Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Emigracija su vaiku = vaiko pagrobimas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3
Afrodizija
Perskaičiau DELFI straipsnį. Kas laikoma vaikų grobimu?
Kaip supratau iš straipsnio, tai moteris, auginanti vaiką, ir negalinti Lietuvoje pragyventi, į užsienį ieškot geresnio gyvenimo išvykt taip pat negali. Kadangi turiu abstrakčių planų kada nors išvažiuoti iš Lietuvos, tai susidomėjau. Gal kas susidūrėte praktiškai? Skambinau į VTAT, tai man paaiškino, kad turiu kreiptis į teismą dėl leidimo išvykti ir bendravimo tvarkos, vaikui esant užsienyje, nustatymo. Mano akimis žiūrint, tai yra didžiulė problema. Teismo procesas su visom apeliacijom ir kasacijom užtrunka 12 mėnesių. Jei jau turi susiradusi darbą, tai juk niekas tiek nelauks. Kitas dalykas, jei neturi darbo, tai neturėsi pagrindo teigti, kad užsieny tavęs laukia geresni gyvenimas nei čia. Advokatė man patarė, kad išvažiavus reikia atsiųsti registruoti laišką su įteikimo patvirtinimu, maždaug tokio turinio: mūsų naujas adresa, telefonas, maloniai kviečiu bendrauti su vaiku tau patogiu laiku. Taip pat, kaip supratau, išvažiavusi galiu kreiptis į teismą su ieškiniu, tačiau bet kokiu atveju išvykimas su vaiku laikomas vaiko pagrobimu. Arba aš kažko šitoj vietoj nesusigaudau. Taigi, gal kas turite praktinės patirties?
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 11:39)
Taip pat, kaip supratau, išvažiavusi galiu kreiptis į teismą su ieškiniu, tačiau bet kokiu atveju išvykimas su vaiku laikomas vaiko pagrobimu.

Vaiko pagrobimu būtų laikomas atvejis, jei jūs išvežtumėte vaiką esant galiojančiai santuokai (be sutuoktinio leidimo), arba jei vaiko gyvenamoji vieta nebūtų nustatyta su jumis.
Iš teismų praktikos - vaiko motinai išvežus vaiką į užsienį (kai vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina tai legalu) teismai nelaiko to trukdymu vaiko tėvui matytis su vaiku. Kas yra didžiausia nesamonė (mano asmeninė nuomonė).
Shater
Mano drauge pries 3 metus issiveze savo tuo metu 2 metu sunu i Airija,ji issiskyrusi,vaiko gyvenamoji vieta - kartu su ja.Jokiu bedu nebuvo.Sunus i Lietuva grizo po 2 metu trumpom atostogom.Jos ex bande skambinti i VTAT,atseit,moku alimentus,o teises vaiko pamatyti neturiu,tai ten tik peciais paguzciojo... Tokia tikrove.
ooo
o klausykit, dabar is kitos puses - mano pussesere Anglijoj susipazino su vietiniu, paginde dukryte, dukrytei suejus 3 metams, pasieme ja ir grizo i Lietuva (praejusia savaite), su dukters tevu nebuvo susituoke, ar cia jau gresia jai buti apkaltintai vaiko pagrobimu? g.gif
Shater
O dukryte Airijos ar Lietuvos piliete?
Medinis
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 11:58)
ar cia jau gresia jai buti apkaltintai vaiko pagrobimu?  g.gif

Taip. Ir vaiko pagrobimas visame pasaulyje laikomas vienu iš sunkiausių nusikaltimų.
Išskyrus Lietuvą, jei tai padaro moteris.
ooo
QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 13:01)
O dukryte Airijos ar Lietuvos piliete?
*

geras klausimas g.gif gime Anglijoj
Shater
na,tai ji tuomet Anglijos ar visgi Lietuvos piliete?Oficialiai,t.y. dokumentuose?
ooo
QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 13:18)
na,tai ji tuomet Anglijos ar visgi Lietuvos piliete?Oficialiai,t.y. dokumentuose?
*

gime Anglijoj, registravo Anglijoj, tevas vietinis, gavo tevo pavarde, manau, kad Anglijos g.gif
Medinis
QUOTE(ooo @ 2007 03 28, 12:26)
gime Anglijoj, registravo Anglijoj, tevas vietinis, gavo tevo pavarde, manau, kad Anglijos  g.gif

