Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Emigracija su vaiku = vaiko pagrobimas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3
Constansa
QUOTE(nuostaba @ 2009 02 18, 19:56)
nu vat ir as su savo klausimu noreciau prisidet.Gyvenu airijoj,mergaite gimusi lietuvoje bet mes trys metai jau cia..Su teveliu oficialiai neissiskyre....noriu grysti i lietuva atostogu...arr reikia man tevo kazkokio leidimo issivezti dukra is Airijos ir ar nebus problemu gryztant is lietuvos?

Dukra zinoma ne su tevu gyvena
*

jau dvejus beveik metus gyvenam Airijoje, nemazai kartu esam vykusios marsrutu Airija-Lietuva ir atgal, atostogoms savaitei ir menesiui, visada dviese su dukra ir niekad niekur neuzkliuvo, kodel mes tik dviese. pagal pasus mato, kad pavardes vienodos, bilietus uzsakineju irgi abiems vienu metu ir jokiam pasienyje nepaklause kuriam laikui skrendu, kur musu tetis, as mes kartu gyvenam, arba ar jis sutinka, kad mes kazkur skristume. kiek suprantu, uztenka vieno is tevu, kad skristu kartu su vaiku ir viskas. na nebent tavo vyras sumanytu kokius kipishus kelti, kodel jus kazkur vaziuojat.
mamulia
QUOTE(Rutele24 @ 2009 03 07, 02:04)
kiek suprantu, uztenka vieno is tevu, kad skristu kartu su vaiku ir viskas.
*

užtenka mirksiukas.gif
ziogelis2
QUOTE(Palaiminta @ 2009 02 03, 17:30)
Atsakant i tema - ketinu isvaziuoti su vaikais gyventi i Norvegija (pastoviai). Ir nors vaiku gyvenamoji vieta nustatyta su manimi, Norvegijos istatymai reikalauja tevo, kuris kartu negyvena su vaikais, sutikimo jiems pastoviai gyventi sioje salyje. Taip kad, kartais teismo sprendimo gali ir neuztekti...
*

g.gif nu idomu, kaip tas tevo sutikimas atrodo tuomet? doh.gif

as pvz irgi ketinu i uzsieni su vk, bet ne pastoviai, sakykime, o pusmeciui - metams g.gif tai ka, man gaudyt tevu sutikimus? ar cia tik tuo atveju, jegu tevas kreipiasi i teisma? nes pvz Norvegijoj, kiek zinau, norint likti ilgiau nei 3 men reikia prasyti norvegu, kad leistu? deklaruoti gyvenama vieta ir darba. o jei su vaikais, tai gali reikalaut ne tik teismo sprendimo? g.gif painu kazkaip. jei isvykstu metams, gaunasi visai be rysio unsure.gif
jutta
Mergytes turiu klausima, o ka daryti jei jau tu gyveni uzsienyje ir vyras pabega atgal i lietuva nieko nepraneses ir bando atimineti vaika is taves?
mamulia
QUOTE(jutta @ 2009 04 07, 02:28)
Mergytes turiu klausima, o ka daryti jei jau tu gyveni uzsienyje ir vyras pabega atgal i lietuva nieko nepraneses ir bando atimineti vaika is taves?
*

parasyk man az,gal galesiu padet.
sigux
QUOTE(jutta @ 2009 04 07, 02:28)
*

o vaikas su kuo dabar? kur gimes?
Brooke
QUOTE(sigux @ 2009 04 07, 07:46)
o vaikas su kuo dabar? kur gimes?
*

Su mama vaikas. Gimęs Lietuvoj.
Perrin
Uz poros men isvaziuoju gyventi i UK su vaiku. Su VT susituokusi nebuvau, prisiteisusi alimentu nesu (moka savanoriskai, bet grynais), gyvenamoji vieta vaiko su manim irgi nera priteista, tiek, kad esam kartu su vaiku registruoti. Ar gali VT kazkaip sukliudyti man ji issivezti?
^Angel^
QUOTE(pukiena @ 2009 08 20, 13:40)
Uz poros men isvaziuoju gyventi i UK su vaiku. Su VT susituokusi nebuvau, prisiteisusi alimentu nesu (moka savanoriskai, bet grynais), gyvenamoji vieta vaiko su manim irgi nera priteista, tiek, kad esam kartu su vaiku registruoti. Ar gali VT kazkaip sukliudyti man ji issivezti?
*

cia dar priklauso kieko pavarde turi vaikas. Jei jusu, tai jokiu problemu nebus. Bet cia paskaicius ir taip neturetu kilti jokiu problemu g.gif
Perrin
QUOTE(Angel99 @ 2009 08 20, 15:23)
cia dar priklauso kieko pavarde turi vaikas. Jei jusu, tai jokiu problemu nebus. Bet cia paskaicius ir taip neturetu kilti jokiu problemu  g.gif
*

