Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie vartymąsi
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*valdonė*
sveikos,
norėčiau paklausti ar jūsų 4mėn. kūdikiai jau moka apsiversti nuo nugros ant šono, arba nuo šono ant šono?Nors vystimosi kalendorius rašo,kad taip jau turi vartytis,bet maniškis nesivarto.Gal dar šiek tiek ankstoka?
venzliukas
maniskis 2 menesiu vertesi nuo pilvo ant nugaros, o 3-4 nuo nugaros ant pilvo smile.gif
bet niekada nesiversdavo jei pats to nenoredavo. Gal reiktu paskatinti...pvz. zaisliuka koki parodyt ar ka nors panasiai, kad turetu tiksla smile.gif
saltrune
mano irgi dar nesivarto ir neatrodo, kad norėtų user posted image
aiwa
Sveikos, maniskiui taip pat uz keletos dienu bus 4 menesiai clap.gif Pagal visus ''standartus'' 4 menesiu kleckas jau turi moketi vartytis nuo nugaros ant sono unsure.gif Mano vaikiukas pats pradejo vartytis tik pries pora dienu clap.gif Taciau as kokias 3 sav. jam ''padedavau'' verstis (vaikui gulinciam ant nugaros rodai viena ranka vedama i sona zaisla, kita suemusi delnu juosmeni taip, kad nykstys butu is nugaros, o like pirstai is priekio, suki ji i ta puse). thumbup.gif Jei pati nebuciau tuo uzsiemusi, manau, kad ir maniskis dar pats nesivartytu............ blink.gif
Medona
MANISKIS JAU NUO KOKIU 3 MEN. VARTOSI.LABAI KILNOJA KOJAS IR KAIP KISASI KOJA I BURNYTE, TAI BUMT ANT SONO.KOJA I BURNYTE ISIKISA NUO 3,5MEN.NUO PILVO ANT NUGAROS KARTAIS APSIVERCIA, O NUO NUGAROS ANT PILVO TAI APSIVERCIA, BET NEMOKA ISTRAUKT RANKYTES.
PATARIMAS:DAZNIAU GULDYKIT 2.gif ANT PIVUKU!
egliuke
Manoji pasiverčia tik nuo nugaros ant šono, ir tai ne visada - tik tada, kai labai nori pasiekti žaisliuką, nors dažnai tik zirzia, bet vistiek nenori pasiverst rolleyes.gif O nuo pilvo tai toli gražu dar, išvis ant pilvo gulėt nepatinka, gal dėl to ir su vartymusi prasčiau.
Veda
Maniskis 4 men. paguldytas ant nugarytes dar tikrai neapsivercia, tik stumiasi kojyte ir uzpakaliu, o budamas ant pilvuko kartais apsivercia, bet tai greiciau isimtis, o ne taisykle smile.gif
iruciux
mums irgi 4,5men, bet nesivarto. Ji pas mane storoka ,tai manau gal delto. 4 men svere 8 kg
šviesa
Maniske pradejo 5,5 men vartytis samoningai. Ankstesni apsivertimai buvo reti, netyciniai. Pradzioj nuo nugaros ant pilvo, o po savaites ir nuo pilvo ant nugaros.
Giedrule
mano maziukė jau 3 mėnesių ant šoniuko ismoko pasiverst o dabar jau ir nou pilvuko ant nugarytės pervirsti moka, as ja daznai ant pilvuko guldau
kajote
Maniskiui tuoj bus 4 men. Jis kol kas irgi nesivarto sad.gif Jam aplamai nepatinka nei ant sono guleti, nei ant pilvuko doh.gif
Vakar buvome pas gydytoja, tai as paklausiau apie tai ir sake, kad dar jis turi laiko. Sako iki 6 men. prades vartytis tikrai. Tai taip, kad mamytes nenusiminkite kuriu 2.gif 2.gif 2.gif dar nesivarto. Viskas bus gerai clap_1.gif