JAV už vaiko pagrobimą, priklausomai nuo valstijos, - iki gyvos galvos. Anglijoje nežinau...
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 11:52)
Vaiko pagrobimu būtų laikomas atvejis, jei jūs išvežtumėte vaiką esant galiojančiai santuokai (be sutuoktinio leidimo), arba jei vaiko gyvenamoji vieta nebūtų nustatyta su jumis.
Iš teismų praktikos - vaiko motinai išvežus vaiką į užsienį (kai vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su motina  tai legalu) teismai nelaiko to trukdymu vaiko tėvui matytis su vaiku. Kas yra didžiausia nesamonė (mano asmeninė nuomonė).
*

Kokia laimė, kad jūsų asmeninė nuomonė dar niekam ne rodiklis. Ir ne tik šiuo atveju. Iš VTAT moteriškės lūpų: jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, tai aš galiu laikinai į užsienį išvažiuoti su vaiku. Jei noriu emigruoti visam laikui, tai išvežusi vaiką be raštiško tėvo sutikimo arba teismo sprendimo, jį pagrobiu. Ir visai nesvarbu, kad kitur vaikas turi geresnę galimybę pragyventi ir kad būnant Lietuvoje tas tėvas prie vaiko geresnio gyvenimo anaiptol neprisidėjo.

QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 11:55)
Mano drauge pries 3 metus issiveze savo tuo metu 2 metu sunu i Airija,ji issiskyrusi,vaiko gyvenamoji vieta  - kartu su ja.Jokiu bedu nebuvo.Sunus i Lietuva grizo po 2 metu trumpom atostogom.Jos ex bande skambinti i VTAT,atseit,moku alimentus,o teises vaiko pamatyti neturiu,tai ten tik peciais paguzciojo... Tokia tikrove.
*

VTAT dažnai pečiai gūžčioja ir panašu, kad tai pagrindinis jų darbas. Draugė problemų neturėjo todėl, kad ex nesikreipė į teismą.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 12:04)
Taip. Ir vaiko pagrobimas visame pasaulyje laikomas vienu  iš sunkiausių nusikaltimų.
Išskyrus Lietuvą, jei tai padaro moteris.
*

Taip, taip, moterys - viso blogio šaltinis. O Lietuvoje, kaip žinia, vyrai tik ir diskriminuojami.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 12:27)
JAV už vaiko pagrobimą, priklausomai nuo valstijos, - iki gyvos galvos. Anglijoje nežinau...
*

JAV tėvai dar ir turi realią pareigą vaiką išlaikyti. Abu. O Lietuvoje motina priversta vaiką aprūpinti nuo galvos iki kojų ir dar neturi teisės išvykti į šalį, kur galėtų tą sėkmingai padaryti.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 13:01)
Iš VTAT moteriškės lūpų: jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manim, tai aš galiu laikinai į užsienį išvažiuoti su vaiku. Jei noriu emigruoti visam laikui, tai išvežusi vaiką be raštiško tėvo sutikimo arba teismo sprendimo, jį pagrobiu.

Įdomu, kuom VTAT moteriškė remiasi? Beje, visuomet galima pasakyti, kad tai jūs emigruojate visam laikui, o vaikas galės grįžti, kai užaugs.

Pamąstymams.
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 13:22)
Įdomu, kuom VTAT moteriškė remiasi? Beje, visuomet galima pasakyti, kad tai jūs emigruojate visam laikui, o vaikas galės grįžti, kai užaugs.
*

Remiamasi tuo, kad vaikas ir tėvas praranda galimybę bendrauti.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 14:07)
Remiamasi tuo, kad vaikas ir tėvas praranda galimybę bendrauti.

