Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kai šeimoj suserga kuris vaikas, ar serga ir kiti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
lengvute
ar susirgus vienam, kiti taip pat apsikrečia, ar pavyksta taip izoliuot vaikus, kad to nebūtų???
Mano vyresnėlės kosti, sloguoja, bijau, kad mano pagrandukės neužkrėstų sad.gif
bizyte
nu cia as ne is savo, bet is sesers patirties zinau, kad jau kai vienas serga, tai ir kitas is paskos mad.gif bet ji tai kabindavo, dar kai buvo mazesni, cesnaku karolius ant kaklo.....padedavo thumbup.gif
Drugelis
QUOTE(lengvute @ 2004 12 15, 10:51)
ar susirgus vienam, kiti taip pat apsikrečia, ar pavyksta taip izoliuot vaikus, kad to nebūtų???
*

Manau kad tai priklauso nuo vaikų imuniteto.
Bent jau mūsų šeimoje, kai vyresnieji parsinešdavo kokį virusėlį ir abu apsirgdavo, mažiukė, iš trijų kartų bent jau du, tai pat apsikrėsdavo.
Stengdavausi izoliuoti, neprileisti jų prie mažiukės tuo metu kai jie jau sirgdavo, bet kiek esu skaičiusi, tai dar iki pirmųjų ligos požymių pasireiškimo jau jie tampa viruso nešiotojais blink.gif Sunku gyvenant kartu izoliuoti vaikus vienas nuo kito, o ką jau kalbėti apie motiną, kuri gi yra tarpininkė tarp, nors ir izoliuotų, vaikų sad.gif
Bent jau iš mano patirties, tai mažylei augant tų apsikrėtimų vienas nuo kito vis mažėja, matyt, imunitetas stiprėja, bet visai išvengti to nepavyksta sad.gif
Taip kad, nors vienam vaikui apsirgus, kitus girdau ypač vitaminu C ir visokiais imunitetą stiprinančiais preparatais, ir visada tikiuosi kad liga apsiribos tik vienu vaiku wink.gif Kartais pavyksta tuos virusus "užblokuoti', o kartais paguldo visus mano aukselius sad.gif Bent jau šių metų šaltąjį sezoną vienas paskui kitą buvo iškritę tik vieną kartą, manau, kad pirmą ir paskutinį smile.gif
taja:)
Manau, kad net neverta bandyt izoliuot, tik vaikų santykius pagadinsit, o sloga, kosulys kiaurai sienas pereina sad.gif Mes jau visas mėnuo. kaip varvančiom (dviem) nosim gyvenam smile.gif
vaižgantė
O taip! Mes šiuo metu keturiese sergam Tik tėtis kol kas laikosi. Vyriausias sūnus parnešė mikoplazmų... Kaifuojam.
vuili
taip as irgi pritariu, kai vienas serga tai ir kiti is paskos.
ramune28

