Noreciau ir as papasakoti apie savo 2 gimdymus. Tikrai siulyciau, toms kurios dar negimde, gimdyti be nuskausminamuju. Juk nezinai kaip gimdysi. 1 gimdymas. Paskirta gimdymo data 2001-11-15. Nuvaziuoju i poliklinika pasitikrinti. Is poliklinikos liepia is karto vaziuoti gimdyti. Nuvaziuoju i sutarta ligonine. Apziuri gydytoja. Ir sako, kad ligoninej neguleciau, o atvaziuociau 20 d. Dar pasako, kad atvaziuociau ryte, nes tada visa diena gauciau siokius tokius pietus. 20 d. rytas. Su vyru atsikeliame anksciau nuvaziuojame i Gariunus, pavaikstome, ka reikia nuperkame. Vyras mane veza i ligonine ir palieka (reikia jam vaziuoti i darba). Dar paklausia i kokia palata guldys. Akusere, sako, kai atvaziuosi pasiklausi, gules iki gimdymo skirtoj palatoj. Vyras isvaziuoja. Ateina gydytoja apziureti. Apziuri. Ir ka sako nustembu: - I gimdykla, 3 cm. Taip ir prasideda gimdymas. Ir pradziu neturejau ka veikti vaiksciojau pirmyn atgal. Paskui man ant pilvo pajunge, kad rodytu saremius ir vaiko sirdeles plakima. Saremiai netelpa i skale, o as ramiai guliu. Gydytoja nustebusi klausia, ka nieko nejauti. O as atsakau, kad tik prakaitas pila. Jokiu nuskausminimu neturejau. Po kiek laiko gydytoja apziuri, laikas vandenis nuleisti. Nuleidzia, po kiek laiko pagimdau. O tuo tarpu vyras atvaziuoja. Iesko manes: klausia, kur tokia ir tokia guli iki gimdymo skirtoj palatoj. Akusere paziuri popierius ir sako tokiose palatose nera tokios ir skambina i gimdykla. Ten randa. Kol vyras pakyla i 3-ia auksta, as jau 14:10 pagimdziusi 2 gimdymas. Paskirta gimdymo data 2004-03-12. Kelis vakarus kazkas neaiskaus uzeidavo tai vel praeidavo. Nakti vaziuoti kazkaip nesinori. 15 d. vakara sugalvoju nuvaziuoti pasiziureti. Juokingai skamba: vaziuoju paziureti ar negimdau. Apziuri gydytoja, sako, kad dar ne. Ir jei nepagimdysiu 19 d. reikes gultis i ligonine. Tiesa, ligoninej paraso irasa del ko atvaziaavau: - Norejo paziureti ar negimdo  O as manau dabar bus ramu ir nakti neimsiu i galva, kad ir truputi maus. Bet... 4 val. nakties skauda, vos paeiti galiu. Vyras sako vaziuojam i ligonine. O as sakau, juk geda vaziuoti, jau vakare buvau... Mane ikalba vaziuoti. Vaziuojam. Gydytoja ta pati, kur ir vakare buvo, vel mane pamato. Si karta jau nevaziavau namo... 5 cm atsivere, tai ejau i gimdykla. Kol popierius sutvarke, tai atsivere ir 7 cm. Jau galvojo, kad tuoj priimamajame pagimdysiu. Uzlipu i 3-ia auksta. Nueinu i ta vieta, kur gimdysiu... ir viskas nurimsta. Tai vel ramiai vaiksciojau po gimdykla. Man keista buvo, kad 1-am aukste vos negimdziau, o cia viskas tylu. Sako, kad taip buna, kai nurimsti ir atsipalaiduoji. Po kiek laiko vel pajauciu saremius (nestiprius). Apziuri gydytoja 9 cm. prasivere, reikia nuleisti vandenis. Nuleidzia. Saremiai nors nestiprus, bet vis dazneja. Jau ant kedes. Vel viskas nurimsta. 1 saremis uzeina - stumiu. Laukiu kito... o man tai amzinybe. O stai saremis. Stumiu, kiek turiu jegu (kad tik vaikas neuzdustu ar dar kas nors neatsitiktu). Ir stai po 2-o stumimo matau savo mazule  8:32 ji gime. Tai tikrai lengvi gimdymai...
kad man taip butu......
Ego nu ir pavydziu tau tokiu gimdymu  ,apie savo net pagalvot baisu
lysaaja
2004 12 14, 11:29
Lukutis
2004 12 14, 13:14
net skaityt malonu, kad visoms taip paprastai!
žiuželis
2004 12 18, 01:11
liuks!
VeroniQ
2004 12 23, 13:26
Nu fajniai kaip gerai viskas gaunas. As tik nenoreciau kad vyro nebutu. Bent jau pirma karta, manau vyras tiesiog turi sudalyvaut, kad suprastu kaip nelengvai tei vaikuciai i pasauli ateina, na kazkaip suvokimas toks pats kaip tavo buna, mintys ir jausmai, o kai viena esi, tai jis nesupras iki galo kaip cia skauda, o per gimdyma tai ir sakyt nereiks  pamatys
ka as galiu pasakyti sveikinu ir tikru tikriausiai baltai pavydziu, nuostabu, kai viskas taip lengvai
Saulyte
2004 12 27, 15:33
puikus gimdymai  !!! Net gera skaityt Tik gaila, kad vyras i 1-ma nesuspejo
Sveikinu Tave, as irgi labai lengvai ir greitai pagimdziau.
saugerda
2005 01 13, 14:59
Šaunu,kad toks lengvas gimdymas,o kitos tai nežino kur iš skausmo pasidėt,kad visos taip lengvai gimdytų,o dar dabar po 1000 lt padarė tai tik ,,gimdyt''
kontyte
2007 12 11, 20:25
Linusikas
2007 12 11, 20:39
QUOTE(Ego @ 2004 12 13, 21:23) Tai tikrai lengvi gimdymai... Super ir man panašiai buvo, tik gal skaudėjo labiau
Calmness
2007 12 13, 13:54
joločka
2007 12 13, 16:01
Rykliuke
2007 12 13, 16:05
Antklode
2007 12 13, 16:16
QUOTE(sauluciukas @ 2004 12 23, 13:26) Nu fajniai kaip gerai viskas gaunas. As tik nenoreciau kad vyro nebutu. Bent jau pirma karta, manau vyras tiesiog turi sudalyvaut, kad suprastu kaip nelengvai tei vaikuciai i pasauli ateina, na kazkaip suvokimas toks pats kaip tavo buna, mintys ir jausmai, o kai viena esi, tai jis nesupras iki galo kaip cia skauda, o per gimdyma tai ir sakyt nereiks  pamatys  Tai specialiai nenoriu, kad vyras būtų, galvos viens du ir jau yra Tegul galvoja, kad kažkas baisaus QUOTE(Rykliuke @ 2007 12 13, 16:05) Jau turim
GudriLapė
2008 08 10, 20:01
smagu kad lengvai taip
banginiukas
2008 08 11, 09:34
QUOTE(Ego @ 2004 12 13, 20:23) Tikrai siulyciau, toms kurios dar negimde, gimdyti be nuskausminamuju. Juk nezinai kaip gimdysi. tikrai baltai pavydetina istorija, bet gimdyti be nuskausminamuju, cia jau i situacija reikia atsizvelgti
zuika235
2008 08 11, 09:40
|
|