Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vaikui nuobodu su mama namie
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
eros
Turiu tokia nesmagią problemytę - mano vaikas beveik 10 mėn. nerealus zyzalas, kai bunam namie abi......kai ateina svečiai, mūsų bendraamžiai - mergytė pasikeičia ant akių, iš kart isitraukia i žaidimus, i drauges ar draugo pažinti ir t.t.
Taip pat jai smagu buti bele kur tik ne namie - bet aš taaaaaaip nuvargstu taip linksmindama savo vaiką

Ka jus darot, jei turit tokiu aktyviu vaiku - kaip linksminat blink.gif
jurgixe
jei yra draugių auginančių vaikus,tai vaikščiokit viena pas kitą į svečius.aš tai irgi su vaikais kviesdavausi drauges,pati eidavau į svečius,vien tas bendravimas su kitais žmonėmis vaikui yra įdomus ir jis mažiau dėmesio reikalaus iš mamos
eros
QUOTE(jurgixe @ 2007 03 26, 09:39)
jei yra draugių auginančių vaikus,tai vaikščiokit viena pas kitą į svečius.aš tai irgi su vaikais kviesdavausi drauges,pati eidavau į svečius,vien tas bendravimas su kitais žmonėmis vaikui yra įdomus ir jis mažiau dėmesio reikalaus iš mamos
*

drinks_cheers.gif Kviečiu kasdien, turiu 3 tokias mamas, tik kad jos neeina gi kasdien i svečius, o labai jau retkarčiais verysad.gif
O ir pas save kviečia tik retkarčiais, tai vat nežinau kur tu vaiku surast tam mano vaikui doh.gif
Keliaus panele nuo rudens, kai jai bus tik 1 metai ir 3 men. i darželi, nes kitos išeities nematau....manau jai ten bus geriausia, bet kaip ištvert iki rudens unsure.gif
Jau dabar kai tokie orai tai namie bunam vos 2-3 val. - visas kitas laikas kažkur maximoj, ar šiaip.....tai kartais taip nuvargstu taip namo norisi rolleyes.gif
jurgixe
pas mane kieme būdavo,kad vyresnės mergaitės norėdavo išsivesti mano lelią į lauką pavėžint su vežimuku ar pavaikščiot,tai kartais biškį palikdavau.jos ten visos kalbindavo,užsiimdavo su ja tai manęs net nereikėdavo
Limcamca
O žaislai jos nedomina nė kiek? g.gif
eros
QUOTE(Limcamca @ 2007 03 28, 09:55)
O žaislai jos nedomina nė kiek?  g.gif
*

Domina, kai kartu žaidžiam biggrin.gif Šiaip jei nueinu indų plaut, viska meta, atropoja prie kojų ir pradeda "melstis"....
Nebent nelabai idomus žaislai pas mus g.gif
Limcamca
QUOTE(eros @ 2007 03 28, 12:24)
Domina, kai kartu žaidžiam  biggrin.gif  Šiaip jei nueinu indų plaut, viska meta, atropoja prie kojų ir pradeda "melstis"....
Nebent nelabai idomus žaislai pas mus  g.gif
*

o jei tuo metu duotum jai koki puoda, samti zaisti? arba salia pasodinti ir tuo paciu sudominti g.gif
Kasiopėja
QUOTE(eros @ 2007 03 26, 19:10)
drinks_cheers.gif  Kviečiu kasdien, turiu 3 tokias mamas, tik kad jos neeina gi kasdien i svečius, o labai jau retkarčiais  verysad.gif
O ir pas save kviečia tik retkarčiais, tai vat nežinau kur tu vaiku surast tam mano vaikui  doh.gif 
Keliaus panele nuo rudens, kai jai bus tik 1 metai ir 3 men. i darželi, nes kitos išeities nematau....manau jai ten bus geriausia, bet kaip ištvert iki rudens  unsure.gif
Jau dabar kai tokie orai tai namie bunam vos 2-3 val. - visas kitas laikas kažkur maximoj, ar šiaip.....tai kartais taip nuvargstu taip namo norisi  rolleyes.gif
*

