Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Centras: l/d "Atžalėlė"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Guoda
Mielos mamos,
Gal ką žinote apie lopšelį darželį "Atžalėlė" esantį Kauno centre, Donelaičio gatvėje? Kadangi nepapuolėmė į darželį "Spragtukas", tai užrašiau vaiką į "Atžalėlė", nes mums tinka darželiai tik netoli Kauno centro. Aplinka tai tokia truputį ir skurdoka, bet sutiktas personalas lyg ir mielas...
tenelga
Netoli centro yra Azuoliukas, mes ji lankom atnri metai ir mums labai rolleyes.gif
Nuo pavasario ir savo mazaji ten vesiu smile.gif
Guoda
O kur randasi tas "Azuoliukas" Mums tai nuo rugsejo menesio reiks eiti i darzeli. O visi centro darzeliai perpildyti, tai tik vienoje "Atzaleleje" sake, jog greiciausiai pakliusim ir tai neuztikrintai, o "Spragtuke" pasake, jog nuo rudens nera sansu eiti...
saule
Musu sunus lanko "Atzalele". Jei yra galimybiu - rinkites kita darzeli. O ir personalas nera ten labai mielas (tuo galima isitikinti pasiklausius kas vyksta grupeje uz duru wink.gif ). Teisybe - direktore tokia rami, paprasta, jokiu rinkliavu ar spaudimo teveliams (nebent patys tevai sugalvoja kam nors surinkti pinigelius). Geriausia tikriausiai paciu mazuju - lopselinuku grupe. O siaip, tikrai skurdu ten, tiek is aplinkos, tiek ir is bendravimo su vaikuciais puses wink.gif
Tokie vat musu ispudziai...
bea
Mano sūnus lanko Atžalėlę. Nesiskundžiu, grupė nebloga (nors tikrai didelė, virš 20 vaikų), vaikas per pusmetį ėmė puikiausiai skaičiuoti, pažįsta nemažai raidelių, išmoko rašyti... Nepatinka, kad vaikus retai veda į lauką.
grin
gal kas šviežesnių komentarų parašys? nes man tai turbūt vienintelis darželis tinkamas, nes visur kitur tik nuo 2 m.
saVulka
na kol gyvenom kaune lankem sita darzeli. Man itarimas buvo del to, jog visuose aplinkiniuose centro darzeliuose eiles nerealios, net kalbos nebuvo kad vaika priims. O Atzaleleje - prasau, kad ir nuo siandien galima lankyti. Kas del aukletoju, tai nezinau... Viena nebloga buvo, bet kitos ir seimininkeles - nekokios.... Vaikams nebuvo leidziama daznai zaisti su tam tikrais zaislais, atseit "ten viskas jau sutvarkyta ir nedarykite netvarkos".. Beje maistas tai prastokas ir tikrai jo ten mazai duodavo.. nu man nelabai kaip.......
Soni
mane domina lopšelinė grupė, gal kas žinote nuo kurio laiko priima, kiek vaikučių grupėj, kokios auklėtojos ir t.t.?Būtų įdomu išgirsti šviežesnių žinių, nes apie šitą darželį buvau girdėjus nelabai kaip, ypač kas liečia maistą, bet paskui sakė, kad jis pagerėjo 4u.gif
-Aušrinė-
Mano dukra jau 3ia savaite lanko "atzaleles" lopseline grupe. Kolkas esu patenkinta. Na zinoma ligos jau pradejo kibti, bet esu nuraminta, kad nera tokio darzelio, kur vaikai nesirgtu, nes vis atsiranda mamu, kurios atveda sloguojancius, kosincius, o kartais ir su temperaturom vaikus... ir jie automatiskai uzsikrecia vienas nuo kito...
Maistas ten gana normalus ir porcijos tikrai pakankamos. Ir to ka duoda retas kuris vaikas suvalgo.
aukletojos kiek teko susipazinti, tai labai normalios. Dazniausiai susiduriu kolkas su aukletoja Birute. Senai dirbanti ir labai mokanti su vaikais uzsiimti. Ten ir ratelius ir traukinukus organizuoja. Matosi, kad vaikai ja myli. su kita aukletoja dar neteko susipazinti, bet manau, kad ji irgi visai nieko. Bent jau neatrodo, kad vaikai nenoretu su ja buti rolleyes.gif
rinkliavu ar ten nurodymu jokiu dideliu nera.
Kas menesi tevai savanoriskai po 5lt duoda grupes reikmems - popieriui, piestukams, zaisliuku papildymui ar dar kam nors. Jei kas pageidauja, tai uz kekviena nupirkta daikta yra atsiskaitoma sasiuvinyje ir isegami kviteliai ir tevai gali paziureti kiek surinkta, kas nupirkta.
Jokiu mistiniu "stafkiu" nereikejo moketi. O jei pervedi 2 proc. nuo pajamu, tai labai puiku ( bet neprivaloma)

