Nelabai seniai suzinojau, kad medus ir pienas vartojami nestuo metu gali kudikeli padaryti baisiai alergiska... Man jau 38-ta savaite ir per visa nestuma suvartojau siek tiek daugiau nei puslitri medaus (ypac persalimu metu), o be pieno jau kelis menesius gyventi negaliu (kas vakara maziausiai po puslitri ismaukiu
O man gydytoja sake, kad toks mitas - senosios kartos gydytoju nezinojimas. Siandienine medicina irode, kd nestumo metu BUTINA valgyti kuo ivairesnius produktus (kam pati nesate alergiska), tame tarpe ir medu, pieno produktus. Pirmiausia, tai tokio pieno, kuris alergizuoti gali, tai nebent tiesiai is karves papo reiketu atsigert. O antra, nestumo metu vaisius igauna su "alergizuojanciais" produktais imuniteta jiems. T.y., norint, kad vaikas nebutu alergiskas medui, reikia medaus paskanauti nestumo metu. SAIKINGAI galima valgyti absoliuciai viska. Ir REIKIA.
QUOTE(jbs @ 2007 03 23, 16:25) O man gydytoja sake, kad toks mitas - senosios kartos gydytoju nezinojimas. Siandienine medicina irode, kd nestumo metu BUTINA valgyti kuo ivairesnius produktus (kam pati nesate alergiska), tame tarpe ir medu, pieno produktus. Pirmiausia, tai tokio pieno, kuris alergizuoti gali, tai nebent tiesiai is karves papo reiketu atsigert. O antra, nestumo metu vaisius igauna su "alergizuojanciais" produktais imuniteta jiems. T.y., norint, kad vaikas nebutu alergiskas medui, reikia medaus paskanauti nestumo metu. SAIKINGAI galima valgyti absoliuciai viska. Ir REIKIA. kazkaip visalaik ir as buvau tokios nuomones, bet va neseniai isgirdau, kad jau ko ko, bet medaus, tai reiketu poraktiskai visiskai vengt... bet kuo gydytis persalus? kazkaip medus atrodo naturaliausias ir nekenksmingiausias. na paziuresim ateity...
Cia tas pats kad apelsinu negalima valgyti,nes vaikas bus jiems alergiskas.Nesamone!As irgi daug sirgau,gydziausi medum ir pienu,ir apelsinus valgiau.Vaikas gime nealergiskas niekam:)
QUOTE(Yellow @ 2007 03 24, 22:29) turiu drauge, kuri knygomis vadovavosi ir buvo pavyzdinga neshtuke beje, mano mama su manim citrinas naikino - jokios alergojos neturiu
tuomet viskas aisku - bobuciu ismislai!
QUOTE(luka78 @ 2007 03 25, 16:16) turiu drauge, kuri knygomis vadovavosi ir buvo pavyzdinga neshtuke beje, mano mama su manim citrinas naikino - jokios alergojos neturiu
geriu piena, valgau jogurtus ir varske, medus irgi ieina i raciona... per kaledas valgiau mandarinus, apelsinu sulciu geriu daznai... ir netikiu visais tais prietarais... jei organizmas reiklauja tai kodel save kankint? kai maitini krutimi tada manau reikia prisiziuret, o dabar nieko cia nepakenks...
beje kam rugstingumas sukiles, pieno stikline ar puse labai padeda ji numalsinti
Na ir prigasdinot cia mane
man kaip tik rūgštingumas žiauriai padidėjęs, tai geriausias maistas miusliai su pienuku
Pasisakysiu kaip alergiško vaiko mama
Susidūrus su alergija domėjausi jos priežastimis. Dabar mano nuomonė tokia - alergiją įtakoja keletas faktorių - alergiški žmonės šeimoje - pvz mano anyta serga astma. Alergologai nerekomenduoja gerti polivitaminų nėštumo metu. Na ir aišku, nėštumo metu vartojami produktai. Kitaip tariant, jeigu šeimoje yra alergiškų žmonių, tuomet siūlyčiau atsargiau elgtis nėštumo metu. O šiaip tai laimės dalykas - laimingos mamytės ir vaikučiai, nesusidūrę su bėrimais. O jeigu bers, tai kantrybės ir per daug nesinervuokit. Labai daug alergijų išaugama
na as tai supratau, kad alergija gali buti, gali ir nebuti, nepaisant to, ka vartojai nestumo metu, o susideda keletas faktoriu. Tikiuosi, kad jokios alergijos mums nepasireiks...