PAS MUMIS IRGI TAIP PAT,JEI VIENAS VAIKAS APSIRGO,TAI IR KITI IS PASKOS SERGA.
Elina
Namie ivedziau gelezine taisykle: tas, kuris jaucia kad jau bloguoja, sloguoja, kosti, privalo izoliuotis cool.gif . Yra pas mus namie toks atskiras kambariukas, tai ligonis pora diena jame turi gyventi unsure.gif . Turiu atskirus valgymo irankius, puodeli, lekste, tai ligonis naudojasi tik jais. Tikrai nebeuzsikreciam, dazniausiai kazkuris vienas praserga ir tiek thumbup.gif
Tokiu priemoniu emiausi, nes maniau isprotesiu, kai gime dvynukai. Gryzta sunus is mokyklos, snargli traukia, uz dvieju dienu mazuliai su temperatura, dar diena- tevelis musu guli galva uzsiemes, o as viena kaip med sesuo visus trinu, garstyciomis klostau, arbatas verdu, vaistus dalinu. Galu gale, visi pasveiksta, tada jau as guliu, beje, apie mane niekas nebegioja ir arbateliu nenesioja schmoll.gif
Dabar tikrai maziau sergam. TPFU TPFU TPFU 4u.gif
Ele
Elina, reikes ir man tokia taisyklę įvesti, nes dabar sergam vienas paskui kitą. Vyr. sunus>maziukas>as pati... sad.gif
koka
Izoliacija gal ir gerai, bet man nesiseka sergantį atskirti. Vaikai turbūt pasiilgsta vienas kito, nes būtinai tam kambarį kur guli ligoniukas kitam atsiranda neatidėliotinų reikalų. Ir kaip taisyklė jei serga vienas, serga iš eilės ir visi kiti. Nors kai suserga kambariuse dede česnaką, arba eterinių aliejų lašinu, vistiek užsikrečia visi.
rinaba
Pas mus tai taip nebuna, nes jie neserga. Labai stiprus imunitetas. thumbup.gif Paskiepyti nuo gripo, nuo erkiu. Tik va zadu mazaja paskiepyti nuo vejaraupiu, nes dar nesirgus. Vyresnieji susirgo mazi, uzsikrete nuo vyro sesers vaiku. Greiciausiai reik skiepyti, nes darzelio nelanko, ir nuo nieko neuzsikrecia. Paskui bus baisiau, kai susirgs mokyklinio amziaus.
Baltike
O aš irgi linkus pritarti, kad užsikrėtimas priklauso nuo imuniteto. Mano dičkis iš prigimties stipraus imuniteto, dar nepažįstamas su antibiotikais, serga itin retai. O antrasis iki metų netoleravo daugelio maisto produktų, tad imunitetas buvo silpnutis nuo pastovios organizmo kovos su maistu, o ir dabar imunitetas tikrai ne iš stipriųjų. Tad visos mūsų ligos eina iš vyresnėlio jaunesniam, bet ne atvirkščiai. Ir visa laimė, nes jaunesnysis praktiškai kas mėnesį kokią zarazą pasigauna. Vien anginas tris per pusmetį turėjo.

O ligonio izoliavimas mūsų šeimoje irgi neįmanomas. Vaikai turi kiekvienas savo indus, rankšluosčius ir t.t. Tačiau negali išgyventi be nuolatinių glėbesčiavimųsį, bučinių, kt. meilės apraiškų. Ir vienas kito saldainių būtinai turi atsikasti...
(mirtise)
QUOTE(rinaba @ 2005 11 26, 23:27)
Pas mus tai taip nebuna, nes jie neserga. Labai stiprus imunitetas.  thumbup.gif Paskiepyti nuo gripo, nuo erkiu. Tik va zadu mazaja paskiepyti nuo vejaraupiu, nes dar nesirgus. Vyresnieji susirgo mazi, uzsikrete nuo vyro sesers vaiku. Greiciausiai reik skiepyti, nes darzelio nelanko, ir nuo nieko neuzsikrecia. Paskui bus baisiau, kai susirgs mokyklinio amziaus.
*