zodziu kolkas nieko blogo negaliu apie ta lopseli pasakyti
-Aušrinė-
Ir dar...
Jei yra dar kokia mamyte, kuri veda i sida darzeli lopselio grupe savo vaika, tai butu labai malonu cia pabendrauti, pasidalinti bedomis, ispudziais... 4u.gif Kol pratinau, tai susipazinau su dauguma vaikuciu. Visi tokie asmenybes thumbup.gif
Soni
QUOTE(-Aušrinė- @ 2006 04 11, 15:13)
Mano dukra jau 3ia savaite lanko "atzaleles" lopseline grupe. Kolkas esu patenkinta. Na zinoma ligos jau pradejo kibti, bet esu nuraminta, kad nera tokio darzelio, kur vaikai nesirgtu, nes vis atsiranda mamu, kurios atveda sloguojancius, kosincius, o kartais ir su temperaturom vaikus... ir jie automatiskai uzsikrecia vienas nuo kito...
Maistas ten gana normalus ir porcijos tikrai pakankamos. Ir to ka duoda retas kuris vaikas suvalgo.
aukletojos kiek teko susipazinti, tai labai normalios. Dazniausiai susiduriu kolkas su aukletoja Birute. Senai dirbanti ir labai mokanti su vaikais uzsiimti. Ten ir ratelius ir traukinukus organizuoja. Matosi, kad vaikai ja myli. su kita aukletoja dar neteko susipazinti, bet manau, kad ji irgi visai nieko. Bent jau neatrodo, kad vaikai nenoretu su ja buti  rolleyes.gif
rinkliavu ar ten nurodymu jokiu dideliu nera.
Kas menesi tevai savanoriskai po 5lt duoda grupes reikmems - popieriui, piestukams, zaisliuku papildymui ar dar kam nors. Jei kas pageidauja, tai uz kekviena nupirkta daikta yra atsiskaitoma sasiuvinyje ir isegami kviteliai ir tevai gali paziureti kiek surinkta, kas nupirkta.
Jokiu mistiniu "stafkiu" nereikejo moketi. O jei pervedi 2 proc. nuo pajamu, tai labai puiku ( bet neprivaloma)

zodziu kolkas nieko blogo negaliu apie ta lopseli pasakyti
*

noriu paklausti - kiek laiko eilėj laukėt, ar ilgai? Kiek supratau ten priima be jokių "kišenpinigių"?
-Aušrinė-
QUOTE(Soni @ 2006 04 11, 16:45)
noriu paklausti - kiek laiko eilėj laukėt, ar ilgai? Kiek supratau ten priima be jokių "kišenpinigių"?
*

pareiskima parasiau vasario menesy, o pradejau vesti kovo paskutine savaite. eiles kaip ir nebuvo. tiesiog as pati pasirinkau, kad noriu nuo balandzio pradzios pradeti vesti ( biski dar maza atrode o tie pora menesiu tokiam amziuj labai daug ka reiskia). O realiai tai kai parasiau prasyma ji perspejo, kad jei kas atsitiktu ( aukle netiketai pabegtu ar dar kas) galima kad ir nuo sios dienos pradeti lankyti. Oficialiai sako, kad priima nuo 1.5m, bet jokiu problemu nedaro, jei vaikas yra ciut ciut mazesnis pvz nuo metu
Soni
QUOTE(-Aušrinė- @ 2006 04 12, 12:58)
pareiskima parasiau vasario menesy, o pradejau vesti kovo paskutine savaite. eiles kaip ir nebuvo. tiesiog as pati pasirinkau, kad noriu nuo balandzio pradzios pradeti vesti ( biski dar maza atrode o tie pora menesiu tokiam amziuj labai daug ka reiskia). O realiai tai kai parasiau prasyma ji perspejo, kad jei kas atsitiktu ( aukle netiketai pabegtu ar dar kas) galima kad ir nuo sios dienos pradeti lankyti.  Oficialiai sako, kad priima nuo 1.5m, bet jokiu problemu nedaro, jei vaikas yra ciut ciut mazesnis  pvz nuo metu
*

