Būčiau dėkinga, jei kas pasidalintų įspūdžiais apie Lentvaryje esančią arba esančias ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Kiek jų ten yra, kokios ir kokie atsiliepimai?
Taip yra vienas darzelis - lopselis
As ir ieskojau panasios informacijos, tik deje neradau
Jei neklystu-nuo 2 metuku priima. Ziauriai dideles eiles, vietu nera.
Pati i si darzeli nevedziau, bet girdejau tik neigiamus atsiliepimus apie ji... Visai nesenai is sio darzelio isejo vaikai, tai kokia tada prieziura? Mergaite ar berniuka , 3 metuku, rado prie pervazos su policija. Kita mergaite isejo i svecius pas savo teta... Nu as tai pakraupau tiesa pasakius. Nezinau kiek tame teisybes, bet... QUOTE(SuperBaba @ 2007 09 01, 15:27) Visai nesenai is sio darzelio isejo vaikai, tai kokia tada prieziura? Mergaite ar berniuka , 3 metuku, rado prie pervazos su policija. Kita mergaite isejo i svecius pas savo teta...
Nu geras SB - čia naujieną pasakei
Mūsiškis lanko - kol kas nusiskundimų neturiu - tik tai kad dažniau sirgti pardėjo - bet tai turbūt neišvengiama
Jo, priima nuo 2m., eiles kilometrines
QUOTE(Tooraa @ 2007 09 18, 09:49) Lyg tai nesenai cia buvo, tiksliai nepasakysiu. Man pazistama pasakojo, jos dukryte lanke si darzeli (dabar jau i mokykla nuejo). Nei aukletoju nei grupes nezinau... QUOTE(ADA @ 2007 09 28, 11:40) Nu geras SB - čia naujieną pasakei Mūsiškis lanko - kol kas nusiskundimų neturiu - tik tai kad dažniau sirgti pardėjo - bet tai turbūt neišvengiama Man ir paciai buvo kai isgirdau
Na va, mes šiandien buvom pirmąsias 2 val darželyje šitam, eisim į "Pelėdžiukų" grupę..
QUOTE(Lieputė @ 2007 10 03, 18:52) Na va, mes šiandien buvom pirmąsias 2 val darželyje šitam, eisim į "Pelėdžiukų" grupę.. Liepute, o kuom ji tau nepatiko? Ar kaip negerai elgėsi ar intuityviai nepatiko ar dar kas??? Parašyk būtinai, nes po metų, dviejų planuojam ir mes apsispręst kur vest mažąją, tai bet kokia info idomi yra
Na dabar galiu pasakyti labai gerus atsiliepimus apie mūsų grupę...Vis dėl to pirmas įspūdis visada būna klaidingas...Tuom jau įsitikinau eilinį kartą...Labai fainos mūsų auklėtojos ir ta pati šeimininkėlė faina moteris...
QUOTE(Lieputė @ 2007 11 19, 19:21) Na dabar galiu pasakyti labai gerus atsiliepimus apie mūsų grupę...Vis dėl to pirmas įspūdis visada būna klaidingas...Tuom jau įsitikinau eilinį kartą...Labai fainos mūsų auklėtojos ir ta pati šeimininkėlė faina moteris... Liepute, ar yra priešmokyklinė parengiamoji grupė daržely?
