QUOTE(Isila @ 2007 03 21, 16:50)
Mano pagrindinis kriterijus - vardas turi būti lietuviškas
Retas - tikrai nenoriu, kad pašaukus vardu dar dešimt atsisuktų
būtų gera reikšmė, na ir patiktų abiem su vyru. Jie nors vienas šių kriterijų neatitinka - vardą braukiu iš sąrašo. Va, labai gražus man vardas Pijus, ale reikšmė nepatinka. Labai patinka Matas - ir reikšmė super, ir vardas gražus, ale toooooks dažnas. Gražus vardas Naglis - vyras nesutinka. Tikiuosi, antras bus mergaitė, nes čia mažiau ginčų kyla
Jeigu jau duot mitologinį vardą, tai būtinai lietuvišką. NA, aš išvis už lietuvišus vardus
Jeigu jau duot mitologinį vardą, tai būtinai lietuvišką. NA, aš išvis už lietuvišus vardus
Kiek žinau, Matas ir Pijus - tikrai nelietuviški vardai, nors man Matas tai labai liuks
Šiaip mano manymu, tai jei vadinsim vaikus vien lietuviškais vardais, labai jau jie kartosis, nes kiek teko pastebėti, nėra lietuviškų vardų daug, reikia gerokai pakapstyt istorinius dokumentus, norint tų vardų atrasti. Na, nekalbu apie populiariuosius Kęstutį ir Algirdą, Vytautą ar Gediminą. Na, bet gal čia tik aš tokia nežiniukė
Mes savo pirmąjį, jei bus berniukas (kol kas dar nesimato
Tiesa, dar galvojam, kad kai turėsim daugiau atžalų, jiems vardus derinsim tarpusavyje, na, sakykim, jei pirmasis Jokūbas, tai ir kitų vardai, kad būtų tuomet kažkuo susiję bei, žinoma, atitiktų visus kitus "tinkamo vardo" kriterijus
Papildyta:
QUOTE(swajojuu @ 2008 02 29, 00:18)
Labai labai grazu:))))))
Papildyta:
As ir pati noreciau savo vaikui panasu varda duoti. O del tu vardu rinkimo- man svarbiausias kriterijus yra, kad vardas butu prasmingas, stiprus ir savotiskai globojantis vaika. Visiems savo vaikams rengiuosi duoti vardus, prasme susijusius su Dievu, pvz. Eleonora- (hebraju k.) Dievas mano sviesa, Anielius- graikiskai geros zinios nesejas arba tiesiog sulietuvintas vardo Angelas variantas, Gabrielius- (hebraju k.)- Dievas mano stiprybe, Emanuele- (hebraju k.) Dievas su tavimi.
Beveik visi jie yra archajiski, kile is senosios hebraju kalbos, t.y. tos pacios, kuria buvo parasyta biblija
Papildyta:
dar Doroteja- senaja graiku kalba reiskia Dievo dovana.
P.S. esu beveik isitikinusi, kad daug kam mano motyvai duodant vaikui varda pasirodys senamadiski ar net juokingi
Papildyta:
As ir pati noreciau savo vaikui panasu varda duoti. O del tu vardu rinkimo- man svarbiausias kriterijus yra, kad vardas butu prasmingas, stiprus ir savotiskai globojantis vaika. Visiems savo vaikams rengiuosi duoti vardus, prasme susijusius su Dievu, pvz. Eleonora- (hebraju k.) Dievas mano sviesa, Anielius- graikiskai geros zinios nesejas arba tiesiog sulietuvintas vardo Angelas variantas, Gabrielius- (hebraju k.)- Dievas mano stiprybe, Emanuele- (hebraju k.) Dievas su tavimi.
Beveik visi jie yra archajiski, kile is senosios hebraju kalbos, t.y. tos pacios, kuria buvo parasyta biblija
Papildyta:
dar Doroteja- senaja graiku kalba reiskia Dievo dovana.
P.S. esu beveik isitikinusi, kad daug kam mano motyvai duodant vaikui varda pasirodys senamadiski ar net juokingi
Man kaip tik - labai geri motyvai atrodo