Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie vartymąsi
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Lietuvaitee
QUOTE(laimingoji1978 @ 2009 12 01, 12:00)
Sveikutes,

Aktuali tema-maniske irgi dar nesivarto,o jau daugiau nei 6 men. doh.gif  Tik uzpakaliuka kelia,net nezinau,kaip tai ivardint ax.gif  Na laukiam toliau kaip bus,mankstinames.
O buna,kad vaikiukai visai nesivarto?
*

o jusiske apskritai nera dar nei vienakarta apsivertusi? nei i viena puse? man irgi idomu gal buna tokiu kurie isvis nesivarto? ax.gif
Gintarėtarė
QUOTE(rasita21 @ 2009 11 23, 19:09)
na nezinau, gal ir keista, bet mano vaikas (nepilnai 4 sav) nuo sono ant nugaros atsivercia, tai as net bandau nugara i kanors atremti, kad nesiverstu, nes kartais atpilineja g.gif
*

aš saviškį tik ant nugarytės guldau, nebent ant rankų kai miega. Gimdžiau Airijoj ir daktarai taip liepė, ir naujose knygose taip rašoma. Žinau, kai dukrą prieš septynis metus gimdžiau, buvo atvirkščiai - tik ant šoniuko. Tai aš klausiau daktarų kodėl dabar kitaip, nes neramu buvo kas kaip ir kodėl. Man paaiškino, kad dėl atpylimo nepergyvent, pas kūdikius yra refleksas pasukt galvytę. O ant nugaros padėtis natūralesnė, neužsispaudžia plaučiukai ir sumažėja staigios kūdikio mirties sindromo (kaip tiksliai lietuviškai vadinas nežinau) rizika.
O šiaip mes tuoj būsim keturių mėnesių, bet nesivartom. Kad nuo šono ant nugaros ar pilvo nuvirsta man nesiskaito mirksiukas.gif čia tik apvirsta jie smile.gif
Devilscat
o mano tai merginos pradejo vartytis nuo 4 men., tai dbr niekur nepaliksi, nes iskart apsivercia doh.gif laikau jau jas manieze ax.gif
jurgytia
Maniežas tikrai labai gerai. Mes užsakėm pas stalių tokį nemažą, tai ir pirmam naudojau, ir dabar mažiui super tinka ir patinka thumbup.gif
Gervuogė
Mano širdukas ir nesivarto dar, nors jau beveik 5 mėnesiai..Na tiesa, pastebėjau, kad jau sukasi labai inirtingai tai į vieną, tai į kitą šoną. Daktaras sako, kad jam sunku dėl svorio- pas mus jis galiūnas - 4 mėn. svėrė 9 kg doh.gif Ir taip sako, kad vyrai iš prigimties tinginiai lotuliukas.gif . Taigi mamytes nepergyvenkim dėl savo tinginukų smile.gif Kiekvienas leliukas individualus, ir pradės vartytis, kada pajaus poreikį 4u.gif .
asdova
Na o maniskis tai kudas ax.gif , taciau tik sukiojasi, vartymosi tik "uzuomazgos" rolleyes.gif matosi. g.gif
Ende
Manoji (be savaitės 6 men.)tai truputuką pritingi vartytis,.. Nuo pilvo ant nugaros atsiverčia kai nusibosta taip gulėt, o nuo nugaros ant pilvo laaabai retai apsiverčia. Kai jau sudomina kažkas ir nori pasiimti, tada apsiverčia. O tarkim mūsų pusbrolis visu mėn jaunesnis, bet labai vikriai vartosi kaip tik jam reikia.
daivune
o mano mažasis labai judrus nuo 4 mėn. pradėjo sukinėtis lovytėje ir tiesa pasakius man ir saugiausia būdavo kai jis lovytėje aišku diena jo nelaikydavau bet jei ka reikedavo pasidaryt tai ikeldavau i lovyte idedi žaisliuku ir keleta minučiu ramu nes tikrai žinai kad neiškris. ax.gif
Fatimaallaa
QUOTE(daivune @ 2009 12 23, 12:56)
o mano mažasis labai judrus nuo 4 mėn. pradėjo sukinėtis lovytėje ir tiesa pasakius man ir saugiausia būdavo kai jis lovytėje aišku diena jo nelaikydavau bet jei ka reikedavo pasidaryt tai ikeldavau i lovyte idedi žaisliuku ir keleta minučiu ramu nes tikrai žinai kad neiškris. ax.gif
*

