Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kopija ar originalas?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
*Diva*

Nagi,merginos, keiciu tema. rankdarbiuose turim labai grazia iliustracija neseniai aptartai autorinio darbo temai. pataisykit mane jeigu as klystu..:

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=169752&hl=

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...606256&st=0

ar nieko neprimena?smile.gif))
darbai abieju merginu net temoj pavadinti originaliais..smile.gif

ir jie PARDUODAMI, o ne sau..
Ka galima padaryti?
idejos?
Jumi
Del skelbimu tai liudina tokie dalykai jau senai tik as nedrysau uzsiminti... Kiekviena is musu turbut lengvai pasakytu kuris darbelis nuo ko kopijuotas sad.gif
*Diva*
QUOTE(Jumi @ 2007 03 20, 22:36)
Aciu mergaites.
Diva ne kepure wink.gif Krepsiukas turi buti bet niekaip nepavyksta graziai isformuoti.
Del skelbimu tai liudina tokie dalykai jau senai tik as nedrysau uzsiminti... Kiekviena is musu turbut lengvai pasakytu kuris darbelis nuo ko kopijuotas sad.gif
*

o gal jau laikas ka nors daryti? Na pvz sukurti tema gedos stulpas ir kelti palyginimui- originalu darbeli ir kopija ar pan. Na kad ir klientas matytu. kas kad mes zinom.. as suprantu, kad lengviausia nutyleti ir pati taip darau.. Bet vat sitas atvejis kazkaip uzkabino.. na net ir spalvas tas pacias paimti ir kaspinelius- ir burbuliukus.. viska...

o- saunuole Vita- ikele temoj savo darbelius palyginimui.. thumbup.gif
Vilke
man tai kazkaip nebuvo lengva pasakyt iskart, kol foto neikele lotuliukas.gif o nuo ko supersonic kopijuoja?
siaip tai jei tik del kaspineliu, tai as nesakyciau, kad nuo vitos kopijuota, nes pvz maximose kabo kalnai karoliu taip pat su kaspinukais aprasinetu, bet juk ne nuo vitos kipijuoti smile.gif taip kad kaspineliai ne jos prekinis zenklas wink.gif bet vat kur spalvos vienodos ir vienodai suverta, tai jau taip..
o padaryti? nieko cia nepadarysi. kaip buvo pasauly adidas ir adibas, reebok ir reabok, taip ir bus. kiekvienas perka pagal kisene - vienam reikia originalo, kitam kopijos, kico..ir nieko cia nepadarysi.
supersonic-
Na visu pirma originaliais papuosalais tai lyg ir as pirma uzvadinau biggrin.gif ir as ne butinai turejau omenyje butent tuos kelis papuosalus,bet manau nereikia tureti ipatingu gabumu pastebeti,kad panasaus tipo papuosalai yra tik keli bigsmile.gif nenoriu tikrai su niekuo pyktis,bet nezinau ka as blogo padariau... smile.gif o panasumu ieskojimas...tikriausiai galima sutapatinti vos ne kiekviena tema... smile.gif merginos,nenoriu as su jumis pyktis mirksiukas.gif

P.S. prie to pacio...Vat as ir bandziau irodyti,kad butent maximoj man krito i aki tie kaspineliai doh.gif bet gi kiekvienos merginos darbas yra kitoks ir isskirtinis smile.gif ir tai tikrai ne fabrikiniai karoliai is maximos,o ranku darbas smile.gif ne tiek modeliu,gi as ten nejau ir nespoksojau i vienus karolius kol isidemejau o gryzus namo greit tokius padariau biggrin.gif tiesiog jau seniau as juos maciau,ir kai masciau ka daryti,tiesiog prisiminiau ir padariau su tais kaspineliais smile.gif aciu kad isklausete 4u.gif
*Diva*
QUOTE(Vilke @ 2007 03 20, 22:51)
man tai kazkaip nebuvo lengva pasakyt iskart, kol foto neikele  lotuliukas.gif o nuo ko supersonic kopijuoja?
siaip tai jei tik del kaspineliu, tai as nesakyciau, kad nuo vitos kopijuota, nes pvz maximose kabo kalnai karoliu taip pat su kaspinukais aprasinetu, bet juk ne nuo vitos kipijuoti smile.gif taip kad kaspineliai ne jos prekinis zenklas wink.gif bet vat kur spalvos vienodos ir vienodai suverta, tai jau taip..
o padaryti? nieko cia nepadarysi. kaip buvo pasauly adidas ir adibas, reebok ir reabok, taip ir bus. kiekvienas perka pagal kisene - vienam reikia originalo, kitam kopijos, kico..ir nieko cia nepadarysi.
*

