Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ožiukas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
birure
Kai pas mano sūneli ateina ožiukas, jis viska pradeda metyti ir rėkia pastoviai NE. Jis nieko nenori nieko negirdi tik rėkia NE ir mėto viska kas jam pasitaiko po ranka :verysad: :verysad: ispradžių tai ignoruodavom bet kuo toliau šitas ožiukas jį priveda prie isterijos ir jau nebežinau ka ir bedaryti :hm :hm :verysad: jo jau neapraminu niekaip, gal kas galėtu patarti ką daryti nes aš jau praradau viltį
Violetikas
QUOTE(birure @ 2007 03 26, 23:55)
Kai pas mano sūneli ateina ožiukas, jis viska pradeda metyti ir rėkia pastoviai NE. Jis nieko nenori nieko negirdi tik rėkia NE ir mėto viska kas jam pasitaiko po ranka verysad.gif  verysad.gif ispradžių tai ignoruodavom bet kuo toliau šitas ožiukas jį priveda prie isterijos ir jau nebežinau ka ir bedaryti g.gif  g.gif  verysad.gif jo jau neapraminu niekaip, gal kas galėtu patarti ką daryti nes aš jau praradau viltį
*

Zinok yra toks amzius kai vaikai viskam priestarauja, as jau nepamenu kada pas mus buvo tas periodas, bet zinau kad buvo sunku doh.gif Tiesiog stengiaus taip uzduot klausimus ir paliepimus, kad nebutu imanoma atsakyt "ne". Pvz. mamyte bus laba laiminga, jei sunelis suvalgys kosyte, arba susitvarkys zaisliukus.
birure
QUOTE(Violetikas @ 2007 04 02, 15:46)
Zinok yra toks amzius kai vaikai viskam priestarauja, as jau nepamenu kada pas mus buvo tas periodas, bet zinau kad buvo sunku  doh.gif  Tiesiog stengiaus taip uzduot klausimus ir paliepimus, kad nebutu imanoma atsakyt "ne". Pvz. mamyte bus laba laiminga, jei sunelis suvalgys kosyte, arba susitvarkys zaisliukus.
*

Aciu uz patarima smile.gif butinai taip pameginsiu nes niekaip neina susisneketi su mano mazuoju isdaigininku
Amulet
kai maniske rekia ne, as leidziu puse minutes, minute parekti ir tada siulau kokia nors idomia veikla ir ji greit pamirsta savo NE. 4u.gif
erdni20
vaikams labai patinka sakyti NE nes tadar jie is tevu gauna daugiau demesio, nes jis dazniausiai sako ne kai reikia valgyti ar sesti ant puoduko g.gif
Egle22
Mes irgi turime ta pati oziuka thumbup.gif Nekreipiame demesio. Bet dazniausiai buna gana juokinga, kai alkanas vaikas saukia, kad nevalgys. Na juokingi man tie mano vaikai ir tiek. biggrin.gif Pasijuokiame visi ir pamirsta mazius ko ji cia taip labai nenorejo tongue.gif
liblanka
Tikrai turbut toks amzius, kai visa laika sako NE
nes pvz. paklausiu ar nori ledu? (o jis laaabai megsta) atsako NE o kai sakiau nu ne tai ne, jis pradeda dar labiau rekt, aisku kad labai nori, bet nezinia kodel vis tiek sako ne, o paskui kai dar karta paklausiu ar nori, su asarom sako taip lotuliukas.gif
Apus
pas mus tai kitas zodis " nenoliu" . censored2.gif aggressive.gif jau kartais ir taip sureguoju lotuliukas.gif , turbut as pati jau niekada negalesiu pasakyti nenoriu. lotuliukas.gif
Boružytė
Sveiki, laikus kai sakėme "ne" jau išaugom, dabar sakom "kodėl". Kodėl aš tai turiu daryti, kodėl aš turiu tvarkytis, valgyti, ir t.t. Tikiuosi, kad išaugs ir kodėl, kaip išaugo ne.
Ada!
Pas mane dukryte pasako ne nenoliu ir dar burna uzdengia su rankyte,kad valgyti ''nekisciau'' arba kai nori valgyti pasako nenoriu,o poto isizipja ir valgo(pati dabar nenori valgyti,as ja turiu maitynti...pati tik salduminus moka valgyti lotuliukas.gif
Del tvarkimo isvis,kai liepiu susitvarkyti,man atsako:Mamyte as dabar multikus ziuriu,tu susitvarkik,gerai? doh.gif lotuliukas.gif Su tokeis dalikais kovoju sakiniais Pvz.:As pati viska sutvarkysiu ir tau nieko nepaliksiu!
Ugn*Ine
ir maniškė rėkia neeeeeeeeeeee doh.gif biški kas, tuoj ožiukai išlenda, bet aš tada ją palieku vieną su jos ožiukais unsure.gif rolleyes.gif
Di.
QUOTE(Egle22 @ 2007 07 02, 18:40)
Mes irgi turime ta pati oziuka  thumbup.gif Nekreipiame demesio. Bet dazniausiai buna gana juokinga, kai alkanas vaikas saukia, kad nevalgys. Na juokingi man tie mano vaikai ir tiek.  biggrin.gif  Pasijuokiame visi ir pamirsta mazius ko ji cia taip labai nenorejo  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif
birure
bet mano maziukui vistiek nedingsta NE verysad.gif , BET DAR ATSIRADO KAS CIA blink.gif aisku jau tas klausimas geriau nei pastovus NE: NE miegot, NE zaist, NE tas filmukas ir aplamai visur ne cray.gif cray.gif kartais jau net nzn ka ir daryt, jau ir nebejuokinga darosi kai pradeda rekti mieste, parduotuveje NE.
Leilla
QUOTE(Ada! @ 2007 08 09, 09:56)
Pas mane dukryte pasako ne nenoliu ir dar burna uzdengia su rankyte,kad valgyti ''nekisciau'' arba kai nori valgyti pasako nenoriu,o poto isizipja ir valgo(pati dabar nenori valgyti,as ja turiu maitynti...pati tik salduminus moka valgyti  lotuliukas.gif
*

