QUOTE(Rubberneck @ 2007 03 21, 15:09)
o kam irodinet? tau?
QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 15:09) man atrodo diskusija beprasme. kas is tikruju turite super originalu sumanyma, jokiu budu niekam neparduokit, nedovanokit ir , gink dieve, nedekit i neta, o idekit i skrynia ir giliai paslepkit. beje supersoniko darbeliai ne tokie jau ir plagijuoti, tik ji įsivėlė į diskusijas užtai jos nick skalpuojamas, o kitos mergytės nick nepamenu, o ir temos jau nebėra
taigi, as ir norejau parasyti, kad snekama nezinia apie ka. supersonic man neatrodo kopija, o jei kopija, tai tada greiciau jau ir supersonic, ir vita kopijuoja nuo maximos
Merginos, tai virsta ne į diskusiją, o į barnius. Gal palikime savieigai jei žmogus gerai jaučiasi darydamas ir nešiodamas kito darbelio kopiją, na ir tegul. Kitam tai nepriimtina, jis nors kažką pakeis: nežinau kaip jums būna, bet aš kartais pamačius kokį darbą pagalvoju ir aš tokio norėčiau, bet kai pradedi daryti, pamatai, kad man va šito reikėtų pridėti, o čia spalvą pakeisti ir t.t. (ne apie vėlimą kalbu, dar nesugebėčiau, o ir nenorėčiau, kitų darbų atkartot). Tiesiog kartais atrodo, kad idėjos sklando ore, ir nebesupranti žmogus, ar TAI jau kažkur matei, ar gimė galvoje. Na o norint kažką atkartot, tai reikia po ranka turėt, nemanau, kad pamačius maximoj karolius kol pareisi namo nepamirši kaip jie ten tiksliai atrodė (bent jau aš neprisiminčiau). Taip kad gyvenkime draugiškai ir palikime kiekvieną su savo sąžine.
QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 14:55) tik nesakykit, kad niekada gyvenime nenarset po interneta, nejot i visokius rusiskus ir uzsienio saitus. as ismokau velti namuose nuo nulio . niekas man nieko nerode, iki siol abejoju , ar viska teisingai darau, bet rezultatas mane dziugina. visa informacija apie technika ieskojau nete. tai gal pirmasis zmogus , nuveles kamuoliuka, turejo uzpatentuot si super isradima? Kas liecia originaluma, tai nereikia jo taip ribotai suprast. Originalus gi reiskia ne tik vienetini, isskirtini, tavo pacios sugalvota daikta. Originalus- tai taip pat ir savotiskas, ne toks kaip daugumos. Forume to originalumo koncentracija padidejusi, nes yra rankdarbiu skyrelis ir nemazai auksarankiu. Bet Lietuvos mastu as jauciuosi originali, nes nesioju ne maximinius, o RANKU darbo karolius. Nesvarbu, kurios auksarankes jie bebutu Enigma, mielai isklausyciau tas istorijas, kaip atsirado pasvires butelis (nors gal ir itariu ta istorija- pagamino ji toki vien tam, kad is mases kitu buteliu issikirt) ir apie skeltuka QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 18:05) na as jau metus darau tokio stilio papuosalus, tai nezinau nezinau ar tokiu pries metus Maximoje buvo beje, ar tikrai Maximoj yra tokiu papuosalu kaip as darau? beje, ir pries metus tokiu buvo maximoj ir siaip normalu, kad tokiu yra maximoj - ten parduodamas kicas to, kas yra populiaru - o maximose tikrai daug tokiu veriniu, kur derinamas karolis, kaproniniai kaspineliai, kristoliniai karoliai, a la veltinis, tik neaisku is ko jis ten padarytas, dar apnertus karolius jie megsta, ir isivaizduok, net ir karoliukai blizgancia juostele apvynioti yra maximoj reziume is tikro toks, kad jei jau keliam ginca del plagijavimo, kelkim teisingai. kur idejai i kazkurios merginos tema savo darbu foto, tai sutinku, bet tarkim supersonic, nu as nestudijuoju tavo darbu, bet jei butu buves identiskas, irgi butum idejus foto palyginimui, o kabintis vien tik del karoliuku, kaspinuku ir apsuktu juosteliu o siaip sekmes darbuojantis. kaip jau cia visos snekejom, tai tikri kurejai nestovi vietoj, iesko ir tobuleja toliau, tai vat irgi imsi ir sukursi dabar kazkiek gal kitokius savus papuosalus ir vel nebebus barniu iki kol vel kas nors ko nors panasaus nepadarys. toks jau tas gyvenimas.
