Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kopija ar originalas?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
VITA_V
QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 21, 15:09)
lieka tik įrodyti kad tu pirmoji jį padarei  blink.gif
*

o kam irodinet? tau? lotuliukas.gif
Magpie
QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 16:11)
Savikontrolė- va taip va pavadinsiu tongue.gif
Apie svarbumą ir aktualumą - tavo nuomonė mirksiukas.gif
*

QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 16:12)
o kam irodinet? tau? lotuliukas.gif
*

Tai jau dabar mane prie kryžiaus kalat lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
linada
QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 15:09)
man atrodo diskusija beprasme. kas is tikruju turite super originalu sumanyma, jokiu budu niekam neparduokit, nedovanokit ir , gink dieve, nedekit i neta, o idekit i skrynia ir giliai paslepkit.
*

doh.gif nu ne apie tai kalba kad va as nuvėliau karolius, niekas nevelkite, arba padariau is fimo pakabuka - vsio mano. kalba eina apie labai aiškiai matomus minčių identiškumus. na nebent sielų bendrystę galima įtarti hihihi.gif
beje supersoniko darbeliai ne tokie jau ir plagijuoti, tik ji įsivėlė į diskusijas užtai jos nick skalpuojamas, o kitos mergytės nick nepamenu, o ir temos jau nebėra biggrin.gif

Vilke
taigi, as ir norejau parasyti, kad snekama nezinia apie ka. supersonic man neatrodo kopija, o jei kopija, tai tada greiciau jau ir supersonic, ir vita kopijuoja nuo maximos tongue.gif kitos merginos papuosalai buvo gana identiski, tai del tokiu kopiju ir galima kalbeti. o siaip tai tema tikrai visgi be prasmes. tik ant issibumbejimo ir apsigynimo nusrkiaustom pasijutusiom smile.gif o tiesos yra visuose postuose. ir siaip. nieko cia nepadarysi ir neprisnekesi. kurem ir kurkim drinks_cheers.gif
*Aukse*
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 12:47)
Kokios jūs įdomios....  g.gif
Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys........

*

jetau,geriau as turbut nepasakyciau blush2.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
VITA_V
QUOTE(Vilke @ 2007 03 21, 15:47)
... o jei kopija, tai tada greiciau jau ir supersonic, ir vita kopijuoja nuo maximos  tongue.gif
*

na as jau metus darau tokio stilio papuosalus, tai nezinau nezinau ar tokiu pries metus Maximoje buvo lotuliukas.gif

beje, ar tikrai Maximoj yra tokiu papuosalu kaip as darau? bigsmile.gif niekad nemaciau smile.gif)))
murzinyte
QUOTE(Vilke @ 2007 03 21, 15:47)
1.  kopijuoja nuo maximos  tongue.gif
2.o tiesos yra visuose postuose. ir siaip. nieko cia nepadarysi ir neprisnekesi.
*

1. lotuliukas.gif
2. Na manau tema tam ir reikalinga, kad nelaikyti nuoskaudos savyje 4u.gif
Pilietė
Merginos, tai virsta ne į diskusiją, o į barnius. Gal palikime savieigai – jei žmogus gerai jaučiasi darydamas ir nešiodamas kito darbelio kopiją, na ir tegul. Kitam tai nepriimtina, jis nors kažką pakeis: nežinau kaip jums būna, bet aš kartais pamačius kokį darbą pagalvoju „ir aš tokio norėčiau“, bet kai pradedi daryti, pamatai, kad man va šito reikėtų pridėti, o čia spalvą pakeisti ir t.t. (ne apie vėlimą kalbu, dar nesugebėčiau, o ir nenorėčiau, kitų darbų atkartot). Tiesiog kartais atrodo, kad idėjos sklando ore, ir nebesupranti žmogus, ar TAI jau kažkur matei, ar gimė galvoje. Na o norint kažką atkartot, tai reikia po ranka turėt, nemanau, kad pamačius maximoj karolius kol pareisi namo nepamirši kaip jie ten tiksliai atrodė (bent jau aš neprisiminčiau). Taip kad gyvenkime draugiškai ir palikime kiekvieną su savo sąžine. drinks_cheers.gif Beje, kaip matot ilgus metus trunkančios kovos dėl žymių ženklų (adidas dg ar pan), gaminių kopijavimo niekada nesibaigs.
zaRAza
QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 14:55)
tik nesakykit, kad niekada gyvenime nenarset po interneta, nejot i visokius rusiskus ir uzsienio saitus. as ismokau velti namuose nuo nulio . niekas man nieko nerode, iki siol abejoju , ar viska teisingai darau, bet rezultatas mane dziugina.
visa informacija apie technika ieskojau nete. tai gal pirmasis zmogus , nuveles kamuoliuka, turejo uzpatentuot si super isradima?
*

drinks_cheers.gif Ir kai kazkam pasirodo, kad nuo jo nukopijavo siuvinejimo technika ar t.t., reikia susimastyti, kad gal tiesiog tuos pacius interneto puslapius narse smile.gif Is esmes tai tos mintys kopijavo ar ne taip ir lieka tik mintimis ir itarimais, nes tikra tiesa tik mes patys tezinom.

Kas liecia originaluma, tai nereikia jo taip ribotai suprast. Originalus gi reiskia ne tik vienetini, isskirtini, tavo pacios sugalvota daikta. Originalus- tai taip pat ir savotiskas, ne toks kaip daugumos. Forume to originalumo koncentracija padidejusi, nes yra rankdarbiu skyrelis ir nemazai auksarankiu. Bet Lietuvos mastu as jauciuosi originali, nes nesioju ne maximinius, o RANKU darbo karolius. Nesvarbu, kurios auksarankes jie bebutu smile.gif