maniskis maziukas tai irgi ko negaves iskart saukia NE ,NEREIKIA, viska meto, vercia pradeda dar ir mustis, visko bandziau niekas nepadejo, tai matyt belieka laukti isaugimo is to amziaus doh.gif o kai nenori valgyt tai pakanda kasniuka ir sako aciu stumdamas lekste tolyn lotuliukas.gif
audroneta
Mes einam ieskoti oziuko kuris sako NE. Paieskom paieskom ir praeina. Arba vejam pro duris. Irgi dazniausiai padeda. Arba einu ieskoti kur ta gera mergaite buvo- tai ziuri klauso o paskui su didziausia sypsena prisistato kad jau gera mergaite cia. Blogos jau nera.
viti
mūsų sako ne ėjimui į tualetą, miegojimui, tačiau paprastai į tai sakau, kad gerai, kad nenori, tai užtat ir einam smile.gif
Eit
QUOTE(Leilla @ 2007 11 05, 00:05)
o kai nenori valgyt tai pakanda kasniuka ir sako aciu stumdamas lekste tolyn  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pukute m
Turejau ir as tokia problemele-tik ne NE o NENORIU.Taip jau buvo igrises tas NENORIU.Dabar jis isaugo i TUOJ schmoll.gif
birure
Pas mus tai jau nera oziuko ne biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet va jei kas ne taip tai jis jau NE CACIS doh.gif na pastovi pats nuejes i kampa smile.gif pastovi truputi, tai po kiek laiko ateina ir pasako kad jau cacis rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