KIEK ŽINAU SKIEPAS NUO VĖJARAUPIŲ NE VISAM GYVENIMUI?GAL AŠ KLYSTU?
diach
Jei serga vienas, tai nebutinai turisusirgti ir kitas, tai priklauso nuo vaiko organizmo. Dukra pas mus sveika, beveik niekad neserga, o sunus pastoviai , tai, sloga, tai laringitas.
Vate
Mano dukra iki 2 metuku sirgi tik 2 kartus, 4 men sloga (tai nlb ir liga) ir 10 men temperatura. Kadangi vyresnelis jau prasirges ligas buvo, kai gime dukra, tai jai neprinese, o be to ir vasara buvo... o dabar, kai prasidejo nuo gruodzio vidurio doh.gif , sesuo parsinese snargli, praejo, o per Kaledas, jau maziukas karsciuoja ir sloguoja, dar kosulys veliau atejo, iki sausio 10 taip, pora dienu praejo, vel dukra ciaudi, po savaites jau temperatura 3 paras, o paskui ir kosulys, tada maziukas ta pati kartoja.... pries 2 dienas, jau lyg maziukui nebera kosuliuko, o ir dukra i laukuti pora dienu jau ejo.....vakar ryte atsibundam.....ogi mazoji viduriuoja, vemia.... ROTA VIRUSAS....tai dabar ja isgydysiu ir lauksiu, kol mazuliukas apsirgs, o paskui, zinoma ir dar kas nors, dar niekada nebuvo taip sunku, nebezinau, kada tai pasibaigs angel_sadangel.gif , tokiais momentais susirinkciau manatkes, vaikus ir siausiam i kokia Ispanija, taip uzkala ta musu ziema....
o apie izoliacija, man tik pasvajoti,maza dar dukra, kad nulaikyt galima butu vienoj erdvej....
Agatas1
Merginos,apie kokias izoliacijas kalbat?Be šansų... verysad.gif biggrin.gif Kai suserga nors vienas, tai po dienos ir kitas. Dar ir aš kartais prisijungiu smile.gif Net neįsivaizduoju, kad kada galėtų po vieną sirgti. Gal jei mažius susirgs vėjaraupiais, nes didžioji jau persirgo biggrin.gif
Svajoklė
QUOTE(Agatas1 @ 2006 02 15, 15:31)
Merginos,apie kokias izoliacijas kalbat?Be šansų... verysad.gif  biggrin.gif Kai suserga nors vienas, tai po dienos ir kitas. Dar ir aš kartais prisijungiu smile.gif Net neįsivaizduoju, kad kada galėtų po vieną sirgti. Gal jei mažius susirgs vėjaraupiais, nes didžioji jau persirgo biggrin.gif
*

Ką tik vienas iš fart.gif sveiksta po vėjaraupių, tai be jokių abejonių laukiu, kada susirgs kiti du doh.gif
krissta
ooooo, taip! lotuliukas.gif jei suerga vyresnioji, ir mazoji is paskos. taip bubvo su vejaraupiais, taip ir su sloga dabar.o dar jei susitinkam su sesers pametinukais, tai po savaitgalio visi keturi serga viena liga thumbup.gif
Daisy
jei serga iš kart abu, nebuvo taip, kad vienas sirgtų kitas ne doh.gif
Paja
Taip, jei jau sloga "užpuolė" vieną, būtinai ir kita ją turės. ax.gif Bet rimtesnės ligos "aplanko" kiekvieną atskirai. smile.gif
Scorp99
sveikutės,

peršalimo ligomis sirgdavo nebūtinai abu vaikai, bet vėjaraupiais ir pan., tai sirgo vienas po kito. Manau, kad kuo anksčiau perserga, tuo geriau. Maniškiai vaikai kai sirgo, tai buvo 4 ir 6 metų, tai vyresniajam liko randeliai, o dukrai neliko. O saugusieji vaikiškomis ligomis ale vėjaraupiai, raudonukė ir t.t. tai serga gerokai sunkiau. nei vaikai.