niekonepadarysi, bet vis tiek nemalonu.. Na gal nors sitam forume tokiu paciu nepardavines. o gal pagalvos irsukurs ka nors savo. tai gi irgi neblogai:) nes jei bus dvi temos identisku papuosalu tik pvz skirtingom kainom- ai ka as zinau...
VITA_V
sutinku del kaspineliu.. bet kai yra vienam darbelyje visi elementai kartu veltinukai + karoliukai + kaspineliai + apsukti organza karoliukai + organzos gabaliukai tarp karoliuku ir t.t. man asmeniskai primena mano darbus smile.gif
Jumi
QUOTE(Vilke @ 2007 03 20, 22:51)
man tai kazkaip nebuvo lengva pasakyt iskart, kol foto neikele  lotuliukas.gif o nuo ko supersonic kopijuoja?
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nespejau parasyt ...
Tikrai kartais ne visa darba nukopijuoja bet detale kurios ilgai ieskai bandai....O kitas va prisimena kad kazkada kazkur jau tai mate ir nemano kopijuojantis biggrin.gif biggrin.gif
Juk madu pasalyje visi kaip susitare spalvas panasias pasirenka modelius ...belieka tik stebetis snipineja vieni kitus ar aiskeriagiai g.gif

*Diva*
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 20, 22:53)
Na visu pirma originaliais papuosalais tai lyg ir as pirma uzvadinau  biggrin.gif  ir as ne butinai turejau omenyje butent tuos kelis papuosalus,bet manau nereikia tureti ipatingu gabumu pastebeti,kad panasaus tipo papuosalai yra tik keli  bigsmile.gif  nenoriu tikrai su niekuo pyktis,bet nezinau ka as blogo padariau... smile.gif o panasumu ieskojimas...tikriausiai galima sutapatinti vos ne kiekviena tema... smile.gif merginos,nenoriu as su jumis pyktis  mirksiukas.gif
*

tai sugalvok ka nors naujo ir originalaus. pasiziurek- kiek originaliu darbeliu- pilna emu kur niekas nieko nekopijuoja ir niekas prie ju nesikabineja. ir papuosalu variantu dar n.
tereikia tik galva pasukti..nieks gi nieko niekur nevaro. paciai turetu buti nemalonu,kai tavo darbus lygina su kito labai panasiais darbais...geriau daryti aip, kad kitu noras kitiems kopijuot:)

Na viskas- baigiu filosofijas, einu sapnuot:)
Labanaktis
DOSETH
Žinot kodėl nekeliu nuotrauku, dėl to paties.
Kažkas rašė reikia džiaugtis kad tave kopijoja, visiškas absurdas, nemačiau nei vieno meninko laimingu veidu. Mane kopijuoja cool.gif
Vat ir pakalbėsim susitikusios, apie tas veidrodines peranijas. lotuliukas.gif
*Diva*
QUOTE(Jumi @ 2007 03 20, 22:57)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nespejau parasyt ...
Tikrai kartais ne visa darba nukopijuoja bet detale kurios ilgai ieskai bandai....O kitas va prisimena kad kazkada kazkur jau tai mate ir nemano kopijuojantis biggrin.gif biggrin.gif
Juk madu pasalyje visi kaip susitare spalvas panasias pasirenka modelius ...belieka tik stebetis snipineja vieni kitus ar aiskeriagiai  g.gif
*

griztant prie autoriniu teisiu istatymo- kas pirmesnis- tas gudresnis..smile.gif))) pagal datas sprendziama kas originalaus darbo autorius:)
supersonic-
na ,tiesiog as pries savo tema kurdama,neperziurejau visu temu iki vienos,tiesiog keleta paziurejau del idomumo,o ne kad kazka tycia nukopijuot ar pan. smile.gif o Vitos temos nemaciau,gal del to kad ji buvo toliau,o as tik uzmesdavau aki i tas,kurios pradzioje ax.gif na,belieka tik man perziureti visas temas ir pries ka nors sugalvojant,dar karta pereiti ir isitikinti kad nera nei vienos panasios detales...nes kitaip tai nezinau kaip isvengti tokiu nemaloniu situaciju... nemegstu as pyktis,o tuo labiau gyncytis verysad.gif
DOSETH
QUOTE(*Diva* @ 2007 03 21, 00:01)
griztant prie autoriniu teisiu istatymo- kas pirmesnis- tas gudresnis..smile.gif))) pagal datas sprendziama kas originalaus darbo autorius:)
*

Teip, teip pagal datą ax.gif
Papildyta:
O ką Kaunietės gina Kaunietes blink.gif
Jumi
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 20, 23:01)
na ,tiesiog as pries savo tema kurdama,neperziurejau visu temu iki vienos,tiesiog keleta paziurejau del idomumo,o ne kad kazka tycia nukopijuot ar pan. smile.gif o Vitos temos nemaciau,gal del to kad ji buvo toliau,o as tik uzmesdavau aki i tas,kurios pradzioje  ax.gif  na,belieka tik man perziureti visas temas ir pries ka nors sugalvojant,dar karta pereiti ir isitikinti kad nera nei vienos panasios detales...nes kitaip tai nezinau kaip isvengti tokiu nemaloniu situaciju... nemegstu as pyktis,o tuo labiau gyncytis  verysad.gif
*

reiskias reikejo tiriamaji darba atlikti perziureti visas esancias temas blush2.gif Nors i darbus paziurejus sakyciau temos puikiai isnagrinetos ir geros populiarios paklausios idejos nepraleistos pro akis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
uups
Jumi,-ne bliudas ten schmoll.gif dukryte organizuokis, bus sperine skrybeliuke wub.gif

