Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Moterys nedelskite
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
dzhina
Pritariu, bet siandien turi viena partneri, o ryt, poryt ar kai tau bus 30 gal turesi du, ar atvirksciai, tavo partneris gali tureti du, nes del NIEKO gyvenime negali buti garantuotas...o kaip tada...negi nagus grausies kad tada nepasiskiepyjai...
Gaila, kad as jau negaliu pasiskiepyti, nes man jau virs 30...
Nepykit uz nuomone... cool.gif
jurguciuke 2
Idomu g.gif . Kazkaip su tokia informacija nebuvau sudurusi. O jeigu 26 ir daugiau, tai skiepai jau neveiksmingi unsure.gif
Verseckiukai
man daktaras sake kad iki 26metu, skiepas veiksmingas 5metus, o poto vel skiepitis.... nezinau ar verta savo organizma nuodyti visokiu vakcinu.... o be sios vakcinos dar kiek ju visokiu yra.... ir zinok kad nori
mama_gulbe
QUOTE(Verseckiukai @ 2007 05 29, 09:25)
man daktaras sake kad iki 26metu, skiepas veiksmingas 5metus, o poto vel skiepitis.... nezinau ar verta savo organizma nuodyti visokiu vakcinu.... o be sios vakcinos dar kiek ju visokiu yra.... ir zinok kad nori
*

esu skaiciusi straipsni sia tema, skiepai tinka tik iki 26, bet efektyviausias jis tada kai paskiepijama dar lytinio gvenimo nepradejus paaugle
vienu zodziu trumpai, tai reik skiepytis vos ne 12-15 metu kad ateity butu tai veiksminga

bet is esmes esu skeptiskai pries sia vakcina nusiteikus, cia gi ne nuo gripo skiepai, kuriais pasiskiepijus vistiek sergi doh.gif
Verseckiukai
doctor.gif
Minute
Man tai kažkaip atrodo, kad tos vakcinos nelabai ir reikalingos, tuo labiau, kad būnant 15-16 apie tai tikrai nesusimąstai, o 30 jau neskiepina. Tačiau, gal kam nors tai ir padės, kiekvienas turi apsispręsti pats.
juliukas888
sveikos panos noriu pasakyt kad irgi turejau zaizdele iki pastojimo bet su vaistais pridegino.paskuj kai pagimdziau vel atsirado zaizda tai kai vaikui buvo 9men.padare onkocitologini ir buvo jau CIN 2 lb issigandau verkiau nes pamaniau kad vezys,bet gyd.nuramino padare man ta vadinama konizacija,bet po jos sake sunku vaikeli isnesiot maximum 5-7men.gal kas girdejo ar tai tiesa,nes planuoju 2 vaikeli tai bijau rizikuot?gal dar kas susidure su sia problema? g.gif

ojojoi
QUOTE(juliukas888 @ 2007 06 06, 20:25)
sveikos panos noriu pasakyt kad irgi turejau zaizdele iki pastojimo bet su vaistais pridegino.paskuj kai pagimdziau vel atsirado zaizda tai kai vaikui buvo 9men.padare onkocitologini ir buvo jau CIN 2 lb issigandau verkiau nes pamaniau kad vezys,bet gyd.nuramino padare man ta vadinama konizacija,bet po jos sake sunku vaikeli isnesiot maximum 5-7men.gal kas girdejo ar tai tiesa,nes planuoju 2 vaikeli tai bijau rizikuot?gal dar kas susidure su sia problema? g.gif
*

Tai gerai, kad iskarto konizacija dare, o del pastojimo ir mano gydytoja sake, kad gali buti sunkiau isnesioti, bet cia kitos ir be to sunkiai isnesioja, tik negalima 6 men po proceduros pastoti, pries tai pasidaryk dar onkocitologini tyrima.
Simpatiaska
*

