Na o aš manau, jog tai nepilnavertiškumo komplekso kamuojamo žmogaus sprendimas. (Nors psichologė tikrai nesu). Sakoma juk kuo tikėsi, tą ir gausi, tai kam nusileist iki tokio lygio, jog kažkokiam bare, su pirmu pasitaikiusiu.....Gyvenimas juk toks nenuspėjamas, nejaugi tikrai ta moteriškė mano, jog ji neverta sutikti normalų vyrą?
QUOTE(obdb @ 2007 04 04, 21:36) LABA, viska čia perskaičiau. Ir ką pasakysiu. Aš pastojau nujausdama, kad auginsiu viena. Ne nuo pirmo pasitaikiusio, bet be jo žinios. Nes : 1. Mane spaude laikas, man jau buvo 34 , supratau, kad mano "princas" niekada niekam nesiryš. 2. ieškoti "naujo" - kvaila mintis; 3. Kažkur giliai tikėjau - o gal jis vis dėl to padarys vyrišką žingsnį (protu supratau, kad per daug iš jo reikalauju); 4. aš LABAI norėjau vaiko. Taip aš pripažįstu, kad jo atžvilgiu pasielgiau nesąžiningai, taip aš pripažįstu, kad kiekvienas vaikas turi turėti tėvą, taip -tai yra egoizmas. BET - VAIKAS PATEISINA VISKĄ. Tai yra gyvenimo prasmė, tai yra stebuklas, tai yra didžiausia laimė pasaulyje!!!! Ir jeigu yra galimybė pastoti - nuo donoro ar pirmo pasitaikiusio (jeigu kas gali) - pirmyn!!!!!  dekui uz nuomone, kaip ir parasiau uzvesdama tema, norejosi isgirsti, kokiais atvejais tai yra suprantama
laurita04
2007 04 05, 15:59
QUOTE(artev @ 2007 04 04, 21:25) Na o aš manau, jog tai nepilnavertiškumo komplekso kamuojamo žmogaus sprendimas. (Nors psichologė tikrai nesu). Sakoma juk kuo tikėsi, tą ir gausi, tai kam nusileist iki tokio lygio, jog kažkokiam bare, su pirmu pasitaikiusiu.....Gyvenimas juk toks nenuspėjamas, nejaugi tikrai ta moteriškė mano, jog ji neverta sutikti normalų vyrą? labas,koks cia nepilnavertiskumo kompleksas,ne visos puola i lova po pirmo pasimatymo,mane tai siutina,atrodo kad palieka nescia tik tada jei perguli su bare pirmu sutiktu ziopliu.as viena auginu suneli airijoj,su donoru pradraugavau 2 metus,kai suzinojo kad nescia dingo.kai matui buvo 2 men.pasirode,paziurejo,sako"taip tikrai mano,paziurek i tave visai nepanasus,tikras mano vaikas" apsidziaugiau.jis atvaziavo dar kokius 3 kartus,nei karto neatveze maziui net maziausio zaisliuko.tik tada supratau kad jis vis dar norejo leist naktis mano lovoj.as jo neisvijau,as ji tiesiog ISNESIAU.pasakiau kad pamirstu mus,ka jis sekmingai ir padare  o mes gyvenam dviese labai lamingi,nenoriu jokio vyro,na kol nesutikau tinkamo  o dabar apie auginima vienai.sunku,ypac sunku kai gyveni uzsienyje ir nera nei mociuciu,nei tevuku.kai truksta kantrybe,kai buni pavargus,tada pagalvoji kaip gerai butu ture gera vyra,bet ar daug tokiu yra??????manau jei neturi gero,tai geriau jokio,nes tada lieki mama ir vaikams ir vyrui.taip kad vis del to as esu laiminga  nors matas kartais isvaro is pusiausvyros
jurgita%
2007 04 05, 17:23
QUOTE(laurita04 @ 2007 04 05, 16:59) labas,koks cia nepilnavertiskumo kompleksas,ne visos puola i lova po pirmo pasimatymo,mane tai siutina,atrodo kad palieka nescia tik tada jei perguli su bare pirmu sutiktu ziopliu.as viena auginu suneli airijoj,su donoru pradraugavau 2 metus,kai suzinojo kad nescia dingo.kai matui buvo 2 men.pasirode,paziurejo,sako"taip tikrai mano,paziurek i tave visai nepanasus,tikras mano vaikas" apsidziaugiau.jis atvaziavo dar kokius 3 kartus,nei karto neatveze maziui net maziausio zaisliuko.tik tada supratau kad jis vis dar norejo leist naktis mano lovoj.as jo neisvijau,as ji tiesiog ISNESIAU.pasakiau kad pamirstu mus,ka jis sekmingai ir padare  o mes gyvenam dviese labai lamingi,nenoriu jokio vyro,na kol nesutikau tinkamo  o dabar apie auginima vienai.sunku,ypac sunku kai gyveni uzsienyje ir nera nei mociuciu,nei tevuku.kai truksta kantrybe,kai buni pavargus,tada pagalvoji kaip gerai butu ture gera vyra,bet ar daug tokiu yra??????manau jei neturi gero,tai geriau jokio,nes tada lieki mama ir vaikams ir vyrui.taip kad vis del to as esu laiminga  nors matas kartais isvaro is pusiausvyros Bet kalbeta ne apie tai,kalbeta apie tai kadbuten permiegama tik tam kad pastoti ir vienai auginti vaika,busimam teciui net nezinant.Tu rasei kad su SD pradraugavai 2metus,tavo atvejis visai kitas.Stiprybes tau vienai auginant suneli
ssiimmaa
2007 04 06, 10:37
mano mama mane pagimde 40 metu. kazkaip mate kad jau nebeapsizenys, "netycia" pastojo (kabutese nes sirdi ir kirbejo tokia mintis kad vaikuti noretusi tureti), na ir pasigimde. vis geriau nei vienai. is tevo nieko nereikalavo, jis turejo kita seima, jei butu norejusi butu issireikalavusi, bet kam? pati norejo vaikucio o ne kokio isipareigojimo tam zmogui. ir puikiausiai mudvi susitvarkeme, nieko man netruko gyvenime, net tecio, beto liaudis sako kad nesupykit uz pavadinima bet senmergiu vaikuciai augdami gauna daugiau silumos ir demesio, nes ji visa atiduoda vaikuciui, nereikia rupintis vyru, tuo labiau kad ne vienas ju patys yra kaip mazi vaikai. Papildyta:vienu zodziu as visom keturiom uz
o ash prie tokiu, kad taip nnegalima daryt, nes vyras irgi turi savo gyvenima, gal jam visaj nereikia to vaiko, nenori, kam jam gadint gyvenima? pastosiu, pati auginsiu- ? a velnias zino kajp paskui galvelej susisvies, kad juk yra tevas (o gal jis ju kita turi ir su ja vaiku nori), kad turi moket alimentus ir t.t. nepritariu tokiems dalykams..