Mes tai tokiu oru po parduotuves nevaikštom, juk dabar pilna kieme vaikų, einam pas juos ir dūkstam. Ir aš galiu atsipalaiduot truputį su mamom pabendraut ir vaikutis patenkintas. O namie taip pat maž-ai laiko praleidžiam. O kad pavargsti, tai ir aš pavargstu, o ką daryt. Tokia jau tų mamų dalia.
mama_gulbe
QUOTE(eros @ 2007 03 26, 10:11)
Turiu tokia nesmagią problemytę - mano vaikas beveik 10 mėn. nerealus zyzalas, kai bunam namie abi......kai ateina svečiai, mūsų bendraamžiai - mergytė pasikeičia ant akių, iš kart isitraukia i žaidimus, i drauges ar draugo pažinti ir t.t.
Taip pat jai smagu buti bele kur tik ne namie - bet aš taaaaaaip nuvargstu taip linksmindama savo vaiką

Ka jus darot, jei turit tokiu aktyviu vaiku - kaip linksminat  blink.gif
*

gal jai laikas i darzeli? blink.gif lotuliukas.gif
laputaite777
Kai i darzeli neina,tuomet visada pakvieciu vaikams draugu i namus,arba varau i lauka,jeigu geras oras. mirksiukas.gif
mama_gulbe
QUOTE(laputaite777 @ 2007 04 17, 13:59)
Kai i darzeli neina,tuomet visada pakvieciu vaikams draugu i namus,arba varau i lauka,jeigu geras oras. mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif nu taip
bet kazkaip keistai 10 men ir jau zyzalas
man su savuoju tokio amziaus bedu tokiu nebudavo, ropinedavo sau po namus ir pazyzdavo kai uzsigaudavo ir vsio ir nebent jau ka skaudedavo

gal tas vaikas siaip zyzia is neturejimo ka veikt, reikia nuo to atpratinti, kad nereiktu sokinet apie ta vaika vos jam pradedant zysti

isprotet galima kai zyzia ir zyia be paliovos
doh.gif
*Jalta*
Mes ir į svečius einam, ir pas save kviečiam, o kai dabar atšilo, tai einam į lauką net du kartus per dieną. mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Olimpiete
mes su mamom susibegam ir aptariam viska be vaiku, nes vaikai labai jau panasaus amziaus ir musasi del zaislu ir siaip del demesio smile.gif
raimonda23
ir kvieciames kitas mamas ir pacios einame su dukryte i svecius smile.gif
youste
Mano dukryte pusantru metuku, ja irgi pakankamai sunku sudominti, kad viena sedetu ir zaistu. Labai patinka indus plauti, tai duodu kelis neduztancius indelius, pastatau kede prie kriaukles, o pati tas 10-15 min. skiriu mailui patikrinti ar siaip ka nuveikti. Viska nori kartu daryti, bet man tai atrodo normalu - gal toks amzius. O bendrzvimo su vaikais labai reikia. Kai nuvaziuoju pas sese, kuri augina dvi panasaus amziaus mergytes, galiu pora valandu atsikvepti - tik reikia ziuret, kad neuzgautu viena kitos. O per diena tiek nusiduksta, kad pietu miego ismiega apie tris valandas, ir nakti gerai miega thumbup.gif
vyšniux
Mes i svecius kvieciames tik artimus draugus..Gal siek tiek daznaiu tuos,kurie augina mazus spirgus biggrin.gif.O su mamom,kurios augina panasaus amziaus vaikucius susitinkam kiekviena diena(jei tik oras geras) lauke ir vaikai issiduksta i valias thumbup.gif
naitas
QUOTE(,2007 03 26, 20:10)
drinks_cheers.gif  Kviečiu kasdien, turiu 3 tokias mamas, tik kad jos neeina gi kasdien i svečius, o labai jau retkarčiais  verysad.gif
O ir pas save kviečia tik retkarčiais, tai vat nežinau kur tu vaiku surast tam mano vaikui  doh.gif 

*

Turiu vieną pažįstamą, skambina ir skambina, kad nori į svečius, arba kviečiasi pas save, arba dar kur. Atrodo, kad neturi namie ką veikt doh.gif , nei valgyt gamint, nei apsitvarkyt nereik, nei skalbimo ar lyginimo. O kai nueinam pas juos, tai dulkių kalnai, daiktai išmėtyti blink.gif Sasyskom maitinasi hihihi.gif
išsiliejau blush2.gif