Na taip, poelgiai tai nelabai vyke
Bet manau kai kurios papuosaliuku kurejos nesupyks, jeigu ju ideja pasiskolins kas nors, bet tik savo reikmems
Del sventos ramybes as tuos darbus istryniau...galvokit ka norit,neva jie nukopijuoti,bet tiek to,del tu keleto litu,tai bent nervu nesigadinsiu..jau pavargau as aiskinti ir irodineti
supersonic-, as tavo vietoj jei nesijausciau kalta netrinciau...
Gerai kad dar tokie dalykai su paveikslais nesidaro
o aš manau, kad kartais kai pamatai, taip įauga į smegenis, kad jau nebesuvoki, kad tai nevisai tavo kūryba
Sakiau būsiu šios temos stebėtoja, t.y. skaitysiu tyliai ir nereikšiu savo nuomonės. Perskaičiusi visą nuėjau velti ir neiškenčiau ....... mečiau viską ir vis gi kelis žodelius tarsiu.
Apnerinėt karoliukus pradėjau ir skelbimų lentoje atidariau savo skyrelį berods pirmoji. Paskui mūsų atsirado ir daugiau. Nemanau, kad blogai, gera proga pasitempt ir tobulint savo darbelius. Be to bandant daryt panašiai (pagal kažkieno tai pvz.) vistiek gaunasi savitai ir kitaip, vistiek kažką kitaip padarysi (nebent man). Nesigilinsiu kas ką pirma daryt pradėjo ir iš kur idėjų sėmėsi: iš maximos ar interneto, ar mūsų kurios ir kt. Neverksiu, kad pirmoji tema jau ištrinta, o nuotraukytėse nesimato datos, kada koks darbelis pagamintas ir negalima lyginti su vėliau atsiradusiais panašiais. Manau ir ne paslaptis, ir ne man vienai į AŽ rašo su prašymais padaryti tokį pat darbelį kaip daro ta ir ana (nerašysiu nicų), nes pas ją matai eilė didžiulė. Bet kiekvienai taip prašiusiai buvo pasiūlyta kreiptis pas tą, kuri tuos papuošalus gamina ir stot į eilę. Ir žinau, kad ne viena aš tokių pasiūlymų gaunu yra ir daugiau gaunančių ir taipo gi atsisakančių. Bet skaudžiausia, kad yra ir sutinkančių ir už kainą daug mažesnę. O kitos tiesiog taip ir persivilioja klientus, t.y. pamačiusios kokius norus klientas išreiškia, per AŽ pasiūlo pareiškėjui tai padaryti ir už mažesnę kainą. Gaila, bet nepulsi bartis, nes aš ne to esu SM. Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį Manau, kad šia tema galima diskutuoti daug ir tai tikrai pasaka be galo kaip jau kažkuri rašė. Stenkimės nekopijuoti, o jei jau kopijuojame nešiokime tik pačios QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 21, 19:25) Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 12:47) Kokios jūs įdomios.... Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys. Raštai - tautodailė, ir tie patys visi jūsų raštai ir siuvinėjančių raštai yra kilę iš tautodalės Raštas yra seniausias meno kūrinys, kaą sugalvojo žmonės, visi šie raštai atrandami sujungus viena su kitu arba atmetus kaikurias detalias ir t.t. Tad patentuoti ir autorines teisias reikšti gali tik mūsų propropro....tėviai Forma - visos žino kaip atsirado palinkęs vyno butelis??? jei ne papasakosiu Šie skirtumai reikalingi, tik įmonėms, fimoms, kompanijoms ūžpatentavusioms savo skiriamąjį ženklą - logotipą. Tuo pačiu jie