yra tame ir pliusų ir minusų, ar jūs naudojat, žadat naudot, nuo kada, kokiais momentais?
Aš prieš čiukptukus nieko neturiu.Žinoma esu girdėjusi kokią žalą jie daro žandikaulio sukandimui.Bet gi visais laikais laikais juos naudodavo ir nieko bloga neatsitikdavo.Mes irgi užaugom su jais.Tai kodėl turėtumėme jų neduoti savo vaikams?Nors savo vaikui aš nedraudžiu, bet jis pats čiulptuką nelabai nori pripažinti.Jis jo visai nenori čiulpti.Na pagaliau jo teisė rinktis.
As mielai duociau ciulptuka pavyzdziui kai reikia migti, o tai mums sekasi labai sunkiai, bet maniske labai pries. Jai tas gumos skonis slykstus: kisa liezuvi lauk, stumia ciulptuka lauk, niekaip neisejo pripratint, ka padarysi
As kategoriskai pries - mai tai tolygu vaiko uzkisimui kad mamai butu lengviau
O tai, kad sako duosim tik miegui - su laiku nepasiteisina ir soskiukas tampa nuraminimu bet kuriuo paros metu......... Ypac baisiuosi tokiu vaizdu, kai vaikas jau kokiu 2 metu sedi vezime su soske ir pasyviai stebi pasauli.........
Gali būti ir už, ir prieš, bet jei vaikas neims to čiulptuko į burną, tai prievarta ir neįkiši. Maniškiai abu užaugo be čiulptuko. Kokį kartą buvo bandymas įsiūlyti, bet kadangi išspjovė, tai apsiėjome ir be jų. Užtat atpratinti nuo nieko nereikėjo
as norejau maze uzauginti be ciulptuko, nes man irgi negrazu praauges vaikis su
[quote=mazule2,2004 12 13, 14:27]
As kategoriskai pries - mai tai tolygu vaiko uzkisimui kad mamai butu lengviau O kodel jau taip kategoriskai? as duodu vaikui ciulptuka, bet tikrai ne del to, kad ji uzkisciau
Aš irgi kategoriškai prieš, niekada saviškei nedaviau, neduodu ir neduosiu
Man tie kokių 3 metų "kūdikėliai", sėdintys vežimukuose ir čiulpiantys "soskę", tai kažkokie flegmatiški ir bukučiai atrodo Ir niekaip nesuprantu tų mamų, kurios savo čiauškančius ir krykštaujančius vaikus užčiaupia tais gumos gabalais (nesyk tokių vaizdų esu mačiusi pvz. kavinėse ar kitose viešose vietose)
...gerai kai vaikai tik "ciauskia ir krykstauja..." ( kaip cia buvo rasyta...)Bet kai rekia be sustojimo tik todel, kad nori zisti ( o privalge jau iki zagsejimo ir atpylinejimo), o spenelius mamai jau taip skauda nuo nuciulpimo,
Beje, iki vaikelio gimimo irgi turejau minciu, kad nepratinsiu prie zinduko... QUOTE(mazule2 @ 2004 12 13, 13:27) As kategoriskai pries - mai tai tolygu vaiko uzkisimui kad mamai butu lengviau O tai, kad sako duosim tik miegui - su laiku nepasiteisina ir soskiukas tampa nuraminimu bet kuriuo paros metu......... Ypac baisiuosi tokiu vaizdu, kai vaikas jau kokiu 2 metu sedi vezime su soske ir pasyviai stebi pasauli......... Kodėl taip jau ir "užkišti"?
