xxkamane
2006 01 25, 13:57
sveikos nutaraiu sukurti tokia tema, nes mane labai neramina mintis apie antra gimdyma, pirmas gimdymas lyg ir vykes buvo be siuvimu ir plysimu o kaip su antru? Pasidalinkite mamytestos kurios gimde antra ir daugiau kartu, kokia tikimybe kad siuti teks kitus kartus, nors pirmas kartas praejo puikiai, ir jei butu dvynukai ar bus cezaris 100% ar tuomet 100 jog sius tave?
sveikos nutaraiu sukurti tokia tema, nes mane labai neramina mintis apie antra gimdyma, pirmas gimdymas lyg ir vykes buvo be siuvimu ir plysimu o kaip su antru? Pasidalinkite mamytestos kurios gimde antra ir daugiau kartu, kokia tikimybe kad siuti teks kitus kartus, nors pirmas kartas praejo puikiai Nesijaudink, visi kirpimai/siuvimai yra susija su gimgymo veikla, jei viskas gerai, tai ir apsieinama be pagalbiniu priemoniu, pvz. kirpimo, bet jei kudikis pradeda dusti, motina praradus daug jegu, tai tada ir imasi tokiu budu. As manau jei pirmas gimdymas buvo labai sklandus, tai ir antrasis toks bus  sekmes nenoriu gasdinti, bet pasakysiu is savo patirties: antras gimdymas nera lengvesnis, gal lengvesnis tuo, kad zinai ko laikti sekmes
Aš žiaaaauriai plyšau po pirmo gimdymo ir labai ilgai mane siuvo. Tai antro ne tiek gimdymo bijojau, o tų plyšimų ir siuvimų. Bet praėjo viskas normaliai - man šiek tiek įkirpo ir padarė tik kelis susiuvimus, be to siuvimo metu nieko nejaučiau, ne taip kaip buvo po pirmo gimdymo.
juratiki
2006 01 25, 18:22
Mano drauge gimde antra vaika,kuris svere 4500g ir jokiu plysimu,cia manyciau nuo kiekvieno organizmo priklauso. o mano mama,kai gimde mus (dvynukes) nedare jokio Cezario pjuvio,sake islindom labai greitai,o as dar pirmoji ir prieki kojom,bet matai viskas gerai
Doviljana
2006 01 26, 23:38
aš skaičiau,kad jei pirmą kartą buvo plyšimai,tai taip pat sėkmingai jie gali būti ir antrą... o jei nebuvo,tai matyt labai priklausys nuo tarpvietės raumenų būklės... šiaip yra pratimų jiems stiprinti ir aš pati labai galiuosi,kad jų nedariau,nes per gimdymą turėjau ir plyšimų ir kirpimų po to beveik mėnesį lovoj pragulėjau kiek tai buvo įmanoma(gerai kad dukrytė buvo ramuolė),nes kikevienas judesys kėlė nežmonišką skausmą
Zuikiosaulute
2006 02 01, 17:31
Va del tu plysimu ir praeina noras gimdyti To Doviljana>>> jau tavo dukryte tokia grazute  Vot kartais buna graziu vaiku. Gal ir man kadu pasiseks
Per antrąjį gimdymą plyšau mažiau, kaip akušerė išsireiškė "įdrėskimai tik". O va gimdyt sunkiau buvo
jausminta
2006 02 14, 17:52
Pirmo gimdymo metu laaaabai daug plysau  ,galvojau daugiau vaiku neturesiu,nes privargau as su tom siulem,o dar ir negerai susiuvo,bet antrasis gimdymas buvo daug lengvesnis,nes truputi greiciau viskas vyksta, neplysau ir nekirpo  nors ir lelius didesnis buvo,manau,kad gimdymas gimdymui nelygus.
Gimdziau du kart ir kirpo dukart. Mano abu vaikai buvo dideli vienas 4 kg ir 56 cm, kitas 4.6 kg ir 57 cm. Tai reikejo praplatinti kelia atejimui.
Kipsiuke
2007 02 19, 13:22
na man tai prakirpo ir pirma ir antra karta....
mamoolka
2007 03 27, 11:40
Labutis  , Norėjau jusus paklausti kaip sekesi gimdyti antrą leliuką ? Daug kas sako kad antras kartas buna lengvesnis, bet kaip yra iš tikrųjų ? Ar antrą kartą verta daryti nejautrą ? Ar kirpimai kartojasi, jei pirmą kartą teko kirpti ir pan. ?