ssiimmaa
2007 04 06, 12:59
QUOTE(soske @ 2007 04 06, 13:36) o ash prie tokiu, kad taip nnegalima daryt, nes vyras irgi turi savo gyvenima, gal jam visaj nereikia to vaiko, nenori, kam jam gadint gyvenima? pastosiu, pati auginsiu- ? a velnias zino kajp paskui galvelej susisvies, kad juk yra tevas (o gal jis ju kita turi ir su ja vaiku nori), kad turi moket alimentus ir t.t. nepritariu tokiems dalykams.. na tokiu atveju butu nesazininga vyro atzvilgiu, as pritariu tik visiskam apsisprendimui vienai auginti, be jokiu paskui pretenziju ar kazkokiu pykciu. kaip jo net nebutu. jei po kurio laiko "atsimeni" netycia kad vaikas turi teva tai geriau net nepradeti tokiu nesamoniu, gyvenimu gadinimas tiek vaikui tiek vyrui, kuris galbut net nieko nezinojo.
QUOTE(artev @ 2007 04 04, 23:25) Na o aš manau, jog tai nepilnavertiškumo komplekso kamuojamo žmogaus sprendimas. (Nors psichologė tikrai nesu). Sakoma juk kuo tikėsi, tą ir gausi, tai kam nusileist iki tokio lygio, jog kažkokiam bare, su pirmu pasitaikiusiu.....Gyvenimas juk toks nenuspėjamas, nejaugi tikrai ta moteriškė mano, jog ji neverta sutikti normalų vyrą? "Sutikti normalų vyrą"? - Aš tikrai tikiu, kad vyrai yra normalus, jie kitokie nei mes. Turėjau aš , pasakysim taip, ne viena vyrą, ir buvau giliai įsitikinus, kad vaikas turi augti darnioje šeimoje, ir sakydavau, kad geriau pasidaryti abortą, nei gimdyti 10-ą vaiką arba nuo bent kuo... Bet dabar suprantu, kad buvau kvaila, ir laukti " normalaus " vyro galima iki begalybės, o , dėja, moteriškas laikrodukas tiksi.
ssiimmaa
2007 04 06, 13:24
QUOTE(obdb @ 2007 04 06, 14:15) ..laukti " normalaus " vyro galima iki begalybės, o , dėja, moteriškas laikrodukas tiksi.
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 04 06, 11:37) mano mama mane pagimde 40 metu. kazkaip mate kad jau nebeapsizenys, "netycia" pastojo (kabutese nes sirdi ir kirbejo tokia mintis kad vaikuti noretusi tureti), na ir pasigimde. vis geriau nei vienai. is tevo nieko nereikalavo, jis turejo kita seima, jei butu norejusi butu issireikalavusi, bet kam? pati norejo vaikucio o ne kokio isipareigojimo tam zmogui. ir puikiausiai mudvi susitvarkeme, nieko man netruko gyvenime, net tecio, beto liaudis sako kad nesupykit uz pavadinima bet senmergiu vaikuciai augdami gauna daugiau silumos ir demesio, nes ji visa atiduoda vaikuciui, nereikia rupintis vyru, tuo labiau kad ne vienas ju patys yra kaip mazi vaikai. Papildyta:vienu zodziu as visom keturiom uz  tavo istorija man primena manaja, tik mano mama sugebejo apvynioti senberni dar vyresni.....ir iki siol jie kartu...nors net pasikalbeti nera apie ka vienas mokslininkas ir kitas..bet abu i skirtingas puss ziuri o kad as dabar augindama antraji atiduodu zymiai daugiau saves-tai joooooo ir niekuo i biologini neapeliuoju-tegul ciuozia, kol ledas luplones iki luzio tasko  bala jo namate-esu stipri visais atzvilgiais... ir kirba mintis dar po kokiu 5-7metuku-pagranduka sumastyti..tik donora atsirinkti genetiskai tinkanti tai tikrai planuoju..turiu savo vizija ir modeliuka
jurgita%
2007 04 06, 18:08
QUOTE(eglejoana @ 2007 04 06, 17:19) ir kirba mintis dar po kokiu 5-7metuku-pagranduka sumastyti..tik donora atsirinkti genetiskai tinkanti tai tikrai planuoju..turiu savo vizija ir modeliuka  O gal iki to laiko tavo gyvenimo kely atsiras tas vienintelis,ka gali zinoti
ssiimmaa
2007 04 08, 12:45
QUOTE(eglejoana @ 2007 04 06, 17:19) bala jo namate-esu stipri visais atzvilgiais...  saunuole!
