Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pastojo žinodama, kad augins viena
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3
ooo
sveikos, labai įdomu, ar čia yra tokių, kurios pastojo žinodamos, kad vaiką augins vienos? Ką manote apie tokią situaciją? Ar galima tokį apsisprendimą suprasti tam tikrais atvejais (kokiais, jūsų nuomone)? ar iškart kalti prie kryžiaus kaip egoistę?
mama_gulbe
QUOTE(ooo @ 2007 03 27, 14:14)
sveikos, labai įdomu, ar čia yra tokių, kurios pastojo žinodamos, kad vaiką augins vienos? Ką manote apie tokią situaciją? Ar galima tokį apsisprendimą suprasti tam tikrais atvejais (kokiais, jūsų nuomone)? ar iškart kalti prie kryžiaus kaip egoistę?
*

kiekvienos supratimas skirtingas, gal pastojo nes norejo leliuko, gal pastojo ir tiekjosi kad situacija pasikeis ir gal neaugins viena

manau tokiu tikrai yra
prie kryziaus nereikia kalti kaip egoiste manau

nu bet reik palaukt tokia situacija isgyvenusiu mamyciu pasakojimu ax.gif
ooo
uzvedziau sia tema daugiau del to, kad mano ir mano draugiu jau toks amzius kai labaiusiai norisi leliuku, o visos netekejusios, tai viena svarsto, kad gali pastot ir viena augint, o kitos atkalbineja, trecios isvis tik egoiste vadina, atseit pasmerkia vaika augti be tevo, o dar yra tokiu, kurios sako, kad ji pati nesupranta ko nori, kaip ji gali noreti vaika auginti viena g.gif taigi sunku
as net nezinau, ka sitoj situacijoj jai sakyti, is vienos puises, vaikas turi tureti teva, is kitos puses, skyrybu statistika zinau doh.gif
M & G
Aš prie tokių, kurios mano, kad vaikas turi turėti abu tėvus. Kai tėvai skiriasi, tai bent aišku, kad jiems, deja, nepasisekė sukurti darnios šeimos, o jeigu specialiai pastoja ir jau nulemia vaikui gyventi be tėvo schmoll.gif Tai gal dar ir nesakytų vaikui kas tėvas, neegzistuotų toks? g.gif
ooo
QUOTE(M & G @ 2007 03 27, 16:05)
Aš prie tokių, kurios mano, kad vaikas turi turėti abu tėvus. Kai tėvai skiriasi, tai bent aišku, kad jiems, deja, nepasisekė sukurti darnios šeimos, o jeigu specialiai pastoja ir jau nulemia vaikui gyventi be tėvo schmoll.gif Tai gal dar ir nesakytų vaikui kas tėvas, neegzistuotų toks? g.gif
*

nezinau, kaip ten sakytu, ar ne, bet matau jos nusiteikima augint vienai ir kad tas ,,donoras" kaip ir nedalyvautu vaiko gyvenime...
as tai vis apie blogiausius varinatus galvoju - o jei ji sunkiai susirgtu, kas tada jos vaiku rupin tusi? bet as pati dar vaiku neturiu, taigi patart nieko jai negaliu, reikia nuomoniu ir patarimu mamu, kurios vienos augina vaikus, nes nemanau, kad ji racionaliai viska apgalvojo, daugiau emociskai - nori vaiko, o po to nors ir tvanas blink.gif
diinka
Taip gamtos sutvarkyta, kad moteris turi gimdyti vaikus. Aš ir visom keturiom už pilną šeimą, bet gyvenime ne visada taip būna. Mano tėvas buvo (.....su problemom - nenoriu šnekėt blogai apie mirusi) Kai mama išsiskyrė man buvo jau 15, bet aš mieliau būčiau gyvenusi be tėvo nei su tokiu. Tai klausimas kas geriau ar bet koks tėvas ar jokio. O jei vaiko norisi , o į žmonas tavęs niekas neima(arba nerandi sau tinkamo)Aš manau, kad jei nebūčiau ištekėjusi ir neturėčiau sau artimos sielos- vis vien norėčiau turėti vaiką.............
panelė Prym
QUOTE(ooo @ 2007 03 27, 15:14)
nezinau, kaip ten sakytu, ar ne, bet matau jos nusiteikima augint vienai ir kad tas ,,donoras" kaip ir nedalyvautu vaiko gyvenime...
*

Tas donoras, deja, turės tokią teisę. Ir kitas dalykas, nemanau, kad man patiktų, jei koks nors vyriškis nuspręstų, kad aš puikiai tinkama reprodukcijai ir pradurto prezervatyvo pagalba tą tikslą įgyvendintų neklausdamas mano nuomonės ir nepaisydamas mano norų. Lygiai tas pats ir atvirkščiai - donoras ar ne donoras, bet jis turi teisę rinktis, ar nori tokiu tapti. Vaiko pradėjime dalyvauja du žmonės, ir jei tai vyksta sąmoningai, tai turėtų būti abiejų noras.
Kitas dalykas apie vaiko augimą be tėvo. Teoriškai, vaikas turi teisę į tėvą, į orų ir sotų gyvenimą, į išlaikymą iš abiejų tėvų. Teoriškai, mes visi turim daug teisių. Praktiškai viskas būna šiek tiek kitaip. Netrūksta šeimų, kur geriau vaikams jokio tėvo negu bet koks.
ooo
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 27, 16:54)
Tas donoras, deja, turės tokią teisę. Ir kitas dalykas, nemanau, kad man patiktų, jei koks nors vyriškis nuspręstų, kad aš puikiai tinkama reprodukcijai ir pradurto prezervatyvo pagalba tą tikslą įgyvendintų neklausdamas mano nuomonės ir nepaisydamas mano norų. Lygiai tas pats ir atvirkščiai - donoras ar ne donoras, bet jis turi teisę rinktis, ar nori tokiu tapti. Vaiko pradėjime dalyvauja du žmonės, ir jei tai vyksta sąmoningai, tai turėtų būti abiejų noras.
Kitas dalykas apie vaiko augimą be tėvo. Teoriškai, vaikas turi teisę į tėvą, į orų ir sotų gyvenimą, į išlaikymą iš abiejų tėvų. Teoriškai, mes visi turim daug teisių. Praktiškai viskas būna šiek tiek kitaip. Netrūksta šeimų, kur geriau vaikams jokio tėvo negu bet koks.
*

na yra tokiu vyru, kurie labai mielai ta teise pamirsta, ka jau kalbet apie reikalavima
del teises rinktis - gerai, bet velgi yra visokiu diedu - kitam kad tik be prezervatyvo pasidulkint, nes jie isivaizduoja, kad saugotis yra moters reikalas...
bet man kazkaip nelabai susistato mintyse vaizdas, kaip cia taip specialiai pastojama kad vienai augint - ar ne per daug atsakomybes reikalaujantis sprendimas? as nekalbu apie atvejus, kai pastojo ir tik tada suzinojo,kad augins viena ir nusprende vaika gimdyt ir augint - man tas atvejis kitoks tuo,kad vaikas jau yra, o kad nusprest, kad jis turi atsirasti zinant isankstines salygas? g.gif kaip cia is moralines, pagalaiu is praktines puses? g.gif
Medinis
QUOTE(ooo @ 2007 03 27, 15:16)
kaip cia is moralines, pagalaiu is praktines puses?  g.gif