Enigma, mielai isklausyciau tas istorijas, kaip atsirado pasvires butelis (nors gal ir itariu ta istorija- pagamino ji toki vien tam, kad is mases kitu buteliu issikirt) ir apie skeltuka smile.gif
Vilke
QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 18:05)
na as jau metus darau tokio stilio papuosalus, tai nezinau nezinau ar tokiu pries metus Maximoje buvo lotuliukas.gif

beje, ar tikrai Maximoj yra tokiu papuosalu kaip as darau? bigsmile.gif niekad nemaciau smile.gif)))
*

lotuliukas.gif kelk byla maximai uz plagijavima biggrin.gif arba tada reikes visai kinijai tada byla iskelti, nes turbut ten tuos karolius veria g.gif

beje, ir pries metus tokiu buvo maximoj wink.gif nu bet cia ne esme.
ir siaip normalu, kad tokiu yra maximoj - ten parduodamas kicas to, kas yra populiaru - o maximose tikrai daug tokiu veriniu, kur derinamas karolis, kaproniniai kaspineliai, kristoliniai karoliai, a la veltinis, tik neaisku is ko jis ten padarytas, dar apnertus karolius jie megsta, ir isivaizduok, net ir karoliukai blizgancia juostele apvynioti yra maximoj blink.gif jei nebuc macius, nesakyciau.. uztat ir pasidaro slidus tas klausimas.

reziume is tikro toks, kad jei jau keliam ginca del plagijavimo, kelkim teisingai. kur idejai i kazkurios merginos tema savo darbu foto, tai sutinku, bet tarkim supersonic, nu as nestudijuoju tavo darbu, bet jei butu buves identiskas, irgi butum idejus foto palyginimui, o kabintis vien tik del karoliuku, kaspinuku ir apsuktu juosteliu g.gif

o siaip sekmes darbuojantis. kaip jau cia visos snekejom, tai tikri kurejai nestovi vietoj, iesko ir tobuleja toliau, tai vat irgi imsi ir sukursi dabar kazkiek gal kitokius savus papuosalus ir vel nebebus barniu iki kol vel kas nors ko nors panasaus nepadarys. toks jau tas gyvenimas.
cindy
Na taip, poelgiai tai nelabai vyke schmoll.gif
Bet manau kai kurios papuosaliuku kurejos nesupyks, jeigu ju ideja pasiskolins kas nors, bet tik savo reikmems ax.gif juk pradedanciajai labai sunku ka nors sugalvoti, bandyti ir kurti kai dar nera patirties. as labai zaviuosi VITOS V darbeliais, jie nuostabus ir tikrai labai originalus thumbup.gif saunuole thumbup.gif bet sitaip pasivogus ideja ir nuplagijavus viska platinti, sakant, kad originalu, tai yra virs naglumo ribos...
supersonic-
Del sventos ramybes as tuos darbus istryniau...galvokit ka norit,neva jie nukopijuoti,bet tiek to,del tu keleto litu,tai bent nervu nesigadinsiu..jau pavargau as aiskinti ir irodineti mirksiukas.gif
Vampire
supersonic-, as tavo vietoj jei nesijausciau kalta netrinciau... rolleyes.gif

Gerai kad dar tokie dalykai su paveikslais nesidaro doh.gif biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
uups
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 21, 16:23)
Del sventos ramybes as tuos darbus istryniau...galvokit ka norit,neva jie nukopijuoti,bet tiek to,del tu keleto litu,tai bent nervu nesigadinsiu..jau pavargau as aiskinti ir irodineti  mirksiukas.gif
*

be reikalo.
bent man tavishkiai visai nebuvo i kieno nors kito panashus schmoll.gif
naca
o aš manau, kad kartais kai pamatai, taip įauga į smegenis, kad jau nebesuvoki, kad tai nevisai tavo kūryba doh.gif na, aišku tip top nepadarysi tokiu atveju rolleyes.gif
AušraTa
Sakiau būsiu šios temos stebėtoja, t.y. skaitysiu tyliai ir nereikšiu savo nuomonės. Perskaičiusi visą nuėjau velti ir neiškenčiau ....... mečiau viską ir vis gi kelis žodelius tarsiu.
Apnerinėt karoliukus pradėjau ir skelbimų lentoje atidariau savo skyrelį berods pirmoji. Paskui mūsų atsirado ir daugiau. Nemanau, kad blogai, gera proga pasitempt ir tobulint savo darbelius. Be to bandant daryt panašiai (pagal kažkieno tai pvz.) vistiek gaunasi savitai ir kitaip, vistiek kažką kitaip padarysi (nebent man). Nesigilinsiu kas ką pirma daryt pradėjo ir iš kur idėjų sėmėsi: iš maximos ar interneto, ar mūsų kurios ir kt. Neverksiu, kad pirmoji tema jau ištrinta, o nuotraukytėse nesimato datos, kada koks darbelis pagamintas ir negalima lyginti su vėliau atsiradusiais panašiais. Manau ir ne paslaptis, ir ne man vienai į AŽ rašo su prašymais padaryti tokį pat darbelį kaip daro ta ir ana (nerašysiu nicų), nes pas ją matai eilė didžiulė. Bet kiekvienai taip prašiusiai buvo pasiūlyta kreiptis pas tą, kuri tuos papuošalus gamina ir stot į eilę. Ir žinau, kad ne viena aš tokių pasiūlymų gaunu yra ir daugiau gaunančių ir taipo gi atsisakančių. Bet skaudžiausia, kad yra ir sutinkančių ir už kainą daug mažesnę. O kitos tiesiog taip ir persivilioja klientus, t.y. pamačiusios kokius norus klientas išreiškia, per AŽ pasiūlo pareiškėjui tai padaryti ir už mažesnę kainą. Gaila, bet nepulsi bartis, nes aš ne to esu SM.
Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį 4u.gif . Galbūt ir įsižeidė tuomet ievuschka, bet aš žemai lenkiuosi ir atsiprašau dar syk viešai.