tai labai ačiū už info, o aš jau dabar norėjau bėgt pareiškimą rašyti - reiškia galima dar gerokai palaukti. O kiek grupėj vaikų maždaug būna, ar spėja auklėtoja, juk ji tik su auklyte, aplink tuos mažiukius apšokinėt, juk dauguma tai ten su pampersais dar?kaip dėl pamaitinimo?
-Aušrinė-
QUOTE(Soni @ 2006 04 14, 10:29)
tai labai ačiū už info, o aš jau dabar norėjau bėgt pareiškimą rašyti - reiškia galima dar gerokai palaukti. O kiek grupėj vaikų maždaug būna, ar spėja auklėtoja, juk ji tik su auklyte, aplink tuos mažiukius apšokinėt, juk dauguma tai ten su pampersais dar?kaip dėl pamaitinimo?
*

kiek as maciau, tai daugiausiai buvo 7 vaikai grupeje. Maniske tai tik bando pati valgyti, bet nieko nepavalgo. Tai ja pamaitina. Pampersus pakeicia. Kolektyviai visus sodina ant puoduko. Siaip maniske grieztai atsisakydavo ant puoduko sestis, o va kai pradejo i darzeli eiti, tai po kompanijai sedi. Ir namie nebepriestarauja. Tik ne visada padaro doh.gif
O siaip jau siulyciau jau dabar nesti prasyma, nes paskutiniu metu ciut ne kas diena nauja vaika priima. Grupeje maximaliai gali buto berods 15 ( ar 12) vaiku. Tai zinai ... maza ka... Geriau pasirasyti prasyma, kad nuo kokios nors ten dienos pradesit vesti ir bent jau paciai ramiau
mucka
aš irgi vakar užrašiau sūnų į lopšelio grupę 4u.gif man šitas darželis yra paogiausioj vietoj ax.gif pradėsim lankyt tikriausisi tik kitais metais, nes rudenį bus dar per mažas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(-Aušrinė- @ 2006 04 14, 12:41)
O siaip jau siulyciau jau dabar nesti prasyma, nes paskutiniu metu ciut ne kas diena nauja vaika priima. Grupeje maximaliai gali buto berods 15 ( ar 12) vaiku. Tai zinai ... maza ka... Geriau pasirasyti prasyma, kad nuo kokios nors ten dienos pradesit vesti ir bent jau paciai ramiau
*

lopšelio grupėje 10-12 vaikų, bent taip sakė direktorė 4u.gif
Soni
dar noriu paklausti - kokius dokumentus reikia pristatyti , kai parašai prašymą?
mucka
QUOTE(Soni @ 2006 04 14, 17:34)
dar noriu paklausti - kokius dokumentus reikia pristatyti , kai parašai prašymą?
*

mūsų prašė gimimo liudijimo kopijos (reik turėt ir originalą) 4u.gif daugiau nieko nereikia. Kai pradės eiti reikės gydytojo pažymos.
Soni
QUOTE(mucka @ 2006 04 14, 20:48)
mūsų prašė gimimo liudijimo kopijos (reik turėt ir originalą)  4u.gif  daugiau nieko nereikia. Kai pradės eiti reikės gydytojo pažymos.
*

ačiū už info. Ką čia žinai gal vienoj grupėj būsim...mes irgi galvojam gal kitais metais leisti, nuo 1,5-2 metukų...
mucka
QUOTE(Soni @ 2006 04 15, 18:22)
ačiū už info. Ką čia žinai gal vienoj grupėj būsim...mes irgi galvojam gal kitais metais leisti, nuo 1,5-2 metukų...
*

būtų visai faina turėt kažką pažystamo, kad ir iš virtualiosios erdvės thumbup.gif
-Aušrinė-
as kai parasiau prasyma, tai visiskai nieko nereikejo. tik jau ateinant lankyti atnesem gimimo liudijimo kopija ir pazyma is gydytojos, kad gali lankyti

aga jus tai nuo kitu metu lankysit. O maniske jau dabar lanko... as irgi noriu bent jau is virtualios erdves susirasti tos pacios grupes aukletines mamyte blush2.gif
Nors kita vertus jusiskiai bus tada maziai hihihi.gif , o maniske bus jau dicke assa.gif
beje... as jau turiu zenta thumbup.gif Uzvakar aukletoja supazindino su mano merginos globeju ir simpatija lotuliukas.gif
Opusas
Sveikos mamytes, kazin kaip situacija su eilem yra siandien? jeigu siandien arba ryt uzrasyciau savo mergelka, nuo kada jau galetu pedint i si darzeli? unsure.gif
mucka
QUOTE(Opusas @ 2006 08 22, 10:56)
Sveikos mamytes, kazin kaip situacija su eilem yra siandien? jeigu siandien arba ryt uzrasyciau savo mergelka, nuo kada jau galetu pedint i si darzeli?  unsure.gif
*