manau tiems maziukams uzeina visokie oziukai tik juos demonstruoja kitaip blink.gif blink.gif tik reik perprasti kaip elgtis su vaiku, kad kuo maziau ju ateitu good.gif ok.gif
Dasha
pas mus irgi kartais užsuka ožiukas, tfutfutfu paskutiniu metu rečiau, kažkaip prasidėjus ožiams dažniausiai palieku viena parėkaut, patriukšmaut, būna iš paskos net bėga, kad būtų kam ožiuką demonstruot, bet aš kažką imu veikt, nekreipdama dėmesio, mažoji pradeda domėtis mano veikla ir ožys sėkmingai pabėga good.gif o dėl valgymo, būna valgo ir NE NE NE galvytę tik krato i visas puses, na, nenori neriekia- negrūdu, ateina laikas, užsimano ir atbėga pati nem nem prašyt.
^Braškytė^
mano berniuko ir dabartinis zodis tik NE lotuliukas.gif konors paklausi ?ats NE smile.gif Ir oziukas ateina pas mus bet greit ir iseina 4u.gif
kristinka
pas mus ir oziukai doh.gif pas abu ax.gif ir tas NE labai daznai vartojamas vaikuciu g.gif ,bet kartais buna ir pas tevelius NE lotuliukas.gif
ulyta
pas mus tai buna zodelis nenoriu kai prasodeda oziukas nenoriu nekreipiu demesiu ir nueinu tolin ir kazo tas oziukas labai greitai pabega mirksiukas.gif
Wildberry
Tai šie ožiukai, manau, visus aplanko mes ir dabar neišimtis... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(birure @ 2007 10 20, 17:24)
bet mano maziukui vistiek nedingsta NE verysad.gif , BET DAR ATSIRADO KAS CIA blink.gif  aisku jau tas klausimas geriau nei pastovus NE: NE miegot, NE zaist, NE tas filmukas ir aplamai visur ne cray.gif  cray.gif kartais jau net nzn ka ir daryt, jau ir nebejuokinga darosi kai pradeda rekti mieste, parduotuveje NE.
*

Nepergyvenkit čia visiem vaikam taip būna biggrin.gif Mano ir pastoviai klausinėja - kas čia?To pačio daikto klausia po 10 kartų,nu ir ką, tenka kartot...Kai jau įgrysta tai apsimetu ,kad nematau blush2.gif
Sazha
Vieną knygelę neseniai skaičiau apie vaikų psichologiją, paskaičiau jūsų diskusiją ir toks klausimas kilo - o tai problema tame, kad vaikai sako ne, ar tame, kad formuluojame klausimą taip, jog galima atsakyti "ne"? Ir iš viso, kam klausti - nori/nenori?? Trimečio?? Juk mes geriau už juos žinom, ką dabar REIKIA daryti, tai kam dar bereikalingos, abiem pusėm nervų kainuojančios diskusijos??
Alexarina
QUOTE(pukute m @ 2007 12 31, 00:38)
Turejau ir as tokia problemele-tik ne NE o NENORIU.Taip jau buvo igrises tas NENORIU.Dabar jis isaugo i TUOJ schmoll.gif
*

Pas mus taip pat atsirado ožiukas vardu TUOJ biggrin.gif Ir NE ožiukas kolkas dar neišaugo. kažkaip anksčiau ramiai sakydavo NE, nekreipdavau dėmėsio, bet dabar pradeda RĖKTI visu balsu blink.gif dažniausiai NE , TUOJ sako kada prašau eiti miegoti, sutvarkyti žaislus.Tikiuosi išaugsim unsure.gif
Mažiukas irgi išmoko NE, siulau valgyti, tai jis pradeda galvyte sukioti Ne-ne ir pats juokiasi..Taip juokingai atrodo lotuliukas.gif

viltea
Mano sūnulis taip pat turi didelį ožį. Jei kas ne taip staugia Ne, gulasi ant grindų... doh.gif doh.gif doh.gif . kažkaip jau nustojau reguoti į ožius... jei krenta namie, tiesiog nueinu į kitą kambarį, palaukiu kol praeis. Bet močiutę tai labai jo kaprizai veikia blush2.gif
KamileVanile
Mano dukrytei tikriausiai atejo tas amzius kai saukia nenoriu valgyt, nerinksiu zaislu nenoriu eiti miegoti. Nu zodziu visur tik ne, ne, ne. O tik pasiulyk koki saldaini tai pati pirmoji. Turim tris metukus ir ji pastoviai saukia nemoku rengtis, nemoku praustis, nemoku ruros nusivalyt. Na tikrai kartais nervina toks jos manipuliavimas mumis. Bet ka padarysi turbut tas amzius toks 4u.gif
tvini
lotuliukas.gif
QUOTE(evelidu @ 2008 03 21, 14:21)
Pas mus taip pat atsirado ožiukas vardu TUOJ biggrin.gif  Ir NE ožiukas kolkas dar neišaugo. kažkaip anksčiau ramiai sakydavo NE, nekreipdavau dėmėsio, bet dabar pradeda RĖKTI visu balsu blink.gif  dažniausiai NE , TUOJ sako kada prašau eiti miegoti, sutvarkyti žaislus.Tikiuosi išaugsim  unsure.gif
Mažiukas irgi išmoko NE, siulau valgyti, tai jis pradeda galvyte sukioti Ne-ne ir pats juokiasi..Taip juokingai atrodo lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif
Emili..
Musu mergyte pati kai susioziuoja, rekia pyksta ir pati sau sako (aisku ir mums) ... OZKA, Ozka, Gerda biggrin.gif
saulyte111
mums ir tas pats tongue.gif
juta2007
Kiekvieno mumyse tūno ožiukas ax.gif
^Braškytė^
QUOTE(juta2007 @ 2008 12 19, 01:15)
Kiekvieno mumyse tūno ožiukas ax.gif
*