QUOTE(Nitner @ 2007 04 17, 09:25) Pasisakysiu kaip alergiško vaiko mama Susidūrus su alergija domėjausi jos priežastimis. Dabar mano nuomonė tokia - alergiją įtakoja keletas faktorių - alergiški žmonės šeimoje - pvz mano anyta serga astma. Alergologai nerekomenduoja gerti polivitaminų nėštumo metu. Na ir aišku, nėštumo metu vartojami produktai. Kitaip tariant, jeigu šeimoje yra alergiškų žmonių, tuomet siūlyčiau atsargiau elgtis nėštumo metu. O šiaip tai laimės dalykas - laimingos mamytės ir vaikučiai, nesusidūrę su bėrimais. O jeigu bers, tai kantrybės ir per daug nesinervuokit. Labai daug alergijų išaugama QUOTE(Yellow @ 2007 04 17, 10:53) na as tai supratau, kad alergija gali buti, gali ir nebuti, nepaisant to, ka vartojai nestumo metu, o susideda keletas faktoriu. Tikiuosi, kad jokios alergijos mums nepasireiks... Būtent
man tai keisciausia tai, kad nemegau pieno pries tai visai. o nuo 8men isgeriu po litra per diena - tiesiog skanu pasidare ir organizmas jo reikalauja
be to, niekada net nemaniau, kad nuo pieno gali atsirasti alergija QUOTE(laurrencja @ 2007 11 12, 15:45) man tai keisciausia tai, kad nemegau pieno pries tai visai. o nuo 8men isgeriu po litra per diena - tiesiog skanu pasidare ir organizmas jo reikalauja be to, niekada net nemaniau, kad nuo pieno gali atsirasti alergija Geriu pieną kiekvieną dieną po puodelį, tai puikus kalcio šaltinis
na, manomazei jau beveik 8 menesiai, bet sunku pasakyti, ar ji alergiska. Be abejo, buna situaciju, kai ja paberia nuo kokio nors mano suvalgyto (pati maitinu) maisto, ar ji ka nors suvalgo... Bet taip juk buna visiems vaikams. Na, mano poziuriu, priskirciau ja prie alergisku vaiku, taciau ne itin. Tiesiog stengiuosi vengti alergizuojanciu produktu, kad neastrinti situacijos, o siaip lyg ir nieko tokio blogo neoastebejau
pieną ar pieno produktus stengiuosi vartoti kasdien. Nes tai ne tik sveika, bet man dar ir skanu
o štai medaus biški prisibijau iki šios dienos suvartojau gal tik porą valgomųjų šaukštų medaus. kaip ir temos autorė - dėl peršalimo QUOTE(Yellow @ 2007 03 24, 19:29) oi tikrai nei dienos be apelsino neisgyvenciau... Papildyta: juk mazylis svekas tada kai mamyte sveka,gerti piena ar valgyti vaisius geriau nei ryti tabletes,kad papildytum savo organizma(nors vitaminu irgi neatsisakykite).nemanau ,kad isnesiotume sveikus vaikelius jei valgytume tik ora... :
vat ir as netkejau jokiom alergijom, nes niekad ju nebuvvau turejus, dabar nestumas eina i pabaiga, man pradejo berti riesus ir kasdien berimai vis dideja
esu didele vaisiu megeja, valgau kasdien, taip pat geriu vitaminus, nes su dvynukais gydytoja liepe, mano vyras ir jo mama alergiski, tai dabar suku galva ar cia mano vaikiukai pilve alergiski ir mane del to beria ar cia pas mane ta alergija atsirado QUOTE(lucky_star @ 2007 11 25, 11:49) vat ir as netkejau jokiom alergijom, nes niekad ju nebuvvau turejus, dabar nestumas eina i pabaiga, man pradejo berti riesus ir kasdien berimai vis dideja esu didele vaisiu megeja, valgau kasdien, taip pat geriu vitaminus, nes su dvynukais gydytoja liepe, mano vyras ir jo mama alergiski, tai dabar suku galva ar cia mano vaikiukai pilve alergiski ir mane del to beria ar cia pas mane ta alergija atsirado Nesijaudink gal cia ne nuo maisto, man taip yra buve nuo skalbimo milteliu.