Siaip vaikas turi tevo pavarde..
Lunulla*
planuoju vaika issivezti i Danija.su buvusiu draugu nebuvom susituoke, bet sunus jo pavarde.kur kreiptis del tu leidimu ir t.t?nelabai gaudausi.ar uztenka rastisko tevo ir notaro patvirtinto leidimo ar man eiti i teisma reikes?
tss
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 11:39)
Perskaičiau DELFI straipsnį. Kas laikoma vaikų grobimu?
Kaip supratau iš straipsnio, tai moteris, auginanti vaiką, ir negalinti Lietuvoje pragyventi, į užsienį ieškot geresnio gyvenimo išvykt taip pat negali. Kadangi turiu abstrakčių planų kada nors išvažiuoti iš Lietuvos, tai susidomėjau. Gal kas susidūrėte praktiškai? Skambinau į VTAT, tai man paaiškino, kad turiu kreiptis į teismą dėl leidimo išvykti ir bendravimo tvarkos, vaikui esant užsienyje, nustatymo. Mano akimis žiūrint, tai yra didžiulė problema. Teismo procesas su visom apeliacijom ir kasacijom užtrunka 12 mėnesių. Jei jau turi susiradusi darbą, tai juk niekas tiek nelauks. Kitas dalykas, jei neturi darbo, tai neturėsi pagrindo teigti, kad užsieny tavęs laukia geresni gyvenimas nei čia. Advokatė man patarė, kad išvažiavus reikia atsiųsti registruoti laišką su įteikimo patvirtinimu, maždaug tokio turinio: mūsų naujas adresa, telefonas, maloniai kviečiu bendrauti su vaiku tau patogiu laiku. Taip pat, kaip supratau, išvažiavusi galiu kreiptis į teismą su ieškiniu, tačiau bet kokiu atveju išvykimas su vaiku laikomas vaiko pagrobimu. Arba aš kažko šitoj vietoj nesusigaudau. Taigi, gal kas turite praktinės patirties?
*

kazkoks cia nesusipratimas smile.gif as isvykau su vaiku,nereikejo jokiu specialiu veiksmu atlikt, tiesa skiriantis teismo sprendime buvo irasytas vienas toks sakinys- vaiko gyvenamoji vieta- su mama. o koks mano reikalas ka galvos ex vyras, as jam susitikineti su vaiku nedraudziu..tik deja pats niekaip neisgali isvaziuot vaiko aplankyt i kita sali smile.gif kadangi alimentu nemoka, nemanau kad turetu kokia moraline teise reikst nepasitenkinima del to. taigi, manau nevark su tais kvailais popierizmais, jei vaiko globa priskirta tau- turi teise sprest kur jums geriau bus gyventi.
Medinis
QUOTE(tss @ 2009 09 09, 20:23)
as isvykau su vaiku,nereikejo jokiu specialiu veiksmu atlikt,...

Tai, kad jūs neatlikote dar nereiškia, kad jų nereikėjo atlikti. Manau jūs nepajėgi suprasti apie ką ši tema.
tss
QUOTE(Medinis @ 2009 09 09, 20:33)
Tai, kad jūs neatlikote dar nereiškia, kad jų nereikėjo atlikti. Manau jūs nepajėgi suprasti apie ką ši tema.
*

