Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar šnekate, bendraujate su savo kūdikiu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
lengvute
aš su visais vaikais jausdavau sąžinės priekaištą sau, kad mažai su jais labai mažais kalbu, bet pabuvau ligoninėj, žiūriu, iš mūsų 3 palatoj aš viena tik su maže ir tekalbėjau, ot doh.gif , ar jūs daug kalbatės wink.gif
*valdonė*
Stengiuosi bendrauti su savo mazyliu kuo daugiau.Aisku tada kai jis geros nuotaikos ir pats to nori.Mes snekames,dainuojame, tik aisku jis savo kalba.Isgirdes megdzioja ivairiausius garsus,stengesi juos kuo tiksliau atkartoti.Linksma ir man ir jam.Daug bendraudami mes nespejam pamatyti kaip praeina musu dienele.Tik nieko nereikia daryti per prievarta.Taip pat reiktu mazyliui palikti laiko pabuti ir vienam.
ULTRA VIOLET
Kalbuosi su ja dar nuo pilvelio laiku tongue.gif , stengiuosi sneketi, dainuoti, vyras kartais is manes pasisaipo dry.gif , bet kai mazoji pasake vakar baba tongue.gif , jis galbut suprato, kad kalbeti butina su ja, juolab, kad musu snekos ja kartu ir ramina... clap_1.gif
raimute
As tai visada kalbuosi su dukryte,sakau jai kad einam pasikeisti pampersiuka,ar einam valgyti,ar i laukeli,ar pliusku-pliusku,ar kad kas skambino,ar kad vaziuojam pas kazka i svecius....ir nors ji dar labai mazute,bet beveik visada atsako man kazka savo gugavimu arba sypsenele tongue.gif tongue.gif
man atrodo kad yra butina bendrauti su 2.gif ,nes tai juk nera kazkoks daiktas ar zaisliukas,tai yra mazas zmogutis wub.gif wub.gif
Meisy
as irgi kalbejau su pupa kada ji dar pilvelyje gyveno. dabar visur kartu ir visada viska jai aiskinu, duodu paliesti ir pasakoju ka darau ar darysim drauge. manau, kad toks bendravimas duoda vaikiukui labai daug, tai ir toliau mudvi plepesim biggrin.gif
Sniegena
Mes pasišnekam, pasitariam, aptariam, ką darysim ar darėm smile.gif Džiaugiuosi, kad vis dažniau sulaukiu atsakymo. Štai ir šiandien pagaliau mano mažius ištarė BA! O tai visi "gu" nusibodo. Anksčiau kalbėtis būdavo sunkiau, bet kuo toliau, tuo linksmiau. Galų gale negi tylėsi iki kol vaikui sueis metai ir tik tada pradėsi šnekinti?
zanet
As irgi pastoviai kalbinu savo mazyli. Ryte ar po pokaituko pakalbinu, paklausiu, ka sapnavo, papasakoju naujienas, keiciant sauskelnes pasakoju, ka darau ir dar bele ka, kasdien stengiuosi napeiti su juo per visus kambarius pasakodama, kas kur yra ir kam naudojama. Jis irgi man pasakoja gu, agu, grrr, bu, bau, eu, au, mu, netgi ami ir afaku bei dar daug kitokiu garsu. Jam labai patinka kolkas ciausketi, tai ciauska net su savo zaislais lovytej vienas paliktas.
krika
aš irgi pakalbu su dukryte. kai tik atsikelia, pasakau "labas rytas", paklausiu ką sapnavo. užsiimant su ja pasakoju ką darau. kartais pajaučiu kad mes vienos dvi namuose ir aš tyliu ir ji tyli. tai net prieš vaiką nepatogu pasidaro, kad nekalbinu mažosios.