ULTRA VIOLET
Maniske dvieju men., vesdavosi kai nenulaikydavo laikysenos, t.y. kai per daug atlosdavo galva... po to seke pertrauka, ir nuo kokio ketvirto, ar keturiu su puse pradejo vartytis clap.gif dabar vartosi kaip nori, tik jai au nebeidomu, ji arba nori sotis, arba sliauziot... tongue.gif
venzliukas
Neskubekit mamutes- viska ismoks jusu 2.gif
kai as pradedu nerimaut, kodel nemoka to ar ano, vis prisimenu kazkieno minti - leiskit jiems patiems viska ismokt savo greiciu wink.gif
Taurė
maniske ismoko apsiversti ant pilvo 5,5 men .
*valdonė*
Ačiū visoms už patarimus.Labai pagelbėjo, nes aš jau buvau sunerimusi biggrin.gif
nendrelė
As irgi nusiraminau, nes maniske nesivarto. Tik nuo pilvo ant nugaros, bet ir tai nesamoningai. Siaip retokai ant pilvelio gulim, nes kazkodel nepatinka jai, iskart nervojasi. Bet reiks imtis taisyt situacija smile.gif
rokute
Maniskis irgi visai nesivarto ir panasu, kad dar nezinia kada tai darys doh.gif bet ant sono tai pasivercia, daznai ir ant pilvo guldau, o kai guli jis ant nugaros, tai jam ne vartytis rupi, o sestis, tik rieciasi, stena.... laugh.gif laugh.gif
Vudis
girdejau taip pat, kad nera ko pergyvent. maniskis dabar tik ant nugaros atsivercia , guledamas ant pilvo, o atvirksciai dar ne.
musmere
Tie vaikai visi skirtingi. Maniskis nuo nugaros ant pilvo vartosi jau nuo 3 menesiu. O vat nuo pilvo ant nugaros apsiverst nemoka unsure.gif Ir kojos i burna nemoka pasiimt.
Veda
Maniau, kad maniskis irgi greitu laiku neprades vartytis, ir stai, savaitgaly paguldytas ant zemes ant kilimelio, su siokiais tokiais pastenejimais eme ir apsiverte nuo nugaros ant pilvo. Vel paguldziau ant nugaros, ir vel persiverte. Ir taip kelis kartus thumbup.gif . Nuo nugaros ant pilvuko dar lengviau. Jam jau be keliu dienu 5 men. Tiesa, galiu pasakyt, kad pries tai siek tiek patreniravau ji "vertimosi meno" uz rankutes. Matyt padejo biggrin.gif .
Saulyte
Mano 2.gif jau 4.5men, o mokytis verstis pradejo (pats) kai dar neturejo 3men. Ir nuo 4men jau laisvai ant soniuko atsigula, net sauskelnes sunkiai pakeiciu laugh.gif , uztat ant pilviuko nesigula ir paguldzius tingi galvyte laikyt, alkunem nesiremia. ale as nepergyvenu, viskam savas laikas, kiekvienas vaikiukas vystosi individualiai, nesistenkim ispraust i remus schmoll.gif
*valdonė*
tai kad gydytojai ramybei nepalieka:vis klausia ir klausia.Ir sako ,kad nelabai gerai.Vat jiems gi vaikai turi visi kaip vienas, suėjo 4 mėn. ir turi apsiversti.
Ilonuska
QUOTE(venzliukas @ 2004 12 09, 14:47)
maniskis 2 menesiu vertesi nuo pilvo ant nugaros, o 3-4 nuo nugaros ant pilvo smile.gif
bet niekada nesiversdavo jei pats to nenoredavo. Gal reiktu paskatinti...pvz. zaisliuka koki parodyt ar ka nors panasiai, kad turetu tiksla  smile.gif
*