As juk kalbejau apie vyresnius vaikus - jau nuo 2 metu, kuriu bent jau musu salyje apstu su soskem visur ir visada - vaziuoja i parduotuves, kavines - sedi vargsiukai, spokso sau tyliai ir kramto
Sutinku su tom mamytem kurios neistvere ir pasidave ciulptuko pagalbai - nesmerkiu ju - bet sirdyje dziaugiuosi, kad as buvau stipresne
Va kad ir siandien - manoji 1,5 metu panele ciauska nesustodama, puola prie vaiku sedinciu vezimeliuose ir ka? Tegali man konstatuoti, kad cia sedi leliukas - o jis tikrai tik sedi ir mirksi...........Man ju gaila
Aš irgi galvojau neduoti čiulptuko,bet...
Mes su vyru pasitarėm ir nusprendėm,kad geriau jau duoti čiulptuką,negu vaikas čiulps savo nykštį.Su čiulptuku kur kas legviau išsiskirti:padovanoti,pasakyti "ate" ir t.t.(čiau jau priklauso nuo tėvelių išradingumo).O va pirštuko juk nenupjausi.Pirštukas visada kartu Ir dar del to vaizdelio: trimetis su soske.Čia jau sakyciau tėvelių apsileidimas,nenoras bendrauti su savo vaiku
Jo, soske - issigelbejimas, kai sunku, bet kaip ir daugelyje situaciju sunku nustatyti riba, kai galima ir kada jau per daug
Nematau nieko blogo duodama ciulptuka savo sunui. Jei vaikas yra reiklesnis ar jo noras zysti yra didesnis nei mamos galimybes ar kantrybe ji prie kruties laikyti, tai anokia cia beda ir "uzkisti", kaip kazkuri issireiske. Va tokiu uzkisimu ilgumas, iki kokio amziaus, cia kitas klausimas. Yra tam tikra riba, kai ciulptukai jau gali pradeti kenkti sukandimui ir pan., tada su ciulptuku lengviau atsisveikinti nei su pirstuko kisimu i burnyte.
nuo pat gimimo dukra nepripažino soskės. nu gal buvo kelios savaitės, kai pasiguldydavom šalia (dienos miegui), įkišdavom soskę, ji čiulpdavo o mes ją pirštu prilaikydavom kol užmigs. dabar spjauna lauk, arba naudoja kaip žaislą: pačiulpia, išssima pažiūrėti, o kai apžiūri įsikišti tinkamu galu nebemoka.
man tai norėtųsi įduoti jai čiulptuką, kai ji nerami ir pati negali užmigti, bet... va šiandien bežaidžiant įkišau čiulptuką į burnytę pabandymui kaip reaguos. čiulpė palyginus ilgai. bet paskui užspringo nuo seilių pertekliaus burnytėje. o be to čiulpdama man šypsojosi ir aš (praėjo gal tik 2 minutės) pasiilgau jos šypsenos
[QUOTE]
[/Aš irgi galvojau neduoti čiulptuko,bet... Kai kurių vaikučių čiulpimo poreikis yra daug didesnis negu kitų QUOTE] Visiškai pritariu. Aš irgi buvau pasiryžus auginti be čiulptuko, bet po trijų savaičių teko vis dėlto pakeisti savo taigi, dabar nesu tokia kategoriška. Reikia žiūrėti į vaiko poreikius, ir mamų "stiprybė" ar "vaiko užkišimas" čia niekuo dėti
[quote=Delfinuke,2004 12 14, 23:06]
[QUOTE] [/Aš irgi galvojau neduoti čiulptuko,bet... Kai kurių vaikučių čiulpimo poreikis yra daug didesnis negu kitų QUOTE] Taigi, dabar nesu tokia kategoriška. Reikia žiūrėti į vaiko poreikius, ir mamų "stiprybė" ar "vaiko užkišimas" čia niekuo dėti [/quote] Irgi visiškai pritariu. Taip pat buvau nusiteikusi neduoti vaikui čiulptuko, bet teko ir nepasakyčiau, kad gailiuosi. Kartais jis tikrai reikalingas, o kai nereikia, niekas jo ir nekiša. Dabar jis jau kaip žaislas pasidarė-išsitraukia, apžiūri, numeta, vėl pasiima. Dabar stengiuosi iš anksto nenusistatyti "kartelių", nes jos ne visada pasiteisina. Ir nieko nesmerkiu, nes tikrai kiekvienas vaikas individualus
Kai gavau soskių dovanu, sakiau - šiais laikais negerai, nereikia man ir pirma savaite didvyriškai laikiau jas spintoje. Bet
Negali pasakyti griežtai "už" ar "prieš", nes aplinkybės verčia elgtis ne pagal savo norus
Mes kol kas gyvenam be soskės. Kai pradėjo čiulpti pirštukus, pabandėm duoti, bet dukra jos neivertino ir išspjovė.