Teismų praktika to nerodo. Šiuo atveju to iš tėvų, kuris lieka šalyje teisės tikrai pažeidžiamos, bet teismai nemato būdo kaip jas užtikrinti. išvykimas į kitą miestą dažnai turi tokias pačias pasekmes, kaip ir išvykimas iš šalies. Tėvai gyvenantys skyriumi negali įtakoti savo vaiko judėjimo su kitu iš tėvų.
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 14:32)
Teismų praktika to nerodo. Šiuo atveju to iš tėvų, kuris lieka šalyje teisės tikrai pažeidžiamos, bet teismai nemato būdo kaip jas užtikrinti. išvykimas į kitą miestą dažnai turi tokias pačias pasekmes, kaip ir išvykimas iš šalies. Tėvai gyvenantys skyriumi negali įtakoti savo vaiko judėjimo su kitu iš tėvų.
*

Na, reikės dar kartą tai moteriškei paskambinti, ji man žadėjo daugiau info paieškoti. Tačiau sutikite, kad iš Vilniaus į Klaipėdą visgi paprasčiau nuvažiuoti, nei, tarkim, į Melburną ar Tokijų.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 14:42)
Tačiau sutikite, kad iš Vilniaus į Klaipėdą visgi paprasčiau nuvažiuoti, nei, tarkim, į Melburną ar Tokijų.

Lėktuvu iš Palangos į Danija - 1 valanda. Į Vilnių - 3.
O jei tavo atlyginimas minimalus - pinigai didelio skirtumo nebevaidina. Teismas atsako - uždirbk daugiau.
mamulia
Vaiko išvežimo tvarka šiuo metu kaip tik liberalizuojama. Berods kitą savaitę Vyriausybės posėdyje bus priimamas įstatymas dėl vaikų išvežimo tvarkos pakeitimų. Ir bus taip kaip ir visoje ES, sutikimo reiks tik iš to tėvo, su kuriuo vaikas gyvena. Išsiskyrei, neaugini vaiko ir nebeįtakosi jo migracijos.
Afrodizija
Planuojama keisti įstatymą dėl laikinojo išvykimo. Su tuo man viskas aišku. O vat dėl nuolatinio išvykimo daug klausimų. Laikoma, kad jei aš emigruoju, tai nesudarau sąlygų vaikui bendrauti su tėvu.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 29, 13:32)
Laikoma, kad jei aš emigruoju, tai nesudarau sąlygų vaikui bendrauti su tėvu.

O kas tai yra - emigracija? Kokie įstatymai ją apibrėžia?
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 03 29, 13:47)
O kas tai yra - emigracija? Kokie įstatymai ją apibrėžia?
*

Na, vadinkit, kaip norit. Emigracija, išvykimas į užsienį. Į užsienį niekas nedraudžia išvykti, tik vaiko negalima išvežti.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 29, 14:39)
Na, vadinkit, kaip norit. Emigracija, išvykimas į užsienį. Į užsienį niekas nedraudžia išvykti, tik vaiko negalima išvežti.

Kur parašyta, kad negalima?
Kiek žinau emigracijos įstatymas panaikintas, niekas nedraudžia važiuoti kur tik nori. O vaikui galioja tokios pačios taisyklės kaip ir "Laikino išvykimo...".
Shater
Tai emigracija,supratau,isvykimas suvisam ,taip? Nagi vagi,bet kas cia gali taip galutinai ir uztikrintai pasakyti ,kad isvaziuoja visam laikui? O jei del to bedos,tai reikia deklaruoti,kad isvyksti laikinai....
mamulia
iš Vikipedijos:

Emigracija – žmonių persikėlimas iš Tėvynės į kitas šalis nuolatiniam gyvenimui.