Taip, pilnai sutinku su šią minimi. Mano dukrytes rezultatai buvo tokie pat.

Reikėtu skaitinti mažylį apsiversti, tam paklokite ant grindu kokį pledą ir guldykite ji, dar galite duoti žaisliuką. Bet vieną žaisliuką, kad nenusibostu.
Dar papildomai galite nupirkti gimnastikos stovą, jo kainą apie 50-80 Lt. Nepagailekite šių pinigų. Vaikučiams labai patinka.

Jeigu dar nemoka apsiversti reikia ir padeti, paimti už rankytes ir padeti apsiversti.
Ilonuska
QUOTE(virgyte @ 2004 12 20, 22:22)
tai kad gydytojai ramybei nepalieka:vis klausia ir klausia.Ir sako ,kad nelabai gerai.Vat jiems gi vaikai turi visi kaip vienas, suėjo 4 mėn. ir turi apsiversti.
*

Manau, kad gydytojai teisingai ir klausia.

Ir vaikutis 4 menesių ne tik turi apsiversti ant šono, jam butini žaislai. Jis taip pat turi gerai laikyti galvą, kai guli ant nugaros retkarčiais pakelia galvą ir stengesi atsisesti,"kalba", šypsosi, juokesi.
4 menesių kudikiui reikia viską rodyti ir pasakoti. Ir jau nelaikyti ištysa diena lovyteje, o leisti pabuti ir ant grindų.

vieversys
kai mano dukrytei buvo 4.5 sunerimau ko ji nesivarto...
o po to "dashuto", kad neturi progu.

ji vis budavo tokioje kudikiu kedeje siek tiek pakeltu atlosu, kad matytu kas dedasi aplinkui, dairydavosi ir zaisdavo su zaislais pakabintais ant lanko.

Viena savaitgali patiesiau kilimeli ir palaikiau ant grindu, jau po 2 d. apsiverte ant pilvo. Avirksciai vis dar ne. Matyt nenori.

O siaip nekreipkit demesio kas ka sako:)

Man taip "pasiseke" schmoll.gif . kad turim savaite vyresne pusesere, kuri ir valgo gerai ir
auga gerai, ir viska moka, ir mamai pieno uztenka ir ttttt.

Jeigu imciau i galva, seniai jau buciau isprotejusi nuo mociutes, kuri kitaip nemoka pradeti pokalbio telefonu kaip tik "o ka mazute ismoko, nes ana jau .... ka nors daro".

pa_radize
maziau kreipkit demesi i snekas.tokie dalykai,kaip vartymasis daug priklauso nuo to,kokio sudejimo vaikas,ka jis veikia per dienas.jei stambesnis,savaime aisku,kad jam reiks daugiau laiko.jei sedi kedutej,kaip kad raso,taip pat neismoks.kadangi mano,kol neturejo vaikstynes,ilga laika praleisdavo ant lovos,tai ir ismoko anksciau is neturejimo ka veikt,bet ir tai veliau,nei visur rasoma.susirupint reiktu tada,kai raida atsilieka ryskiau,o ne tai,kad keturiu menesiu ir savaites dar nesivercia ant pilvo...vieversys teisingai sako-kuo daugiau kreipsi demesi i patarimus ir pan,tuo labiau enrvinsies,ir dazniausiai visai be reikalo
Vudis
maniskis apsiverte 5 men ir 1 dienos nuo nugaros ant pilvuko. pries tai , vartydavosi tik ant soniuko. miegodavo tik ant nugaros dabar tik , kai jau apsivercia , pradejo miegot ir ant sono
smulkute
mano dukryte pirma karta nuo nugaros ant sono apsiverte 4 men. ir 1 sav. Laukiu sekancio karto ir kada apsivers ant pilvo.
Meisy
mano pupa apsiverte ant pilvuko nuo nugaros budama 4,5 men. jai greit 5 men, o vis verciasi tik per desini sona, o i kaire tik miegodama. maniau, kad vartysis veliau, nes ji burbulas pas mane, bet kur tau ...manau, kad cia tikrai individualu ir priklauso nuo lelytes noro ir jegu.
s.saulute
O maniskei tai jau penki menesiai ir dvi dienos,bet ji dar neapsivercia nei ant pilvo nei ant nugaros, ar tureciau susirupinti. sad.gif Nors ji ir ne putlute, bet pasisuka tik ant sono, o kai neiseina apsiversti tai labai nervuojasi.
gutė*
Musu 2.gif uzvakar pirma karta apsiverte 3,3 menesio budamas, ir taip energingai tik shast ir ziuriu jau guli ant pilvuko patenkintas biggrin.gif . Bet kol kas tik i viena puse ir dabar dazhna i vartosi:megalol:, kebliausia tai buna ant vystymo stalo. Manau dar ilgai butu nesivartes, bet mes sportuojam kiekviena diena 2 kartus, tame tarpe ir ant kamuolio, gal tai paspartino reikaliukus. SVEIKINU VISUS BESIVARTANCHIUS LELIUKUS, JUK TAI 2.gif -ei thumbup.gif PASIEKIMAS, vis jiem idomiau.