o jus tamsta medini manau nepajegus susilaikyti nuo kvailu komentaru
sabalia
[
sveikos mergaites. pas mane situacija tokia:
pagimdziau vaikeli, su vaiko tevu nesame susituoke. jis dirba uzsienyje, as ir vaikas regsitruoti lietuvoje. vaiko tevas noretu kad mes atsikristume pas ji gyventi. ar reikalingi kokie dokumentai norint isvykti is lietuvos ir apsigyvenant uzsienyje? zinoma vaikas bus tada jau perregistruotas toje salyje, es ten daktarai ir visa kita.
esu visiskai zalia siais klausimasi su uzsieniu, todel klausiu jusu ax.gif
labai aciu uz atsakymus
Medinis
Priklauso nuo to ar tėvystė yra pripažinta/nustatyta ir į kokią šalį žadate važiuoti.
sabalia
QUOTE(Medinis @ 2009 09 10, 12:32)
Priklauso nuo to ar tėvystė yra pripažinta/nustatyta ir į kokią šalį žadate važiuoti.
*

vaikas turi tevo pavarde, ruosiames skristi i italija
^Angel^
Ruosiames ir mes isvykti is Lietuvos. Tik problema yra tokia.. teismai musu su vaiko tevu uzsitese ilgus metus.. ir pabaigos nei galo nematyti, taciau neturiu noro cia buti ir laukti kuo visa tai pasibaigs, nes noriu geresnio ir grazesnio gyvenimo savo vaikui. Kaip matau problemos isvaziuoti kai yra GALIOJANTIS teismo sprendimas kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su mama. Taciau musu atveju sis sprendimas lieka neisiteisejes, todel kad tevas padave apeliacini skunda, taciau ne del vaiko gyvenamosios vietos, o del alimentu dydzio.. bet vistiek tai reiskia, kad kol nepasibaigs teismai galiojancio sprendimo kaip ir neturiu. Ar pasienyje nekils jokiu keblumu? Su vaiko tevu nebuvome susituoke, taciau vaikas turi tevo pavarde, ir tevas yra irasytas gimimo liudijime.
Vit.Ka
Taip, geriausiai susitarti abiems tėvams gražiuoju.
Patys beveik prieš dviejus metus išvykom svetur. Ir iš sūnaus tėvo tereikėjo tik notaro patvirtintą leidimą, kad leidžia gyventi ne Lt su mama iki kol sūnus taps pilnamečiu. aišku aš tebenoriu, kad ex atsisakytų visai teisę į vaiką, kad galėčiau suteikti savo dabartinio vyro pavardę, bet ex griežtai prieštarauja...nors alimentus moka kas mėn tvarkingai, tačiau su vaiku nebendrauja visai. pabodo tuščiai rašyt naujienas apie vaiką, siųsti nuotraukas...vistiek jokio atsako... unsure.gif
laureta
QUOTE(^Angel^ @ 2009 09 24, 16:17)
Ruosiames ir mes isvykti is Lietuvos. Tik problema yra tokia.. teismai musu su vaiko tevu uzsitese ilgus metus.. ir pabaigos nei galo nematyti, taciau neturiu noro cia buti ir laukti kuo visa tai pasibaigs, nes noriu geresnio ir grazesnio gyvenimo savo vaikui. Kaip matau problemos isvaziuoti kai yra GALIOJANTIS teismo sprendimas kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su mama. Taciau musu atveju sis sprendimas lieka neisiteisejes, todel kad tevas padave apeliacini skunda, taciau ne del vaiko gyvenamosios vietos, o del alimentu dydzio.. bet vistiek tai reiskia, kad kol nepasibaigs teismai galiojancio sprendimo kaip ir neturiu. Ar pasienyje nekils jokiu keblumu? Su vaiko tevu nebuvome susituoke, taciau vaikas turi tevo pavarde, ir tevas yra irasytas gimimo liudijime.
*

isvykdama turejau visus dokumentus, net su apostile ir isverstus i anglu k. biggrin.gif doh.gif Niekas manes neprase siu dokumentu parodyti kai isvykau is Vilniaus, veliau is Amsterdamo i JAV. Isleidau kruva pinigu ir niekam dokumentu nereikejo... dabar dulka stalciuje rolleyes.gif
skorpee
mano nuomone jei tėtis moka alimentus,pasiema lanko vaiką,tai išvykti su vaiku yra nesažininga ir man tai tolygu vaiko pagrobimui schmoll.gif
Esha
QUOTE(skorpee @ 2010 04 01, 13:38)
mano nuomone jei tėtis moka alimentus,pasiema lanko vaiką,tai išvykti su vaiku yra nesažininga ir man tai tolygu vaiko pagrobimui schmoll.gif
*