O kiek tas nuolatinis truks tai vienas Dievas težino. Taigi, taip išeitų, kad išvykimas į užsienį gyvent, mokytis, dirbti yra Laikinas išvykimas wink.gif Net deklaruojant išvykimą nėra jokių punktų prašančių nurodyti, kad išvykai "su visam", nu nesamonė būtų smile.gif O gal aš kitą mėnesį imsiu mirt iš ilgesio tėvynei, nu ir grįšiu smile.gif
Afrodizija
Na, tada aš niekaip to Delfio straipsnio nesuprantu.
Hmmm...
QUOTE(mamulia @ 2007 03 28, 23:32)
Vaiko išvežimo tvarka šiuo metu kaip tik liberalizuojama. Berods kitą savaitę Vyriausybės posėdyje bus priimamas įstatymas dėl vaikų išvežimo tvarkos pakeitimų. Ir bus taip kaip ir visoje ES, sutikimo reiks tik iš to tėvo, su kuriuo vaikas gyvena. Išsiskyrei, neaugini vaiko ir nebeįtakosi jo migracijos.
*

Kokiu pagrindu teigiate, kad taip yra visoje ES? g.gif Tiek tarptautinės, tiek ES teisės normos pabrėžia būtinybę vaikui bendrauti su abiem iš tėvų (esant galimybėms). Nesena Medinio vienoje temoje minėta vokiečio byla tai tik patvirtina. Asmeniškai susidūriau su atveju, išsisprendusiu prieš savaitę, kuris rodo, kad ir kitos ES valstybės teismas bei tarptautiniai Lietuvos įsipareigojimai, vaiko išvežimą be tėvo sutikimo arba teismo sprendimo ilgam laikui, traktuoja kaip vaiko pagrobimą.

QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 29, 14:39)
Į užsienį niekas nedraudžia išvykti, tik vaiko negalima išvežti.
*

Jei išsiskyrėte teismo sprendimu, negalite jo pažeisti. Jei ten numatyta, kokiam laikui galite išsivežti vaiką, to termino negalite viršyti. Jei ne, terminas gali būti nustatinėjamas. Bet kokiu atveju, kaip teko pastebėti, atsižvelgiama ir į tėvo elgesį (ypač jei turite įrodymų), į tai, ar tėvas padeda išlaikyti vaiką (pastoviai moka teismo priteistus pinigus vaiko išlaikymui). Jei pinigų nemoka, galima gintis ekonominės migracijos būtinumu, teismas į tai atsižvelgia.

QUOTE(Shater @ 2007 03 29, 15:01)
O jei del to bedos,tai reikia deklaruoti,kad isvyksti laikinai....
*

Nėra taip paprasta mirksiukas.gif Ypač jei tas "laikinai" užsitęs pusę metų
mamulia
QUOTE(Ievius @ 2007 04 25, 17:04)
Kokiu pagrindu teigiate, kad taip yra visoje ES? g.gif
*

kalbu apie išvykimą iš šalies, pasienyje neprašo jokių leidimų wink.gif ne apie nuolatinį vaiko gyvenimą, o pravežimo per sieną tvarką.
Hmmm...
QUOTE(mamulia @ 2007 04 25, 18:20)
kalbu apie išvykimą iš šalies, pasienyje neprašo jokių leidimų wink.gif ne apie nuolatinį vaiko gyvenimą, o pravežimo per sieną tvarką.
*

Jei gyvenamoji vieta nustatyta su vienu iš tėvų, pas mus irgi leidimo nereikia smile.gif Netgi jei nenustatyta, o vienas iš tėvų, su kuriuo vaikas gyvena ne nuolatos, to leidimo piktybiškai neduoda, išduodamas leidimas per 5 dienas tam tikram (tarkim atostogų) laikotarpiui.
shiva1
QUOTE(Medinis @ 2007 03 28, 04:27)
*

