Pirmas truputi sunkesnis ,antras lengvesnis ,trecias is viso lengvas ,dabar bijau namuose nepagimdyt
Pirmas gimdymas 6 val. truko, bet su epiduru, tai skausmo beveik jokio nejauciau
Pirmas gimdymas truko nuo 8val. iki 16val. su labai skausmingais saremiais, o su antru saremiai prasidejo 22val. nebuvo tokie skausmingi, ir pagimdziau 23val. 40 min. taigi antras gimdymas praejo daug sklandziau
man antras buvo daug sunkesnis ir skausmingesnis
Labukas
Pirmas gimdymas truko 12 h, antras 1h
QUOTE(vivivi @ 2010 08 01, 11:13) Pirmas gimdymas truko 12 h, antras 1h jus cia rimtai ar juokaujat kad greitukeje pagimdet
Pirmasis gimdymas buvo ilgas ir sunkus (26val), dukra gimė vakuumo taurelės pagalba, pasiuvinėta kryželiu neblogai buvau. Antrasis gimdymas buvo nerealus, dukrytė gimė per 15min nuo atvažiavimo į ligoninę, jokių plyšimų, savom kojom į dušą nuėjau po visko, kas man atrodė nerealu
Kadangi pati dar tik planuoju antrą nėštumą, o dvi mano draugės neseniai pasigimdė po antrą, tai trumpai apie jas.
Viena gimdė prieš 6 metus ir pagimdė labai sunkiai su skatinamaisiais nepilnai 3 kg vaikutį. O va antras gimdymas užtruko nepilnai valandą Antra draugė prieš 3 m. lengvai ir greitai pagimdė pirmą vaikutį. O antrą vaikutį dar lengviau ir greičiau, vos ilgiau nei per valandą, vyras spėjo pusvalandį iki vaikučio gimimo ateit
su pirmu nubėgo vandenys, bet nuo 8 cm sustojo atsidarinėjęs kaklelis, tai skatino. Taip sakykim, rimtai paskaudeno / gimdžiau kokias 4 val. Rezultatas - vos vos išvengiau CP, negrabiai susiuvinėta, jėgų nulis..
Antrą pernešiojau 11 d., todėl vėl skatino. Laaabai skaudeno apie 4 val. Pagimdžiau per 15 min, nes gydytojai užsigulę išstūmė, tai nespėjau normaliai ir aiktelt Esminis skirtumas: po pirmojo patį tą skausmo jausmą jaučiau gal pusę metų, apie antrą gimdymą nenorėjau net pagalvoti kokius 2 m. Po antrojo skausmą pamiršau per savaitę.
Pirmas gimdymas:
Saremiai prasidejo nuo 6val ryto. 16val buvau gimdymo namuose su 4cm atsidarymu. Nuleido vandenis, lindau i burbuline vonia. 19val supavau savo sunu. Saremiai po vandenu nuleidimo buvo labai skausmingi ir atrode be galo ilgi (dar vonia karsta veikla paspartino). Pradejo "vaizdas dingineti", bet nieko, atsilaikiau. Stumimo buvo apie 45min. Siek tiek plysau, siek tiek kirpo, bet tik isoreje. Manau, kad gimdymo kaip sudetingo tikrai ivardinti negalima. Bet antra gimdyti norejau su epiduru Antras gimdymas: 29ta savaite prasidejo veikla. Sustabde, bet plauciukus brandino. Nuo 8to menesio atsidarymas buvo 2cm, tad kiekviena suejusi savaite teike vis daugiau dziaugsmo, kad leliuka isnesiosiu pilnai. Labai kankino paruosiamieji (ko nebuvo per pirma nestuma). 40ta savaite saremiai prasidejo apie 11val. Skaudejo, bet tikrai nebuvo laukiami TIE, del kuriu ruosiausi darytis epidura. Apie 14val jau skaiciavau, ar tikri - taip ir nebuvo aisku, nes nereguliarus ir pakenciami. Is namu isvaziavau, kai saremiai buvo kas 7min, po pusvalandzio GN 17val saremiai kas 4min. Nenorejo priimti, nes nebuvo vietu - visos gimdyklos uzimtos. Sako - siunciam kitur. Atejo daktaryte, apziurejo - sako "nea, nesiunciam, jau 8cm". Prakirpo vandenis. 18val gime dukryte Isvados - skiriasi! jei ir kiti butu tokie, tai garantuotai dar ne viena gimdyciau Linkiu visoms tokiu gimdymu