patentuoja kažkurią skiriamąją dalį daikto: pvz: ADIDAS - trys juosteles Tad kaip kas supranta tą originalą - vienai vienetinis darbas bus su jos užsegimu, kitai su piešiniu, trečia padarys tokį pat piešinį net anosios nemačius darbų tik milimetru trumpesnį ir tai bus originalas Manau autorinės teisės reikalingos tik stambiai kompanijai, tačiau meno atstovai ( neskaitant dainų, muzikos, kino ) mano nuomone - yra visi plagiatoriai, nes viskas buvo sugalvota iki jų jie tik pKakraipė kitaip. Tas pats apibrizgęs sijonas, ar kokie kiti krašteliai - mūsų protėviai neturėjo siuvimo mašinų, kad juos atlenktų ir tiek. Arba kaip atsirado sijono skeltukas, jei kas nežino galiu papasakoti O šiaip mėgstu tik draugiškus menininkus, jų daiktą malonu nešioti, jie nesibaido plagiato, jie paprasčiausia daro iš širdies TAIP
VITA_V,
tavo vėriniai superiniai kaip galėčiau pateisint gerai išstudijavo SM rinką, pamatė, kad su veltiniu prasisukt sudėtinga (konkurencija ir pasiūla didžiulė), pamatė tavo eilutę pusei metų į priekį, pagalvojo, kad viena Tu vargiai apsisuksi, ir pasiūlė prekę. kainų nžn. o savo prekę visi giria tokios reakcijos tikrai nesitikėjo, o nieko blogo gal ir nenorėjo nesakau kad tai gerai, bet pagunda didelė VITA_V, Tavo darbeliai nuo to nė kiek nepasidarė prastesni, o kuo gražesni darbai, tuo daugiau kopijuotojų o galinčiom tik kopijas daryt reiktų pasiieškot kitos rinkos, nes čia visos tokia mūro siena stoja QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 14:17) pritariu siai nuomonei QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 16:44) cia kalbama ne apie technikas ar kazkokiu elementu panaudojima, o apie darbo kopijavima, kai atkartojami visi kito zmogaus darbo elementai ir net spalvas VITA_V zaviuosi tavo darbeliais, tikrai labai grazus QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 17:39) as tai ir bijojau, o dabar galutinai apsisprendziau, kad neparduosiu savo darbeliu cia, nes tikrai bijau but apkaltinta kopijavimu
Sakyciau toje pacioje Maxsimoje irgi jug buvo kazkoks pradinis variantas, kuri nuplagijavo siiiitiek kartu ir pardavineja.
Hm... Paskaiciau ir supratau: jeigu jau sukursi kazka orginalaus - 99% tai bus nuplagijuota QUOTE(uups @ 2007 03 21, 22:13) Pavasarį papildoma vitamino C dozė visada neprošal QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 21, 21:25) Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį Jetau- Ašarėle-kokie įsižeidimai, nė minties tokios nebuvo QUOTE(uups @ 2007 03 21, 22:13) Aišku,kad neišradau Ašarėlė,manau, omeny turėjo šiek tiek ką kita QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 22, 08:49) Pavasarį papildoma vitamino C dozė visada neprošal Lai širdelė rami būna Su komerciniu plagijavimu čia neturi nieko bendro Taigi apie vitaminą C-čia gerai pasakyta
...paskaitineju tuos visus skelbimus ir...pasimeciau- visos daro vienetinius- autorinius darbus. Tikriausiai pacios nezinot ka rasot...