Na bet jei ir su tais alimentais mama vaikui negali duoti tiek kiek nori? Jei uzsienyje vaikutis gautu daug daugiau? Tai ne jau vaiko gerove aukoti tik del to, kad nesazininga VT atzvilgiu, kuris jo net neaugina???
skorpee
QUOTE(Esha @ 2010 04 01, 14:56)
Na bet jei ir su tais alimentais mama vaikui negali duoti tiek kiek nori? Jei uzsienyje vaikutis gautu daug daugiau? Tai ne jau vaiko gerove aukoti tik del to, kad nesazininga VT atzvilgiu, kuris jo net neaugina???
*

ar tetis nusprendzia,kad jis nenori vaiko auginti?? g.gif man regis teismas.... lt dar iprasta,kad vaika auginti atitenka mamai.... todel taip visi sujudo per Rinau istorija.....
dar karta pabreziu,kad jei tetis moka alimentus,rupinasi vaikuciu ji pasiema,tai tikrai nesazininga vaika isvezti..... o jei is jusu vaikuti pajimtu g.gif
jug teveliai myli vaikucius lygiai taip pat kaip mes mamos 4u.gif
Esha
QUOTE(skorpee @ 2010 04 01, 15:35)
ar tetis nusprendzia,kad jis nenori vaiko auginti?? g.gif  man regis teismas.... lt dar iprasta,kad vaika auginti atitenka mamai.... todel taip visi sujudo per Rinau istorija.....
dar karta pabreziu,kad jei tetis moka alimentus,rupinasi vaikuciu ji pasiema,tai tikrai nesazininga vaika isvezti..... o jei is jusu vaikuti pajimtu g.gif
jug teveliai myli vaikucius lygiai taip pat kaip mes mamos 4u.gif
*

Na taip, situaciju buna visokiu ir is vienos puses pilnai suprantu. Man isvis nesuvoliama kaip tevai gali gyventi be savo vaiku, man butu per sunku. Jei jie jaucia ta pati, tada taip- baisu. Bet buna ir kitoku situaciju. Tarkim kaip manoji. Mes neturejom seimos, ir VT suzinojes apie mano nestuma net nepasiule vaika auginti kartu. Aisku lauke jo, db daug klausineja KARTAIS aplanko. Kai neseniai uzsiminiau, kad planuoju isvykti, kai vaikui sueis 2 metukai, jis pasipiktines pareiske, kaip as dristu isvesti vaika... Juk jis net nera kartu su juo, jo neaugino. Sunui 3 menesiai, kita savaite jis atvaziuos aplankyti antra karta... Tai kokias dar pretenzijas jis gali reiksti...
skorpee
QUOTE(Esha @ 2010 04 01, 15:56)
Na taip, situaciju buna visokiu ir is vienos puses pilnai suprantu. Man isvis nesuvoliama kaip tevai gali gyventi be savo vaiku, man butu per sunku. Jei jie jaucia ta pati, tada taip- baisu. Bet buna ir kitoku situaciju. Tarkim kaip manoji. Mes neturejom seimos, ir VT suzinojes apie mano nestuma net nepasiule vaika auginti kartu. Aisku lauke jo, db daug klausineja KARTAIS aplanko. Kai neseniai uzsiminiau, kad planuoju isvykti, kai vaikui sueis 2 metukai, jis pasipiktines pareiske, kaip as dristu isvesti vaika... Juk jis net nera kartu su juo, jo neaugino. Sunui 3 menesiai, kita savaite jis atvaziuos aplankyti antra karta... Tai kokias dar pretenzijas jis gali reiksti...
*

4u.gif 4u.gif jusu situacijoje suprantama,is jusu pasakojimo matosi,kad vaiko teciui tikrai nerupi mazylis taip kaip turetu rupeti,jusu situacijoje vaziuociau del geresnio gyvenimo sau ir mazyliui mirksiukas.gif 4u.gif
Perrin
QUOTE(Esha @ 2010 04 01, 14:56)
*