QUOTE(obdb @ 2007 04 06, 13:15) "Sutikti normalų vyrą"? - Aš tikrai tikiu, kad vyrai yra normalus, jie kitokie nei mes. Turėjau aš , pasakysim taip, ne viena vyrą, ir buvau giliai įsitikinus, kad vaikas turi augti darnioje šeimoje, ir sakydavau, kad geriau pasidaryti abortą, nei gimdyti 10-ą vaiką arba nuo bent kuo... Bet dabar suprantu, kad buvau kvaila, ir laukti " normalaus " vyro galima iki begalybės, o , dėja, moteriškas laikrodukas tiksi. Tai faktas, kad vyrai yra kitokie, bet atradus tokį, kurio ydos ypatingai neerzintų, su jais visai įmanoma gyventi ir kartu auginti vaikutį. O jei vyro nesulauki, reiktų imtis pačiai kažkokių veiksmų: 1. Gerai paanalizavus, pradėti keisti save, nustoti laukti "princo ant balto žirgo" ir stengtis žiūrėti į situaciją realiai. 2. Kuo daugiau situacijų, kuriose dalyvauja vyrai. ir t.t. 3. Tobulint save, esu įsitikinus, jog įdomi moteris turi visus prioritetus, netgi prieš blondines Jūs juk didelės mergaitės ir pačios, manau, žinot visus tuos būdus ir dar daugiau, tik metams bėgant, aptingsti kažką daryti. Bet jei jau teigiam, jog vaikutis yra stebūklas, tai nejaugi neverta dėl jo padaryti viską? O "pakovoti", (manau šioje situacijoje ypatingai tiktų žodis pakovoti) už kuo geresnes sąlygas ir normalią (pilną) šeimą savo atžaloms tikrai verta. Kol vaikelio neturėjau, net neįsivaizdavau, su kokiom problemom ir rupesčiais susiduriama ir kaip vaikui reikalingas tėtis. Taip, jis tikrai reikalingas ir kiekviena moteris gali surasti sau tinkamą partnerį ir sukūrti pilnavertę šeimą. Nes mes juk moterys stiprios, tai būkim stiprios nuo pat pradžių!
QUOTE(artev @ 2007 04 13, 09:52) Tai faktas, kad vyrai yra kitokie, bet atradus tokį, kurio ydos ypatingai neerzintų, su jais visai įmanoma gyventi ir kartu auginti vaikutį. O jei vyro nesulauki, reiktų imtis pačiai kažkokių veiksmų: 1. Gerai paanalizavus, pradėti keisti save, nustoti laukti "princo ant balto žirgo" ir stengtis žiūrėti į situaciją realiai. 2. Kuo daugiau situacijų, kuriose dalyvauja vyrai. ir t.t. 3. Tobulint save, esu įsitikinus, jog įdomi moteris turi visus prioritetus, netgi prieš blondines Jūs juk didelės mergaitės ir pačios, manau, žinot visus tuos būdus ir dar daugiau, tik metams bėgant, aptingsti kažką daryti. Bet jei jau teigiam, jog vaikutis yra stebūklas, tai nejaugi neverta dėl jo padaryti viską? O "pakovoti", (manau šioje situacijoje ypatingai tiktų žodis pakovoti) už kuo geresnes sąlygas ir normalią (pilną) šeimą savo atžaloms tikrai verta. Kol vaikelio neturėjau, net neįsivaizdavau, su kokiom problemom ir rupesčiais susiduriama ir kaip vaikui reikalingas tėtis. Taip, jis tikrai reikalingas ir kiekviena moteris gali surasti sau tinkamą partnerį ir sukūrti pilnavertę šeimą. Nes mes juk moterys stiprios, tai būkim stiprios nuo pat pradžių! mhh..aaaa.ups...persiprasau netingim mes(bent as)ale kad liumpenai dauguma po Paryziaus tiltais guli anekdotas tokis i tema(gal nezinot) girtas vyras(jau veik neigalus)guli ant saligatvio. prieina ruse. apspardo, vozteli per galva koja, pakumsciuoja, keikiasi: nenaudelis, pragerei seimos pinigus, slunknius, kad tave giltine cia ir surastu.... prieina prancuze: oooo-vyras, apsidairo...niekieno...ei: taksi taksi tai i katras lygiuosimes
vaiduoklisss
2007 04 15, 11:40
na ka as galiu pasakyt,pastojau 95%zinodama (greiciau jausdama )kad auginsiu viena,ir to pilnatves jausmo niekas nesuteiks (VYRAS IRGI) .gyvenimas bega ir keiciasi,dabar turiu vyra ir laukiuosi jo vaiko,ir jeigu laika atsukt atgal -as nieko nekeisciau,nes tie metai buvo laimingi kai auginau viena.ir niekas neturi teises teisti,nes niekas nezino ka ta moteris isgyvena neturedama vaikelio.o realiai maciau kaip vidutinio amziaus moterys nulydi mazus vaikus su ilgesiu ir skausmu.na dar daug noreciau parasyt bet esme isdesciau Papildyta:QUOTE(artev @ 2007 04 04, 22:25) Na o aš manau, jog tai nepilnavertiškumo komplekso kamuojamo žmogaus sprendimas. (Nors psichologė tikrai nesu). Sakoma juk kuo tikėsi, tą ir gausi, tai kam nusileist iki tokio lygio, jog kažkokiam bare, su pirmu pasitaikiusiu.....Gyvenimas juk toks nenuspėjamas, nejaugi tikrai ta moteriškė mano, jog ji neverta sutikti normalų vyrą? o gal tai vienas is gyvenimo periodu,be kurio nebutu sekancio,tai tiesiog gyvenimo kelias,kuriuo einant tu augi
brangute
2007 04 15, 13:54
O as turiu dvi nuomones siuo klausimu. Vienareiksmiskai pasakyti, kad taip daryti galima ar negalima -baisiai nelengva. Juk mes daug ka darom, kad negalima ir manau nei vienos siame forume, kuri baisiai baisiai noretu vaiko tai manau nesustabdytu toks argumentas kaip "nesazininga"...Ir kas bus toks protingas, kuris pasakys -ne, tau negalima pastoti, nes pasekmes bus tokios, kitokios ir anokios. Teoriskai as buciau uz tai, kad vaikas teva pazinotu. Pati auginu viena ne viena vaikiuka, bet keturis ir kasdien matau, kad tevo nebuvimo skyle atsiveria kasdiena ir ji niekuo nera uzpildoma, nes tevo poreikis vaikui nepakeiciamas. Tai cia teoriskai. O praktiskai - jei nebuciau sutikus vyro, istekejus, pagimdzius vaikus -gal ir buciau panasiai svarscius ar net labai realiai galvojus. As turiu vaikus ir zinau, ka tai reiskia -tai yra fantastika. Nezinau, kaip gyvenciau visiskai vienisa. O ka daryti, jei moteris jau metuose ir dziuste dziusta, kaip nori seimos, o sutikt nieko nebesitiki? Juk vyra gali sutikti kai tau ir 45, o vaikui turet deja terminai riboti. Aisku, situo klausimu iskyla begales sunkumu. Tiesiog begales. Todel ir negaleciau pasakyt uz ar pries esu toki sprendima, bet taip padariusios moters nesmerkciau tikrai, o suprasciau
QUOTE(eglejoana @ 2007 04 13, 22:35) mhh..aaaa.ups...persiprasau netingim mes(bent as)ale kad liumpenai dauguma po Paryziaus tiltais guli anekdotas tokis i tema(gal nezinot) girtas vyras(jau veik neigalus)guli ant saligatvio. prieina ruse. apspardo, vozteli per galva koja, pakumsciuoja, keikiasi: nenaudelis, pragerei seimos pinigus, slunknius, kad tave giltine cia ir surastu.... prieina prancuze: oooo-vyras, apsidairo...niekieno...ei: taksi taksi tai i katras lygiuosimes  Ieskosim 3-io varianto, tinkancio lietuvems As tikrai nebandziau niekieno teisti ar pamokslauti, tik savo nuomone issakiau, jei ka... Sekmes, visoms!