Manau, kad šia tema galima diskutuoti daug ir tai tikrai pasaka be galo kaip jau kažkuri rašė. Stenkimės nekopijuoti, o jei jau kopijuojame nešiokime tik pačios mirksiukas.gif ir gyvenkime draugiškai 4u.gif .
uups
QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 21, 19:25)
Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį  4u.gif . Galbūt ir įsižeidė tuomet ievuschka, bet aš žemai lenkiuosi ir atsiprašau dar syk viešai.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu ir prajuokinai....ievuschka tikrai sraigiu neishrado... maciau pas lietuvaites velejas ju ne viena variacija...o ir cia, pas save (vokietijoj), parduotuvelese maciau ne viena nuvelta sraige-sage... galiu lazhintis,apie ievuschkos sraiges cia jie tikrai negirdeje mirksiukas.gif
klaara
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 12:47)
Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys.
Raštai - tautodailė, ir tie patys visi jūsų raštai ir siuvinėjančių raštai yra kilę iš tautodalės  mirksiukas.gif  tad nei viena nieko naujo neišradote ką galima būtų patentuoti. Kiekvienas daiktas turės panašumą su kitu daiktu jei jis skirtas tam pačiam naudojimui vartojimui- jei skirisis nors kažkiek forma, bus ta pati spalva, jei sutiks spalva, bus kažkokių nukrypimų nuo formos.
Raštas yra seniausias meno kūrinys, kaą sugalvojo žmonės, visi šie raštai atrandami sujungus viena su kitu arba atmetus kaikurias detalias ir t.t. Tad patentuoti ir autorines teisias reikšti gali tik mūsų propropro....tėviai  biggrin.gif
Forma - visos žino kaip atsirado palinkęs vyno butelis??? jei ne papasakosiu  mirksiukas.gif  Iš esmės daugu butelių yra panašūs, tačiau sakyk vienų kaklelis aukštesnis,kitų platesnis, trečių pats butelis aukštesnis ir taip toliau, tačiau žiūrint jie visi panašūs ir turi tą pačią paskirtį , KAMA TAI REIKALINGA -išlaikyti gerą vardą rinkoje, įtikti klientams, kad pirkėjui būtų lengviau susirasti lentynose ir t.t. aibė priežasčių, tačiau kaikurie buteliai skiriasi vos milimetru. Taip ir rankdarbiuose, visų įdėjų semiamės iš kažkur - t.y tik sudedame kaikurias dalis ir postringaujam, kad tai originalas, kad vienetinis ir t.t. kita paėmus sakykim tik skirtingą užsegimą parašys tą patį ir ji bus teisi  smile.gif nes tai bus vienetinis papuošalas su kitu užsegimu.
Šie skirtumai reikalingi, tik įmonėms, fimoms,  kompanijoms ūžpatentavusioms savo skiriamąjį ženklą - logotipą. Tuo pačiu jie patentuoja kažkurią skiriamąją dalį daikto: pvz: ADIDAS - trys juosteles  smile.gif
Tad kaip kas supranta tą originalą - vienai vienetinis darbas bus su jos užsegimu, kitai su piešiniu, trečia padarys tokį pat piešinį net anosios nemačius darbų tik milimetru trumpesnį ir tai bus originalas  smile.gif
Manau autorinės teisės reikalingos tik stambiai kompanijai, tačiau meno atstovai ( neskaitant dainų, muzikos, kino ) mano nuomone - yra visi plagiatoriai, nes viskas buvo sugalvota iki jų jie tik pKakraipė kitaip.
Tas pats apibrizgęs sijonas, ar kokie kiti krašteliai - mūsų protėviai neturėjo siuvimo mašinų, kad juos atlenktų ir tiek.
Arba kaip atsirado sijono skeltukas, jei kas nežino galiu papasakoti  mirksiukas.gif
O šiaip mėgstu tik draugiškus menininkus, jų daiktą malonu nešioti, jie nesibaido plagiato, jie paprasčiausia daro iš širdies  wub.gif o kad kas nukopijavo, tai reiškia tu vienudaiktu parduosi mažiau, tai jau mergaitės komercija  mirksiukas.gif
*

TAIP thumbup.gif 100 procentu pritariu!!!!!!!!!ypac toj vietoj,kur kalbama apie komercija irsirdi wub.gif nesu didele veleja,bet,manau,tai tinka apskritai visoms gyvenimo sritims-pvz.man patys zodziai PLAGIJAVIMAS IR KONKURENCIJA yra be galo juokingi-NETIKIU AS KONKURENCIJA IR PLAGIJAVIMU IS ESMES-galima nuplagijuoti tik isore-na ir kas-atsipalaiduokit-niekas jusu darbeliu "vidaus" is jusu NEATIMS smile.gif -jie,kaip ir jus,nepakartojami,jus tik vienos zinot ta saltini,is kurio semiat savo idejas ir jas pritaikot savo darbuose.na ir kas,kad atsiras plagiatorius-tai ne jo saltinis-pakopijuos ir "issisems".o visa esme gi ir yra ne vien isorinis darbo vaizdas,o jo vidus,jo siela,kurio nukopijuotas darbas tikrai netures...
lukasta
VITA_V,
tavo vėriniai superiniai thumbup.gif , būtent ta detalių visuma ir seka yra TAVO, ir Diniuks (rodos toks buvo nikas) atsisėdo prieš kompą, atsivertė tavo puslapį ir sudėliojo taip kaip TU. tik nesupyk, bet tavo vėriniuose brangiau kainuoja pati idėja, o techninis atlikimas pasiduos beveik visoms mokančioms susukti rutuliuką. o labiausia nesmagu, manau tai, kad parduoti pabandė tame pačiame skyrelyje ir ją SUVALGĖ doh.gif

kaip galėčiau pateisint g.gif
gerai išstudijavo SM rinką, pamatė, kad su veltiniu prasisukt sudėtinga (konkurencija ir pasiūla didžiulė), pamatė tavo eilutę pusei metų į priekį, pagalvojo, kad viena Tu vargiai apsisuksi, ir pasiūlė prekę. kainų nžn. o savo prekę visi giria smile.gif ir kas kaip moka.
tokios reakcijos tikrai nesitikėjo, o nieko blogo gal ir nenorėjo g.gif .

nesakau kad tai gerai, bet pagunda didelė rolleyes.gif . kaip Ašarėlė rašė, prašo tokių darbų kaip Tavo, nes nori kuo greičiau, o gal ir pigiau tikisi. aš nedariau ne todėl, kad esu teisuolė didžiausa, bet todėl, kad turiu SM savo temelę, (mažytę vietą po saule, kurią labai branginu), kad dar kažkiek turiu užsakymų, man būtų gėda blush2.gif ,ir - labai labai bijau konfliktų verysad.gif

VITA_V, Tavo darbeliai nuo to nė kiek nepasidarė prastesni, o kuo gražesni darbai, tuo daugiau kopijuotojų smile.gif sėkmės kūryboje 4u.gif

o galinčiom tik kopijas daryt reiktų pasiieškot kitos rinkos, nes čia visos tokia mūro siena stoja doh.gif doh.gif
belkaa
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 14:17)
Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys.
*

pritariu siai nuomonei

QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 16:44)
cia kalbama ne apie technikas ar kazkokiu elementu panaudojima, o apie darbo kopijavima, kai atkartojami visi kito zmogaus darbo elementai ir net spalvas smile.gif na bent as turiu tai omeny kalbedama apie kopijavima smile.gif
*