na, kadangi pati tuo domejausi, tai galiu drasiai priestarauti, viskas depends on, o tu depends on gali buti daug, dazniausias teismo sprendimas yra tevystes ar motinystes teisiu apribojimas, kuris su laiku gali keistis. as vienu metu galvojau, grizti i lt, ir pasilikau ne del to, kad teisiniu problemu bijojau (yra budu, kai nori), bet tiesiog gerbiu savo sunaus teise pazinoti savo teva. kazkaip nesinorejo jau paaugusiam vaikui aiskinti, ai zinai, man atrode lietuvoje geriau bus, tai vat del to ir nepazisti tevo 4u.gif
Afrodizija
QUOTE(Ievius @ 2007 04 25, 18:04)
Jei išsiskyrėte teismo sprendimu, negalite jo pažeisti. Jei ten numatyta, kokiam laikui galite išsivežti vaiką, to termino negalite viršyti. Jei ne, terminas gali būti nustatinėjamas. Bet kokiu atveju, kaip teko pastebėti, atsižvelgiama ir į tėvo elgesį (ypač jei turite įrodymų), į tai, ar tėvas padeda išlaikyti vaiką (pastoviai moka teismo priteistus pinigus vaiko išlaikymui). Jei pinigų nemoka, galima gintis ekonominės migracijos būtinumu, teismas į tai atsižvelgia.
*

Bet kokiu atveju, tokį išvykimo būtinumą vis tiek reikia įrodinėti teisme. O Lietuvoje populiari nuomonė, kad tėvas vaikų išlaikyti neprivalo, taigi, alimentų nemokėjimas nebus tinkamas pagrindas... Nors tai vienintelis dalykas, kurį galima įrodyti.
Hmmm...
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 26, 09:02)
Bet kokiu atveju, tokį išvykimo būtinumą vis tiek reikia įrodinėti teisme. O Lietuvoje populiari nuomonė, kad tėvas vaikų išlaikyti neprivalo, taigi, alimentų nemokėjimas nebus tinkamas pagrindas... Nors tai vienintelis dalykas, kurį galima įrodyti.
*

Nu vat negalima taip nusiteikti, tada tikrai neverta nieko daryti, o tiesiog plaukti pasroviui. Tiesa, teismas atsižvelgs ne tik į mokamus/nemokamus alimentus, bet ir į tai, kur ruošiatės važiuoti, kur gyvensite, ką dirbsite ir t.t.
Afrodizija
QUOTE(Ievius @ 2007 04 26, 10:06)
Nu vat negalima taip nusiteikti, tada tikrai neverta nieko daryti, o tiesiog plaukti pasroviui. Tiesa, teismas atsižvelgs ne tik į mokamus/nemokamus alimentus, bet ir į tai, kur ruošiatės važiuoti, kur gyvensite, ką dirbsite ir t.t.
*

O kai baigsis teismas ir galbūt bus leista išvykti, tai ir darbas, ir gyvenamoji vieta bus seniai nuplaukę...
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 26, 10:24)
O kai baigsis teismas ir galbūt bus leista išvykti, tai ir darbas, ir gyvenamoji vieta bus seniai nuplaukę...

Paparašykite nustatyti vaiko gyvenamąją vietą su tėvu ir laimingai sau važiuokite.
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 04 26, 10:35)
Paparašykite nustatyti vaiko gyvenamąją vietą su tėvu ir laimingai sau važiuokite.
*

Na, jei nori atsikratyt vaiko, nė to nereikia. Užtenka palikt kokia močiutei ir laisva kaip triusikų gumytė. Tik toks įdomus niuansas - dauguma motinų, skirtingai nei tėvai, nelinkusių palikt savo vaikus bet kur ir bet kam.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 26, 11:01)
Tik toks įdomus niuansas - dauguma motinų, skirtingai nei tėvai, nelinkusių palikt savo vaikus bet kur ir bet kam.

Žinote, neseniai buvau susitikęs su savo buvusia klasės auklėtoja... Jūs nustebtumėte, kiek vaikų auga palikti močiučių globai, o vyresni - visai vieni. Kai kuriose klasėse jų dauguma.
O dėl tėvų - tai už juos tai nusprendžia teismas.
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 04 26, 11:33)
1. Žinote, neseniai buvau susitikęs su savo buvusia klasės auklėtoja... Jūs nustebtumėte, kiek vaikų auga palikti močiučių globai, o vyresni - visai vieni. Kai kuriose klasėse jų dauguma.
2. O dėl tėvų - tai už juos tai nusprendžia teismas.
*

1. Galbūt.
2. Matyt, ne veltui.
Medinis
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 26, 11:35)
2. Matyt, ne veltui.