Nu pvz. dekupazas- vienetinis klozeto dangtis apklijuotas lipuskemis- pries tai sikano dangtis buvo fabrikinis, o kazkas eme apklijavo ir jis tapo vienetiniu-autoriniu...Palankai kursus- ir tampi Autoriumi... Istikruju jau pradeda atrodyti, kad padarai kaku ir ji yra vienetinis, o jei dar sugebesi ant jo pasirasyti, jis taps ir autoriniu Aisku, gali buti ir trilitriakas meno objektu, bet tai turi buti.....palieku daugtaski... Taip, kad kai rasot, kad karoliai jusu yra ranku darbo, jus teisios. O papuosalu gamintoju tarpe, atleiskit, tikru autoriu nematau, arba beveik nematau. Jau yra pakankamai daug, kad jie yra ranku darbo. Ar zinot, kadel as nedarau Matti leksciu kopiju- todel kad man per sunku dirbti jos stiliumi, o ji, aisku , nesiimtu daryti mano darbu kopiju, del to kad ji turi savo stiliu. Jis yra atidirbtas ne vienus metus, ir as ne vienus metus ieskojau savo kelio. Kai jau sugebi suvokti kas tu esi, koks tavo kelias ir pradedi suvokti save kaip kureja, tikrai sunku saves issizadeti. Ir dar daug yra pardavinetoju tarpe merginu, kurios jau daug metu dirba ir kuria savo srytyse. Ar jas kas plagijuoja?? Net jei ir bando plagijuoti, to nepadaro taip, kad butu viens prie vieno. Kodel? Kaip jums atrodo?? tikro isnesioto, savyje pajausto darbo- autorinio ir vienetinio- plagijato taip lengvai nepadarysi. QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 10:44) Mielos, darbštuolės Paskutiniu metu pastebėjome tokį mus liūdinantį poelgį: užvedamos naujos temos, kuriose skelbiama apie parduodamus darbelius. Darbeliai įvardijami kaip originalūs, tačiau labai aiškiai matyti, kad tai kopijos ankščiau pardavinėjančių moteryčių. Draugiškai priimame visas darbštuoles, dalinamės patirtimi, patariame bei pačios mokinamės. Tačiau labai piktinamės plagijavimu. Kurkite naujus darbelius, dalinkite džiaugsmą ir šilumą, ieškokite naujų įdėjų Gal kas manote kitaip? QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 11:11) Forume yra taisyklės, kurias reikėtų nors kartelį pasiskaityti. "NEŠVARIAI IŠSILIETI" neleisime Ši diskusija jau "verda" seniai, tik kitose temose QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 14:35) Čia gerai. Blogai būtų jei būtume neįdomios. Visos mes čia mokinamės, kopijavom ir rodėmės. Klaidas taisėme...Bet kai kas nors sumanydavo pardavinėti supermamoj darbelius gerbdavo savo mokytojas. Niekas nežviegia Tema buvo sukurta todėl, kad pamatėm darbelius nukopijuotus ir įvardintus, kad jie originalūs. Toks jausmas, kad VITA V dabar turi gėdintis, kad pamatė savo darbų kopiją Kažkam turi būti dar labiau gėda, kad įkėlė tiesiog informaciją. O jau kas galvoja skirtingai negu ENIGMA, tai visai įdomios QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 15:02) Tai nieko, tegu būna be galo Išsakykim savo nuomonę ir kitas nuomones gerbkime Žodžiu, mokysimės kultūringai bendrauti Ten tas Pvz ne iš mano posto QUOTE(rim@ @ 2007 03 21, 15:11) Plagiatas, kopija... Ir