Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie vartymąsi
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mader
Mano mazute irgi nuo 2.5 men vertesi ant nugarytes, o 4.5 men ir ant pilvuko apsiverte smile.gif
uups
QUOTE(saltrune @ 2005 01 04, 13:09)
Maniškei jau greit 5 mėn, bet vartaliotis atrodo, nė nežada sad.gif  Bet vyresnioji, kiek pamenu taip pat nesivartaliojo- pirma išmoko atsistot, tik vėliau- apsiverst g.gif
*

drinks_cheers.gif mano irgi nesivarte. Pradejo vartytis virsh metu. Iki tol nemate reikalo, gal kokius pora kartu apsiverte. Ropot irgi nemokejo. Uztai nuo 4 men sedejo, nuo 6 vaiksciojo palaikomas, nuo 9- pats vienas wink.gif
Vike
ir manoj dukrytė 4 mėn. dar nesivarto, bet kelia pečius ir nori sėstis, o verstis at šoniuko dar nenori sad.gif
*valdonė*
Oi, oi, oi manąjam jau pusė metų už kelių dienų ir dar nesivarto.Man jau neramu doh.gif doh.gif doh.gif
ivi
Man irgi buvo neramu, kai 4 men sunus net noro nerode verstis. Nors ir mankstinomes saziningai kasdien... Bet stai pries kokia savaite(beveik 5 men), eme ir apsiverte, ir dar su tokia savimi patenkinta israiska paziurejo i mane ir apsidaire aplink... Tai dabar net sauskelnes pakeisti sunku, vartaliojasi ir vartaliojasi. Aisku dziaugiuosi, bet ir ... Anksciau buvo paprasciau, kaip toj pasakoj, "kur padesi, ten ir rasi"... O dabar didziule lova pasidare per maza.
Zodziu tikrai viskam savas laikas...
wub.gif
agnisa
Mano tai 2.gif bus tuoj 4 menesiai,bet dar nesivarto.Bet tikiuosi prades tuoj,nes viena kojite sulenkes bando pasikelti.Na labai mamyte laukia kada sunelis prades vartytis blush2.gif
mamose
Mano suneliui jau 4,5 men., nerodo didelio noro vartytis, taciau, kai nori pasiekti koki zaisla, apsivercia ant sonelio. Kiekviena ryta darom manksta, puikiai kelia galvyte, remiasi rankomis, todel visai nepergyvenu, kad dar nelabai moka apsiversti. Kaip ir suauge zmones visi skirtingi, taip ir vaikai. Atsiras poreikis vartytis - vartysis smile.gif Nepergyvenkim, viskam savas laikas smile.gif
sakri
maniskiui siandien suejo 4 menesiai thumbup.gif , bet mes dar neisivartom. daznai guli ant pilvuko,ir padedu jam vartytis, bet pats dar tik viena syki buvo apsivertes...
mamose
QUOTE(gondinga @ 2005 02 04, 17:38)
maniskiui siandien suejo 4 menesiai  thumbup.gif , bet mes dar neisivartom. daznai guli ant pilvuko,ir padedu jam vartytis, bet pats dar tik viena syki buvo apsivertes...
*

Sveikinam su 4 menesiukais,padek vartytis ir pamatysi, kaip viena diena apsivers, o tada, jau ziurek, akiu nenuleisk, kad kur nenusiristu.
stora
mano dukryte apsivercia ant soniuko kai buna nuogute. Tada ji stengiasi isikisti kojos pirsciuka i burnyte, arba verciasi ant soniuko dar tada kai mato koki zaisliuka. Nuo pilvuko ant nugarytes apsivercia kai pavargsta laikyti galvyte iskelta. o kai buvom pas gydytoja tai buvo labai sutingusi, todel nei vartesi nei bande sestis, bet gydytoja sake, kad iki puses metu turim laiko.
s.saulute
na mes is vis tik be poros dienu puses metu apsivertem, pirma nuo nugaros ant pilvo, o va atvirksciai dar vis neiseina, tik karta buvom apsivertusios, bet nepergyvena, kiekvienam savas laikas rolleyes.gif
natam
QUOTE(s.saulute @ 2005 02 17, 17:59)
na mes is vis tik be poros dienu puses metu apsivertem, pirma nuo nugaros ant pilvo, o va atvirksciai dar vis neiseina, tik karta buvom apsivertusios, bet nepergyvena, kiekvienam savas laikas rolleyes.gif
*