sveikos mamos
labai pasipiktinau viena mamyte kuri primygtinai irodinejio kad vaikai ciulpiantys ciulptukus yra buki, nesamone didziule( gal ji nori pasirodyti geresne nei kitos) auginu du sunelius ir vienas uzaugo su tuciu jau 2 metukai o maziukas nuo pat gimimo neima tucio tai ir nekisu jio labai. Nemanau kad ciulptuko reikalai priklauso tik nuo mamos, pritariu toms mamytems kurios sako kad kai vaikui labai stiprus ciulpimo refleksas padeda ciulptukas, mano vyresneliui taip ir buvo prisivalgydavo iki vemimo bet vistiek reikalaudavo ciulpti tai gelbejio tutis, o ir dabar gera nuraminimo priemone kada niekas kitas nepadeda, manau geriau pataupyti vaiko ir mamos nervus nei leisti jam isterikuoti. sekmes mamos auginacioms maziukus su ciulptukais:) QUOTE(Zuzia @ 2004 12 15, 15:15) O as kaip tik galvoju, kad nuo mamos priklauso. juk kudikelis negali pats nueiti i spinta ir issiimti soskes. Taigi, jam telieka pasyviai laukti ka jam pasiulys - kruti ar soske. Ka gauna, ta ir ciulpia, aisku, gudresni neprisiima pakaitalu...
as tai uz ciulptuka. budavo tikrai sunku kai mazius neimdavo jo, nuraminti kur kas sunkiau nei su soske. bet apie koki 3 menesi padaviau ir stebuklingai paeme, tai man tikrai geriau kai jis pradejo imti. Aisku, mes nesam ciulptuko fanai ir imam tik pries miegeli, nes kitap mums jo nereikia.
QUOTE(Raideles @ 2004 12 15, 16:19) O as kaip tik galvoju, kad nuo mamos priklauso. juk kudikelis negali pats nueiti i spinta ir issiimti soskes. Taigi, jam telieka pasyviai laukti ka jam pasiulys - kruti ar soske. Ka gauna, ta ir ciulpia, aisku, gudresni neprisiima pakaitalu... GUDRESNI? Fui net supykau
n air susigincijot. As va ir pries ciulptuka esu ir net nesiuliiau..bet ca zindzia kruti ir neatpilineja...juk atpilineja nebutinai, kad be ciulptuko...