QUOTE(*Diva* @ 2007 03 20, 21:01)
*

na, nezinau.... patentuotis tada reikia mirksiukas.gif siaip tokiu atveju su tom autorinem teisem tik i wc gali sulakstyt. O kopijuoti,- zmones visada kopijavo ir visada kopijuos...
taip jau yra. Neisivaizduoju, kad ka galima butu padaryt g.gif
supersonic-
Cia sia tema galima diskutuot ir diskutuot...Dabar del tu kaspineliu tai jau mano visi darbai skaitosi nuplagijuoti?Gal paimkim kokia kita naujesne tema?O gal visas is eiles?Ir visus lyginkim su forumo senbuviu darbais?Niekam ne paslaptis ,kad veltinis dabar labai "ant bangos" ir sugalvoti tikrai ka nors labai labai originalaus yra sunku,nes dauguma ideju jau seniau yra sugalvojusios senbuves. nezinau..dabar labai daug kas velia,tai ir minciu labai daug! gal kazkam atrodys,kad jis sugalvojo ir atrado kazkokia aukso gysla,bet veliau gali paaisketi kad vis gi kazkas ir senbuviu jau tai padares...Na as jau pavargau nuo situ visu nesamoniu,ir man jau atsibodo tai irodineti..labai labai nemegstu pyktis,na bet matau jus labai to norite... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

na tikiuosi daugiau tokie barniai nepasikartos,nes darbeliu daug kur yra panasiu,taip kad merginos-nesipykim mirksiukas.gif o as nuvarginta situ pykciu einu miegoti smile.gif
DOSETH
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 21, 00:17)
Cia sia tema galima diskutuot ir diskutuot...Dabar del tu kaspineliu tai jau mano visi darbai skaitosi nuplagijuoti?Gal paimkim kokia kita naujesne tema?O gal visas is  eiles?Ir visus lyginkim su forumo senbuviu darbais?Niekam ne paslaptis ,kad veltinis dabar labai "ant bangos" ir sugalvoti tikrai ka nors labai labai originalaus yra sunku,nes dauguma ideju jau seniau yra sugalvojusios senbuves. nezinau..dabar labai daug kas velia,tai ir minciu labai daug! gal kazkam atrodys,kad jis sugalvojo ir atrado kazkokia aukso gysla,bet veliau gali paaisketi kad vis gi kazkas ir senbuviu jau tai padares...Na as jau pavargau nuo situ visu nesamoniu,ir man jau atsibodo tai irodineti..labai labai nemegstu pyktis,na bet matau jus labai to norite...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

8 metai kai ant bangos lotuliukas.gif Bet vis dar neišsemtos idėjos kas netingi pamastyti.
murzinyte
QUOTE(*Diva* @ 2007 03 20, 22:31)
ar nieko neprimena?smile.gif))
darbai abieju merginu net temoj pavadinti originaliais..smile.gif

ir jie PARDUODAMI, o ne sau..
Ka galima padaryti?
idejos?
*

Pamačius iš karto prisiminiau VITA_V papuošalus... O aš net veliu tik mėnesį , o jau maatau kas kopijuota... blink.gif
Jutare
laba,
nagi žiūriu, kad ne man vienai taip pasirodė dėl VITOS darbelių kopijavimo tongue.gif Ir aplamai - ar taip jau smagu mergaitėms daryti tai, ką kažkas jau gamina doh.gif cool.gif

Laukiam temos apie plagijavimą bigsmile.gif
rim@
Mielos, darbštuolės 4u.gif
Paskutiniu metu pastebėjome tokį mus liūdinantį poelgį: užvedamos naujos temos, kuriose skelbiama apie parduodamus darbelius. Darbeliai įvardijami kaip originalūs, tačiau labai aiškiai matyti, kad tai kopijos ankščiau pardavinėjančių moteryčių.
Draugiškai priimame visas darbštuoles, dalinamės patirtimi, patariame bei pačios mokinamės. Tačiau labai piktinamės plagijavimu.

Kurkite naujus darbelius, dalinkite džiaugsmą ir šilumą, ieškokite naujų įdėjų mirksiukas.gif

Gal kas manote kitaip? g.gif
Nonna
As pritariu drinks_cheers.gif
As idedu savo darbeli ir vienos furumietes "originalu" darba, jos tema taip ir uzvadinta, kuri deklaravo, kad jinai vienintele taip originaliai daro.
user posted image

user posted image
murzinyte
Nonna, nesupyk, bet tokius karolius tikrai daug kas daro... g.gif
Ar tu čia būtent dėl juodų bumbuliukų dekoro ?