daugvaikuciu
2007 04 24, 19:46
Brangute,as irgi viena su keturiais zuikuciais.Sekmes jusu seimynelei! Pati isnesiojau ir gimdziau maziausiaji zinodama,kad busiu viena.Ketvirtasis buvo visiskas netyciukas,net ir apie nestuma ilgai nesuzinojau,viska nurasydavau nuovargiui auginant treciaji vaikeli ir visa laika dirbant.Kai paaiskejo,kad vis tik laukiuosi,neslepsiu,buvo labai daug abejoniu,ar sugebesiu viena isauginti tokia kompanija,ar netruks duonos,pinigeliu.Buvo visko-ir labai sunku fiziskai,be jokios pagalbos,ir truko pinigu elementariems dalykams,ir periodas be elektros,atjungtos uz skolas,zodziu,tikrai nelengva.Bet dziaugiuosi turinti visus savo vaikucius.Mazylio daznai mintyse atsiprasau,kad abejojau del jo atejimo i si pasauli.
As tai jei sulaukus tam tikro amziaus netureciau nei vaiku nei gyvenimo draugo tikrai tam rysciausi, bet su viena salyga, kad ir is tevelio neprasysiu nieko, nebet jis pats noretu to. Baisiau buna tada kai moteriskes sugeba spiceliai pastoti turedamos tam tikru keslu pvz. apsivesti, islaikyti salia ir t.t. cia jau saves ir kitu apgaudinejimas ir tai manau nesazininga. O jei tu pasiruosus apkrauti tik save tai cia as uz. Kazkrios temoj skaiciau kaip vienisos mamos nenoretu pasenti vienos neturint artimo zmogaus salia, bet joms visvien liktu vaikai, o isivaizduokite jei nera visiskai nieko nei vaiku nei vyro.... P.S. Po kiek metu gal reikes paciai apie tai susimastyti kad vaikas nebutu vienas Papildyta:O del to, kad jei susirgtu mama ir kas tada ? Tai galiu pasakyti, kad jei man kas atsitiktu tikrai vaiko tevelis nesivargintu juo pasirupinti !
nu kas cia zino kaip is tikruju yra, gerai ar blogai. Beto mano manymu, tai yra geriau gimti ir augti tik su mama, negu negimti visai........
Medinis
2007 04 25, 15:01
QUOTE(irrren @ 2007 04 25, 13:50) nu kas cia zino kaip is tikruju yra, gerai ar blogai. Beto mano manymu, tai yra geriau gimti ir augti tik su mama, negu negimti visai........ Jūs planuojate turėti 15 vaikų?
daugvaikuciu
2007 04 25, 16:25
Medini,kiekvieno planai skirtingi,kiekvienas norime,svajojame apie normalia seima,ir vaiku skaicius kartais spontaniskai padideja-Dievas tik pasijuokia is musu planu.Bet kiekviena gyvybe yra vertybe,kiekvienas yra mylimas ar bent turetu buti mylimas. Su pavasariu,kai net lektuvai po du skraido !
Pangasija
2007 04 27, 16:12
"Kertelėje sielai" atsirado tema apie nesantuokinio vaiko teises. mergina rašo jaučinti moralinę teisę bent jau pažinoti savo tėvą, žinoti kas jis toks, kaip atrodo. tai kažkaip verčia susimąstyt apie tokias situacijas, kai mama pasigimdo leliuką vien sau. gerai kai leliukas. bet jis užaugs į mąstantį ir jaučiantį žmogų, kuris galbūt pajaus neteisybę... nesmerkiu nieko, tiesiog privertė susimąstyt...