O seip ciulptuklas manau tam kad mama sau siek tiek pasilengvintu padeti...turi ir neigiamu savybiu tie ciulptukai..ai mamytes zindymas yra nuostabus rysys tarp vaikucio ir mamos, o mes va grudammm nezinau, uz nuomone pikt nereikia, bet as manau kad kiekvienas turim but istikimas savo gyvenimo filosofijai ir ziuret kas leliukui geriau... QUOTE(sniegena2 @ 2004 12 15, 18:25) GUDRESNI? Fui net supykau Miela sniegena Taip, kai kurie vaikai neprisiima mamos pakaitalu. Na ir kaip juos pavadinti? Kvailesniais? O kodel prie kruties ne vieno vaiko nereikia pratinti (jei tik is pradziu negavo pakaitalo), o prie soskes - dazna mama skundziasi, kad reikia pripratinti? Atpylineje vaikai ne del to, kad soskiu neturi. Kai vaikas nori tiesiog zisti, jis taip ir daro, o kai nori valgyti - tiesiog valgo. Ir krutis tam ir skirta. Mano speneliai nezmoniskai jautrus, skausmingi, nes yra susiaiureje pieno latakai speneliuose, per pirmas 2 savaites 2 kartus apturejau temperaturas 40 C, gydziausi nugrauztus spenelius, taciau ne nekilo mintis dukrai siulyti paciulpti ka nors kita Beje, sunui daviau ciulptuka - del tos pacios priezasties - tiek daug zinda kruti, kad as nebegaliuuuu.... Atpratinau nuo jo kai buvo 5 men. ir padariau viena isvada - ciupltuko reikia tevams, o ne vaikui. Tai is mano asmenines patirties. Sekmingo pratinimo, malonaus laiko praleidimo, kol vaikas uzsiemes... Ne vienai neuzdraudziu, ne is vienos vaiko neketinu soskes atimti. Man patiko teciai vienoje stovykoje. Pamate vaika su soske pasake: "Toks mazas ir jau su ciulptuku"
Linau, Raideles, kazkaip jus cia idomiai perskaitet, ka mamos parase ir iskraipet ju pasisakymus. As nei vienoj vietoj neradau teiginio, jog vaikai atpylineja todel, kad neturi ciulptuko. Kiek supratau, kad jie atpylineja del to, jog noredami ciulpti ir gave kruti jie per daug prisivalgo. Maniskis irgi pavalgo ir dar trina nosyte man i peti, kas reikstu jo kalba, kad jis nori kruties, bet kai ja gauna po keliu gurksniu spjauna ir klykia, nes pienukas i skranduka jau nebetelpa ir jis jau yra sotus. Duodu ciulptuka ir buna gerai.
Kas del tu pakaitalu, tai juk nieko baisaus. Daug kas evoliucijos eigoj tapo pakaitalu. Jus gi negyvenat urvuose, bet gyvenat patogiuose butuose ar namuose, kurie siuo atveju yra urvu pakaitalas. Urve gyventi butu naturalu, nepazeidziant gamtos, bet bute ar name patogu, silta ir gera. Taip ir su ciulptuku - mamos krutis yra naturalu, bet ciulptukas labai daznai palengvina padeti ir padeda isvengti skausmo ar asaru. Mes gi tokia rusis, kuri ne prie aplinkos derinasi, o aplinka prie saves priderina.
Pritariu Tau, Zanet. Raideles be reikalo taip išvedžioji - protingesnis, kvailesnis. Nemanau, kad vaiko intelektas priklauso nuo čiulptuko ėmimo ar neėmimo. Tiesiog sakau, kad daryti tokius apibendrinimus nedraugiška. Mano mažius pats pačiausias ir net nesakykite kitaip!
Ir mane cia kazkaip ne taip supratot - as nerasiau, kad vaikas su soske bukesnis - jis pasyvesnis
Kalbu tik is savo patirties - tad nepykit ir darykit kaip norit - va buvau Italijoje - ten lelai iki 5 metu po miesta bastosi su soskem ir visiem gerai
Šiaip esu prieš čiulptuką. Visą gyvenimą maniau, kad savo vaikui neduosiu čiulptuko ir maitinsiu krūtimi. Bet nesigavo nei tas, nei tas
Aš irgi nenorėjau nieko įžeisti
Buvo tik vienas kartas, kai galvojau, gal pabandyti duoti savajai "soskę", bet vyras patarė pačiai tą gumą kokią valandą pakramtyti, aš pamąsčiau apie tokią perspektyvą ir, kaip sakoma, man atšoko fantazija QUOTE(egliuke @ 2004 12 16, 14:46) Šiaip esu prieš čiulptuką. Visą gyvenimą maniau, kad savo vaikui neduosiu čiulptuko ir maitinsiu krūtimi. Bet nesigavo nei tas, nei tas Kas buvo - nebepakeisi, bet manau, kad jei butum davusi kruti vietoje ciulptuko - pienuko butu atsirade pakankamai... Deja, ciulptukas apgavo tave ir tavo mergiote...