drinks_cheers.gif
atene23
Mano mazoji ir turi,oziuka ir dar koki,jei kas nepatinka tai krenta ant zemes ir rekia.is pradziu krisdavo ir neziuredavo kur,bet kaip uzsigavo,tai db atsiseda ant zemes ir atsargiai rekdama gulasi doh.gif
areida
mums tik metukai ir du men.,bet irgi oziukas jau apsigyveno doh.gif kai kazko negauna trypia kojytemis ir verkia..ir idomiausia net nesuprantam is kur ismoko g.gif nei pazystamu vaikai taip daro,nei kas..
svajotojaa
o manasis irgi atsiklabineja, dar neturim dvieju metuku, o kai supyksta visada sako ne arba nenoriu mirksiukas.gif
Truzka
O gal kuri zinot ka daryti, kad to NE nebutu? ta prasme kazkokie budai kaip nuo to atpratinti 4u.gif
saandrute36
turiu ir as sia problema.. g.gif man nepavyksta jos iveikti.. blink.gif tikejaus darzelis pakeis ja,bet dabar dar blogiau.. unsure.gif
penellope
kartais vaikai pradeda sakyte ne, ne tik del to kad priestarauja, ar neklauso, kartais jiems kaskas neduoda ramybes, o kartais jie tik toki buda naudoja kad atkreiptu demesi i save
reenatyte*
mes ir turim oziuka,stengiemes demesio nekreipt.sunkiausia ka galva pradeda dauzyti kur papuola,tada jau nebegaliu nekreipti demesio verysad.gif gal kas zino kaip isvaryti tokius oziukus? g.gif
mmergyte
QUOTE(reenatyte* @ 2009 09 27, 17:14)
mes ir turim oziuka,stengiemes demesio nekreipt.sunkiausia ka galva pradeda dauzyti kur papuola,tada jau nebegaliu nekreipti demesio verysad.gif gal kas zino kaip isvaryti tokius oziukus? g.gif
*

o kam ji varyt?susigyvenkit su juo lotuliukas.gif niu rimtai,mes tai turim namie oziuka,labai pasiutusi doh.gif tik va jis retai pasirodo,zinot kodel?todel ,kad jam pasirodzius mes ji gaudom,kol gaudom-pabega ir vel laukiam kada islys lotuliukas.gif (imam vaika uz rankytes ir greit lakstom gaudydami ta oziuka,ir uzmirsta vaikas kad tas oziukas tai jis) lotuliukas.gif
zvaigzdulyte777
QUOTE(mmergyte @ 2009 09 27, 17:20)
o kam ji varyt?susigyvenkit su juo lotuliukas.gif  niu rimtai,mes tai turim namie oziuka,labai pasiutusi doh.gif  tik va jis retai pasirodo,zinot kodel?todel ,kad jam pasirodzius mes ji gaudom,kol gaudom-pabega ir vel laukiam kada islys lotuliukas.gif  (imam vaika uz rankytes ir greit lakstom gaudydami ta oziuka,ir uzmirsta vaikas kad tas oziukas tai jis) lotuliukas.gif
*

thumbup.gif 4u.gif
superlaiminga
Sveiki,

po ilgos pertraukos ir po labai labai ilgos žiemos kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais
į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI.

Susitikimo vieta: Vilnius, Vrublevskio 4, įėjimas iš kiemo pusės.
Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt .

Susitikimo laikas: 2010 m. vasario 26 d., penktadienis, 13 val.
Jei susidarys per didelė grupė, bus organizuojamas dar vienas užsiėmimas šeštadienį, vasario 27 d., 11 val.
Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS).

Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu galės atsiųsti aktualius individualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta po susitikimo.