O as kaip suprantu CIN 2 ..tai jau rodo odos pakitimus....tai visai negerai....
Ar as neteisi blush2.gif
Nenoriu gasdinti nes ir pati dar laukiu rezultatu

rensyte
*

Na taip isejo, kad man metai iki pastojimo buvo atlikta gimdos kaklelio konizacija. Nestumo pabaiga buvo gana sunki, kadangi pirma diena dekretiniu atostogu atsiduriau ligonineje del gresiancio prieslaikinio gimdymo. Beveik du su puse menesio pragulejau lovoje - jokiu fiziniu darbu,jokiu pasivaiksciojimu, maista tik pasisildydavau mikrobangineje. Turejau gimdyti sausio 17 d., bet vaikelis gime sausio 2 d.
Po konizacijos sutrumpeja gimdos kaklelis ir jis gerokai silpnesnis, todel ir sunku vaikeli isnesioti.
agule
na as taip pat buvau pas gydytoja ir man pasake kad yra aizdele, paeme tepineli, ir sake kad reiks tikrintis kiekvienais metais. dabar dar laukiu atsakymo bet labai jau neramu. pries gimdyma viskas buvo lyg ir gerai
future
Laba,

Visai netycia radau sia tema, paskaiciau ir susimasciau, kad ir man reiktu pasitikrinti, kadangi po pirmo nestumo nebuvau beveik 4 metus, o antrakart pastojus irgi nieks netikrino. Pasiskambinau gydytojai ir kita diena jau buvau pas ja. Ir kagi, pas mane rado didele zaizda, iskart padare kolposkopija ir siandien skambina gydytojos sesele ir sako, kad tepinelis blogas, reik vel pas gydytoja verysad.gif Jauciau, kad bus kazkas negerai, nes gydytoja kol neapziurejo buvo tokia linksma, juokavo, o kai tik paziurejo, sypsena is veido tik dingo, visa surimtejo. Blyn, rytoj vaziuoju ilsetis prie juros, o nuotaikos nera visai. Gydytoja minejo, kad reiks dar viena tyrima daryti, tik nepasake koki, nes atseit po kolposkopijos jo iskart negalima daryti, galima daryti tik po savaites. Gal kas zinot koki tyrima man dar gali daryti?
liniuke133
nesuprantu ar as pas bloga gydytoja papuoliau ar kaip. kai nuejau pasitikrinti po antro leliuko ginekologe pasake, kad pas mane yra zaizdele ir viskas.. jokiu tyrimu, jokiu vaistu, o kai sia temele pasiskaiciau tai ir persigandau. gal reik privaciai eit.
Carmella
baisus padetis - buvau pas gydytoja, kaip ir priklauso, bet niekas net nepaeme jokio tepinelio, apskritai jokiu komentaru... Tik "papleksnojo" per peti ir pasake "sekemes gyvenant"... Kaip dabar zinoti ar nieko blogo pas mane ten nera?? Gal kas Vilniuje zinote kokia gera ginekologe, nes baisingai bijau, kad nieko blogo nebutu, nes su tokia prieziura, kokia yra pas mane, tai... Dekosiu smile.gif
future
Jeigu norite privaciai, tai nebloga gydytoja dirba Kardiolitoje, Laisves pr., bet nepigiai kainuoja. Bet man patinka dar, kad gali patekti ta pacia diena ir viskas greit praeina, nereikia laukti eileje, o jei tyrimas blogas tai ir i namus paskambina.
mama_gulbe
QUOTE(future @ 2007 06 26, 13:50)
Jeigu norite privaciai, tai nebloga gydytoja dirba Kardiolitoje, Laisves pr., bet nepigiai kainuoja. Bet man patinka dar, kad gali patekti ta pacia diena ir viskas greit praeina, nereikia laukti eileje, o jei tyrimas blogas tai ir i namus paskambina.
*

as ir einu i privatu, Medicinos stebuklas pas Miklaseviciene
nei brangu nei pigu pas ja, nezinau gal normaliai