aš užrašiau balandį, bet mums vieta atsiras geriausiu atveju nuo sausio sad.gif tad pasirinkom jau kitą lopšelį blush2.gif
Tafi
Aš užrašiau viena diena, o sekancia jau ejom, labai maloni direktore 4u.gif
motinyte
o taij jei mano mažius 1,2m.priimtų kažin g.gif ..man tik kelioms val per dieną kol būsiu paskaitose..ir kurioj jis ten tiksliau vietoj tas darželis?man į paskaitas Gedimino g.tai gal būtų pakeliui ir nereikų auklės samdyt g.gif ..susimąsčiau aš dabar..bet gal per mažas..patarkit mamukai please blush2.gif
mucka
QUOTE(motinyte @ 2006 08 23, 19:27)
o taij jei mano mažius 1,2m.priimtų kažin g.gif ..man tik kelioms val per dieną kol būsiu paskaitose..ir kurioj jis ten tiksliau vietoj tas darželis?man į paskaitas Gedimino g.tai gal būtų pakeliui ir nereikų auklės samdyt g.gif ..susimąsčiau aš dabar..bet gal per mažas..patarkit mamukai please blush2.gif
*

maniškis rugsėji būtų buvęs 1,3 metukų, bet nepriėmė - sakė turi būtinai būt bent pusantrų sad.gif Jei grupės būna nepilnos - priima ir mažesnius, bet šiuo metu viskas pilnai užpildyta sad.gif
Vedėja tikrai maloni smile.gif Tik gal darželio aplinka skurdoka ax.gif
-Aušrinė-
QUOTE(mucka @ 2006 08 23, 20:50)
Vedėja tikrai maloni  smile.gif Tik gal darželio aplinka skurdoka  ax.gif
*

Na kekvienas renkasi pagal save. As asmeniskai ziuriu labiau ne i prabangia aplinka, o i siluma, sklindancia is aukletoju ir vedejos...
motinyte
QUOTE(-Aušrinė- @ 2006 08 26, 16:02)
Na kekvienas renkasi pagal save. As asmeniskai ziuriu labiau ne i prabangia aplinka, o i siluma, sklindancia is aukletoju ir vedejos...
*

taip čia tai tiesa..nereikia tokiems mažiams jokių apartamentų..juk jie dar to nelabai supranta..o jau geriau pavalgęs, mylimas ir t.t.
sweety
Mano mergaiciuke lanko dar tik trecia savaite (Azuoliuko lopseline grupe), bet ir as ir jinai labai patenkintos!!!
Is pradziu graudindavosi, kai palikdavau, bet dabar jau pati eina i grupe ir daro man "Ate" smile.gif
Ir aukletojos man labai patinka ir ta aplinka visai nieko... Dukryte pradejo daug daugiau kalbeti - kol kas esu tikrai labai patenkinta situo darzeliu! thumbup.gif
mucka
QUOTE(-Aušrinė- @ 2006 08 26, 15:02)
*

QUOTE(motinyte @ 2006 08 26, 17:35)
taip čia tai tiesa..nereikia tokiems mažiams jokių apartamentų..juk jie dar to nelabai supranta..o jau geriau pavalgęs, mylimas ir t.t.
*

aš kiemą turėjau omenyje ax.gif nors čia aišku kiekvienas renkas paal save ax.gif ir aš pati mielu noru būčiau čia leidus, jei tik būtų priėmę ax.gif
Katulia

Sveikos mamytes,

Labai noriu isgirsti jusu atsiliepimu apie si darzeli,nes planuoju vesti sunu jau nuo spalio,aisku domina mamyciu atsiliepimai is vyresniu grupes,na tu kur veda nuo triju metuku,nes is direktores pasakojimo supratau kad yra tik viena grupe.
Kiek teko girdeti tai nuo pavasario pasikeitusi direktore ir reikalai sio darziuko pasistumejo i prieki,pagerejo maistas,zodziu viskas tik i gera.