vieną kartą buvom kambary abidvi, tėtukas kitam. ir aš kažką tvarkiau kambary, dukrytė kėdutėj sedėjo, ir aš pradėjau kalbėti, pasakoti ką darau, ką tėtukas veikia kitam kambary- bet viskas tarp kitko, šiaip po nosim variau viską. dukra klausosi. tėtukas įkiša galvą ir klausia ką aš jam sakiau. išpučiu akis, tipo atsikabink aš iš vis nekalbu. jis išėjo, aš vėl po nosim kažką burbu. tėtukas vėl - jei jau man kažką sakai tai sakyk garsiai. ir tik tada supratau kad aš burbu kaip sena boba doh.gif
tai va kartais tie vaikai ką priverčia daryti laugh.gif šnekėti be paliavos ir nesuprasti kad tu šneki blink.gif
bitutek
Kalbėtis su mažyle pradėjau dar kai pilvelyje buvo. Pasakas kas vakarą skaičiau. Dabar darbus darydama - pasakoju kas ir kaip. O kartais kartu su ja guguoju. Tai dabar taip priprato, kad guli vežimėly ar krepšy, o aš bekalbėdama pasidarau viską ką reikia.
MAMAM
Pilveli kalbinau tik paskutiniais menesiais, dagiau bendraudavom mintimis.Dabar stengiuosi kuo daugiau 2.gif kalbinti, pasakoju ka darau ir ko nedarau, kartais visokias nesamones sneku, bile sneket. Gyvenime nesu tiek daug snekejusi, kiek dabar biggrin.gif Kai tik 2.gif nemiega ir mato mane, taip ir balbatuoju, bus smagiau, kai prades reaguoti i mano kalba, nes dabar tai tik 2-3 sekundem suklusta, o toliau saviveikla uzsiimineja.
pa_radize
kalbu su savo maze nuolat.kalbinau ir pilvely,kalbinu ir dabar.tik niekad to nedarau per prievarta-jei man nera nuotaikos ja snekint,tai ir nedarau to-manau,geriau nuosirdziai,negu spaust is saves zodi po zodzio.bet ji kazkaip mane pralinksmina,tad ir plepam sau maloniai thumbup.gif
linlin
Kalbames ir mes su savo mazuoju,nuo pat pirmu jo gyvenimo minuciu.Kalbu ir pasakoju jam viska kas vyksta aplinkui,ka as dirbu.Ir kaip smagu kai jis tau atsako savo gugavimu,jau nuo trecios savaites pradejo guguoti.O dabar spiegia ir ant galo pasako gu,tuo baigdamas spiegima. biggrin.gif Nezinau ka ir kaimynai galvoja. g.gif Su dukra irgi daug snekedavau,tai jau 1.3 ji gerai snekejo,visas raides aiskiai tare.Ir snekorka buvo,neuztildysi. biggrin.gif
Medona
as su savuoju kalbejau kaip pilvelyje buvo ir dabar kalbuosi daug ...tik va naujiena ...mazajam 4,3men., o jau keiktis pradejo...blat blat blat megalol.gif
jokubaite
Žinoma, kad labai smagu su savo mažiuku pakalbėti laugh.gif Tik mielieji kalbėkit ne "paukščių" - leliukų kalba, o gražiai, žmoniškai. Galima ir tarmiškai, tik ne vaikiškai, pvz. dži, dži, niam, niam ar pan.
pa_radize
ech,joreta,atrodo,mamos zinom,kad reikia su vaiku kalbet kaip su visais zmonem,aisku,kartais issprusta kokia nesamone blush-anim-cl.gif ,bet va kaip paaiskint ta kalbejimo principa visom mociutem,tetom ir t.t.?iki siol anyta mano maze kalbina visokiais utiu tiu,dzi dzi ir pan.nu siutas ima nors tu ka.sakau ir sakau,kad jin zmogus,o ne kazkokia net nezinau kaip pavadint...ir vis tiek tas pats.tai gerai,kad daugiausia laiko su ja as praleidziu...
bitutek
QUOTE(pa_radize @ 2004 12 16, 11:02)
ech,joreta,atrodo,mamos zinom,kad reikia su vaiku kalbet kaip su visais zmonem,aisku,kartais issprusta kokia nesamone  blush-anim-cl.gif ,bet va kaip paaiskint ta kalbejimo principa visom mociutem,tetom ir t.t.?iki siol anyta mano maze kalbina visokiais utiu tiu,dzi dzi ir pan.nu siutas ima nors tu ka.sakau ir sakau,kad jin zmogus,o ne kazkokia net nezinau kaip pavadint...ir vis tiek tas pats.tai gerai,kad daugiausia laiko su ja as praleidziu...