Vat VITA_V galėtų parodyti savo ir kopijas ( ten tai tikrai kopijos) biggrin.gif

Ir dar :
tik nepulkim į kraštutinumus, "pas ją mėlyni su žaliu karoliai, o aš pirma tokius nuvėliau...." Manau reikia nubrėžti kopijavimo ribas. Nors tai ir sunku g.gif

Aš kaip naujokė vėlime, ir taip jau kalta jaučiuosi, kad velti pradėjau.... Tai kartais net nerimauju, kad neduok dieve kas nors bus ką panašaus padaręs - užmėtys akmenim.

Taip kad būtinos ribos, be jų prasidės beprasmiški ginčai... cool.gif
linada
esu ir aš sutikusi darbelių, kuriuose atpažįsti vieną ar kitą autorių doh.gif nusišypsojau, kai pamačiau panašius į savo darbelius. panašių tai panašių - bet identiški spalviniai variantai, ar net pasiuvinėti karoliukai smile.gif
o šiaip, manau tema beprasmiška - tik norintiem išsilieti, pasiginčyti ir pasipykti ax.gif bus ji "neskani", "nešvari", o rezultatas, manau nulinis...... nes to niekas neišvengė, niekas nesugebėjo sukontroliuoti ir išspręsti.
kažkada kalbėjau su pilies gatvės prekeive - medinius padėkliukus parduodančią. kurių dabar visur per muges galima rasti. jie sugalvojo, o kaimynai pasinaudojo, bent ji taip sakė. vienintelis būdas išspręsti - patentas, bet jis neįkandamas, o ir nepatentuosi kiekvieno sugalvoto medinio gaminio doh.gif doh.gif nekalbu jau apie rankdarbių idėjas biggrin.gif Todėl kopijavimas tik sąžinės reikalas.
Lindra
sakyčiau visai skirtingi darbai (kur Nonna idėjo dvi nuotraukytes) (jei teisingai supratau - pirmas darbelis Nonnos, o antras kažkieno kitos)

visų pirma kad karoliukų forma bei medžiaga vienoda - niekas nesiginčyjat, ir kad jie suverti vienas po kito, ir dėl spalvų - nes tiek jų ir tėra) o jau ornamento forma tampa ginčų objetu?
plagijavimo šitoj vietoj nemaau - yra tik "pasisemta idėjų" ir atlikta išradingiau wink.gif

Plagijavimu laikau - kuomet pamatau man patinkantį darbelį, padarau jo kopiją ir pardavinėju ir rodau - kaip savo originalų. Tikrai sutinku, kad tai nėra sąžininga schmoll.gif

tačiau kažkokių fragmentų pasiskolinimas (t.y. idėjos pasisėmimas) - nesakyčiau, kad plagijavimas mirksiukas.gif

(neturiu ko ginti, nestoviu niekam už nugaros, tiesiog - matau ir komentuoju mirksiukas.gif )

kol parašiau, tai ir prieš mane dvi parašėt - sutinku su jumis drinks_cheers.gif
Nonna
QUOTE(murzinyte @ 2007 03 21, 12:57)
Nonna, nesupyk, bet tokius karolius tikrai daug kas daro...  g.gif
Ar tu čia būtent dėl juodų bumbuliukų dekoro ?
*

Zinai, as nepykstu, tiesiog kai zmogus ryskiai mates darbu ir daug, tame tarpe ir mano, o tema uzvadina Originalūs veltinukai siuvinėti rankomis... ir savo temoj raso "Na, dėl siuvinėjimo tai... ka galiu pasakyti... Peržiūrėjau daugelį veltinių darbelių, kurie tikrai visi nuostabūs, bet dauguma turi panašumų. nekalbu apie visus darbelius, nes yra kitų ir tikrai išskirtinių, bet vat, niekur nemačiau tokių kaip mano ".
Juokas paeme ir viskas, parasiau jos temoj, tai kaip moteriske pradejo putuotis lotuliukas.gif Tokiu visuomet buvo ir bus irnesakyk.gif Todel savo idomesniu darbu as niekur nerodau biggrin.gif
rim@
QUOTE(linada @ 2007 03 21, 10:57)

o šiaip, manau tema beprasmiška - tik norintiem išsilieti, pasiginčyti ir pasipykti ax.gif bus ji "neskani", "nešvari", o rezultatas, manau nulinis...... nes to niekas neišvengė, niekas nesugebėjo sukontroliuoti ir išspręsti.