Limcamca
2007 03 27, 13:37
Buvo daaaug sunkesnis. Bet tik del to, kad viskas buvo laabai greitai. Dvi valandytes ir Martukas gimė. Nebuvo kalbos apie jokį nuskausminimą, epidūrą ir pan. Savijauta daug geresnė, galėjau iš karto vaikščioti, tiesa, niekur nei plyšo, nei kirpo
Na man antrasis gimdymas buvo daug "skaudesnis",apie nejautrą nebebuvo ir kalbos,nes viskas prasidėjo labai greitai,šiek tiek daugiau nei 2 val Su pirmu kirpo,bet nejutau,nes buvo epidūras,o su antrąja tai vidiniai plyšimai...
As irgi ruosiuosi gimdyti antra karta, tai labai idomu kaip bus. Is karto esu nusiteikus pries nejautra, nes pirma pagimdziau be. Gydytoja liepe, kai pajusiu saremius is karto ir vaziuoti, nelaukti, nes viskas vyks greiciau.
Man ir buvo antras gimdymas. Važiavau į ligoninę su sąrėmiukais kas 4 min, bet vis galvojau, kad čia man šiaip gimda susitraukinėja. Nes laukiau kada nubėgs man vandenys, nes taip su pirmuoju buvo. Patikrinus paaiškėjo, kad pilnas atsidarymas. 4 val užregistravo, o 5.26 pagimdžiau. Viskas buvo labai greitai ir netikėtai. Tikrus sąrėmius pradėjau jausti tik prakirpus vandenis. Bet nebuvo jie tokie stiprūs, kad reikėtų epidiuro. Pirmą vaiką gimdžiau 10 val., šį kartą jei skaičiuoti nuo sąrėmiukų pradžios (jei galima taip juos pavadinti, nes nelabai supratau, ar tikrai čia jau jie)., tai truko 5 val. Po antro gimdymo negaliu atsigauti, kad viskas taip greitai ir beveik "neskausmingai"  Mama mano juokauja, kad man tik gimdyti ir gimdyti su tokiais gimdymais  . Mums iki ligoninės 50 km, todėl pasikviečiau ją, kad su vyresnėliu pabūtų, o man juokinga buvo, kad ji taip pergyvena ir varė greičiau važiuoti. Dar sakiau, kad paleis mane namo  Jei būtų nubėgę vandenys, bučiau nespėjus nuvažiuoti
banginuke
2007 03 28, 22:15
vat si uzklausa ir man tinka.as pirma gimdziau 18val,nuo saremiu pradzios,o girdejau,kad su antru lengviau buna.  tai gal sakau si karteli prasisuksiu per 9val
Turbūt antras ne tiek lengviau, kiek griečiau. Iš forumo mamų patirties būtent toks įspūdis ir susidaro. Antras gimdymas vyksta daug greičiau, bet tuo pačiu ir skausmingiau, nes kaklelis greičiau atsidarinėja
Pirma skatino  rimti saremiai nuo 10.00.Dukra  turejau jau13.25 Su antru  saremiai uzeidavo nuo 15,bet nestiprus ir nerimti(net is pradziu nesupratau).19 val.jau pradejom ruostis i ligonine.23.30 buvom ligoninej.Paziurejo ir 01.25 jau turejom suneli
Pirmas gimdymas su skatinančiais per 4val.,antras be skatinančių irgi 4 val.Labai didelio skirtumo nejutau
Pirmas gimdymas truko 17 su puse val, nemazai plysimu buvo, maziau nei puse laiko su epidurine nejautra buvau. II gimdymas truko vos 8val. be epiduro apsiejau nes ir sake greit gimdysiu, sikart nplysau bet kirpo, kazkaip antras per antra gimdyma greiciau viskas ivyko ..........
QUOTE(Auges @ 2007 03 30, 12:36) Turbūt antras ne tiek lengviau, kiek griečiau. Iš forumo mamų patirties būtent toks įspūdis ir susidaro. Antras gimdymas vyksta daug greičiau, bet tuo pačiu ir skausmingiau, nes kaklelis greičiau atsidarinėja  Na bent jau man tai tikrai buvo neskausmingesnis  , tik pogimdybinis periodas galbūt skausmingesnis, kuomet gimda susitraukinėja. Teko net žvakutes nuo skausmo dėtis
QUOTE(Auges @ 2007 03 30, 13:36) Turbūt antras ne tiek lengviau, kiek griečiau. Iš forumo mamų patirties būtent toks įspūdis ir susidaro. Antras gimdymas vyksta daug greičiau, bet tuo pačiu ir skausmingiau, nes kaklelis greičiau atsidarinėja  Man taip ir buvo . Su pirmu vaiku sąrėmiai trūko 26 val. , o su antru gimdymą skatino ir pagimdžiau per 7 val. , bet pats gimdymas buvo sunkesnis už pirmąjį gimdymą.