Labai smagu butu isgirsti mamu atsiliepimus.
-Aušrinė-
QUOTE(sweety @ 2006 08 26, 21:59)
Mano mergaiciuke  lanko dar tik trecia savaite (Azuoliuko lopseline grupe), bet ir as ir jinai labai patenkintos!!!
Is pradziu graudindavosi, kai palikdavau, bet dabar jau pati eina i grupe ir daro man "Ate"  smile.gif
Ir aukletojos man labai patinka ir ta aplinka  visai nieko... Dukryte pradejo daug daugiau kalbeti - kol kas esu tikrai labai patenkinta situo darzeliu!  thumbup.gif
*

Fainulia jusu Luka wub.gif
Kartais tenka palaukti kol mano Barbora pavalgo ir padeti jai pavalgyti, tai pastoviai su aukletoja prisijuokiam is jos ciauskejimo lotuliukas.gif
Pvz. aukletoja praso suvalgyti dar nors kasniuka, o ji stojasi ir sako : " Atiaaa"
arba is savo lekstytes istraukusi pomidoriuka kisa kitam vaikui i burna is sako : " Aciu" lotuliukas.gif
sweety
smile.gif smile.gif smile.gif
O kaip Barborytes mamyte, ar patenkinta situo darzeliu??? g.gif
Man labai patinka aukletoja Irena - labai jau faina ir maloni moteris, bunu labai rami, kai jai palieku savo dukryte.
O Barborai kiek laiko? Jei neklystu , tai tokia sviesi garbanota mergaiciuke??? 4u.gif
-Aušrinė-
QUOTE(sweety @ 2006 09 05, 20:51)
smile.gif  smile.gif  smile.gif
O kaip Barborytes mamyte, ar patenkinta situo darzeliu???  g.gif
Man labai patinka aukletoja Irena - labai jau faina ir maloni moteris, bunu labai rami, kai jai palieku savo dukryte.
O Barborai kiek laiko? Jei neklystu , tai tokia sviesi garbanota mergaiciuke???  4u.gif
*

as kolkas labai patenkinta. thumbup.gif
Mano Barborai labiausiai aukletoja Birute patinka. Ji dabar atostogavo ir nuo siandien gryzo. Irena irgi nieko. Prie Indres( tos jaunos, kur pavadavo) nelabai nori iki dabar eiti... matyt jauna dar, neturi patirties ir dar nelabai randa bendra kalba...
Darzeliu mes labai patenkinti. Ligu stipriu nebuvo. Atsipirkom slogytem tik.

Aga ta pati sviesiaplauke garbanora rudaake ax.gif . Jai 1m ir tuoj bus 11 men
gmail
Laba diena mamytės,
šiaip mano mažoji lanko šį darželį. Neesu labai patenkinta jo, bet nebuvo kito pasirinkimo (labai greit reikėjo). Šiaip manau darželį sutvarkyti negali, nes yra nemažai tėvelių, kurie nesusimoka už darželį ir gal šiek tiek reiktų būti aktyvesniam personalui ir atsakingesnem tėveliams.

Tačiau noriu, jūsų visu paprašyti susimęsti ant smėlio vaikams žaisti. Aš iš savu lėšų nupirkau nauja smėlio dėžė, tačiau tuo nepakanka. Visuose smėlio dėžėse truksta švaraus smėlio.

Paremkime savo vaikus, nevisi gali sau leisti duoti daugiau šiek tiek pinigų. Nepagailekite kelių litų.

Šnekėkite su savo auklytėmis ir direktore. Remkite darželį 2% nuo algos meto gale. Tai jums nieko nekainuos.
sweety
Na as tai tikrai uz tai, kad nors kiek atnaujintume darzelio aplinka - pvz, buvo labai gaila, kai viena karta isgirdau, kad aukletoja klausia kazkurios mamos, ar neturi nereikalingo ciuzinuko, nes tie kurie lopselio "azuoliukas" grupej , tai sake, dar nuo jo atsidarymo laiku nekeisti...ne kas... unsure.gif
Mes atvezem ciuzinuka...bet tai tik i veina lovyte... tai tikrai, jei atsiras daugiau norinciu prisideti mamyciu, tai sprendziam kazka!!!! Juk ir mums pacioms smagiau, jei vaikuciu salygos nors kiek pageres, ar ne???
gmail
Galetume ir aktyviau
-Aušrinė-
Tokiems dalykams, kaip aplinka, inventorius ir tt.. darzelis gauna lesu is svietimo. O kaip su tais pinigais susitvarko, tai cia kekvieno asmeninis reikalas.
Kas menesi aukletojai duodu po 5lt darzelio reikmems, is kuriu jie ir perka tai zaislus, tai smeli tai dar ka nors
Abu su vyru pervedam po 2 proc. nuo savo algos
uz darzeli kazkaip nemaciau, kad kas nors nesumoketu unsure.gif
beje.. tik po puses metu lankymo suzinojau , kad yra toks sasiuvinukas, kur reikia pasirasyti, kada susimokejei uz darzeli. Tai gal is to sasiuvinuko sprendziate, kad daug kas nesusimoka ?
nors nezinau
man aukletojos tokiais dalykais nesiskunde...
ir kiek maciau teveliu, tai nei vienas nebuvo panasus i toki...
sweety
Ausrine, o ka ten reikia padaryt, kad tuos 2 proc. paskirt darzeliui? Kokios nors pazymos reik??
Soni
o kiek lopšelio grupėj vaikučių? mes savo mažiuką jau užrašėm, planuojam nuo kitų metų rugsėjo leist, bus 1 m. 10 mėn.
-Aušrinė-
QUOTE(sweety @ 2006 09 19, 14:34)
Ausrine, o ka ten reikia padaryt, kad tuos 2 proc. paskirt darzeliui? Kokios nors pazymos reik??
*