2-as gimdymas žymiai lngvesnis ir greitesnis. Pirmąkart pagimdžiau per 3 val - su skatinamaisiais, o į antrą savo gimdymą vos spėjau nuvažiuot
palyginimui: pirmo gimdymo metu man akušerė sakė: tau vaikeli nervus reikia gydyti (gimdymas 9val) antro gimdymo metu: jus turbūt gyvenime labai rami ir kantri esate (nuo atvažiavimo į Gn iki gimdymo 2.30val)
antras gimdymas buvo greitesnis, sklandesnis. šeimos draugai leido sau juokauti, kad niekas nesuprato, kaip aš pagimdžiau bet šiaip čia mano manimu yra nusiteikimo reikalas sėkmės gimdančios ir patarimas: galvokite apie tai ką gimdymas duoda, jus jau turite vieną vaiką, suvokiate kiek jis jums duoda gražių akimirkų, ta pati jus gausite ir iš antrojo vaikučio
1 gimdymas truko kazkur 4 valandas, buvo pernesiojimas, todel pagulde i patologini, po keliu dienu nuleido vandenis ir staigiai prasidejo veikla 12val., buvo baisu prasiau epiduro, 13 val. jau buvau su epiduru, 14 val, jau gulejau ant stalo, 15.30 gime sunelis. Tikrai gimdymas greitas, bet neisvengiau kirpimo.
2 gimdymas irgi greitas, namie 3 ryto prasidejo saremiai kas tris minutes, 5 ryte jau buvau ligonineje uz 50km nuo namu, su 8 cm atsidarymu, 7 nuleido vandenis, pasaremiavau ir 8.25 gime dukrele, be jokiu nuskausminamuju ir skatinimu
Manau ,kad kiekvienas gimdymas yra skirtingas ir vienas nuo kito labai skiriasi.
1 -asis gimdymas:Daktarai padėjo išstumti, nes sąrėmiai buvo labai trumpi, net nespėdavau pradėti stumti kaip jie dingdavo.Po 6 val.pagimdžiau durą 3750g, 53cm;(porą vidinių ir išorinių plyšimų, vandenis kirpo)
2 - asis gimdymas: Pagimdžiau iš dviejų stūmimų, vos spėjau ant stalo užlipti. IŠVADA: 2as gimdymas lengvesnis QUOTE(Jersey @ 2010 07 17, 11:59) Su pirmu gimdymu ligoninėje užtrukai 12 valandų iš jų 55 minutės stūmimo, su antru gimdymu užtrukau 4 valandas iš jų 5 minutės stūmimo kad man taip su antru... pirmas mano buvo sunkus, nuleidus vandenis kaklelis nuo 3 cm iki 10 atsidare per 10 valandu, po to dar DVI valandos buvo vien stumimo, nes buvo trumpi ir labai dazni saremiai- neefektyvus. Plysau ir kirpo. Antro noreciau greitesnio ir lengvesnio zymiai
Greitesnis tai taip.Bet skausmingesnis milijoną kartų
Pirmąjį stūmiau pusantros valandos.Antrasis vaikiukas,kaip kulka iššovė,bet irgi skausmingiau.Tik tiek,kad su antru nei kirpo,nei rimtai plyšau.Kelias mažas siūleles tepadarė ir tą pačią dieną sėdėjau.O su pirmu kirpo tiek,kad mėnesį net prisėst negalėjau QUOTE(Uksnė @ 2010 08 16, 13:24) 2-as gimdymas žymiai lngvesnis ir greitesnis. Pirmąkart pagimdžiau per 3 val - su skatinamaisiais, o į antrą savo gimdymą vos spėjau nuvažiuot Su antru gimdymu nespejau nuvaziuot iki ligonines QUOTE(vivivi @ 2010 08 23, 07:50) Su antru gimdymu nespejau nuvaziuot iki ligonines Oh my God
Kai gimdai po 14 metų, tai kaip pirmą kartą