mildusia
2007 03 31, 12:42
QUOTE(Ulanakė @ 2007 03 30, 19:10) Man taip ir buvo . Su pirmu vaiku sąrėmiai trūko 26 val. , o su antru gimdymą skatino ir pagimdžiau per 7 val. , bet pats gimdymas buvo sunkesnis už pirmąjį gimdymą. mano antras gimdymas nuo pirmo skiriasi kaidiena ir naktis. Pirmas: kysininke kardeliene is 2 kauno klinikines ligonones, "panaudoti visi sovietiniai metodai", 8 valandos, plyses gimdos kaklelis, tarpviete, kur kirpta, kur kur suplysu, po gimdymo net nepaejau, kur jau ten, net ant sono pasiverst buvo daug darbo. Ai, dar nepaminejau anesteziologo, kuris primygtinai siule epidura, o nepataike, tik nerva pazeide, kad po gimdymo viena koja vilkau. Antras gimdymas: 4 valandos, mielos gydytojos net pavardes neisidemejau(Antakalny), gimdziau isties su sypsena, gydytojos net nerimavo, kad jei sypsaus ir juokauju, tai matyt saremiai nepakankami Tik va, du vaikus pagimdziau, bet ir nezinau, kas tas vandenu nubegimas, nes abu kartus prakirpo...
laba galiu pabandyt palygint: abiem atvejais vandenys nubėgo namie ir laaaabai daug, nes vaikai dar nebuvo įsistatę į mažajį dubenį, abu bandymai gimdyti finiše baigėsi ekstriniu cezariu su bendra narkoze. Skiriasi: su pirmu sarėmiai prasidėjo 8val po vandenų nubėgimo, iki pilno atsidarymo tęsėsi 9val pabaigoj su skatinamaisiais, bendras laikas būtų 18 val nuo vandenų nubėgimo iki operacijos. su antra sarėmiai prasidėjo iškart, kai nuvažiavau kaklelio atsidarymas buvo 3, o po 4val 9 visai be rimtų skausmų ištupėjau nat kamuolio, tarp sarėmių žinutes savo  bendraamžiuose siuntojau ir apie gimdymo eiga transliavau  , viso nuo vandens nubėgimo iki operacijos gavosi 10val
QUOTE(Auges @ 2007 03 30, 13:36) Turbūt antras ne tiek lengviau, kiek griečiau. Iš forumo mamų patirties būtent toks įspūdis ir susidaro. Antras gimdymas vyksta daug greičiau, bet tuo pačiu ir skausmingiau, nes kaklelis greičiau atsidarinėja  Man pirmas buvo ilgiau ir skaudejo tai tikrai,truko apie 6val.nuo uzregistravimo,ir man truputi kirpo,o antras vyko siek tiek greiciau,apie 4val,bet tikrai ne maziau skaudejo,be to plysau siek tiek,bet nedaug,bet kai siuvo,tikrai skaudejo,  ,bet kai pamatai savo leliuka  ,visi skausmai pasimirsta.
pirmas gimdymas: dukryt4 4.110kg, kirpo, 5domu kaip bus su antra panele.
Nireglina
2007 05 15, 16:45
Neseniai pagimdžiau antrąjį sūnų. Viskas vyko daug greičiau nei pirmąjį kartą, bet ir skaudėjo labiau. Gal todėl, jog antrasis gimė didelis (4400 g). Pirmąjį išstūmiau labai lengvai, o su antru teko pavargti. Tik parkirpus vaikelis pasirodė.