*

Bijau kad neisaiskinsi, jos juk visai kitaip savo vakus augino. Mano anyta niekaip nesuprato kodel vaikas nesuvystytas, kodel valgo kada nori... Kodel jau tokiai dickei (tada buvo ~ 2 men) neduodu atsigerti arbateles, o tik savo pienuku maitinu. O kad augam be soskes - is vis nesamone biggrin.gif
Bet nieko, pamate, kad anuke puikiai auga smile.gif ir susitaike, kad mamos dabar kitaip vaikus augina wink.gif
kajote
QUOTE(raimute @ 2004 12 13, 14:50)
As tai visada kalbuosi su dukryte,sakau jai kad einam pasikeisti pampersiuka,ar einam valgyti,ar i laukeli,ar pliusku-pliusku,ar kad kas skambino,ar kad vaziuojam pas kazka i svecius....ir nors ji dar labai mazute,bet beveik visada atsako man kazka savo gugavimu arba sypsenele tongue.gif  tongue.gif
man atrodo kad yra butina bendrauti su  2.gif ,nes tai juk nera kazkoks daiktas ar zaisliukas,tai yra mazas zmogutis wub.gif  wub.gif
*

As irgi lygiai taip pat kalbuosi su saviskiu wink_3.gif
Kartais dar jam ir daineliu padainuoju, nors ir ne daug as ju zinau doh.gif
gutė*
Daugiausia ir mes kalbames kaip du zmoguciai, bet kartais ir man ishsprusta jo leliukishka kalbele (skaiciau, kad kai pakartoji, ka vaikas "pasako", veliau jis vel pakartoja ir taip abu po truputi pradeda bendrauti, savotishka smegenu mankshta). Pastebejau, kad 2.gif - ei taip kartais uzeina noras pabendraut, idemiai stebi mano akis ir burnaa, o kai ash snekinu tai veiduka nusviecia dvidante shypsenele wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
inuska
As kalbejausi ir kol nestuke.gif pilve buvo, o nuo gimimo 2.gif pasakoju viska ka darau. Ir zinoma zmoniu kalba. biggrin.gif Aisku suniuka vis tiek pavadinu auau, o kate miau miau, valgyma - niamniam. Gal keli zodeliai ir nepakenks? Bet siaip ir as mociutems isaiskinau, kad mano vaikas supranta zmoniu kalba, o ne pauksciu. blink.gif
Akva
Kalbu ir as laaaabai daug. Kartais taip nuvargstu, kad sunku buna ir burna praverti. Gal del to musu zuikis nekreipia demesio i zaislus? Jei su ja kalbu, tai nei rekt nereikia, nei valgyt, nieko! Gal, sakau, jei su lelka mazai kalbeti, ji daugiau demesio zaislams, savo rankytem, kojytem skirtu doh.gif smile.gif
Estrella...
Mes labai daznai kalbam.Kai as kalbu jis ziuri i mane ir tarsi noretu pakartoti viska.Kai as salia jis i zaisliukus neziuri visur sekioja mane savo akutemis.TAI NUOSTABU wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Viktute
Sveikos. Labai daug kalbu su savo beveik jau 4-iu menesiu dvynukais. Kalbetis su jais pradejau labai anksti. Buna paimu ant ranku, vaikstau po kambarius ir pasakoju kas yra kas ir kam kas skirta. Jie labai reaguoja i intonacija, man net atrodo, kad supranta ka jiems sakau, nes jei pagiriu viena - daznai iskart pradeda verkti kitas, tada sakau ir kitam koks jis geras, paglostau ir toliau kalbu, tai tada aprimsta (bet nevisada blink.gif )
westa
Ir as laaabai daug kalbu su savo mazyliu, labai daznai jam dainuoju ir dazniausiai savos kurybos daineles biggrin.gif . Ir jau matau rezultatus. Mano mazius be galo daug kalba wink_3.gif . Aisku savo kalba, bet jau kai uzsiveda doh.gif .... Kai buvom pas gydytoja, tas jai tookia litanija atskaite, kad ta pasake: ,, turbut labai daug su savo berniuku bendraujat, kad jis tox iskalbingas" tongue.gif tongue.gif
nendrelė
Nebuciau patikejus, kad visos tiek daug su mazaisiais snekat. Maniau, mamaytes tam nelabai laiko turi, nes as tai per tuos kalbejimus cioauskejimus per dienu dienas nebepasidarau nieko namie. Bet smagu, tikrai smgu su 2.gif kalbet. Turbut ir vystosi greiciau ir geriau tokie, su kuriais daug snekame thumbup.gif
pa_radize
nendrele,nemanau,kad reikia ypatingų sąlygų,norint šnekėt su mažaisiais.manoji laksto su vaikštyne po namus,kai ateina prie manęs,tai ir kalbinu,nesvarbu,ką darau-prie kompo sėdžiu,guliu ar tvarkaus.svarbu,kad ji girdi,kad kalbu.o ką jai pasakoju-apie supermamą,bulves ar siurblį-juk jokio skirtumo...