tai gerai jeigu jus sitaip galedavote vaika palikti, o manoji ne uz ka nepasilikdavo viena kambaryje
kroha
Linksmu svenciu!!!
milija99
Mano mergina irgi dar labai tingi vartytis, nors jau 5 men ir savaite beveik. Ant sonu tai labai vartosi, yapc kai nori ka paimti, bet iki galo - kad apvirstu ant pilvo tai dar neiseina. o ant pilvo kai guli tai ir ,,plaukia", ir kojytemis malasi, bet nesivercia, kai pavargsta lesioti pradeda su galvyte..Zodziu, kol negalvoju nieko - yra kaip yra, bet kai pradeda visi klausineti su nustebimo gaidele balse, kai pasakau, kad dar nesivartom, tai neramu darosi - gydytoja musu nuo 3 men jau klausineja, ir drauges savo vaiku aktyvumu labai giriasi..Na o musu nuo gimimo yra labai rami ir gera, tai save raminu, kad tiesiog ji yra ramesnis vaikas ir tiek.
karusele
Mano 2.gif 6men, bet nesivarto doh.gif . Gydytoja siuncia masazus daryti, bet nezinau ar jie pades, nes vienam vaikiukui nepadejo, nepradejo jis nuo ju vartytis. g.gif, tai tarsi, teks dar karta kartot. Nors pinigelius nemazus kainuoja g.gif . As ir pati namie ja masazuoju ir padedu apsiversti, bet kaip matau, neipatingai jai patinka ant pilvo gulet, gal tame priezastis? verysad.gif Ir dar musu gydytoja prisikabino, kad 6 men. pradzioj, vaikas dar pati nesedi blink.gif , gal as kazko nesuprantu, bet man atrodo, kad lyg ir per anksti g.gif .
Muniukee
QUOTE(karusele @ 2009 12 26, 23:19)
Mano  2.gif 6men, bet nesivarto doh.gif . Gydytoja siuncia masazus daryti, bet nezinau ar jie pades, nes vienam vaikiukui nepadejo, nepradejo jis nuo ju vartytis. g.gif, tai tarsi, teks dar karta kartot. Nors pinigelius nemazus kainuoja g.gif . As ir pati namie ja masazuoju ir padedu apsiversti, bet kaip matau, neipatingai jai patinka ant pilvo gulet, gal tame priezastis? verysad.gif Ir dar musu gydytoja prisikabino, kad 6 men. pradzioj, vaikas dar pati nesedi blink.gif , gal as kazko nesuprantu, bet man atrodo, kad lyg ir per anksti g.gif .
*