Tikrai viskam savas laikas. Leliukai tokios pat asmenybes kaip ir mes - jie,pavyzdziui, tiesiog gali nenoreti vartytis. Tik mamos megsta parungtyniaut, kieno leliukas showoff.gif first.gif smile.gif
Danga
Va mums tuoj sesi men., o dar vis tinginiaujam, nori verstis, bet nevisada iseina, turetu riestis ir verstis ant sono, o buna taip, kad tik pilva iskelia i virsu ir nieko nesigauna, o paskui pykti pradeda cry.gif , tai ir i mankstas ejom, ir masazus darem, ir baseina lankem, o gydytojai ramina, kad viskas gerai cool.gif su laiku viska ismoks ir nespesiu is paskos lakstyti fitness3.gif
Annia
mums tuoj 5 men., bet irgi schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif tingim. Viena kart apsivertem nuo sono ant pilvo ir viskas. As kaip ir neimu i galva, bet pediatre nervija. Nu tiesiog ziuri su pirstu i knyga ir sako... va reikia daugiau dirbti ... nedaro to ir ano.
Bet kudikiai tokie skirtingi ax.gif
Ir tas pasakymas mano vaikas tai viska daro lygiai kaip knygoj parasyta manes nei kiek nejaudina, o mano tai ne, tb labai jau bus originalus ax.gif
Ausyte1
Mes buvom kaip tik pas neurologe, kai mums buvo lygiai 4 menesiai. Tai pasakiau, kad verciasi ant sono, bet nesivercia nuo nugaros ant pilvo ar nuo pilvo ant nugaros. Sake viskas labai normalu ir gerai thumbup.gif
Taip kad pilnai apsiversti ir nebutina tongue.gif
O ant soniuko tu turetu vartytis po truputi ax.gif
RNT
QUOTE(venzliukas @ 2004 12 09, 14:47)
maniskis 2 menesiu vertesi nuo pilvo ant nugaros, o 3-4 nuo nugaros ant pilvo smile.gif
bet niekada nesiversdavo jei pats to nenoredavo. Gal reiktu paskatinti...pvz. zaisliuka koki parodyt ar ka nors panasiai, kad turetu tiksla  smile.gif
*

Viskam ateina laikas, mes mankstas darom kas diena, spec masazus, ir ka? Vaikas apsiverte nuo nugaros ant pilvo 4,5men, o nuo pilvo ant nugaros iki siol nenori schmoll.gif
FF
Mes ir dar nelabai vartomes. Kai jau labai nori, tai tada. O šiaip neurologas ir kinezeterapiautė (soory, jei blogsi parašiau, labai sunkus žodis blush2.gif ) sakė, kad iki šešių mėnesiųturi pradėti, o jei nepradeda, tai tada reik susirūpinti. Dar sakė, jei vaikas parodė, kad moka, bet nesivarto, tai irgi normalu. Jam gal nepatinka, gal tingi, svarbu parodė, kad moka. Sakė, jei pvz nori labai sėdėt, tai vartymasi gali praleist. Pas mus panšiai. Parodėm, kad mokam, bet nesivartom, bet va sėdėt........ thumbup.gif

Na, minty rašydama turėjau vartymasi nuo nugaros ant pilvo (pirma turi išmokti) ir nuo pilvo ant nugaros.

ANt šonų mes nuo 4 mėn. vartomės.
Zaiza
Mes vartytis pradejom 4 men ir poros dienu pirma ant sono, o jau sekancia diena ir ant pilvo apsiverte smile.gif
Atakapa
QUOTE(Ilonuska @ 2004 12 22, 15:31)

Reikėtu skaitinti mažylį apsiversti, tam paklokite ant grindu kokį pledą ir guldykite ji, dar galite duoti žaisliuką. Bet vieną žaisliuką, kad nenusibostu.
Dar papildomai galite nupirkti gimnastikos stovą, jo kainą apie 50-80 Lt. Nepagailekite šių pinigų. Vaikučiams labai patinka.