vėl juokinate rim@, man visad įdomu ir gera diskutuoti su žmonėmis kurie turi savo nuomonę ir ją gina, tiksliais argumentais, tuo tarpu būtent Jūsų postuose argumentų nebuvo, tik pašaipos arba bendro turinio pastebėjimai, bei labai įtikinama pirmoji žinutė - galėtų tapti ir šūkiu. Tai štai, vakar ilgai diskutavom su vyru šia tema Plagiatu arba kopija yra daiktas ar kitas vertę turintis kūrinys arba meno kūrinys kuris yra pakeistas labai mažu procentu ir mažai skiriasi nuo originalo, bei platinamas be autoriaus sutikimo. Ar turite nors viena autorines teises į kūrinius, darbus ??? Tad iš to seka išvada, kad tai gali būti reprodukcija, ir niekas daugiau O geros reprodukcijos gerai ir kainuoja. Tad jūs galite pilstyti viena ant kitos tokias pamazgas, kad visoms bus neskanu, tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate AUTORIUMI. O labai įsigilinus nei viena neesame padarę kažką naujo, viskas yra kopijuota, arba (šiuo atveju ypač kurios gina savo autorines teises ) pavogtos idėjos ir nusavintos. Labai gaila, kad iš kitokią nuomonę turinčių atstovių neišgirdau, nei vieno argumento , kuris tikslingai, bei remiantis protingumo ir teisingumo principais mane įtikintu.
[/quote].
Ar turite nors viena autorines teises į kūrinius, darbus ???....[/quote]--- Nu, as sito nesupratau, kokios dar autorines teises turiu tureti, i tai ka sukuriau? .[/quote]...., tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate AUTORIUMI.[/quote] Cia tikriausiai reiktu rasyti-KUReju???? O dar yra zodis- gamintojas, kuris oi kaip tinka. [/quote] O labai įsigilinus nei viena neesame padarę kažką naujo, viskas yra kopijuota, arba (šiuo atveju ypač kurios gina savo autorines teises ) pavogtos idėjos ir nusavintos. [/quote]
[quote=Crassula,2007 03 22, 10:52]
[/quote]. Ar turite nors viena autorines teises į kūrinius, darbus ???....[/quote]--- Nu, as sito nesupratau, kokios dar autorines teises turiu tureti, i tai ka sukuriau? .[/quote]...., tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate AUTORIUMI.[/quote] Cia tikriausiai reiktu rasyti-KUReju???? O dar yra zodis- gamintojas, kuris oi kaip tinka. [/quote] Visa tema apie autorines teises, Nes tik turin šias teises, tavo kūrinys yra originalas ir vienetis, arba vienintelis.
enigma labai protinga moteris ir graziai desto mintis, kurios labai sutampa su manosiomis. malonu skaityti
ENIGMA - temą užvedžiau, nes moterys norėjo pasisakyti ir tai darė kitose temose. Tačiau tie pasisakymai buvo daugiau iš vienos varpinės. Šioje temoje susikerta kelios nuomonės ir galima padiskutuoti. Pašaipos? Tai gal tiesiog perskaitei ne ta intonacija. Taip nepatiko vienas sakinukas, kuriame yra tavo nikas? Šitas veidukas Ar Jūs negalite juokinti kitų žmonių? Patinka kai jumis žavisi ir rašo: "visiškai sutinku su ENIGMOS postu" ir daug šautukų? Įdomu ar tais postais visiškai pritaria ENIGMA? Argumentai kam? Kodėl užvedžiau šią temą? Jau