Na maniske jau 7 men ir savarankiskai nesedi, bet as cia jokios problemos nematau. As ja ant keliu pasisodinu, bet pati ji tuoj pat nusvyra dar biggrin.gif Ateis laikas, ir sedes puikiausiai, kaip ir eme vartytis budama beveik 6 men mirksiukas.gif Juk kiekvienas vaikiukas skirtingas, vieni ismoksta pirmiau ropoti, o paskui sedeti, kiti is karto stojasi, taigi nera ko nerimauti smile.gif Tik va kai gydytojos tokios papuola, tai uzuojauta mamytems doh.gif As zinau, kad mano mergyte sveikut sveikutele, ir gydytoja visada nuramina, kad viskas thumbup.gif
karusele
Tai vat as irgi taip manau, kad viskam savo laikas. Juk ne visi vaikai vienodi. Na o musu gydytoja, toks jausmas, bando i standartus sustatyti, kas neatitinka, tai jau problema. Nes kai pradejau vardinti kitus dalykus ka moka, tai net nesiklause, kai isgirdo, kad nesivarto doh.gif
agnytulis
Musu Joriukui siandien lygiai keturi menesiukai ir dar nesivartome. Kai gulime ant pilvuko, kartais pavyksta apsiversti, bet manau, jog tai jam netyci gaunasi, mat nemegstam mes ant pilvuko guleti ir po kokiu poros minuciu pradedam labai nervuotis ir netycia apsiverciame. As taip pat manau, jog kiekvienas leliukas yra individualybe ir vystosi kiekvienas m
pagal save. Taip kad nereikia cia i jokius remus statyti leliukus. Sekmes visiems leliams vartytis wink.gif
cirva
Mano maziukui 5,5 net nebando vartytis,ant pilvuko jam nepatinka guleti schmoll.gif .Bet sedeti tai labai nori biggrin.gif .Gal jam sunkoka vartytis nes 5men svere 9kg.
maidala
maniske budama 4.5 menesio ismoko apsiversti ant pilvo, bet iki siol nemoka atsiversti nuo pilvo ant nugaros biggrin.gif tai kai jau nusibosta gulet ant pilvuko pranesa apie tai garsiai biggrin.gif kazkaip man atrodo kad kai verciasi ant pilvo mato kur verciasi, todel be problemu, o atgal gal savisaugos instinktas isijungia g.gif
dabar man ramiausia kai ji guli ant grindu ant dekio. ant lovos ar pan niekad vienos nepalieku schmoll.gif
liolia79
Musu mazoji 4 su trupuciu men pradejo verstis nuo pilvo ant nugarytes. O nuo nugarytes ant pilvuko apsiversti dar nesigauna smile.gif Stengiasi labai, bet nesigauna nors tu ka doh.gif Ir dazniausiai viskas baigiasi asarom, nes taip supyksta.....
duokanka
QUOTE(karusele @ 2009 12 27, 11:28)
Tai vat as irgi taip manau, kad viskam savo laikas. Juk ne visi vaikai vienodi. Na o musu gydytoja, toks jausmas, bando i standartus sustatyti, kas neatitinka, tai jau problema. Nes kai pradejau vardinti kitus dalykus ka moka, tai net nesiklause, kai isgirdo, kad nesivarto doh.gif
*

O musu gydytoj tikra naturaliste. doh.gif Kiek jai skundziausi nuo 4men, kad mano lelius nesivarto, nebando sliauzt, neropoja, pats nesedi ir nebando sest, ji visa laika kartojo palaukit, kiekvienas vaikas individualus, matau jusu tiesiog tinginukas. Bet vis tiek neramu buvo, issiprasiau masazus, nes buvo 8men ir jokio progreso ir ka jus manot? Kaip nustebino jis mus viena vakara, pasirodo kuo puikiausiai vartosi tiek nuo nugaros ant pilvo, tiek nuo pilvo biggrin.gif , o anksciau tai daryt matyt nejeute jokio poreikio ax.gif O pries kelias diena spastebejau kad pasodintas labai ilgai issedi thumbup.gif
Va, tad kantrybes su leliais ir sekmes 4u.gif
myleaa
manoji siandien apsiverte nuo pilvuko ant nugarytes, pries tai bandydavo bet nepavykdavo. o nuo nugarytes ant pilvuko tai dar nesivartom, nors ant soniuko greitai susiraito biggrin.gif mums beveik 4,5 menesio
Miauki
Kai mano ramuolis storuliukas 4 mėnesių nepradėjo vartytis, vis paskaitydavau šitą temą, kad ne jis vienas toks. Tik būdamas 6,5mėn pradėjo aktyviai vartytis ir šliaužti, o prieš 7 mėnesiadienį ir ropoti. thumbup.gif Mamytės nesijaudinkit, jei vienas ar kitas dalykas atsilieka nuo rekomendacijų, svarbu, kad kitus dalykus daro (guguoja, ima į rankytę žaislus ir tt)
Menule231
Musiskis kleckas pradejo vartytis trecio menesio pabaigoje netiketai net biggrin.gif , dabar bando zliauzt bet vis nesigauna vietoj arba galva remiasi ir sikniuka i visrsu pakelia lotuliukas.gif atrodo kaip viksriukas bigsmile.gif , bet nieko mokiname gal ismoks su laiku smile.gif
ilganose
Mano mazyte pradejo vartytis 4,5 men. ir tik tada kai ja pamokinome ax.gif Pradzioj laukiau laukiau, kada gi ji pagaliau versis, o ji, pasirodo, nelabai zinojo, kaip cia apsiverst, pagalbos reikejo biggrin.gif tas pats ir su atsisedimu bei ropojimu. Po dvieju dienu mokinimo ropot (kaip perdet rankytes ir kojytes) ji puikiausiai tai dare pati, o anksciau tik linguodavo atsistojusi ant keturiu lotuliukas.gif
Bombonciuke
QUOTE(cirva @ 2009 12 28, 23:08)
Mano maziukui 5,5 net nebando vartytis,ant pilvuko jam nepatinka guleti schmoll.gif .Bet sedeti tai labai nori biggrin.gif .Gal jam sunkoka vartytis nes 5men svere 9kg.
*