QUOTE(irrren @ 2007 04 25, 13:50) nu kas cia zino kaip is tikruju yra, gerai ar blogai. Beto mano manymu, tai yra geriau gimti ir augti tik su mama, negu negimti visai........ QUOTE(Medinis @ 2007 04 25, 16:01) Jūs planuojate turėti 15 vaikų? senoves rytu ismintis byloja: Don't be afraid that your life will end, be afraid that it will never begin. kiekvienas suprasime savaip, poteksciu yra daug, taciau viena gali buti ir sios temos atsakymas
vaiduoklisss
2007 04 28, 19:04
QUOTE(Dios @ 2007 04 27, 16:12) "Kertelėje sielai" atsirado tema apie nesantuokinio vaiko teises. mergina rašo jaučinti moralinę teisę bent jau pažinoti savo tėvą, žinoti kas jis toks, kaip atrodo. tai kažkaip verčia susimąstyt apie tokias situacijas, kai mama pasigimdo leliuką vien sau. gerai kai leliukas. bet jis užaugs į mąstantį ir jaučiantį žmogų, kuris galbūt pajaus neteisybę... nesmerkiu nieko, tiesiog privertė susimąstyt...  as galiu pasakyti kad nuo gimimo augau be tevo,ir labai gerai kad mama su ju isiskyre,nes ten ne zmogus o-atmata,man geda toki teva tevu vadinti,spermos donoras kuris pasinaudjo mano mama ir sudirbo jai gyvenima,as galiu tik padekot mamai kad man neteko su juo augt Papildyta:QUOTE(brangute @ 2007 04 15, 13:54) O as turiu dvi nuomones siuo klausimu. Vienareiksmiskai pasakyti, kad taip daryti galima ar negalima -baisiai nelengva. Juk mes daug ka darom, kad negalima ir manau nei vienos siame forume, kuri baisiai baisiai noretu vaiko tai manau nesustabdytu toks argumentas kaip "nesazininga"...Ir kas bus toks protingas, kuris pasakys -ne, tau negalima pastoti, nes pasekmes bus tokios, kitokios ir anokios. Teoriskai as buciau uz tai, kad vaikas teva pazinotu. Pati auginu viena ne viena vaikiuka, bet keturis ir kasdien matau, kad tevo nebuvimo skyle atsiveria kasdiena ir ji niekuo nera uzpildoma, nes tevo poreikis vaikui nepakeiciamas. Tai cia teoriskai. O praktiskai - jei nebuciau sutikus vyro, istekejus, pagimdzius vaikus -gal ir buciau panasiai svarscius ar net labai realiai galvojus. As turiu vaikus ir zinau, ka tai reiskia -tai yra fantastika. Nezinau, kaip gyvenciau visiskai vienisa. O ka daryti, jei moteris jau metuose ir dziuste dziusta, kaip nori seimos, o sutikt nieko nebesitiki? Juk vyra gali sutikti kai tau ir 45, o vaikui turet deja terminai riboti. Aisku, situo klausimu iskyla begales sunkumu. Tiesiog begales. Todel ir negaleciau pasakyt uz ar pries esu toki sprendima, bet taip padariusios moters nesmerkciau tikrai, o suprasciau  Papildyta:QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 04 24, 19:46) Brangute,as irgi viena su keturiais zuikuciais.Sekmes jusu seimynelei! Pati isnesiojau ir gimdziau maziausiaji zinodama,kad busiu viena.Ketvirtasis buvo visiskas netyciukas,net ir apie nestuma ilgai nesuzinojau,viska nurasydavau nuovargiui auginant treciaji vaikeli ir visa laika dirbant.Kai paaiskejo,kad vis tik laukiuosi,neslepsiu,buvo labai daug abejoniu,ar sugebesiu viena isauginti tokia kompanija,ar netruks duonos,pinigeliu.Buvo visko-ir labai sunku fiziskai,be jokios pagalbos,ir truko pinigu elementariems dalykams,ir periodas be elektros,atjungtos uz skolas,zodziu,tikrai nelengva.Bet dziaugiuosi turinti visus savo vaikucius.Mazylio daznai mintyse atsiprasau,kad abejojau del jo atejimo i si pasauli. saunuole  taip ir toliau
daugvaikuciu
2007 04 29, 10:05
Aciu uz moralini palaikyma.Jis labai reiksmingas,ypac kai kyla abejoniu-gimdyt ar ne. Siandien galiu pasakyti:gimdyti bet kokiu atveju-ar esi viena,ar ne.
Pangasija
2007 04 29, 12:48
QUOTE(vaiduoklisss @ 2007 04 28, 19:04) as galiu pasakyti kad nuo gimimo augau be tevo,ir labai gerai kad mama su ju isiskyre,nes ten ne zmogus o-atmata,man geda toki teva tevu vadinti,spermos donoras kuris pasinaudjo mano mama ir sudirbo jai gyvenima,as galiu tik padekot mamai kad man neteko su juo augt  nebūna žmonių vienodų, todėl ir situacijos skiriasi. vieni turi abu tėvus, bet mano kad geriau būtų neturėję. o kiti neturi ir svajoja. kaip suprantu, tu bent jau žinojai, kas toks yra tavo tėvas. ir dar nuo santykių su mama labai priklauso. santykiai ne visada geri būna, dėl to vaikui tėvas atrodo kaip alternatyva.
Ema daugiavaike
2007 04 30, 16:24
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 04 29, 12:05) Aciu uz moralini palaikyma.Jis labai reiksmingas,ypac kai kyla abejoniu-gimdyt ar ne. Siandien galiu pasakyti:gimdyti bet kokiu atveju-ar esi viena,ar ne. Papildyta:QUOTE(Ema daugiavaike @ 2007 04 30, 18:14) Siandien esu 16 savaiciu nescia.Laukiuosi 4 vaikelio.Su kiekviena diena isitikinu , kad geriau auginti vaikucius vienai , nei tureti tris , manau ir ketvirtam demesio bei meiles nepristigs. Sunku verstis per galva , kad vaikuciam nieko nestigtu, bet juk tam jau pasiryzom.Viosm mamom auginanciom viena, du ar daugiau vaikuciu vienatveje linkiu stiprybes.Juk mes nesame vienos ! Mes visada turesime savo vaikus salia Papildyta:QUOTE(Ema daugiavaike @ 2007 04 30, 18:20) Papildyta: Siandien esu 16 savaiciu nescia.Laukiuosi 4 vaikelio.Su kiekviena diena isitikinu , kad geriau auginti vaikucius vienai , nei tureti salia vyra be atsakomybes.Uzauginau viena tris , manau ir ketvirtam demesio bei meiles nepristigs. Sunku verstis per galva , kad vaikuciam nieko nestigtu, bet juk tam jau pasiryzom.Viosm mamom auginanciom viena, du ar daugiau vaikuciu vienatveje linkiu stiprybes.Juk mes nesame vienos ! Mes visada turesime savo vaikus salia  Del interneto trigdziu praeitas laiskas isejo be puses teksto per vidury
daugvaikuciu
2007 05 01, 03:09
Ema daugiavaike,Tu jau turi tris aukles,su tavosiomis -8 rankas,bent 4 nuosirdziai mylincias sirdis ! Tu turi tikrai labai daug.Pamatysi,bus zymiai lengviau nei auginant pirmuosius vaikelius.As jau zinau. Ziuriu,tuoj reiks atidaryti vienisu keturvaikiu kluba...