Tik 100 procentu pritariu Vieversiui, kad nereikia i leliuku palyginimus kreipti demesio, nes galima ir depresija isivaryti.
Meisy
QUOTE(s.saulute @ 2004 12 31, 12:38)
O maniskei tai jau penki menesiai ir dvi dienos,bet ji dar neapsivercia nei ant pilvo nei ant nugaros, ar tureciau susirupinti. sad.gif Nors ji ir ne putlute, bet pasisuka tik ant sono, o kai neiseina apsiversti tai labai nervuojasi.
*

Tikrai nemanau, kad turi rupintis, nes apsivers kai laikas ateis...ot, pyks, nervuosis ir apsivers biggrin.gif
AIRRA
QUOTE(virgyte @ 2004 12 20, 22:22)
*

Pas mane tas pats-vis gydytoja ramybes neduoda todel ir nugasdina.O maniske labai nemego ant pilvelio guleti,zviegdavo taip paguldyta tai ir nesistengiau kankinti.Tik neseniai pradejo isguleti kelias minutes ir galvyte pakelusi sukioja,dairosi tik kad greitai pavargsta ir vartytis dar tingi nors stenedama bande sestis anksti-gal nuo 3men.
Nome
Gerai cia mamos raso-tai tikrai labai individualu, dar priklauso ir nuo vaiko sudejimo, o gal ir budo (temperamento).
Mano dukra pirma karta apsiverte neturedama dar ir 3 men.(be vienos savaites), o vaikscioti pradejo nuo 9 men. bet nemanau, kad tas vaikelis kuris apsiverte 4 ar 5 men, o vaikscioti pradejo jau sulaukes 1 gimtadienio yra kazkuo prastesnis uz ta, kuris visa tai pradejo daryti anksciau. biggrin.gif
Akvija
MAniškė visai nesivartė.KAi pradėjo sėdėt, paosdindavau ir sėdėdavau, kai norėdavo ropot, lenkdavosi į priekį ir griūdavo ant pilvo, po to pradėjo ropot o vartytis pradėjo visai neseniai tongue.gif TAip kad nepergyvenk, draugės berniukas taip pat nesivartė ir viskas thumbup.gif
Agotukas
Vaikiukus labai sunku isprausti i kokius remus, o ir nereikia. Mano sunus nuo nugaros ant pilvo samoningai apsiverte tik 6.5 men. Tiesa pasakius, as net nepergyvenau, nes nezinojau, kad turetu verstis anksciau rolleyes.gif Sedeti jis pradejo 7, o vaikscioti 11 men., o dabar visai nepagaunu blink.gif Manau, kad vertesi velai todel, kad rankinukas buvo wink_3.gif
Dukra pirma karta nuo nugaros ant pilvo apsiverte 5.5 men, bet grynai vartymas 'atsiriso' tik 6 men. Dabar 6.5 men ir truksta tik keliu dienu iki ropojimo keturiomis megalol.gif
Jei jau taip 2.gif visai nenori vartytis, galima padaryti mankstele, padedant apsiversti. Bet tie gudrus 2.gif vis tiek turi pagauti "kaifa", pajusti, kad taip gyventi idomiau megalol.gif megalol.gif megalol.gif
smulkute
QUOTE(Agotukas @ 2005 01 03, 00:12)
Jei jau taip  2.gif  visai nenori vartytis, galima padaryti mankstele, padedant apsiversti. Bet tie gudrus  2.gif vis tiek turi pagauti "kaifa", pajusti, kad taip gyventi idomiau  megalol.gif  megalol.gif  megalol.gif
*

user posted image
3M
laba diena,
buvau forume laaaabai seniai. mano maziukui jau 5- tas menesiukas. ankshciau budavo tokia teme "toms, kurios laukia leliuku rugpjuti" ar kazkaip panashiai. kur dabar visos mamkos yra????

mano maziukas jau vartosi pats ir nuo pilvi ant nugaros, ir bishki padedant nuo nugaros ant pilvo apsivercia

smile.gif
smulkute
buvau forume laaaabai seniai. mano maziukui jau 5- tas menesiukas. ankshciau budavo tokia teme "toms, kurios laukia leliuku rugpjuti" ar kazkaip panashiai. kur dabar visos mamkos yra????