kristinka
2007 05 15, 17:35
su pirmu 17 valandu prasikankinau,o su dukryte tai  su paciais pirmaisiais sarmiais sudejus isejo gal kokios 5 valandos.su abiem nevartojau jokiu nuskausminamuju
Mano antras gimdymas labai skyrėsi nuo pimojo. Per pirmąjį gimdymą buvo atliktas cezaris. Kaklelis buvo atsidaręs tik 2cm, bet skausmai man nežmoniški buvo. O antrą kart pati pasigimdžiau ir vis laukiau to nežmoniško skausmo, bet gerai, kad jis nebuvo labai didelis ir iškenčiau be visokių epidūrų
astukas111
2007 05 16, 15:28
pirma dukrute 16val su didziulem dozem skatinamuju,o po ju tai skausmelis  zodziais neaprasysi,antra dukrele- na nuo pat pirmu maudimu gal 10val,o gmdymo namuose tik3val ir su epidurine nejautra,nors saremius silpnus jutau visa laik.antras kartas daug lengvesnis.dar spejau pajuokaut ir pasijuokt ant gimdymo stalo kad per greit cia viskas vyksta
pirmas truko 10val., buvo sunku, antras 4val. buvo greitai ir labai lengvai, pagimdzius pirmi zodziai- galiu tuoj pat kita gimdyt, na o su treciu greitai bet sunkokai, nors visus naturaliai, be jokiu komplikaciju ir plysimu.Mano atveju lengviausia buvo gimdyt smulkiausia vaika.
pincius
2007 05 23, 06:30
na skaitinejuosi tokias temeles,nes ir man tas aktualu...  cia daugelis raso,kad su antru dar labiau skauda...kai prisimenu pirmojo skausmus,tai oi oi,ar begali labiau skaudeti  bet cia galbut delto,kad skatino
Ir greitesnis ir lengvesnis  . Nelaukiau kol negalėsiu iškęst, pasiprašiau epidūro  . O jis daro stebuklus
naktele
2007 05 25, 13:52
Manęs irgi laukia antras gimdymas. labiausiai suglumino tas, kad jis daug kam buvo skaudesnis. Jo.....atrodo, ar dar įmanoma skaudžiau nei, kad buvo pirmą kartą.
As dar tik karta gimdziau  37sav tai dukryte nedidele buvo 3090g , bet kirpo , nes kitaip nuuuu niekaip neisperejau  . Bet as dziaugiuosi , kad kirpo  , nes kai susiuvo  tai man atrodo ten db viskas graziau nei buvo
Iš trijų gimdymų antras buvo lengviausias. Gal todėl, kad trečias vaikas buvo gerokai didesnis...
Man tai antras labai sunkus buvo, oi, kiek prisikankinau, jei taip būt reikėję pirmą gimdyt, tai kaži ar antram leliukui būčiua kadanors pasiryžusi.  O buvau užsitikrinusi, kad bus greičiau ir lengvaiu...
QUOTE(Lapyna @ 2007 05 27, 01:22) Iš trijų gimdymų antras buvo lengviausias. Gal todėl, kad trečias vaikas buvo gerokai didesnis... O taip noreciau isgirsti, kad trecias lengviausias... Nes antras man buvo nors ir greitesnis, bet pats isstumimas zymiai sunkesnis. O ir kirpo, ir plysau tai su abiem. O kiek svere tavo treciasis? Daugiau uz anuos?
Brunhilda
2007 05 29, 16:06
Mano atveju ilgiausiai truko pirmas gimdymas, trumpiausiai - trečias  Taip pat pirmasis sūnus buvo sunkiausias, o jauniausioji - lengviausia  Visus tris pagimdžiau pati ir neturėjau jokių plyšimų nei kirpimų  Tik skausmo atžvilgiu pirmą buvo lengviau iškentėti, o stipriausias skausmas buvo gimdant jaunėlę
pagal laika greciau,pagal skausma  gal maziau,jou buvo aisku kas ir kaip  plesimu ir su dukrele ir su bernu buvo. No vistek noriu dar karta viska praeit.
neringuska
2007 05 31, 14:42
Man antras nei kiek ne lengvesnis, tik tiek kad greitesnis, turiu irgi didziule vilti kad trecias bus lengviausias, juk viltis durniu motina.
QUOTE(Asta S. @ 2007 05 29, 11:57) O taip noreciau isgirsti, kad trecias lengviausias... Nes antras man buvo nors ir greitesnis, bet pats isstumimas zymiai sunkesnis. O ir kirpo, ir plysau tai su abiem. O kiek svere tavo treciasis? Daugiau uz anuos?