QUOTE(Dios @ 2007 04 27, 16:12) "Kertelėje sielai" atsirado tema apie nesantuokinio vaiko teises. mergina rašo jaučinti moralinę teisę bent jau pažinoti savo tėvą, žinoti kas jis toks, kaip atrodo. tai kažkaip verčia susimąstyt apie tokias situacijas, kai mama pasigimdo leliuką vien sau. gerai kai leliukas. bet jis užaugs į mąstantį ir jaučiantį žmogų, kuris galbūt pajaus neteisybę... nesmerkiu nieko, tiesiog privertė susimąstyt...  Liudina tokie dalykai ir netelpa galvoje, turiu pazystama, kuri taip pat pasigimde vaika, nuo vedusio, zinojo, kad negyvens su juo, is jo nieko nereikaalavo, tiesiog uzsimane vaiko nuo jo, sokas  istiko visus, kai tai suzinojo gimine, draugai, o dar baisiau yra ziureti, kaip ji dabar blaskosi tarp vyru ieskodama tam vaikui TETUKO.  Jis dar mazas, bet jau mastantis, jau dabar sirdute skauda, nes darzelyje savo tevelius visi turi, o jis ne, kyla klausimas, kur mano, o namuose kas pusmeti, kas kelis menesius vis kitas vyras, siaubinga. Tas vaikas uzaugs ir isivaizduoju, kaip ilgai jis neras ramybes, o gal niekada jos ir netures... Liudniausia, kad mama sito nesupranta.
daugvaikuciu
2007 05 03, 01:30
QUOTE(Eva.ji @ 2007 05 02, 17:39) Jis dar mazas, bet jau mastantis, jau dabar sirdute skauda, nes darzelyje savo tevelius visi turi, o jis ne, kyla klausimas, kur mano, o namuose kas pusmeti, kas kelis menesius vis kitas vyras, siaubinga. Tas vaikas uzaugs ir isivaizduoju, kaip ilgai jis neras ramybes, o gal niekada jos ir netures... Liudniausia, kad mama sito nesupranta.  Eva,darzelyje bent puse vaiku teveliu neturi arba jie gyvena atskirai.Juk ishsiskiria puse seimu.Kiekviena mama turi teise vienaip ar kitaip patenkinti savo motinystes poreiki,bet, tapus mama, ji neprisiima celibato  ,neturi atsisakyti pilnakraujo gyvenimo visom prasmem-darbo,bendravimo, sekso ir t.t.Aklas aukojimasis vaikui yra kvailas,tai nesubrendusios asmenybes pozymis.Vaikas isaugs,o mama,paaukojusi save vaikui,buvusi tik jo prielipu, liks prie suskilusios geldos,ir ta vargu ar tures-bus atidavusi savo vieninteliam numyletam kudikeliui. Gimus vaikui, mamyte nemirsta kaip moteris,kaip asmuo,asmenybe,visuomenes narys. Is kitos puses,kas geriau vaikui:ar augti vienam su mylincia mama,ar su girtuokliu tevu,fiziskai,emociskai smurtaujanciu pries mama,o po to isaugti tokiam pat alkoholikui ir smurtautojui.Tai jau geriau tegul sirdele paskauda del tevo nebuvimo,nei del jo buvimo...
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 05 03, 01:30) Eva,darzelyje bent puse vaiku teveliu neturi arba jie gyvena atskirai.Juk ishsiskiria puse seimu.Kiekviena mama turi teise vienaip ar kitaip patenkinti savo motinystes poreiki,bet, tapus mama, ji neprisiima celibato  ,neturi atsisakyti pilnakraujo gyvenimo visom prasmem-darbo,bendravimo, sekso ir t.t.Aklas aukojimasis vaikui yra kvailas,tai nesubrendusios asmenybes pozymis.Vaikas isaugs,o mama,paaukojusi save vaikui,buvusi tik jo prielipu, liks prie suskilusios geldos,ir ta vargu ar tures-bus atidavusi savo vieninteliam numyletam kudikeliui. Gimus vaikui, mamyte nemirsta kaip moteris,kaip asmuo,asmenybe,visuomenes narys. Is kitos puses,kas geriau vaikui:ar augti vienam su mylincia mama,ar su girtuokliu tevu,fiziskai,emociskai smurtaujanciu pries mama,o po to isaugti tokiam pat alkoholikui ir smurtautojui.Tai jau geriau tegul sirdele paskauda del tevo nebuvimo,nei del jo buvimo...  Zinai, nekalbu apie tai, kad mama po gimdymo nebe moteris, bet vaikui kas kelis men. kisti svetimus vyrus ir sakyti, kad glbut tai bus tavo tetis mn atrodo apsurdas.  Gali moteris gyventi pilnaverti gyvenima ir po skyrybu, bet nemanau, kad vaikui sveika matyti visa tai, visas metamorfozes...
saratukas
2007 05 14, 22:09
Kai tik suzinojau,kad laukuosiu, ta pacia sekunde zinojau,kad auginsiu leliuka viena. Is pradziu tai buvo tik nuojauta, kuri pasitvirtino 100% Dar tikejausi, gal apsigalvos, bet.. ne vienai minutei nesukau sau galvos ka dabar daryti, kas dabar bus sumanim ar mano gyvenimu. Laukiau savo stebuklo..
kai paugs bijau, kai paklaus apie ,,teti,, Visiems saku,kad sakytu tik teisybe..bet kaip bus dar nezinia... Bandysiu atstoto teveli, bet zinau, kad bus sunku.
QUOTE(saratukas @ 2007 05 14, 22:09) Kai tik suzinojau,kad laukuosiu, ta pacia sekunde zinojau,kad auginsiu leliuka viena. Is pradziu tai buvo tik nuojauta, kuri pasitvirtino 100% Dar tikejausi, gal apsigalvos, bet.. ne vienai minutei nesukau sau galvos ka dabar daryti, kas dabar bus sumanim ar mano gyvenimu. Laukiau savo stebuklo.. kai paugs bijau, kai paklaus apie ,,teti,, Visiems saku,kad sakytu tik teisybe..bet kaip bus dar nezinia... Bandysiu atstoto teveli, bet zinau, kad bus sunku. Linkiu jums visokiariopos sekmes  , tikiu, kad viskas puikiai klosis ir vaikutis mamytei tikrai padekos uz dovana gyventi, pastangas ir meile...