Nežinau... kiekvienas atvejis vis kitoks. Užsienyje tikrai nėra tokio dalyko, kad vaikas paliekamas su motina automatiškai. Ir tikrai nemanau, kad lietuvės yra geresnės motinos, arba lietuviai - blogesni tėvai. Tai visuomenės nuomonės dalykas ir tiek. Manau dar mano amžiuje visa tai pasikeis, paskutinius 2-3 metus matomos geros tendencijos.
Afrodizija
QUOTE(Medinis @ 2007 04 26, 11:39)
1. Užsienyje tikrai nėra tokio dalyko, kad vaikas paliekamas su motina automatiškai.
2. Ir tikrai nemanau, kad lietuvės yra geresnės motinos, arba lietuviai - blogesni tėvai. Tai visuomenės nuomonės dalykas ir tiek.
3. Manau dar mano amžiuje visa tai pasikeis, paskutinius 2-3 metus matomos geros tendencijos.
*

1. Lietuvoje irgi.
2. Lietuvės - motinos kaip motinos, o štai tėvai...
3. Blogos tendencijos... Blogos todėl, kad jos teismuose, organizacijos, o ne visuomenėje. Dirbtinai kuriama iliuzija, kad vyrai nori būti tėvais su visom pareigom ir atsakomybe. O tokių norinčių gal 1 proc.
Hmmm...
QUOTE(panelė Prym @ 2007 04 26, 10:24)
*

Gali būti ir taip, deja unsure.gif

Kitas variantas (nesiūlau, bet...). Susirenkate visus įmanomus įrodymus, kad užsienis Jums reikalingas kaip oras (kad negalite rasti darbo čia - geriausia būt atstovėjus darbo biržoje kažkiek laiko, kad tėvas nemoka alimentų, nesirūpina vaiku (arba blogai rūpinasi), o dar jei turėtumėt įrodymo dėl smurto ir panašių nešvarių dalykų, tai iš viso gerai) ir važiuojate. Jei tėvelis susizgribs ir kreipsis į teismą, pateikiate visus reikalingus įrodymus ir... nemaža tikimybnė, kad niekas jūsų niekur neišsiūs smile.gif Žinoma, rizika visuomet yra. Yra ir tikimybė, kad tėvelis patingės, neturės laiko, noro ar pakankamai informacijos kad apskritai jūsų ieškotų. Yra daug niuansų tokiose bylose, gerai pasiruošus viskas įmanoma.
AgnePagne
QUOTE(Shater @ 2007 03 28, 13:18)
*

Anglai nebeduoda jau keleta metu ju salyje gimusiam vaikui Anglijos pilietybes. O jei tevai nesusituoke, tevas neduoda islaikymo, motina priversta isvykti, tuomet jokio pagrobimo nera. As pati isvykau is UK su 10 menesiu vaiku, budama nesusituokusi su jo tevu alzyrieciu. Niekas to netraktavo kaip vaiko pagrobimo. Juk ne siaip sau isvykstama, o todel, kad tevelis vaikui pinigu neskiria ir motina priima toki sprendima.
gerdaO
as isvykau i jav su vaiku ir ne minties nekilo, kad tai gali buti laikoma pagrobimu. jei man nereikia spermos donoro sutikimo laikinai su vaiku isvykstant, tai ir nuolatinai nereikia. jokiu problemu nekilo nei pasieny, nei vizas gaunant, niekur nei vieno klausimelio, tik zinoma reikejo parodyti teismo sprendima lietuvos pasienieciams, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manimi.
ir vos nenugriuvau kai spermos donoras telefonu uzsipuole, kaip galejau vaika isvezti be jo leidimo. dar radau cia jusu prirasineta, tai del ramybes paieskojau info internete, na bet nei su ziburiu nerasi informacijos apie emigracija su vaiku. apie laikina vaiko isvykima - kiek tik nori.