Vyru savininkiskumo jausmas kartais neturi ribu g.gif
Isvaziuosit paprastai, reikia ziureti saves. Linkiu kuo didziausios sekmes svetur 4u.gif Bendrauti su vaiku, jei yra noro, jokiam pasaulio kamputyje, nera kliuciu siais technologiju laikais.
Dijja
Gal kas zinot---> jei isvykciau i Anglija, o vaika palikciau trumpam lietuvoj, o uz menesio mano sese skrisdama i Anglija vaika atveztu? Ar galima taip? Ar gali ne mama isvezti vaika is salies? unsure.gif g.gif
tik drugelis
QUOTE(Dijja @ 2010 05 27, 08:50)
Gal kas zinot---> jei isvykciau i Anglija, o vaika palikciau trumpam lietuvoj, o uz menesio mano sese skrisdama i Anglija vaika atveztu? Ar galima taip? Ar gali ne mama isvezti vaika is salies? unsure.gif  g.gif
*

Sengeno sutarties srityje rodos galima. Kitur - reikia teiseto globejo igaliojimo. Eini pas notara su savo, vaiko, seses (ar kito zmogaus kas vaziuos) dokumentais, teismo sprendimu (jei nurodyta, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su Tavimi), parasai igaliojima - kad leidi, jog vaikas tokiam tai laikotarpyje su tokiu tai zmogumi vaziuotu ten ir ten. Galima rasyti ir toki platesni igaliojima - pvz. kad metu begyje leidi nepilnameciam vaikui vykti i uzsieni be lydincio asmens. Aisku, realiai tas lydintis asmuo bus Tavo sesuo, bet juridiskai tarsi vaikas vaziuoja pats.
Toki igaliojima gera tureti, nes pvz. galima kelis kartus panaudoti, jei vaikas vaziuoja su skirtingais zmonemis. Toki igaliojima kazkada dariau dukrai, tai vaziavo su klase i ekskursija, po to su seneliais atostogu.
Kelioneje visada dar reiketu tureti tokio igaliojimo kopijas, nes pasienyje kartais paima kopija.
Tikslesne informacija tikrai rasi migracija.lt
lynn
QUOTE(panelė Prym @ 2007 03 28, 12:39)
Perskaičiau DELFI straipsnį. Kas laikoma vaikų grobimu?
Kaip supratau iš straipsnio, tai moteris, auginanti vaiką, ir negalinti Lietuvoje pragyventi, į užsienį ieškot geresnio gyvenimo išvykt taip pat negali. Kadangi turiu abstrakčių planų kada nors išvažiuoti iš Lietuvos, tai susidomėjau. Gal kas susidūrėte praktiškai? Skambinau į VTAT, tai man paaiškino, kad turiu kreiptis į teismą dėl leidimo išvykti ir bendravimo tvarkos, vaikui esant užsienyje, nustatymo. Mano akimis žiūrint, tai yra didžiulė problema. Teismo procesas su visom apeliacijom ir kasacijom užtrunka 12 mėnesių. Jei jau turi susiradusi darbą, tai juk niekas tiek nelauks. Kitas dalykas, jei neturi darbo, tai neturėsi pagrindo teigti, kad užsieny tavęs laukia geresni gyvenimas nei čia. Advokatė man patarė, kad išvažiavus reikia atsiųsti registruoti laišką su įteikimo patvirtinimu, maždaug tokio turinio: mūsų naujas adresa, telefonas, maloniai kviečiu bendrauti su vaiku tau patogiu laiku. Taip pat, kaip supratau, išvažiavusi galiu kreiptis į teismą su ieškiniu, tačiau bet kokiu atveju išvykimas su vaiku laikomas vaiko pagrobimu. Arba aš kažko šitoj vietoj nesusigaudau. Taigi, gal kas turite praktinės patirties?
*