ENIGMA
Na pas mane serga visi is eiles doh.gif ir nesvarbu ar tai persalimas, ar perkaitimas ar visrusas, visada vienas, antras , trecias doh.gif kazkoks ligu maratonas gaunasi verysad.gif
ramonė
bigsmile.gif Aš tai iš karto vaikus atskiriu į skirtingus kambarius ir kaip be būtų keista jie neužsikrečia.Bet jegu žaidžia kartu arba sėdi abu prie kompiuteriu tai būtinai susirgs abu.
Jurgulė
o joooooooo jau vos ne auksinė taisyklė tapo suserga vienas : iš paskos būtinai ir kiti. Tada tikrai būna nelengvas laikotarpis. ax.gif
ausrella
izoliacija nelabai ką padėtų, gal net neįmanoma pas mus namuose.jei viena serganti guli, kita būtinai eis ją glostyti, bučiuoti arba lips į jos lovytę.jei viena pradeda sloguoti, kitai pradedu į nosį lašinti vandenį su druska.nakčiai abiems kėnio aliejaus užlašinu ant pagalvių. o jei rimtesnis virusas vienai prasidėjo, tai mes apsiginkluojam visi kantrybe, priperkama maisto pusgaminių, nusiteikiam, kad ir kitą tuoj gydyti reiks.kai viskas praeina, toks palengvėjimas jaučiamas.net svarstyklės mažiau rodo biggrin.gif kai pasisveriu
carvel
Nu siandien tai pajutau savo kailiu,sekmadieni susirgo vienas,pirmadieni kitas,siandien trecias,dar viena maze laikosi nesirgus,nu rytoj pamatysim... g.gif
diinka
Maniskiai sirgdavo, kol lanke darzeli. Vyresnysis berniukas buvo silpnesnis tai vis is darzelio ka nors parsinesdavo,. 30% kartu maze po keliu dienu taip pat susirgdavo, bet daug lengvesne forma
jurgixe
mano tai kad nuo vieno susirgtu kiti tai retai pasitaikydavo,bet va dabar tai dukra darzely susirgo vejaraupiais tai ir sunus ir kita dukra jau serga.tai cia tikrai tarpusavy uzsikrete.juk nelaikysiu vaiku vienas nuo kito uzdarytu
Ikulia
Dazniausiai serga vienas po kito. Kas stipriau ir ilgiau. Kas greitai apsisuka.
virdzinija 7
Pirma pabelsiu į medį biggrin.gif Na pas mane vienas vaikas yra sirgęs 3 kartus per 15 metų,būna gripas vaikai vienas po kito lūžta ax.gif ,o jis jau pirmam sunegalavus sako "jau arbatą gersiu kibirais" lotuliukas.gif ir nesuserga g.gif Mažieji visi vėjaraupiais prasirgę,jis dar ne blink.gif Medicininė kortelė vos keli lapai smile.gif
Ikulia
QUOTE(virdzinija 7 @ 2007 03 11, 14:15)
Pirma pabelsiu į medį biggrin.gif Na pas mane vienas vaikas yra sirgęs 3 kartus per 15 metų,būna gripas vaikai vienas po kito lūžta ax.gif ,o jis jau pirmam sunegalavus sako "jau arbatą gersiu kibirais" lotuliukas.gif ir nesuserga g.gif Mažieji visi vėjaraupiais prasirgę,jis dar ne blink.gif Medicininė kortelė vos keli lapai smile.gif
*

