Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Aš tavęs nemyliu!"
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Vilva
Paskutiniu metu 3,5 metų sūnus supyksta ar kas nepatinka ir iškart išpyškina "Aš tavęs nemyliu!". Kaip reaguoti? Atgal pasakau, kad "o aš tave myliu", tada ir jis jau prisipažįsta meilėj smile.gif Vakar bandžiau kalbėti su juo, kad taip nereikia sakyti, geriau sakyk, kad pyksti, kad jei nuolat kitiems tai kartosi, tai ir tavęs nemylės. O šįryt ir vėl ta pati "dainelė"... Kaip elgtis? Gal išvis nereaguoti į tokį pasakymą?
SMV
Pabandymui:

Kiekviena karta, kai vaikas pasako "as taves nemyliu", tiesiog jam pasakykite "tu dabar pyksti?", o esant atvirkstinei situacijai, kai jis jus supykdo, sakykite "as pykstu ant taves" arba "tetis pyksta". Netgi ir kitus jausmus stenkites kuo dazniau ivardinti: "as pavargau", "as neistengiu", "as dziaugiuosi/ stengiuosi/ nenoriu/ myliu/ bijau "ir pan. Netrukus jis ims tai megdzioti ir zodziai pasikeis. Taip jis mokysis tiksliai ivardinti savo jausmus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.