Iš moralinės pusės - truputi geriau, nei specialiai pastoti, o po to pareikšti - aš nėščia - ką darysi?
O iš praktinės - paprastas verslo planas. Pajamos, išlaidos, pinigų srautai.
ooo
QUOTE(Medinis @ 2007 03 27, 17:19)
Iš moralinės pusės - truputi  geriau, nei specialiai pastoti, o po to pareikšti - aš nėščia - ką darysi?
*

o jums kiekvienas vaikas atrodo verslo planas g.gif
Langoza
sutinku, kad vaikui reikia tevo.ir esu uz darnias grazias seimas, bet nereikia manyt, kad vaikas be tevo tai jau nesugebes uzaugt, ar kad mama nesugebes jo uzaugint, ismaitint ir t.t. jei jau priimamas toks sprendimas, manau, viskas yra apmastyta, galu gale, apskaiciuota, ar mamyte pragyvens su vaiku.
be to, nezinai kaip pasisuks gyvenimas, gal tas vaikutis dar tures labai saunu teti mirksiukas.gif
neteisinu, bet suprantu moters nora tureti vaiku. taip jau gamta sudeliota, kad moteris butu motina. ir jei jau nelemta jai sukurti seimos, sutikt saunu vyra, tai tegu ji tampa motina. manau, vaikai iprasmina gyvenima. egoistiska? gal. tebunie. bet moteris savo begaline meile atiduos savo vaikui. ir jis nebus ne kiek nelaimingesnis uz tuos, kurie auga pilnoj, ar issiskyrusiu tevu seimoje.
man gan kvailai skamba tokie svaiciojimai, kad vaikas pasmerkiamas augti be tevo doh.gif o kiek vaiku yra kurie auga be tevo, ir nieko. viskas gerai. uzauga sveiki, druti, grazus. kaip jau minejau, galbut dar tures teti.
reset
QUOTE(Medinis @ 2007 03 27, 16:19)
Iš moralinės pusės - truputi  geriau, nei specialiai pastoti, o po to pareikšti - aš nėščia - ką darysi?
*

Medini, čia sutinku su tavimi. Verslo planas.

Tačiau, jei gali sau leisti dorai išauklėti vaiką-Tėvynė ačiū pasakys. Vaiko klausimai, kas kur kada-ateis tik vėliau ir iki to laiko labai tikėtina, kad pavyks suformuoti vaiko pasaulėžiūrą bei pasaulėjautą.

patarimas-jei jau tenkinti savo id(čia deja nei ego nei superego, jei pagal Froidą)-tai bent pasidomi tegul Jūsu draugė(ės) donoro genetika...tai manau esminis momentas mirksiukas.gif
Kuzia
QUOTE(ooo @ 2007 03 27, 15:14)
nes nemanau, kad ji racionaliai viska apgalvojo
*

net jei apgalvojo daug ką, ji nežino realiai kaip viskas bus, kokius klausimus dėl to užduos vaikas ir pan. Meluoti vaikui - pavojinga. Paaugęs supras ir tas melas gali taip atsisukt prieš meluojantį blink.gif .
O kas bus įrašyta gimimo liudijime grafoj "tėvas"? g.gif . Su gimimo liudijimu, vaikui teks iki 16m nugyvent. Ar vaikui smagu bus jį išsitraukt ir rodyt, jei ten bus tuščia vieta g.gif ?
reset
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 27, 21:31)
O kas bus įrašyta gimimo liudijime grafoj "tėvas"? g.gif . Su gimimo liudijimu, vaikui teks  iki 16m nugyvent. Ar vaikui smagu bus jį išsitraukt ir rodyt, jei ten bus tuščia vieta g.gif ?
*

gali išimti vaikui pasą ir taip išspręsti problemą, jei tik parodyti reikia

svarbu koks vaiko vidinis pasaulis bus, o ne įrašas dokumente
Kuzia
QUOTE(eglejoana @ 2007 03 27, 21:41)
gali išimti vaikui pasą ir taip išspręsti problemą, jei tik parodyti reikia

svarbu koks vaiko vidinis pasaulis bus, o ne įrašas dokumente
*

Pasas LT negalioja, turbūt nežinojot 4u.gif .
Dar. be tėvų sutikimo vaikas neišvažiuos į užsienį. Pvz, Latviją. Kieno prašyt, kad parašytų leidimą - gal kaimyno g.gif ? O ekskursijos mokykloj būna organizuojamos. Žinoma, galima notariškai sutvarkyt, kad nereikėtų tokios pažymos, bet vėlgi, reikėtų notaro pažymos, kad tėvas nenustatytas/nežinomas. Fantastika!!! Turbūt apie tokį statusą svajoja kiekvienas vaikas cool.gif . Nereikia čia svaičiot apie vidinius pasaulius. Kas jį kurs? Seneliai? Nes mama turbūt darbingo amžiaus ir norinti išlaikyti savo vaiką wub.gif .

Niekada nesutiksiu, kad specialiai taip būtų pradedamas žmogutis unsure.gif , žinoma, jei tai nutiko netyčia, reikia ieškot sprendimų, kaip jį užaugint wub.gif . Nėra viskas taip paprasta, kaip atrodo su tuo nesusidūrus unsure.gif ...
panelė Prym
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 27, 22:37)
Pasas LT negalioja, turbūt nežinojot 4u.gif .
Dar. be tėvų sutikimo vaikas neišvažiuos į užsienį. Pvz, Latviją. Kieno prašyt, kad parašytų leidimą - gal kaimyno g.gif ? O ekskursijos mokykloj būna organizuojamos. Žinoma, galima notariškai sutvarkyt, kad nereikėtų tokios pažymos, bet vėlgi, reikėtų notaro pažymos, kad tėvas nenustatytas/nežinomas. Fantastika!!! Turbūt apie tokį statusą svajoja kiekvienas vaikas cool.gif . Nereikia čia svaičiot apie vidinius pasaulius. Kas jį kurs? Seneliai? Nes mama turbūt darbingo amžiaus ir norinti išlaikyti savo vaiką wub.gif .
*