Forume yra taisyklės, kurias reikėtų nors kartelį pasiskaityti. "NEŠVARIAI IŠSILIETI" neleisime schmoll.gif bigsmile.gif

Ši diskusija jau "verda" seniai, tik kitose temose mirksiukas.gif
Aura*
na man kažkaip atrodo, kad tokie dalykai kaip tik mumis pačias skatina ieškot naujų, originalesnių formų 4u.gif priešingu atveju vietoj užsisėdėtumėm biggrin.gif

be to tas kopijavimas tai irgi.. nesuprasi kas nuo ko ir t.t. pilna internete visokių pavyzdžių iš kurių pačios idėjas imam... taip, kad negali sakyt -nuo manes kažką nukopijavo.. gal tiesiog susirado panašius darbus kažkur kitur mirksiukas.gif
Magpie
TNet nežinau ką ir pasakyti Jums...
Autorių teisių subjektas – autorius, kitas fizinis arba juridinis asmuo, šio Įstatymo nustatytais atvejais turintis išimtines turtines autorių teises, taip pat fizinis arba juridinis asmuo, kuriam perėjo išimtinės turtinės autorių teisės (autorių teisių perėmėjas).
Kūrinys – originalus kūrybinės veiklos rezultatas literatūros, mokslo ar meno srityje, nepaisant jo meninės vertės, išraiškos būdo ar formos.
Autorių teisių objektais nelaikomi:
1) idėjos, procedūros, procesai, sistemos, veiklos metodai, koncepcijos, principai, atradimai ar atskiri duomenys

1. Autorius yra kūrinį sukūręs fizinis asmuo.
2. Fizinis asmuo, kurio vardas įprastu būdu nurodytas kūrinyje, yra laikomas to kūrinio autoriumi, jeigu neįrodyta kitaip. Ši nuostata taikoma ir tuo atveju, kai vietoj autoriaus vardo nurodytas pseudonimas, nekeliantis jokių abejonių dėl tikrojo autoriaus vardo.

12 straipsnis. Autorių teisių apsaugos ženklas
Autorius arba kitas autorių teisių subjektas gali pranešti visuomenei apie savo turtines teises panaudodamas autorių teisių apsaugos ženklą. Jį sudaro trys elementai: apskritime arba lenktiniuose skliaustuose įrašyta raidė C, autoriaus arba kito autorių teisių subjekto vardas (pavadinimas) ir kūrinio pirmojo išleidimo metai.
13 straipsnis. Autorių teisių atsiradimas
Autorių teisės į literatūros, mokslo ir meno kūrinį atsiranda jį sukūrus.

14 straipsnis. Autorių asmeninės neturtinės teisės
1. Kūrinio autorius, neatsižvelgiant į jo turtines teises, net ir tuo atveju, kai turtinės teisės perduotos kitam asmeniui, turi šias asmenines neturtines teises:
1) teisę reikalauti pripažinti kūrinio autorystę aiškiai nurodant autoriaus vardą ant visų išleidžiamo kūrinio egzempliorių, taip pat kitu įmanomu būdu viešai atliekant kūrinį (autorystės teisė);
2) teisę reikalauti, kad bet kokiu būdu naudojant kūrinį būtų nurodomas arba nebūtų nurodomas autoriaus vardas, arba būtų nurodomas autoriaus pseudonimas (teisė į autoriaus vardą);
3) teisę prieštarauti dėl kūrinio ar jo pavadinimo bet kokio iškraipymo ar kitokio pakeitimo, taip pat dėl bet kokio kito kėsinimosi į kūrinį, galinčio pažeisti autoriaus garbę ar reputaciją (teisė į kūrinio neliečiamybę).