Turbūt polinkį į alergiją daugiau genai lemia. Nes su dukryte būdama nėščia buvau stipriai sukandžiota bičių(dėl ko gydytoja barė, bet ką darysi-nepasakysiu bitėm palaukit kitų metų) ir medaus ne vieną litrą suvalgiau, pieną taip pat gausiai gėriau. Mergytei jau du metukai, kol kas neturėjom tokių bėdelių
pieno nestumo metu ir as geriau labai daug, labai norejosi, o ir karteli turejau visai neprasta girpa ir bronchita tai pienas su medum arba arbata su medum buvo mano pagrindinis vaistas, manau kad medus alergizuot gali jei ji kaip meskinas saukstais semsi o pienas is vis nemanau kad galetu alergizuot (kalbu apie nestumo metu vartojama piena ar jo produktus), taip kad ko gero viskas su saiku tinka, kaip ir citrusiniai vaisiai ar sokoladas, jei valgomi kilogramais, be abejo gali pridaryt problemyciu, o siaip viskas i sveikata
man gydytoja yra sakiusi kad siltas pienas ir medus nesuderinama, negalima ju kartyu vartoti.
QUOTE(lincikas5 @ 2008 09 25, 14:36) Nemanau kad daug, tiesiog reikia pasisaugoti jei šeimoj yra alergiškų bičių produktams. Čia kaip ir su bičių įgėlimu, vienam nieko, o kitą ligoninėj vos atgriebia. Dėl to ir mažiems vaikams iki 1 metų nerekomenduojama duoti medaus, nes tos alergijos bičių produktams gali būti labai jau stiprios. Be to dar priklauso koks tas medus, viena yra natūralus, o kita cukrum šertų ir apskritai apdirbtas.
Manau vaikuciui medus ar pienas gali pakenkti tik tuo atveju, jai pati mamyte buna jiems alergiska. O siaip pienas gi kalcio saltinis, o jis butinas nestumo metu, tiek nestukei tiek ir leliaus vystymuisi. O del medaus tai zinau tai, kad medu i arbata reik issideti tokiu momentu, kuriuo arbata jus geriate t.y. jei negalite gerti karstos arbatos, tai meduti reik deti arbatai siektiek pravesus, nes kitaip organizmas ji priima ne kaip vaista, o kaip nuoda. Bet cia nera visai patvirtinta versija. Tiesiog jei nenorite rizikuoti is baimes, kad kazkas gali atsitikti, tiesiog medu i arbata ar piena isidekit veliau ir tiek.
Drauges ginekologe sake, kad pries nestumo gala (pries kelias savaites) reikia kasdien po sauksteli medaus suvalgyti, kad lengvesnis gimdymas butu.
Ne,nu, skaitau skaitau ir vis "linksmiau" darosi. Gydytoja liepė negert vitaminų, aš vos bepaeinu kaip silpna, vis bandau galvoti iš kokio maisto galėčiau nors šiek tiek daugiau jėgų gauti... Sugalvojau, kad medus tikrai turėtų padėti. O čia pasirodo alergizuoja...
Rūpus miltai, tai kas da alergizuoja? Gal ir vanduo....? QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 08 30, 14:44) Ne,nu, skaitau skaitau ir vis "linksmiau" darosi. Gydytoja liepė negert vitaminų, aš vos bepaeinu kaip silpna, vis bandau galvoti iš kokio maisto galėčiau nors šiek tiek daugiau jėgų gauti... Sugalvojau, kad medus tikrai turėtų padėti. O čia pasirodo alergizuoja... Rūpus miltai, tai kas da alergizuoja? Gal ir vanduo....? ...greit nesciom nieko negalima bus a nei valgyti, a nei gerti, viskas kenkia... ... Rekomenduojama nėščiosioms nepiktnaudžiauti ir pienu: vaisius gali įsijautrinti pieno baltymui, ir vėliau kūdikį maitinant pienu, gali išberti. Kad netrūktų kalcio, neretai nėščiosioms patariama gerti daug pieno, todėl būsimos mamos ir stengiasi kuo daugiau valgyti pieniškų produktų. Toks įjautrintas kūdikis gali būti alergiškas ne tik svetimam karvės, bet ir mamos pienui. Pirmaisiais kūdikystės mėnesiais bene dažniausiai ir išberia nuo pieno. QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 08 30, 13:44) Ne,nu, skaitau skaitau ir vis "linksmiau" darosi. Gydytoja liepė negert vitaminų, aš vos bepaeinu kaip silpna, vis bandau galvoti iš kokio maisto galėčiau nors šiek tiek daugiau jėgų gauti... Sugalvojau, kad medus tikrai turėtų padėti. O čia pasirodo alergizuoja... Rūpus miltai, tai kas da