ir as tikejausi savo zuiki uzauginti be ciulpsio,bijojau kad labai pripras,bus sunku atpratinti.Bet ...tik gimes nusiramindavo ir miegodavo tik su papu burnoj.Tik istraukdavau,zirzdavo be sustojimo.Kai nebetveriau is skausmo daviau ciulpsi ir viskas susitvarke.dziugina tai,kad sunus nera priklausomas 100%nuo ciulpsio,ima tik pries miega,o uzmiges isspjauna,o as nebekisu.ir kartais kai piktas jau labai buna paciulpia.o buna kad ir neima,va..siaip mano nuomone kiekvienas vaikas pats parodo nori jis to ciulpsio ar ne,tai individualu.ir nera tame nei blogo nei gero.
o del sukandimo ir gumos ciulpimo<siais laikais yra ciulpsiu kurie suformuoti kaip mamos spenelis,ir sukandimas po to geras,ir skonis negumos>zodziu super:))) QUOTE(Raideles @ 2004 12 16, 15:30) Kas buvo - nebepakeisi, bet manau, kad jei butum davusi kruti vietoje ciulptuko - pienuko butu atsirade pakankamai... Deja, ciulptukas apgavo tave ir tavo mergiote... Gal čia nukrypsiu nuo čiulptuko temos, bet, deja, man ta krūties davimo taisyklė nepasiteisino. Nuo pat gimimo, kai mažę man uždėjo ant krūtinės, ją maitinau ištisai, čia neperdedu - net valgydavau maitindama Tokia mano istorija, o grižtant prie čiulptuko, tai aš neištvėriau to mažės neramumo pirmą mėnesį, bet naudojau jį retai, dažniausiai kai nueiti kur su vaiku reikėdavo, kad ji neklyktų, kai krūties neina duot
Mano nuomonė tokia - jeigu neperlenki lazdos tai viskas yra gerai. Ir pakelis cigarečių surūkytas per gyvenimą nieko blogo, o vat jeigu jau kiekvieną dieną po pakelį tai ne kas...
Čiulptukas irgi. Jeigu duodi tik kai kitaip užmigti nesigauna vaikui - tai kas čia blogo? Minutę pačiulpė ir miega. Vietoj to, kad pusvalandį verktų arba čiulptų savo pirštą, kurio tikrai neatimsi ir čiulps jį iki 5 metų. Žinoma, visi vaikai skirtingi, kitas neverks ir piršto nečiulps ir užmigs be čiulptuko, o kitam neišeina taip. Saviškiui iki 5 mėnesių nedaviau čiulptuko - nereikėjo. Šiaip vaikas labai sunkiai užmiega dienos metu - tik lauke. O būna kai ir namie reikia pamiegot, nes jei nepamiega tai pervargsta ir kankinasi vargšiukas. Anksčiau užmigdavo panešiojus ir lopšines padainavus, o paaugo, daugiau įsiaudrina ir nebeužtenka jam lopšinės. Vat ir padeda čia mums čiulptukas. Ir kas čia tokio? Nu kurnors parduotuvėje ar šiaipsau tai čiulptuko mes nenaudojam. Ir iki 5 metų nesiruošiam naudot. Kažkas čia rašė kad 'pabandykit patys pačiulpt tą gumą' - o kramtomos gumos niekas niekada nekramtėt? Tai argi čia ne tas pats?