pasakysiu viena - jeigu vaiko globa priteista tau vienai, o ne abiem per puse - gali daryti ka nori ir kiek nori. aisku jei jam yra oficialiai priteisti pasimatymai su tetuku - tada jau prasciau
jurave
Sveikos.Su tėvu išsiskyrus seniai.Vaikas priteistas man,teismo nutartyje nurodyta kada gali tėvas pasiimti vaiką.Alimentus tai moka,pora mėn.vėl nemoka ir t.t.
Neseniai išgirdau,kad ruošiasi daryti vaikui pasą ir kažkur važiuoti(labai tikiuosi,kad ne visam laikui).Kol kas apie tai nieko jis man nesako,ką sužinau tai tik iš vaiko.
Tai ar gali pvz. be mano sutikimo išsivežti,kad ir atostogoms?O jei ir taip,tai kokius galėčiau uždėti "saugiklius",kad išsivežęs grąžintų atgal?Nepasitikiu aš juo...labai nepasitikiu,todėl nerimauju. g.gif
mama_x2
QUOTE(jurave @ 2011 03 17, 20:46)
Sveikos.Su tėvu išsiskyrus seniai.Vaikas priteistas man,teismo nutartyje nurodyta kada gali tėvas pasiimti vaiką.Alimentus tai moka,pora mėn.vėl nemoka ir t.t.
Neseniai išgirdau,kad ruošiasi daryti vaikui pasą ir kažkur važiuoti(labai tikiuosi,kad ne visam laikui).Kol kas apie tai nieko jis man nesako,ką sužinau tai tik iš vaiko.
Tai ar gali pvz. be mano sutikimo išsivežti,kad ir atostogoms?O jei ir taip,tai kokius galėčiau uždėti "saugiklius",kad išsivežęs grąžintų atgal?Nepasitikiu aš juo...labai nepasitikiu,todėl nerimauju. g.gif
*

visu pirma, tai paso be taves negali padaryt... nes teismo sprendimo reiks, arba abieju vaiko tevu dokumentu. kadangi dokumentu netures, teismo sprendime irasyta kad su mama gyvena vaikas, jam paso NEDARYS wink.gif
o jei pasidares turi gim liud, tai galima ji patampyt uz dokumentu darymasi be jusu zinios, nes gim liud galioja isduotas paskutinis, tai jusu kaip ir nebegaliotu smile.gif
mama_x2
o del emigracijos... o pvz jei tevai gyveno kaune, o po skyrybu mama sumasto i klaipeda issikelt smile.gif gi irgi toli - tevas neprilankys...ale tada tai nesikabinetu kad neleist vaiko su ja gyvent ir pan smile.gif
given444
situacija situacijai nelygi. as pvz savo ex net nepatariu ir nedrasinu vaziuot i uzsieni kad ir vienam "neva jis vaikui daugiau uzdirbs". sakau, jam reik tevo, emociniu dalyku, ne vien babkiu. jei "badautume", lai lekia.l bet jei lekia i neaiskia vieta, gali ir liudniau baigtis isvis. zinau jo galimybes, sveikata ir tt. be to, ziuriu,i ju abieju rysi, o jis labai siltas.

zodziu, man visai buvo faina mintis kad uzsieny kazkur skaiciau issiskyrusi pora net namus tam paciam rajone nusiperka del vaiku.l aisku, cia jei santykiai normalus, taigi vel aplinkybes. ir vaikai mato tevus, ir nereik tu kad ir 300km atstumu iveikineti. o jums labai malonu butu kad vt pasakytu: vat as estijoj, vat as danijoj, LANKYK KADA NORI... na sutikim, skamba nerealiai ir izeidzianciai. net ir i kt miesta nenoreciau kad pvz mano vietoj vt gyventu. aisku, nebent progresyvi karjera ir tuomet pinigai netrukto auto visur varineti.

zodziu, pas mane tai panasiai ir yr. visa gimine sulindus i rajona. biggrin.gif tevai - uz stoteles atstumu gyvena. seneliai - uz triju stoteliu. ex pirkom, ieskojom buto, tai taip pat -uz dvieju stoteliu, tam paciam rajone, kad vaikas pats galetu nueit, zodziu, ir mam salia, ir tevas salia, ir mokykla salia, kad is bet kurio tevo nueitu i mokykla.
kito vaiko tevo(mano antro exnamai) irgi salia.
aisku, cia taip reta pasitaiko, bet jei santykiai normalus, ne tokie, kad norrrrriiiiisi kuo toliau begt, jei galvoji apie vaikus, kol dar maziuliukai, tai ko nesudaryt salygas patogiai visiems matytis, jei jau kartu gyvent neisejo.
Ivitux
Sveiki, niekaip nerandu atsakymo. Gal kas galit padeti. Skubiai ;/ Su vyru issiskyreme. Dukrytei 2m. ir jos gyvenamoji vieta nustatyta su mama. Ketinu isvykti i uzsieni dirbti ir vyventi, dukryte noriu pasiimti kartu. Ar dukrytes paso padarymui reikalingas tevo sutikimas? Kas man gresia jai issivesciau dukryte kartu su savimi? Ar tevas gali paduoti mane i teisma? Ir ar dukryte gali buti atimta is manes? Aciu visiems uz pagalba.
<imelda>
QUOTE(Ivitux @ 2011 08 23, 20:15)
Sveiki, niekaip nerandu atsakymo. Gal kas galit padeti. Skubiai ;/ Su vyru issiskyreme. Dukrytei 2m. ir jos gyvenamoji vieta nustatyta su mama. Ketinu isvykti i uzsieni dirbti ir vyventi, dukryte noriu pasiimti kartu. Ar dukrytes paso padarymui reikalingas tevo sutikimas? Kas man gresia jai issivesciau dukryte kartu su savimi? Ar tevas gali paduoti mane i teisma? Ir ar dukryte gali buti atimta is manes? Aciu visiems uz pagalba.
*