Na, mano atveju antra dukra buvo beveik pametinukė ir svėrė apie 100g mažiau už pirmą, tai išstumti buvo vienas juokas. Sąrėmiai su antra buvo panašaus skausmingumo, tik truko perpus trumpiau. O trečią gimdant sąrėmiai buvo žymiai skausmingesni - gal todėl, kad gimdymas buvo skatintas, tegul ir nesmarkiai. Vaikų svoriai: 3900, 3800 ir 4650 - todėl antra ir gimdėsi lengviausiai.
zveriuke
2007 06 25, 09:24
galiu pasakyt kad man antras gimdymas buvo sunkesnis,aisku greiciau viskas vyko nei su pirmu,tik va pirmas gime maziukas ,o antra visi kilogramu didesnis,tai teko papluset
rasasol
2007 06 25, 21:27
Sveikos  Įdomu būtų išgirsti, po pirmo gimdymo, bet Cezario, ar galima antrąsyk natūraliai pagimdyti? Man po pirmo praėjo 5 metai, tai manyčiau, kad taip, bet abejonės kankina, o gydytoja dar konkrečiai nieko nesako kokiu būdu gimdysiu: man jau 28 savaitė. Kažkur girdėjau, ka djei pirmas Cezaris ,tai ir paskui Cezarį daro. Nuėjus pas gydytoją liepos 10 d. būtinai pasiklausiu, bet gal kas turit informacijos dabar?
Man tai antras kartas ir greitesnis(nors ir su skatinamaisiais),ir lengvesnis(nors ir vaikas didesnis)
Mamka22
2007 06 25, 22:06
QUOTE(rasasol @ 2007 06 25, 22:27) Sveikos  Įdomu būtų išgirsti, po pirmo gimdymo, bet Cezario, ar galima antrąsyk natūraliai pagimdyti? Man po pirmo praėjo 5 metai, tai manyčiau, kad taip, bet abejonės kankina, o gydytoja dar konkrečiai nieko nesako kokiu būdu gimdysiu: man jau 28 savaitė. Kažkur girdėjau, ka djei pirmas Cezaris ,tai ir paskui Cezarį daro. Nuėjus pas gydytoją liepos 10 d. būtinai pasiklausiu, bet gal kas turit informacijos dabar? Pas mane buvo 4.5 metu tarpas. Diagnoze buvo kategoriska - Cezaris. As be proto norejau pagimdyt pati ir meldziau, kad taip ivyktu. Ir antraji pagimdziau per tris valandas nuo pirmojo saremio, pati... Visi buvo  Po visko tik akusere konstatavo: - Turbut labai norejai pati? Tikrai labai sito norejau Beja skausmo atzvilgiu, (nes ir su pirmu jauciau saremius, leliukas jau buvo be 5 minuciu pasaulyje, tada tik isveze operuoti) antrasisi buvo lengviau, gal kad labai greitai. Taigi realiai po tokios pertraukos naturaliai pagimdyti antra nera jokios problemos, nebent naturaliam gimdymui turgdo kazkokios ginekologines priezastys... Linkiu lengvai ir greitai...
Antras gimdymas buvo tikrai lengvesnis. (Abu vaikai - vienodo svorio). Sąrėmiai iki 9 cm - be skausmo (ko nepasakyčiau apie pirmąjį gimdymą,). Beje, pirmojo gimdymo metu buvau nusiteikusi pagimdyti labai lengvai ir greitai, prieš antrąjį gimdymą, pagąsdinta ginekologės, laukiau didesnio skausmo. Rezultate - viskas priešingai
DijaDeima
2007 06 29, 13:49
Antras, nors ir po dideles pertraukos,buvo zymiai lengvesnis, greitesnis
Man antrasis gimdymas nerealiai lengvesnis uz pirma buvo Su pirmaja procesas labai strigo, reikejo l. skatinti, kad jau nebeiskentusi ant 8 cm prasiau epiduro. Buvau labai pavargusi, nes viskas jau truko apie 10 val. Padarius epidura daug geriau pasijutau, pailsejau... Su antra dukrele nuvykau i ligonine pasitikrinti ir jau 5 cm atsidarymas buvo, o as nieko nejutau. Nors vandenis nuleido dirbtinai, bet procesas ejosi savaime. aisku, si kart epidura padare is kart  Bet gimdyme dalyvavau aktyviai, jauciau visus saremius, tik skausmo nebuvo. Gydytoja sake, kad l. graziai pagimdziau Aisku, bepigu man, su nuskausminamaisiais  Taigi apie antraji gimdyma mano prisiminimai tiesiog puikus sekmes jums visoms
Man antras nepalyginamai greitesnis. Po pirmojo buvau labai išsekus pavargusi, ilgai neatsigavau. Po antrojo, praėjus pusvalandžiui sakiau, noriu dar trečio. po dienos, kitos jaučiausi tarsi negimdžiusi. kai visos sakė, kad antras būna lengvesnis, nenorėjau, tikėti, galvojau kaip gali taip būti, juk pirmas buvo baisus košmaras.
|
|