AIRRA
QUOTE(estrella @ 2005 01 02, 14:10)
Mes labai daznai kalbam.Kai as kalbu jis ziuri i mane ir tarsi noretu pakartoti viska.Kai as salia jis i zaisliukus neziuri visur sekioja mane savo akutemis.TAI NUOSTABU wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

Kalbuosiu nuo pat pirmu dienu ir neisivaizduoju kaip gali buti kitaip-juk tai gyvas zmogutis kaip galima su ja nebendrauti,todel labai nejaukiai jauciuosi kai ka uzsigalvojusi nutylu o paskui pastebiu mazosios nustebusi zvilgsni...Niekada gyvenime tiek nekalbedavau, o dabar tiek pripratau kad net eidama gatve viena kartais su savim kalbuosi (kazin kaip is sono atrodo?) O artimieji visi kalba su ja zmoniu kalba,tik svelniau,be jokiu ten lialia.
Zaiza
Su savo dukryte kalbuosi, kaip ir dauguma, dar nuo pilvelio laiku, o dabar tai jau visai rimta pasnekove biggrin.gif as jai pasipasakoju po to ji man guguoja ir ja isklausom taip ir pasakojames viena kitai, tai laimingiausios valandos kai ji geros nuotaikos ir yra linksma. smile.gif
agnisa
As ir neisivaizduoju kaip galima nekalbetis su savo lelium.Jau budamas pilve kalbini,snekiesi su juo.Vos gymusi ir tai kalbini,o kai truputi paauga supranta atsako tau sypsena megalol.gif tai tada buna taip malonu.O kai pats pradeda guguoti atsakai tuo paciu. thumbup.gif
kaguelo
Man tai irgi patinka paplepet su savo mergickom. Didzioji labai rimtai, daznai netgi suaugusiu frazem bendrauja, o 2.gif tik issisiepia arba issiziojus ir sustingus klausosi. Nezinau ar cia del to dazno snekejimosi ar paveldima (as galiu pliurpt irgi neuziciaupdama), bet mano vyresnele labai angsti ir labai aiskiai pradejo kalbeti. Tik as esu pries saves vertima kalbrt, jei to visai nesinori. Pavzdziu as nestuke.gif bandziau dainuoti savo leliai, nes visos dainuoja, tai labai naudinga leliukui ir t.t. Nepasiteisino. Jausiausi kaip kokia idiote, nes niekaip negalejau pamegt to tokio sveiko ir naudingo proceso... Tai va, viskas gerai, kas paciau malonu ir naturalu daryti smile.gif
Ugn*Ine
su savo mažiuke nuo pirmų akimirkų pradėjau daug šnekėtis, man tai patikdavo ir iki šio patinka blush2.gif wub.gif
aukaja
Oi kaip smagu su jais šnekėtis biggrin.gif aš taip pat su mažuoju šneku nuo pilvelio laikų, dainuodavau jam, kalbindavau, pasakodavau blush2.gif Dabar jam 4 mėn, tai kartu pakalbam. Tik pradedu šnekėt, jis labai reaguoja, atsako, spygauja, klauso, labai smagu. thumbup.gif O jei nekalbu, tau pradeda tarsi skųstis ir turi atkreipti dėmesį ir toliau šnekėti thumbup.gif Dar jam skaitau knygele, tai jis kartu skaito savo kalba ir net knygutę padeda laikyti lotuliukas.gif o kai dainuoju, irgi neatsilieka drinks_cheers.gif
Rita_M
Aš kalbėjau, dainavau savo dukrytei, kai ji dar buvo pilvelyje nestuke.gif . Na, o kai gimė, tai visa laika ja kalbinu bigsmile.gif . Dabar mano dukrytei du mėnesiukai ir dešimt dienelių, tai kai kalbinu ji guguoja, krykštauja thumbup.gif, Labai jai patinka bendrauti netik su manimi, bet ir su tėveliu wub.gif .