Man irgi labai aktualus sis klausimas,butu smagu,kad atsakytu kas nors zinantis 4u.gif
Ivitux
Prasau labai reikia pagalbos, kas tiksliai galetumet atsakyti i si klausima...
virga
QUOTE(Ivitux @ 2011 08 25, 19:28)
*

Be tevo sutikimo nuolatinai vaiko negalima isvezti is salies. jei tiksliai prisimenu, tai iki triju men. paieskok inf. inte smile.gif
Ivitux
Na aciu. Bet gal tokia kaip mano situacija kam yra buvusi? Internete as nelabai ka randu tikslaus... unsure.gif
virga
QUOTE(Ivitux @ 2011 08 26, 15:38)
Na aciu. Bet gal tokia kaip mano situacija kam yra buvusi? Internete as nelabai ka randu tikslaus... unsure.gif
*

cia pasiskaityk http://www.jcg.lt/placiau-23.html ir cia smile.gif kompas stringa, negaliu daug komentuoti. biggrin.gif
Papildyta:
http://www.migration.lt/?p=169&lng=lt
santa_
Sveikos,as irgi mastau apie isvykima i Airija su vaiku,bet....nemanau kad mes gautume sutikima is vaiko tevo schmoll.gif ,mes nesusituoke,vaikas turi jo pavarde...na ir ka tada daryt....? neigyvendint savo svajoniu ven del tevo principu?
Ivitux
QUOTE(virga @ 2011 08 26, 21:33)
cia pasiskaityk http://www.jcg.lt/placiau-23.html  ir cia  smile.gif kompas stringa, negaliu daug komentuoti. biggrin.gif
Papildyta:
http://www.migration.lt/?p=169&lng=lt
*

Labai labai aciu uz tokia informacija smile.gif
Papildyta:
QUOTE(santa_ @ 2011 09 01, 16:37)
Sveikos,as irgi mastau apie isvykima i Airija su vaiku,bet....nemanau kad mes gautume sutikima is vaiko tevo  schmoll.gif ,mes nesusituoke,vaikas turi jo pavarde...na ir ka tada daryt....? neigyvendint savo svajoniu ven del tevo principu?
*

Jo idomu, ar tikrai taip sunku isvykti su vaiku...atsisakyti geresnio gyvenimo...svajoniu vien tik del tevo principu ir t.t.? Kas yra pasielges taip kad isvyko i uzsieni su vaiku, kaip tevas suregavo??????????????
^Angel^
QUOTE(Ivitux @ 2011 08 25, 17:28)
*

Parasiau AZ
*GAILĖ*
QUOTE(santa_ @ 2011 09 01, 15:37)
Sveikos,as irgi mastau apie isvykima i Airija su vaiku,bet....nemanau kad mes gautume sutikima is vaiko tevo  schmoll.gif ,mes nesusituoke,vaikas turi jo pavarde...na ir ka tada daryt....? neigyvendint savo svajoniu ven del tevo principu?
*

pas mane analogiska situacija doh.gif . gal kas zino ka daryt?
daivute28
QUOTE(Ivitux @ 2011 08 26, 15:38)
*