VITA_V zaviuosi tavo darbeliais, tikrai labai grazus wub.gif

QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 17:39)
dabar bijosime det savo darbus i skelbimu skyreli. o jei atsiras kokia isizeidusi
*

as tai ir bijojau, o dabar galutinai apsisprendziau, kad neparduosiu savo darbeliu cia, nes tikrai bijau but apkaltinta kopijavimu verysad.gif bet... ne viena velejele naudoja motyva: veltinukai, karoliukai, audinio gabaleliai, kaspineliai... o ir spalvos panasios, juk vilna perkama tose paciose parduotuvese tongue.gif
Vivavitality
Sakyciau toje pacioje Maxsimoje irgi jug buvo kazkoks pradinis variantas, kuri nuplagijavo siiiitiek kartu ir pardavineja. g.gif
Hm... Paskaiciau ir supratau: jeigu jau sukursi kazka orginalaus - 99% tai bus nuplagijuota wub.gif . Is vienos puses tai izeidimas, is kitos - ivertinimas. Dar kitaip ziurint - postumis padaryti dar orginaliau ar sukurti kazka kitokio, ypatingo g.gif . Plagijuotoju buvo ir bus, tik svarbu, kad pacios tokiomis netaptumeme, o tape - tai pripazintume ir sau ir kitiems. ax.gif
AušraTa
QUOTE(uups @ 2007 03 21, 22:13)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu ir prajuokinai....ievuschka tikrai sraigiu neishrado... maciau pas lietuvaites velejas ju ne viena variacija...o ir cia, pas save (vokietijoj), parduotuvelese maciau ne viena nuvelta sraige-sage... galiu lazhintis,apie ievuschkos sraiges cia jie tikrai negirdeje mirksiukas.gif
*

Pavasarį papildoma vitamino C dozė visada neprošal mirksiukas.gif. Kuo daugiau besijuokiančių ir mažiau besibarančių, tapo gi thumbup.gif . Na o jei rimtai, ačiū hi.gif aciuks.gif , kad paprotinai, dabar nesijausiu tokia kalta 4u.gif .
ievuschka
QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 21, 21:25)
Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį  4u.gif . Galbūt ir įsižeidė tuomet ievuschka, bet aš žemai lenkiuosi ir atsiprašau dar syk viešai.

*

Jetau- Ašarėle-kokie įsižeidimai, nė minties tokios nebuvo mirksiukas.gif

QUOTE(uups @ 2007 03 21, 22:13)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu ir prajuokinai....ievuschka tikrai sraigiu neishrado... maciau pas lietuvaites velejas ju ne viena variacija...o ir cia, pas save (vokietijoj), parduotuvelese maciau ne viena nuvelta sraige-sage... galiu lazhintis,apie ievuschkos sraiges cia jie tikrai negirdeje mirksiukas.gif
*

Aišku,kad neišradau lotuliukas.gif Tiesa-kaip blynas mirksiukas.gif
Ašarėlė,manau, omeny turėjo šiek tiek ką kita mirksiukas.gif

QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 22, 08:49)
Pavasarį papildoma vitamino C dozė visada neprošal  mirksiukas.gif. Kuo daugiau besijuokiančių ir mažiau besibarančių, tapo gi  thumbup.gif . Na o jei rimtai, ačiū  hi.gif  aciuks.gif , kad paprotinai, dabar nesijausiu tokia kalta  4u.gif .
*

Lai širdelė rami būna smile.gif
Su komerciniu plagijavimu čia neturi nieko bendro mirksiukas.gif Pati gi supranti smile.gif
Taigi apie vitaminą C-čia gerai pasakyta biggrin.gif
Crassula
...paskaitineju tuos visus skelbimus ir...pasimeciau- visos daro vienetinius- autorinius darbus. Tikriausiai pacios nezinot ka rasot...

Nu pvz. dekupazas- vienetinis klozeto dangtis apklijuotas lipuskemis- pries tai sikano dangtis buvo fabrikinis, o kazkas eme apklijavo ir jis tapo vienetiniu-autoriniu...Palankai kursus- ir tampi Autoriumi...

Istikruju jau pradeda atrodyti, kad padarai kaku ir ji yra vienetinis, o jei dar sugebesi ant jo pasirasyti, jis taps ir autoriniu lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aisku, gali buti ir trilitriakas meno objektu, bet tai turi buti.....palieku daugtaski...

Taip, kad kai rasot, kad karoliai jusu yra ranku darbo, jus teisios. O papuosalu gamintoju tarpe, atleiskit, tikru autoriu nematau, arba beveik nematau. Jau yra pakankamai daug, kad jie yra ranku darbo.

Ar zinot, kadel as nedarau Matti leksciu kopiju- todel kad man per sunku dirbti jos stiliumi, o ji, aisku , nesiimtu daryti mano darbu kopiju, del to kad ji turi savo stiliu. Jis yra atidirbtas ne vienus metus, ir as ne vienus metus ieskojau savo kelio. Kai jau sugebi suvokti kas tu esi, koks tavo kelias ir pradedi suvokti save kaip kureja, tikrai sunku saves issizadeti.

Ir dar daug yra pardavinetoju tarpe merginu, kurios jau daug metu dirba ir kuria savo srytyse. Ar jas kas plagijuoja?? Net jei ir bando plagijuoti, to nepadaro taip, kad butu viens prie vieno. Kodel? Kaip jums atrodo??

tikro isnesioto, savyje pajausto darbo- autorinio ir vienetinio- plagijato taip lengvai nepadarysi.

ENIGMA
QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 10:44)
Mielos, darbštuolės 4u.gif
Paskutiniu metu pastebėjome tokį mus liūdinantį poelgį: užvedamos naujos temos, kuriose skelbiama apie parduodamus darbelius. Darbeliai įvardijami kaip originalūs, tačiau labai aiškiai matyti, kad tai kopijos ankščiau pardavinėjančių moteryčių.
Draugiškai priimame visas darbštuoles, dalinamės patirtimi, patariame bei pačios mokinamės. Tačiau labai piktinamės plagijavimu.