bet va vis neturiu kada apsilankyti pas ja doh.gif reiks nueit, nes man ir zaizdele rado, dariausi ZPV ir tipacija, ZPV tai rado, bet del tipacijos aciu dievui neigiami atsakymai, tai nezinau ar cia dziaugtis ar ne
reiks nueit ir istikint, nes antram leliui noriu but pasiruosus
liniuke133
o kur gera gydytoja rasti Kaune? unsure.gif
saturno_sesely
sveikos, man uz pusantro men bus 21. kai tapau nescia, apsilankiau pas privacia gydytoja, ji sake kad turiu zaizdele kaklelyje (nors as dar negimdziusi, cia mano pirmas nestumas), ir kad turiu ZPV... tik kitam pavidale 4u.gif na jei suprantat ka turiu omeny. sake gal tai savaime praeis tai galiu nesijaudint.
ar sitie du dalykai gali kaip nors paankstinti gimdos kaklelio vezi ar ji sukelti, kas zinot? virusas tas pats, tik kad pasireiskimo budas kitas nei vezio.
Simpatiaska
QUOTE(saturno_sesely @ 2007 06 29, 09:33)
sveikos, man uz pusantro men bus 21. kai tapau nescia, apsilankiau pas privacia gydytoja, ji sake kad turiu zaizdele kaklelyje (nors as dar negimdziusi, cia mano pirmas nestumas), ir kad turiu ZPV... tik kitam pavidale  4u.gif na jei suprantat ka turiu omeny. sake gal tai savaime praeis tai galiu nesijaudint.
ar sitie du dalykai gali kaip nors paankstinti gimdos kaklelio vezi ar ji sukelti, kas zinot? virusas tas pats, tik kad pasireiskimo budas kitas nei vezio.
*

O kas tai ZPV???? g.gif verysad.gif
Board
Žmogaus papiloma virusas.
Jis yra vienas iš didesnės rizikos faktorių.
Pumpurėlis
Kadangi pati neseniai tyriausi ir domėjausi, gal atsakysiu į keleto ankstesnių komentarų klausimus. Žaizdelė kaklelyje būna nuo gimimo, ji atsiranda ne visai tinkamai formuojantis epiteliui gimdos kaklelio srityje. Taip kad gimdžiusi moteris ar ne, nėra skirtumo, žaizdelė gali būti. Ją stebint ir tiriant reguliariai, bėdos išvengiama. Kolposkopiją pataria daryti kas pusę metų, onkocitologinį tyrimą - kartą metuose. Tokiu dažnumu tiriantis vėžio formavimasis būtų laiku aptinkamas ir gydomas (žaizdelė operuojama). ŽPV yra vienas iš galimų vėžio sukėlėjų. Jis plinta lytiniu keliu. Jei su partneriu esate vienas kitam pirmi ir paskutiniai, ŽPV neturėsite.
Dėl skiepo medikai nesutaria. Kai kas tvirtina, kad pasiskiepijus, apsauga nėra šimtaprocentinė. Be to, skiepytis reikėtų jauname amžiuje (berods iki 26 m.).
saturno_sesely
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 07 18, 22:52)

Dėl skiepo medikai nesutaria. Kai kas tvirtina, kad pasiskiepijus, apsauga nėra šimtaprocentinė. Be to, skiepytis reikėtų jauname amžiuje (berods iki 26 m.).
*

o jei jau turi ZPV tai nebera prasmes skiepytis? o gal tai nuo vezio apsaugotu?
Pumpurėlis
QUOTE(saturno_sesely @ 2007 07 18, 23:34)
o jei jau turi ZPV tai nebera prasmes skiepytis? o gal tai nuo vezio apsaugotu?
*

Šito nežinau. Spėju kad nėra prasmės, nes kaip suprantu, skiepijama būtent nuo ŽPV. Bet galiu ir klysti, geriausia pasitarti su medikais cool.gif
mama_gulbe
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 07 19, 01:09)
Šito nežinau. Spėju kad nėra prasmės, nes kaip suprantu, skiepijama būtent nuo ŽPV. Bet galiu ir klysti, geriausia pasitarti su medikais  cool.gif
*

