Iš anksto ačiū
Sveiki. Esu UAB akcininkė, mano sutuoktinis yra jos direktorius, bet ne akcininkas. Sutuoktinis turi nepilnametį vaiką iš pirmos santuokos. Sutuoktiniui alimentai buvo priteisti prieš naujo CK atsiradimą ir lygus 25 proc. jo visų pajamų. Alimentai ,kurių suma 800 lt/men. yra mokami tvarkingai. Ar gali buvusi sutuoktinė reikalauti, kad jai būtų mokama UAB pelno dalis, įmonė yra musu bendra nuosavybė, tik kad aš esu vienintelė akcininkė?[I] Kol kas nenorime prašyti nustatyti fiksuotos alimentų sumos, nes buvusiai sutuoktiniai tikrai ne pagal vaiko poreikį pakilęs apetitas,ji dairosi bei renka informaciją apie mūsų turimą nekilnojamą turtą ir uždirbamas pajamas. Žinau, kad gali reikalauti daugiau pinigų, bet manome, kad pati turėtų prisidėti .Vaikui jau 15 metų, jam nereikia priežiūros namuose sveikas ir drūtas. Pati niekur nedirba visą gyvenimą
Iš anksto ačiū
Pagal Jūsų pateiką situaciją buvusi gali pretenduoti tik į vyro pajamas( atlyginimą, premijas) UAB turtas net ir akcininkui yra "svetimas" turtas.
|