Kurkite naujus darbelius, dalinkite džiaugsmą ir šilumą, ieškokite naujų įdėjų mirksiukas.gif

Gal kas manote kitaip?  g.gif
*

QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 11:11)
Forume yra taisyklės, kurias reikėtų nors kartelį pasiskaityti. "NEŠVARIAI IŠSILIETI" neleisime schmoll.gif  bigsmile.gif

Ši diskusija jau "verda" seniai, tik kitose temose mirksiukas.gif
*

QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 14:35)
Čia gerai. Blogai būtų jei būtume neįdomios.
Visos mes čia mokinamės, kopijavom ir rodėmės. Klaidas taisėme...Bet kai kas nors sumanydavo pardavinėti supermamoj darbelius gerbdavo savo mokytojas.
Niekas nežviegia schmoll.gif
Tema buvo sukurta todėl, kad pamatėm darbelius nukopijuotus ir įvardintus, kad jie originalūs.
Toks jausmas, kad VITA V dabar turi gėdintis, kad pamatė savo darbų kopiją doh.gif
Kažkam turi būti dar labiau gėda, kad įkėlė tiesiog informaciją.
O jau kas galvoja skirtingai negu ENIGMA, tai visai įdomios lotuliukas.gif
*

QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 15:02)
Tai nieko, tegu būna be galo irnesakyk.gif  tongue.gif
Išsakykim savo nuomonę ir kitas nuomones gerbkime rolleyes.gif
Žodžiu, mokysimės kultūringai bendrauti biggrin.gif O tai laaabai sunku blink.gif Aš tai žinokit save dabar prievartauju ir tik kas antrą postą į žmones išleidžiu lotuliukas.gif

Ten tas Pvz ne iš mano posto
*

QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 15:11)
Savikontrolė- va taip va pavadinsiu tongue.gif
Apie svarbumą ir aktualumą - tavo nuomonė mirksiukas.gif
*

Plagiatas, kopija...
Ir vėl juokinate smile.gif
rim@, man visad įdomu ir gera diskutuoti su žmonėmis kurie turi savo nuomonę ir ją gina, tiksliais argumentais, tuo tarpu būtent Jūsų postuose argumentų nebuvo, tik pašaipos arba bendro turinio pastebėjimai, bei labai įtikinama pirmoji žinutė - galėtų tapti ir šūkiu.

Tai štai, vakar ilgai diskutavom su vyru šia tema smile.gif
Plagiatu arba kopija yra daiktas ar kitas vertę turintis kūrinys arba meno kūrinys kuris yra pakeistas labai mažu procentu ir mažai skiriasi nuo originalo, bei platinamas be autoriaus sutikimo.
Ar turite nors viena autorines teises į kūrinius, darbus ???
Tad iš to seka išvada, kad tai gali būti reprodukcija, ir niekas daugiau  O geros reprodukcijos gerai ir kainuoja.
Tad jūs galite pilstyti viena ant kitos tokias pamazgas, kad visoms bus neskanu, tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate –AUTORIUMI.
O labai įsigilinus nei viena neesame padarę kažką naujo, viskas yra kopijuota, arba (šiuo atveju ypač kurios gina savo autorines teises ) pavogtos idėjos ir nusavintos.
Labai gaila, kad iš kitokią nuomonę turinčių atstovių neišgirdau, nei vieno argumento , kuris tikslingai, bei remiantis protingumo ir teisingumo principais mane įtikintu.
Crassula
[/quote].
Ar turite nors viena autorines teises į kūrinius, darbus ???....[/quote]---
Nu, as sito nesupratau, kokios dar autorines teises turiu tureti, i tai ka sukuriau? biggrin.gif

.[/quote]...., tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate –AUTORIUMI.[/quote]

Cia tikriausiai reiktu rasyti-KUReju????
O dar yra zodis- gamintojas, kuris oi kaip tinka.

[/quote]
O labai įsigilinus nei viena neesame padarę kažką naujo, viskas yra kopijuota, arba (šiuo atveju ypač kurios gina savo autorines teises ) pavogtos idėjos ir nusavintos.
*

[/quote] drinks_cheers.gif
ENIGMA
[quote=Crassula,2007 03 22, 10:52]
[/quote].
Nu, as sito nesupratau, kokios dar autorines teises turiu tureti, i tai ka sukuriau? biggrin.gif

.[/quote]...., tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate –AUTORIUMI.[/quote]

*

[/quote]
Visa tema apie autorines teises, Nes tik turin šias teises, tavo kūrinys yra originalas ir vienetis, arba vienintelis.
4u.gif
jalta
enigma labai protinga moteris ir graziai desto mintis, kurios labai sutampa su manosiomis. malonu skaityti thumbup.gif
rim@

ENIGMA - temą užvedžiau, nes moterys norėjo pasisakyti ir tai darė kitose temose. Tačiau tie pasisakymai buvo daugiau iš vienos varpinės. Šioje temoje susikerta kelios nuomonės ir galima padiskutuoti.

Pašaipos? Tai gal tiesiog perskaitei ne ta intonacija. Taip nepatiko vienas sakinukas, kuriame yra tavo nikas? Šitas veidukas lotuliukas.gif to sakinio gale? Galvoki, kad tai reiškia juokinga ir dar kartelį perskaityki sakinį.
Ar Jūs negalite juokinti kitų žmonių?
Patinka kai jumis žavisi ir rašo: "visiškai sutinku su ENIGMOS postu" ir daug šautukų? Įdomu ar tais postais visiškai pritaria ENIGMA?
Argumentai kam? Kodėl užvedžiau šią temą? Jau keliuose postuose buvau parašius.
Savo pozicijos tai nesu parašiusi, nes nematau būtinumo, poreikio. Jei labai norėsite sužinoti - nesunku.
Tikriausiai būsite pastebėjus, kad ilgai rašiau. Nereikėjo man argumentų ieškoti, tiesiog mažius aplinkui bėgioja biggrin.gif

linada
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 22, 11:04)
Visa tema apie autorines teises, Nes tik turin šias teises, tavo kūrinys yra originalas ir vienetis, arba vienintelis.
4u.gif
*

Dėl teisinės-įstatyminės pusės visai sutinku, čia patentais, popieriukais nepasimuosikuosim drinks_cheers.gif
esmė pati moralė. yra forumiečių darbelių, kuriuos identiškus galėčiau padaryti. galėčiau, bet nedarau ir neprekiauju. tačiau jei prekiaučiau - tai butų gražu?normalu? atėjau nusikopinu ką kita darė ir įmetu savo naują temą kad darau tokius ir tokius darbelius. čia šiaip hipotetiškai kalbu, kad visgi bandyt suprasti apie ką eina kalba ax.gif (nekalbu apie karoliukus, burbuliukus, bet tikrai yra darbelių, kurie išskiria vieną ar kitą autorių iš kitų, kur net galerijoj pamačius, be jokio užrašo atpažįsti ir žinai kieno tai darbas)
Crassula
[quote=ENIGMA,2007 03 22, 13:04]
.