keliuose postuose buvau parašius. Savo pozicijos tai nesu parašiusi, nes nematau būtinumo, poreikio. Jei labai norėsite sužinoti - nesunku. Tikriausiai būsite pastebėjus, kad ilgai rašiau. Nereikėjo man argumentų ieškoti, tiesiog mažius aplinkui bėgioja QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 22, 11:04) Visa tema apie autorines teises, Nes tik turin šias teises, tavo kūrinys yra originalas ir vienetis, arba vienintelis. Dėl teisinės-įstatyminės pusės visai sutinku, čia patentais, popieriukais nepasimuosikuosim esmė pati moralė. yra forumiečių darbelių, kuriuos identiškus galėčiau padaryti. galėčiau, bet nedarau ir neprekiauju. tačiau jei prekiaučiau - tai butų gražu?normalu? atėjau nusikopinu ką kita darė ir įmetu savo naują temą kad darau tokius ir tokius darbelius. čia šiaip hipotetiškai kalbu, kad visgi bandyt suprasti apie ką eina kalba
[quote=ENIGMA,2007 03 22, 13:04]
. Ar turite nors viena autorines teises į kūrinius, darbus ???....[/quote]--- Nu, as sito nesupratau, kokios dar autorines teises turiu tureti, i tai ka sukuriau? .[/quote]...., tačiau dar kart atkreipsiu jūsų dėmesį nei viena neesate AUTORIUMI.[/quote] Cia tikriausiai reiktu rasyti-KUReju???? O dar yra zodis- gamintojas, kuris oi kaip tinka. [/quote] Visa tema apie autorines teises, Nes tik turin šias teises, tavo kūrinys yra originalas ir vienetis, arba vienintelis. [/quote] Nu cia atleiskite, bet laaabai jau kvailai skamba. Kal tuomet reiktu pikaso kaili nudirti, nes jis "neisieme" autoriniu teisiu??? Kas butu, jei tektu po kiekvienos lekstes issimti autorines teises?? Nu, cia kazkas baisiai lietuviska gavosi. Ai, o kuris tapytojas issieme patenta tapybai??? QUOTE(Crassula @ 2007 03 22, 09:55) Nu pvz. dekupazas- vienetinis klozeto dangtis apklijuotas lipuskemis- pries tai sikano dangtis buvo fabrikinis, o kazkas eme apklijavo ir jis tapo vienetiniu-autoriniu...Palankai kursus- ir tampi Autoriumi... Istikruju jau pradeda atrodyti, kad padarai kaku ir ji yra vienetinis, o jei dar sugebesi ant jo pasirasyti, jis taps ir autoriniu Aisku, gali buti ir trilitriakas meno objektu, bet tai turi buti.....palieku daugtaski... Taip, kad kai rasot, kad karoliai jusu yra ranku darbo, jus teisios. O papuosalu gamintoju tarpe, atleiskit, tikru autoriu nematau, arba beveik nematau. Jau yra pakankamai daug, kad jie yra ranku darbo. Super pasakyta
Šiaip tikrai nebūtina autorinių teisių LATGA-A registruot ar patentų išsiiminėt, kad autorius būtum. Čia galioja principas, kas pirmesnis, tas gudresnis