Neskleiskit dezinformacijos, jei nežinot, apie ką kalba. Jei vaiko tėvas bus nenustatytas, gimimo liudijime bus brūkšniukai. Į užsienį važiuojant nekils jokių problemų, užteks parodyti gimimo liudijimą. Problemų kyla tik tuo atveju, kai tėvas yra nustatytas. Mano dukra tris metus pragyveno su brūkšniukais. Po trijų metų vietoj brūksniukų atsirado tėvo vardas. Daugiau nuo to niekas nepasikeitė. Ir nesimėtykite čia tokiais žodžiais kaip "statusas". Pasiskaitykite LR konstituciją, CK - vaikai, gimę nesusituokusiems tėvams, turi tokias pat teises kaip ir gimę susituokusiems. Ir neturi jie jokio "statuso". O kas kuria vidinį pasaulį vaikams, kurių abu tėvai dirbantys? Nes tokių, kur nedirbantys gyvena šventa dvasia tai turbūt nedaug yra. Kas kuria vidinį pasaulį, kur tėvas geria/smurtauja/eina per mergas? Ar to vaiko vidinis pasaulis tampa tobulesnis, nes šeimoje yra subjektas, dėvintis kelnes? Tik nereikia lia-lia. Man neatrodo sąžininga nei vaiko, nei vyro atžvilgiu pastoti, žinant, kad viena auginsi. Bet aš turiu dukrą ir ji yra visas mano gyvenimas, neįsivaizduoju, kaip galėčiau be jos gyventi, todėl galiu suprasti tokį norą, nors nesakau, kad galėčiau taip padaryti. O štai tokių moterų, kurios pastoja, tikėdamosis, kad vaikas išgelbės griūnančią šeimą, tikrai nesuprantu. Ir jos, mano nuomone, vertos daug didesnio pasmerkimo, nes negimusiam kūdikėliui užkrauna pareigą išsauoti šeimą.
reset
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 09:14)
Neskleiskit dezinformacijos, jei nežinot, apie ką kalba. Jei vaiko tėvas bus nenustatytas, gimimo liudijime bus brūkšniukai. Į užsienį važiuojant nekils jokių problemų, užteks parodyti gimimo liudijimą. Problemų kyla tik tuo atveju, kai tėvas yra nustatytas. Mano dukra tris metus pragyveno su brūkšniukais. Po trijų metų vietoj brūksniukų atsirado tėvo vardas. Daugiau nuo to niekas nepasikeitė. Ir nesimėtykite čia tokiais žodžiais kaip "statusas". Pasiskaitykite LR konstituciją, CK - vaikai, gimę nesusituokusiems tėvams, turi tokias pat teises kaip ir gimę susituokusiems. Ir neturi jie jokio "statuso". O kas kuria vidinį pasaulį vaikams, kurių abu tėvai dirbantys? Nes tokių, kur nedirbantys gyvena šventa dvasia tai turbūt nedaug yra. Kas kuria vidinį pasaulį, kur tėvas geria/smurtauja/eina per mergas? Ar to vaiko vidinis pasaulis tampa tobulesnis, nes šeimoje yra subjektas, dėvintis kelnes? Tik nereikia lia-lia. Man neatrodo sąžininga nei vaiko, nei vyro atžvilgiu pastoti, žinant, kad viena auginsi. Bet aš turiu dukrą ir ji yra visas mano gyvenimas, neįsivaizduoju, kaip galėčiau be jos gyventi, todėl galiu suprasti tokį norą, nors nesakau, kad galėčiau taip padaryti. O štai tokių moterų, kurios pastoja, tikėdamosis, kad vaikas išgelbės griūnančią šeimą, tikrai nesuprantu. Ir jos, mano nuomone, vertos daug didesnio pasmerkimo, nes negimusiam kūdikėliui užkrauna pareigą išsauoti šeimą.
*

ačiu panele Prym
va apie tai aš ir norėjau parašyti, nes mano antro vaikiuko gimimo liudijime...brūkšniukai...., o pirmosios dukrytės yra pasas, bet kadangi vaiko gyvenamoji vieta nustatyta teismo su mama-tai vykstant i užsienį jokio sutikimo nereikia...mes taip jau seniai keliaujam.

mano saulė gyvenimo yra abu vaikai..ir sužinojau , kad laukiuosi antro tiesiog bėgdama nuo klaikaus "gyvenimo draugo", visaip niekinusio mane ir ėjusio per moteris blush2.gif

bet aš negalėjau nutraukti nėštumo dėl savo moralinių įsitikinimų-tad gyvendama Rytuose sužinojus kad laukiuosi...jau turėjau susiprasti, kad auginsiu viena... ir nėštumas buvo labai sunkus tiek fiziologine, tiek moraline prasme, balansuojant ant beprotystės ribos
dabar yra kitos vertybės...angelas namie mums abiems su dukra
tad aš taip pat suprantu tas moteris, kurios trokšta vaikiuko, bet galbūt neturi galimybės šeimai(o gal jau tapo per didelės individualistės perkopusios į ketvirtą dešimtį)
pateisinti sunku tokį apsisprendimą, tačiau priimti reikia patį faktą, kad mama gali išauginti vaikus ne blogiau nei abu tėvai

Kuzia, viskam savas laikas-ne statusuose esmė, o tikrai vidiniame pasauly, kiek šilumos turi, kiek meilės ir pasiaukojimo
Ir dirbu ir daug dirbu-ne nosį krapštau verkdama unsure.gif
aš savo mažiuką vežuosi kartu į darbą..ir susitikimai ir derybos ir projektai vykdomi kartu
tad net yra juokaujama-žmogus su ilgiausiu darbo stažu...nuo 10gyvenimo dienos mirksiukas.gif

vaikai šeimos neišgelbsti, deja...tik tada atsiras dar vaikui augant ir kaltės jausmas..aš kaltas kad mama išsiskyrė su tėte, negalima taip žaisti schmoll.gif
ooo
Eglejoana, juk kalba ne apie tai, kad jau pastojus sirdis neleidzia vaikui kazka padaryt
taip pat ne apie tai, ar sugebes moteris viena uzauginti - kiek augina ir uzaugina normalius, gerus zmones
kalba apie tai, ar galima pastoti nuo bet kokio vyro, sutikto naktiniame klube (nemanau,kad atsiras norinciu savanoriskai pabuti spremos donorais ir pateiksianciu savo genealogini medi su issamiais sveikatos tyrimais), nes atseit vaikas bus tik jos vienos, na reikia vaikams tevo, reikia, nesvarbu,kad jis kazkur tokli, bet svarbu kad jis yra o ne nuo bet ko, kur mamyte net tevo pavardes nezino, tai daugiau identiteto klausimas, o ne apie tai, ar bus gerai vaikui augti tik su mama, ar ne...
gal kiek per emocianalaii reaguoju i sia situacija, nezinau, ar po kokiu 5 metu man paciai nesusisvies taip pasielgti, bet dabar tai vis prisimenu mergina, su kuria kartu studijavom universitete, kuri buvo tokio jos mamos sprendimo rezultatas, ir ji buvo labai nestabilios emocines busenos butent del to, kad ji nezino, kas ji, nes nezino, kas jos tevas, motina apie ji nei zodzio niekada nekalbejo net labai klausinejama ir jai labai truko vyrisko demesio, glausdavosi prie kiekvieno sutikto vyrio, kurie puikiai tuo naudodavosi, kitaip sakant, zmogus visiskai be emocines pusiausvyros
M & G
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 10:56)
bet dabar tai vis prisimenu mergina, su kuria kartu studijavom universitete, kuri buvo tokio jos mamos sprendimo rezultatas, ir ji buvo labai nestabilios emocines busenos  butent del to, kad ji nezino, kas ji, nes nezino, kas jos tevas, motina apie ji nei zodzio niekada nekalbejo net labai klausinejama ir jai labai truko vyrisko demesio, glausdavosi prie kiekvieno sutikto vyrio, kurie puikiai tuo naudodavosi, kitaip sakant, zmogus visiskai be emocines pusiausvyros
*