*

[/quote]
4u.gif
*

[/quote]

Nu cia atleiskite, bet laaabai jau kvailai skamba. Kal tuomet reiktu pikaso kaili nudirti, nes jis "neisieme" autoriniu teisiu???

Kas butu, jei tektu po kiekvienos lekstes issimti autorines teises??

Nu, cia kazkas baisiai lietuviska gavosi.

Ai, o kuris tapytojas issieme patenta tapybai???
*sraige*
pasiskaitymui
murzinyte
QUOTE(Crassula @ 2007 03 22, 09:55)

Nu pvz. dekupazas- vienetinis klozeto dangtis apklijuotas lipuskemis- pries tai sikano dangtis buvo fabrikinis, o kazkas eme apklijavo ir jis tapo vienetiniu-autoriniu...Palankai kursus- ir tampi Autoriumi...

Istikruju jau pradeda atrodyti, kad padarai kaku ir ji yra vienetinis, o jei dar sugebesi ant jo pasirasyti, jis taps ir autoriniu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Aisku, gali buti ir trilitriakas meno objektu, bet tai turi buti.....palieku daugtaski...
Taip, kad kai rasot, kad karoliai jusu yra ranku darbo, jus teisios. O papuosalu gamintoju tarpe, atleiskit, tikru autoriu nematau, arba beveik nematau. Jau yra pakankamai daug, kad jie yra ranku darbo.
*

Super pasakyta smile.gif
sizike
Šiaip tikrai nebūtina autorinių teisių LATGA-A registruot ar patentų išsiiminėt, kad autorius būtum. Čia galioja principas, kas pirmesnis, tas gudresnis umn.gif . Net jei kas nors kitas patentuos ar registruos tavo anksčiau sugalvotą ir įgyvendintą dalyką, jei surinksi pakankamai įrodymų ir liudininkų, autorystė priklausys tau. Žodžiu, su ta autoryste yra galybė niuansų. Bet nemanau, kad čia kažkuri mamytė pultų į teismus kreiptis ir bandyt atgauti padarytą žalą. Šita tema juk užvesta tam, kad vyktų diskusija gathering.gif .
Man pačiai kartais kyla klausimų, va pavyzdžiui, randi kokioj rankdarbių knygoj schemutę kokio nėrinio ar siuvinėjimo, na kad ir karolių vėrimo. Padarai ir galvoji, na OK, aš esu ne autorius, o gamintojas, bet ar aš, užsimaniusi, galėčiau tą daiktą parduoti? Juk faktiškai tai autoriui priklauso ir neturtinės, ir turtinės teisės, jei jis jų niekam neperleidžia (o man tai jau tikrai autorius schemų turtinių teisių neperleido biggrin.gif ).
Arba šiaip kartais sunku susigaudyti, ar čia darai savo originalią mintį, ar tiesiog naršydama internete matei daug dalykų ir nusprendei apjungti motyvus, pasiskolinai iš kažko formą, bet atlikai kita technika... žodžiu, manau, kad kartais mes visos pakopijuojam net pačios to nenorėdamos blush2.gif .
Bet va, puikus pavyzdys yra rusaičių forumai, kur jos kartu vieną daiktą mezga. Ir ką... pas visas skirtingai gaunasi lotuliukas.gif
DeeDee
pas rusaites nėra skyriaus, kur "originalūs" rankdarbiai būtų reklamuojami ir pardavinėjami tongue.gif

Visas konfliktas dėl vietos po saule SM. Siūlyčiau apmąstyt kitas galimybes ( prekybos vietos, reklamos ir užsakymo atlikimo tempų), antraip konkurencija visai visas išves iš proto hihihi.gif
sizike
QUOTE(Sraunius @ 2007 03 22, 15:16)
pas rusaites nėra skyriaus, kur "originalūs" rankdarbiai būtų reklamuojami ir  pardavinėjami tongue.gif
Visas konfliktas dėl vietos po saule SM. Siūlyčiau apmąstyt kitas galimybes ( prekybos vietos, reklamos ir užsakymo atlikimo tempų), antraip konkurencija visai visas išves iš proto  hihihi.gif
*

tai aš apie rusaites pavyzdį daviau, kad visos tą patį daro ir lyg net stengiasi panašiai atlikti, nukopijuoti, bet va, vis tiek neišeina lotuliukas.gif kopijavimas irgi sunkus darbas biggrin.gif
beje, į teismą ne vienas lietuvių dailininkas ėjo dėl to, kad jo paveikslus kopijuoja, bet deja deja, arba nelaimėjo arba laimėjo, bet jau tokias kapeikines sumas smile.gif
che che, o dėl konkurencijos aš tai išvis nepergyvenu, nes nieko nepardavinėju lotuliukas.gif o jei jau pardavinėsiu, tai teks susitaikyt su ta mintim ir tik džiaugtis, kad darbai tokie gražūs, kad juos net kopijuoti norisi lotuliukas.gif mirksiukas.gif
edinka
Merginos, autorinių teisių neturit ir tikrai neįrodysit, kuriai pirmesnei kilo idėja... kuri pirmesnė padarėt... o kuri pirmesnė (turėdama galimybę - t.y. fotiką lotuliukas.gif ) nupaveikslavot ir į forumą įkėlėt...
O dabar blondiniškas klausimas... O AR TURITE TEISĘ PREKIAUTI ...AR MOKATE MOKESČIUS ... g.gif
...tai ar verta taip audringai diskutuoti, kas teisus, o kas ne... ar tikrai visos esat sąžiningos ir teisios kitų atžvilgiu???
Auska
QUOTE(sizike @ 2007 03 22, 14:20)
tai aš apie rusaites pavyzdį daviau, kad visos tą patį daro ir lyg net stengiasi panašiai atlikti, nukopijuoti, bet va, vis tiek neišeina  lotuliukas.gif kopijavimas irgi sunkus darbas biggrin.gif
*