pelyte mazyte
Oi kaip mes snekam bigsmile.gif jei ir su ja nesnekeciau, tai stogas nuvaziuotu nuo tylejimo blush2.gif mes ir prie kitu zmoniu snekam, labai malonu matyt jos placia sypsena kai snekinu biggrin.gif
^Braškytė^
mes daug kalbejome su savo maziuku ir dabar kalbam daug 4u.gif
Shokoladka
yra tyrimais nustatyta, kad tie vaikuciai, su kuriais bendraujama jau nuo pilvelio laiku, ir gimus daug bendraujama, pasakojama ka mamyte veikia, ka tetis ir pan, tai tie kleckai patys greiciau pradeda sneketi, yra socialesni ir t.t.
atsimenu, kad buvo tirtos afrikietes moterys ir, berods, europietes (del pastaruju bijau pameluot), tai Afrikoj vaikuciai anksciau pradeda sneketi, nes mamos juos nesioja sterblese visa laika, ir pasakoja, ka jos veikia - zodziu nuolat palaikomas kontaktas..
va teip va smile.gif
jei kam idomu, galesiu paieskot tos medz, bet kad taip yra garantuoju, nes pati pranesima ruosiau smile.gif
mamyciukasm
Jei jau as kalbu su svu pilvuku 4u.gif tai k kalbet pie naujegimi...zinoma mirksiukas.gif nu anksciau kalbejau..bet greitai kalbinsiu savaji antr vaikeli ax.gif wub.gif
ie_va
stengious kalbet kuo daugiau su savo mazium.o jei ka dainuoju tai jis kad juokiasi lotuliukas.gif
Drasita
Tikrai nemazai kalbu su savo maziuke, ir savo ir jos kalba, kaip tik iseina.Vaikstom kartu po namus (ji zinoma ant ranku) ir psakoju kas kur yra.Dabar jau reciau tai darau nes sunkoka ja panesioti.Kartais kartu zurnalus paskaitom, as skaitau o ji i paveikslelius ziuri smile.gif Labai daug mano mama kai atvaziuoja su ja sneka.Ji isitikinus, kad daug bendraujant su vaiku jis greiciau pradeda kalbet ir geriau vystosi.Sake, kad ir su manim maza taip elgdavosi, taio as jau 1,5 metu darzelyje eilerastukus sakiau ax.gif
saturno_sesely
nemazai manau! kartais jau net neturiu ka jam pasakyti... pastebejau jam labai patinka kai as sneku ne taip kaip su kudikiu, o taip kaip su suaugusiu, jis labiau reaguoju i balso tona kai jis normalus, o ne toks super gerietiskas. keistuolis!
evaj
Su savo draugyte biggrin.gif kalbejome nuo pilvuko, labai dauk, ir su gimuse snekejom smile.gif kaip su lygeverciu zmogum, gal todel labai anksti pradejo sneketi 4u.gif .Ir taip manyciau nuo bendravimo ugdosi supratimas bigsmile.gif
Valedy
Tenka pripažinti,kad mažokai kalbėdavau su naujagimiu blush2.gif
Agneja
As irgi stengiusi kuo daugiau sneketi, bet kalbu ir normalia kaba ir kartais abu jo kalba paguguojam smile.gif buna as a nors pasakoju, mazius klausosi ziuri net isputes akis, o kai nutylu, tai tada jau jis kad pradeda pasakot..tai taip ir kalbames smile.gif smagu wub.gif wub.gif
rasiux-
aš irgi pakalbu su dukryte. kai tik atsikelia, pasakau "labas rytas", paklausiu ką sapnavo. užsiimant su ja pasakoju ką darau. kartais pajaučiu kad mes vienos dvi namuose ir aš tyliu ir ji tyli. tai net prieš vaiką nepatogu pasidaro, kad nekalbinu mažosios.