*

O kur toki gimnastikos stovą gauti? kaip jsi atrodo?
Germante
Nuo 4 men. pradzios mano maze vartosi kuo puikiausiai. Pradejo nuo apsivertimu nuo pilvuko ant nugarytes, o paskui ir visaip kitaip. Mes jau net lovytes dugna zemiau nuleidom, o tai baisu kad besivartydama neiskristu, nes dar kartais i lovytes krasta isikimba ir sestis pradeda.
O va, siandien pas mane buvo drauge su 7 menesiu suneliu, tai jis dar ne negalvoja vartytis.
aitė
o maniškis vyriškis 4, 5 mėnesio - tai tik nuo nugaros ant pilvo įgudo apsivertinėt, o ant šonų - nesivarto, ir verčiasi tik per dešinį šoną. Bet aš irgi nesuku galvos - ateis laikas ir išmoks viską biggrin.gif
vaidau
manoji nuo nugarytė ant pilvo apsivertė 3,5mėn. thumbup.gif bet niekaip neišeina nuo pilvo ant nugaros doh.gif , tai kartais piktumų būna cry.gif o dabar tai jau labai sėstis reikai doh.gif
Dausele
Maniškis irgi 3,5 mėn. apsivertė nuo nugarytės ant pilvo thumbup.gif
Bet atgal labai jau nenoriai tai daro, manau ,kad jiems tiesiog daug labiau patinka pilvinė padėtis biggrin.gif Juk mato viską daug įdomiau!!!
*ziurkyte*
maniske irgi pradejo pries kokia savaite vartytis, nuo nugarytes ant pilvo, iskelia krutine ir galva ir zvalgosi patenkinta. user posted image nuo pilvuko atgal ant nugaros dar sunkiai jai gaunasi, tik tada pavyksta kai supyksta labai. biggrin.gif o mums irgi tik 3 men.
aitė
QUOTE(Dausele @ 2005 04 12, 17:09)
Maniškis irgi 3,5 mėn. apsivertė nuo nugarytės ant pilvo  thumbup.gif
Bet atgal labai jau nenoriai tai daro, manau ,kad jiems tiesiog daug labiau patinka pilvinė padėtis  biggrin.gif Juk mato viską daug įdomiau!!!
*

mano vaikinas tik sulaukė keturių mėnesių - ir tą pačią dieną "pademonstravo klasę" - persivertė ant pilvo thumbup.gif Nuo tada neįmanoma vyro sulaikyt - jei tik paguldai kur nors, tuoj pat verčiasi ant pilvo, tikriausiai, kad taip daug įdomiau. Juokingiausia, kad po kelių minučių pradeda urgzti ir visaip riaumoti, nes gal pavargsta ar atsibosta, o nuo pilvo ant nugaros - niekaip neišeina schmoll.gif, prireikia mamkos įsikišimo. Ir ką - tik atsiduria ant nugaros - vėl verčiasi ant pilvo, taip ir žaidžiam pasaką be galo biggrin.gif Laukiu jau, kol išmoks pats nuo pilvo į kitą padėtį save sukomponuoti smile.gif
vaidau
Maniškė apsivertė 3,5mėn. thumbup.gif , bet ti į vieną pusę g.gif dabar jau lyg ir kitą pusę išeina apsiversti. Beliko išmokti nuo nugaros ant pilvo apsiverst thumbup.gif
Tynas
maniskis vartytis nuo sono ant sono pradejo vartytis 3,5,o ant pilvuko lygiai 4men.
bitemajagsm
O mano mažoji apsivertė vos sulaukusi 3 mėnesių. Atvykusi gydytoja negalėjo atsistebėti (mes irgi) ir vis kartojo: jūs tik pažiūrėkit - vartosi kaip kukulis.
Mauzinas
pavydziu visoms, kuriu jau vartosi, ir noriu paguosti visas, kuriu dar ne-jus ne vienos! Juk kartais atrodo kad tik mano vienos dar kazko nemoka, o visi kiti jau seniausiai tai daro cry.gif Mes 3 men. buvome pas reabilitologe ir ji sake, kad mokysimes vartytis. Vadinasi, veluojame. Bet nepraraskime vilties-gal kalbeti prades ansciau blink.gif
bitemajagsm
QUOTE(Mauzinas @ 2005 04 21, 11:22)
pavydziu visoms, kuriu jau vartosi, ir noriu paguosti visas, kuriu dar ne-jus ne vienos! Juk kartais atrodo kad tik mano vienos dar kazko nemoka, o visi kiti jau seniausiai tai daro cry.gif Mes 3 men. buvome pas reabilitologe ir ji sake, kad mokysimes vartytis. Vadinasi, veluojame. Bet nepraraskime vilties-gal kalbeti prades ansciau blink.gif
*