na aš esu už čiulptukus, vaikučiui jie padeda nusiraminti ir mamai lengviau. Bet va maniškiui čiulptukas iki 6 mėnesių buvo visi nereikalingas, o dabar reikalingas tik miegui, o kodel dabar? Na viskas prasidėjo kai mažiui pradėjo dygti dantys, jo rankos pastoviai buvo burnoje, draskydavosi, zirzdavo, tada padaviau čiulptuka, na ir ka jam visai patiko tampo jį visaip išsitraukia, isikiša atgal, nevisada tinkamai, bet žaidimui tinka. pradęjau duoti prieš miega, nes tepaliukai mums nepadeda, jis ne tiek čiulpia kiek kandžioja, taip ir užmiega, užmiges išspjauna, tada patraukiu į šoną, o nakti kaip pradeda budintis vėl paduodu, gal del to maniskis nakti ismiegi 10 - 12 val.
Pasikartosiu-kodel ciulpiantys tucius vaikuciai kazkokie ne tokie ir pan.?
Sunu labai tvarkingai uzauginom be tucio, tiesiog nereikejo ir tiek (gal teveliai jaunesni buvo, kantresni Zinot, kazkur skaiciau tokia fraze-kam rasyti ranka, jei yra israstas kompiuteris? Taigi, mamytes, jei galim pasilengvinti gyvenima, taip ir padarykim QUOTE(song @ 2004 12 17, 14:14) Pasikartosiu-kodel ciulpiantys tucius vaikuciai kazkokie ne tokie ir pan.? Sunu labai tvarkingai uzauginom be tucio, tiesiog nereikejo ir tiek (gal teveliai jaunesni buvo, kantresni Zinot, kazkur skaiciau tokia fraze-kam rasyti ranka, jei yra israstas kompiuteris? Taigi, mamytes, jei galim pasilengvinti gyvenima, taip ir padarykim Pritariu QUOTE(krika @ 2004 12 14, 11:38) nuo pat gimimo dukra nepripažino soskės. nu gal buvo kelios savaitės, kai pasiguldydavom šalia (dienos miegui), įkišdavom soskę, ji čiulpdavo o mes ją pirštu prilaikydavom kol užmigs. dabar spjauna lauk, arba naudoja kaip žaislą: pačiulpia, išssima pažiūrėti, o kai apžiūri įsikišti tinkamu galu nebemoka. man tai norėtųsi įduoti jai čiulptuką, kai ji nerami ir pati negali užmigti, bet... va šiandien bežaidžiant įkišau čiulptuką į burnytę pabandymui kaip reaguos. čiulpė palyginus ilgai. bet paskui užspringo nuo seilių pertekliaus burnytėje. o be to čiulpdama man šypsojosi ir aš (praėjo gal tik 2 minutės) pasiilgau jos šypsenos nepraėjo nei savaitė, kaip šiandien vaikas su čiulptuku. na ne ištisai, bet kartais. o prasidėjo nuo šianakt, kai atsikėlė vaikas valgyti (nors kai visada atsikelia naktimis aš duodu valgyti, žinoma jei praeina užtektinai laiko tarp maitinimų). ir kad nerėktų ir neįsirėktų davaiu čiulptuką. jau anksčiau rašiau kaip ji žaidė su juom, tai galvoju lai pačiulpia, paskui pažaidžia kol aš mišinį paruošiu. ateinu jau su buteliuku pas vaiką, o jis įsikniaubęs į lovytės apsaugas miega toliau. pradėjau ieškoti kur numetė soskę, o gi soskė buvo burnytei. na tai va
Maniškis atsisakė žinduko 1,5 metų. Atpratinau labai lengvai, tiesiog "prakiuro" žindukas ir nuo tos dienos pats nebenorėjo imti jos i burnytę. Sakydavo-"kaka"
Ar kas nors girdejot tokia versija, kad tam tikru laiku (tipo iki 6 men., ar tai maziau), galima neskausmingai vaika nuo ciulptuko atpratinti?