beje, daugelis spermu donoru tik gasdint moka, o pasiulyt reikia jiems vaika pasiimt, tada greit apsigalvos. biggrin.gif ax.gif 4u.gif
gerdaO
na va, paskambinau vilniaus vaiku teisiu apsaugos tarnybai, tai atsake, kad jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su manimi, reikia tik teismo sprendimo parodyti pasienyje, ir viskas biggrin.gif ir nesvarbu ar as atostogaut su vaiku vaziuoju, ar emigruoju visam laikui, sake, kad cia tik mano asmeninis reikalas ax.gif tai sekmes, mergaites, be reikalo nesinervuokit. beje, spermos donoras alimentus vis tiek turi moketi, nes vaikas net ir uzsienyje yra jo vaikas 4u.gif
Giedrė
Musu tevelis dukrytei pinigeliu visai beveik neskiria,nes neturi rolleyes.gif ...Sako ,tam yra mokami pinigai is valstybes,kuriuos gaunu kaip "Motinystes pasalpa",kad "tai" yra vaiko pinigai ir masinos,spintu ir kitu daiktu uz juos neturiu teises pirkti ! Jauciu,kad ir man,viena grazia diena teks ieskoti laimes svetur....Na va,pasiguodziau blush2.gif
Giedrė
Dar galvoju...O ar tevelis negali rastiskai uzdrausti issivesti vaikuti ?Gyvename nesusituoke,vieta registruota prie manes.
Jau geriau ,turbut, jei jis atsisakytu tevystes,bet sake nesutiks verysad.gif .As sakiau,kad is jo alimentu nereikalausiu,bet,noriu,kad duotu nors "ant pampersu" unsure.gif .Nebezinau ka daryt doh.gif
Hmmm...
QUOTE(Giedrė @ 2009 02 03, 08:25)
O ar tevelis negali rastiskai uzdrausti issivesti vaikuti ?

Jau geriau ,turbut, jei jis atsisakytu tevystes,bet sake nesutiks verysad.gif .As sakiau,kad is jo alimentu nereikalausiu,bet,noriu,kad duotu nors "ant pampersu" unsure.gif .Nebezinau ka daryt doh.gif
*

Negali mirksiukas.gif Na, nebent kreiptųsi į teismą, kad vaiko gyvenamoji vieta būtų nustatyta su juo. Nors sėkme tokio kreipimosi smarkiai abejoju rolleyes.gif

Ir šiaip, iš to, ką parašėte, drįstu spėti, kad jūiškis tik daug kalbantis, bet mažai darantis. O tam, kad pasiekti, kad vaiką gražintų, patikėkit, reikia daug ryžto, noro, laiko, pastangų ir t.t. Taip, kad... na, Jūs geriau saviškį pažįstate mirksiukas.gif

P.S.: Bent jau UK teismas labai aiškinosi ar tėvas vaiką išlaiko, kur gyventų mama ir vaikas, jei grįžtų, ar dėl to nenukentėtų vaiko interesai ir t.t. ir pan. emigracija dėl būtinų ekonominių priežasčių ten pateisinama (žinoma, atsižvelgiama į visą situaciją). Dar viena palankaus teismo sprendimo sąlyga buvo, kad tėvas nereikalaus nuolatinės vaiko globos, kaip išvažiavimo pasekmės... Taip pat tėvui priteistos motinos ir vaiko grįžimo kelionės išlaidos.
Taip, kad pasverkit ar Jūsų vyrai turėtų tiek noro, kad veltis į visą procesą.