Aš irgi žinau tokią merginą. Lygiai tokia pati situacija su ja... Taip pat apie tėvą nei žodžio, absoliučiai nieko nežino, jis lyg neegzistuoja. Emocinė būsena labai nestabili.. Kalbam apie skirtingas merginas, nes ta, kurią pažįstu dabar studijuoja. Tai jau du atvejai, rodantys, kad nieko gero iš to..
ooo
QUOTE(M & G @ 2007 03 28, 12:07)
Aš irgi žinau tokią merginą. Lygiai tokia pati situacija su ja... Taip pat apie tėvą nei žodžio, absoliučiai nieko nežino, jis lyg neegzistuoja. Emocinė būsena labai nestabili.. Kalbam apie skirtingas merginas, nes ta, kurią pažįstu dabar studijuoja. Tai jau du atvejai, rodantys, kad nieko gero iš to..
*

na ne be reikalo sakoma, kad zmogus kaip ir medis - be saknu sunku jam isgyventi
jau geraiu bet koks latras, bet zinomas, negu profesorius, apie kuri nei zodzio
gal neteisi esu, bet tokia mano nuomone
panelė Prym
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 10:56)
kalba apie tai, ar galima pastoti nuo bet kokio vyro, sutikto naktiniame klube (nemanau,kad atsiras norinciu savanoriskai pabuti spremos donorais ir pateiksianciu savo genealogini medi su issamiais sveikatos tyrimais), nes atseit vaikas bus tik jos vienos, na reikia vaikams tevo, reikia, nesvarbu,kad jis kazkur tokli, bet svarbu kad jis yra o ne nuo bet ko, kur mamyte net tevo pavardes nezino, tai daugiau identiteto klausimas, o ne apie tai, ar bus gerai vaikui augti tik su mama, ar ne...
gal kiek per emocianalaii reaguoju i sia situacija, nezinau, ar po kokiu 5 metu man paciai nesusisvies taip pasielgti, bet dabar tai vis prisimenu mergina, su kuria kartu studijavom universitete, kuri buvo tokio jos mamos sprendimo rezultatas, ir ji buvo labai nestabilios emocines busenos  butent del to, kad ji nezino, kas ji, nes nezino, kas jos tevas, motina apie ji nei zodzio niekada nekalbejo net labai klausinejama ir jai labai truko vyrisko demesio, glausdavosi prie kiekvieno sutikto vyrio, kurie puikiai tuo naudodavosi, kitaip sakant, zmogus visiskai be emocines pusiausvyros
*

Kuo jums užkliuvo vyrai iš naktinių klubų ir atsitiktinis seksas? Tai juk neuždrausta. Ne naktiniuose klubuose čia esmė, o tame, ar moralu sąmoningai pastoti to nežinant partneriui. Juk galima ir netyčia pastoti vienos nakties nuotykio metu, nežinant vardo. Ar tai turės įtaką vaiko identitetui, jei nebuvai suplanavusi?
Daug būna žmonių nestabilios emocinės būsenos, ir ne visi jie vienišų motinų vaikai. Ir jūs norite pasakyti, kad jei moteris pastojo netyčia ir liko vieniša motina, tai jos vaikui jau netrūks tėvo dėmesio? O kaip su tėvų dėmesiu tiems vaikams, kurie tėvų santuokoje tėvą mato tik savaitgaliais, o bendrauja gal tik per šventes? Ar asmenybės emocinis stabilumas įgaunamas jau vien nuo tėvų santuokos liudijimo ir tėvo įrašo gimimo liudijime? Blin, kaip pasisekė mano dukrai. Po 3 metų tėvo nebuvimo "katastrofos" jau gali pretenduoti į asmenybės formavimąsi ir emocinį stabilumą. Kokiu visgi stebuklų gali padaryti 3 eilutės gimimo liudijime... O aš galvojau, kad vaikui reikia meilės, šilumos, dėmesio... Naivuolė.

QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 11:10)
na ne be reikalo sakoma, kad zmogus kaip ir medis - be saknu sunku jam isgyventi
*

Ką gi, tada lietuvių vaikai vieni iš laimingesnių pasaulyje - tiek latrų ir žioplių, su jais gyvenančių "dėl vaikų", turbūt sunku kur daugiau surasti...
reset
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 11:10)
*

sukurkite tada tam dar negimusiam vaikui istorija
psichologai visai neblogai ta gali padeti padaryti
tevas yra biologinis-to fakto neisvengsite..taciau yra labai daug metodines literaturos sia tema...jei kuri pasirysite, rekomenduosiu ja pasiskaityti(rusu kalba)
kada ka ir kaip vaikui sakyti, kad vaikas butu stabilios emocines busenos

na nenoriu buti drastiska-bet kai pasiryzti taip pasielgti del savo id-tai buk miela isstudijuok literatura, kuri remiasi faktais ir kuri gali padeti iveikti emocinio luzio taskus vaiko brendimo ir vystymosi nubreztoje kreiveje

siandien vakare grizus is darbo pabandysiu sumesti autorius mirksiukas.gif

tuo paciu pripazistu, kad tyrimai lieka tyrimais, kiekvienas atvejis yra individualus
tiesa OOO- genetika islieka labai svarbiu faktoriumi, tad baro jaunuolis vargu bau cia tiktu.
jei jau rimtai ruosiesi-tai ir ieskok donoro rimto(vienai nakciai) beveik(ne 100%) deja neatislaikys vyras nesuklupes-juolab kad ryte bus visogero ir be jokiu iki

subjektyvi nuomone-vakare pabandysiu paremti literatura

panele Prym
Ką gi, tada lietuvių vaikai vieni iš laimingesnių pasaulyje - tiek latrų ir žioplių, su jais gyvenančių "dėl vaikų", turbūt sunku kur daugiau surasti...

teisi ir vel 100%
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 11:30)
Ir jūs norite pasakyti, kad jei moteris pastojo netyčia ir liko vieniša motina, tai jos vaikui jau netrūks tėvo dėmesio? O kaip su tėvų dėmesiu tiems vaikams, kurie tėvų santuokoje tėvą mato tik savaitgaliais, o bendrauja gal tik per šventes?