vieni sako taip kiti kitaip
tie kas parduoda skiepa - sako skiepykis ir bus lengviau kovoti su zpv bet mano ginekologe sake, kad kartas tas zpv pats pranyksta kai stiprus imunitetas ir organizmas ji pats sunaikina, tik nezinau kiek tame tiesos ax.gif g.gif
nikola
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 07 19, 09:16)
vieni sako taip kiti kitaip
tie kas parduoda skiepa - sako skiepykis ir bus lengviau kovoti su zpv bet mano ginekologe sake, kad kartas tas zpv pats pranyksta kai stiprus imunitetas ir organizmas ji pats sunaikina, tik nezinau kiek tame tiesos  ax.gif  g.gif
*

niekur jis ne praniksta, pas vienus jis pasireiskia kai nusilpsta imunitetas, pas kitus miega visa laika.... ZPV turiu labai labai daug zmoniu, kai kurie net nezino apie jo turejima, nes jis miego busenoi.
mama_gulbe
QUOTE(nikola @ 2007 07 19, 12:07)
niekur jis ne praniksta, pas vienus jis pasireiskia kai nusilpsta imunitetas, pas kitus miega visa laika.... ZPV turiu labai labai daug zmoniu, kai kurie net nezino apie jo turejima, nes jis miego busenoi.
*

nu tai ko gero taip
kai stiprus imunitetas,tai organizmas ji pats tada ir uzmigdo, o kai nusilpsta tai ir islenda visos blogybes g.gif
Lašelis Liūdnas
mega_shok.gif o mane gydytoja įtikinėjo, kad tikrai nėra jokio reikalo daryt tą tyrymą be 30 metų blink.gif dukriukui jau 11 mėn! Artimiausiu metu lėksių į polikliniką - juk taip pat turiu žaizdelę unsure.gif
saturno_sesely
aciu uz atsakymus smile.gif
Awriuke
blink.gif blink.gif blink.gif nu prisiskaiciau as cia visokiu bajsybiu apie ta kaklelio vezi,man irgi cia UK sake darys tyrima po gimdymo,ir apie vakcina kalbejo akusere,kuri beje cia moterims yra nemokama g.gif idomu ar skiepytu UK moteris,jei ji nebutu veiksminga g.gif g.gif
Ryto@Rasa
O ar žinote, kad po konizacijos kitąkart gimdyti bus žymiai sudėtingiau? Aš jau tą patyriau. Kitas gimdymas buvo sunkus, nes neatsidarinėjo kaklelis per konizacijos randą. Vos dukrytė neužduso... Nors buvo dar neišnešiota iki galo, smulkutė.... Tai kišo akušerė rankas ir jų pagalba plėtė kaklelį.... Ojoj, kaip skaudėjo.... niekam to nelinkėčiau. Aišku, galėjau prašyti epidūrinio nuskausminimo, bet....ar aš žinojau, kad taip bus?
rensyte
QUOTE(Awriuke @ 2007 08 09, 07:35)
blink.gif  blink.gif  blink.gif nu prisiskaiciau as cia visokiu bajsybiu apie ta kaklelio vezi,man irgi cia UK sake darys tyrima po gimdymo,ir apie vakcina kalbejo akusere,kuri beje cia moterims yra nemokama g.gif idomu ar skiepytu UK moteris,jei ji nebutu veiksminga g.gif  g.gif
*

Na galiu pasakyti, kad po konizacijos gimdymas gali buti ivairus: tiek sudetingas - kai neatsidarineja gimdos kaklelis, tiek greitas - kai kaklelis staigiai atsidaro. Pati esu po konizacijos ir gimdziau s.m. sausio men. ir viskas labai staiga ivyko (pirmas vaikas, o po 2 valandu jau buvau pagimdziusi).
wetta
na as nebesuprantu ,kodel mano ginekologe sake kad man nereik sio tyrimo daryt po apziuros, man 26 ,esu pagimdziusi pries du metus.ir dar forume buvau uzdavusi ginekologei klausima ar is apziuros ginekologe gali pasakyt ar reik ar nereik to tyrimo,tai ji parase kad jei jokiu ten pakitimu nesimato tai nereik.va as ir nebezinau ar joms tiket.
zmonelyte
Kas del vakcinos, tai is mediku girdejau, kad si vakcina dar nistirta, kaip tai atsilieps po 10 metu - nieks nezino. Juk zmogui suleidzia tos ligos sukelejus siaip ar taip. Manau, kad nereiktu pasiduo reklamai. O pasitikrinti visada reikia. Sekmes visoms!
KYM
QUOTE(mamalora @ 2007 08 17, 09:38)
O ar žinote, kad po konizacijos kitąkart gimdyti bus žymiai sudėtingiau? Aš jau tą patyriau. Kitas gimdymas buvo sunkus, nes neatsidarinėjo kaklelis per konizacijos randą.
*