Maniske lygiai taip pat. Gulet negali, butinai sedet reikia arba kad ant ranku paimciau. Jei guli ant pilvo, kelia uzpakali ir bando sliauzt doh.gif Bet iki vartymosi toli grazu... Speju mes dabar irgi sversim apie 9 kg doh.gif
Lina1985
Maniskis tai kai plikutis buna be drabuzeliu tada apsivercia nuo pilvo ant nugaros, o aprengtam nesigauna. Megina bet neiseina. O nuo nugaros ant pilvo tai visai net nemegina dar. Sliauzt irgi lygtai noretu, bet tik uzpakalis pakyla ir rankos i sonus makaluojasi lotuliukas.gif o daugiau nieko nesigauna.
matrioska80
mano mergytė 6 mėn ant pilvuko apsivertė, o atgal atsiversti nemoka dar, o jau 9 mėn unsure.gif
v.i.l.m.a
Mano dukrytė nuo 4 mėn. vartosi nuo nugaros ant šonų, o nuo 5 mėn. apsiverčia ant pilvo, bet tik į vieną pusę biggrin.gif Atgal ant nugaros atsiversti dar neišeina. schmoll.gif
in'kriistall
mano dvynukams ryt 5men. jie jau apsivercia ant pilvuko, bet atgal ant nugarytes apsiversti dar neiseina bigsmile.gif
kankan
maniskis 5men kazkur ismoko nuo nugaros ant pilvo apsiverst,o atgal ilgai nesigavo,vat pries 7men jau ismokos ant nugaros apsiverst... 4u.gif
zuika26
mano dukrytei beveik 4 menesiai nuo pilvo ant nugarytas apsivercia jau nuo 3menesiu smile.gif ,bet nuo nugarytes ant pilvo tai dar nesivarto,net i sonus nelabai verciasi tik issiriecia ir tiek ax.gif
jurnica
mums 3.5 men,bet dar nesivartom.na perdaug nepergyvenu,paskaitinejau kad daug kam taip buna.ne visi vaikuciai tokie ankstyvi.
Miracle_mira
Mano sunui reikia tik noro, tada ir ant pilvuko ir ant nugaros apsivercia, bet tai daro kai nieko nera salia, o jei esam mes su vyru, tai tada kuklinasi berniukas wub.gif
Dzolina
Mano sūneliui jau 7mėnesiukai, o jam gulėti ir vartytis išvis nepatinka schmoll.gif Ant šonų vartosi normaliai, o ant nugaros ir nuo nugaros ant pilvo tik labai retai verysad.gif
skrabaliuke
mano 2.gif jau 5men bet vartos tik nuo nugaros ant pilvo. siaip tik palink ant nugaros, tai opa jau ir ant pilvuko, o atgal atsiverst neiseina.
_Alba_
Mano sunus 5,5 men. vartosi visaip. Guledamas ant pilvo moka suktis ir saulute (kur buvo kojos ten atsiduria galva ir vel tt). Leidziu vartytis ant grindu, patiesiu stora adijala.patinka zaisti pasiremus alkunemis gulint ant pilvo. ant nugaros nuo gimimo nemego guleti, o dabar dar labiau - iskart sestis nori, rieciasi smile.gif
Nulika
QUOTE(*Alba* @ 2010 03 22, 18:15)
Mano sunus 5,5 men. vartosi visaip. Guledamas ant pilvo moka suktis ir saulute (kur buvo kojos ten atsiduria galva ir vel tt). Leidziu vartytis ant grindu, patiesiu stora adijala.patinka zaisti pasiremus alkunemis gulint ant pilvo. ant nugaros nuo gimimo nemego guleti, o dabar dar labiau - iskart sestis nori, rieciasi  smile.gif
*

