aš su visais vaikais jausdavau sąžinės priekaištą sau, kad mažai su jais labai mažais kalbu, bet pabuvau ligoninėj, žiūriu, iš mūsų 3 palatoj aš viena tik su maže ir tekalbėjau, ot
Stengiuosi bendrauti su savo mazyliu kuo daugiau.Aisku tada kai jis geros nuotaikos ir pats to nori.Mes snekames,dainuojame, tik aisku jis savo kalba.Isgirdes megdzioja ivairiausius garsus,stengesi juos kuo tiksliau atkartoti.Linksma ir man ir jam.Daug bendraudami mes nespejam pamatyti kaip praeina musu dienele.Tik nieko nereikia daryti per prievarta.Taip pat reiktu mazyliui palikti laiko pabuti ir vienam.
Kalbuosi su ja dar nuo pilvelio laiku
As tai visada kalbuosi su dukryte,sakau jai kad einam pasikeisti pampersiuka,ar einam valgyti,ar i laukeli,ar pliusku-pliusku,ar kad kas skambino,ar kad vaziuojam pas kazka i svecius....ir nors ji dar labai mazute,bet beveik visada atsako man kazka savo gugavimu arba sypsenele
man atrodo kad yra butina bendrauti su
as irgi kalbejau su pupa kada ji dar pilvelyje gyveno. dabar visur kartu ir visada viska jai aiskinu, duodu paliesti ir pasakoju ka darau ar darysim drauge. manau, kad toks bendravimas duoda vaikiukui labai daug, tai ir toliau mudvi plepesim
Mes pasišnekam, pasitariam, aptariam, ką darysim ar darėm
As irgi pastoviai kalbinu savo mazyli. Ryte ar po pokaituko pakalbinu, paklausiu, ka sapnavo, papasakoju naujienas, keiciant sauskelnes pasakoju, ka darau ir dar bele ka, kasdien stengiuosi napeiti su juo per visus kambarius pasakodama, kas kur yra ir kam naudojama. Jis irgi man pasakoja gu, agu, grrr, bu, bau, eu, au, mu, netgi ami ir afaku bei dar daug kitokiu garsu. Jam labai patinka kolkas ciausketi, tai ciauska net su savo zaislais lovytej vienas paliktas.
aš irgi pakalbu su dukryte. kai tik atsikelia, pasakau "labas rytas", paklausiu ką sapnavo. užsiimant su ja pasakoju ką darau. kartais pajaučiu kad mes vienos dvi namuose ir aš tyliu ir ji tyli. tai net prieš vaiką nepatogu pasidaro, kad nekalbinu mažosios.
vieną kartą buvom kambary abidvi, tėtukas kitam. ir aš kažką tvarkiau kambary, dukrytė kėdutėj sedėjo, ir aš pradėjau kalbėti, pasakoti ką darau, ką tėtukas veikia kitam kambary- bet viskas tarp kitko, šiaip po nosim variau viską. dukra klausosi. tėtukas įkiša galvą ir klausia ką aš jam sakiau. išpučiu akis, tipo atsikabink aš iš vis nekalbu. jis išėjo, aš vėl po nosim kažką burbu. tėtukas vėl - jei jau man kažką sakai tai sakyk garsiai. ir tik tada supratau kad aš burbu kaip sena boba tai va kartais tie vaikai ką priverčia daryti
Kalbėtis su mažyle pradėjau dar kai pilvelyje buvo. Pasakas kas vakarą skaičiau. Dabar darbus darydama - pasakoju kas ir kaip. O kartais kartu su ja guguoju. Tai dabar taip priprato, kad guli vežimėly ar krepšy, o aš bekalbėdama pasidarau viską ką reikia.
Pilveli kalbinau tik paskutiniais menesiais, dagiau bendraudavom mintimis.Dabar stengiuosi kuo daugiau
kalbu su savo maze nuolat.kalbinau ir pilvely,kalbinu ir dabar.tik niekad to nedarau per prievarta-jei man nera nuotaikos ja snekint,tai ir nedarau to-manau,geriau nuosirdziai,negu spaust is saves zodi po zodzio.bet ji kazkaip mane pralinksmina,tad ir plepam sau maloniai
Kalbames ir mes su savo mazuoju,nuo pat pirmu jo gyvenimo minuciu.Kalbu ir pasakoju jam viska kas vyksta aplinkui,ka as dirbu.Ir kaip smagu kai jis tau atsako savo gugavimu,jau nuo trecios savaites pradejo guguoti.O dabar spiegia ir ant galo pasako gu,tuo baigdamas spiegima.