Manau norima pasakyti apie tai, kad nebūtina rinktis blogybę iš anksto žinant, jog tai blogybė. Čia panašiai, jei savanoriškai nusikirsi kirviu ranką, motyvuojant, kad yra daugybė žmonių, kurie gyvena be galūnės, o kitiems netgi dar blogiau yra.
Juodulys
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 27, 21:31)
O kas bus įrašyta gimimo liudijime grafoj "tėvas"? g.gif . Su gimimo liudijimu, vaikui teks  iki 16m nugyvent. Ar vaikui smagu bus jį išsitraukt ir rodyt, jei ten bus tuščia vieta g.gif ?

Visiška nesąmonė, mano nuomone 4u.gif

QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 09:14)
Neskleiskit dezinformacijos, jei nežinot, apie ką kalba. Jei vaiko tėvas bus nenustatytas, gimimo liudijime bus brūkšniukai. Į užsienį važiuojant nekils jokių problemų, užteks parodyti gimimo liudijimą. Problemų kyla tik tuo atveju, kai tėvas yra nustatytas. Mano dukra tris metus pragyveno su brūkšniukais. Po trijų metų vietoj brūksniukų atsirado tėvo vardas. Daugiau nuo to niekas nepasikeitė. Ir nesimėtykite čia tokiais žodžiais kaip "statusas". Pasiskaitykite LR konstituciją, CK - vaikai, gimę nesusituokusiems tėvams, turi tokias pat teises kaip ir gimę susituokusiems. Ir neturi jie jokio "statuso". O kas kuria vidinį pasaulį vaikams, kurių abu tėvai dirbantys? Nes tokių, kur nedirbantys gyvena šventa dvasia tai turbūt nedaug yra. Kas kuria vidinį pasaulį, kur tėvas geria/smurtauja/eina per mergas? Ar to vaiko vidinis pasaulis tampa tobulesnis, nes šeimoje yra subjektas, dėvintis kelnes? Tik nereikia lia-lia. Man neatrodo sąžininga nei vaiko, nei vyro atžvilgiu pastoti, žinant, kad viena auginsi. Bet aš turiu dukrą ir ji yra visas mano gyvenimas, neįsivaizduoju, kaip galėčiau be jos gyventi, todėl galiu suprasti tokį norą, nors nesakau, kad galėčiau taip padaryti. O štai tokių moterų, kurios pastoja, tikėdamosis, kad vaikas išgelbės griūnančią šeimą, tikrai nesuprantu. Ir jos, mano nuomone, vertos daug didesnio pasmerkimo, nes negimusiam

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Bet manau, kad apie tėvą vaikas turi teisę žinoti 4u.gif Mano pirmasis su brūkšniu Gimimo liudijime gyvena, antrasis yrgi turės tik brūkšnelį, bet tėtį jie pažinos ir manau, kad tai jiems daug svarbiau, nei kažkokie formalūs dokumentai ax.gif Daug liūdniau, kai dokumentuose tėtis yra, o realybėje... schmoll.gif
Žodžiu, aš už tai, kad tėvas egzistuotų - miręs, su kita gyvenantis, kažkur išvykęs, nors atsiminimų nuotraukoj, bet nebūtų tai gyvenimo "paslaptis" 4u.gif
ooo
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 12:30)
Kuo jums užkliuvo vyrai iš naktinių klubų ir atsitiktinis seksas? Tai juk neuždrausta.
Ir jūs norite pasakyti, kad jei moteris pastojo netyčia ir liko vieniša motina, tai jos vaikui jau netrūks tėvo dėmesio?
Ar asmenybės emocinis stabilumas įgaunamas jau vien nuo tėvų santuokos liudijimo ir tėvo įrašo gimimo liudijime?
*

neuzkliuvo, neuzdrausta.. bet sutik, kad nedaug tikriausiai butu moteru, kurios eitu tokiu tikslu i kluba ir tokiu tikslu atsitiktinio sekso ieskotu
kalba ne apie demesi - ir santuokoj gyvenant vaikams demesio buna kad truksta is tevo
keletas atveju dar netampa taisykle, bet rizika yra
neabejoju,kad jus zinot, kas jusu dukters tevas, taigi sityuacija ne tokia pati

QUOTE(eglejoana @ 2007 03 28, 12:32)
tiesa OOO- genetika islieka labai svarbiu faktoriumi, tad baro jaunuolis vargu bau cia tiktu.
jei jau rimtai ruosiesi-tai ir ieskok donoro rimto(vienai nakciai) beveik(ne 100%) deja neatislaikys vyras nesuklupes-juolab kad ryte bus visogero ir be jokiu iki
*

pati nesiruosiu, nors negaliu dabar garantuoti, kad po keliu metu nesugalvosiu
genetika taip, svarbu, bet bare ir su gerais genu rinkiniais pasitaiko egzemplioriu, bet i akis paziurejus negali pasakyti, kaip ir pats zmogus del saves negali zinot, kad koks proprotevis neturejo kokios retos ligos
tik is tos puses, kad kai vaikas paklasu mamos, kas jo tevas (sis klausimas anksciau ar velaiu iskils), ka mama jam pasakys? nezinau,buvau sutikus vienai nakciai pasidulkinimui ir net vardo nezinau?
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 11:30)

Ištrauka iš mokslinio straipsnio:

Šeima su struktūrine ar kitokio pobūdžio deformacija. Joje vaikų delinkventiško (agresyvaus) elgesio formavimosi tikimybė 1,5 karto didesnė, nei tipinėje šeimoje (60 %). Tai – nepilnos šeimos, kur vaikus auklėja tik vienas iš tėvų (dėl skyrybų ar mirties). Akivaizdu, kad šiose šeimose dažnai trūksta dėmesio vaikams, jos sunkiau verčiasi materialiai. Tačiau tai nėra pats svarbiausias delinkvencijos veiksnys, nes svarbiau nei šeimos struktūra yra jos vidinė atmosfera, tėvų ir vaikų santykiai.
ooo
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 12:44)

