Kai pas mano sūneli ateina ožiukas, jis viska pradeda metyti ir rėkia pastoviai NE. Jis nieko nenori nieko negirdi tik rėkia NE ir mėto viska kas jam pasitaiko po ranka :verysad: :verysad: ispradžių tai ignoruodavom bet kuo toliau šitas ožiukas jį priveda prie isterijos ir jau nebežinau ka ir bedaryti :hm :hm :verysad: jo jau neapraminu niekaip, gal kas galėtu patarti ką daryti nes aš jau praradau viltį
QUOTE(birure @ 2007 03 26, 23:55) Kai pas mano sūneli ateina ožiukas, jis viska pradeda metyti ir rėkia pastoviai NE. Jis nieko nenori nieko negirdi tik rėkia NE ir mėto viska kas jam pasitaiko po ranka Zinok yra toks amzius kai vaikai viskam priestarauja, as jau nepamenu kada pas mus buvo tas periodas, bet zinau kad buvo sunku QUOTE(Violetikas @ 2007 04 02, 15:46) Zinok yra toks amzius kai vaikai viskam priestarauja, as jau nepamenu kada pas mus buvo tas periodas, bet zinau kad buvo sunku Aciu uz patarima
kai maniske rekia ne, as leidziu puse minutes, minute parekti ir tada siulau kokia nors idomia veikla ir ji greit pamirsta savo NE.
vaikams labai patinka sakyti NE nes tadar jie is tevu gauna daugiau demesio, nes jis dazniausiai sako ne kai reikia valgyti ar sesti ant puoduko
Mes irgi turime ta pati oziuka
Tikrai turbut toks amzius, kai visa laika sako NE
nes pvz. paklausiu ar nori ledu? (o jis laaabai megsta) atsako NE o kai sakiau nu ne tai ne, jis pradeda dar labiau rekt, aisku kad labai nori, bet nezinia kodel vis tiek sako ne, o paskui kai dar karta paklausiu ar nori, su asarom sako taip
pas mus tai kitas zodis " nenoliu" .
Sveiki, laikus kai sakėme "ne" jau išaugom, dabar sakom "kodėl". Kodėl aš tai turiu daryti, kodėl aš turiu tvarkytis, valgyti, ir t.t. Tikiuosi, kad išaugs ir kodėl, kaip išaugo ne.
Pas mane dukryte pasako ne nenoliu ir dar burna uzdengia su rankyte,kad valgyti ''nekisciau'' arba kai nori valgyti pasako nenoriu,o poto isizipja ir valgo(pati dabar nenori valgyti,as ja turiu maitynti...pati tik salduminus moka valgyti
Del tvarkimo isvis,kai liepiu susitvarkyti,man atsako:Mamyte as dabar multikus ziuriu,tu susitvarkik,gerai?
ir maniškė rėkia neeeeeeeeeeee
bet mano maziukui vistiek nedingsta NE
QUOTE(Ada! @ 2007 08 09, 09:56) Pas mane dukryte pasako ne nenoliu ir dar burna uzdengia su rankyte,kad valgyti ''nekisciau'' arba kai nori valgyti pasako nenoriu,o poto isizipja ir valgo(pati dabar nenori valgyti,as ja turiu maitynti...pati tik salduminus moka valgyti maniskis maziukas tai irgi ko negaves iskart saukia NE ,NEREIKIA, viska meto, vercia pradeda dar ir mustis, visko bandziau niekas nepadejo, tai matyt belieka laukti isaugimo is to amziaus
Mes einam ieskoti oziuko kuris sako NE. Paieskom paieskom ir praeina. Arba vejam pro duris. Irgi dazniausiai padeda. Arba einu ieskoti kur ta gera mergaite buvo- tai ziuri klauso o paskui su didziausia sypsena prisistato kad jau gera mergaite cia. Blogos jau nera.