ir gerai padare, jei turi galimybes kam tie vyrai
jurgita%
2007 06 02, 06:40
QUOTE(Eva.ji @ 2007 05 03, 02:56) Zinai, nekalbu apie tai, kad mama po gimdymo nebe moteris, bet vaikui kas kelis men. kisti svetimus vyrus ir sakyti, kad glbut tai bus tavo tetis mn atrodo apsurdas.  Gali moteris gyventi pilnaverti gyvenima ir po skyrybu, bet nemanau, kad vaikui sveika matyti visa tai, visas metamorfozes...   mama gali vyru tureti kiek nori,keisti juos kas kiek nori laiko ir pns.bet juk nebutina visu ju tysti i namus ir vaikui pristatynet kaip galima teva
SaM*PauLi
2007 06 06, 11:48
o mano nuomone auginti vaika kai zinai kad liksi viena tik tavo pacios reikalas, nemanau kad kas tave kals prie kryziaus ar vaikas uzauges del to kaltins, tik manau kad tau paciai turi buti svariu priezasciu tai daryti, o galu gale galbut atsiras ir tas tetis kuris vaikeli pades uzauginti, juk nesvarbu kuris padare-svarbu kuris uzaugino...aisku cia tik mano pacios nuomone
pastojau, ir auginu jau visai viena, blogai tik tas kad ne visom replikom galiu atkirst
QUOTE(elilet @ 2007 06 17, 14:15) pastojau, ir auginu jau visai viena, blogai tik tas kad ne visom replikom galiu atkirst   Išmoksi su laiku  ...
kkrysty
2007 06 18, 00:40
Užsukdavau čia kitom temom paskaitineti. Ir vis pamastydavau apie vaiko auginima vienai. Nesitikejau, kad gali buti ir teigiamu atsiliepimu. Ypac is uzaugusiu vienu. Turiu drauge, kuri istekejo, nes pastojo, po kokiu 5 metų galų gale iššiskyrė, kai jis ją prigėręs daužyti ne tik per sonus, bet ir per veidą pradėjo, bet vis dar periodiškai gyvena kartu, nes nesutinka kito (o kaip sutiks - juk pastoviai su juo bendrauja!?), o ypač dėl to, kad vaikystej jos mama išsiskyrė ir ji dabar nori duoti "tėvą" dukrai... O as.. man atrodo esu "overqualified" dabartinei vyru pasiulai. Per daug išsilavinus, per daug uždirbu, per daug esu savarankiska, kad rankiočiau kojines ir vakariene virciau maisui ant sofos, vyra islaikyti perspektyva irgi neatrodo zavinga, juolab, kad normalus vyras išlaikomas jaustusi blogai. O neatiduotos vidinės šilumos perteklius periodiškai gyvent neduoda. Tai vis pamastau apie vaiką, bet vis sustabdo mintys apie tai, kad galiu mirti gimdydama, apie busimus vaiko klausimus, o kas bus jei as susirgsiu ir pan.
QUOTE(kkrysty @ 2007 06 18, 01:40) Užsukdavau čia kitom temom paskaitineti. Ir vis pamastydavau apie vaiko auginima vienai. Nesitikejau, kad gali buti ir teigiamu atsiliepimu. Ypac is uzaugusiu vienu. Turiu drauge, kuri istekejo, nes pastojo, po kokiu 5 metų galų gale iššiskyrė, kai jis ją prigėręs daužyti ne tik per sonus, bet ir per veidą pradėjo, bet vis dar periodiškai gyvena kartu, nes nesutinka kito (o kaip sutiks - juk pastoviai su juo bendrauja!?), o ypač dėl to, kad vaikystej jos mama išsiskyrė ir ji dabar nori duoti "tėvą" dukrai... O as.. man atrodo esu "overqualified" dabartinei vyru pasiulai. Per daug išsilavinus, per daug uždirbu, per daug esu savarankiska, kad rankiočiau kojines ir vakariene virciau maisui ant sofos, vyra islaikyti perspektyva irgi neatrodo zavinga, juolab, kad normalus vyras išlaikomas jaustusi blogai. O neatiduotos vidinės šilumos perteklius periodiškai gyvent neduoda. Tai vis pamastau apie vaiką, bet vis sustabdo mintys apie tai, kad galiu mirti gimdydama, apie busimus vaiko klausimus, o kas bus jei as susirgsiu ir pan. Aš ir užaugau be tėvo ir skaitau kad mama padare teisingai(gėrė, mušė...)man užteko mamos- na mūsų karta nebūvo tokia išlepinta- mes nebuvom tokios didelės asmenybės, gal todėl būvau dėkinga, kad mama mane maitino... o dėl baimių tai jos nepagrįstos, juk tas pats gali būti ir gyvenant su vyru- juk nežinai kad jei tau kažkas atsitiks- vyras rūpinsis vaiku- gal jis ieškos lengvesnio gyvenimo Taigi šiam pasauly niekas niekam garantiju neduoda. Pati turi nusprest
Aš tai už tai, kad jei yra galimybė moteriai vienai auginti vaikelį, tai kodėl gi ne  , kartais vienos išaugina žymiai geriau, nei dviese darnioje šeimoje. Todėl tikrai nesu nusistačius prieš vienišas mamas, o ir jų vaikeliai man lygiai tokie patys kaip kad ir augantys pilnose šeimose. Aišku TĖTIS vaiko gyvenime yra labai svarbus, tačiau jis turi būti TIKRAS TĖTIS, o ne tik įrašytas vaiko gimimo liūdijime  . Taigi sekmės ir stiprybės vienišoms (savo noru ar ne savo noru) mamytėms
meskute_gauruota
2007 06 30, 14:30
Klausimas: ar normalu kad moteris gimdo tam, jog islaikytu vyra, kad jis jos nepaliktu?  ir jei visgi jis atsisako but kartu, ji vistiek pagimdo. Ar normalu nesisaugoti skyrybu metu ir planuoti vaika?
