Įkraunama...
Įkraunama...

Butai Vaduvos gatvėje

Sveikos, kas ką gali pasakyti apie RD statybu statomus 2 daugiaaukscius namus vaduvos gatveje? Kainos per daug nesikandžioja, labai idomu kodel. ar kad gelezinkelis po langais(idomu kaip ten triuksmas) ar dar kazkas yra ten paslepta. Gal kas ka zinot?
Atsakyti
QUOTE(neru @ 2007 03 21, 13:59)
Sveikos, kas ką gali pasakyti apie RD statybu statomus 2 daugiaaukscius namus vaduvos gatveje? Kainos per daug nesikandžioja, labai idomu kodel. ar kad gelezinkelis po langais(idomu kaip ten triuksmas) ar dar kazkas yra ten paslepta. Gal kas ka zinot?



Na tenais rajonas nelabai koks schmoll.gif

Išnuomuojam tenais butuką, baisus rajonas. Nors nuomininkė nesiskundžia, bet tenais niekad gyvent neičiau. Aplink alkoholikai, bomžai, baisu vaikščioti g.gif Kažkas panašaus kaip prie čigonų taboro ar stoties.
Atsakyti
Nu nežinau dėl rajono baisumo. Mes čia antri metai nuomojamės ir esam labai patenkinti rajonu. Netgi specialiai čia buto ieškojom pirkti. Bomžų ten nėra. Nereikia sakyti. Ten tik vietiniai pijokėliai, kurie linguodami namo grįžinėja - bet kur jų nėra?
Atsakyti
Keistai mes čia šitą temą pradėjom, bet gal susiburkim, kas čia butus įsigijom. Pirmas korpusas jau visas užimtas - reiškia mūsų nemažai. Šiandien buvom pasivaikščioti po statybas. Sužavėjo mane apylinkės ir vaizdas pro langus - miškai, miškai, miškai... thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, va mes ir nusipirkom ten butą 2 korp, tik ir aš lb bijau del rajono, bet gal nieko priprasim biggrin.gif lb noreciau susipažint su mamom iš čia, nes tam rajone nieko nepažystu verysad.gif
Atsakyti
Sveika, Raskeee, mes irgi 2 korpuse rezervavom 4u.gif
Dabar laukiam, kol bankelis sutartį sutvarkys.

Dėl rajono aš rami. Gyvename mes dabar Ž.Paneriuose. Ir tik čia buto norėjom, nors galėjom ir kitur pirkti - tikrai ne dėl žemos kainos ėmėm.

O kelintas jūsų butas?
Atsakyti
laba Meškuolė, na su banku mes jau susitvarkem thumbup.gif db tik lieka laukt kada galesim pradet isirenginet biggrin.gif mes gyvensim 5 aukste biggrin.gif o jus kuriame? va rytoj vaziuosim dar karteli apsiziuret kaip ten kas, gal antra kart atvykus bus geresnis ispudis smile.gif sunglasses2.gif
Atsakyti
Mes 4 aukšte. Tai kaip ir visai šalia 4u.gif
Šiandien bankas skambino, kad jau galime atvažiuoti sutartį pasirašyti thumbup.gif tai kaip ir ramiau ax.gif

Mes buvome 1 korpuse pasivaikščioti - tai kaip ir nieko. O 2 kai buvome savaitgalį, tai visa rytinė namo pusė žaliomis užuolaidomis uždengta, mat šiltinimą klijuoja iš išorės, grindys juodais celofanais nutiestos, dar nebetonuotos, niūrokai atrodo.
Atsakyti
labas. As domiuosi butais Vaduvos g., ir norejau paklausti tu, kas jau isigijo ar dar rimciau pasidomejo statybomis, statytojais ir tt., ar atkreipete demesi, kad pagal preliminarios sutarties 1.2 punkta, zeme po namu yra isnuomota (nuomininkas - Kamintras) is valstybes, o pastacius butus nuomininko teisės ir pareigos pereis butu savininku bendrijai. Taigi, reiketu susipazinti su sia zemes nnuomos sutartimi, kokiam terminui ji sudaryta, kokia nuomos kaina ir tt. Gal kas pasidomejote ar tiesiog aklai pasirasot sutartis?
Atsakyti
Neklausėm dėl tos žemės nuomos, nes vis tiek gi arklio nekainuos ta nuoma. Be to, manau, kad situacija turėtų būti tokia pati, kaip ir Pagiriuose - ten taip pat Kamintras stato. Žemė išnuomota 99 metams, o kadangi kuriama bendrija, tai nuomos mokėti nereikės. Jeigu ką sužinosi, tai aišku ir mums malonu būtų sužinoti 4u.gif
Atsakyti
Yra priimtas ne vienas Vyriausybės nutarimas dėl valstybinės žemės nuomos kainos ir dabar tingiu labai knistis, bet bent jau pagal 2002 m. nutarimą Nr. 1798, nuomos kaina gali buti 1,5-4 procentai nuo žemės vertės.
Turiu nekilnojamojo turto registro išrašą, ten 2006-02-20 sklypo vidutine rinkos verte buvo nustatyta 156 533 Lt. tai tikrai nera daug, bet nebutinai nuo sios vertes buvo apskaiciuotas zemes nuomos mokestis. Tikslu mokesčio dydį galima išsiaiškinti tik susipažinus su žemės nuomos sutartimi, sudaryta tarp Kamintro ir apskrities virsininko. Svarbios ir kitos sutarties salygos. Imanoma, kad keiciantis nuomininkui gali buti perskaiciuota ir zemes sklypo verte iki, pvz., 500 000 lt ar dar daugiau (pagal rinkos kainą). Padalinus ant visu gyventoju, tai galbut ir nebus didele suma.... Galbut.
Tavo pasakymas, "kadangi kuriama bendrija, tai nuomos mokėti nereikės" yra nelabai suprantamas. Is ko tavo nuomone susideda bendrija? Ji susideda is butų savininkų, taigi ne kas kitas kaip jie ir mokės mokesčius.
Siandien buvau nuvaziavęs pažiūrėti į įvykio vietą smile.gif Nu tai ką aš žinau.. Savotiška vieta... Su parkavimu visiški ragai. Rdstatyba sako, kad statys antzeminę aikštelę, bet sunku įsivaizduoti, kur ją įkiš, nes ten visai nebėra vietos.
Atsakyti
Aš tikrai nesigilinau į tą žemės nuomą. Dėl bendrijos norėjau pasakyti, kad, kaip Pagirių pirkėjai kalba, bendrijos nuomos mokesčio nemoka, t. y. jos, kaipo tokios organizacijos, nuo jo atleidžiamos. Gal ir neteisybė tatai, nes neradau jokio norminio akto, numatančio tokią lengvatą.
Pagal tavo pateiktus skaičius gaunasi apie 60 Lt vienam butui per metus. Jeigu nuo 500 tūkst. skaičiuos - apie 200 Lt, gaunasi 16 Lt per mėn. Argi čia daug? Radau aš tą nutarimą, kur nuomos mokestis max 4 proc. metams nustatytas (LRV 2003 11 10 Nr. 1387). Tai lyg ir negali būti daugiau.
O šiaip butą mes imame dėl mus sužavėjusios vietos, todėl galiu ir daugiau sumokėti, jeigu reikia.

Dėl aikštelės, manau, kad gali būti ten, kur dabar statybininkų būdos stovi. Bent jau taip pagal maketą atrodo. Jo, su parkingu gali būti nekas. Be tai gal pastatys. Optimizmo daugiau 4u.gif

Atsakyti