Pagrindinės užsiėmimo temos:

* Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna?
* Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė.
* Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas.
* Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė.
* Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose.
* Kam reikalinga fizinė bausmė?
* Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai.
* Kam reikalingos taisyklės?
* Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais?
* Tėvų lūkesčių tragedija.

Tėvų ir vaikų santykių psichologė
Ramunė Želionienė
pamaivax
Kaip supratau vaikui tas oziuko amzius kai nieko nenori ir kai nesupranta isvis ko nori ateina mazdaug antrais metasi? Musiske NE saukia tik tada kai jai kazko neleidi daryti ir dazniausiai tie dalykai yra tikrai draudziami (lipa ant vonios krasto ir siekia visokiu dantu pastu,atsinesusi kede ima visus kremus,mat jai labai reikia su jais zaisti,o tik nusisuk tai ir ismozos ne tik visa save bet ir kas kelyje pasiytaikys,lipa ant palanges.Bandziau su ja zaisti ir su kremais,kad zinotu kas tai per daiktas ir ant palanges pastoveti su mano prieziura.Labai bijau kad karta uzsilips ant kokios vonios ir nusivers.Tai kai neleidziu ir atsiranda DIDELIS NEEE,isteriskas su pykciais ir pasispardymais.Kitos cia merginos sako nekreipti demesio.O as nenoriu ir negaliu nekreipti,nes nesudrausminta ji vel daro ta pati.Bijau kad ignoravimas gali privesti prie dar didesnio savivaliavimo. Noreciau paklausti visu,gal kurios skaite ar zino kokiu nuorodu kur galima pasiskaityti profesionaliu vaiku psichologu patarimu.
pavasariop
Kai ateina oziukai mes raunam ragiukus.Ieskom ieskom galvyteje istraukiam viena ismetam pro langa, o po to istraukiam kita ragiuka.Ir pabaram oziukus kam lenda prie gero berniuko, pasakom lauk ir pabega oziai.Bet buna tokiu oziuku, kad isterikuoja ne su tikslu kazka gaut, o siaip.noriu namo, parejes namo rekia kad i lauka nori.Pyksta ant banano kam nuluzo, ant mamos kad negali suklijuoti banano ir ant saves.Bandai kazka pasiulyt niekas netinka.Tai to nori- duodi dar labiau pradeda oziuotis.tada jau mama savyje oziuka pradeda slopinti kad nepradetu ant vaiko saukt.Pastebejau kad tokie oziai laikas nuo laiko uzeina.Gal cia rachitas ar del alergijos vaikas isiaudrina, o gal tikrai toks amzius?
gedimine
Vaikai augdami daznai priestarauja, jie taip nustatineja ribas, kiek galima, o kiek ne ir bando iveikti tevelius ir sau to ploto uzsibrezti kuo daugiau. As stengiuosi neigiamus zodzius paversti teigiamais, kartais padeda.
ssanta
QUOTE(gedimine @ 2010 08 23, 00:02)
Vaikai augdami daznai priestarauja, jie taip nustatineja ribas, kiek galima, o kiek ne ir bando iveikti tevelius ir sau to ploto uzsibrezti kuo daugiau. As stengiuosi neigiamus zodzius paversti teigiamais, kartais padeda.
*

As irgi taip dariau, paskui savaime tokios bedos dingo, tikriausiai amzius buvo toks ir paskui pats suprato kiek jis gali, o kiek ne.
Trepsiuss
QUOTE(gedimine @ 2010 08 23, 00:02)
*

drinks_cheers.gif Reiks ir man pabandyti pasilaikyti tavo patarimo drinks_cheers.gif
faustluk
Taip, cia toks amzius. PAs mus jis prasidejo nuo 2.5 m. doh.gif Labai stiprus, labai isvedantis is pusiasvyros. Kai truko kantrybe pradejau kalebti lygiai taip pat: nevalgom dabar, nemiegok tiktai!, eik atimk i sseses, prasau cypti..Ir ka? Mano nuostabai man grzita mano tekstas: cypti, mamyte negrazu!!, Neee, seses netemsiu, negalima reikia sysioti ant puoduko; miegokim, mamyte...

KAd tik tiek tu bedu...PAs mus didesne beda- pavydas pametinei sesei
Vilniete10
Mums trys metai, mus taip pat kartais aplanko ožiukas "Ne".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.