Eros, man tai atrodo, kad Tavo vaikučiui trūksta dėmesio, truputį. Mano irgi zyzlys, dabar jau metų laiko. Bet nustoja zysti tada, kai su juo intensyviai pažaidžiu kokia 15 - 20 minučių, "užvedu" tolimesniems žaidimams. Tada jau esu laisva gerą pusvalandį darbuotis virtuvėje ar dar kur. Po to tai valgyt, tai sauskelnes keist, tai į lauką eit... Žodžiu, kažkaip įdomiai tą zyzimą stabdai, ir vsio. Išaugs.
*Lina*
mes pasikviečiam,einam ir pačios į svečius, taip susiradom daug naujų gerų draugų thumbup.gif
viltea
Mes tokiu atveju eidavom vaikštinėti į lauką 4u.gif
mamyciukasm
Pas mus dažnai ateinu svečių - mamų ir ne mamų , dukrytė maža buvo gera ir tebe yra gera... Net nežinau, ką pasakyti blush2.gif Gal tiesiog Jus esate pavargusi, ar nenuotaikoje ir tiek.... g.gif
laimav
as pasikvieciu ir patys nueiname pasisveciuoti thumbup.gif
ERUGĖ
o mano draugių tarpe nebėra mažų pipiriukų,visi jau paaugliukai.Kol mažutė buvo dar nevaikštanti,kol ją buvo galima tik panešioti,visiems įdomu buvo,o dabar,kai ji pradėjo viskuom domėtis,ir ožiukus parodyti,ir kažko išsireikalauti,nelabai kas benori mūsų svečiuose unsure.gif MB dirba užsienyje,todėl visą dieną tenka man bendrauti tik su mažule,tai kartais jaučiuosi šiek tiek pavargusi,padažnėjo galvos skausmai doh.gif
šeip mažąjai su manimi namie,manau nėra liūdna,mes kartu tvarkomės,tiksliau aš tvarkausi,o ji iš paskos neršia biggrin.gif ,pavartom knygeles žurnalus,einam į lauką,į parduotuves(ten jai kaip tikrai moteriškos giminės atstovei,labai patinka) ax.gif ,turim šuniuką,tai kartais jos pažaidžia thumbup.gif
m.angeliukas
Sveikutes mes irgi turim sia problema, labai judrus, nori demesio.Nevisada sugebu ji sudomint tada zizia doh.gif , bet einam i lauka, i svecius.Megsta bendrauti.Gal galit pasakit kokiu zaidimu mano fantazija jau isseko, reikia ji sudomint, nes su vaiku bunu tik as, tevas velai grizta namo gal valanda skyria demesio.Tik savaitgaliais duksta kartu ax.gif
Minėja
QUOTE(m.angeliukas @ 2008 06 09, 20:59)
Sveikutes mes irgi turim sia problema, labai judrus, nori demesio.Nevisada sugebu ji sudomint tada zizia  doh.gif , bet einam i lauka, i svecius.Megsta bendrauti.Gal galit pasakit kokiu zaidimu mano fantazija jau isseko, reikia ji sudomint, nes su vaiku bunu tik as, tevas velai grizta namo gal valanda  skyria demesio.Tik savaitgaliais duksta kartu  ax.gif
*