koks saunolis 4u.gif
ir as jau dziaugiuosi , bus 5 men po savaites, o jau moka apsiversti ant pilvo, bet vaikas turetu ir rankytes istraukti, o ji negali, tai tos rankytes stringa po pilvu ir guli tas zmogeliukas toks nelaimingas, turiu padeti rankas istiesti ax.gif
La Lobe
Mano pupai beveik 5 men., bet ji nesivarto schmoll.gif tik sukasi tai i viena, tai i kita sona, arba kaip laikrodukas: galva vienoj vietoj, o kojos aplink bega smile.gif buvau pradejusi nerimauti, bet pasiskaiciau ir nusprendziau, kad maniske is tingioniu bus, nes svorio tai per daug tikrai neturi.. zodziu, laukiu toliau smile.gif
Jaanka
mano mazyte ant pilvo pradejo verstis 4men o atgal 5men.
brukse
Mano mazgis vartymosi sugebejimu iki 4 men nerode, po to pradejo verstis ant sono ir siekti zaisliuku, padetu prie galvos, o dabar jau 5.5 men. persivercia nuo nugaros ant pilvo akimirksniu ir dar ranka istraukia is po saves smile.gif
Nulika
QUOTE(Naujamarte @ 2010 04 01, 16:20)
Mano pupai beveik 5 men., bet ji nesivarto schmoll.gif tik sukasi tai i viena, tai i kita sona, arba kaip laikrodukas: galva vienoj vietoj, o kojos aplink bega smile.gif buvau pradejusi nerimauti, bet pasiskaiciau ir nusprendziau, kad maniske is tingioniu bus, nes svorio tai per daug tikrai neturi.. zodziu, laukiu toliau smile.gif
*

viena diena ji jus nustebins, paruoskite fotoaparata.. ax.gif ax.gif
rutami
Kai suejo 4 menesiai ir savaite, apsivertem ant pilvuko, bet rankytes niekaipnpati neistraukia...
black angel
QUOTE(rutami @ 2010 04 06, 12:50)
Kai suejo 4 menesiai ir savaite, apsivertem ant pilvuko, bet rankytes niekaipnpati neistraukia...
*

Ir manoji tokio amžiaus pradėjo vartytis drinks_cheers.gif ir kažkaip pavyksta jai tą rankutę ištraukti 4u.gif
uneja
mano maziuke 5.5 men pradejo vartytis, o po to jau ir ant vieno sono pasikelusi stebeti aplinka 4u.gif
Irena_P
maniskei 3.5 dar nesivarto ir gydytoja sake,kad vaikas iki4 men dar neturi vartytis cool.gif
Pinkee
Nepilnai 4men. pradejo verstis,tik ne visada pavykdavo ranka istraukti,bet labai greitai ismoko ir ta padaryti ir tada jau tik spek gaudyt doh.gif
Eureka
Maniškis pradėjo vartytis ant šonų apie 3 mėnesį. Bet tik apie 5,5 mėnesį išmoko pasiversti ant pilvo tik iš dešinio šono (taip daro lig šiolei). Apie 7 mėnesį išmoko atsiversti nuo pilvo ant nugaros, bet tik nuo kairės pusės. Gali daug kartų kaip sraigtelis suktis, bet tik į vieną pusę. sad.gif
Bramune
Nuo 5 men moka apsiversti ant pilvuko bet tik per kaire puse. Kol istrauke rankyte irgi vargo buvo. Blogiausia buvo kol nemokejo atgal ant nugarytes atsiversti, pyksta, rekia. Dabar jau patiesta didele antklode ant zemes ir per puse kambario nukeliauja besivartydama. tik paskui girdisi kaip i grindis su kojyte kala 4u.gif
Mistery
Sveiki, maniskei 7men ir vartosi tik nat soniuku, jei padedi iskart persivercia. Pas mus per didelis raumenu tonusas, laukiam graziu oru ir siausim i baseina. Sako 100 kartu efektyviai uz mankstas ir masazus kartu sudejus. Tai bandysim
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.