Kad jau pergyventi nereikia, tai tikrai. Anksčiau ar vėliau vis tiek pradės vartytis, svarbiausia, kad visa kita būtų gerai, t. y., kad kūdikis sveikas būtų. O tiek vartymuisi, tiek visiems kitiems pasiekimams kiekvienam kūdikiui savas laikas. Taigi nenusiminkite, mamytės.
neraska
Mano leliui 5 mėn., bet jis dar nesivarto. Prieš keletą savaičių vieną kartą buvo apsivertęs nuo nugaros ant pilvo. Šiaip masažistė liepė kartais pačiai pavartinėti, bet nieko nepadeda. Keliasi, riečiasi lyg norėtų apsiversti, bet pasirodo, taip jis bando čiulptuką pasiekti. Tikras tinginukas. kitą kartą specialiai čiulptuko nepaduosiu, gal ims ir apsivers.
skruzdeda
mes pradejome visaip vartytis 4 men ir savaites. Nuejome pas neurologe, o ta paklause, ar nesivarto. pasakiau, kad nesivarto. tada jinai paeme vaikuti uz klubiuko pasuko i viena puse, apverte, pasuko i kita puse - apverte. Pareinam namo - vaikiukas jau pats vartosi smile.gif
dėja
Mums dar nėra tryjų mėnesių bet jau bando verstis ir kartais pasiseka thumbup.gif .
Indrijana
Maniškis jau savaitė kaip vartosi. Bet vyrukui ir naktį per miegus susišviečia pradėti verstis ant pilvo doh.gif , tai man tenka jį palaikyti paspaudus truputį biggrin.gif , kad neišsibudintų ir miegotų toliau.
lilijal
mes gerai vartytis pradėjome tik neseniai. pirmą kartą nuo nugaros ant pilvo 5 mėn., nuo pilvo ant nugaros 7 mėn. Bet nėra ko stebėtis, juk vaikinas dyčkis 8 mėn. sveria 12,5 kg. thumbup.gif
kipse
jusu vaikai galiunai. musu mergytei 6 men. o tik pries kelias dienas ant sono pradejo verstis. isprasiau masazus, bet jie tik liepos men. apie sliauzima, ropojima ar sedejima jokios minties. reabitologas sake suspes. bet ant koju tvirtai stovi nuo 2 men. nors tiek. ant pilvo guli trumpai ir nenoriai, nebent priesais guletu katinas. visi juokiasi is mano pergyvenimu. o man i kitus bendraamzius paziurejus juokai neima visai, gal kartais viskas prades vystytis sparciai.
lilijal
QUOTE(kipse @ 2005 06 19, 22:21)
jusu vaikai galiunai. musu mergytei 6 men. o tik pries kelias dienas ant sono pradejo verstis. isprasiau masazus, bet jie tik liepos men. apie sliauzima, ropojima ar sedejima jokios minties. reabitologas sake suspes. bet ant koju tvirtai stovi nuo 2 men. nors tiek. ant pilvo guli trumpai ir nenoriai, nebent priesais guletu katinas. visi juokiasi is mano pergyvenimu. o man i kitus bendraamzius paziurejus juokai neima visai, gal kartais viskas prades vystytis sparciai.
*

nesinervuok ir nepergyvenk, pavaikščiosit masažus ir viskas susitvarkys. Mes apie mėnesį lankom poliklinikoje mankšteles tai dabar jau vartomes thumbup.gif Net ketvirtadienį nuo lovos nukritome, o anksčiau kur palieki, ten ir guli thumbup.gif O šliaužt kažką bandom, bet po 2-3 minučių gulėjimo ant pilvo pikstam ir arba verčiames ant nugaros arba rėkiam. blink.gif Aš gydytojos patarta vaiką sėdėdama dažnai persisverusį ant pilvo per koją laikau, jis tada guli ir spyriasi su kojyėmis ir jam įdomu ir lengviau. thumbup.gif
ilonux
Mano dukryte vartytis nuo nugaros ant sono pradejo, kai buvo 3,5 men. O nuo nugaros ant pilvo pradejo bandyt verstis kai buvo kelios dienos likusios iki 4 men. O dabar (jai penki men.) nespeju atvertineti - tik paguldau ant nugaros - ji sast ant pilvo:D Bet apsiversti atgal, t.y. nuo pilvo ant nugaros dar neiseina, tai, kai pavargsta ant pilvo gulet pyksta ir verkslena. Bet tik atverciu ja ant nugaros -sast ir vel ant pilvo, ir vel pyksta ir taip pasaka be galo:)
Idomu, kad skirtingose knygose apie vaiku vystymasi skirtingai raso - vienur, kad pirma vaikai apsivercia nuo nugaros ant pilvo, o kitur kad nuo pilvo ant nugaros...O kaip turetu but is tikruju???
Drum
Erlandukas pradėjo vartytis sulaukęs 4 mėn. Nuo nugaros ant pilvo apsiverčia. vargelis naktį. Vis guli ir guli ant pilvo, o rankos taip begulint nutirpsta ir pradeda zyzalioti. Naktį gal kokius 5 kartus keltis turiu, kad apversti atgal ant nugaros. g.gif g.gif g.gif
Anakonda