Paciam forumo gale wink_3.gif
Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos/ Bendraamziu kampelis/ Rugpjutinukai(2004)
Mes ten labai smagiai bendraujam. Be to as tave labai gerai pamenu. Tikiuos, kad vel nedingsi ir mes dar smagiai prisibendrausim. Iki susitikimo pas "Rugpjutinukus" user posted image. Labai labai laukiam user posted image
saltrune
Maniškei jau greit 5 mėn, bet vartaliotis atrodo, nė nežada sad.gif Bet vyresnioji, kiek pamenu taip pat nesivartaliojo- pirma išmoko atsistot, tik vėliau- apsiverst g.gif
Neglaite
Auginu tris vaikus ir visi auga skirtingu tempu. Pirmasis iki puses metu nesivarte,nors buvo sudarytos visos salygos,labai mankstinamas ir masazuojamas. Jam ,matyt,nereikejo g.gif .Antrasis vartytis pradejo treju men,keturiu jau ropojo. Dabar mazuteliui tik du menesiukai,o jis jau ant sono pasivercia,kai guli ant kieto pagrindo. Dabar padariau isvadas kad vyresnelis biski prie tinginio buvo,del to nesivarte laugh.gif laugh.gif
O jei kuri labai nerimaujat kad vaikelis dar nesivarto,tai paprasykit kad poliklinikoj paskirtu masazus,ar,jei turit galimybe,samdykit masaziste,tikrai padeda vaikui suaktyveti,ir parodo mamytei pratimus,kurie padeda vaikeliui mokytis vartytis.
EPE
mamyte patarkit ka daryt, maniskis jau 6 men. bet vartytis nenori, dar karts nuo karto nuo pilvo ant nugaros apsivercia, bet tokiu atveju buta tik triju sad.gif
bandom padet, paskatinti, bet kol kas neidomu jam sad.gif
Neglaite
Patarciau kreiptis i masazuotoja. Jusu pediatre gali israsyt masazus arba ,jei turit galimybe,samdykit masazuotoja.
Beto,jusu variantas dar ne visai beviltiskas, mano pirmagimis puses metu ne tiek nesiversdavo,jau toks tinginys buvo wink_3.gif . Guledavo ant nugaros rankas issketes,kad man vos ne vos eidavo ji apverst rolleyes.gif . Uzteko 6 masazu ir vaikinas ne tik kad vartytis pradejo, jis po savaites ant keturiu atsistojo,o dar po savaites ropot pradejo biggrin.gif . Nu bet ir masaziste buvo energinga,iskrate ji kaip reikiant megalol.gif
gutė*
QUOTE(Neglaite @ 2005 01 04, 17:01)
O jei kuri labai nerimaujat kad vaikelis dar nesivarto,jei turit galimybe,samdykit masaziste,tikrai padeda vaikui suaktyveti,ir parodo mamytei pratimus,kurie padeda vaikeliui mokytis vartytis.
*

Masaziukai neblogai, bet geriausia yra mankshteles thumbup.gif kudikis tikrai tampa aktyvesnis, judresnis, ishmoksta ivairiu judesiu kuriuos pats atrastu gal negreit. Persistengt irgi nereikia, bet kiekviena mama manu intuityviai jauca ko reikia jos 2.gif
braske1
mano maziukas tai jau vartosi:)
Mader
Mano dukryte pradejo vartytis nuo pilvuko ant nugarytes kai buvo 2.5 men, o nuo nugarytes ant pilvuko kai jai sukako 4 men ir 1 sav. thumbup.gif clap.gif thumb_yello.gif
Stiuardese
Musu mazyle verciasi nuo nugaros ant pilvo nuo triju men, dabar uztenka paguldyt ant nugaros tai iskat ir apsivercia, bet atgal - niekaip
Germante
Manoji mazdaug nuo 2.5 men. jau kelis kartus buvo apsivertusi nuo pilvuko ant nugarytes. O siaip daznai nuo nugarytes ant soniuko apsivercia arba nuo soniuko ant pilvuko.
RNT
Sveikos,

as irgi pergyvenau, nes mano mergytei siandien 4men, o ji tik nuo nugaros ant sono sugeba pasirident. Siaip, kai padedi, apsivercia - kiekviena diena darom manksta. Gydytoja sako, jog ji tinginiuke ir rekomendavo masazus g.gif , tai turbut reiks padirbet, bet kaip suprantu viskas savo laiku smile.gif
ausrama
ax.gif 3 mėn vartosi tiktai kaip pats to nori.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.