Deklaruojant pajamas yra dar viena papildoma forma, kuria uzpildzius savo 2 proc. pervedi kam nori. Jei tos formos isvis nepildai, tada jie atitenka valstybei ir ji juos naudoja kaip nori ...
http://www.vmi.lt/formos/pdf/FR0512p.pdf
tik nezinau ar juos galima pervesti betkada ar tik iki geguzes 1os
gmail
uuuuupsss
tai bent papuoliau, suprantu, kad darželis gražiai atrodo. Iš švetimo jie tikrai daug gauna. O už 5lt/mėn galima ir langus pakeisti g.gif
tragedija tai ne darželis, o tėveliai. Kai šnekėjau su direktorė, tai kaip supratau jie gavo nepilnus 2000 lt iš tu 2% tai reiškė, kad pervedė tik apie 10 tėvelių su minimalių atlyginimų, tai bent aktyvumas. O, taigi tau tai nieko nekainuoja. O, kas liečia nemoku tėvelių (šnekėjau vėl gi su direktorė).... tai brangieji neapsiribokitės vien savo grupelė.
šiaip ieškau kitą darželį, kur tėveliai būtų supratingesni ir aktyvesni, nes čia tai pravalas... 4u.gif sorry mergytės

O, kitiems kas ieško darželį, siūlau šį darželį apeiti.
sweety
Nu gmail, pravalas ne pravalas, bet tau ziuriu lengviausiai sekasi tik ant visu pavaryt g.gif
Taigi paziurek, kiek cia tu mamu sitam forume - keletas... ne visos gi gal naudojasi internetu, negalima is to spresti apie bendra aktyvuma...
Idomu, ar tavo pacios aktyvumas reiskiasi tik cia?
4u.gif
Soni
QUOTE(gmail @ 2006 09 21, 07:26)
uuuuupsss
tai bent papuoliau, suprantu, kad darželis gražiai atrodo. Iš švetimo jie tikrai daug gauna. O už 5lt/mėn galima ir langus pakeisti g.gif
tragedija tai ne darželis, o tėveliai. Kai šnekėjau su direktorė, tai kaip supratau jie gavo nepilnus 2000 lt iš tu 2% tai reiškė, kad pervedė tik apie 10 tėvelių su minimalių atlyginimų, tai bent aktyvumas. O, taigi tau tai nieko nekainuoja. O, kas liečia nemoku tėvelių (šnekėjau vėl gi su direktorė).... tai brangieji neapsiribokitės vien savo grupelė.
šiaip ieškau kitą darželį, kur tėveliai būtų supratingesni ir aktyvesni, nes čia tai pravalas... 4u.gif sorry mergytės

*

įdomi nuomonė, tik kai rasit darželį, kur tėveliai supratingesni ir aktyvesni, prašom informuoti, nedelsiant ten bėgsim.I š patirties galiu pasakyti - visur ir visada atsiras tėvų, norinčių padėti ir tėvų, kurie įžvelgia tik blogus kėslus. Kartais tėvai gatavi gerklę perkąsti, jei jų paprašysi 5 Lt naujametinei dovanėlei vaikui, atrodo asmeniškai sau prašytum ( patirties tikrai turiu, buvau 4 metus tėvų komitete).
gmail
ooooo šiek tiek aštriau pasakai, tai iš karto atsiranda bendraujančiu biggrin.gif thumbup.gif