labas,
Manau cia problema visu per dideli aktyvuma turinciu vaikuciu. Maniske irgi budama 10 menesiu zyzdavo, reikalaudavo viso 100 procentinio demesio vos ne visa para, nes miegodavo labai mazai, nakti 8 valandas ir diena 1 valanda.
Paaugus buvo kita problema - bega kur nori, jokia veikla nesusidomi ilgiau nei 5min. Pavalgyti uztekdavo poros minuciu, nes ilgiau neissededavo prie stalo. i Svecius, mums kaip tik budavo geriau neiti, nes tada neturedavau laiko net kavos puodeli isgerti.
O uzsiimdavau su ja istisai, ir piesdavom, ir lipdydavom, skaitydavom, kartu zaisdavom ivairius zaidimus, dainuodavau, sokdavom, i lauka po tris kartus eidavom (tiksliau isodindavau i vezima, begdavau kuo greiciau su vezimu i parka, ten ja paleisdavau issilakstyti, toliau vel sodindavau i vezima ir parbegdavau namo, nes sedeti ji nenoredavo). Stengiausi, kad ji islietu ta savo sukaupusia energija.
Perskaiciau nemazai knygu apie vaiku auklejima ir psichologija. Situacija pradejo gereti pritaikius kai kuriuos metodus smile.gif Nuo dveju su puse, pradejo elgtis, kaip normalus vaikas. Aisku isdaigas dar labai megsta kresti, bet jau pradejo geriau miegoti, nakti ismiega net 10 valandu blink.gif , turim nupirke katina, tai megsta su katinu uzsiimti, jau pazaidzia ir viena, istisai nebereikalauja demesio. Aisku ir dabar per diena kelias valandas, su ja uzsiimu, skatinu kuo ilgiau sutelkti demesi, bet jau nebe nuo ryto iki vakaro thumbup.gif
Beje, vaikus labai labai megsta, galetu istisai zaisti. Tik deja, po sveciu ir zaidimu, nukencia jos miegas, jei pokaicio metas, tai pamiega tik pusvalandi, jei naktis, kartais ir 6 valandu jai tada per akis.
joojoooj
..ir mes einam i svecius, ir pas save kvieciames...ypac ilgais ziemos vakarais, kai tevelis dirba
Diana L-B
Na, pasiskaitau apie svečius, ir keista man.... Su mano aktyvuoliu vaiku į svečius nueiti ar pas save pasikviesti- tai tikras išbandymas man ir svečiams taip pat. Aš pavargstu trigubai, nes jei tik bandau kokį žodį kitam žmogui pasakyti, vaikas taip įsizyzia, arba "nori valgyt, kaku ir t.t." jau tada geriau nereikia..... Nors pati labai mėstu bendrauti, bet kai svečiai išeina - lengviau atsipučiu, net ir vaikas atrodo mažiau zyzia.
Guodžiuosi tik tuo, kad taip bus neamžinai - dabar jam to dėmesio ypač reikia, o vėliau vistiek labiau atsisuks į pasaulį ir interesų ratas prasiplės....
TOCAMI
o jums neatsibostų tą patį veidą per dienas matyti? mane namai užknisa, tai manau ir vaiką ta pati aplinka dusina. aš jums siūlyčiau nuo metukų pasieiškot kokios nors mokyklėlės. jose vaikiukai šio to išmoksta, pabūna kolektyve. puiki repeticija prieš darželio džiaugsmus. mano vaikutis labai mėgsta bendrauti. o ir man labai gera iš namų išeit, su kitom mamom pabendraut. prasiplečia pažįstamų ratas. iki metukų lankėm baseiną kūdikiams. nuo metukų ir trijų mėn sugalvojau užrašyt į muzikinę mokyklėlę. galima susirasti nebrangių variantų. pramoga ir vaikui ir mamai.
coffeeLATTE
QUOTE(eros @ 2007 03 26, 10:11)

Ka jus darot, jei turit tokiu aktyviu vaiku - kaip linksminat  blink.gif
*

lygiai tas pats man smile.gif Kai buvo mazyte, sukdavau galva kur nueit, ka sugalvot, kur sudalyvaut ir t.t. lauke pamatydavo vaika-viskas- toliau neis, nieko nedarys, o ziures i ta vaika, arba eis i ta puse... pradejom eit i muzikos pamokeles, bet vyksta tik karta per savaite- per mazai.. drauges mano dar vaiku neturi, nelabai yra ka i svecius pasikviest.. tai mes eidavom ir eidavom i lauka, visur vaziuodavom kartu- i parduotuves, reikalu tvarkyt, nu kur tik iseidavo.
pradejo eit i darzeli si rudeni, tai is to darzelio vos issivedu as ja. pradzioj dar jausdavaus kalta, kad vaika dvimeti i darzeli vedu, juk geriau namie, su mama, stengdavaus pasiimt kuo anksciau, bet tada grizta namo ir tokie oziai prasideda..eina is paskos ir zyzia, zaislai nepajudinti nei veinas, nieko nenori viena daryt net trumpam.. dabar paliekam darzelyje pietu miegoti ir pasiimam po pietu miego, man smagu kad jai ten patinka, visokiu nauju dalyku ismoko...
Šypsenėlė24
Ir kvieciam,ir patys einam,tik ziema apmazejo dabar vizitu, nes tai vieni serga,tai kiti,bet sulauksim graziu oru,ir manau vel atidarysim sezona biggrin.gif
Ramune B.
mes irgi einam i svecius, bet dazniau kvieciames:)tai mano merginai dziaugsmo daug buna kai sveciai ateina:)o ypac patinka vyro draugai doh.gif doh.gif doh.gif jiems iskart lelyciu padalina, piestuku atnesa ir liepia zaist doh.gif doh.gif vaizdelis nerealus blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.