Iš tikrųjų ir aš dažnai nesmagiai pasijuntu kai įnikusi į savo darbus pastebiu savovaikučio įbestą žvilgsnį- ko tu mama man nieko nesakai smile.gif. Su savo berniukais kalbu nuo pat jų gimimo ir suaugusiųjų kalba. Pasipasakojam vieni kitims kaip miegojom, ką sapnavom, kokie pampersų reikalai :)Man atrodo, kad vaikeliui girdint saviškių balsą yra daug ramiauir nebaisu jei nemto mamytės ar tėvelio.
meskius
stengiuosi kuo daugiau new_russian.gif
vaili
Kalbame su mažuoju visi.labai juokingai skamba kai vyras keisdamas sauskelnes guguoja jam ,o kartais net abu "padainuoja" smile.gif Beje,šiandien mums trys mėnesiukai 4u.gif
erikiuxxx
QUOTE(Valedy @ 2008 01 12, 20:02)
Tenka pripažinti,kad mažokai kalbėdavau su naujagimiu  blush2.gif
*

ir blogai darai,reik pastoviai kalbeti aiskinti ka darai,ipac kai perengineju tai sakau dabar rankute kisam ar kojite ir tt ...tai greiciau jie prades kalbeti,kai bendrauji mirksiukas.gif
Pliušė
QUOTE(erikiuxxx @ 2008 01 26, 22:10)
ir blogai darai,reik pastoviai kalbeti aiskinti ka darai,ipac kai perengineju tai sakau dabar rankute kisam ar kojite ir tt  ...tai greiciau jie prades kalbeti,kai bendrauji mirksiukas.gif
*

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif Su pirmuoju labai daug kalbėdavau, praktiškai nuo gimimo ir vis galvodavau: "nu, jei tu nekalbėsi anksti, tai ta teorija nepagrįsta" lotuliukas.gif Ir ką, sūnus tikrai anksti pradėjo kalbėt ir labai rišliai ir taisyklingai. Dabar su dukryte taip pat kalbamės thumbup.gif
Pentarda
QUOTE(Pliušė @ 2008 01 27, 01:38)
Visiškai sutinku  drinks_cheers.gif Su pirmuoju labai daug kalbėdavau, praktiškai nuo gimimo ir vis galvodavau: "nu, jei tu nekalbėsi anksti, tai ta teorija nepagrįsta"  lotuliukas.gif Ir ką, sūnus tikrai anksti pradėjo kalbėt ir labai rišliai ir taisyklingai. Dabar su dukryte taip pat kalbamės  thumbup.gif
*

Mes pradejom kalbetis jau pilvuky ax.gif Kai pavalgydavau dainuodavom dainele kaip smagu pavalgius but, ryte dainele kaip saulele keliasi rytais...ir kai gime sias daineles taip pat dainuojame, daug kalbames, ypac kai persirenginejam - sakom traukiam rantyte, kisom kojyte i pedkelnes ax.gif
Labai megsta tyrineti ir liesti mano, seses ar vyro veidus. Tai ka paliecia taip ir sakom - cia burnyte, cia akytes, cia plaukuciai /o juos labai megsta kedenti kitiems doh.gif /...
Zinoma, kad kalbejimas turi poveiki ankstyvajai vaikelio raidai thumbup.gif
vasara77
mes visi daug kalbam su mazium nuo pat pradziu. tikiuosi greit prades kalbet smile.gif
Kleckutė
Su sūneliu pradėjom kalbėti nuo pat gimimo ir kiekvieną dieną šnekinam. Jam tai labai patinka ir vis stengiasi viską atkartoti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.