mano aktyvumas pripažistu tik pradiniai stadijoj, nes maniške tik 2 mėnesius lanko darželį. aš, kaip jau minėjau, daviau pinigus naujai mediniai smėlio dėžei... tikiuosius ant smėlio visi tėveliai susimes. aš manau, kad visi turėtų prisidėti prie darželio gražinimo ir nežiūreti, kad ...vienas va ir 5 lt nedavė, o kodėl aš turiu daugiau duoti... manau galima pagal savo galimybės kažkaip remti darželį.
Tafi
Šio darželio aplinka tikrai skurdi, bet vat auklėtojos papuolė geros, malonios, vaikui patiko. Pati esu kalbėjusi su auklėtojom dėl to pačio smėlio, smėlio dėžės pakankamai normalios, bet vat smėlio nerasta, vaikai kapsto žeme. Klausiau kodėl tėvai nesimeta, nes juk tai jų vaikai lanko, tad auklėtojos ir sake, kad tėvai kurie veda į savaitinę grupę tuo visai nesirūpina, yra dag nemokančių laiku už darželį, po 5 lt lyg surenka, bet vat net ant wc popieriaus neduoda pinigų, o ne kieno kito, o mūsų vaikams subines valo. Auklėtojos dažnai moka iš savų ir perka. Juk tai nedaug kainuoja. Plius tėvai, tikrai mačiau tokių, kad o jo joi, ateina pasiimti vaiko nematę visą savaitę ir iškart rėkia, kodel rubus issimurzinai, svariu neliko ir pan, arba eik nes isspirsiu pro duris. Tad tėvelių kategorija gana plati.
Gaila tų vaikiukų kurie priversti būti nuo pirmadienio iki penktadienio, bet taip iseina kad ir siaip laikais reikia tokiu grupiu. Gerai, kad bent jau aukletojos tikrai saunios, jaunos, malonios. Plius direktore tikrai sauni moteris.Lankem si darzeli mazai, bet vaikui labai patiko
-Aušrinė-
QUOTE(gmail @ 2006 09 21, 07:26)
uuuuupsss

*

Langams susideti jie tikrai pakankamai gauna is svietimo - pasidomejau. O po 5lt/men nuo kekvieno vaiko ( kadangi grupeje 15 sarasiniu vaiku, tai gaunasi 75lt/men nuo grupes) jie atnaujineja zaislus, grupes inventoriu ir panasiai ... siaip gi ne kas menesi reikia juos naujinti, tai protingai juos naudojant tikrai ju turetu uztekti... juolab, kad nemazai zaislu vaikai atnesa is namu ax.gif
toliau ... po kazkur 10-15lt per menesi mes mokame uz mokymo priemones. Kiek man aiskino i tai ieina ir tuoletiniai popieriai visokie ir viskas. Taigi aukletojom tikrai nereikia uz savus pinigus to gerio pirkti . Viskas yra perkama centralizuotai.
Na siaip jau patikrinti tikrai niekas negali kiek kas perveda tuos 2 proc. Bet bent jau 3 zmones tai as garantuotai zinau .. ir tikrai ne su minimaliais atlyginimais rolleyes.gif .. taigi nereikia pasakoti pasaku...
aukletojos apie smeli man buvo uzsimine.. tiksliau paklause ar neturiu kur gauti smelio. Na bet as miesto vaikas tai tikrai neturiu. Tai pasiuliau surinkti is teveliu pinigu ir nupirkti to smelio. Bet po savaites, kai paklausiau ju ka jie nusprende, tai aukletoja pasake, kad vieni teveliai turejo pas save namie smelio ir su priekaba atveze ir pripyle.
Zodziu kekvienas padeda kaip gali..
O tu pasiliekanciu savaitemis vaiku yra vienetai sitam darzelyje...
paziu maziausiu grupeje iki rugsejo buvo 1-2 vaikai, kurie dabar berods isejo i didesniuju grupe. O be to tie vaikai nepasilieka nuo pirmadienio iki penktadienio... Jie pasilieka po 1 - 2 naktis per savaite... nes teveliai dirba pamainini darba.