Beje, mano mizge siandien be galo pikta, ir man rodosi, kad reikalauja soskiuko QUOTE(song @ 2004 12 17, 19:24) Ar kas nors girdejot tokia versija, kad tam tikru laiku (tipo iki 6 men., ar tai maziau), galima neskausmingai vaika nuo ciulptuko atpratinti? Beje, mano mizge siandien be galo pikta, ir man rodosi, kad reikalauja soskiuko aha, kartojuos. o ką man daryti, kai vaikas nuo 6 mėn užsimanė soskės, o kik tol nė pro kur neįkišau
Duoti ciulptuka ar ne, aisku tevu sprendimas. kiekvieni tevai atsizvelgia i vaikucio poreikius. man tai labai nemalonu, kurios didziuojasi kad isaugino vaika be ciulptuko, na tai aisku grazu ir sveikintina, bet zeminti kitu irgi nereikia.
As auginau dukra be ciulptuko iki 5 savaiciu, bet kai keleta kartu isejusi i lauka ziema ji pradejo klykti vezime, o isimti is vezimo ziema ir ikisti papo negali
Nezinau, nelabai suprantu kada duoti ta zinduka. Jeigu lelius verkia, tai stengiuosi surasti priezasti, padeti jei skauda, bet jeigu niekas nepadeda, tai zindukas burnytej pas mus nesilaiko...
Bandziau saviskiui duoti Issigandau, kad duodama zinduka gali sumazeti pieno gamyba, tad meciau ja lauk.
As nesu didele ciulptuku myletoja, bet ir kategoriskai nesu pries.
Sunui pirmaisiais men, kai pute pilvuka duodavau ji kad uzmigtu. Bet nepalikdavau taip miegoti, o uzmigus istraukdavau, tai jis nebuvo ypatingai prie jo prisirises. Veliau apie trecia men pastebejau, kad ir pries uzmiegant nebelabai jo reikia, tai ir nebesiuliau. Taip ir atprato nuo 3 men. Na o dukrai is viso negalejau isiulyti. Spjaudavo ir viskas. Manau, kad cia ir nuo pacio vaikiuko priklauso. Juk jie skirtingi ir su savo charakteriu, negalima visu lyginti ir sakyti, kad vienaip geriau ar kitaip.
Kai aš savo gimusiam mažyliu pasiūliau čiulptuką, jis jį iškarto išspjovė, tai jo daugiau ir nesiūliau. Pirmus pora mėnesių išeiti į lauką galėjau tik su miegančių mažyliu, ir jei jis prabusdavo ir pradėdavo klykti, joks čiulptukas čia nepadėdavo, tekdavo greičiau bėgti namo. Vėliau verkimo priepoliai praėjo ir džiaugiuosi, kad apsiėjome be čiulptuko. Tačiau puikiai suprantu mamas, kuriuos augina savo mažylius su čiulptukais. Kai mano 8 mėnesių kūdikis apsiplikino su karšta arbata ir mes gulėjome ligoninėje, daviau jam čiulptuką, nes jis miegojo tik prie krūties, negalėjau išimti papo nei sekundei, o su čiulptuku jis nurimdavo ir ramiai užmigdavo. Po kokio mėnesio nusprendžiau nebeduoti čiulptuko ir jis jo nepasigedo. Manu kad, čia negali būti vienos teisingos nuomonės, vieniems mažyliams reikia čiulptukų, kitiems - ne, vienoms mamos priimtina auginti vaikus su čiulptukais, kitoms - ne. Manau, kad mano mažyliui tiesiog nereikėjo čiulptuko, dėl to jis daugiau jo ir neprašė.
Gal nelabai į temą,bet kad nereikti naujos atidarinėti
QUOTE(virgyte @ 2004 12 22, 10:36) Gal nelabai į temą,bet kad nereikti naujos atidarinėti Pvz., Avent žindukai suskirstyti pagal vaiko amžių, pvz.nuo 0 iki 3 mėn. ir t.t.
Taip reikia keisti - jie kaip ir kiekvienas daiktas devisi...Skirti 4 men kudikiams yra didesni.
|