as su savuoju kalbejau kaip pilvelyje buvo ir dabar kalbuosi daug ...tik va naujiena ...mazajam 4,3men., o jau keiktis pradejo...blat blat blat
Žinoma, kad labai smagu su savo mažiuku pakalbėti
ech,joreta,atrodo,mamos zinom,kad reikia su vaiku kalbet kaip su visais zmonem,aisku,kartais issprusta kokia nesamone
QUOTE(pa_radize @ 2004 12 16, 11:02) ech,joreta,atrodo,mamos zinom,kad reikia su vaiku kalbet kaip su visais zmonem,aisku,kartais issprusta kokia nesamone Bijau kad neisaiskinsi, jos juk visai kitaip savo vakus augino. Mano anyta niekaip nesuprato kodel vaikas nesuvystytas, kodel valgo kada nori... Kodel jau tokiai dickei (tada buvo ~ 2 men) neduodu atsigerti arbateles, o tik savo pienuku maitinu. O kad augam be soskes - is vis nesamone Bet nieko, pamate, kad anuke puikiai auga QUOTE(raimute @ 2004 12 13, 14:50) As tai visada kalbuosi su dukryte,sakau jai kad einam pasikeisti pampersiuka,ar einam valgyti,ar i laukeli,ar pliusku-pliusku,ar kad kas skambino,ar kad vaziuojam pas kazka i svecius....ir nors ji dar labai mazute,bet beveik visada atsako man kazka savo gugavimu arba sypsenele man atrodo kad yra butina bendrauti su As irgi lygiai taip pat kalbuosi su saviskiu Kartais dar jam ir daineliu padainuoju, nors ir ne daug as ju zinau
Daugiausia ir mes kalbames kaip du zmoguciai, bet kartais ir man ishsprusta jo leliukishka kalbele (skaiciau, kad kai pakartoji, ka vaikas "pasako", veliau jis vel pakartoja ir taip abu po truputi pradeda bendrauti, savotishka smegenu mankshta). Pastebejau, kad
As kalbejausi ir kol
Kalbu ir as laaaabai daug. Kartais taip nuvargstu, kad sunku buna ir burna praverti. Gal del to musu zuikis nekreipia demesio i zaislus? Jei su ja kalbu, tai nei rekt nereikia, nei valgyt, nieko! Gal, sakau, jei su lelka mazai kalbeti, ji daugiau demesio zaislams, savo rankytem, kojytem skirtu
Mes labai daznai kalbam.Kai as kalbu jis ziuri i mane ir tarsi noretu pakartoti viska.Kai as salia jis i zaisliukus neziuri visur sekioja mane savo akutemis.TAI NUOSTABU
Sveikos. Labai daug kalbu su savo beveik jau 4-iu menesiu dvynukais. Kalbetis su jais pradejau labai anksti. Buna paimu ant ranku, vaikstau po kambarius ir pasakoju kas yra kas ir kam kas skirta. Jie labai reaguoja i intonacija, man net atrodo, kad supranta ka jiems sakau, nes jei pagiriu viena - daznai iskart pradeda verkti kitas, tada sakau ir kitam koks jis geras, paglostau ir toliau kalbu, tai tada aprimsta (bet nevisada
Ir as laaabai daug kalbu su savo mazyliu, labai daznai jam dainuoju ir dazniausiai savos kurybos daineles
Nebuciau patikejus, kad visos tiek daug su mazaisiais snekat. Maniau, mamaytes tam nelabai laiko turi, nes as tai per tuos kalbejimus cioauskejimus per dienu dienas nebepasidarau nieko namie. Bet smagu, tikrai smgu su
nendrele,nemanau,kad reikia ypatingų sąlygų,norint šnekėt su mažaisiais.manoji laksto su vaikštyne po namus,kai ateina prie manęs,tai ir kalbinu,nesvarbu,ką darau-prie kompo sėdžiu,guliu ar tvarkaus.svarbu,kad ji girdi,kad kalbu.o ką jai pasakoju-apie supermamą,bulves ar siurblį-juk jokio skirtumo...
QUOTE(estrella @ 2005 01 02, 14:10) Mes labai daznai kalbam.Kai as kalbu jis ziuri i mane ir tarsi noretu pakartoti viska.Kai as salia jis i zaisliukus neziuri visur sekioja mane savo akutemis.TAI NUOSTABU Kalbuosiu nuo pat pirmu dienu ir neisivaizduoju kaip gali buti kitaip-juk tai gyvas zmogutis kaip galima su ja nebendrauti,todel labai nejaukiai jauciuosi kai ka uzsigalvojusi nutylu o paskui pastebiu mazosios nustebusi zvilgsni...Niekada gyvenime tiek nekalbedavau, o dabar tiek pripratau kad net eidama gatve viena kartais su savim kalbuosi (kazin kaip is sono atrodo?) O artimieji visi kalba su ja zmoniu kalba,tik svelniau,be jokiu ten lialia.
