ifigenija
2007 03 28, 10:58
Sveiki, mano vaikai lanko Vilniaus darželį "Geniukų kalvė". Šiandien sužinojau, kad mažosios lopšelinukų grupėj priimti 3 naujokai ir grupėj jau 15 vaikų (maždaug nuo 1,5 iki 2,5 metų) ir dar ketina gegužę priimti dar du vaikus. Kiek žinau pagal visas galiojančias tvarkas lopšelinukų grupėj maksimaliai leidžiama priimti 15 vaikų. Suprantu, kad dažnai ne visi ateina, bet gi būna, kad ateina ir visi. Jau ir taip 15 dvimečių mano manymu yra labai daug, o kaip reikės pvz., aprengt į lauką 17 gal kur pasiskųsti Taip pat, kai mes ieškojomės darželio, išgirdom panašią situaciją iš "Mažylio" -- mūsų neatsisakė priimti ir tik pasakė, kad mano vyresnėlis bus 22-as trimečių grupėje (galima, kiek žinau 20). kaip yra pas jus, ar neviršijamas maksimaliai leidžiamas vaikų kiekis?
Man atrodo,kad daug kur taip yra.Cia tik nuo direktores priklauso,kiek vaiku priims.Kuri kysiu neima,tai priima 10 ar 15 ir viskas,vietu NIEKAM nebera.O kita...vienas kazka pasiulo,kitas dar kazka.As net nesakau,kad direktorei i kisene,paprasciausiai darzeliui visko reikia,juk puikiai zinome kaip valstybe darzeliais"rupinasi".Tai va,darzelis ne toks nusiures,bet kiek tavo vaikas demesio gaus,tai tikrai klausimas.Apie individualia prieziura net svajoti butu kvaila,aukletojos tik skaiciuoja,kad nei vieno nepraganytu ir kazin ar galetu isvardinti,kokie vaikai siandien buvo darzelyje,o kurie-ne.
Sveika, Ifigenija, Mes toj pacioj didelej grupej  kaip dziaugiausi rugsejo menesi, kai buvo 4-5 vaikuciai. Zinoma, nesvajojau, kad taip bus visus metus, bet kad prisirinks tokia galybe, tai irgi nesitikejau. Nors maniske labai savarankiska, bet vis tiek gaila, kad demesio ir uzsiemimo turbut visiskai negauna, vienas kitu vaikuciai uzsiima ir tiek. As neisivaizduoju ar galima isvis kam nors skustis, panasi situacija visoje Lietuvoje, tuo labiau, kad ir pats jautiesi dekingas, kad esi priimtas, o dabar eiti reiksti pretenzijas, tai butu nejauku Nors situacija nedziugina. Na belieka tiketis, kad ties 17 vaiku bus apsistota
ifigenija
2007 06 07, 11:19
QUOTE(Ronė @ 2007 06 06, 08:36) Sveika, Ifigenija, Mes toj pacioj didelej grupej Nors situacija nedziugina. Na belieka tiketis, kad ties 17 vaiku bus apsistota  Aha, mano dukrytė, kai būdavo po daug vaikų jau buvo pradėjusi verkt, kad nenori į darželį. Dabar vaikų apmažėjo -- ir vėl mielai eina. O jau auklėtojai tai tikrai nepavydžiu Man tai labai gaila, kad nėra pusiau privačių darželių už kokius pvz., 400 lt. Kur ir valstybė finansuotų ir tėvai: būtų ir auklėtojoms algos kitos, ir maistas geresnis ir vaikų skaičius normalus
Mano sunaus grupeje 25 vaikai  ,kitose grupese-18-28(18-lopselyje)Aukletojos nuolat skiria besimusancius,triuksmas baisus...apie koki vaiko poreikiu patenkinima dar galima svajoti.Siaubas kazkoks!
vaiva
2007 08 26, 17:06
Musu grupeje buvo 23 lopselinukai pagal sarasa, kai mes aktyvesnes mamytes nuejome pas Direktore, tai ji paemusi i rankas grupes dienyna( kuriame zymimas lankomumas ) prase parodyti diena kur buvo daugiau negu 15. lanmkanciu O is kur bus? Juk tai rugsejo pradzia pati vaiku adaptacija, vieni serga, kiti lanko tik kelias valandas, tai ju nezymi ir pan. Mes tik ir laukeme ,kada bus daugiau negu 15, bet.....sulaukeme tik Kaledines sventes diena. Maziukai sirgo, visi nelanke , tai taip ir nebuvo visu. Pavasari vyresniu vaiku teveliai persivede i kita grupe, tai automatiskai musu grupes vaiku sarasas apmazejo. Bet kai pagalvoju,kaip reiktu tvarkytis aukletojai su 23 maziais ?
