu nieko daryti, tai pati paeme ir apsiverte ant nugarytes Musu vaikis irgi lygiai tai pat padare, kai suprato, kad is nieko pagalbos nesulauks QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 26, 10:47) Musu vaikis irgi lygiai tai pat padare, kai suprato, kad is nieko pagalbos nesulauks pasirodo jie viska moka ir viska gali, tik iesko lengviausio budo, kad nevargint saves
mano Ugne visai neseniai pradejo vartytis
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 09 26, 11:08) kur veluojat? nejuokauk. mums jau beveik 7.5 men ir nieko. jau mums pradeda sakyti, kad veluojam. nors pasirodo, ka ten kas sako nelabai reikia kreipti demesio. vaikai visi skirtingi, individualus. pvz, mano puskes berniukui 9 men., o jis nei sliauzt nei ropot nepradejo ir net nerodo iniciatyvos. o manoji oi jau kaip nori. visaip bando ir siaip ir anaip, tik jos tas uzpakaliukas jai dar kiek per sunkus QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 09 26, 14:20) kur veluojat? nejuokauk. mums jau beveik 7.5 men ir nieko. jau mums pradeda sakyti, kad veluojam. nors pasirodo, ka ten kas sako nelabai reikia kreipti demesio. vaikai visi skirtingi, individualus. pvz, mano puskes berniukui 9 men., o jis nei sliauzt nei ropot nepradejo ir net nerodo iniciatyvos. o manoji oi jau kaip nori. visaip bando ir siaip ir anaip, tik jos tas uzpakaliukas jai dar kiek per sunkus o maniske vartytis tai bando.. uzpakaliuka meta i sona, bet niekaip virsutines dalies neapvercia QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 26, 10:47) Musu vaikis irgi lygiai tai pat padare, kai suprato, kad is nieko pagalbos nesulauks nu nzn mano jei palieku iki kol zirst pradeda taj padeda galvyte ant grindu ir rekia..paciam niekajp nedaajna kajp apsiverst.. |