Šeima su struktūrine ar kitokio pobūdžio deformacija. Joje vaikų delinkventiško (agresyvaus) elgesio formavimosi tikimybė  1,5 karto didesnė, nei tipinėje šeimoje (60 %). Tai – nepilnos  šeimos, kur vaikus auklėja tik vienas iš tėvų (dėl skyrybų ar mirties). Akivaizdu, kad šiose šeimose dažnai trūksta dėmesio vaikams, jos sunkiau verčiasi materialiai. Tačiau tai nėra pats svarbiausias delinkvencijos veiksnys, nes svarbiau nei šeimos struktūra yra jos vidinė atmosfera, tėvų ir vaikų santykiai.
*

dar pateikit statistika apievaiku polinki i agresija gyvenant seimoje, kurioje musamasi ir girtaujama...
tema ne apie tai, gerai ar nelabai auginti vaika vienai (manau,kad geraiu nei su kokiu girtuokliu), bet apie tai, kad is anksto nuspresti, kad vaiko tevas jo gyvenime bus x nezinomasis, o tures tik motina ir bus tik jos man nelabai priimtina, bet gal cia tik as tokia kategoriska?
reset
Medini sekmadieni veinos merginos diplomini redagavau-tai ji kaip tik sia tema-vaiku nusikalstamumo priezastys nagrinejo...ir apie seimas tokias.

OOO

o tu sakyk taip: buvau kelioneje su nuostabiu zmogumi susipazinau-jo vardas Rolandas ...tik deja musu keliai issiskyre ir net nezinau kur jo ieskoti
permiegojau irgi konvertuok i "lengva romana" -nes saue vandenynas ir tt.

tad tete yra tikrai yra, bet kad vaikas nepradetu noreti surasti(o prades) tai atstumas turi tapti neimanomai dideliu..vaikui tai bus labai toli...kad neverta ieskoti
panelė Prym
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 11:36)
Manau norima pasakyti apie tai, kad nebūtina rinktis blogybę iš anksto žinant, jog tai blogybė. Čia panašiai, jei savanoriškai nusikirsi kirviu ranką, motyvuojant, kad yra daugybė žmonių, kurie gyvena be galūnės, o kitiems netgi dar blogiau yra.
*

Žinot, ką? Gerbiu jūsų nuomonę ir išsilavinimą daugeliu klausimų, bet pasakysiu grubiai. Rankos man reikalingos. Ir kojos. Ir akys, ausys, burna. Ir net apendiksas, kuris ypatingų funkcijų organizme neatlieka. O štai kam man reikalinga kiaulė ant sofos? Gal jūs norite pasakyti, kad vieniša motina - jau savaime blogis, o kartu gyvenantys tėvai - savaime gėris?

QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 11:40)
1. neabejoju,kad jus zinot, kas jusu dukters tevas, taigi sityuacija ne tokia pati
2. tik is tos puses, kad kai vaikas paklasu mamos, kas jo tevas (sis klausimas anksciau ar velaiu iskils), ka mama jam pasakys? nezinau,buvau sutikus vienai nakciai pasidulkinimui ir net vardo nezinau?
*

1. Žinau. Geriau norėčiau nežinoti. Geriau norėčiau, kad ir ji nežinotų.
2. O manote, kad vienišos motinos vaikui neiškils klausimas, kur tėtis, kodėl negyvena kartu, kaip kitų vaikų? Gal manote, kad kuri nors iš jų pasako: buvai kvaila pienburnė, susiradau jobarį ir taip atsiradai tu? Jei aš sutikau bičą vienai nakčiai ir neplanuotai pastojau, ar jau turėsiu ką pasakyti tam vaikui? O jei planuotai - jau nebeturėsiu? Aš žinau, kas mano dukros tėvas. Ar manote, kad man kils noras papasakoti, dėl ko mes su jos tėvu negyvename kartu? Tai tikrai nėra graži istorija. Ir nemanau, kad vaikui ją reikia žinoti.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 11:44)

Šeima su struktūrine ar kitokio pobūdžio deformacija. Joje vaikų delinkventiško (agresyvaus) elgesio formavimosi tikimybė  1,5 karto didesnė, nei tipinėje šeimoje (60 %). Tai – nepilnos  šeimos, kur vaikus auklėja tik vienas iš tėvų (dėl skyrybų ar mirties). Akivaizdu, kad šiose šeimose dažnai trūksta dėmesio vaikams, jos sunkiau verčiasi materialiai. Tačiau tai nėra pats svarbiausias delinkvencijos veiksnys, nes svarbiau nei šeimos struktūra yra jos vidinė atmosfera, tėvų ir vaikų santykiai.
*

O šeima, kur vaikus auklėja tik vienas iš tėvų, nes kitas latravoja ar guli ant sofos, jau pilna šeima? Ar šeimoje, kur vienas iš tėvų yra alkoholikas, neakivaizdu, kad vaikams trūksta dėmesio ir sunki materialinė padėtis? Ar tikrai "deformuotoje" šeimoje didesnė tikimybė, kad vaikas bus agresyvus, nei toje, kur vienas iš tėvų smurtauja?
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 11:59)
1. Gal jūs norite pasakyti, kad vieniša motina - jau savaime blogis,
2. o kartu gyvenantys tėvai - savaime gėris?
3. O šeima, kur vaikus auklėja tik vienas iš tėvų, nes kitas latravoja ar guli ant sofos, jau pilna šeima?

1. Iš vaiko poreikių pusės - taip.
2. Ne, nebūtinai.
3. Šitos šeimos taip pat turi įtakos agresijai.
ooo
kartais pagalvoju, is kur zmonese tiek pykcio g.gif
gal pabandykim dabar nugesint savo emocijas (as bandau 4u.gif ) ir ramiai apsvarstyt, ar pastoti norint tureti vaika sau yra sazininga donoro ir vaiko atzvilgiu, kokias pasekmes tai gali sukelti (neigiamas ir teigiamas), ar yra tokiu atveju, Jusu nuomone, kai toks pasirinkimas yra pateisinamas
kalbu tik apie isankstini apsisprendima, o ne apie sprendima gimdyti ar ne jau pastojus 4u.gif
Medinis
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 12:12)
kokias pasekmes tai gali sukelti (neigiamas ir teigiamas)

Smurtinius nusikaltimus padaariusių nepilnamečių šeimos pagal jų kiekybinę ir kokybinę sudėtį gali būti skirtstomos į (1) pilnas ir darnias, (2) nepilnas (trurinčias struktūros trūkumų) ir nedarnias (pasižyminčias daline moraline deformacija) ir (3) amoralias (asocialias), pasižyminčias visiška moraline deformacija. Tyrimas parodė, kad daugiausia smurtinius nusikaltimus padariusių nepilnamečių yra kilę iš antrosios gru[ės šeimų, o mažiausiai - iš pirmosios grupės šeimų.
<....>
Statistinių duomenų apie nusikaltusių nepilnamečių gyvenamąją vietą ir šeimyninę padėtį nėra, tačiau, remiantis atrankinio tyrimo, taip pat kitų kriminologinių tyrimų duomenimis, galima daryti išvadą, kad mažiau nei pusė smurtinius nusikaltimus padariusių nepilnamečių turi abu tėvus, o dar mažesnė jų dalis su abiem tėvais ir gyvena.
ooo
Medini, nereikia taip giliai i miska, pasiklysim tarp medziu.
kol vaikas uzaugs tiek, kad gales nusikaltimus daryti, dar daug vandens nuteketi tures, kalbekit apie artimesnes perspektyvas...
Medinis
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 12:31)
kol vaikas uzaugs tiek, kad gales nusikaltimus daryti, dar daug vandens nuteketi tures, kalbekit apie artimesnes perspektyvas...