Sveikos,
as turiu tokia situacija. Praeitais metais rudeni isvaziavau su sunum is pirmos santuokos ir dukra is antros santuokos pasibuti pas vyra i uzsieni, kadangi jis jau kuri laika ten dirbo. Musu pasibuvimas uzsitese iki 10 menesiu. Sunus aisku mokyklos del to nemete, mokesi pagal savarankiska programa bei ejo ir i angliska mokykla. Pasibaigus mokslo metams iskarto grizom i Lietuva, aisku sunus susitiko su tevu. Dabar jau beveik trys menesiai, kai tevas sunaus nebeatiduoda, padave mane i teisma, nori pakeisti vaiko gyvenamaja vieta. Nuteikineja sunu pries mane. Sunaus beveik visai nematau, vos kelis kartus buvom susitike tevui esant salia ir tik pusvalandziui.
Manau isvykstant i uzsieni reikia labai gerai ivertinti, ka gali padaryti jusu ex ir elgtis atitinkamai. As per savo naivuma dabar tikrai sunkiai nukentejau, o kas svarbiausia nukentejo ir mano sunus, prarasdamas galimybe bendrauti su mama..
Leksa
QUOTE(santa_ @ 2011 09 01, 15:37)
mes nesusituoke,vaikas turi jo pavarde..
*

ir velniam jam reikėjo duot tėvo pavardę, kuo jūsų pavardė prastesnė...
netokia
O sakykit, ar skyrybu metu vyras gali uzprotestuoti man su vaikais po skyrybu issikelti i kita miesta Lietuvoje, tiksliau, kitoje LT puseje, nei dabar gyvename smile.gif
Leksa
QUOTE(netokia @ 2011 11 05, 15:12)

*

į kitą miestą negali.
balticgirl
QUOTE(Leksa @ 2011 11 06, 14:23)
į kitą miestą negali.
*

Pagal koki tai istatyma?
ernestitac
sveiki smile.gif

Jeigu jusu ex problematiskas tai isvezusios vaika i kita valstybe be jo sutikimo (ir nesvarbu kad gyv vieta nustatyta su jumis )turesite daug bedos ir nervu! Man advokatai irgi sake kad jokiu problemu nebus jeigu turi teismo sprendima , bet apkaltino vaiko pagrobimu ir niekas uzsieni nesigilina suncia i Lietuva ir ten aiskinkites , o dabar cia ex bando atimti vaika is manes, elementus kada nori tada moka o nori nemoka ir nieko teisiskai jis teisus jo teises pazeistos lotuliukas.gif
balticgirl
QUOTE(ernestitac @ 2011 11 28, 13:16)
sveiki  smile.gif

Jeigu jusu ex  problematiskas tai isvezusios vaika i kita valstybe be jo sutikimo (ir nesvarbu kad gyv vieta nustatyta su jumis )turesite daug bedos ir nervu! Man advokatai irgi sake kad jokiu problemu nebus jeigu turi teismo sprendima , bet  apkaltino vaiko pagrobimu ir niekas uzsieni  nesigilina suncia i Lietuva ir ten aiskinkites , o dabar cia ex bando atimti vaika is manes, elementus kada nori tada moka o nori nemoka ir nieko teisiskai jis teisus jo teises pazeistos  lotuliukas.gif
*

Gal galima konkreciau, kap suprast "issiuncia"? Kitoje teisinej valstybej irgi viskas vyksta per teismus. Sunku butu patiketi, kad paima abu - mama ir vaika, kaip nusikaltelius, ir grazina i Lietuva g.gif Juolab, kad Lietuvos pareigunai net neturi ju uz ka suimti...
V.Europos valstybese sutikimu nereikia ir nieks negali prasyti, kadangi vaiko pasas ar asmens kortele skaitosi kaip tevo sutikimas jam keliauti (nes ten paprastai kitu atveju reikia dvieju tevu parasu vien jiem issiimti).

Bent jau siai dienai, kiek domejausi, LT net nereikalauja vieno is tevu pranesti apie persikelima i kita miesta nei valstybe. Yra saliu, kur istatymas numato tarkim informuoti su vaiku negyvenanti teva per 10 dienu jei keiciasi adresas, pas mus gi jo nera rolleyes.gif

Tai man labai idomu is kur pas mamas tiek baimiu ir nei viena negali pasakyt koki istatyma jai pritaike... Nes ju nera. Nebent pazeisti susitarimai teismo metu kuriu kazkuri puse isipareigoja laikytis ir nesilaiko, bet velgi tas uzima metu metus kelti byla is naujo ir gilintis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.