alergizuoja? Gal ir vanduo....? Manau daugiau alergizuoja visokie maisto priedai ir kiti šlamštai. Neįsivaisduoju savo raciono be pieno produktų ar be kiaušinių. Organizmas jų reikalaute reikalavo. Mano mama kiaušinius valgė, kai manęs laukėsi (iki to jų nemėgo Beje kiaušinių tryniai labai naudingi nėščiajai. Ir gydytoja sakė ir knygoj skaičiau. Papildyta: QUOTE(Yny @ 2009 01 22, 20:08) Manau vaikuciui medus ar pienas gali pakenkti tik tuo atveju, jai pati mamyte buna jiems alergiska. O siaip pienas gi kalcio saltinis, o jis butinas nestumo metu, tiek nestukei tiek ir leliaus vystymuisi. O del medaus tai zinau tai, kad medu i arbata reik issideti tokiu momentu, kuriuo arbata jus geriate t.y. jei negalite gerti karstos arbatos, tai meduti reik deti arbatai siektiek pravesus, nes kitaip organizmas ji priima ne kaip vaista, o kaip nuoda. Bet cia nera visai patvirtinta versija. Tiesiog jei nenorite rizikuoti is baimes, kad kazkas gali atsitikti, tiesiog medu i arbata ar piena isidekit veliau ir tiek. Tiesiog medus patekęs į daugiau ne 40 laipsnių skystį, praranda savo naudingąsias savybes. Papildyta: QUOTE(Božen@ @ 2009 09 01, 08:09) ...greit nesciom nieko negalima bus a nei valgyti, a nei gerti, viskas kenkia... ... Rekomenduojama nėščiosioms nepiktnaudžiauti ir pienu: vaisius gali įsijautrinti pieno baltymui, ir vėliau kūdikį maitinant pienu, gali išberti. Kad netrūktų kalcio, neretai nėščiosioms patariama gerti daug pieno, todėl būsimos mamos ir stengiasi kuo daugiau valgyti pieniškų produktų. Toks įjautrintas kūdikis gali būti alergiškas ne tik svetimam karvės, bet ir mamos pienui. Pirmaisiais kūdikystės mėnesiais bene dažniausiai ir išberia nuo pieno. nu tai jei per prievartą gersi, tai taip ir bus, o jei vartosi tik tiek kiek pačiam organizmui norisi, ai jau kas kita.
Sveikos, as manau jei organizmas reikalauja vieno ar koti produkto, vadinasi jam reikia ir apie alergija nera ka ir galvoti. Medaus valgau kai noriu ir po truputi, pieno retai isgeriu ir tik tada kai noriu, nieko savo organizmui nepersiu per prievarta.
Ką tik pagalvojau, kad jeigu reikia gerti ir valgyti tik tai ką nori, tai vandens aš klaikiai nenoriu.... Gal organizmui nereikia?
kai nenoriu tai negeriu aš to vandens, kai noriu -geriu
pienas su saiku , - kodel gi ne? visai skanu ir jogurtas, varske, kefyras. man labai kyla rugstys, sako pienas mazina rugstinguma, tai po truputeli isgeriu...
QUOTE(karalaiti @ 2009 09 17, 12:27) pienas su saiku , - kodel gi ne? visai skanu ir jogurtas, varske, kefyras. man labai kyla rugstys, sako pienas mazina rugstinguma, tai po truputeli isgeriu... Na man kaip tik gydytoja liepė valgyt pieno produktų - ypač varškės, nes ten didesnė kalcio koncentracija. O ir knygose kiek skaičiau
Man medaus nesinori kažkaip, o pieno tai nemažai geriu. Netikiu, kad nuo to priklauso kas nors. Mano mama, kai laukėsi manęs, kiekvieną dieną nuo antro trimestro gėrė labai daug karšto pieno su medum ir nieko ... Niekam nesu alergiška
be to žmonėws būna painioja alergiją pienui ir laktozės netoleravimą. O Laktozės netoleravimas yra visai normalu. Nepamenu kiek procentų žmonių mūsų gyv. zonoje yra netolerantiški. Ne visi gi gali kaip suomiai pieną su silke gert
Buvau persalusi tai tik medum ir citrina gydziausi. Tikiuosi nepakenkiau savo mazylei.
As visa ziema pries miega vartojau stikline silto pieno su sauksteliu medumi. Uztat nevalgiau jokiu papildomu polivitaminu. Manau alergija vaikeliui gali atsirasti del tu sintetiniu vitaminu, o ne del pieno ar medaus
per pirmaji nestuma tiesiog cukru buvau pakeitusi i medu kiek jo norejau
as kiek girdejusi kad kudikiams medaus negalima, o ne nesciai
Nu as medu valgau kas diena, gal ir negerai
o gal kas zinot, ar galima i diena nustatyta norma valgyti biciu duoneles? |