............ g.gif
Pilietė
O man tai gaila, kad per tą nelemtą kopijavimą (kalbu apie tokius darbus kur 1 prie 1) nepamatysim daug įdomių darbų – visos kūrėjos bijos savo darbus rodyti ir išsilakstys.
Pateiksiu pvz. iš mūsų miesto: Šiauliuose per visokias šventes, miesto dienas visad būdavo toks vyrukas su labai fainais indais, tokiais kaip iš gabaliukų sudėliotais, mozaikiniais, net nežinau kaip paaiškinti (lyg jo inicialai indo kitoje pusėje IJ). Kainą jų irgi kaip reikiant, bet kasmet nusipirkdavau po kokį indelį ir jais labai džiaugiausi. Per kelias paskutines šventes atsirado labai panašių indų, daug pigesni, bet neprilygsta spalvomis, kruopštumu ir išmone bei visa kita (mano akimis). O to vyruko bent jau paskutinėj šventėj nebebuvo (gal tik atsitiktinumas). Moralas?...
*Mari*
anksciau ir as jausdavau komleksa del kompijavimo - gal kasnors pirmas darbeli su tokia ideja parode g.gif blink.gif taciau dabar jau rami. turiu savo stiliu, savo norus ir galimybes smile.gif . jei "pasiskolinu" kokia ideja, tai stengiuosi padaryti zyyyymiai geriau rolleyes.gif o kopijuoti visai neidomu doh.gif
ENIGMA
Kokios jūs įdomios.... g.gif
Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys.
Raštai - tautodailė, ir tie patys visi jūsų raštai ir siuvinėjančių raštai yra kilę iš tautodalės mirksiukas.gif tad nei viena nieko naujo neišradote ką galima būtų patentuoti. Kiekvienas daiktas turės panašumą su kitu daiktu jei jis skirtas tam pačiam naudojimui vartojimui- jei skirisis nors kažkiek forma, bus ta pati spalva, jei sutiks spalva, bus kažkokių nukrypimų nuo formos.
Raštas yra seniausias meno kūrinys, kaą sugalvojo žmonės, visi šie raštai atrandami sujungus viena su kitu arba atmetus kaikurias detalias ir t.t. Tad patentuoti ir autorines teisias reikšti gali tik mūsų propropro....tėviai biggrin.gif
Forma - visos žino kaip atsirado palinkęs vyno butelis??? jei ne papasakosiu mirksiukas.gif Iš esmės daugu butelių yra panašūs, tačiau sakyk vienų kaklelis aukštesnis,kitų platesnis, trečių pats butelis aukštesnis ir taip toliau, tačiau žiūrint jie visi panašūs ir turi tą pačią paskirtį , KAMA TAI REIKALINGA -išlaikyti gerą vardą rinkoje, įtikti klientams, kad pirkėjui būtų lengviau susirasti lentynose ir t.t. aibė priežasčių, tačiau kaikurie buteliai skiriasi vos milimetru. Taip ir rankdarbiuose, visų įdėjų semiamės iš kažkur - t.y tik sudedame kaikurias dalis ir postringaujam, kad tai originalas, kad vienetinis ir t.t. kita paėmus sakykim tik skirtingą užsegimą parašys tą patį ir ji bus teisi smile.gif nes tai bus vienetinis papuošalas su kitu užsegimu.
Šie skirtumai reikalingi, tik įmonėms, fimoms, kompanijoms ūžpatentavusioms savo skiriamąjį ženklą - logotipą. Tuo pačiu jie patentuoja kažkurią skiriamąją dalį daikto: pvz: ADIDAS - trys juosteles smile.gif
Tad kaip kas supranta tą originalą - vienai vienetinis darbas bus su jos užsegimu, kitai su piešiniu, trečia padarys tokį pat piešinį net anosios nemačius darbų tik milimetru trumpesnį ir tai bus originalas smile.gif
Manau autorinės teisės reikalingos tik stambiai kompanijai, tačiau meno atstovai ( neskaitant dainų, muzikos, kino ) mano nuomone - yra visi plagiatoriai, nes viskas buvo sugalvota iki jų jie tik pKakraipė kitaip.
Tas pats apibrizgęs sijonas, ar kokie kiti krašteliai - mūsų protėviai neturėjo siuvimo mašinų, kad juos atlenktų ir tiek.
Arba kaip atsirado sijono skeltukas, jei kas nežino galiu papasakoti mirksiukas.gif
O šiaip mėgstu tik draugiškus menininkus, jų daiktą malonu nešioti, jie nesibaido plagiato, jie paprasčiausia daro iš širdies wub.gif o kad kas nukopijavo, tai reiškia tu vienudaiktu parduosi mažiau, tai jau mergaitės komercija mirksiukas.gif
*Mari*
QUOTE(Nonna @ 2007 03 21, 11:03)
Todel savo idomesniu darbu as niekur nerodau  biggrin.gif
*

o as rodau smile.gif smile.gif .
neminesiu vardu, bet forume pardavinejanti mamyte, pamaciusi nukopijuota darbeli - apsiverke. na ir ko blink.gif jei zmogus nores originalaus (blin koks sis zodis nuvalkiotas doh.gif ) darbo - kreipsis i tinkama zmogu, ir tam zmogui turetu buti laaabai gera, nes kurimui panaudos SAVO fantazija blush2.gif .
Nonna
QUOTE(*Mari* @ 2007 03 21, 13:51)
o as rodau  smile.gif  smile.gif .
neminesiu vardu, bet forume pardavinejanti mamyte, pamaciusi nukopijuota darbeli - apsiverke. na ir ko  blink.gif jei zmogus nores originalaus (blin koks sis zodis nuvalkiotas  doh.gif ) darbo - kreipsis i tinkama zmogu, ir tam zmogui turetu buti laaabai gera, nes kurimui panaudos SAVO fantazija  blush2.gif .
*