Matote... artimesnės perspektyvos yra visiškai nesvarbios, nes jos susijusios tik su vaiko motina - ar jai bus gerai ar blogai, sunku ar lengva. Tai priklausys nuo nuotaikos, šeimos, bendradarbių, gyvenamosios vietos ir daugybės kitų dalykų. Ką daro suaugęs žmogus su savo gyvenimu - man visiškai dzin. O vaiko paleidimas į pasaulį uždeda jo tėvams didžiulę atsakomybę.
Manau, kad diskusija galima tik apie tai, ar gali moteris savo noru pasirinkti, kad vaikas pateks į padidintos rizikos žmonių grupę. Visam gyvenimui.
panelė Prym
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 12:25)
Smurtinius nusikaltimus padaariusių nepilnamečių šeimos pagal jų kiekybinę ir kokybinę sudėtį gali būti skirtstomos į (1) pilnas ir darnias, (2) nepilnas (trurinčias struktūros trūkumų) ir nedarnias (pasižyminčias daline moraline deformacija) ir (3) amoralias (asocialias), pasižyminčias visiška moraline deformacija. Tyrimas parodė, kad daugiausia smurtinius nusikaltimus padariusių nepilnamečių yra kilę iš antrosios gru[ės šeimų, o mažiausiai - iš pirmosios grupės šeimų.
<....>
Statistinių duomenų apie nusikaltusių nepilnamečių gyvenamąją vietą ir šeimyninę padėtį nėra, tačiau, remiantis atrankinio tyrimo, taip pat kitų kriminologinių tyrimų duomenimis, galima daryti išvadą, kad mažiau nei pusė smurtinius nusikaltimus padariusių nepilnamečių turi abu tėvus, o dar mažesnė jų dalis su abiem tėvais ir gyvena.

*

Nors ir ne į temą, bet aš į šitą mokslinį tyrimą atsakysiu kitu "tyrimu":
APIE AGURKŲ ŽALĄ
Agurkai mus sunaikins! Kiekvienas suvalgytas agurkas priartina jus prie mirties. Stebėtina, kaip mąstantys žmonės iki šiol nesuprato šio produkto žalingumo ir naudojasi jo pavadinimu teigiamam palyginimui ("kaip agurkėlis!"). Nežiūrint į tai, konservuotų agurkų skaičius auga. Dėl agurkų atsiranda visos svarbiausios kūno negalės ir visos bendros žmonijos nelaimės.
1. Praktiškai visi žmonės, kenčiantys dėl chroniškų ligų, valgė agurkus. Efektas aiškiai kumuliatyvinis.
2. 99,9% visų žmonių, mirusių nuo vėžio, būdami gyvi, valgė agurkus.
3. 100% visų žudikų-maniakų valgė agurkus.
4. 99,7% visų asmenų, tapusių automobilinių ir aviakatastrofų aukomis, vartojo agurkus maistui dviejų savaičių iki fatalinio nelaimingo atvejo laikotarpiu.
5. 93,1% visų mažamečių nusikaltėlių kilę iš šeimų, kur agurkai buvo nuolat vartojami.
Yra duomenų ir apie tai, kad žalinga agurkų įtaka juntama ilgą laiką: tarp žmonių, gimusių 1839 m. ir maistui naudojusių agurkus, mirtingumas lygus 100%. Visi asmenys, gimę 1900-1910 m. turi susiraukšlėjusią odą, netekę beveik visų dantų, praktiškai apakę (jei ligos, sukeltos agurkų vartojimo, dar nenuvarė jų kapan). Dar įtikinamesnis rezultatas, gautas garsių mokslininkų - medikų: jūros kiaulytės, kurioms prievarta buvo sušeriama po 20 svarų agurkų per dieną, mėnesio laikotarpyje prarasdavo bet kokį apetitą!
Vienintelis būdas išvengti žalingo agurkų poveikio - pakeisti dietą. Valgykite, pavyzdžui, pelkių orchidėjų sriubą. Nuo jos, kiek mums žinoma, dar niekas nenumirė.

Taigi, darau išvadą, kad pastoti savanaudiškai planuojant būti vieniša motina yra nelabai sąžininga arba labai nesąžininga, bet jeigu jau tai padaroma, tai dar svarbiau būtų apsaugoti vaiką nuo žalingo agurkų poveikio...
Medinis
apgailėtina....
Kuzia
QUOTE(eglejoana @ 2007 03 28, 10:35)
mano saulė gyvenimo yra abu vaikai..ir sužinojau , kad laukiuosi antro tiesiog bėgdama nuo klaikaus "gyvenimo draugo", visaip niekinusio mane ir ėjusio per moteris blush2.gif

bet aš negalėjau nutraukti nėštumo dėl savo moralinių įsitikinimų
*

Kai nėštumas jau yra, aš bet kokiu atveju jo nenutraukčiau. Tada jau niekas nebesvarbu. Užauga labai šaunūs ir vienišų mamų vaikai wub.gif . Bet ar visa tai išgyvenus, gali drąsiai sakyt, kad ryžtumeisi specialiai pastot g.gif ? Aš tikrai nea. Tai mažų mažiausia nesąžininga VISŲ PIRMA VAIKO ATŽVILGIU.

QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 11:40)
tik is tos puses, kad kai vaikas paklasu mamos, kas jo tevas (sis klausimas anksciau ar velaiu iskils), ka mama jam pasakys? nezinau,buvau sutikus vienai nakciai pasidulkinimui ir net vardo nezinau?
*

unsure.gif
Wovere
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 14:23)
apgailėtina....
*

Tavo pateikiamos statistikos, lygiai tokios pacios, kaip ir paneles prym. Is visko galima padaryti statistika. Ir tavo purkstavimai ir pasisakymai, taip pat atrodo apgailetini, ne visi bet dauguma.
mikke
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 28, 14:50)
Tai mažų mažiausia nesąžininga VISŲ PIRMA VAIKO ATŽVILGIU.
unsure.gif
*

O ar suteikta gyvybe nera didziausia dovana vaikui?? unsure.gif
Medinis
QUOTE(mikke @ 2007 03 29, 22:00)
O ar suteikta gyvybe nera didziausia dovana vaikui?? unsure.gif

Ne, nėra.
ooo
QUOTE(Medinis @ 2007 03 30, 08:41)
Ne, nėra.
*

su situo tai sutinku, nes oi ne visais atvejais tai yra dovanele
mikke
QUOTE(Medinis @ 2007 03 30, 07:41)
Ne, nėra.
*

Tai sok nuo stogo, medini 4u.gif
Kaip vis del to gerai, kad pasaulyje egzistuoja ne tik medinsirdziai, bet normalus zmones.
panelė Prym
QUOTE(mikke @ 2007 03 30, 09:43)
Tai sok nuo stogo, medini 4u.gif
Kaip vis del to gerai, kad pasaulyje egzistuoja ne tik medinsirdziai, bet normalus zmones.
*

Gyvybė savaime tikrai nėra dovana. Kitaip visus tuos, kurie leidžia į pasaulį po 12 vaikų, kad gautų pašalpas, kurias paskui prageria, medaliais reikėtų apdovanoti. Ir šiuo atveju gimęs vaikas būtų dovana ir laimė motinai, tik jos vienos įgeidis.
mikke
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 30, 10:23)
Gyvybė savaime tikrai nėra dovana.
*

Nenoriu gincytis, nes manau, kad kiekvieno is musu nuomone siuo klausimu priklauso nuo to, kiek mes patys esam gave meiles ir silumos is savo tevu, is kokios seimos ateje ir pan. Todel bent jau man gyvybe - tai pati didziausia dovana wub.gif
diinka
QUOTE(mikke @ 2007 03 30, 15:47)
Nenoriu gincytis, nes manau, kad kiekvieno is musu nuomone siuo klausimu priklauso nuo to, kiek mes patys esam gave meiles ir silumos is savo tevu, is kokios seimos ateje ir pan. Todel bent jau man gyvybe - tai pati didziausia dovana wub.gif
*

drinks_cheers.gif aš ir dėkinga mamai, nors mano šeima ir nebuvo darni, ir vaikystė buvo sunki- su tėvu alkoholiku iš savo patirties sakau, kad geriau jokio tėvo, nei belekoks...
bet suaugęs galio pats tvarkyti savo gyvenimą
Medinis
Dažnai per skaitau žodžių junginius: "Geriau jokio vyro, nei bile koks", "geriau jokio tėvo, nei bile koks".
Ar galima būtų pasakyti - "geriau jokio vaiko, nei bile koks"?

Klausimas gal ne visai į temą, bet norint galima pritempti blush2.gif
reset
QUOTE(Medinis @ 2007 03 30, 16:56)
Dažnai per skaitau žodžių junginius: "Geriau jokio vyro, nei bile koks", "geriau jokio tėvo, nei bile koks".
Ar galima būtų pasakyti - "geriau jokio vaiko, nei bile koks"?

Klausimas gal ne visai į temą, bet norint galima pritempti  blush2.gif
*

ne Medini nepritempsi...

pirmas teiginys. Atsakymas-vyras ne gimine
antras teiginys. Tevas gimine, bet pritempsim-tik donoras

vaikas, koks jis bebutu ir gimine ir gimines pratesimas
jei net ir statistiskai patenkantis i rizikos grupe(nagrineta anksciau)
jurgita%
Na pateiksiu as ir savo nuomone:pastoti specialiai is anksto tai apsvarscius ir nusprendus vienai,busimam teciui net nezinant(na daleiskim,sutikau pasimylejau,su mintimi pastoti ir ryte pasakiau ate,po men.suzinau kad nescia,valio planas pavyko),yra nesazininga,tiek busimo tevo,tiek vaiko atzvilgiu.As nesvarstau koks jis uzaugs ar geras ar blogas,nes nemanau kad tai turi itakos.Tiesiog nemanykim kad mes mamos vienos turim teise i vaika,gal atsirastu ir vyru kurie noretu taip pat auginti vaika(nu sutikom,pasimylejom,ryte ate po 9men. atvarau pasiemu vaika ir ate),sakysit apsurdas bet cia tokia pati situacija tik is kitos puses.Man tai nepriimtina ir nesuprantama.Visai kas kita kai pastojama netycia cia jau visai kitokia situacija,ir manu kad ir vienisa mama(tevas)gali isauginti nuostabu zmogu.Viskas priklauso nuo meiles,bendravimo ir daug kitu dalyku,o ne nuo to ar vaikas turejo viena is tevu ar abu.
reset
Amzinaatilsi Jurga Ivanauskaite paklausta, kodel ji neturejo vaiku atsake:

daznai kildavo egostines mintys pasigimdyti vaikeli del saves, sau, taciau jis jau butu buves pasmerktas tureti prigimtiniu negaliu. tad sprendimas buvo- ne.

cia as OOO prisiminiau del genetikos(kaip pasirinkti donora)

o jurgita%-taip tai tavo subjektyvi nuomone, turint jau savo vaiku
taciau mano sarasuose yra tokiu, kurios nori, tinkamo "patinelio" neranda, na nesutinka tiesiog ir ka tada, ka tada, jei motinyste saukia,
jei gali savo ID patenkinti

as uz ax.gif , jei finansiskai ypac esi pajegi
prisiminkime senove(net labai toli knistis nereikia)-kokiu tikslu ir kaip buvo sudaromos santuokos VAIKAMS gimdyti mirksiukas.gif

arba pavainikiams
TIKSLAS BUVO KONKRETUS-tad kuo skiriasi sie laikai, jei tikslas yra jis gali(net turi) buti ivykdytas

galiu nedrasiai paliesti ir lesbieciu problema(jos taip pat turi teise tureti vaiku)
ir nori dauguma
obdb
LABA,
viska čia perskaičiau. Ir ką pasakysiu.

Aš pastojau nujausdama, kad auginsiu viena. Ne nuo pirmo pasitaikiusio, bet be jo žinios. Nes : 1. Mane spaude laikas, man jau buvo 34 , supratau, kad mano "princas" niekada niekam nesiryš. 2. ieškoti "naujo" - kvaila mintis; 3. Kažkur giliai tikėjau - o gal jis vis dėl to padarys vyrišką žingsnį (protu supratau, kad per daug iš jo reikalauju); 4. aš LABAI norėjau vaiko.
Taip aš pripažįstu, kad jo atžvilgiu pasielgiau nesąžiningai, taip aš pripažįstu, kad kiekvienas vaikas turi turėti tėvą, taip -tai yra egoizmas. BET - VAIKAS PATEISINA VISKĄ. Tai yra gyvenimo prasmė, tai yra stebuklas, tai yra didžiausia laimė pasaulyje!!!!

Ir jeigu yra galimybė pastoti - nuo donoro ar pirmo pasitaikiusio (jeigu kas gali) - pirmyn!!!!! 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.