QUOTE(carramele @ 2010 08 23, 09:16) Oh my God Siaip klausiau vaiku gydytojos kaip buna su treciu gimdymu, tai sake, kad ivairiai. Dalis matyt pagimdo greit dalis su komplikacijom. Tai va nezinau kaip reiks nusiteikt treciam
skausmingesnis,bet greitesnis
Pirmas gimdymas 12 valandu, pabaiga - vakuumas. Puses gimdymo neatsimenu
Antras gimdymas 3 val. - jokiu kirpimu, plysimu, nuskausminamuju. Saremiai skausmingi, bet pakenciami. Rezultatas - sveikas, drutas vaikas 600 gr didesnis uz savo vyresni broli QUOTE(vivivi @ 2010 08 23, 07:50) Su antru gimdymu nespejau nuvaziuot iki ligonines oho ir dar girdejau sakant, kad su pametinukais greiciau viskas vyskta, t.y. antras gimdymas. Atseit dar nebuna viskas "susitrauke" QUOTE(Loveco @ 2010 08 25, 20:35) oho ir dar girdejau sakant, kad su pametinukais greiciau viskas vyskta, t.y. antras gimdymas. Atseit dar nebuna viskas "susitrauke" Sveika, nerizikuok ilgai laukt. Paprasciausiai po ranka turek akuseres ar gines telefa,kad kai bus neaisku, kad galetum pasiskambint. Man skausmai uzejo ir varinejo i tulika. Tad sedejau tulike, kai saremis praeidavo eidavau i lova. Maniau,kad kaip buvo jau viena nakti tai ir sia praeis. Deja saremiai suintensyvejo kas tris minutes. Tad kai jau nebespejau lakstyt is/i tulika (varinejo kaku daryt per saremius
Abu gimdymai beveik identiskai vienodi
Pirmas gimdymas prasidejo, kai namie 3val nakties nubego vandenys... kol issikvietem greituke ir nuvaziavom, praejo valandele... ir lygiai 6val jau turejau dukryte ant ranku... Antras gimdymas prsidejo taip pat namuose 5val nakties nubego vandenys, vel kol susiruosem ir nuvykom i ligonine valandele prabego, o be 10minuciu 8 supau jau antraja saulyte savo glebyje... abu gimdymai praejo labai graziai ir sklandziai be jokiu plysimu ir kirpimu... tai gyditojai sake, kad man gimdyti ir gimdyti...
pirmas gimdymas truko 16val,o antras tik 5val,bet skausmingesnis buvo
Pirmas gimdymas buvo gana greitas ir netikėtas dviem savaitėm anksčiau, tai net nesupratau kas tas gimdymas tik kirpimą turėjau
Man buvo du cezariai, pirmas be galo sunkus antras lab lengvas, ir kol kas ir vaikai tokie vyresnis begalo varginantis, o mazius paliginti ramus.
Mano abu gimdymai buvo gan greiti. Pirmąkart gimdykloje atsiradau apie 2 val nakties, 10 jau buvau pagimdžiusi, antrąkart gimdykloje buvau 21.30, o 22.50 jau buvau pagimdžiusi. Skausmas labai greitai pasimiršta, kitą rytą po antro gimdymo net negalėjau nupasakoti skausmo...
Pirmas - 7.5 val,antras - 1.5 val.Trecio jau tikriausiai reiks nebeplanuot,nes atleksiu i ligonine su vaiku ant ranku
pirmas palyginus baisokas buvo, vemiau istisa nakti ir nesupratau kas darosi, ryte nubego vandenys, o gime 4 dienos, antras zymiai lengvesnis...2 val dienos saremiai, galingi jau nuo 7 vakaro, o 00.20 gime mergyte..palyginti labai lengvai buvo, o kadangi su antru epidura daryta, tai atrodo, kad guliu toj palatoj be reikalo
Pirmą kai gimdžiau ketvirtą dienos atvažiavau, o dešimtą val vakare gimė vaikelis, o antrąkart pusę pirmos dienos atvažiavau, prieš tris jau supavau savo kudikėlį. Taigi antrąkart viskas vyko daug greičiau ir sklandžiau.