Su savo dukryte kalbuosi, kaip ir dauguma, dar nuo pilvelio laiku, o dabar tai jau visai rimta pasnekove
As ir neisivaizduoju kaip galima nekalbetis su savo lelium.Jau budamas pilve kalbini,snekiesi su juo.Vos gymusi ir tai kalbini,o kai truputi paauga supranta atsako tau sypsena
Man tai irgi patinka paplepet su savo mergickom. Didzioji labai rimtai, daznai netgi suaugusiu frazem bendrauja, o
su savo mažiuke nuo pirmų akimirkų pradėjau daug šnekėtis, man tai patikdavo ir iki šio patinka
Oi kaip smagu su jais šnekėtis
Aš kalbėjau, dainavau savo dukrytei, kai ji dar buvo pilvelyje
Oi kaip mes snekam
mes daug kalbejome su savo maziuku ir dabar kalbam daug
yra tyrimais nustatyta, kad tie vaikuciai, su kuriais bendraujama jau nuo pilvelio laiku, ir gimus daug bendraujama, pasakojama ka mamyte veikia, ka tetis ir pan, tai tie kleckai patys greiciau pradeda sneketi, yra socialesni ir t.t.
atsimenu, kad buvo tirtos afrikietes moterys ir, berods, europietes (del pastaruju bijau pameluot), tai Afrikoj vaikuciai anksciau pradeda sneketi, nes mamos juos nesioja sterblese visa laika, ir pasakoja, ka jos veikia - zodziu nuolat palaikomas kontaktas.. va teip va jei kam idomu, galesiu paieskot tos medz, bet kad taip yra garantuoju, nes pati pranesima ruosiau
Jei jau as kalbu su svu pilvuku
stengious kalbet kuo daugiau su savo mazium.o jei ka dainuoju tai jis kad juokiasi
Tikrai nemazai kalbu su savo maziuke, ir savo ir jos kalba, kaip tik iseina.Vaikstom kartu po namus (ji zinoma ant ranku) ir psakoju kas kur yra.Dabar jau reciau tai darau nes sunkoka ja panesioti.Kartais kartu zurnalus paskaitom, as skaitau o ji i paveikslelius ziuri
nemazai manau! kartais jau net neturiu ka jam pasakyti... pastebejau jam labai patinka kai as sneku ne taip kaip su kudikiu, o taip kaip su suaugusiu, jis labiau reaguoju i balso tona kai jis normalus, o ne toks super gerietiskas. keistuolis!
Su savo draugyte
Tenka pripažinti,kad mažokai kalbėdavau su naujagimiu
As irgi stengiusi kuo daugiau sneketi, bet kalbu ir normalia kaba ir kartais abu jo kalba paguguojam
QUOTE aš irgi pakalbu su dukryte. kai tik atsikelia, pasakau "labas rytas", paklausiu ką sapnavo. užsiimant su ja pasakoju ką darau. kartais pajaučiu kad mes vienos dvi namuose ir aš tyliu ir ji tyli. tai net prieš vaiką nepatogu pasidaro, kad nekalbinu mažosios. Iš tikrųjų ir aš dažnai nesmagiai pasijuntu kai įnikusi į savo darbus pastebiu savovaikučio įbestą žvilgsnį- ko tu mama man nieko nesakai
stengiuosi kuo daugiau
Kalbame su mažuoju visi.labai juokingai skamba kai vyras keisdamas sauskelnes guguoja jam ,o kartais net abu "padainuoja"
QUOTE(erikiuxxx @ 2008 01 26, 22:10) ir blogai darai,reik pastoviai kalbeti aiskinti ka darai,ipac kai perengineju tai sakau dabar rankute kisam ar kojite ir tt ...tai greiciau jie prades kalbeti,kai bendrauji Visiškai sutinku QUOTE(Pliušė @ 2008 01 27, 01:38) Visiškai sutinku Mes pradejom kalbetis jau pilvuky Labai megsta tyrineti ir liesti mano, seses ar vyro veidus. Tai ka paliecia taip ir sakom - cia burnyte, cia akytes, cia plaukuciai /o juos labai megsta kedenti kitiems Zinoma, kad kalbejimas turi poveiki ankstyvajai vaikelio raidai
mes visi daug kalbam su mazium nuo pat pradziu. tikiuosi greit prades kalbet
Su sūneliu pradėjom kalbėti nuo pat gimimo ir kiekvieną dieną šnekinam. Jam tai labai patinka ir vis stengiasi viską atkartoti.
|