zodziu... pastebejau, kad kaikas megsta labai sutirstinti spalvas...
nemanau, kad kiti darzeliai bus tamstai tinkami... gal nesivarginkit, ir ieskokit aukles... tada tikrai viskas bus pagal jus... gal hihihi.gif
gmail
QUOTE(-Aušrinė- @ 2006 09 21, 21:05)
Langams susideti jie tikrai pakankamai gauna is svietimo - pasidomejau. O po 5lt/men nuo kekvieno vaiko ( kadangi grupeje 15 sarasiniu vaiku, tai gaunasi 75lt/men nuo grupes) jie atnaujineja zaislus, grupes inventoriu ir panasiai ... siaip gi ne kas menesi reikia juos naujinti, tai protingai juos naudojant tikrai ju turetu uztekti... juolab, kad nemazai zaislu vaikai atnesa is namu  ax.gif
toliau ... po kazkur 10-15lt per menesi mes mokame uz mokymo priemones. Kiek man aiskino i tai ieina ir tuoletiniai popieriai visokie ir viskas. Taigi aukletojom tikrai nereikia uz savus pinigus to gerio pirkti . Viskas yra perkama centralizuotai.
Na siaip jau patikrinti tikrai niekas negali kiek kas perveda tuos 2 proc. Bet bent jau 3 zmones tai as garantuotai zinau .. ir tikrai ne su minimaliais atlyginimais  rolleyes.gif .. taigi nereikia pasakoti pasaku...
aukletojos apie smeli man buvo uzsimine.. tiksliau paklause ar neturiu kur gauti smelio. Na bet as miesto vaikas tai tikrai neturiu. Tai pasiuliau surinkti is teveliu pinigu ir nupirkti to smelio. Bet po savaites, kai paklausiau ju ka jie nusprende, tai aukletoja pasake, kad vieni teveliai turejo pas save namie smelio ir su priekaba atveze ir pripyle.
Zodziu kekvienas padeda kaip gali..
O tu pasiliekanciu savaitemis vaiku yra vienetai sitam darzelyje...
paziu maziausiu grupeje iki rugsejo buvo 1-2 vaikai, kurie dabar berods isejo i didesniuju grupe. O be to tie vaikai nepasilieka nuo pirmadienio iki penktadienio... Jie pasilieka po 1 - 2 naktis per savaite... nes teveliai dirba pamainini darba.
zodziu... pastebejau, kad kaikas megsta labai sutirstinti spalvas...
nemanau, kad kiti darzeliai bus tamstai tinkami... gal nesivarginkit, ir ieskokit aukles... tada tikrai viskas bus pagal jus... gal hihihi.gif
*

gerai moki pasijuokti sveikinu, aš neprieš.

kaip sakant, žmones reikia kartais pakasyti, kad jie pradėtų šnekėti. šiaip šiuo darželio esu nepatenkinta ir tam yra nevisai tuos priežastis, kurios išvardintos tiesa dėl aukliu tai manau jaunas ir geros. O, dėl savaitinių vaikučių tai bent per vasarą jų pasilikdavo apie 10 ir iki penktadienio. Rytais ateidavau kai jie dar miegodavo.
Bet čia netiek svarbu...
šiaip juokinga pasižiūrėti kaip sujūdėjo ši tema, po to kai šiek tiek aštriau ir daug kam nepatiko kaip pasisakiau.. Mamytės nepulkytė dabar manes ir nesakykytė, kad viskas ten gerai (sutinku, kad kitur irgi yra savu bėdu).
Bet norėjau, kad tik kažkaip pritraukti daugiau žmoniu. O, šiaip nemėgstų aš tu pašnekesiu, geriau jau daryti... atia mamytės, kurioms viskas gerai
Soni
QUOTE(gmail @ 2006 09 22, 14:09)
gerai moki pasijuokti sveikinu, aš neprieš.

kaip sakant, žmones reikia kartais pakasyti, kad jie pradėtų šnekėti. šiaip šiuo darželio esu nepatenkinta ir tam yra nevisai tuos priežastis, kurios išvardintos tiesa dėl aukliu tai manau jaunas ir geros. O, dėl savaitinių vaikučių tai bent per vasarą jų pasilikdavo apie 10 ir iki penktadienio. Rytais ateidavau kai jie dar miegodavo.
Bet čia netiek svarbu...
šiaip juokinga pasižiūrėti kaip sujūdėjo ši tema, po to kai šiek tiek aštriau ir daug kam nepatiko kaip pasisakiau.. Mamytės nepulkytė dabar manes ir nesakykytė, kad viskas ten gerai (sutinku, kad kitur irgi yra savu bėdu).
Bet norėjau, kad tik kažkaip pritraukti daugiau žmoniu. O, šiaip nemėgstų aš tu pašnekesiu, geriau jau daryti... atia mamytės, kurioms viskas gerai
*

nesuprantu kas čia iš ko juokiasi g.gif
sweety
Rebiata, davaite zit druzna! blush2.gif
Soni
QUOTE(sweety @ 2006 09 22, 21:22)
Rebiata, davaite zit druzna!  blush2.gif
*

drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.