Zinai, man is emes tas pats, neturi fantazijos zmogus, tegu kopijuoja, o man belieka kazka naujo ir dar idomesnio sugalvot ax.gif Tai yra postumis tobuleti dar labiau, as taip manau.
linada
aš manau kad kopijavimas tada, kai pamatai darbą ir sakai...oooo čia tos ir anos, aš ją atpažįstu....o pasirodo, kad ne. va tai ir yra kopija. jei pakeistų spalvas (kai kurios ausarankės turi net savo spalvų paletę wink.gif kuri išskiria iš kitų), kažką truputėlio, tai būtų gal ir nebekopija, bet kai viskas identiška........na aišku galima ginčytis kas tai yra identiška, kad kito rankomis daromi darbai nebus identiški, bla bla bla laugh.gif tada visi mes esam oroiginalių darbelių atlikėjai laugh.gif
Neglaite
Šiaip galima rašyt daug, bet bus nenaudinga irnesakyk.gif, kuri iš jūsų, na išskyrus vieną, esate išsipirkę autorines teises? Kopijavo žmonės ir kopijuos doh.gif, aišku, skaudu pamatyti panašų darbelį į savo. Tai netgi įmanoma savo darbelio net neparodžius niekam doh.gif. Kad ir šiandien, atsiverčiu puslapį, o ten mano karoliai blink.gif, tiesa, kai kas skiriasi, nu bet labai panašūs. O aš saviškių niekam nerodžiau g.gif, kaip čia dabar, aa?
Nonna, esu aš panašius į tavo karolius pasidarius, tiesa, aš nesiuvinėjau, dekoravau vilna rolleyes.gif. Tiesiog labai patogus ir gražus būdas būtent tokiu motyvu dekoruoti bumbulus smile.gif
Auska
Kaip suprantu, kalba eina apie papuošalus ir dirbinius iš veltinio. Ir tų žmonių, kurie savo meną pardavinėja. Nes kaipgi būtų, jei merginos pradėtų sakyti, kad tu nėrimo raštą nusižiūrėjai ir panašią palaidinę ar servetėlę nunėrei.
O kai aš pradėjau mokytis karolius nerti, aišku, kad žiūrėjau į profesionalias kūrėjas ir bandžiau atkartoti. Bent dalį grožio sukurti. Ir, aišku, iškart prisipažindavau, kad čia to žmogaus darbas paskatino ir mane panašiai pabandyti.
murzinyte
Man asmeniškai kopija yra identiškas daiktas, klonas kitaip sakant. Galite nusipirkti visokiausių kopijų - paveikslų, Dolce Gabana ten visokių lotuliukas.gif

O suvėrus juodai baltus bumbulus žviegti, kad tai originalu.... g.gif
I idėjos.... jos sklando ore.... mirksiukas.gif

Visiškai pritariu Enigmos postui smile.gif
VITA_V
QUOTE(murzinyte @ 2007 03 21, 10:57)

Vat VITA_V galėtų parodyti savo ir kopijas ( ten tai tikrai kopijos)  biggrin.gif

*

as tai parodyciau, tik kad tema su kopijom jau istrinta smile.gif
jalta
ir as pritariu enigmai.

tik nesakykit, kad niekada gyvenime nenarset po interneta, nejot i visokius rusiskus ir uzsienio saitus. as ismokau velti namuose nuo nulio . niekas man nieko nerode, iki siol abejoju , ar viska teisingai darau, bet rezultatas mane dziugina.
visa informacija apie technika ieskojau nete. tai gal pirmasis zmogus , nuveles kamuoliuka, turejo uzpatentuot si super isradima?
kiek moteryciu gamina karolius , geles ir t. t. ir viskas kazkiek panasu.

tiesiog reikia susitaikyti , kad atsiranda vis daugiau kurianciu zmoniu ir netgi pasidziaugti tuo.

mano sirdis siemet per Kaziuka tiesiog sokinejo is dziaugsmo, kai pamaciau tiek daug kurybingu zmoniu , kai maciau vaikus , parduodancius savo nuveltus karolius.

VITA_V
QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 13:55)
...
visa informacija apie technika ieskojau nete. tai gal pirmasis zmogus , nuveles kamuoliuka, turejo uzpatentuot si super isradima?...

*

cia kalbama ne apie technikas ar kazkokiu elementu panaudojima, o apie darbo kopijavima, kai atkartojami visi kito zmogaus darbo elementai ir net spalvas smile.gif na bent as turiu tai omeny kalbedama apie kopijavima smile.gif
rim@
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 11:47)
Kokios jūs įdomios....  g.gif

Čia gerai. Blogai būtų jei būtume neįdomios.

QUOTE(krivai @ 2007 03 21, 12:16)
Kaip suprantu, kalba eina apie papuošalus ir dirbinius iš veltinio. Ir tų žmonių, kurie savo meną pardavinėja. Nes kaipgi būtų, jei merginos pradėtų sakyti, kad tu nėrimo raštą nusižiūrėjai ir panašią palaidinę ar servetėlę nunėrei.
O kai aš pradėjau mokytis karolius nerti, aišku, kad žiūrėjau į profesionalias kūrėjas ir bandžiau atkartoti. Bent dalį grožio sukurti. Ir, aišku, iškart prisipažindavau, kad čia to žmogaus darbas paskatino ir mane panašiai pabandyti.
*

Visos mes čia mokinamės, kopijavom ir rodėmės. Klaidas taisėme...Bet kai kas nors sumanydavo pardavinėti supermamoj darbelius gerbdavo savo mokytojas.