QUOTE(vaiva @ 2007 08 26, 18:06) Musu grupeje buvo 23 lopselinukai pagal sarasa, kai mes aktyvesnes mamytes nuejome pas Direktore, tai ji paemusi i rankas grupes dienyna( kuriame zymimas lankomumas ) prase parodyti diena kur buvo daugiau negu 15. lanmkanciu O is kur bus? Juk tai rugsejo pradzia pati vaiku adaptacija, vieni serga, kiti lanko tik kelias valandas, tai ju nezymi ir pan. Mes tik ir laukeme ,kada bus daugiau negu 15, bet.....sulaukeme tik Kaledines sventes diena. Maziukai sirgo, visi nelanke , tai taip ir nebuvo visu. Pavasari vyresniu vaiku teveliai persivede i kita grupe, tai automatiskai musu grupes vaiku sarasas apmazejo. Bet kai pagalvoju,kaip reiktu tvarkytis aukletojai su 23 maziais ?  Toks tas ir tvarkymasis...balaganas ir tiek!Ir pykti negalima,nes mes pacios vos su vienu-dviem susitvarkome,o juk jos tokios pat moterys,kaip ir mes.Prie kiekvieno vaiko neatsistosi-tai,kiek pastebejau,daugiausia demesio gauna konfliktiskiausi,nes aukletoja bando nuo ju apsaugoti ramesnius vaikus.  O dar tiek visokiu "popieriu"aukletoja turi parasyti,kai musiske parode,kiek visokiu protokolu,scenariju,projektu,stebejimu,planu,ataskaitu ir t.t.raso,tai man net bloga pasidare!Kazkokia kvaila tvarka...
wilmusia
2007 08 31, 15:25
QUOTE(Rebeka @ 2007 08 26, 01:03) Mano sunaus grupeje 25 vaikai  ,kitose grupese-18-28(18-lopselyje)Aukletojos nuolat skiria besimusancius,triuksmas baisus...apie koki vaiko poreikiu patenkinima dar galima svajoti.Siaubas kazkoks! Nagi nagi, kuriame čia darželyje?
QUOTE(ciaramashka @ 2007 08 31, 16:25) Nagi nagi, kuriame čia darželyje?  Vilijampoleje.Ai,konkreciau nerasysiu,tuo labiau,kad tu is Sanciu.
wilmusia
2007 09 02, 16:10
QUOTE(Rebeka @ 2007 09 01, 12:12) Vilijampoleje.Ai,konkreciau nerasysiu,tuo labiau,kad tu is Sanciu.  Bet kaip tiek sužiūrėt?
O tai ko visos tylit? Pacios kaltos. Galit paskambinti i Svietimo ministerija, nes jie metosi tokiomis frazemis, kad sios problemos nera, nes niekas nesiskundzia.
wilmusia
2007 09 17, 12:08
QUOTE(Maziai @ 2007 09 09, 23:58) O tai ko visos tylit? Pacios kaltos. Galit paskambinti i Svietimo ministerija, nes jie metosi tokiomis frazemis, kad sios problemos nera, nes niekas nesiskundzia. Ir kokia nauda iš to? Ten atrėš, kad visiems vaikams darželiuose vietos nepakanka, o jei mamulėms nepatinka, kad jų vaikui mažiau priežiūros bus - tegu prižiūri juos namuose. Geriau negadint sau nervų su visais skundimais. Juk girdėjot, kad naujų darželių nieks statyt nesiruošia...
pas mano dukrytę grupėje yra 20 sąrašinių vaikų, lanko kokie 9
Pas mano lopselinuka grupes sarase 14 vaiku, bet dar gali but kad priims ir daugiau, bet grupeje 15 lovyciu, tai as tikiuosi kad daugiau nepriims
antoniene
2011 09 19, 23:27
Pas mano mergaite 23 sarase, lanko 20 vaiku.. kitoij grupej sarase 27, o lanko 19 vaiku.. Vaiku amzius nuo 2 iki 3 metu. Kai nuvedziau rugsejo 1 d. , tai 17 vaiku verke kruvinom asarom, vienas maziukas nori ant ranku, kitas..o tik viena ant ranku pasiemus aukletoja laiko, kiti pyksta tuo tarpu..Baisu, toks didelis vaiku kiekis.. P.S. mes paejom savaite i toki darzeli, dabar jau neisim.
Upokšnis
2011 09 20, 06:52
QUOTE(antoniene @ 2011 09 20, 00:27) Pas mano mergaite 23 sarase, lanko 20 vaiku.. kitoij grupej sarase 27, o lanko 19 vaiku.. Vaiku amzius nuo 2 iki 3 metu. Kai nuvedziau rugsejo 1 d. , tai 17 vaiku verke kruvinom asarom, vienas maziukas nori ant ranku, kitas..o tik viena ant ranku pasiemus aukletoja laiko, kiti pyksta tuo tarpu..Baisu, toks didelis vaiku kiekis.. P.S. mes paejom savaite i toki darzeli, dabar jau neisim. Kodėl neisit: susirgot ar dėl didelio kiekio vaikų?
Nada...
2011 09 22, 07:54
vilniaus "Vaidilutej" 27 vaikai grupej  kaip viena mama ir minejo, pgl vaiku skaiciu galima apie direktore sprest  ne is gerumo ji tuos vaikus kisa , kaip silkes i skardine...
|
|