Daugiau neatsiranda lankančių šį darželį
QUOTE(*Vanille* @ 2008 02 17, 21:47) Aš labai atsiprašau, bet visiškai pamiršau paklausti... QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 22, 15:20) Man irgi butu labai idomu suzinoti apie si darzeli. Mano darboviete Lentvaryje tad turiu pirmenybe vesti i ji vaika O kas jums sakė kad tokią pirmenybę turite?...Tiesa pasakius pirmą kart girdžiu.. QUOTE(ADA @ 2008 07 22, 15:34) Galioja Iskapsciau is temos virsuje apie lopseliu-darzeliu sarasa cituoju: 2008 05 27, 20:27 Paskelbta: #70 Galų gale radau patvirtintą priėmimo į ikimokyklines švietimo įstaigas tvarką: Švietimas Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka PATVIRTINTA Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka (toliau Tvarka) parengta remiantis Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853). 2. Individuali priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka gali būti nurodyta tų įstaigų nuostatuose, tačiau ji negali prieštarauti Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos norminiams teisės aktams bei šiai Tvarkai. 3. Vaikai į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami tik nustatyta tvarka, pasirašius vaiko ugdymo(si) ir priežiūros sutartį tarp švietimo tiekėjo ir tėvų (globėjų), atstovaujančių vaikui. II. PRIĖMIMO TVARKA 3. Į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami vaikai, gyvenantys steigėjo tai švietimo įstaigai priskirtoje teritorijoje. Tėvų (globėjų) pageidavimu vaikai gali būti priimti į kitą švietimo įstaigą tik tuo atveju, jeigu toje švietimo įstaigoje yra laisvų vietų. 4. Priimant vaikus į grupes: 4.1. laikomasi eilės pagal tėvų (globėjų) prašymų registracijos datą; 4.2. pirmenybė teikiama; 4.2.1. specialiųjų poreikių vaikams; 4.2.2. socialiai remtinų šeimų vaikams; 4.2.3. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų; 4.2.4. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų; 4.2.5. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą; 4.2.6. vaikams, kurių vienas iš tėvų (globėjų) yra pirmos ar antros grupės invalidas; 4.2.7. vaikams, kurių vienas iš tėvų yra moksleivis arba studentas ir mokosi dieniniame skyriuje; 4.2.8. vaikams, kurių tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą; 4.2.9. darbuotojų vaikams; 4.2.10. vaikams, kurių vieno iš tėvų darbovietė yra netoli švietimo įstaigos. 5. Tėvai (globėjai) prašymus dėl vaikų priėmimo į švietimo įstaigų grupes teikia direktoriui. 6. Prašyme pateikiami šie duomenys: 6.1. vaiko vardas, pavardė, gimimo data, adresas, telefonas (namų, tėvų darbo); 6.2. nuo kada ir kokią grupę vaikas lankys; 6.3. tėvų kontaktiniai duomenys; 6.4. dokumentai, kuriais remiantis teikiama pirmenybė priimant vaiką į švietimo įstaigą. 7. Prie prašymo pridedama vaiko gimimo liudijimo kopija. 8. Atvedant vaiką į švietimo įstaigą, pateikiama vaiko sveikatos raidos istorija F. 025 112/a ar išrašas iš šios formos. 9. Tėvų (globėjų) prašymai registruojami Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio-mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnale. Tėvai su įrašu susipažįsta pasirašydami šiame žurnale. 10. Vaikai į grupes priimami ir išbraukiami švietimo įstaigos direktoriaus įsakymu. 11. Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio- mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnalą tvarko švietimo įstaigos direktorius arba jo įsakymu paskirtas kitas darbuotojas. 12. Per mokslo metus vaikai priimami į laisvas komplektuojamų grupių vietas. Jei per mokslo metus į švietimo įstaigą pageidauja atvykti vaikas ir joje nėra laisvų vietų, švietimo įstaigos direktorius siunčia jį į artimiausią švietimo įstaigą, vykdančią ikimokyklinio ugdymo programą, prieš tai išsiaiškinęs ar yra laisvų vietų. 13. Švietimo įstaigos direktorius privalo iki kiekvienų metų spalio 15 dienos Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriui pranešti apie grupių komplektų ir vaikų jose skaičių. III. GRUPIŲ KOMPLEKTAVIMAS ŠVIETIMO ĮSTAIGOJE 14. Visose švietimo įstaigose grupės komplektuojamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. kovo 4 d. įsakymu Nr. 102 patvirtintų Lietuvos higienos normų HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės IV skyriaus 7 punktu (grupės komplektuojamos iš to paties arba įvairaus amžiaus vaikų: lopšelio grupėse nuo 0 iki 1,5 metų ne daugiau kaip 10 vaikų, o nuo 1,5 iki 3 metų ne daugiau kaip 15 vaikų; darželio grupėse ne daugiau kaip 20 vaikų) ir įstaigos nuostatais. 