Mano dukryte vartesi nuo 2 men. O stai sunelis pradejo vartytis tik 5 men ir 2 sav. 4u.gif blush2.gif
saulike
musų Barboryte super judri mergyte, vakar buvo 4mėn. tortadienis ir pastebėjau, jog vartosi dar intensyviau, siandien nuo ryto bando apsiversiti ant piviko smile.gif kol kas dar nepavyko, be manau viskas imanoma kai labai nori. Ane?
ramunių mergaitė
Mums liko kelios dienos iki 4 men. o nuo nugaros ant pilvo pradejo vartytis pries savaite, ir dabar tai jo megiamiausias uzsiemimas biggrin.gif Nuo pilvo ant nugaros vartesi jau 2.5 men. As manau, kad tai del masazu, kuriuos darau du kart i diena thumbup.gif
neraska
Mano angeliukas apsivertė nuo nugaros ant pilvo pirmąkart apie 5 mėn. Tiksliai neatsimenu. blush2.gif Vieną dieną tiesiog pasiguldžiau ant kilimėlio ir to užteko, kad po keletos minučių pats apsivertė. thumbup.gif Beje, kiekvienam ateina savas laikas indvidualiai. Gali tik paskatinti, bet jei lelius nenorės verstis- tai nesivers. Bet tas laikas vis tiek ateis.
Mona
Mano mažiukė pradėjo vartytis (tiek nuo nugaros ant pilvo, tiek atvirkščiai) nuo 3,5 mėn. Nepagulėdavo rami nė minutės - tik paguldai ir iškart verčiasi doh.gif. Net pamperso neįmanoma būdavo pakeist, nes pykdavo, kad neleidžiu vartytis. O dabar jau savaitė, kai visai nesivarto, ir net jei paverčiu pati, vis tiek nesiverčia sad.gif. Nesuprantu, kas atsitiko - nusibodo, ar ką biggrin.gif?
neraska
Gal supyko, kad neleidi vartytis? Tegul jau vartosi, dar "pagalvos", kad tai yra blogai. Mano lelius taip pat dabar vartaliojasi, kai keičiu pampersiuką. Sunkiau apmaut, bet ką padarysi. 4u.gif
Mona
QUOTE(neraska @ 2005 07 11, 22:46)
Gal supyko, kad neleidi vartytis? Tegul jau vartosi, dar "pagalvos", kad tai yra blogai. Mano lelius taip pat dabar vartaliojasi, kai keičiu pampersiuką. Sunkiau apmaut, bet ką padarysi. 4u.gif
*

Lengva pasakyti "tegul vartosi", jeigu ji nebesivarto ir vartytis nenori cry.gif. Galvoju, kad gali būti ir kita priežastis, dėl ko nustojo vartytis - kai apsiversdavo ant pilvo, tai vis energingai bandydavo šliaužti, o kadangi nesigaudavo, tai pykdavo doh.gif. Gal nusprendė, kad kol nepašliaužia, tai nėra reikalo ir verstis schmoll.gif sad.gif.
jovka
Dabar kai mums jau 5.5men vartomes ir ant pilvo ir ant nugaros, o 4men tai vartemes tik ant sonu. Tiesa pas mus biski itemti ranku ir koju raumenukai del kuriu skyre manstaas ir masazus. Tai galvoju, kad del to mes taip velai pradejom varttis.
kipse
Mazdaug 4-4,5 men. ir mano panelyte bande vartytis, vis makaluodavosi, bet gal per mazai skatinom, tuo uzsiiminejom, tai nustojo visai. 6 men. nesivarte, nesedejo ir aisku nesliauziojo. Po 5 mankstu ir masazu jau vartosi, pasedi, bando atsisesti pati, labai graziai sedi ant puodo(kol nemokejo sedet- reke ir nesedejo). mokom sliauzti. gal...
sportininke
Sveikos, mums jau 5 mėn, bet dar nuo pilvuko ant nugarytės apsiversti nesigauna, jau rodos labai nedaug trūksta, užpakaliuką iškeliame, ant šoniuko pavirstame, ir atgal ant pilvo. nuo nugaros ant pilvo, be jokių problemų thumbup.gif . kaip jums su tuo reikaliuku g.gif g.gif g.gif
Hmmm...
Sveika 4u.gif

Mums irgi beveik 5 mėnesiukai ir situacija bemaž ta pati biggrin.gif Nuo nugaros ant pilvo jau mėnuo kaip laisvai vartosi, o va nuo pilvo ant nugaros gal tik porą kartų buvo apsinertęs ir tai atrodo netyčia g.gif Bet man atrodo kad taip ir turi būti ax.gif Kaip kitos mamytės skatina savo mažius verstis?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.