Jei kam įdomu, pasiskaitykite ataskaitą apie vaiko pagrobimą pagal tarptautines teisės normas, kai pagrobimą įvykdo vienas iš tėvų.
Brooke
QUOTE(Giedrė @ 2009 02 03, 06:01)
Musu tevelis dukrytei pinigeliu visai beveik neskiria,nes neturi rolleyes.gif ...Sako ,tam yra mokami pinigai is valstybes,kuriuos gaunu kaip "Motinystes pasalpa",kad "tai" yra vaiko pinigai ir masinos,spintu ir kitu daiktu uz juos neturiu teises pirkti ! Jauciu,kad ir man,viena grazia diena teks ieskoti laimes svetur....Na va,pasiguodziau blush2.gif
*

Tai jo vaikas, o ne valstybės, taigi ką moka valstybė yra viena, o tai ką moka jis, yra kita, ir jei moka apskritą nulį, tai kokią jis turi teisę dar kažką jums aiškinti - kas jis toks išvis??? O ant pampersų būtent alimentų ir reikalauk, nieko nebijok, toks savanoriškai neduos, paminėsi mano žodį mirksiukas.gif Jei tėvystės atsisakyt nenori, tai tegu tada moka kaip didelis, kas čia per žaidimai..
Palaiminta
Atsakant i tema - ketinu isvaziuoti su vaikais gyventi i Norvegija (pastoviai). Ir nors vaiku gyvenamoji vieta nustatyta su manimi, Norvegijos istatymai reikalauja tevo, kuris kartu negyvena su vaikais, sutikimo jiems pastoviai gyventi sioje salyje. Taip kad, kartais teismo sprendimo gali ir neuztekti...
Giedrė
QUOTE(Brooke @ 2009 02 03, 15:40)
Tai jo vaikas, o ne valstybės, taigi ką moka valstybė yra viena, o tai ką moka jis, yra kita, ir jei moka apskritą nulį, tai kokią jis turi teisę dar kažką jums aiškinti - kas jis toks išvis??? O ant pampersų būtent alimentų ir reikalauk, nieko nebijok, toks savanoriškai neduos, paminėsi mano žodį mirksiukas.gif Jei tėvystės atsisakyt nenori, tai tegu tada moka kaip didelis, kas čia per žaidimai..
*

Nazinau ar alimentu reikalavimu nepakenksiu sau,ar neisigysiu prieso,kuris veliau vaika nuteikines pries mane ir visaip trukdys del issivezimo,nes isvaziuot vistiek kazkada planuoju...
Gal cia tik mano,issigandeles svaiciojimai unsure.gif
Siaip,jis neidarbintas dirba ir darbo birzoj neregistruotas,na,jis nenori ir mokesciu moket schmoll.gif ,tai kaip suprantu,alimentai butu nuo jo turto nuskaiciuojami doh.gif
Medinis
QUOTE(Palaiminta @ 2009 02 03, 16:30)
Atsakant i tema - ketinu isvaziuoti su vaikais gyventi i Norvegija (pastoviai). Ir nors vaiku gyvenamoji vieta nustatyta su manimi, Norvegijos istatymai reikalauja tevo, kuris kartu negyvena su vaikais, sutikimo jiems pastoviai gyventi sioje salyje. Taip kad, kartais teismo sprendimo gali ir neuztekti...
*

Dabar gal nerasiu citatos, tačiau to reikalauja ne tik Norvegijos, bet ir Lietuvos įstatymai. Tėvo sutikimas nereikalaujamas trumpalaikėm kelionėm už Lietuvos ribų, tačiau tai negalioja atvejams, kai persikeliama gyventi nuolat. Dabartinė vykimo į užsienio tvarka dažniausiai sprendžiama pagal nutarimą "dėl vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes". LAIKINO.
mamulia
QUOTE(Medinis @ 2009 02 04, 10:48)
LAIKINO.
*

O manęs pasienyje paklausė - kokiam laikui išsivežate vaiką? sakau mažiausiai metams. Praleido ir dar pamojavo. Tai kas yra LAIKINA?
nuostaba
nu vat ir as su savo klausimu noreciau prisidet.Gyvenu airijoj,mergaite gimusi lietuvoje bet mes trys metai jau cia..Su teveliu oficialiai neissiskyre....noriu grysti i lietuva atostogu...arr reikia man tevo kazkokio leidimo issivezti dukra is Airijos ir ar nebus problemu gryztant is lietuvos?

Dukra zinoma ne su tevu gyvena
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.