15. Išankstinį grupių skaičių švietimo įstaigos direktorius numato iki liepos 1 d. 16. Vaikų grupių vardinius sąrašus tvirtina švietimo įstaigos direktorius. 17. Jeigu įstaiga uždaroma vasaros laikotarpiui, švietimo įstaigos grupių komplektų skaičius patvirtinamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo įsakymu iki gegužės 20 d., prieš tai suderinus su tėvais ir įstaigos taryba. IV. APTARNAVIMO TERITORIJOS KEITIMAS, TIKSLINIMAS 18. Ikimokyklinio ugdymo įstaigą reorganizavus, taip pat susidarius objektyvioms priežastims (ikimokyklinio ugdymo įstaiga fiziškai nebegali priimti vaikų, trūksta vietų, mikrorajone trūksta vaikų ir nebesukomplektuojamos grupės, ir t.t.), ikimokyklinio ugdymo įstaigos aptarnavimo teritorija gali būti keičiama arba tikslinama tokia pačia tvarka. V. GRUPIŲ KOMPLEKTAVIMO TVARKOS KEITIMAS, TIKSLINIMAS 19. Grupių komplektavimo tvarka gali būti keičiama arba tikslinama pasikeitus Vyriausybės ar Švietimo ir mokslo ministerijos tvirtinamiems norminiams dokumentams arba steigėjo ar jo įgaliotos institucijos sprendimu. VI. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS 20. Už šios Tvarkos įgyvendinimą ir grupių komplektavimą atsako švietimo įstaigos direktorius. 21. Tvarkos vykdymą prižiūri Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyrius. Nuoroda: http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index....1/?itemID=8396 Papildyta: QUOTE(patrakusi @ 2008 07 22, 16:07) O kas jums sakė kad tokią pirmenybę turite?...Tiesa pasakius pirmą kart girdžiu.. Nereikia taip pyktai..as paklausiau nuomones apie si darzeli o neprasiau komentuoti kas turi pirmenybe ir kas neturi..Jei Jus nesidomite tai dar nereiskia kad to nera QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 23, 11:45) 1. Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka ........... Na, Lentvario darželio "Šilas" steigėja ne Vilniaus miesto savivaldybė, o TRAKŲ rajono savivaldybė O ant mamyčių nepykit, kad taip reagavo - jei nebūtų problemos su vietų skaičiumi, pvz jei Lentvaryje veiktų ne vienas kaip dabar, o du darželiai, tai nebūtų ir tokios mamyčių reakcijos O kodėl jūs nenorit vest vaiką į Vilniaus darželį?
Nes visur ta pati situacija ir jei vilniuje 1000 ir 1 darzelis tai visi jie perpildyti, siandien uzsirasiau i viena..eile 30 zmoniu...tas kuris mums priklauso pagal gyvenamaja vieta irgi eile apie 30-40 vaiku...
Kadangi i darba vazioju su automobiliu i lentvari tai problemu su atgabenimu neturiu...Taigi man svarbu vaika vesti i darzeli pagal mano marsruta ir pagal darzelio geruma..nes kitu atveju kamsciai ir kuro sanaudos vezant vaika i vaiku darzeli sakykim fabijoniskese... QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 23, 15:40) Nes visur ta pati situacija ir jei vilniuje 1000 ir 1 darzelis tai visi jie perpildyti, siandien uzsirasiau i viena..eile 30 zmoniu...tas kuris mums priklauso pagal gyvenamaja vieta irgi eile apie 30-40 vaiku... Kadangi i darba vazioju su automobiliu i lentvari tai problemu su atgabenimu neturiu...Taigi man svarbu vaika vesti i darzeli pagal mano marsruta ir pagal darzelio geruma..nes kitu atveju kamsciai ir kuro sanaudos vezant vaika i vaiku darzeli sakykim fabijoniskese... supratau QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 23, 16:26) ne gimstamumas mazeja ar dideja o kuo toliau tuo daugiau seimu neisgali samdyti geros aukles...man deja irgi taip nutiko Jei tai paguos - daugumai taip. Norisi namų savų - turi imti paskolą.... O vaikui manau darželyje daug geriau negu su aukle
Kiek zinau, tai Filtpako darbuooju vaikus priima be eiles, kadangi si imone remia darzeli, o 4.2.10. vaikams, kurių vieno iš tėvų darbovietė yra netoli švietimo įstaigos.
sita taisykle galiu pasakyti netaiko netgi Vilniaus rajono darzeliai, tai ka noreti is Lentvario. Vanile yra iki mokykline grupe, tik nezinau ar priima nelankiusius sio darzelio vaikus.
o is kur zinai kad filtpako darbuotoju vaikus priima be eiles?