QUOTE(meskute_gauruota @ 2007 06 30, 15:30) Klausimas: ar normalu kad moteris gimdo tam, jog islaikytu vyra, kad jis jos nepaliktu?  ir jei visgi jis atsisako but kartu, ji vistiek pagimdo. Ar normalu nesisaugoti skyrybu metu ir planuoti vaika?  Nenormalu, nes taip vyro neišlaikysi. Normalu, nes gal tu jį sulaikysi. Viskas priklauso nuo Jūsų požiūrio  tik nesuprantu, kam tą vyrą laikyti. išmintis byloja: paleisk, jei tavo-sugrįš. Nesisaugoti skyrybų metu, tai tas pats kas iš anksto žinoti, kad vaikutį auginsi viena. Jei nori, jei gali sau leisti tokį malonumą, planuok. Bet turbūt skyrybų metu yra svarbesnių problemų  , jei jos ne šou sau ir kitiems, kad gyvenimą paspalvinti
meskute_gauruota
2007 06 30, 21:24
QUOTE(eglejoana @ 2007 06 30, 16:44) Nenormalu, nes taip vyro neišlaikysi. Normalu, nes gal tu jį sulaikysi. Viskas priklauso nuo Jūsų požiūrio  tik nesuprantu, kam tą vyrą laikyti. išmintis byloja: paleisk, jei tavo-sugrįš. Nesisaugoti skyrybų metu, tai tas pats kas iš anksto žinoti, kad vaikutį auginsi viena. Jei nori, jei gali sau leisti tokį malonumą, planuok. Bet turbūt skyrybų metu yra svarbesnių problemų  , jei jos ne šou sau ir kitiems, kad gyvenimą paspalvinti  bet kas is to? zinau ta moteri. keturis metus bendravo, nors jis nebuvo issiskyres...  o kai atsirado kita, abi paliko ir sekmingai vede. Visos mes tikimes buti zmonomis, bet ar lauktumet keturis metus, jei vyras nesiskirtu su zmona, periodiskai skrtusi su pacia, paskui vel susieitumet....na nezinau, man sunku vertinti situacija besaliskai, todel ir klausiu
saulyte12000
2007 07 11, 13:39
QUOTE(meskute_gauruota @ 2007 06 30, 22:24) bet kas is to? zinau ta moteri. keturis metus bendravo, nors jis nebuvo issiskyres...  o kai atsirado kita, abi paliko ir sekmingai vede. Visos mes tikimes buti zmonomis, bet ar lauktumet keturis metus, jei vyras nesiskirtu su zmona, periodiskai skrtusi su pacia, paskui vel susieitumet....na nezinau, man sunku vertinti situacija besaliskai, todel ir klausiu  Aišku, kad nenormalu  Jei tas vyras skyrėsi su pirma žmona, vedžiojo už nosies dar kitą moterį, o galų gale susirado ir vedė trečią...  Jau šitas faktas daug ką pasako apie šitą donžuaną - ar galima tikėtis, kad toks vyras pasirūpins vaiku?  Ar jį gali sulaikyti nėštumas? o jei ta moteris net ir skyrybų atveju planuoja nėštumą, tegul susitaiko, kad tėvas vaikui bus tik ant popieriaus...  geriausiu atveju...
meskute_gauruota
2007 07 11, 20:02
QUOTE(saulyte12000 @ 2007 07 11, 15:39) Aišku, kad nenormalu  Jei tas vyras skyrėsi su pirma žmona, vedžiojo už nosies dar kitą moterį, o galų gale susirado ir vedė trečią...  Jau šitas faktas daug ką pasako apie šitą donžuaną - ar galima tikėtis, kad toks vyras pasirūpins vaiku?  Ar jį gali sulaikyti nėštumas? o jei ta moteris net ir skyrybų atveju planuoja nėštumą, tegul susitaiko, kad tėvas vaikui bus tik ant popieriaus...  geriausiu atveju...  Pralinksminai  pirma vaika jis labai myli, ir labai juo rupinasi! Va tas ir yra, o antras jam lyg "gedos stulpas" - ir nori juo rupintis, ir negali, akivaizdziai plesosi viduje. Manau del to kad nenorejo to vaiko. Bet vaikelis yra, ir fakto nepaneigsi. Del to ir klausiu: pastojant skirybu metu, ar normalu tiketis kad vaika auginsi kartu su tevu?
saulyte12000
2007 07 11, 22:49
QUOTE(meskute_gauruota @ 2007 07 11, 21:02) Pralinksminai  pirma vaika jis labai myli, ir labai juo rupinasi! Va tas ir yra, o antras jam lyg "gedos stulpas" - ir nori juo rupintis, ir negali, akivaizdziai plesosi viduje. Manau del to kad nenorejo to vaiko. Bet vaikelis yra, ir fakto nepaneigsi. Del to ir klausiu: pastojant skirybu metu, ar normalu tiketis kad vaika auginsi kartu su tevu?  atsiprašau... iki galo neįsigilinau tada manau, kad vaiką bus įmanoma auginti kartu tik tada, kai jis galvoj "susidėlios", kad vaikas - jokia gėda O susidėliot tikrai susidėlios, nes kaip supratau - noro yra? o tai svarbiausia maniškis sakė, kad jis nei psichologiškai, nri finansiškai nepasirengęs būti tėčiu, bet vis tiek juo bus ir man dpadės, dabar jis puikus tėtis -puikesnių nebūna  Svarbu, kad iš pat pradžių noro buvo.
sonke28
2009 03 30, 15:41
Na ir as tokia pat tad nesmerk saves . Musu tevelis pasirodo jau turi du sunus, bet jiems jau po 11,12 m ir vis dar vedes, bet kai vazinejo pas mane , tai prisiekinejo jog su ja negyvens , jog jam gerai su manim.Kai pastojau atceit apsidziauge o poto vis reciau ir reciaiu mus aplanko, ytariu jog vaikuti auginsiu viena.
margaritav
2009 03 30, 16:40
QUOTE(sonke28 @ 2009 03 30, 14:41) Na ir as tokia pat tad nesmerk saves . Musu tevelis pasirodo jau turi du sunus, bet jiems jau po 11,12 m ir vis dar vedes, bet kai vazinejo pas mane , tai prisiekinejo jog su ja negyvens , jog jam gerai su manim.Kai pastojau atceit apsidziauge o poto vis reciau ir reciaiu mus aplanko, ytariu jog vaikuti auginsiu viena. Sekmes tau Sonke. Niekas neturi teises tave. Pasaulis margas, ne kiekvienai gyvenimas susiklosto kaip pasakoj su laiminga pabaiga. Ir tikrai nera ko gedytis, kad tau tam tikra prasme nepasiseke (na, visos juk svajojam apie laiminga seima). Augink savo maziuka ir dziaukis. Aisku, geriau, kai yra tevelis, bet vaikai uzauga laimingi ir turedami vien mama.
|
|