blink.gif turiu vieną dukrytę, o norėtųsi ir dar vaikiukų.. bet kažkaip tokių pasunkinimų nesinorėtų.. o ten tokią didelę žaizdą padaro, kad net gimdymą įtakoja?? g.gif blink.gif

QUOTE(rensyte @ 2007 08 20, 15:20)
Na galiu pasakyti, kad po konizacijos gimdymas gali buti ivairus: tiek sudetingas - kai neatsidarineja gimdos kaklelis, tiek greitas - kai kaklelis staigiai atsidaro.
*

galima būtų plačiau paaiškinti? kaip randas gali įtakoti greitesnį kaklelio atsidarymą? g.gif kad lėtina, tai dar suprantu..

QUOTE(jovitajovita @ 2007 08 22, 15:49)
Kas del vakcinos, tai is mediku girdejau, kad si vakcina dar nistirta, kaip tai atsilieps po 10 metu - nieks nezino.
*

man tą patį gydytoja, pas kurią gimdžiau sakė.. ir kad apskritai Amerikoj negimdžiusias, netgi labai jaunas mergaites vakcinuoja.. nes gimdžiusiom jau per vėlu ir vakcina neveikia.. g.gif
Ryto@Rasa
na, įsivaizduok. Konizacija-tai lazeriu truputį patrumpina gimdos kaklelį, nes nupjauna žaizdą. Ir lieka randas. man operavo po 2 vaikiuko (nuo gimimo praėjus 2 metams). Trečią vaikiuką gimdžiau dar po 1,5 metų. Buvo baisu. o dar ir mano gydytoja išbarė, kad nulėkiau tą žaizdą tvarkyti į onkologinį. Sako, aš niekam konizacijos nesiūlau, kurios nori gimdyti...kurios nori turėti dar vaikų. O šiaip gimdos kaklelio žaizdos gydomos ir ne chirurginiu būdu, vaistais.

Ir nepasiduokit reklamai. 4u.gif
KYM
QUOTE(mamalora @ 2007 08 25, 02:25)
na, įsivaizduok.
*