Papildyta: norejau paklausti ar lentvaryje dar yra lopselis,ar jau tik nuo 3m vaikucius priima?
JO SITA TAI ZINAU KAD SUNKU PATEKTI
QUOTE(edita_jan @ 2008 11 21, 17:27) o is kur zinai kad filtpako darbuotoju vaikus priima be eiles? Papildyta: norejau paklausti ar lentvaryje dar yra lopselis,ar jau tik nuo 3m vaikucius priima? Zinau Jei buvai uzsirasiusi tai gal ir priims, mano pazystama veda dukryte kuriai 2 metukai, yra 2 grupes lopselinuku
jo mes esam uzsirase stovim eilei,mano vyras toj firmoj dirba.
bandysim eit klausti ar priims mus nors nuo rugsejo
Sveikos, lentvarietės
Gal kas žinot apie antro darželio steigimą Kilimuose? Girdėjau gandus, kad vietoj pradinės mokyklos Kilimuose nuo šio rudens planuojama daryti darželį, bet kiek čia teisybės įdomu
as pati rasiau laiska i savyvaldybe musus,tai man pasake kad stenksis nuo sio rugsejo atidaryt kilimu darzeli,bet ar tikrai taip bus neaisku
labai butu gerai kad atidarytu dar viena darzeli,vaikuciu daug o darzelis tik vienas
Oi, kaip būtų gerai
nu va buvome darzelyje,bet naujienos nekokios
o del kilmu darzelio tai ir nieko neaisku,nes rtaku savivaldybe ir lentvario seniunija,nelabai nori spresti sitos bedos QUOTE(edita_jan @ 2009 01 27, 17:07) nu va buvome darzelyje,bet naujienos nekokios o del kilmu darzelio tai ir nieko neaisku,nes rtaku savivaldybe ir lentvario seniunija,nelabai nori spresti sitos bedos O tai sakiai kad tavo vyras kur dirba? Sita darzeli kada nors atidarys tik nezinia kada O tai nenori pabandyti i Grigiskes pvz. PELEDZIUKA ? mes ten vedam ir labai patenkinti.
mano vyras dirba fitpake,bet jiems tai nieko neduoda
jo man ir siule i grigiskes vesti vaika,turbut taip teks ir daryt bet ten ir turbut gi reik uzsyrasyti,ir turbut eiles dideles? o tas darzelis cia kur prie tilto? o jus jau senai savo vaika ten vedate?
as del to ir nieko nesakau,tik atsakiau i klausyma,ko manes klause
o seip sitam darzeli ir taip jie daro ka nori,pirma sake kad rtys grupes priimines, o dabar jau viena,ir to man pasake bus komisija kuri atrinkines i grupe vaikus,tai man ydomu pagal ka jie rinks,visi gi vaikai vienodi QUOTE(edita_jan @ 2009 01 28, 12:28) as del to ir nieko nesakau,tik atsakiau i klausyma,ko manes klause o seip sitam darzeli ir taip jie daro ka nori,pirma sake kad rtys grupes priimines, o dabar jau viena,ir to man pasake bus komisija kuri atrinkines i grupe vaikus,tai man ydomu pagal ka jie rinks,visi gi vaikai vienodi Kiekvienas darželis turi savą sistemą. Nors kita vertus - įstatymai visiems vienodi, nebent rajono savivaldybė nustato kažką ypatingo savaisiais aktais Komisija... Reiktų kažkur rasti priėmimo į darželius tvarką, ir su ja susipažinti Manau, kad reikia užrašyti vaiką į eilę kuo anksčiau. Ir kai ateis laikas - paprašyti parodyti tą registracijos knygą. Jei po jūsiškio registracijos įrašo bus priimtų vaikų, o jūsiškį priimti dėl kokių nors priežasčių nenorėtų, būtų galima kelti klausimą kodėl vėliau užsiregistravę yra priimti
As vedu neseniai, nuo spalio men.