Man pačiai kartais kyla klausimų, va pavyzdžiui, randi kokioj rankdarbių knygoj schemutę kokio nėrinio ar siuvinėjimo, na kad ir karolių vėrimo. Padarai ir galvoji, na OK, aš esu ne autorius, o gamintojas, bet ar aš, užsimaniusi, galėčiau tą daiktą parduoti? Juk faktiškai tai autoriui priklauso ir neturtinės, ir turtinės teisės, jei jis jų niekam neperleidžia (o man tai jau tikrai autorius schemų turtinių teisių neperleido Arba šiaip kartais sunku susigaudyti, ar čia darai savo originalią mintį, ar tiesiog naršydama internete matei daug dalykų ir nusprendei apjungti motyvus, pasiskolinai iš kažko formą, bet atlikai kita technika... žodžiu, manau, kad kartais mes visos pakopijuojam net pačios to nenorėdamos Bet va, puikus pavyzdys yra rusaičių forumai, kur jos kartu vieną daiktą mezga. Ir ką... pas visas skirtingai gaunasi
pas rusaites nėra skyriaus, kur "originalūs" rankdarbiai būtų reklamuojami ir pardavinėjami
Visas konfliktas dėl vietos po saule SM. Siūlyčiau apmąstyt kitas galimybes ( prekybos vietos, reklamos ir užsakymo atlikimo tempų), antraip konkurencija visai visas išves iš proto QUOTE(Sraunius @ 2007 03 22, 15:16) pas rusaites nėra skyriaus, kur "originalūs" rankdarbiai būtų reklamuojami ir pardavinėjami Visas konfliktas dėl vietos po saule SM. Siūlyčiau apmąstyt kitas galimybes ( prekybos vietos, reklamos ir užsakymo atlikimo tempų), antraip konkurencija visai visas išves iš proto tai aš apie rusaites pavyzdį daviau, kad visos tą patį daro ir lyg net stengiasi panašiai atlikti, nukopijuoti, bet va, vis tiek neišeina beje, į teismą ne vienas lietuvių dailininkas ėjo dėl to, kad jo paveikslus kopijuoja, bet deja deja, arba nelaimėjo arba laimėjo, bet jau tokias kapeikines sumas che che, o dėl konkurencijos aš tai išvis nepergyvenu, nes nieko nepardavinėju
Merginos, autorinių teisių neturit ir tikrai neįrodysit, kuriai pirmesnei kilo idėja... kuri pirmesnė padarėt... o kuri pirmesnė (turėdama galimybę - t.y. fotiką
O dabar blondiniškas klausimas... O AR TURITE TEISĘ PREKIAUTI ...AR MOKATE MOKESČIUS ... ...tai ar verta taip audringai diskutuoti, kas teisus, o kas ne... ar tikrai visos esat sąžiningos ir teisios kitų atžvilgiu??? QUOTE(sizike @ 2007 03 22, 14:20) tai aš apie rusaites pavyzdį daviau, kad visos tą patį daro ir lyg net stengiasi panašiai atlikti, nukopijuoti, bet va, vis tiek neišeina Oho, kokia įdomi mintis QUOTE(edinka @ 2007 03 22, 19:22) O AR TURITE TEISĘ PREKIAUTI ...AR MOKATE MOKESČIUS ... ...tai ar verta taip audringai diskutuoti, kas teisus, o kas ne... ar tikrai visos esat sąžiningos ir teisios kitų atžvilgiu??? žinai ir troleibuse talonėlio kelis kartus neišmušiau o esmė tai čia nesiginčyti, tik šiaip pamastyti. ne įrodintėti savo autorystę, tik suprasti pati principą. aš jokiu būdu nesakau kad esu teisi. kartojuos..... yra forumiečių darbelių, kuriuos identiškus galėčiau padaryti. galėčiau, bet nedarau ir neprekiauju. tačiau jei prekiaučiau - tai butų gražu?normalu? atėjau nusikopijuoju ką kita darė ir įmetu savo naują temą kad darau tokius ir tokius darbelius. čia šiaip hipotetiškai kalbu, kad visgi bandyt suprasti apie ką eina kalba (nekalbu apie karoliukus, burbuliukus, bet tikrai yra darbelių, kurie išskiria vieną ar kitą autorių iš kitų, kur net galerijoj pamačius, be jokio užrašo atpažįsti ir žinai kieno tai darbas)
nu joooo.....