aš kaip tik planavau važiuoti į onkologinį apžiūrai.. sako ten mikroskopas yra.. jau pradedu bijoti.. nes tokios operacijos nenoriu.. bent kol vaikiukų daugiau nėra.. doh.gif
Treciadiene
Norėčiau patikslinti. Gimdos kaklelio žaizdelių gydymas priklauso nuo stadijos, t.y. kokio laipsnio pakitimai nustatomi. Jeigu tai tik CIN1, tada dažniausiai skiriamos žvakutės, o kai nustatomas CIN2 arba CIN3 belieka operacija... man pačiai labai netikėtai nustatė CIN3 (tai paskutinė priešvėžinė stadija) lyg to dar būtų maža, nepasisekė operacija, teko ją kartoti. Kol kas neaišku ar pasiseke antra.
Mane ilgai gydė žvakutėmis, kol nepakeičiau ginekologės, kuri vis kartodavo, kad labai negraži žaizdelė...
Kirocka
koks, siaubas... net ir nezinaojau. privertet susimastyt verysad.gif
luju
Sveikos,
noriu nuraminti,kad ir po konizacijos galima gimdyti vaikelius,pačiai yra daryta,irgi kllausė ar daugiau nesiruošiu vaikų žiūrėti,sakiau,kad ne.Dabar jau galvoju kitaip ir klausiau gydytojos dėl to,daktaė sakė "baikit juokus ,tik pirmyn..".turbūt tai priklauso ir nuo pačios žaizdelės,gal g.gif
Miegaliuke S
pasitikrinau
Belle Du Jour
na mano istorija irgi panasi..laukiu dabar tyrimu rezultatu.. sad.gif atejaupas gydytoja kazkr po 6meesiu po gimdymo,rado zaizdele(anksciau pas mane jos nebuvo),paime onkocitologini,o dabar laukiu atsakymo..kazkaip bijau..nezinomybe tokia sad.gif
**dita**
o ar yra kokiie pozymiai tos infekcijos ir tos ligos?
Emama
Eina sau, man irgi rado zaizdele, bet vienas ginekologas sake kad reiks prideginti, paskui nuejau pas kita, tai sake siais laikais nbedegina, israse zvakuciu, ir sake reikia stebeti, kad nesupiktybetu, nes tada - operacija. Siaip gyveu UK, cia medicina tai nors pasikark, nenoriu eiti cia tirtis, o kai buvau LT negalejau atlikti ZPV nes kraujavau visa laika ir man sake kad tyrimas yra netikslingas. per Kaledas vel griztu namo ir tikrai pasidarysiu ta tyrima. Jei neigiamas pasiskiepysiu. Sako, kad skiepas visam gyvenimui apsaugo nuo gimdos kaklelio vezio. Nors ir brangu - sveikata svarbiau uz viska
Ponia_Banginienė
Man tai 1999 metais rado žaizdele.Ir ilgai nelaukiant ją pridegino,tada apie vakus dar net negalvojau.Po antrosios gimimo sugalvojau isidėti "Mirena" tai irgi darė tyrimą dėl vėžio,kadangi į amžiaus grupę, kur daroma nemokamai neieinu(per jauna) tai teko dar ir susimokėti.Na ačiu dievui nieko nerado, tai daba rami kaip belgas biggrin.gif
Miegaliuke S
QUOTE(besilaukianti.mamyte @ 2007 10 07, 00:52)
Eina sau, man irgi rado zaizdele, bet vienas ginekologas sake kad reiks prideginti, paskui nuejau pas kita, tai sake siais laikais nbedegina, israse zvakuciu, ir sake reikia stebeti, kad nesupiktybetu, nes tada - operacija. Siaip gyveu UK, cia medicina tai nors pasikark, nenoriu eiti cia tirtis, o kai buvau LT negalejau atlikti ZPV nes kraujavau visa laika ir man sake kad tyrimas yra netikslingas. per Kaledas vel griztu namo ir tikrai pasidarysiu ta tyrima. Jei neigiamas pasiskiepysiu. Sako, kad skiepas visam gyvenimui apsaugo nuo gimdos kaklelio vezio. Nors ir brangu - sveikata svarbiau uz viska
*

O konepadarysidelsveikatos,nevienatukstanti gali isleisti,sveikata svarbesne smile.gif
Kristina 25
Kaip aš irgi norėčiau ramiai gyventi...
Laukiu ir aš tų rezultatų, tai tas laukimas ir nežinia taip nervus gadina... doh.gif
Aš tai visai nesusimasčiau, kad dėl kažkokios žaizdelės gali baigtis taip blogai...
Na nemėgstu aš tų ginekologų, išvis man eiti pas gygytojus tokia kančia blush2.gif
*sony*
pas mane taip pat yra žaizdelė,pasidariau ir aš tą tyrimą,tai mėnesio gale turi būti atsakymas.Tikiuosi,kad viskas bus gerai unsure.gif
Gemini
Gal žinot, ar galima darytis tyrimą, jei vis dar nėra mėnesinių, nes žindau vaiką rolleyes.gif
*sony*
manau,kad galima,nors nesu garantuota ax.gif
liniuke133
as onkocitologini tyrima dariausi kai zindziau.tiesiog gydytoja pazymejo ant lapelio, kad as maitinanti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.