medis jums pades bigsmile.gif o is tikruju, tai thumbup.gif tegu taip ir toliai apeina viskas rolleyes.gif
..vijana..
Pas mane, tai visada jei suserga kuris tai antrasis tikrai ant kitos dienos irgi prades, verysad.gif tada imames profilaktiskai greitai kanors, ir vis greiciau praeina mirksiukas.gif mirksiukas.gif
sensitive
Niu jau maniskiai tai visada serga kartu,didzioji nesirgo iki 2metuku,gime brolis ir prasidejo(mazasis baisus sirgaliukas).Idomu kaip izoliuoti tokio amziaus vaikus,jau isivaizduoju lotuliukas.gif doh.gif Tikrai be sansu,nes nei vienas negali likti be prieziuros,tikiu,kad su mokyklinio amziaus vaikais gal ir galima susitarti,bet tik ne su leliukais g.gif
kristiorlov
pas mus jei susirgo vienas tai po poros dienų ir kitas, o galiausiai r mama prisikvėpapus bacilų pradeda čiaudėt thumbup.gif
djoka
Mums labiausiai trigubinasi anksti pavasary, o kitu metu laiku viskas neblogai.
*Svajone*
Pas mane irgi tas pats jei tik vienas susirgo po kelių dienų žiūrėk ir dar du serga doh.gif o be to ir man prasideda sloga,kosulys na vienu žodžiu ir aš atkrentu stipriausiai laikosi tai vyras kažkaip jis aplenkia ligas bigsmile.gif na vis rečiau suserga vyriausias vaikas kažkaip šią žiemą kai sirgdavo broliukai jis nė karto nebuvo net suslogavęs(tfu tfu tfu)gal tikrai viskas priklauso nuo organizmo, kuo vaikas didesnis tuo imunitetas stipresnis čia taip man atrodo thumbup.gif
vaižgantė
Kai mano sūnūs buvo maži, jei vienas susirgo, tai ir kitas, o dabar jie serga laaabai retai (tfu tfu tfu...). O dukra turi tik vieną, ligą, kurią visuomet prižiūriu ir ji bėdos mums nepridaro ax.gif Kartais pagalvoju: kaip gerai, kai vaikai ūgteli ir praeina tas baisusis ligų laikotarpis...
Jurgulė
Ojojojoj sirgom nuo pat balandžio vidurio, vienas kitą pamainydami , va dabar jau mažiausiasis baigia vėjaraupiais (tikiuosi) ligų sezoną uždaryti.
GANA DAUGIAU JOKIŲ LIGŲ. NES NETURIU TAM NEI LAIKO NEI PINIGŲ.
kristinka
kartais buna ir taip doh.gif
Sheshkiux
Dažniausiai ir mes sergam pamainomis verysad.gif
laurinute
Mes jei sergam tai sergam viens pradejo tuoj ir kitas verysad.gif
incia
Pas mus tai nebutinai vienas nuo kito apsikrecia, imuosi visokiu profilaktiniu priemoniu
Vaima
Būna išimčių, kad kuris nors vienas serga, bet dažniusiai panelė ir mažylis kartu doh.gif
Reginiukas
dazniausiai serga abu kartu, vienas kita uzkrecia. bet kai vienas suserga, tada stengiusoi ligai uzbegti uz akiu, ir is kart vartojam daugiau vitamino c, medaus, karsto pieno biggrin.gif
Treja
O kaip gi, būtinai kartu doh.gif
Sniega1
Nors retai sega, bet dazniausia, jei kokia sloga pas viena tai ir kitam po keliu dienu atsiranda
karina
Dažniausiai serga visi, vienas paskui kitą doh.gif
youste
Visada abi suserga, tik maze sunkiau verysad.gif Va ziema pasigavo nuo seses virusiuka - plauciu uzdegima teko gydyti, o didzioji su sirupeliu issigyde. gaila maziukes - penkias dienas penicilina leido, o tada dar tik 3 men. buvo verysad.gif Dabar vel kosti kelinta diena, ciuozim pirmadieni tikrintis - jauciu be antibiotiku neapseisim cray.gif O taip nesinori tokiam mazam leliukui duoti verysad.gif
Babaušiukas
QUOTE(youste @ 2008 04 12, 22:05)
Visada abi suserga, tik maze sunkiau verysad.gif Va ziema pasigavo nuo seses virusiuka - plauciu uzdegima teko gydyti, o didzioji su sirupeliu issigyde. gaila maziukes - penkias dienas penicilina leido, o tada dar tik 3 men. buvo verysad.gif Dabar vel kosti kelinta diena, ciuozim pirmadieni tikrintis - jauciu be antibiotiku neapseisim cray.gif O taip nesinori tokiam mazam leliukui duoti verysad.gif
*

Niu, taip jau būna su tais mažiukais mirksiukas.gif . Didesni beveik visada atsparesni. Kaip jus užjaučiu 4u.gif Man, kai vaikai mažesni būdavo, kiekvienas kostelėjimas jau perverdavo širdį. Sirgdavom ištisai. Būdavom etatiniai poliklinikos lankytojai. Daktarė, mus pamačiusi, už galvos griebdavosi: "Ir vėl jūs?" blink.gif blink.gif blink.gif
Bet rugpjūty pasiskiepijom Pneumo vakcina ir dabar viskas clap.gif assa.gif Sirgimas sumažėjo kokiais 80 proc. sokiai.gif
Lidija
serga kartu, turbūt nebuvo slogos ar kosulio, kurio nepasidalintu g.gif
va ir dabar, pradėjo vienas, į daržęlį nevedu abiejų, nes pas mane dvyniai, po kelių dienų kitas pasigavo, vėl nevedu abiejų ax.gif taip ir atostogaujam doh.gif kažkokia kvaraba prie mūsų prilipo, nes ir man vis jie tuos virusus atiduoda, kad maža nepasirodytų unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.