mūsų sako ne ėjimui į tualetą, miegojimui, tačiau paprastai į tai sakau, kad gerai, kad nenori, tai užtat ir einam
Turejau ir as tokia problemele-tik ne NE o NENORIU.Taip jau buvo igrises tas NENORIU.Dabar jis isaugo i TUOJ
Pas mus tai jau nera oziuko ne
manau tiems maziukams uzeina visokie oziukai tik juos demonstruoja kitaip
pas mus irgi kartais užsuka ožiukas, tfutfutfu paskutiniu metu rečiau, kažkaip prasidėjus ožiams dažniausiai palieku viena parėkaut, patriukšmaut, būna iš paskos net bėga, kad būtų kam ožiuką demonstruot, bet aš kažką imu veikt, nekreipdama dėmesio, mažoji pradeda domėtis mano veikla ir ožys sėkmingai pabėga
mano berniuko ir dabartinis zodis tik NE
pas mus ir oziukai
pas mus tai buna zodelis nenoriu kai prasodeda oziukas nenoriu nekreipiu demesiu ir nueinu tolin ir kazo tas oziukas labai greitai pabega
Tai šie ožiukai, manau, visus aplanko mes ir dabar neišimtis...
Papildyta: QUOTE(birure @ 2007 10 20, 17:24) bet mano maziukui vistiek nedingsta NE Nepergyvenkit čia visiem vaikam taip būna
Vieną knygelę neseniai skaičiau apie vaikų psichologiją, paskaičiau jūsų diskusiją ir toks klausimas kilo - o tai problema tame, kad vaikai sako ne, ar tame, kad formuluojame klausimą taip, jog galima atsakyti "ne"? Ir iš viso, kam klausti - nori/nenori?? Trimečio?? Juk mes geriau už juos žinom, ką dabar REIKIA daryti, tai kam dar bereikalingos, abiem pusėm nervų kainuojančios diskusijos??
QUOTE(pukute m @ 2007 12 31, 00:38) Turejau ir as tokia problemele-tik ne NE o NENORIU.Taip jau buvo igrises tas NENORIU.Dabar jis isaugo i TUOJ Pas mus taip pat atsirado ožiukas vardu TUOJ Mažiukas irgi išmoko NE, siulau valgyti, tai jis pradeda galvyte sukioti Ne-ne ir pats juokiasi..Taip juokingai atrodo
Mano sūnulis taip pat turi didelį ožį. Jei kas ne taip staugia Ne, gulasi ant grindų...
Mano dukrytei tikriausiai atejo tas amzius kai saukia nenoriu valgyt, nerinksiu zaislu nenoriu eiti miegoti. Nu zodziu visur tik ne, ne, ne. O tik pasiulyk koki saldaini tai pati pirmoji. Turim tris metukus ir ji pastoviai saukia nemoku rengtis, nemoku praustis, nemoku ruros nusivalyt. Na tikrai kartais nervina toks jos manipuliavimas mumis. Bet ka padarysi turbut tas amzius toks
QUOTE(evelidu @ 2008 03 21, 14:21) Pas mus taip pat atsirado ožiukas vardu TUOJ Mažiukas irgi išmoko NE, siulau valgyti, tai jis pradeda galvyte sukioti Ne-ne ir pats juokiasi..Taip juokingai atrodo
Musu mergyte pati kai susioziuoja, rekia pyksta ir pati sau sako (aisku ir mums) ... OZKA, Ozka, Gerda
mums ir tas pats
Kiekvieno mumyse tūno ožiukas
Mano mazoji ir turi,oziuka ir dar koki,jei kas nepatinka tai krenta ant zemes ir rekia.is pradziu krisdavo ir neziuredavo kur,bet kaip uzsigavo,tai db atsiseda ant zemes ir atsargiai rekdama gulasi
mums tik metukai ir du men.,bet irgi oziukas jau apsigyveno
o manasis irgi atsiklabineja, dar neturim dvieju metuku, o kai supyksta visada sako ne arba nenoriu
O gal kuri zinot ka daryti, kad to NE nebutu? ta prasme kazkokie budai kaip nuo to atpratinti
turiu ir as sia problema..