Oho, kokia įdomi mintis thumbup.gif Iš šios audringos temos galėtų visai neprastas projektas išsirutulioti mirksiukas.gif Sutaria SM auksarankės ir joms prijaučiančios, patyrusios ir žaliuokės (čia aš apie save), kažkokį bendrą darbą padaryti, pvz. žalios spalvos papuošalą, žaislą, etc., ir po mėnesio prašom - 100 originalių darbų smile.gif mirksiukas.gif
edinka
QUOTE(krivai @ 2007 03 22, 19:42)
...., ir po mėnesio prašom - 100 originalių darbų  smile.gif  mirksiukas.gif
*

Nea, jos ten mezga pvz. sijoną pagal vieną modelį, o gaunasi daugybė skirtingų lotuliukas.gif
murzinyte
QUOTE(krivai @ 2007 03 22, 19:42)
ir žaliuokės
*

lotuliukas.gif Geras posakis
blush2.gif poster_offtopic.gif
linada
QUOTE(edinka @ 2007 03 22, 19:22)
O AR TURITE TEISĘ PREKIAUTI ...AR MOKATE MOKESČIUS ... g.gif  
...tai ar verta taip audringai diskutuoti, kas teisus, o kas ne... ar tikrai visos esat sąžiningos ir teisios kitų atžvilgiu???
*

žinai ir troleibuse talonėlio kelis kartus neišmušiau mastau.gif tai kadangi nesu teisi autobusų parko atžvilgiu šioj temoj negaliu šnekėt laugh.gif kitoj temoj apie mokesčius pašnekėsim wink.gif
o esmė tai čia nesiginčyti, tik šiaip pamastyti. ne įrodintėti savo autorystę, tik suprasti pati principą. aš jokiu būdu nesakau kad esu teisi.
kartojuos.....
yra forumiečių darbelių, kuriuos identiškus galėčiau padaryti. galėčiau, bet nedarau ir neprekiauju. tačiau jei prekiaučiau - tai butų gražu?normalu? atėjau nusikopijuoju ką kita darė ir įmetu savo naują temą kad darau tokius ir tokius darbelius. čia šiaip hipotetiškai kalbu, kad visgi bandyt suprasti apie ką eina kalba (nekalbu apie karoliukus, burbuliukus, bet tikrai yra darbelių, kurie išskiria vieną ar kitą autorių iš kitų, kur net galerijoj pamačius, be jokio užrašo atpažįsti ir žinai kieno tai darbas)
VITA_V
QUOTE(linada @ 2007 03 23, 08:14)
žinai ir troleibuse talonėlio kelis kartus neišmušiau mastau.gif tai kadangi nesu teisi autobusų parko atžvilgiu šioj temoj negaliu šnekėt laugh.gif
*

lotuliukas.gif

Linada, matyt ne visi supranta, kad cia kalbama apie morale, o ne apie teises smile.gif
Jutare
nu joooo.....

VITA_V, teisingai pasakei - apie moralę. Niekaip nesuprantu tų mergaičių, kurios pas vieną, pas kitą kažką gražaus pamatė, ir, tipo - o, pas jas perka, padarysiu aš ir iš manęs pirks doh.gif O kad padaryti kažką savo? Kažką kitaip? Ne taip, kaip kažkas? Tas pats veltinio burbuliukas gali būt labai įdomus ir nnnn variantų panaudotas tongue.gif Bet...

Aš darau papuošaliuus iš Fimo polimerinio molio. Teisybė - lygiai tokio pat nepadarysiu ir aš antrą kartą, nes tai praktiškai neįmanoma. Bet jeigu yra mano gaminys - nuo iki - tai kodėl turėtų kažkas iš manęs tai savintis? Pačią idėją, atlikimo principą ir pan....

Labai smagu, kad tiek daug mergaičių užsiima visokia gamyba, bet labai labai noriu visoms palinkėti originalumo 4u.gif
Japonese
Labai keista diskusija. Tikroji nuoskauda suvyniota į vatą (gal labiau tiktų pasakyti į vilną hihihi.gif ). Dėl ko pykstama? Dėl klientų (visiems užteks vietos po saule)... Dėl plagiato (taigis džiaukitės, reiškia jūsų darbai daug reiškia mirksiukas.gif ir yra šio bei to verti)....Dėl moralu-nemoralu (gal verta į edinkos pasiūlymą įsiklausyt? mokesčių nemokėti yra amoralu ir dar nusikalstam, jeigu ką mirksiukas.gif )...Dėl to, kad kažkas sugeba ne prasčiau padaryti tą patį (kartais ir geriau)... Beje, man dėl veltinio burbuliukų pyktis atrodo visai absurdiška, kad ir kokie jie gražūs bebūtų biggrin.gif Niu usio, pasakiau savo svarią nuomonę ir einu gert kavos prie atviro lango-pavasaris, moteros, pavasaris.....eikit į gamtą semtis idėjų....gal kas gražių margučių privels ax.gif oro_buckis.gif
linada
QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 03 23, 13:49)
Labai keista diskusija. Tikroji nuoskauda suvyniota į vatą (gal labiau tiktų pasakyti į vilną hihihi.gif ). Dėl ko pykstama? Dėl klientų (visiems užteks vietos po saule)... Dėl plagiato (taigis džiaukitės, reiškia jūsų darbai daug reiškia  mirksiukas.gif  ir yra šio bei to verti)....Dėl moralu-nemoralu (gal verta į edinkos pasiūlymą įsiklausyt? mokesčių nemokėti yra amoralu ir dar nusikalstam, jeigu ką  mirksiukas.gif )...Dėl to, kad kažkas sugeba ne prasčiau padaryti tą patį (kartais ir geriau)... Beje, man dėl veltinio burbuliukų pyktis atrodo visai absurdiška, kad ir kokie jie gražūs bebūtų  biggrin.gif  Niu usio, pasakiau savo svarią nuomonę ir einu gert kavos prie atviro lango-pavasaris, moteros, pavasaris.....eikit į gamtą semtis idėjų....gal kas gražių margučių privels  ax.gif  oro_buckis.gif
*