O man viskas atvirksciai buvo
Pirma gan lengvai pagimdziau, i ligonine atvaziavau apie penkta po pietu, o leliu supavau lygiai vidurnakti Antra gimdziau kur kas ilgiau
Man antras buvo daug greitesnis.
QUOTE(Juliuxs @ 2010 09 05, 21:10) Pirmas - 7.5 val,antras - 1.5 val.Trecio jau tikriausiai reiks nebeplanuot,nes atleksiu i ligonine su vaiku ant ranku Man taip pat, pirmas gimė po 5 val, antras po 2
po dukrytės gimdymo daug daugiau skaudėjo kai pradėjo gimda susitraukti. Gydytoja sakė, kad su kiekvienu vėlesniu gimdymu skausmai kaip ir didėja.
Pirmas gimdymas apie 13val.su trupuciu, antras - 3val.5min...Nesitikejau, kad galima taip greit pagimdyti, bet vat kad sunkiau simta kartu bus, tai irgi nesitikejau...Po sito gimdymo paniskai bijau skausmo...gal praeis, bet kol kas visai stogas ciuozia jei ka suskausta...
Man pirmas truko 16 val. vemiau, protas temo nuo skausmo... Ilgai po to nesiryzau antram...ilgai viska prisiminiau
Man su pirmu vaikeliu sarėmiai buvo skausmingesni iki gimdymo, bet pats gimdymas buvo lengvesnsi, nei plysau nei kirpo, o su antru gimdos kaklelis buvo atsidares per 6 pirštus, bet sarėmiu nejaučiau visai. Tik pusvalandį iki gimdymo jau suėmė konkretūs sarėmiai. Bet išgimdyt buvo antrą sunkiau, nes ir vaikelis visu kilogramu su gramais gimė didesnis ir metų pertrauka tarp vaikelių gan didelė(net daktarai sakė, jau po tiek metų, tai skaityk, kad pirmas gimdymas). Tai su antru ir plyšau ir jau mintys galvoje sukosi, kad pati nebeišgimdysiu, bet akušerė neleido apie tai net galvot
abu gimdymai buvo greiti
Man skyrėsi labai, pirmą gimdžiau daug sunkiau, nei antrą. Antras per pusvalandį gimė nuo skaudžiųjų sąrėmių pradžios
antras zymiai lengviau, greiciau ir paprasciau
Antras gime greiciau. Apie skausma negaliu pasakyti, nes pirma gimdziau su epiduru o antra naturaliai.
QUOTE(Juliuxs @ 2010 09 05, 21:10) Pirmas - 7.5 val,antras - 1.5 val.Trecio jau tikriausiai reiks nebeplanuot,nes atleksiu i ligonine su vaiku ant ranku Man pirmas 5 h. Ajazus, tikiuosi antras panasiai bus. I visus tolimesnius gimdymus buvau pradejus ziuret pro rozinius akinius - tikrai bus lengviau. Bet neseniai drauge prigasdino, kad buna, jog po pirmo lengvo antro neisgimdo, cz ir pan. 3 x tfu
Pirmas gimdymas mano buvo laaaaabai sunkus ir ilgas. Turėjau didelį stresą, todėl antram ryžausi tik po daugiau nei 5 metų pertraukos. O antras nepatikėsite per nepilna valandą pagimdžiau tiesiog pats išsoko, net gydytojai nespėjo susiorentuoti. Abtrą katr tikrai lengviau
Pas man vienodai... tiek su pirmu tiek su antru... atvaziavau su 5cm, nieko nejausdama...saremius pajauciau 8cm tiek pirma tiek antra karta... vaistu nenaudojau... pora skausmingu saremiu... 2 kartus stumiau ir
|