kartais vaikai pradeda sakyte ne, ne tik del to kad priestarauja, ar neklauso, kartais jiems kaskas neduoda ramybes, o kartais jie tik toki buda naudoja kad atkreiptu demesi i save
mes ir turim oziuka,stengiemes demesio nekreipt.sunkiausia ka galva pradeda dauzyti kur papuola,tada jau nebegaliu nekreipti demesio
QUOTE(reenatyte* @ 2009 09 27, 17:14) mes ir turim oziuka,stengiemes demesio nekreipt.sunkiausia ka galva pradeda dauzyti kur papuola,tada jau nebegaliu nekreipti demesio o kam ji varyt?susigyvenkit su juo QUOTE(mmergyte @ 2009 09 27, 17:20) o kam ji varyt?susigyvenkit su juo
Sveiki,
po ilgos pertraukos ir po labai labai ilgos žiemos kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI. Susitikimo vieta: Vilnius, Vrublevskio 4, įėjimas iš kiemo pusės. Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt . Susitikimo laikas: 2010 m. vasario 26 d., penktadienis, 13 val. Jei susidarys per didelė grupė, bus organizuojamas dar vienas užsiėmimas šeštadienį, vasario 27 d., 11 val. Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS). Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu galės atsiųsti aktualius individualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta po susitikimo. Pagrindinės užsiėmimo temos: * Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna? * Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė. * Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas. * Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė. * Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose. * Kam reikalinga fizinė bausmė? * Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai. * Kam reikalingos taisyklės? * Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais? * Tėvų lūkesčių tragedija. Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė
Kaip supratau vaikui tas oziuko amzius kai nieko nenori ir kai nesupranta isvis ko nori ateina mazdaug antrais metasi? Musiske NE saukia tik tada kai jai kazko neleidi daryti ir dazniausiai tie dalykai yra tikrai draudziami (lipa ant vonios krasto ir siekia visokiu dantu pastu,atsinesusi kede ima visus kremus,mat jai labai reikia su jais zaisti,o tik nusisuk tai ir ismozos ne tik visa save bet ir kas kelyje pasiytaikys,lipa ant palanges.Bandziau su ja zaisti ir su kremais,kad zinotu kas tai per daiktas ir ant palanges pastoveti su mano prieziura.Labai bijau kad karta uzsilips ant kokios vonios ir nusivers.Tai kai neleidziu ir atsiranda DIDELIS NEEE,isteriskas su pykciais ir pasispardymais.Kitos cia merginos sako nekreipti demesio.O as nenoriu ir negaliu nekreipti,nes nesudrausminta ji vel daro ta pati.Bijau kad ignoravimas gali privesti prie dar didesnio savivaliavimo. Noreciau paklausti visu,gal kurios skaite ar zino kokiu nuorodu kur galima pasiskaityti profesionaliu vaiku psichologu patarimu.
Kai ateina oziukai mes raunam ragiukus.Ieskom ieskom galvyteje istraukiam viena ismetam pro langa, o po to istraukiam kita ragiuka.Ir pabaram oziukus kam lenda prie gero berniuko, pasakom lauk ir pabega oziai.Bet buna tokiu oziuku, kad isterikuoja ne su tikslu kazka gaut, o siaip.noriu namo, parejes namo rekia kad i lauka nori.Pyksta ant banano kam nuluzo, ant mamos kad negali suklijuoti banano ir ant saves.Bandai kazka pasiulyt niekas netinka.Tai to nori- duodi dar labiau pradeda oziuotis.tada jau mama savyje oziuka pradeda slopinti kad nepradetu ant vaiko saukt.Pastebejau kad tokie oziai laikas nuo laiko uzeina.Gal cia rachitas ar del alergijos vaikas isiaudrina, o gal tikrai toks amzius?
Vaikai augdami daznai priestarauja, jie taip nustatineja ribas, kiek galima, o kiek ne ir bando iveikti tevelius ir sau to ploto uzsibrezti kuo daugiau. As stengiuosi neigiamus zodzius paversti teigiamais, kartais padeda.
QUOTE(gedimine @ 2010 08 23, 00:02) Vaikai augdami daznai priestarauja, jie taip nustatineja ribas, kiek galima, o kiek ne ir bando iveikti tevelius ir sau to ploto uzsibrezti kuo daugiau. As stengiuosi neigiamus zodzius paversti teigiamais, kartais padeda. As irgi taip dariau, paskui savaime tokios bedos dingo, tikriausiai amzius buvo toks ir paskui pats suprato kiek jis gali, o kiek ne. QUOTE(gedimine @ 2010 08 23, 00:02) Vaikai augdami daznai priestarauja, jie taip nustatineja ribas, kiek galima, o kiek ne ir bando iveikti tevelius ir sau to ploto uzsibrezti kuo daugiau. As stengiuosi neigiamus zodzius paversti teigiamais, kartais padeda.
Taip, cia toks amzius. PAs mus jis prasidejo nuo 2.5 m.
KAd tik tiek tu bedu...PAs mus didesne beda- pavydas pametinei sesei
Mums trys metai, mus taip pat kartais aplanko ožiukas "Ne".
|