VITA_V, teisingai pasakei - apie moralę. Niekaip nesuprantu tų mergaičių, kurios pas vieną, pas kitą kažką gražaus pamatė, ir, tipo - o, pas jas perka, padarysiu aš ir iš manęs pirks Aš darau papuošaliuus iš Fimo polimerinio molio. Teisybė - lygiai tokio pat nepadarysiu ir aš antrą kartą, nes tai praktiškai neįmanoma. Bet jeigu yra mano gaminys - nuo iki - tai kodėl turėtų kažkas iš manęs tai savintis? Pačią idėją, atlikimo principą ir pan.... Labai smagu, kad tiek daug mergaičių užsiima visokia gamyba, bet labai labai noriu visoms palinkėti originalumo
Labai keista diskusija. Tikroji nuoskauda suvyniota į vatą (gal labiau tiktų pasakyti į vilną
QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2007 03 23, 13:49) Labai keista diskusija. Tikroji nuoskauda suvyniota į vatą (gal labiau tiktų pasakyti į vilną ne nu vėl trukt nuo pradžių vėl iš pradžių......prie ko čia mokesčiai......ar dėl to, kad nemoku kažkam kažkokių mokesčių, neišmušu talonėlio troleibuse negaliu kalbėti. tai tada išvis nekalbėkim - nes nė vieno švento nėra ištiesų, geriau jau į lauką. nes diskusija beprasmė kiekvienai po žibutę
tema gera, bet teisių čia nėra, nes visos vienodai teisios
vat veltinės rožės labai populiarus papuošalas, velia visos kas netingi, gatvėje "tokių rožių" tikrai daug, bet jos visos originalios, nes rankų darbo, jų taip pat pilna galerijose, kur jas galima nusipirkt ir kur tik nori, jei sakysim aš nuvėliau rožę turkio spalvos su žaliais kraštais ir pasiuvinėjau, ružavais karoliukais, įdėjau jos foto į SM, kad parduodu, tai gaunasi, kad niekas negali čia rožių veltų pardavinėt arba turi rašyt, kad plagijuota nuo sicilijos nemanau, bet jei tokią pat rožę kaip aš aprašiau po kelių dienelių įdėtų kita forumietė, tada gal ir galima pradėt galvot, kad ji nukopijavo, bet turbūt nei viena nuvėlusios savo darbelį ar numezgusios...... ir nufotografavusios nesiunčiat jo fotografijos sau registruotu laišku, kad paskui įrodinėt autorystę, o tokių karolių kokie čia buvo pirmame poste įdėti kaip pavyzdys, tai mačiau krūvas tiek rusaičių forumuose, tiek lietuvaičių, tiek biserio knygose ir žurnaluose, kuriuos dauguma siunčiasi nemokamai ir naudijasi juose esančiomis schemomis ir idėjomis o šiaip tai nemanau, kad etiška buvo imt konkrečias dvi forumietes su jų nicais ir vardais, galima buvo ir abstrakčiau viską padaryt
ot tai džiaugsmas, jeigu kažkas kopijuoja ir parduoda
Linada,
Niu matyt, ne tik talonėlio nežymėjai, kad taip kaip ant nuospaudos pataikėm P.S. Prisiminiau vieną gerą seną rusišką anekdotą (kad jau kapt už vadžių ir susipynė sąžinė su mokesčiais-nieko asmeniško, tik globaliai) Ivanovas moka mokesčius, jo sąžinė švari ir jis miega ramiai. Petrovas nemoka mokesčių, jo sąžinė miega. Perovas miega ramiai, nes sąžinė jam netrukdo miegot P.S. Sicilija P.P.S. Jurate, Na tuomet būkime pagiežingomis, bet jei kažkas pradėtų domėtis kieno pirminė idėja, tai dar didelis klausimas ar "audorystę" įrodinėjantis asmuo pats nebus copy+paste padaręs P.P.P.S. Kai aš tapau žirgus, žirafas, tai paprastai modelis būna iš nuotraukos (o siaube
Tarkim :
Yra snickers ir dabar atsirado turkiški ala snickersai už 70 centų .... kai gaila pinigų - perku turkiškus, vistiek kažkas panašaus, bet kažko ir trūksta. O kai užsimanau tikro snikerio - tai ir perku tikrą, bet brangiau... Gal kas nors ir supras ką aš tuo norėjau pasakyti Mano nuomonė tokia - jūsų darbai mėgstami ? Populiarūs ? Juos parduodate ir demonstruojate viešai ? Jus netrukus pradės kopijuoti. Susitaikykit su tuo ...
Nu aš ir truputį nustebinta dėl to pavyzdžio, kur piktinasi "nukopijuotom" spiralėm
|