ne nu vėl trukt nuo pradžių vėl iš pradžių......prie ko čia mokesčiai......ar dėl to, kad nemoku kažkam kažkokių mokesčių, neišmušu talonėlio troleibuse negaliu kalbėti. tai tada išvis nekalbėkim - nes nė vieno švento nėra wink.gif kažkas ne vietoj nusispjovė, kažkas užsirūkė, kažkas morališkai įžeidė kokią pardavėja. bet gi ne apie tai kalba. niekaip nesuprantu prie ko čia moksečiai. jei moki mokesčius negalima nukopijuoti ?, jei nemoki - galima ir dar labai prašom biggrin.gif o jei dar geriau padarai nei autorė, tai išvis su džiaugsmu perduodam įdėją? lotuliukas.gif
ištiesų, geriau jau į lauką. nes diskusija beprasmė doh.gif nors pati taip sakiau, negaliu nepasisakyti doh.gif doh.gif
kiekvienai po žibutę 4u.gif
Leonidas Iljičius
tema gera, bet teisių čia nėra, nes visos vienodai teisios

vat veltinės rožės labai populiarus papuošalas, velia visos kas netingi, gatvėje "tokių rožių" tikrai daug, bet jos visos originalios, nes rankų darbo, jų taip pat pilna galerijose, kur jas galima nusipirkt ir kur tik nori,

jei sakysim aš nuvėliau rožę turkio spalvos su žaliais kraštais ir pasiuvinėjau, ružavais karoliukais, įdėjau jos foto į SM, kad parduodu, tai gaunasi, kad niekas negali čia rožių veltų pardavinėt arba turi rašyt, kad plagijuota nuo sicilijos g.gif ,
nemanau, bet jei tokią pat rožę kaip aš aprašiau po kelių dienelių įdėtų kita forumietė, tada gal ir galima pradėt galvot, kad ji nukopijavo, bet turbūt nei viena nuvėlusios savo darbelį ar numezgusios...... ir nufotografavusios nesiunčiat jo fotografijos sau registruotu laišku, kad paskui įrodinėt autorystę, g.gif

o tokių karolių kokie čia buvo pirmame poste įdėti kaip pavyzdys, tai mačiau krūvas tiek rusaičių forumuose, tiek lietuvaičių, tiek biserio knygose ir žurnaluose, kuriuos dauguma siunčiasi nemokamai ir naudijasi juose esančiomis schemomis ir idėjomis bigsmile.gif

o šiaip tai nemanau, kad etiška buvo imt konkrečias dvi forumietes su jų nicais ir vardais, galima buvo ir abstrakčiau viską padaryt
Jutare
ot tai džiaugsmas, jeigu kažkas kopijuoja ir parduoda laugh.gif
Japonese
Linada,
Niu matyt, ne tik talonėlio nežymėjai, kad taip kaip ant nuospaudos pataikėm biggrin.gif ...čia aš globaliai. Ot, zirgo galva, kad trigrašį įkišau ne vietoje ir nelaiku angel_not.gif Tik vieno nesuprantu, ko čia nervintis dėl tokių nereikšmingų dalykų g.gif jei visiems ir taip aišku kieno tikroji "autorystė". Na jei vieni mano, kad tai yra sąžinės reikalas, o kitų sąžinė tiesiog tyli? Nebūkim naivios, kieno sąžinė kietai miegojo, tai jokiais moralės varpais jos nepažadinsi cool.gif ..
P.S. Prisiminiau vieną gerą seną rusišką anekdotą (kad jau kapt už vadžių ir susipynė sąžinė su mokesčiais-nieko asmeniško, tik globaliai)
Ivanovas moka mokesčius, jo sąžinė švari ir jis miega ramiai. Petrovas nemoka mokesčių, jo sąžinė miega. Perovas miega ramiai, nes sąžinė jam netrukdo miegot biggrin.gif

P.S. Sicilija thumbup.gif

P.P.S. Jurate,
Na tuomet būkime pagiežingomis, bet jei kažkas pradėtų domėtis kieno pirminė idėja, tai dar didelis klausimas ar "audorystę" įrodinėjantis asmuo pats nebus copy+paste padaręs cool.gif

P.P.P.S.
Kai aš tapau žirgus, žirafas, tai paprastai modelis būna iš nuotraukos (o siaube blink.gif -kartais svetimos ar žurnalo), bet žinokit manęs tai sąžinė negraužia, nes realybėje niekaip neįkalbėčiau tokio modelio man papozuoti) lotuliukas.gif
murzinyte
Tarkim :
Yra snickers ir dabar atsirado turkiški ala snickersai už 70 centų .... kai gaila pinigų - perku turkiškus, vistiek kažkas panašaus, bet kažko ir trūksta. O kai užsimanau tikro snikerio - tai ir perku tikrą, bet brangiau...

Gal kas nors ir supras ką aš tuo norėjau pasakyti lotuliukas.gif

Mano nuomonė tokia -

jūsų darbai mėgstami ? Populiarūs ? Juos parduodate ir demonstruojate viešai ?
Jus netrukus pradės kopijuoti. Susitaikykit su tuo ...
LT saulele
Nu aš ir truputį nustebinta dėl to pavyzdžio, kur piktinasi "nukopijuotom" spiralėm smile.gif , na mano mamytė truputį velia, siuvinėja ir kitokias grožybes daro, plius ji dar "etnokultūrininkė", tai vat pas ją tas motyvas (ir dar šimtai kitų, kuriuos jei kas nors norit panaudot, tai mes patentuojam dabar biggrin.gif ) jau seniai yra, interneto neturi, jei ir pasinaudoja mokykloje, tai tokios kaip supermamos tikrai nemačiusi biggrin.gif , savo dirbinukus tik per vieną mugę pardavinėjo, kiti iškeliauja kitaip, tai vat dabar turėčiau įtarti besipiktinančią, kad ji toje mugėje bus mačius ir "nukirtus" mano mamos idėją, nes mama tikrai taip seniau daro g.gif ? O atsakymas paprastas ir ne vieną kartą temoje jau paminėtas - nu ne mama, ne jūs tą motyvą sukūrėt, atradot mirksiukas.gif mirksiukas.gif .. Tokių smulkmenų tikrai nereikia aptarinėt, kaltint vienom kitas ir t.t. Suprantu, kai jau visas darbas nukopijuotas, tai taip, bet tik ne už kažkokius motyvus schmoll.gif rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.