O del lentvario tai as patyliu, bet ten eileja dar vis stovime
tai jie ten i kompa isirase viska,ten nesuprasi ka ir kaip pildo,seip mes nuo gimimo uzsiregistrave esame.
o jus ir buvote eilej uzsirase grigeskese ilgai stovejote? QUOTE(edita_jan @ 2009 01 28, 16:22) tai jie ten i kompa isirase viska,ten nesuprasi ka ir kaip pildo,seip mes nuo gimimo uzsiregistrave esame. o jus ir buvote eilej uzsirase grigeskese ilgai stovejote? I koki kompa, as rasiau vasara ( pavasari) negalvojau kad tokia eile didele, bet man sake jei labai reiks tai priimsim isimties tvarka, mes ja pazystam draugu teta ji Grigiskese ir be eiles, bet ejau vos ne kasdiena ir maldavau tai matomai as jau jiems daedusi buvau tai prieme tik rasiau adresa kad nomuojuosi Grigiskese kambari ten pagal gyv. vieta ziuri.Direktore ir pavaduotoja labai silti ir geri zmones, sukalbami. QUOTE(ADA @ 2009 01 28, 19:58)
lentvari mes esam pagal sarasa 44,o priims tik 20
Sendien skambinau i grigiskes,tai kaip pasakiau kad esame is lentvario tai atsisake priimti mus QUOTE(edita_jan @ 2009 01 29, 17:12) lentvari mes esam pagal sarasa 44,o priims tik 20 Sendien skambinau i grigiskes,tai kaip pasakiau kad esame is lentvario tai atsisake priimti mus QUOTE(jotke @ 2009 01 31, 14:22) ir visur masiskai atleidineja darbuotojus,nesvarbu kad daug metu dirbo bet tikekimes ,kad neamzinai taip bus Labai blogai padariai QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 23, 11:45) Nereikia taip pyktai..as paklausiau nuomones apie si darzeli o neprasiau komentuoti kas turi pirmenybe ir kas neturi..Jei Jus nesidomite tai dar nereiskia kad to nera Nei piktai nei ką...Ir nekomentavau o tiesiog paklausiau... O ten kas parašyta tai čia mažiausiai kam įdomu...Nes pirmenybė realiai yra teikiama tiems kurie gyvena, o ne dirba.. O dėl to naujo darželio kilimuose, tai reikia pamiršti bent keletui metų...Kai dabar tokia situacija Lietuvoj, o Trakų savivaldybė beveik niekada neturi pinigų, tai ir dabar jų tikrai neatras tam kad įrengti tą darželį...
tai jo isvis jo turbut net nesiruosia atidarineti,sunku su tais darzeleis,nor esame nuo gimimo uzsirase,bet vistiek nepapuolame i grupe,nes tik viena seis metais grupe bus,apsurdas kazkoks
QUOTE(patrakusi @ 2009 04 09, 13:53) ...Reikia užrašyti kai tik pagimdai... aha, uzsirasyti i visus n-darzeliu vilniuje ir dar i lentvario, grigiskiu, traku ir vievio, o gal dar geriau i visu miestu lietuvoje? isivaizduokit, esu prisiregistravusi sakykim naujininkuose (pas bobute),nuomojuos buta fabijoniskese o dirbu lentvaryje. i kuri darzeli man registruoti ka tik gimusi vaika, jei galbut po 3 metu kai jis prades lankyti darzeli as nuomuosiuos arba nusipirksiu buta sakykim lazdynuose. QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 04 21, 16:13) aha, uzsirasyti i visus n-darzeliu vilniuje ir dar i lentvario, grigiskiu, traku ir vievio, o gal dar geriau i visu miestu lietuvoje? isivaizduokit, esu prisiregistravusi sakykim naujininkuose (pas bobute),nuomojuos buta fabijoniskese o dirbu lentvaryje. i kuri darzeli man registruoti ka tik gimusi vaika, jei galbut po 3 metu kai jis prades lankyti darzeli as nuomuosiuos arba nusipirksiu buta sakykim lazdynuose. Jūs nesinervuokite taip... |