QUOTE(murzinyte @ 2007 03 21, 12:27)
O suvėrus juodai baltus bumbulus žviegti, kad tai originalu....  g.gif

*

Niekas nežviegia schmoll.gif

Tema buvo sukurta todėl, kad pamatėm darbelius nukopijuotus ir įvardintus, kad jie originalūs.
Toks jausmas, kad VITA V dabar turi gėdintis, kad pamatė savo darbų kopiją doh.gif
Kažkam turi būti dar labiau gėda, kad įkėlė tiesiog informaciją.
O jau kas galvoja skirtingai negu ENIGMA, tai visai įdomios lotuliukas.gif

Neglaite
Rima drinks_cheers.gif, čia su tavim pilnai 4u.gif
murzinyte
Tai vat aš ir turėjau omenyje, kad labai sunku rasti ribą tarp kopijos ir nekopijos...

Pvz. VITOS_V atveju, taip manau, kad supersonic berods padarė kopijas...

Bet vat Nonnos atveju aš nemanau, kad tai kopija, idėjos pasisavinimas gal; bet ne darbo kopija...

Man rodos ši diskusija pasaka be galo...
Magpie
QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 15:35)
Tema buvo sukurta todėl, kad pamatėm darbelius nukopijuotus ir įvardintus, kad jie originalūs.
Toks jausmas, kad VITA V dabar turi gėdintis, kad pamatė savo darbų kopiją doh.gif
Kažkam turi būti dar labiau gėda, kad įkėlė tiesiog informaciją.
O jau kas galvoja skirtingai negu ENIGMA, tai visai įdomios lotuliukas.gif
*

Pvz. VITOS_V atveju, taip manau, kad supersonic berods padarė kopijas...

Klausimas- kaip tu įrodysi kad tavo darbus kažkas nukopijavo? O gal atvirkščiai ?
Primena pilstymą iš tuščio į kiaurą.... Manau čia tiesiog moralės klausimas g.gif
Jei nenori kad tavo darbus kopijuotų, kartoju KOPIJUOTŲ -nerodyk jų niekam. Bet tai ne garantija kad nepamatysi tokius pat rolleyes.gif
Verta atidžiau perskaityti Enigmos postą ir ypač tai , kad Autorių teisių objektais nelaikomos IDĖJOS.
rim@
QUOTE(murzinyte @ 2007 03 21, 14:55)
Man rodos ši diskusija pasaka be galo...
*

Tai nieko, tegu būna be galo irnesakyk.gif tongue.gif
Išsakykim savo nuomonę ir kitas nuomones gerbkime rolleyes.gif
Žodžiu, mokysimės kultūringai bendrauti biggrin.gif O tai laaabai sunku blink.gif Aš tai žinokit save dabar prievartauju ir tik kas antrą postą į žmones išleidžiu lotuliukas.gif

Ten tas Pvz ne iš mano posto
Magpie
QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 16:02)
Tai nieko, tegu būna be galo irnesakyk.gif  tongue.gif
Išsakykim savo nuomonę ir kitas nuomones gerbkime rolleyes.gif
Žodžiu, mokysimės kultūringai bendrauti biggrin.gif O tai laaabai sunku blink.gif Aš tai žinokit save dabar prievartauju ir tik kas antrą postą į žmones išleidžiu lotuliukas.gif
*

Jei Jums tai taip svarbu ir aktualu, tai kam save taip varžyti ? mirksiukas.gif tongue.gif
VITA_V
QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 21, 14:59)
Klausimas-  kaip tu įrodysi kad tavo darbus kažkas nukopijavo? O gal atvirkščiai ?

Atsakymas i tavo klausima http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...t&p=8606986

QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 21, 14:59)
Verta atidžiau perskaityti Enigmos postą ir ypač tai , kad Autorių teisių objektais nelaikomos IDĖJOS.
*

padarytas darbas jau nera ideja smile.gif
Magpie
QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 16:07)
Atsakymas i tavo klausima http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...t&p=8606986
padarytas darbas jau nera ideja  smile.gif
*

lieka tik įrodyti kad tu pirmoji jį padarei blink.gif
jalta
dabar bijosime det savo darbus i skelbimu skyreli. o jei atsiras kokia isizeidusi moteryte, kuriai pasirodys, kad cia kazkas panasaus padaryta. o perziureti visus skelbimus tikrai neimanoma, nebent kazkas turi labai daug laiko ir niekuo neuzsiemes.
man atrodo diskusija beprasme. kas is tikruju turite super originalu sumanyma, jokiu budu niekam neparduokit, nedovanokit ir , gink dieve, nedekit i neta, o idekit i skrynia ir giliai paslepkit.
as asmeniskai darau tokius darbus, kuriu nemaciau kol kas niekur (turiu omeny ivairiu techniku netradicini panaudojima), bet as visai laikau normaliu dalyku, jei kokiam nors zmogui toptels i galva panasi ideja.
rim@
QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 21, 15:05)
Jei Jums tai taip svarbu ir aktualu, tai kam save taip varžyti ? mirksiukas.gif  tongue.gif
*

Savikontrolė- va taip va pavadinsiu tongue.gif
Apie svarbumą ir aktualumą - tavo nuomonė mirksiukas.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.